Mi lesz a MÁV Biztosító ügyfeleivel?

  2008. május 05. - Autójogász Címkék: biztonság közélet

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Irány az aszfalt?
2009-04-26 09:05:13

  Milyen quadot lehet közútra kivinni, és a szabályoknak megfelelően közlekedni vele?  Vélemények az azonos

Kiszorítás
2008-12-28 00:43:57

  Egységes egészségügyi határérték megállapítása igen bonyolult, mert sok aeroszolképző anyag már

Nem jönnek…
2008-10-26 00:01:00

  Kimutatták, hogy a 20 éven aluli vezetők okozzák a balesetek 10%-át és a 24 éven aluliak a 25%-át. A

Parkolási amnesztia
2008-08-24 09:14:00

  Lehet, hogy az Alkotmánybíróságon valóban elvérzik a jószándékú, tiszta helyzetet teremtő és a


Egy koccanásos balesetnél csak egy rosszabb dolog van: ha kiderül, hogy a károkozó kötelezője a MÁV biztosítónál van.

Most, hogy megtörténtek az első letartóztatások, végre a MÁV ügyfelei is aggódnak. Sikkasztás, felfüggesztés, visszavonásig nincs több szerződéskötés Április közepének aktualitása, hogy egymilliárdos sikkasztás és pénzmosás miatt a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) vezetői és azok hozzátartozói közül többeket előzetes letartóztatásba illetve házi őrizetbe helyezett a bíróság. A gyanú szerint egymilliárd forintot utaltak át a káresetekre elkülönített tartalékból különböző bankszámlákra, ahonnan fel is vették a pénz egy részét, a VPOP különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Ezzel párhuzamosan a PSZÁF felügyeleti biztosokat küldött ki a MÁV ÁBE-hez a folyamatos, törvényes működés és pénzügyi stabilitás biztosítása érdekében. A kirendelt felügyeleti biztosok gyakorolják az egyesület elnök-vezérigazgatójának és az intéző bizottság tagjainak jogait. A PSZÁF további intézkedésig felfüggesztette a MÁV ÁBE Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítási (KGFB) termékének értékesítését. A PSZÁF ezt azzal indokolta, hogy a MÁV ÁBE az állományhoz képest nem rendelkezik megfelelő mértékű tartalékkal, ami hosszú távon veszélyezteti az intézmény biztonságos működését.

A PSZÁF kezdeményezte a biztosító első számú vezetőjének és vezető biztosításmatematikusának felmentését is. A felügyelet határozata alapján az egyesület a felfüggesztés ideje alatt továbbra is jogosult és köteles a meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állományának kezelésére, így a fennálló szerződésein alapuló biztosítási tevékenység végzésére. Ugyanakkor 2008. április 7-ét követően tett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésre vonatkozó ajánlatot nem fogadhat el. A felfüggesztés időtartama alatt a MÁV ÁBE tehát köteles teljesíteni minden meglévő szerződéséből adódó kötelezettségét, és folyamatosan rendezni az egyesületi tagok által okozott KGFB-s károkat.

A MÁV Biztosítóhoz kirendelt felügyeleti biztosok már megkezdték a számlák átvizsgálását, egyelőre úgy tűnik, hogy a biztosítónak elegendő összeg áll a rendelkezésére, hogy rendezze a tartozásait.

Akkor most mi a teendő?

A felfüggesztés nem érinti a tagok befizetési kötelezettségét, ezért a PSZÁF Felügyeleti Biztosa közleményében arra hívta fel a KGFB szerződéssel rendelkező tagok figyelmét, hogy az esedékes biztosítási díjakat mindig határidőre fizessék be, mivel ha szerződésük díj nemfizetéssel szűnik meg, kötelesek ugyanahhoz a biztosítóhoz visszakötni a biztosítási szerződést, a bónusz besorolás megszűnése mellett. A MÁV ÁBE tagjai (ügyfelei) biztosítási szerződéseiket csak az abban foglaltaknak megfelelően – 2008. november 30-ig benyújtva, a biztosítási év végére (2008. december 31.) – mondhatják fel, addig az ügyfelek változatlanul kötelesek eleget tenni díjfizetési kötelezettségüknek.

A Magyar Biztosítottak Szövetségének főtitkára, Trunkó Barnabás szerint a biztosítottakat nem érinti a MÁV ÁBE körül kialakult helyzet, bár el nem jöhetnek a társaságtól, de nem kell se többet, se kevesebbet fizetniük. Sokan amiatt aggódnak, hogy mivel egyesületről van szó, a hiányt – de legalábbis egy részét – nekik kell fedezniük. A társaság alapszabálya szerint azonban nem kérhetnek a kötelezősöktől többletbefizetést, azt legfeljebb a következő év egyesületi tagdíjába számíthatják be, de ha azt a szerződő magasnak ítéli, válthat biztosítót az év végén.

Mi várható a következő hónapokban?

A biztosítót, jelenleg a PSZÁF felügyeleti biztosai irányítják, ők a pénzügyek ellenőrzése mellett az egyesület KGFB állományának átruházása előkészítését is végzik. Magyarul megpróbálják a KGFB állományt másik biztosító részére átadni. A sajtóhírek szerint szóba került az Uniqua biztosító, ennek képviselői azonban rögtön cáfolták is a hírt.

Hogy a biztosítók egyelőre nem kapkodnak a MÁV ÁBE szerződéseiért, annak sajnos köztudott indokai vannak. Gablini Gábor, a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetsége elnökének nyilatkozata szerint pl. az egyesületnek százmilliós tartozása van a szervizek felé, a károsultaknak gyakran hónapokba került, míg behajtották pénzüket. Ezért a műhelyek többségénél az a gyakorlat alakult ki, hogy csak akkor javítják meg az autókat, ha a tulajdonos előre kifizeti a költségeket. Az pedig a tulajdonos dolga és érdeke, hogy a szerviznek kifizetett összeget behajtsa a biztosítón.

Ha egy MÁV biztosítós ügyfél okozott valakinek kárt, a károsultnak gyakran igen nagy procedúrát jelentett hozzájutni a pénzéhez, míg a többi biztosító 24-48 órán belül felmérte a kárt, a MÁV-nak ez gyakran hetekig tartott.

Ugyancsak hosszú időt vett igénybe, mire végre engedélyezték a javítást, a kifizetésre pedig csak ezután, hónapok múlva került sor. Ha a fennálló KGFB szerződések átruházása mégis megvalósul, az azt átvevő biztosító a 2008. évben a biztosítási díjakat nem változtathatja meg. Az átruházással átkerült MÁV ÁBE ügyfeleknek idén tehát ugyanazt a díjat kell fizetniük az új (átvevő) biztosító részére, mint amely díjat a MÁV ÁBE részére fizettek. Ha az állomány átruházása megtörténik, a KGFB szerződésállományt átvevő (új) biztosító az állomány-átruházást engedélyező felügyeleti határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül köteles az átadásról minden érintett szerződő felet (azaz volt MÁV ÁBE ügyfelet) írásban értesíteni. Az ügyfél az értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül az átvevő biztosítóhoz intézett írásbeli nyilatkozatával a szerződését felmondhatja. A volt egyesületi ügyfél az átvevő biztosítónál történő esetleges rendkívüli felmondását követően (az állomány-átruházással az átvevő biztosítóhoz került szerződése rendkívüli felmondásból eredő megszűnésének napját követő nap 0. órájától kezdődő kockázatviselési kezdettel) a piaci kínálatból, az egyes biztosítók által meghirdetett díjtarifákkal összhangban szabadon kötheti meg új KGFB szerződését.

A díjnemfizetéssel megszűnt KGFB szerződések ügyfeleire a fentiek szintén vonatkoznak, ők azonban a bónusz fokozatukat elvesztik. Még javulhat is a MÁV-os kárrendezés minősége.

A felügyeleti biztosok kirendelése óta a MÁV Biztosítónál is alkalmazzák a PSZÁF kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz kapcsolódó kárrendezésről kiadott ajánlását, ez pedig a korábbi gyakorlathoz képest lényegesen gyorsabb és kiszámíthatóbb ügymenetet eredményez. A PSZÁF ajánlása szerint ugyanis a biztosítóknak a kárigény befogadását követő három munkanapon belül lehetővé kell tenniük a kár felvételét, a kifizetést megalapozó kárdokumentáció beérkezése után pedig 15 napon belül át kell utalni az elfogadott kárösszeget.

Ilyen szempontból az egyesületre nagyságrendekkel több volt a PSZÁF-hoz beérkező panasz, mint más, hasonló méretű szerződésállománnyal rendelkező biztosítóra. Mi lehet az ügy hátterében? A MÁV ÁBE helyett egy nagy biztosító létrehozásán dolgozott a társaság első embere, amihez állítólag 2,6 milliárd forint tőke is rendelkezésre áll, ez most kútba eshet, ha nem sikerült a felügyelettel tisztáznia az egyesület pénzügyi helyzetét. A tartalékhiány állítólag más biztosítók követelése miatt van, ezt a biztosító vitatja. Találgatások szerint többen is érdekeltek lehetnek az ügyfelek átvételében, ennek azonban az egész piacra nézve drágító hatása lehet. A sajtóhíreket böngészve olyan vélemények is felszínre kerülnek, hogy az egész ügy a nagy biztosítók közötti harc miatt bontakozott ki.

A MÁV ÁBE vezetői tavaly óta folytatnak tárgyalásokat a PSZÁF-fal arról, hogy alapítanak egy új Zrt-t, amelybe a teljes kötelezős állományt átraknák és a jövőben már nem egyesületként, hanem teljes biztosítóként üzemelnének a piacon. Az új cégnek állítólag áprilisig kellett volna megkapni az engedélyt a PSZÁF-tól. A fedezetlenséget egyes nagy biztosítókkal szembeni elszámolási vita okozhatja, melyek a MÁV ÁBE nyilatkozatai szerint piaci ár felett végzi(k) el a MÁV ÁBE által okozott károk javítását, ezért ezeket a károkat az egyesület nem térítette meg, s ezt most bíróságon akarják behajtani.

Lesz jelentkező?

Biztosítós körökben megoszlanak arról a vélemények, lesz-e jelentkező az állomány átvételére. Az egyik oldal véleménye szerint elriasztó a fedezetlenség gyanúja, s emellett a jelenlegi alacsony díjakkal nem éri meg átvenni a rendkívül ár-érzékeny MÁV-os ügyfeleket, mert jövőre nagy valószínűséggel újabb olcsóbb megoldást keresnének, ugyanakkor az átvétel hatalmas adminisztrációs teherrel is jár, amit nem lehet az ügyfelekre hárítani. A másik oldal szerint a tavaly novemberi váltási időszakban az átlagos árakat vizsgálva már nem a MÁV ÁBE volt a legolcsóbb, így azoknak, akik kisebb átlagos díjakkal dolgoztak, még a bevétel átlagos növekedését is hozhatná ügyfeleinek átvétele. A bukott elnök-vezérigazgató szerint a MÁV ÁBE több mint 200 ezer KGFB szerződéssel rendelkezik, a múlt év végi átkötések nagy nyertese volt.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr20450341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöldfül · http://zoldful.blog.hu 2008.05.05. 01:39:18

Nem baj, egy a lényeg, jó óccsó legyen a kötelező, a többi kit érdekel? Magyar embernek magyar sikkasztást magyar biztosítótól...

Krisi 2008.05.05. 01:50:35

Zöldfül: "Magyar seggbe magyar lófaszt!" :)

apoa48 2008.05.05. 02:21:23

Csak azt nem értem, hogy a Trunkó féle szervezet miért van, eddig nem tűnt fel nekik,hogy az egyik tagjuk folyamatosan sikkaszt és problémákat okoz mindenkinek?

spóóór 2008.05.05. 02:57:53

kb másfél hete belementek az autómba.Én is mávos:) vagyok, a károkozó is mávos, de hál isten fizetnek.

prophet 2008.05.05. 03:35:20

Benne van a szövegben:
A MÁV biztosító egyesületet a többi biztosító (vagy akiknek érdekében állt) buktatták meg puccsal, mivel tovább akart terjeszkedni.
Ilyen belterjes Agyarország. Szánalmas.

montez 2008.05.05. 05:08:46

Fél éve várok a pénzemre, semmi remény hogy kifizetik.

dzsimi111 2008.05.05. 05:25:48

Tavaj milliárdos buntitt kaptak a nagybiztositok !!!azokat miért nem zárták be? ök is a mi lovénkat huzták!!!

renesis 2008.05.05. 07:16:08

Ha annyira veszteséges GFB,mintahogy sírnak a biztosítók, akkor miért versengenek minden évben?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.05.05. 07:25:11

Ez a Trunkó nem a rádiókabarés arc?

rosszpénz 2008.05.05. 07:36:26

"végre a MÁV ügyfelei is aggódnak"

Végre? Tán ők tehetnek róla, hogy sikkasztás volt???

veszett_kutya 2008.05.05. 07:37:06

scheerti:
de, az!
azért is "vicces" a dolog.

veszett_kutya 2008.05.05. 07:39:22

Én azt mondom, nem mindig az olcsó az olcsó.
De van olyan mondás is, hogy olcsó húsnak híg a leve.
A GFB ugyanolyan, mint a parkolási díj. Fizeted, és nem kapsz érte cserébe semmit. De ugyanez a súly(most már súly)adó, és még sorolhatnánk...

Manyizga (törölt) 2008.05.05. 07:39:40

scheerti: de, ez az az arc. :) Onnan már kivénült vagy elfogytak a poénjai. :))

Nálunk egyébként pont fordítva van az árazás, mint az EU országokban. Itt a KGFB az olcsó, a CASCO a drága. Máshol fordítva van. Mert a KGFB-t mindenki fizetni köteles, még ha drága is. A CASCO-t meg csak a prémium ügyfelek, akiket illik megbecsülni. Kedvező díjazással. Nem, a Magyar Banánköztársaságban minden fordítva van. :))

oTTo$$ 2008.05.05. 07:53:12

ja an az allianznal 1 evig vartam a penzemre pedig a karokozo elismerte hogy o volt a felelos. az allianzt miert nem zarjak be?
ez igy nekem szin tiszta erdekharc...

M.B. · http://karugyintezo 2008.05.05. 08:03:25

Itt nem a biztosítóval van a baj, hanem a szabályozás hiányával,(Biztosítási törvényköny) Ők csupán kihasználják a törvény adta lehetőségeket és így sajnos egy büdös szavam nem lehet, hisz addig vizsgálódnak amíg csak lehet. Ha PÉLDÁUL az okozó nem jelenti be a kárt (8 napos bejelentési határideje van)akkor a biztosító nem tud mit csinálni "sajnos" várnia kell, míg az nem válaszol. Arról nem is beszélve hogy a többi biztosító kifizetései sem zökkenőmentesek, csak ezek valahogy nem kapnak akkora visszhangot, pedig tapasztaltam már cifrább dolgokat mint amit a MÁV művelt.
Na mindegy lehet itt szídni a MÁV- ot, de legalább a díjakra jó hatást tett, a nagy biztosítók nem tudtak akkorát emelni mint szerettek volna, aki MÁV-ossal koccan az pedig tapasztalt, hozzáértő kárügyintézőre bizza az ügyintézést:) 06709445401

Attila 2008.05.05. 08:16:15

Ez hihetetlen... Marmint a mizeria a biztosito korul, de az is ahogyan az emberek reagalnak. "magyar seggbe magyar lofaszt, stb."
Emberek, ez egy biztosito, hir ide vagy oda, kotelessege csinalni a dolgokat, nekem meg jogom van oda kotni biztositast. A problema ott van hogy ilyen buntetes, olyan buntetes, baszik ra a biztosito. Itt van a problema az orszaggal. Nehogy mar en legyek a hulye mert oda kotottem. Egy vagyont fizetek biztositasra aminek max 10%-at fizeti ki altalam okozott karkent. Akkor miafaszt magyaraz mindenki, hogy ovakodj a tul olcsotol. Az kosson a Genertelnel ami nekem evi 450.000-et ajanlott. PFFFFF. En azt mondom az olyan emberek miatt tartunk itt akik mindig okosnak tunnek, kozben meg hagyjak magukat palira venni.
Tudom, en szivtam meg a MAV-val, de konyorgom, ha vmi ennyire szar miert lehetett eddig is a piacon?
Elegem van ebbol az orszagbol! A csakazertis emberek orszaga. Azok orulnek most a markukba akik pl. latjak, hogy megszunik a sav, zipzar elven be kene engednie, de inkabb kihajta a 3 henger szemet is, mint hogy csak elveszi a gazrol a labat es mindenki megy tovabb. Eredmeny: mindket sor MEGALL. EZ IGAZ MINDENRE EBBEN AZ ORSZAGBAN.
Enny voltam, konyorgom legyen mar PEACE.

Notes 2008.05.05. 08:19:50

Párom pár hónapja MÁV-ossal karambolozott... Totálkár letta vége. A roncsértéken volt némi vita. És persze nem várta meg míg a károkozó válaszolgat a biztosítónak, hanem felkereste az illetőt a nyilatkozattal stb. Így viszonylag gyorsan sikerült egy a valós kárértékhez közelítő öszeget kiharcolni (szó szerint harc volt). Sajnos ez van. Telefonon elérhetetlenek stb.
A tapasztalatok alapján a párom indított egy vállalkozást aminek a célja, hogy segítsen az olyanokon akiket hasonló baleset ér és nincsenek tisztában a jogaikkal, lehetőségeikkel. :)

T-1000 2008.05.05. 08:21:37

Eddig nemtűnt fel a nagyhatalmú PSZÁF-nak hogy nem stimmel valami a MÁV-nál? Mi a szarnak vannak? Meg talán az is baj hogy a magyar emberek túl mohók nem?

HLaci 2008.05.05. 08:24:08

"...végre a MÁV ügyfelei is aggódnak."

miért is?

1. szerencsére nekik nincs miért aggódniuk.

2. nagyon hüjének kell lenni ahhoz, hogy a felügyeleti szerv helyett (aki eddig baszott pofánverni a mávot) az ügyfelet basztassuk.

zsoci 2008.05.05. 08:24:29

Én ezt komolyan nem értem: Még mindig nem értitek , hogy a kötelező csak lehúzás. Nem kapsz érte semmit se ? Egyszerüen nincs olcsó meg drága csak sarc van amiből normális ember a legkissebbet válassza.

Nyugaton meg nem igaz hogy a kötelező drágább, sőt. A casco viszont tényleg olcsóbb és ráadásul a biztosítók sokkal korrektebbek. Nálink nem csak GK biztosításoknál görények hanem minden biztosításnál. A PÁSZF inkább azzal foglakozna hogy biztosítók , mindig gyorsan, maradéktalanul térítsék meg a károkat, de hát ez nem érdekekük.

martinasz 2008.05.05. 08:29:10

Ugye ezek a MÁV-osok nem "cigánybünőzők" voltak? Nem tyúkot loptak.és nem egy pénztárcát a hatos villamoson!

nyekk 2008.05.05. 08:41:00

Tudhatnátok, hogy a Magyar Banánköztársaságban minden egyes felügyelet, felügyelő bizottság, és hasonló kizárólag arra van, hogy államtitkárnének, retye-rutyának, pártembereknek, havernak, csókosnak, bűntársnak legyen túlfizetett tingli-tangli állása. Meló semmi. (De a felkészültségük alapján lehet, hogy jobb is, hogy nem nyúlnak semmihez, mert még nagyobb kárt csinálnának.)

Sorel 2008.05.05. 08:41:58

azért a köbéről se feletkezzünk meg... a mávra max azért érkezhetett több panasz, mert több ügyfelük van. De a köbés bizotsítottaknak is csak azt kívánom, hogy ha karamboloznak , akkor egy másik köbés menjen beléjük...

bibi 2008.05.05. 08:50:32

A MÁV kárkifizetései nagyon sokszor azért "állnak", mert utánanéznek, hogy van-e visszaélés (NAGYON SOK VAN) és amit neccesnek találnak (pl. körülmények alapján) az bizony késik. Vagy pl. miért van az, hogy ugyanarra a kárra egy másik biztosítónál a biztosító felé a javító dupla akkora kárt számolhat el, mert megteheti, a MÁVnál pedig nem (kevesebbet kell fizetni, de ebből a simlit nem tudja kigazdálkodni)...nem csak egy oldala van a dolognak...asszem.

Árpád 2008.05.05. 08:53:29

Nekem mindkét autóm a MÁVnál van és eddig nem volt SEMMI gondom, pedig karamboloztam is. Persze a rossz mindig HANGOSABB a normál ügymenet meg nem olyan érdekes.

martinasz 2008.05.05. 08:55:51

Engem meg nem érdekel,hogy kinél kötök kötelezőt csak a legolcsóbb legyen,még ha meg is öltök! Az egyetlen biztosítós termék ahol nem érdekel a szolgáltatás szinvonala ,nem érdekel,hogy mit mikor mit nyujtanak! Ha nekimegyek valakinek átadom a kárbejelntőt aztán kínlódjon a biztosítómmal!Az összes többi bíztosításnál ahol konkrétan én kapom a szolgáltatást a kártérítést/casco,lakás.élet
/ na ott már természetesen megnézem,hogy hova megyek!

Leadfoot 2008.05.05. 08:55:52

"...végre a MÁV ügyfelei is aggódnak."

Most gondolom nem leszek népszerű ezzel, de...

Nem sajnálnám a MÁV-os KGFB-seket, ha szopnának kicsit. Hogy miért? Legalább átéreznék, milyen azoknak a szerencsétleneknek, akiket összetörnek.

Legutóbb nekem is a MÁVot dobta ki a kalkulátor a legolcsóbbnak, de nem ott kötöttem. Inkább fizetek negyedévente kb. 400 forinttal többet, de ha az én hibámból valakinek összetörik az autója, ne szopjon miattam, ne szopjon azért, mert sóher voltam.
Nekem kb. két éve szarrá törték az autómat, és még így, hogy a károkozó egy viszonylag nagyobb biztosítónál volt, és hogy az eset tiszta volt (egyértelmű dolog, felelősség elismerve), nos még így is futottam pár kört, mire a pénzemnél voltam. Elképzelni is rossz, mi lett vona, ha az illető MÁVos. Talán a mai napig nem kaptam volna pénzt.
Nos, akiben nincs semmi empátia, és büszke, hogy spórolt havi 130 forintot, mikor meg a saját balfaXsága miatt összetörik valami szerencsétlennek az autója, akkor a vétlen szív, az elmehet a búsba...
De az meg főleg bekaphassa, aki kitalálta ezt az egész nyomorék rendszert, ami úgy szar, ahogy van, és leginkább dögöljenek meg azok a kedves emberek, akik nagyon jól éldegélnek a biztosítási csalásokból, miközben maittuk lassan a tök egyértelmű esetekben is alig hajlandóak fizetni a biztosítók.

koller 2008.05.05. 08:58:40

martinasz:

Nem, ezek most ezúttal a "zsidóbűnözők" voltak:) Más kaliber ,más stratégia, de a lényeg ugyan az.. Vagy miért mire célzol, talán szerinted tyúkot lopni vagy egy pénztárcát a hatos villamoson akkor már nem is gáz, "cigánybűnöző" barátom?

vityaz 2008.05.05. 09:02:26

Nem igaz, hogy külföldön a kötelező drágább, sőőőt!
Sőt a casco is szinte ingyen van, nem is szinte, teljesen!
Juj! Emberek! Mindenki ilyen gyík naív? A köteleződ után közvetve nem, közvetetten kapsz szolgáltatást. És gondolkozzatok! Ha egy évben kicsengettek 100e huf-t, azt egy esetleges balesetnél simán visszakapjátok...

lopez 2008.05.05. 09:05:16

LEADFOOTNAK:

Te figyelj már, akkor fizesd már ki nekem kérlek a különbözetet okéy? Látom neked ez amúgy sem jelent problémát mert biztosan full tele lehetsz pénzzel..
szóval a bankszámlaszámom: 1571873-43434..:))) Ostoba állat.

P. 2008.05.05. 09:06:00

Már elnézést, de az ügyfél miért nem hibás??? Már a reklám is gyanút keltett a MÁV biztosítónál: "minőség, megbízhatóság... muhaha.. valld be hogy téged csak az ár érdekel..."
Aki őket választotta, az szarik bele, hogy a másik kárával mi lesz. Már tavaly ősszel is nyilvánvaló volt, hogy ez egy olcsó, csak épp nem fizető biztosító.
Lehet hogy másik biztosítóknál is vannak ilyen gondok, de nem ennyire tömegesen.
Egy biztos, ha nekem ütközik egy MÁVos, és nem jutok pénzhez rövid időn belül, saját kézzel verem ki a sofőrből. Aztán lehet panaszkodni a rendőrségen.

SsPL71 (törölt) 2008.05.05. 09:07:39

Nekem mávos törte össze a kocsim 1éve, a máv által elfogadott javítóműhely olyan gány munkát végzett, hogy csak na. A kocsim új volt, és értékcsökkenést ami jog szerint járt volna, nem fizettek, hiába írtam nekik levelet erre vonatkozóan, a törvényre hivatkozva. Kurva MÁV Biztosító!

ZZ 2008.05.05. 09:11:49

P.- bevallom,hogy engem csak az ár érdekel.Szarok rá hogy a károddal mi lessz. És ha odajönnél hozzám emberkedni az sem izgatna különösebbképpen, mert a combodba állítanám a kést és elföldelnélek a gecibe te köcsög:))

martinasz 2008.05.05. 09:12:51

T.KOLLER! Ezt már vártam! Hihihi! Hogy mire cékoztam? Hát arra hogy most nem tudtok "cigányozni" Nem tudtok sem a a Demjánnál,sem a Csányinál,sem a Szélesnél,Kulcsárnál,Princnél,sem az ill ferronál.sema Baumagnál,és hát ugye a MÁv-nál sem! Ezek nem egy tyúkot lotak el töletek és nem is egy pénztárcát a hatoson! Ezek ugye nem "cigánybúnözők" Ezek fehér bűnőzők és ezek nyolcan többeet lotak mint az összes un."cigánybűnöző"együttvéve!

rosszpénz 2008.05.05. 09:13:35

Jaj emberek, szörnyű ez a zsidózás meg cigányozás mindíg.

Én nem tudom, csak nekem hozza ki negyedévente többezer forinttal drágábbra az összes többit (a köbét kivéve) a kalkulátor másnak nem? Mik ezek a 130 meg 400 forintok?

Amúgy meg tök nyugodt a lelkiismeretem a mávnál, egyszerűen nem okozok kárt és kész. Amióta jogsim van egyetlen egyszer okoztam kárt, azt meg kifizettem zsebből.

Egyébként meg, amint a mellékelt példa is mutatja, nem azért akadozott a dolog, mert mi keveset fizetünk.

SsPL71 (törölt) 2008.05.05. 09:14:29

martinasz:
na ez a baj, nem nekem kéne a te biztosítóddal párbajoznom.
Hanem azt kéne, hogy aki okozta a balesetet, annak a biztosítója nyalja ki a seggem. Miért a vétlen autósnak kell még ezeket a tortúrákat is végig járnia, hogy megjavítsák, kifizessék...stb. az autóját.
Amikor más figyelmetlensége vagy faszsága miatt én maradok autó nélkül, és még nekem kell a munkahelyemről is elkérezkednem intézni az ügyeket.

Álljon már meg a világ! Ezt az agyatlanságot.

Fifibá 2008.05.05. 09:15:15

"a jelenlegi alacsony díjakkal nem éri meg átvenni a rendkívül ár-érzékeny MÁV-os ügyfeleket, mert jövőre nagy valószínűséggel újabb olcsóbb megoldást keresnének"

Ez pontosan így van. A MÁV-nál biztosított autónkkal havi 90-120 km-t megyünk. Amikor biztosítót kerestem, első, második, stb. helyen az árat néztem, és csak a tizediken bármi mást. Ha ez megszűnik, megyek a következő legolcsóbbhoz, vagy kihasználva a biztosító 30 napos helytállási kötelezettségét pl. a szerződés nemfizetés miatti megszűnése esetén, csak azt követően kötök egy újat - ugyanannál, üsse kő - , és fizetek ki egy negyed éves biztosítást, majd jön az újabb 30 nap, stb. A másik, rendesen használt autó úgymond "rendes" biztosítónál van, mert azzal tényleg okozhatunk kárt, és nem más szívatása a cél.

martinasz 2008.05.05. 09:17:53

T.LOPEZ! Ez az utolsó mondat a végén,hogy "ostoba állat" csupán a véletlen műve,vagy HétköznaPICSAlódások?

martinasz 2008.05.05. 09:21:19

T.SSPL71! neked egyébként teljesen igazad van!

koller 2008.05.05. 09:21:35

martinasz:

Nos van erre egy mondásunk: szar szaron nem süllyed..
Szóval már pusztán a tény, hogy az emberiség eme példányaival hasonlítod össze magad elmond rólad mindent. Na és ha még azt is hozzávesszük hogy ezzel azt akarod igazolni hogy akkor "tyúkot és pénztárcát" lopni nem is akkora bűn, akkor már világosan látszódik hogy mekkora féreg is vagy.. De miért nem beszélsz mondjuk az agyonvert emberekről? Olaszliszka és társai? Aljas gyilkosságok, és kifosztások, folyamatosan hazudozó egyének...nem ismerős?:) Na ezek vagytok ti, mocskos cigányok.

P. 2008.05.05. 09:23:05

Mi van, ZZ, ideges lettél? :)Szarhatsz más kárára de te sem úszhatod meg a következményeit, akármilyen faszagyereknek érzed magad. Na majd elgondolkodsz ezen ha egy mávos rommá töri az autódat. Majd szedd elő a késed...

martinasz 2008.05.05. 09:32:25

Igen Kedves Koller! IGEN! Azok vagyunk!...ne haragudj de végtelenül setét vagy! Az a NYolc akiket felsoroltam az többet lopott tőletek mint az összes cigány együttvéve! Csak annyira buták vagytok ,hogy még felfogni sem tudjátok,hogy mit is írok!Százmilliárdokat lopnak el töletek,az nem érdekes!Azt nem tudjátok felfogni! Csak ha konkrékatan,és személyesen tőletek viszik el azt a kurva tyukot,vagy egy- két ezer a pénztárcát akkor nagyon tudtok ordítani! ÜDV!

StationW 2008.05.05. 09:34:12

Most mit fikázzátok az anyagi helyzet alapján biztosítást kötőket?

Ugyanakkora tirpák az összes biztosító. Nekem sokáig K&H (ex Argosz) biztim volt, aztán én is anyagi megfontolásból KÖBÉ-re váltottam.

Szendvicsbe verte a zsírújra felújított kocsimat egy földművelésügyi minisztériumi autó (Allianz). Még a balfax is elismerte, hogy ő lökött bele az előttem állóba, sőt az előttem álló is írásban nyilatkozott. Ennek ellenére is csak a hátulját fizették ki. Le se szarták, a nyilatkozatokat.

Kimondottan intelligens azon izmozni, hogy te balfasz módjára ennyit meg ennyit fizetsz a talicskádra, nem azon múlik.

De majd én is küldök rád embereket, ha mégse fizetne a biztosítód...GRATULA!

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.05.05. 09:37:27

nekem az jön le ebből az egész sztoriból, hogy a MÁV-nál azért van ez az egész szar, mert a vezető(k) ellopták a pénzt

tehát nem a díj mértékével van/volt baj, mert az elég lenne, ha nem lopták volna el a pénzt

namármost, akkor a nagy biztosítók ne károgjanak hogy ők megmondták, hanem csökkentsék le ugyanúgy a díjakat és ne lopják el a pénzt és akkor minden rendben lesz és ügyfél is lesz bőven

iovialis 2008.05.05. 09:38:32

Üdv!

SSPL71-nél a pont. Két éve egy Mávos kislány törte rommá apuci kocsiját a parkoló autómon.
1. Még egy vétlen közlekedőt is összetört, vele jártunk a rendőrségi idézésekre. A csaj egyszer sem jött el. Nekem ezek (mivel vidéken dolgoztam) kb. 50000,- kárt okoztak, amit persze a biztosító nem fizet. (Felutazás, munkaidőkiesés, aznap visszaút. 400 km/alkalom)
2. A Máv szerződött kárfelmérője nettó őrült volt, gyakorlatilag lehazugozott, de nem vertem meg, mert tudok uralkodni magamon. Közölte azt is, hogy az ügyfelük által a parkoló sorba beletolt kocsimnak csak a hátulján okozott törést fizetik, az eleje sérülései miatt értelemszerűen az ott parkoló (és összetörő!) autó tulajának biztosítója kell, hogy fizessen. Végül 66000,-re tette a kárértéket KP. Aláírtam, mert már ez is majd 3 hónappal a baleset után történt meg egyáltalán.
3. Tizenkét hónapig nem történt SEMMI. (Illetve én törött autóval jártam.)
4. Mivel telefonon elérhetetlenek voltak mindig, bementem többször (idő, pénz...) Aztán egyszer kiborultam, és mondtam nekik, hogy most azonnal megyek a bíróságra, és felszámolási eljárást indítok ellenük.
Azonnal fizetni akartak, de ettől elzárkóztam. Követeltem, hogy (egy évvel a kárfelmérés után) már az általuk kijelölt szerviz végezze el a munkát, számlára. Így is lett. 130000,- Huf-ot csengettek a szerviznek.
Asszem, ilyen hozzáállás mellett nem csoda, hogy pénzügyileg meginogtak. Nem csak a sikkasztás, felelőtlen gazdálkodás is sokat számít. De a tagságra (a tavalyi áraik alapján) nem hárították át az efféle simlijeik által keltett többletköltséget. (Mer' el is ment volna mindenki tőlük.)
Azt kell mondjam, a vezetőiknek sitten a helye.
Peace!

a.kárki 2008.05.05. 09:39:30

ZZ:

Hú de kemény gyerek vagy!
Ilyeneket láttam már vinnyogva könyörögni:)

martinasz 2008.05.05. 09:39:38

T. STATION ! Ne végre! Ennek örülök! ÉN is akkor hagytam ott az ARGOSZT a BEnczur utcában amikor átvették őket a KÁENDHÁS KÖCSÖGÖK és kapásból 50%.al akarták emelni a díjat!

tiborkaba 2008.05.05. 09:39:46

Engem baromira nem érdekel, hogy ki miatt fingik a MÁV ABE. De! Ha a drága állam rámkényszerít valamit, mert KÖTELEZŐ (ezzel önmagában nincs baj), akkor igenis teremtse meg és működtesse azt az apparátust, ami ezt kellő hatékonysággal ellenőrzi, alkalom adtán seggbe rúgja, és ne azoktól várja szar lóba történő visszalapátolását, akire rákényszerítette. Magyarán egyrészt a tagokat védje meg, másrészt a károsultak legyenek kifizetve. A baj az, hogy ez a szemlélet ellentétes az azért lettem politikus, hogy lopjak elvvel.

Olyan ez, mint az objektív felelősség. A rendőrök nem hatékonyak, mert nem kapnak pénzt, kell a villára a Svábhegyen, ergó a pénzbeszedést kiadjuk bérbe jópénzért, és megteremtjük a rablás törvényi feltételeit.

Tragédia.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.05. 09:41:42

Hát, ha nem is teljes gőzzel, de én is úgy gondolom, hogy a mávosok megérdemelnének egy kis szívást.
Igen tehetős ismerősöm lelkendezve mesélte tavaly ősszel, hogy nézegette az online kalkulátort és hú, de klassz, mert talált egy tökjó biztosítót, 40%-kal kevesebb lesz a kötelezője. Kérdezem tőle: csak nem a MÁV? De, de - hangzott a válasz. Mondtam neki, hogy nem lesz az jó, a máv hírhedten köcsög biztosító, nem fizet, szivatja a károsultakat, stb. Erre az volt a válasza, hogy az nem az ő problémája, ő megtette, amit a törvény előírt és kész. A többit oldja meg a biztosító, meg a másik fél.
KOmolyan nem tudom, hol élnek az emberek. Elhiszem, nem mind a 200E mávos volt tisztában azzal, hogy finoman szólva is etikátlan, ha a mávval kötnek kgfb-t, de ahhoz sem kell zseninek lenni, hogy az ember átlássa: a gyanúsan olcsó dolgok nem véletlenül gyanúsak.
Én például kategorikusan megtiltottam a páromnak, hogy mávra váltsunk, pedig nekünk is olcsóbb lett volna. És még csak tehetősek se vagyunk...

nana 2008.05.05. 09:43:11

1. Igenis vkinek (valamelyik biztosítónak) rohadtul megéri átvenni az ügyfeleket (200 ezer!!!!!!! ügyfél) valszeg erre megy ki az egész, hogy valamelyik (drága) nagy biztosító visszakapja az árérzékeny ügyfeleit. 2. miért van az, hogy ugyanazt pl. VW autót az egyik biztosítónak 6000 ft/óra, a másiknak 12000 ft/óra munkadíjjal lehet elszámolni????????????? mert benyeli a biztosító, hiszen a drága díjból ki tud ennyit fizetni és az aktuális ember (aki eldönti, hogy melyik javítóval szerződik) még kap is vissza belőle????? Esetleg????? Nos, akkor tessék csak "nyugodtan" drága kötelezőt fizetni... Meg anyázni ezerrel.

sirkahn 2008.05.05. 09:49:20

Leadfoot:

Azért nincs igazad (s értek egyet martinasszal), mert van egy olyan, közpénzekből fizetett szervezet, hogy PSZÁF, amit azért fizetünk (by adó), hogy megmondja, ki a jó biztosító, s melyik a szar. És a PSZÁF meg azt mondta, hogy a MÁV ok, akkor én meg ott fogok kötni (elötte meg köbe, jövőre meg megint ott, ahol a legolcsóbb), mert ez tényleg egy kibaszott sarc. Másrészt játékelméletileg is az a racionális magatartás, ha a legolcsóbbat kötöd:)
Ha meg jófej akarsz lenni, akkor:
1. ne törj össze senkit
2. köss olcsó kötelezőt, a különbözetet meg rakd be malacperselybe, oszt ha megkoccolsz valakit, add oda neki

Legyen a kötelező állami monopólium, havi fix 3000/AO-ban, oszt jólvan

P. 2008.05.05. 09:50:33

nana: azért a 6ezer/óra különbség nem biztos hogy ellopott pénz! Hányan panaszkodnak, hogy a szerződött szerviz szar munkát végez... Persze nem mind.
Ha pl. egy márkaszervíz végez javítást, számlára, minden szar adót befizetve, nem ugyanaz, mintha zsebbe fizetsz a szakinak. így pedig már közel járhatunk a 12ezres óradíjhoz :(

zapala 2008.05.05. 09:56:42

Sajnálatos,hogy sikerült elérniük ebben az országban, hogy mások hibája miatt egymásnak ugorjunk.
Meg tudom érteni, aki a kötelező biztosításnál a legolcsóbbat köti meg. Mért ne tenné, hisz pénzből él ő is. Nem az ő hibája, hogy a biztosító így végzi a munkáját. Ahelyett, hogy a valódi csalókat szidnátok, egymásnak estek, előkerülnek a kéásek... Röhej. Közben azok meg röhögnek a markukban. Tökéletesen alkalmazzák az oszd meg és uralkodj elvet.

martinasz 2008.05.05. 09:56:43

T.SIRKAHN! Teljesen egyetértek!Valamikor a rendszerváltás hajnalán a köcsög MDF rezsim vezette be ezt a szart!Ahogy a cigaretta ugy a kötelezö is legyen állami monopolium,ha már kötelezö!Mindegyik bitosítő egy szemét mocsok cég! Fizetni egyik sem akar,mindegyik csak csak sír hogy neki milyen ráfizetés,közben meg mind remeg az ügyfelekért!

Achmed the dead Terrorist · http://www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4 2008.05.05. 09:56:46

Először is: index.hu/gazdasag/magyar/kgfbe080505/
lényeg a cikk végén. Szóval akkor talán mégis van miért aggódnia a MÁV biztosító ügyfeleinek.

Másrészt: lehet már olyan biztosítást is kötni, ahol a biztosító vállalja, hogy elszenvedett károkozás esetén a nekünk okozott kárt kifizeti a cég, és behajtja a károkozó biztosítóján (nagy hirtelen az Allianz ugrik be, de más is nyújt ilyen szolgáltatást tudtommal). Gondolom ennek is van hátulütője, de legalább a pénzem megvan. A PSZAFot meg inkább hagyjuk. Állami cég, aki a saját hasznát tartja szem előtt (mmint az államét), az egyszeri ember meg le van szarva.

Aki pedig állandóan a külföldet isteníti: menjen ki. Hamar rá fog jönni, hogy a pénzért kinn is dolgozni kell (nem is keveset), és a kerítés sem kolbászból van.

bervas 2008.05.05. 09:56:54

Koccantam december elején. Mávossal. Híttam helyszinelőt...alig akart kijönni. Tudom, elfoglalt, alulfizetett.
Három nap múlva kárfelvétel saját biztosítónál, két hét múlva kész a kocsi, egyelőre kaszkóra. Saját biztosító fizet, önrész levonva.
Rendőrségből január vége felé sikerült kiimádkozni a határozatot, hogy a másik fél a hunyó. Papír lead saját biztosító fele, ök továbbpasszolják a MÁVnak. Több hónapos átfutási idővel kecsegtetnek.
Március elején benézek a MÁVhoz. Telefonnal nem próbálkozom, olvasom, hogy felesleges :-) Végigülöm a sort, beszélek az ügyintézővel. Igen, ott a dosszié, igen, jogos az összeg, átnézik és fizetnek. Pár hónap.
Várok megint egy hónapot. Hallom a híreket. Kirendeltek egy biztost. Kezdek keresztet vetni a pénzre. És csodák csodája, április végén megérkezik az önrész.
Happy end. Nomeg 5 hónap átfutási, ügyintézési idő. Egy rutinjellegű, koccanási ügyben, 200e Ft alatti kárnál.

SsPL71 (törölt) 2008.05.05. 09:57:57

Kedves MÁV ABE biztosítónál lévők: az indexen olvasható kis hírből vágtam ki a lényeget:
"A törvény szerint a károsult ma is követelheti magától a károkozótól a kár megtérítését - más kérdés, hogy az általános gyakorlat szerint a károkozó biztosítójától kérik a károsultak a kártérítést. (A biztosítói kárrendezés ugyanis sokkal gyorsabb, mint a polgári peres eljárás keretében történő.)"

Szóval én nem fenyegetőznék késsel, meg elföldeléssel, mivel TÖRVÉNYILEG jogos lenne a követelésem. Kössetek csak olcsó kgfb-t. Én sem vagyok tehetős de legalább nem baszok ki másokkal, máv szóba sem jöhetett meg a KÖBE sem, mikor én kötöttem biztosítást.

zstibi (törölt) 2008.05.05. 10:02:59

Gyerekek, a MÁV-nál éves szinten kb 20ezer forintot spóroltam az előzőhöz képest. Az autóm ér kb 8-900 ezer forintot, 5 éve van meg az autóm, soha nem okoztam balesetet senkinek. Engedtessék már meg nekem, hogy őket válasszam, viszonylag fontosnak tartom ezt a fix negyedéves terhet a lehető legalacsonyabbra tenni. Úgy gondolom, hogy ha már a PSZÁF felügyeli ezt a szektort (akárcsak a banki szektort), akkor neki kellene gondoskodnia arról, hogy - nagyjából - ugyanolyan minőségű szolgáltatást kapjak cserébe. Itt nem érzem, hogy minőségi különbségeknek kellene lenni (tudom, hogy van), mert a jogszabályok kötelezik a biztosítókat a megfelelő működésre.

sirkahn 2008.05.05. 10:03:20

GYUSZI BÁCSINÁL a pont. Mert tényleg úgy cseng le a történet, hogy annyinak kell lenni a GFB díjának, hogyha abból ellopnak 2mrd-ot, akkor is maradjon?? Nem kell ellopni, de erről meg a mávosok nem tehetnek.
Nekem volt OTP Garancia cascóm, alig tudtuk kitaposni belőlük a pénzt, amikor összetörtük a kocsit. Jöjjünk már le erről a "drága biztosító a jó biztosító" dumáról, az tegye fel a kezét, aki a díjon kívül BÁRMIT is megnézett a biztosítójánál (ÁSZF, iroda, stb).
Senki? ...akkor meg mire veritek magatokat. Ne a kötelezőbe told a pénzt, inkább fizess ki 40.000-t egy vezetéstechnikai tanfolyamra, s akkor nem törsz össze senkit. Engem sem...

Achmed the dead Terrorist · http://www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4 2008.05.05. 10:06:04

Némi utóirat: ha kicsengetem az "olcsó" havidíjat, majd kocc után az okozott kárt is, akkor mégse olyan olcsó az olcsó ugye...

GT 2008.05.05. 10:13:09

a 400 Ft-al többre reagálva... most vagyok 30,a kocsimat mindenki más 40-55000.- között biztosította volna negyedévente A0-ban.(két autóm van,ez a második..) MÁV : 22 000.- Hát,elgondolkodtam. És nem luxuskategória,csak nem a szokásos 1000-es fűnyíró,tetejébe 18 éves.. Röhejes....

SsPL71 (törölt) 2008.05.05. 10:14:04

sirkahn: ja, vezetés technikai tanfolyam, normális????, a havi 60-80ezerér dolgozó melós majd megy vezetés technikázni, 40ezerér, mi? főleg a lepukkant fiat, munkás szállító kisbusszal?
Vezetés technikai papír meg nem életbiztosítás, ne gondold már, hogy az. Feleségem volt ilyenen, ausztriában, amikor kapott szép új céges audit, oszt mégsem tud vezetni szegény. :)

Martincsek 2008.05.05. 10:15:22

A kisember ezeken a tortúrákon megy keresztül. A törvénysértő meg "biztosítózik". Vesz egy drága alkatrészeiről híres autót. Aztán minden félévben "bérel" hozzá(most már ezt is lehet) egy törött alkatrészt, mondjuk sárvédőt, motorháztetőt. Azt án jön a biztosítós haver, aki mindent elintéz, és százalékért ad kitöltött kárbejelentő lapot. Pár hét alatt megjön a pénz, eredeti alkatrészek vissza. Ezt egy párszor megcsinálni, és visszajött az új autó ára. És sértetelen az autó.
Mindenki döntse el, jól van-e így ez, mindenesetre itthon az egyenes a nehezebb út.

Zolika 2008.05.05. 10:15:34

Én is MÁV-os vagyok, az a lególcsóbb, és hülyeség, hogy nem fizet!!!

Én tavaly más hibájából gazdasági totálra törtem a kocsim, és 800.000 Ft ot perkáltak, 1 hónapon belül. ( a kocsi akkori értéke kb. 1,8 milla volt, de a javítás nem került többe 300.000 fT-nál, nyerészkedtem :)

Úgyhogy ne szidjátok a MÁV-ot, inkább tanuljatok meg vezetni!!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.05. 10:15:57

Nincs baj azzal, ha valaki olcsó biztosítást köt. Joga van hozzá, szabadversenyes gazdaságban élünk.
A probléma akkor van, amikor:
- köztudottan megbízhatatlan és problémás az adott szolgáltató
- annyira alacsony a szolgáltatás ára, hogy gyanúra ad okot.

Jó lenne figyelembe venni, hogy az ember minden tettéért felelősséggel tartozik, még az ilyen jellegű döntésekért is.

Ilyen baromságot már, hogy kétmilliárdot el lehet lopni, annyira nagy biznisz a biztosítás... Bazz, a befizetett pénz meg a kasszába, ahonnan akkor vesszük ki a zsét, ha ki kell fizetni egy kárt. Ha előtte kilopják, az nem "nagy biznisz" hanem sikkasztás és károkozás.

Sam8888 2008.05.05. 10:16:37

Leadfoot 2008.05.05. 08:55:52

kepfeltoltes.hu/view/080505/kgfb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És ahhoz képest az emberek szidják a Posta biztosítót is. Most akkor miről is beszélünk? Nemfogok majdnem egy milliót évente kifizetni egy 300000Ft-os autóra! És még a KÖBE-nél is kb 5-6ezerrel olcsóbb volt a máv biztosító!!

Abba meg belegondolt már vki hogy ha a MÁV biztosítónál ilyen sikkasztások mentek, akkor a MÁVnál MEKKORA SIKKASZTÁSOK MENNEK?! MEGY A MÉGNAGYOBB CÉGEKNÉL?!! Egy kibebaszott ellenőrzőszervezet kéne, akiket nemlehet lefizetni! Jól szarrá kéne büntetni az ilyen sikkasztókat!

GT 2008.05.05. 10:17:08

Egyébként peace mindenkinek :)

Zolika 2008.05.05. 10:17:44

Martincsek, neked ez miért baj??? Ha az állam lenyúl minden szinten, akkor miért ne lehetne egy kis mellékes??? Meg köll élni valamibül, vazze!!

SsPL71 (törölt) 2008.05.05. 10:23:30

Zolika: a károkozó is MÁV-os volt, vagy miről beszélsz, Casco-d volt vagy mi?

Neked nem a TE biztosítód fizet, hanem a károkozó biztosítója.

ZB 2008.05.05. 10:23:59

SZTEM aki nem okoz kárt, az kapja vissza a befizetett összeget év végén. miért én dobjam össze a:
- károkozóknak,
- biztosító tulajdonosoknak,
- biztosító bürökratáknak,
- csalóknak
a kárukat/jövedelmüket??

rosszpénz 2008.05.05. 10:24:15

SsPL71:
:D

hahoa 2008.05.05. 10:24:18

2008 ápr.10.-én csütörtök törte össze Máv biztositós az autóm. Következő hét hétfőn-kedden kárszakértő megnézte, kár értékét nem tudta felmérni (kiszakadt az első futómű, rajta a kocsi stb). Kárszakértést átadták szakszerviznek, azóta ülnek rajta. Az autót munkabajárásra, gyerek bölcsibe, oviba, meg persze gyümölcstermesztéssel is foglalkozom, kell az autó. Ügyintézés semmi, a 4. időpontot kaptam már , hogy holnap felhiv. Ha tud valaki segitséget szivesen fogadom. Hahoa@index.hu

Sam8888 2008.05.05. 10:24:53

Egyébként manapság már minden telefonban van fényképező. Sőt már egész jó minőségűek is ráadásul! Ha az ember veszi a fáradtságot és lefényképezgeti a baleset helyszínét több nézetből is (hogy látható, ki a hibás), akkor azzal valószínűleg meggyorsíthatja a műveletet...

prö 2008.05.05. 10:25:00

ó, a sok együgyű. és akkor mi a fa**t csinálnátok, sok öntudatos empatikus sokatfizető, ha a munkahelyetek által lízingelt futkározós kocsi tulajdonosa, a lízingcég a MÁV-nál biztosít? nem ülsz bele inkább? akkor ugye kirúgnak, hiszen nem végzed el a munkád.
mit gondoltok, miért van olyan sok ügyfele a biztosítóknak? talált, többek között a lízingcégek miatt. én pl. ha most kárt okoznék, legfeljebb annyit tehetnék, hogy a saját autómra írnám a kárbejelentőt - bár le is szarhatnám. mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy az allianz tényleg jobban fizetne... de ettől még nem tehetek róla, hogy a lízingcég ekkora faf, és persze az én munkahelyem is leszarja, nem dolga ezen rágódni.
talán nem egymást kellene szidni, ha pár fehérgalléros a mi pénzünkből megy Tahitire.

Martincsek 2008.05.05. 10:26:09

Félreértesz. Én nem mondtam, hogy baj. Tényt közöltem. :)

Manu 2008.05.05. 10:26:53

Könyörgöm! Ez a tipikus magyar hozzáállás. Ha nem tőlem lopnak, hát had lopjanak. A nagy biztosítók miért 2-3 szoros áron dolgoztatnak a szerződésben álló cégekkel??? És miért éppen ezek a nagyszerű szerviek max 6 éves korig vállalnak javítást??? Hát azért, mert több 100e huf-ot lehet kiszámlázni és zsebre vágni.

De könyörgöm, ezt minden autóstól és embertől zsebéből veszik ki, mert ezért emelik a biztosításokat (nemcsak a kötelezőt). Miért van az, ha egy 10 év fölötti autót törnek össze, mindenféle avultatással, meg az utolsó karcok felvételével bebizonyítják, hogy ez már totálkár, és az autó max 50e HUF-ot ér. Azok az emberek, akik a nagybiztosítóknál vannak, és szemet hunynak ezen károkozások felett, saját magukkal is kitolnak, mert ha vesznek egy garis autót, akkor rögtön megy az anyázás, hogy milyen dolog 10e+áfás óradíjjal dolgozni az ő autóján mikor máshol negyedennyiért dolgoznak (csakhogy Ők nem nyúlhatnak hozzá a verdához). Pedig a szerviz csak azon az áron számláz, ahogy a biztosítóknak is teszi.

Én nem mondom, hogy hibás a MÁV, de azt ki kell vizsgálni. Miért baj az, hogy valaki megpróbál a szerviz, és az autótulajok körmére nézni, hogy nincs e simli a dologban (szinte mindenkinek van legalább 2-3 története bizt.csalásról). Mellesleg ha valakit az tesco, ósán megkárosít egy tejföl árával, akkor bezzeg rögtön veri az asztalt, és sorban a vevőszolgálatnál a pénzéért, de bezzeg ha a javítási számlán az elemfényezésért és lámpacseréért 300e HUF van, az mindegy.

StationW 2008.05.05. 10:27:09

Sam8888

Hülye vagy? Itt???

A korruptabb dél-amerikai államok lassacskán tanulmányutakat szerveznek hozzánk az állami tisztviselőik részére.....

..én is belelátok a munkám révén ebbe-abba, és netudd meg mi megy az állami nagyberuházásoknál, jó 40-50%-al lenne itt olcsóbb minden, ha nem lennének a bekalkulált kenőpénzek.

Település meg nem is kap pízt minisztériumi "támogató" nélkül....

...miről beszélünk :(

Sam8888 2008.05.05. 10:28:33

vityaz 2008.05.05. 09:02:26

Akkor számoljunk. Évente 100kiló. Az tíz év alatt 1,2m+a kamatok!!! Ebből már elég sok kárt kilehet fizetni és a rohadt büdös francért kell annakis fizetnie biztosítást, aki pl bónusz 10-ben van!!

rosszpénz 2008.05.05. 10:29:05

Egyébként az miért van, hogy nekem a MÁV és KÖBE kb. forma-forma, és az előbbit mindenki szídja, a másikat nemannyira. Akkor most a díjon múlik vagy nem?
Egyébként tényleg van olyan, aki nem tud havonta többet kifizetni, azért még nem lehet valakire haragudni.

Sam8888 2008.05.05. 10:31:02

StationW 2008.05.05. 10:27:09

Sajnos hallottam pár sztorit, amik akár igazak is lehetnek. Az a baj ezzel, hogy elkezd járni az agyam és felhúzom magam. Azzal meg a saját életkoromat csökkentem, ezzel meg jót teszek a magánnyugdíjpénztáramnak, ergo mindenki jól jár rajtam kívül. GRRRR!

dhrbikes 2008.05.05. 10:32:38

"Ha annyira veszteséges GFB,mintahogy sírnak a biztosítók, akkor miért versengenek minden évben?"

A cash-flow miatt, jó ha náluk van a pénzed, akkor is ha utána az egészet vissza kell valakinek fizetni.

Zolika 2008.05.05. 10:34:29

sspl71, MÁV -os volt a károkozó is...csak tudod, nem vagyok szarjancsi, bementem az andrássy útra és befenyítettem őket...és lám, 4 hét alatt megvót a píz..

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.05.05. 10:35:49

akik "nem kapok a pénzemért semmit" dumát nyomják, azok nem értik, mi az a biztosítás.

a biztosítás egy fogadás. a biztosítási díjat teszem a biztosítot tárgy (vagy annak sérülése) ellenében, és abban fogadok a céggel, hogy kár fogja érni ezt a tárgyat.
ha veszítek, akkor a díjat veszítem.
ha nyerek, akkor az azért történt, mert kár ért - ekkor a biztosító fizet. de ezt az esetet, vagyis hogy nyerjek, szándékosan azért nem akarom elérni, mert az nekem azért nem kellemes. (meg a fogadás szabályai ki is zárják a szándékosságot)

a felelősségbiztosítás annyival van megkavarva, hogy arra fogadok, hogy másnak kárt fogok okozni. ha nem okozok, akkor bukom a díjat. ha mégis okozok, akkor meg megnyerem azt az összeget, amit a károsultnak zsebből kéne kicsöngetnem.

és a felelősségbiztosítás persze hogy kötelező. ha nem lenne az, akkor mindenki arra menne, hogy á, nekem úgyis szerencsém lesz, nem okozok kárt senkinek. aztán meg faszán fizethetne zsebből, illetve menekülne a helyszínről, mert inkább nem fizet. lenne sok per, bűnügy, kéne egy adósok börtöne is, frankó lenne.

Sam8888 2008.05.05. 10:35:50

Ja és egy kis off:

A Mistral KFT köztudottan naponta megszegi a magyar tv-eket. Garanciákkal folyamatosan problémák vannak (pl.: videókártya rossz, kicserélik zsír újra, de az új karira a régi gari él tovább. Vagyis kapsz egy "0km"-es cuccot limitált garanciával), nemisbeszélve a SIKKASZTÁSAIRÓL! (pl.: videókártya rossz, kicserélik, de mivel már nincs ugyanolyan, ezért levásárolhatod az árát. Elvileg ugye kötelesek lennének visszaadni a teljes vételárat. Nembaj, levásárlod, DE NEMÁM AZ EREDETI VÉTELI ÁRÁT ÁÁÁ DEHOGY! Azt az árat vásárolhatod le, ami jelenleg a rendszerükben van!!! Vagyis vki kurvasokat sikkaszt ott.) És nemrég volt náluk ellenőrzés és érdekes módon: NEM TALÁLTAK SEMMI TÖRVÉNYBEÜTKÖZŐT! Kíváncsi vagyok mennyi kenőpénzt kaptak az ellenőrök!

koekavics 2008.05.05. 10:37:39

Olvasom a kommenteket. Okosak, meggyőzőek. Szórakoztatók! :)) Komolyan! Tapasztalatom, hogy a "nagy" biztosítóknál is verni kell az asztalt. Sokáig. ... és nem magánszemélyként, hanem ügyvédként... amíg nem adjuk be a keresetet ellenük, addig nem is történik semmi. Ekkor teszik az első, talán már értékelhető egyezségi ajánlatot... amit az ügyfelek inkább elfogadnak (ráfizetéssel), csak ne kelljen évekig pereskedniük! E tapasztalataim alapján nem biztos, hogy a MÁV ABE a legproblémásabb. Mosolygós üdvözlet mindenkinek! :)

dhrbikes 2008.05.05. 10:37:47

Amúgy meg mi lenne velük? Semmi, a biztosítók egymásnál biztosítva vannak, egyik sem válhat fizetésképtelenné úgy, hogy a többiek ne fizetnék ki a kötelezettségeit. (Ezután persze felszámolhatják)

HPéter 2008.05.05. 10:38:42

Leadfoot

"Nem sajnálnám a MÁV-os KGFB-seket, ha szopnának kicsit. Hogy miért? Legalább átéreznék, milyen azoknak a szerencsétleneknek, akiket összetörnek."

Nem értem ezt a hozzáállást. Szerinted akik a MÁV-hoz mentek, mind rosszakaratú, skót egyének? Szerintem nem. Egyszerűen úgy gondolta 200 ezer ember, hogy egy kötelezően előírt szolgáltatásért annyit fizet, amennyti feltétlenül muszáj. Utólag te is nagyon okos vagy, de ilyen esetre eddig még nem igazán volt példa, így az a temérdek ember sem tudta, hol lehet hátránya a dolognak.

Te neked szíved joga Allianzhoz, vagy akárkihez menni, én azonban nem szándékozom továbbra sem azokat a társaságokat hízlalni (min. 2szeres árért).

Valószínüleg a korai ellenőrzés hiánya okozza most a gondot. Tehát a Felügyelet oldalán is van nem kis felelősség...

Zolika 2008.05.05. 10:40:41

koekavics, én a hivatali ügyeket mindíg a nagycsaládommal intézem. Lemegyünk 10-15en és minden simán elintézve....tudod, romáknál ez a szokás...

martinasz 2008.05.05. 10:41:16

T.Zolika! te ilyen kemény gyerek vagy ?BEMENTÉL az andrássy utra és befenyítetted öket?..biztos összeszarták magukat tőled! Hihihi

SsPL71 (törölt) 2008.05.05. 10:45:26

Zolika: akkor én szarjancsi vagyok, mert nem tudtam bemenni és megfenyegetni őket, és csak azt követeltem tőlük ami jogosan megillet? Levelemre nem is válaszoltak, 1x sikerült telefonon felhívnom őket akkor mondták, hogy ami törvényileg megillet (értékcsökkenés) azt nem fizetik ki, mert csak!!!

koekavics 2008.05.05. 10:48:51

Kedves Zolika!

Ez is egy megoldás... bár én jobban szeretem a kulturált, európai megoldásokat.

De természetesen szívesen állok/állunk rendelkezésetekre, mert az általad leírt esetben egy védőügyvédnek is nagy hasznát veszitek! Valamiből nekünk is élni kell...

:)))

Desert 2008.05.05. 10:50:08

"SZTEM aki nem okoz kárt, az kapja vissza a befizetett összeget év végén'

A nap vicce :)))
És, akkor miből is fizeti a biztositó a többmilliós okozott kárt? a 4 x 20.000 ft-ból amit befizetett a jóember ugye?
Azért gondolkozzál már el milyen összegekről beszélünk. Egy normális autót, ha csak lekoccolsz, többszázezer csak egy lökös rá és hol vagyunk még akkor egy komolyabb kártól.

Fotós. 2008.05.05. 10:55:08

Érdekességképpen. Lehet utálni érte,de sokat dolgozom a MÁV-nak.Igen,kárszakértő vagyok. Sikítottak a fejesek,az is igaz.Van,hogy tényleg baromi lassan megy a károk rendezése a többi biztosítóhoz képest.Tudjátok miért? Kisebb része sima hanyag ügyintézés,ez is igaz.Viszont a MÁV az egyetlen biztosító,aki pont a dijak alacsonysága miatt nem fogadja el bemondásra a javító szerviz árajánlatát,a falra kifüggesztett rezsi óradíj többszörösét tartalmazó számlákat.Miért? Mert egészen egyszerűen itt is az ő ügyfelét verik át a szervizek.Van egy pl 200 ezres kár,a szerviz kidob egy 500-es számlát.Ha a "nagy biztosítók" módjára kérdezés nélkül kifizeti,az ügyfél papíron nagyobb kárt okozott,mint a valós,ergo esetleg HÁTRÉBB kell sorolni a bonus-malus rendszerben...De hát kit érdekel,az ügyfél fog jóval többet fizetni ugyebár...a biztosítót nemigen éri kár,elhihetitek. Érdemes a szervizt minden csavarral elszámoltatni,és a valós óradíjat és ráfordított időt kiszámláztatni. Egyébként nem a MÁV-ot védem,ő sem jobb mint a többiek,de mivel kevesebből gazdálkodik rá van kényszerítve a fillérezésre. Hát ennyi. Szép napot.

martinasz 2008.05.05. 10:55:42

Azután ugye mijaza normális auto? az én szamarám már nem az? ...mondjuk ez ki van fizetve...nema banké! Hihihi

The Good Boy 2008.05.05. 10:59:10

Hogy melyik biztositó (leg)olcsóbb, az relativ. Én a K&H-nál vagyok, B10-es sok éve, 0 önhibás balesettel. A negyedéves dijam kb. 1000 ft-al drágább, mint a legolcsóbb biztositó, de...
Van ugyanott cascom (nem azért mert kötelező, hanem, mert a lakhelyemen sok a vadbaleset, így ez az olcsóbb megoldás, mintha bebuknék egy vadbalesetet), ami a sok kármentes év és B10 miatt kb. 500 ft-al olcsóbb havonta, mint a legolcsóbb másik. Tehát a drágább Nekem máris olcsóbb. Bonuszként a K&H magától küldi a befizetés után a zöldkártyát, így nem kell bejárni negyedévente érte (mivel gyakran járok külföldre, oda meg nem árt ha van).
Ráadásul már kétszer volt üvegkárom (2 éves a vas), és mivel a biztositó szerződött üveges szervizébe vittem az autót, ezért az önrészt sem kellett fizetni, sem a kármentes időszakom nem ugrott. Mellesleg a szélvédő csere 89.000.- Ft volt/alkalom, miközben az éves casco dijam kevesebb ennél.
Soha nem mennék más biztositóhoz (igaz minden biztositásom - ház, motor, stb - ott van.
A magyar ember mentalitásáról meg egy történet:
Jön velem szemben a kamionos kb. 90-100-al. A drágám zúzott követ szállit, púposra pakolva, letakarva persze nincs... Amikor érkezik velem szembe, akkor egy öklömnyi kő leesik, telibe találva a szélvédőt, amit tenyérnyi területen szakit be. Utánafordulok, 5 km-es üldözés után eléállva tudom megállitani (hiába villogtam, dudáltam, minden elözési lehetőségnél behúzódott az út közepére- tehát biztos nem tudta mit akarok). Közli velem, hogy ő nem okozott semmit, meg különben is nem ér rá. Hiába mondtam neki, hogy semmibe nem fog fájni, mert a cascom mindent rendez, de azért a tisztesség miatt egy baleset bejelentőt kitölthetni. Mondta, hogy nem, én meg mondtam, hogy akkor hivom a rendőrséget. Kihivtam őket, akik persze szabálytalan áruszállitás miatt feljelentették (ami 30.000.-ig tétel). Hát ha neki jó volt így, akkor jó. Nekem mint fentebb irtam ez a sztori egy fillérembe nem került, csak kb. 3 órámba, amig az autón az üvegcsere/ragasztószáradás meg nem lett. És a tahó még megköszönheti, hogy a rendőrök a tachográfjába nem néztek bele, mert érdekes lett volna a sok 90-100 km/h-s érték egy teherautónál.
Hát ezért nem csodálkozok azon, hogy az emberek jó részét nem érdekli, mi lesz szegény másik autóssal, ha kárt okoz neki.

pimpike 2008.05.05. 10:59:30

Ennek a biztósítónak bukni kell , mert a (sikkasztási ügyet leszámítva) nem "kompatibis" a szervizekkel .
Miért is ?
Mert ne fizetett ki mindenféle feláras számlákat .

Egy példa :
Swift-ünkön benyomták egy parkolóban a két ajtót pár éve (7 éves volt akkor) .
Javíttatás biztosítós buliban 345ezer Ft !!!
Kicserélték az ajtókat , lefestették , átszerelték a töröttből a zárakat/kárpitot stb .

Ugyan ez a manőver egy maszek autószerelőnél 160ezer lett volna .
Vágül azért nem ott csináltattam , mert a biztosító kalkulációja szerint ~140 ezret kaptam volna kaptam volna a pénztárnál "saját" javíttatáshoz ...
Ugye milyen érdekes ?

martinasz 2008.05.05. 11:01:23

T .Fotos! És azt ki dönti el hogy egy kár 200 vagy 500 ezer? A Biztosítos köcsög?

Gábor 2008.05.05. 11:01:51

Sziasztok!

Én annyit szeretnék csak hozzászólni a dologhoz h vki számolja ki hogy mennyi lenne 1 22 éves Bp-i srácnak a kötelező 2000ccm dieselbe. csak mert én ebbe a kategóriába esem,úgy hogy persze nem volt semmi balesetem (kopp-kopp-kopp) és azért 3hét alatt az 1000-1200km el is m1ek a városba.Nekem a MÁVnál 17000-re jött ki a negyedév akármelyik másik ennek közel a duplája volt. de persze volt olyan is ahol 90 000 lett vna negyedév! sztem ez azért magyarázatot add arra,hogy miért válaszották olyan sokan a máv biztosítót...

madcher 2008.05.05. 11:04:32

Mint MÁV-os ügyfél és mint családfő minden egyes alkalommal úgy ülök autóba, hogy a közlekedés során elsődlegesen a családom életét védem és ezáltal közvetve a többi közlekedő vagyonát is... Mindezt a KGFB éves díjától függetlenül... VISZONT!!! azt Isten mentsem meg az olyan közlekedőktől, aki bízva a KGFB korretktségében ész nélkül közlekedik, parkol stb. MÁS... három hetes autómat meghúzta egy nem tudom milyen biztosítónál lévő "ügyfél", hogy miért???, mert simán elhagyta a helyszínt... tanulság: KGFB a károsultnak akkor ér valamit, ha ott van amikor törik az autóját, ugyanis ősi magyar szokás károkozás után körbenézni, majd ha lehet elsunnyogni (és nem csak a MÁV-osok sunnyognak el...)

martinasz 2008.05.05. 11:05:03

Aki káendhás az sikeres ember nem lehet! amikor a káendhás disznok átvették az argoszt és 50%-al emelték a bonusz tizemet mert csak,na akkor fejeztem be velül!

Kulukis 2008.05.05. 11:09:16

SsPL71:

"Szóval én nem fenyegetőznék késsel, meg elföldeléssel, mivel TÖRVÉNYILEG jogos lenne a követelésem. Kössetek csak olcsó kgfb-t. Én sem vagyok tehetős de legalább nem baszok ki másokkal, máv szóba sem jöhetett meg a KÖBE sem, mikor én kötöttem biztosítást. "

Aha.
Mondjuk amit én tennék ilyen esetben: a jogi képviselőm elérhetőségét megkapod, velük vitatkozz, mert ők értenek hozzá. Én sem baszok ki veled: MÁVos biztosításom van - meg egy jogvédelmi, nehogy egy ilyen okostojás mondja már meg a frankót :))


Szóval. Ahogy mindenki leírta itt már sokszor: olcsó, a többi nem érdekel, ha már kötelező, akkor a lehető legolcsóbbat fogom fizetni. Nem vagyok jótékonysági intézmény! Meg nótórius károkozó sem, nem volt még sajáthibás balesetem (hozzáteszem: idegen hibás sem, a tizenx év és évi 30e km alatt).
Ha MÁVos jön belém, így jártam, élek a törvény és a jogvédelmi biztosítás adta lehetőségeimmel.
Az meg, hogy fizet, nem fizet: ha nem mész a pénzed után itthon, nem fogod megkapni, ez van. Ha kárt okoztak neked, sajnos neked kell behajtanod! Ott kell élni minden jog adta lehetőséggel, és meg fogod kapni a pénzedet, csak menj utána, ennyi.

The Good Boy 2008.05.05. 11:10:12

Martinasz!
Nekem most májusban volt a casco biztositási évforduló, ami miatt mostantól havonta újabb 10 %-al olcsóbb lett a dijam, azaz így már havonta visszajön az az negyedévenkénti ezres amivel a kgfb drágább. Sőt még picivel több is :))
Tudom ettől nem vagyok sikeres, legfeljebb "gazdagabb" pár forinttal.:))

StationW 2008.05.05. 11:10:16

Nekem mondjuk problémám nem volt a K&H-val, viszont tény, hogy az áremelés miatt váltottam. Az ARGOSZ meg egy korrekt cég volt.

KÖBE: Balesetet ugyan még nem okoztam náluk - nincs is szándékomban - de eddíg nem volt bajom velük. A zöldkártyát pedíg azonnal küldik egy e-mail ellenében, elsőbbségi postával, díjmentesen.

Fotós. 2008.05.05. 11:13:34

Martinasz.

Minden tiszteletem a Tiéd,de sajnos az ügyfelek jó része azt hiszi,ő dönti el mekkora a kár..sajnos. Tény,hogy a korrekt kárrendezés sajnos nagyban a szevizen múlik. Ha pl én a kár felvételekor tudom,hogy adott elemnek mennyi az új gyári ára,plusz normális helyen mennyi a fényezése,(ezek csak példák,kezeld is úgy)biztos lehetsz benne hogy annyiból visszaállítható az eredeti állapot.Többhöz pedig senkinek semmi joga. Ha esetleg a szerviz szeretne nyerészkedni-mert ugye az ügyfél sosem....- persze kötözködik,hogy annyiból lehetetlen megoldani. Ha ugyanazt beviszed utcáról,még alkudni is lehet. Napi tapasztalat hogy vannak emberek akik ezeréves sérüléseket akarnak felvetetni,ha már ugye.. Hidd el,mindegyik biztosító pontosan tudja mi mennyit ér. Azt elismerem hogy vannak esetek amik nem teljesen jól alakulnak,ebben igazatok van.Ha azt mondom hogy egyik félnek sincs igaza,elhiszed nekem? ;)

martinasz 2008.05.05. 11:14:56

Nekem a szamarám csak 100 ezer forintot ér,igy nincs cascom! Viszont nekem ki van fizetve az autom és nema banké! és nema kormányt szidom hogy milyen rettenetsen nagy nyomor szegénység van mert nem tudom fizetni a havi 40-50 ezres kocsi réaszletet! Hihihi

mazsolaszáj 2008.05.05. 11:15:58

Kismagyar szocialistáim:
Ezt úgy hívják, hogy PIAC. Vanoccsó, meg drága. Csak annyiban spec a helyzet, hogy a KGFB-nél a drága biztosító is fillérb*szó, így még ha erkölcsi megfontolások is vezérelnek (azaz: az jobb fej azzal a szerencsétlennel, akit összetörtem), akkor sem választok jól. Egy racionalitás van: ár. Miután a szolgáltatás nem nekem, hanem az áldozatomnak szól. Akit meg nyilván sajnálok (nem direkt megyek bele), de egyebet ne mtehetek. Már gondoltam rá, hogy csinálok egy matricát az autóra:
"Ez a gépjármű a MÁV ÁBE-nél van biztsítva. Kérjük 15m-nél ne jöjjön közelebb!" :)

StationW 2008.05.05. 11:18:09

EGY TIPP:

Ha régebbi autótok van, és esetleg cseréltek rajta elemet, fényezitek, vagy bármi, akkor azt csakis számlára!!! El kell tenni, és a biztosító azt kénytelen figyelembe venni, és annak a korára számol amortizációt.

Nekem is ez volt a mázlim, amikor összetörtek. Megvolt minden számlám, és az amúgy 300.xxx ezer forgalmi értékű (eurotax) kocsimat, 1.200.000-re értékelték a felújítás, és az új elemek/idomok és a fényezés számlájának megléte miatt.

Kulukis 2008.05.05. 11:22:17

Kéggyermekesnél van a pont: nem azért kötök MÁVnál biztosítást, mert hazafelé sorba rommá török mindenkit, hagy szívjanak. Hanem mert olcsó, ennyi.

A matrica jó ötlet, legyen már :) Vennék én is :D

martinasz 2008.05.05. 11:23:45

Ejnye,ejnye T.FOTOS! Amikor a T.KÁRFELVEVŐ megkepja a jattot/mondjuk tőlem még nem kapott,csaka szeme alá/ akkor rögtön annyi a kár amennyita tulaj mond! én már pereltem be a providenciát/ akkor még generali nélkül/ 15 ezer forintért!3 év után meg is nyertem fizettek 30 ezret kamattal meg ügyvédi költséggel! Tudod! Mint a médiamarktban! hülye azé nem vagyok!

Zöldfül · http://zoldful.blog.hu 2008.05.05. 11:25:28

Maga a rendszer az abszurd.
Mármint hogy a szolgáltatást, amiért én fizetek (a kötelező biztosítás), nem én veszem igénybe, hanem az, akinek én kárt okozok.
Ezért nekem, mint jó magyar ügyfélnek az az érdekem, hogy a lehető legolcsóbb és legszarabb biztosítást kössem meg, mert más faszával verhetem a csalánt.
Neked mentem, bocsika, intézd a MÁV-val, itt a papír, aláírom, a többi nem az én dolgom. Még jót röhöghetek is a markomba, hogy kicsesztem veled, nem elég, hogy összetörtelek, de a büdös életbe nem jutsz a pénzedhez, pedig te lehet, hogy duplaannyi kötelezőt fizetsz, mint én. Ez ám az igazi társadalmi szolidaritás! :)

Darren 2008.05.05. 11:29:55

Nekem a motorom és az autóm a MÁV-nál van biztosítva. A motoromra idén váltottam kötelezőt a MÁV-nál, mert konkrétan 47 %-kal (!!!) volt olcsóbb, mint az azt megelőző addig legolcsóbb. Az autómra pedig negyedévente 4ezerrel kellene többet fizetni, ha nem MÁV-os lenne.

Én nem hallottam még negatív kicsengésű kártérítésű sztorit, pedig több ismerősöm karambolozott MÁV-ossal.

martinasz 2008.05.05. 11:31:29

tudod nekem valaki ezt elmagyarázta! A több százezres,millios kárt könnyebben kifizetik mint a tizezrest! Azt hitték nálam is hogy majd köpök egyet,vagy legyintek4m hát velem jóval kezdtek! Már odáig süllyedt anno a PROVIDENCIA hogy azé a 15 ezreéert fellebbezet és másodfokon a FŐVÁROSI BÍROSÁG Tárgyalta 3 tagu bírói tanáccsal!

rosszpénz 2008.05.05. 11:31:36

martinasz: mármint a 30ezerbe már benne volt a 15ezer+kamat+ügyvédi költségek? Mert akkor tényleg a médiamárktban a helyed! :D

rosszpénz 2008.05.05. 11:35:53

Zöldfül: azért ezt gondold végig. Ha vki belédmegy, akkor az ő kárát megtérítené az ő biztosítója, a tiédet (amit ő okozott) azt meg a tied. És akkor, a TE általad fizetett biztosítási alap csökkenne a MÁS által okozott kár miatt, és a TE bonuszod menne maluszba nem a MÁSé. Leegyszerűsítve: TE fizetnéd ki a MÁS által okozott kárt.

Akkor melyik is az abszurd?

Kulukis 2008.05.05. 11:36:53

Zöldfül,
leszarom a szolidaritást, az én fizetésemből te ne szolidáljál senkivel.

Értsd már meg: direkt senki sem fog neked menni. Pláne én nem, egy balesetnél röhögő embert meg nem nagyon látni. Olcsó biztosítást meg nem azért kötsz, hogy minél több embert lezúzzál.

martinasz 2008.05.05. 11:38:20

Tényleg kb 30-at kaptam ez ugy tíz évwe lehetett akkor még külőn volt a PROVIDENCIA! A Hungária köruton ma asszema az OTP garancia van ott! Addig piszkoskodotak 15 ezerért amig bepereltem őket!

mazsolaszáj 2008.05.05. 11:43:01

Zöldfül:
Nem a társadalmi szolidaritással van baj.
1. Mndent megteszek, hogy ne történjen baleset + rendszeresen, az előírtaknak megfelelően műszaki ellenőrzésre viszem az autót, motort.
2. Én tényleg nagyon sajnálom, ha kárt okozok bárkinek. Sőt, ezt törvényes keretek között meg is térítem.
A felügyeleti szerv, meg azért kap adóforintot, hogy MÁV szerű cégek ne legyenek a piacon. Ha ezt nem teszi, akkor nem végzi a munkáját, felrúgja a társadalmi szerződést. No ezzel van a baj.

martinasz 2008.05.05. 11:44:29

Ugy történt,hogy kanyarodtam balra nagyivbe,megvártam a szembejövöket,és elkezdetem kanyarodni,ekkor a hátam mögúl a zebrát és a zárovonalat átlépve a negyedik kocsi ugyancsak elkezdett balra kanyarodni,és nekenm jött! A PROVIDENCIÁS köcsög azt találta mondani hogy én vagyok a hibás mert nem néztem atükörbe!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.05.05. 11:49:12

Rosszpénz,

EZ egy feloldhatatlan ellentmondás.
Ha a biztosítás alap szerint nézzük, igazad van. De ha aszerint nézzük, hogy én fizetem a biztosításomat (a sajátomat), ami ha jó biztósítónál van kötve, az jár jól, akinek én okozok kárt, míg ha más - az ő szempontjából érthetően - spóról és a legszarabb szolgáltatást nyújtó biztásítóhoz megy, majd kárt okoz, azzal mást szivat meg.
Lehet, hogy nem akar mást megszívatni, de nem is zavarja, ha pontosan ez történik, igaz? Nem az ő dolga, hiszen ő jól járt, és ez a lényeg.

atomgape 2008.05.05. 11:50:37

Attila: Megmondom, miért baj, hogy a MÁVnál vagy. Ha Te törsz össze engem, akkor futhatok a pénzem után. Ha én törlek össze Téged, Te simán megkapod a pénzt. Így aztán Neked tényleg nem érdeked, hogy egy normális biztosítóhoz menj át, és ezért senki sem hibáztathat.

Ez a biztosítási rendszer minden országban ugyanígy van? Nem tudom elhinni. Nem úgy kéne, mint a lakásbiztosítás? Legalább a magad kárára dobd ki a biztosítási díjat, ne a máséra... tisztára mintha én azért fizetnék lakásbiztosítást, hogy a szomszéd kárát fizessem.

Fotós. 2008.05.05. 11:53:28

martinasz.

Hát,van aki próbál jattolni,ez igaz. És van aki el is fogadja,ez is igaz. És ezekben az esetekben biztos a kötekedés,ez meg tapasztalat.Ugyanis nem egy emberen múlik a dolog. És most hogy feldobtad,látod itt a probléma..a biztosító se hülye...az emberek meg próbálkoznak ugye. ezek szerint te inkább megfenyegeted a kárfelvevőt,és rögtön azt irja amit mondasz.Szerinted :) Ezért nem érdemes csodálkozni. Amúgy az emberek elég normálisak velünk,ha tényleg jogos úgyis felvesszük még a szelepsapkát is.Nekünk ettől nem lesz kevesebb.Igaz,több sem. :)

rosszpénz 2008.05.05. 11:57:37

Daily Shark: mondjuk én lennék a legboldogabb, ha a casco egyben kötelező is lenne (azaz nem lenne drágább), és akkor... csak a casconál meg rohadt magas az önrész. Lehetne kötelező casco és akkor nem lenne kgfb, de ez megint felvet néhány kérdést.

A legjobb tényleg az lenne ha minden árkategóriában normális szolgáltatást nyújtanának a biztosítók, csak éppen ez egy biznisz, amiben más az ő érdekük és az autósé is.

Kulukis 2008.05.05. 11:59:08

atomgape: attól, hogy olcsó, még nem biztos, hogy nem fog fizetni. Lásd feljebb, nem egy, nem két esetben fizetett. Csak akinek fáj valami (volt sapka a kárfelvevőn, nem volt sapka a kárfelvevőn) az minden esetben hangosabb.

Onnantól, hogy bármilyen balesetben megsérül a jármű, vezető, utas, nincs olyan, hogy jól jár, meg nincs olyan, hogy simán kapsz pénzt. Nem kapsz pénzt, csak a kárt próbálják megtéríteni.

autosave 2008.05.05. 12:02:21

SsPL71!

" SsPL71 2008.05.05. 09:57:57
Kedves MÁV ABE biztosítónál lévők: az indexen olvasható kis hírből vágtam ki a lényeget:
"A törvény szerint a károsult ma is követelheti magától a károkozótól a kár megtérítését - más kérdés, hogy az általános gyakorlat szerint a károkozó biztosítójától kérik a károsultak a kártérítést. (A biztosítói kárrendezés ugyanis sokkal gyorsabb, mint a polgári peres eljárás keretében történő.)"
"

Ez így igaz. DE! Szóval DE, hiába is nyeri meg a károsult a pert - a károkozó bejelenti, hogy neki van érvényes kgfb-je arra a káreseményre és ebben az esetben (függetlenül a biztosítótól), egy fillér kötelezettsége sem keletkezik. És itt jön a dolog pikantériája: a biztosító ügyfelét a biztosítója is képviselheti ha akarja.
Tehát nyersz egy pert, ami csak arra jó, hogy a bíróság megállapít valamit, amivel a biztosító a kötelezett.
Sokkal egyszerűbb a biztosítóhoz menni, mert az fizethet hamar is és csak utána a biztosítót perelni. Pont ezért, mert a másik út is ide vezet, csak nagy kerülővel...

martinasz 2008.05.05. 12:02:41

T.Fotos! Soha nem fenyegettem meg még senkit! Inkább bíroságra mentem 15 ezerért,és 3 év után meg is kaptam!Viszon azon azon valóban elgondolkodtam,hogy talán jobb lett volna ősszerugdosni ott a Hungária ,Erzsébet királyné sarkon amikor megy hazafelé,mint 3 évig bíróságra járni!Hidd el jobban meg is nyugodtam volna mint amikor 3 év után jogerősen megnyertem a pert!

Zumzum 2008.05.05. 12:09:26

Ha nekem egy MÁV-os köcsög belémjön, akkor több füle lesz mint foga, arra mérget vehet.

Én helyben ki fogom verni belőle a pénzemet, ha nem fizet, akkor meg megyek a lakására, és ott folytatjuk...nehogy már a nyúl vigye a puskát...és amit most leírtam, már a gyakorlatban is kamatoztattam párszor.

martinasz 2008.05.05. 12:09:48

Ugyhívták a ribancot ,hogy USKERT MAGDOLNA KÁRÜGYINTÉZŐ! Akkor még csak simán PROVIDENCIA!Biztos nagy jutalmat kapott április negyedikére,vagy november hetedikére az én 15 ezer forintombol a szemét!

zstibi (törölt) 2008.05.05. 12:17:44

Zumzum. Csak nehogy mindenki így gondolkodjon. Plusz a köbe, posta, tir biztosítósokat is verje meg mindenki. Helyes b*zmeg. Te kifizeted az okozott kárt, ha a biztosítód húzza az időt? Agyatlan.

StationW 2008.05.05. 12:19:14

Zumzum!

Szívből kívánom neked, hogy menjen beléd egy "MÁV-os köcsög", de V-63 legyen az orrára írva! Annyival is előrébb az ország, és a közlekeddéskultúra.


Igazán értelmes egyed lehetsz....ezt a hozzászólásod is híven tükrözi.

karlmann 2008.05.05. 12:22:39

Látom megint szépen összejöttünk. Van anyázás, cigányozás, zsidózás. Esküszöm, sose nő fel az ország. A KGFB úgy lehúzás, ahogy, van maximum mindenkit másképp húznak le. Ha baleset történik legfeljebb kártérítést lehet kapni, de az rendszerint közel sem fedez minden kárt.

Az már elgondolkodtatóbb, hogy miért nem tud ez a rendszer is úgy működni, mint a lakásbiztosítás. Nem mintha az nem lenne egy oltári lehúzás, de legalább elintézi az ember a biztosítójával és kész. Egy balasetnél meg focizzák le egymás között a biztosítók. Miért kell ezért az embereknek egymást ölni? Az, hogy ki melyik biztosítóhoz megy mindenkinek szíve joga.

Trunkó úr, meg a nagyszerű szervezete igazán elérhetne annyit, hogy levegye az emberek válláról a terhet és kötelezné a biztosítókat az egymás közti rendezésre. Mert az ide íróknak csak az fáj, hogy velük, hogy kib..tak. Semmi más probléma nincs. Akár így akár úgy, de lehúznak. Én már annak is örülnék, ha ez nem tudatosulna bennem.

Fotós. 2008.05.05. 12:23:31

Ez az elverem és a lakásán folytatjuk dolog azokra jellemző akiknek eleve semmilyen kötelezőjük nincs,mert ugye nekik senkise fizet ebben az esetben. Bár lehet hogy ZumZum-nak csak rosszak a tapasztalatai,nem ítélem el érte. Ám a legtöbb biztosított nem tudja hogy egyéb más módon is a pénzéhez juthat. Pl aktív kárrendezés című szolgáltatással. (a saját biztosítód kifizeti a károd,és ők ugye levívják az ellenféllel.) Akkor vajon a saját biztosítódat rugdosod meg,ha nem úgy vesz fel dolgokat ahogy neked jó? ;)

anonimusz123456789 2008.05.05. 12:30:00

Kedves P.!!!!!!!!!!!!!

Meg aki azzal jön hogy miért az olcsót választom!
Egyszerű az indokom én bérből élek nem feketén jobb esetben minimálbérre bejelentve!
Nekem igen is számítt az az összeg ami szerintetek pár száz forint szerintem meg negyed évente pont 9000ft!
Szóval akkor most miről beszélünk ?Megint az van hogy szegény embert még a biztósittója is huzza?

Eiscream 2008.05.05. 12:51:22

Látom sokan verik a nyálukat hogy milyen gecik akik a MÁV ABEnál kötöttek. Nekem is ott van a 3 gépem, de megnyugtatom ezeket, jövőre szlovák lesz. Akkor majd vinnyoghatnak a 6 hónapos átfutás miatt, meg hogy megint milyen geci mindenki aki nem menetel a nagy magyar bús vágóhídon jobb-bal kis elit libidóján.

Szerencsére marad még „kurva zsidók, geci cigányok, fraaaaadi” mag a magyar adórendben, lesz miből alamizsnát aratni a szemét korrupt politikának.

mazsolaszáj 2008.05.05. 13:05:47

Eiscream:
Ott a pont. Addig fos lesz minden, míg az emberek meg nem látják miért. Nem a biztosító, meg a rendszer a szar. Mi vagyunk birkák (velem az élen!). Nyugaton azért mennek olajozattabban a dolgok, mert kavésbé birka a nép.
ZumZum: tudod mi a különbség a kettő között:
o O
Anus böri előtt Anus böri után
Hajrá, csak keményen!

atomgape 2008.05.05. 13:09:22

Kulukis: A lényeg az lett volna, hogy miért nem úgy működik ez, mint egy élet- vagy egyéb vagyonbiztosítás. Miért épp az autós kötelező működik ilyen faszul? Mindenki spóroljon magának, és a saját biztosítója állja a saját kárát. A károkozás felelősének a büntetése meg legyen a bonus lefokozás és/vagy a büntetőjogi felelősség, ahogyan most is. De miért van ez a keresztbe szívatás?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.05.05. 13:47:28

Eiscream,
Van egy olyan együttélési elv, hogy amit nem kívánsz magadnak, ne tedd meg mással.
Te ezek szerint kifejezetten boldog leszel, ha beléd jönnek szlovák regisztrációjú autóval és neked kell 6 hónapot várni...

martinasz 2008.05.05. 13:56:04

na most meg mit látok! a nagy nép-nemzeti keresztény mellveregetős magorok meg mennek szlovákiába biztosítást kötni!meg autot behozni,pedig hogy verték a nyálukat MARINA HEDVIG meg a TRIANON miatt!Ugy látszik csak apénz számít,a pénz az istenük! HIhIhI

martinasz 2008.05.05. 13:58:24

Na de ugye mit szól ehhez a T.USZTICS MATYI GÁRDAFŐKAPITÁNY ÚR?HiHiHi

StationW 2008.05.05. 13:59:07

Itt most lassan mindenki úgy osztja az észt, mintha heti/havi rendszerességgel törnék össze...

martinasz 2008.05.05. 14:05:04

T.STAION! AZ az igazság hogy tényleg mindennap összetörhetnének,és hidd el hogy egyszer sem én lennék a hibás!Szerintem ezzel te is így vagy ha fent pesten veszetsz!

martinasz 2008.05.05. 14:07:56

Tegnap este pl négyszer törhették volna össze az automat amikor mentem haza! ÉS hidd el egyszer sem én lettem volna hibás!

StationW 2008.05.05. 14:14:26

Volt szerencsém a hétvégén, és holnap is lesz...az különben tény, hogy vidéken is sok a p*r*szt, de ami Pöstön megy az valóban kriminális.
Megfigyeléseim a következők:

1. Indiában legalább dudálnak ha irányt, vagy sávot váltanak.

2. Az ok, ha reggel valaki nem bír a tükörbe nézni, de nyugodjon meg, a kocsiban jó esetben nem magát fogja látni.

3. Miért kell mindíg a létező/nemlétező felsőbbrendűséget bizonygatni.

ERGO: Alapvetően továbbra is az emberekkel van a baj, ŐK/MI okozzuk a baleseteket, NEM a biztosítók.

martinasz 2008.05.05. 14:20:40

Irányjelző? hogy neked milyen elvárásaid vannak? Aztán ha nekimész a köcsögnak mert nem indexelt amikor jobbra be akart fordulni,de nem tudott mert éppen mentek át a gyalogosok bizonyítsd be hogy nem indexelet!

martinasz 2008.05.05. 14:22:29

Hát nem tudod,hogy 3 millio fölötti kocsiban nem kötelező az irányjelző használata?

StationW 2008.05.05. 14:33:17

Az óccsóba meg minek várjam hogy működjön, vagy hogy van ez?

A magyar piacos kocsikba fekete dobozt kellene szerelni, az valamit előremozdítana tán a helyzeten...

vitacé 2008.05.05. 14:50:01

sirkahn 2008.05.05. 10:03:20

én azért megnéztem mást is a díjon kívül, amikor anno megkötöttem a gfb-t az egyébként most 12 éves autómra. lásd pl azt az a szolgáltatást, amit feljebb már említett vki, hogyha engem törnek össze, nem nekem kell futni a pénzem után, hanem majd a biztosítóm leboxolja ezt akár a mávval. de van még néhány plusz, ami benne van a - valóban magasabb - díjban. (kavicsfelverődés okozta szélvédő vagy lámpabúra sérülés javítási költségének térítése pl) ráadásul nem is szeretnék a nyakamba egy polgári peres eljárást, ha netán összetörnék vkit és a biztosítóm nem fizet, mert nincs miből. bár még eddig senkit sem törtem össze, de ki tudja?
a magánvéleményem meg az a máv és posta biztosítókkal kapcsolatban, hogy amíg a normál alapfeladatukat is képtelenek ellátni, mert a posta sem tud kivinni egy simán feladott levelet tisztességesen, addig nem kéne olyan dolgokkal foglalkozni üzletszerűen, ami egyébként messze esik a profiltól. nyilván a gfb-ben is van pénz, meg a bankolásban is van pénz, mert személyvonatokat üzemeltetni vagy levelet kézbesíteni már ráfizetéses állítólag.

rosszpénz 2008.05.05. 14:57:38

vitacé: posta? A kalkulátor alig hozza ki kevesebbre a postánál a negyedéves díjamat, mint a K&H-nál az évest! :D

Kavicsosfelverődésből keletkezett károk térítése melyiknél van? Az nem a casco?

Robi 2008.05.05. 15:26:22

Különben nem változott semmi azóta mióta Pszaf állítólag felügyel. Több mint 2 éve tartoznak nekem kamatokkal együtt már 500 e forintal. 2 hete a botrány kirobbanása óta ismét voltam bent. Igéretet kaptam visszahívásra... szerintetek? Múltkor úgy kiabáltam az egyik alkalmazottal, hogy sírva fakadt, hogy miért beszélek így vele... Mondom hozd ide azt a gyökeret akit meg is üthetek azért, hogy az ügyem haladjon, mert ha nem én csak rajtad tudom levezetni a feszűltségem...

BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss 2008.05.05. 15:26:53

Before

"Én például kategorikusan megtiltottam a páromnak, hogy mávra váltsunk, pedig nekünk is olcsóbb lett volna. És még csak tehetősek se vagyunk..."

Jó nagy marha vagy, csak így tovább.

SsPL71 (törölt) 2008.05.05. 15:35:01

Kulukis: Nem vitázom veled, küld ide a jogi képviselőd, majom :-)
30ezer km tizen x év alatt, szép teljesítmény, látom ehhez is jogi képviselő kell. :-))
Csak leírtam amit elméleti esetben a törvény diktál. Járkálj csak a pénzed után, ez a normális dolog, ugye?

Megmondo írta le a gyakorlati oldalát a dolognak.

SsPL71 (törölt) 2008.05.05. 15:36:24

ja, bocs évi 30ezer. Kit érdekelnek a kilómétereid?

Dex777 2008.05.05. 16:21:39

Eloszor is leszogeznem, hogy MAVos vagyok.

Olvasom az elozo hozzaszolasokat, egy-ket eleg elszomorito velemenyre akadtam, pl a kovetkezo: "Hát, ha nem is teljes gőzzel, de én is úgy gondolom, hogy a mávosok megérdemelnének egy kis szívást."

Na, ez tipikus magyar hozzaallas a dolgokhoz. Azert mert en nem vagyok MAVos, es tobbet fizetek, akkor aki kevesebbet fizet az szivjon! GRATULALOK!

A MAV olcso, ezert valasztotta 200e ember. Ezek pusztan gazdasagi mechanizmusok. Ha valami olcso, akkor tobben veszik, foleg Mo.-on, mivel itt lassan mar azert is megadoztatnak, ha fingunk egyet. (javaslom is: Legterhelesi ado) Ebben a kedves DRAGA orszagunkban, mindenhol csak a lehuzas megy, es hogyha becsuletesen elsz, akkor te vagy a balek. Ez kb ugyanaz, mint amikor elhuznak melletted a buszsavon, vagy a !jardan!, es meg jol ki is rohognek, hogy hulye balek.
Namarmost, ha valaki tenyleg egyrol a kettore akar jutni, akkor igen rendesen meg kell neznie, hogy mire kolt. Nekem az autom a szenvedelyem, de azert ennem is kell, szoval akar mennyire is szeretnem, nem kolthetem minden penzem a kocsira, es meg felre is illik rakni valamennyit. Ahogy az a cikkben is szerepel, a MAVos emberek kb 90%-a erosen arerzekeny, ami nem baj, vegre van legalabb 200e ember ma Mo.-on, akinek nem lehet mindent letolni a torkan, es megnezik mire koltenek. Ezeknek a nagy tobbsege szerintem (de lehet hogy csak magambol indulok ki), nem olyan buta ember, aki ha pizzat akar enni es hozza inni Colat, akkor a Colat es az extra Ketchup-ot is a pizzafutarral hozatja, hanem lemegy a sarki boltba, es amig megjon a kaja, megveszi ezeket harmada aron.

... es hogy nem etikus a MAV-nal kotni biztositast??? Akkor beszeljunk egy kicsit az etikussagrol, ugy erzem sokan hasznaljak ezt a szot, de nem nagyon vannak tisztaban a jelentesevel.
Kerdem en, az ETIKUS, hogy egy boszme Cayenne TURBO S szabalytalanul parkolva eltakarja a megallni tilos tablat, es amikor megall az ember elotte, es szakado esoben beszalad a boltba, hogy vegyen egy kenyeret, akkor mire kijon a Porsche sehol, de ot meg megbunteti a rendor??? Nem kerdes, a szabalytalansag ettol meg megtortent, es butetest jogos volt, de mi van a masikkal???
Es mielott valaki azt hinne, hogy sajat magamnak mondok ellent (szivjanak a MAVosok - kocsog Porsches, miert nem sziv?), hat akkor gondolkodjunk egy kicsit. Szerintem nem szabalysertes a MAV-val kotni biztositast, de cafoljanak meg! Ez kb olyan, mintha azt mondanak, hogy rohadjanak meg azok, akik dizel autot vesznek, mert ugyan kevesebbet fogyaszt, es igy szummaban kevesebbet koltunk uzemanyagra, de sokkal budosebb (meg az ujak is), ez pedig nem etikus, mert a szag zavarja a tobbi embert. HAT NEM NONSZENSZ???
Egy masik dolog ez etikussagrol. Lehet neked a legdragabb biztositonal is biztositasod, ha a karokozast a helyszinen meg elismered, de hazaerve meggondolod magad! Ez kerem etikus?
A MAV egy legalisan (legalabbis eddig) mukodo biztosito egyesulet (volt), es ezert semmilyen etikai normaba nem utkozik az o biztositasi termekuk megvasarlasa.
Sajnalom azokat a karosultakat, akik nem, vagy csak kesedelmesen kapjak meg a penzuket, errol csak es kizarolag nagybetuvel az ALLAM tehet, hogy nem sikerult kiepiteniuk, es mukodtetniuk egy olyan rendszert, amiben ilyen nem fordulhat elo. Illetve mondjuk ugy, hogy ez a biztositasi rendszer is olyan, mint a mai magyar allam. Folyamatos lehuzas, lopas, korrupcio, de ez mar egy masik topic temaja is lehetne...
Tanuljunk meg gondolkodni!

Kifordított kacagány 2008.05.05. 16:34:01

anonimusz123456789 2008.05.05. 12:30:00
nem kötelező autót tartani. ha sokba kerül, járj gyalog.

Mávos 2008.05.05. 16:45:34

Tudjátok, mit gondolok?

Le vannak szarva azok, akik nem MÁV-osok.

Kit érdekel a nyomoruk...én vagyok a király, bassza meg, mert van eszem, és spórolok, okosan élek.

A többinek kuss.

Kifordított kacagány 2008.05.05. 16:48:16

Dex777 2008.05.05. 16:21:39
meghívlak ebédre olyan szépen beszéltél.
de mivel én is árérzékeny vagyok, ezért inkább ne kérdezd meg, hogy mit fogsz kapni. szar lesz, de legalább törvényes.

most voltam olyan helyen, ahol nem lopnak az emberek. nem azért viselkednek így, mert az állam nem teszi lehetővé nekik, hanem azért, mert ők ilyenek. itt sem kellene mindent elvárni az államtól tiltás formájában. úgy látom te olyan vagy aki másképp nem tud élni, csak ha minden rosszat kategorikusan megtiltanak.

pl ha elmész a közértbe és megveszed a legolcsóbb kenyeret, akkor egész biztosan felháborodsz rajta, ha az penészes, viszont ha másnak veszed, annak meg jó lesz. igazad van, az etika nézőpont kérdése csupán.

vigyázz még akkoris ha én húzok rád:) 2008.05.05. 18:09:23

Miért nem lehet megszüntetni a mávos szerződésemet?
minek kell egy évre összeházosdom egy olyan céggel aki félrekurogat?
mínusz egybe vagyok, ha nem fizetek, a minusz egyes besorolást is elvesztem?? jó üzlet lenne:P

Sam8888 2008.05.05. 18:35:45

karlmann 2008.05.05. 12:22:39

Ez lenne mondjuk a legtisztább. Egy 300ezres autóra nemkellene az autó értékének a harmadát befizetni évente... Nevetséges.

bélab 2008.05.05. 18:40:54

Haverom karosszériás le van szerződve a biztosítokkal a Mávval is .le jattol a kárszakértőnek és milliókat keres havonta.még szerencse hogy vannak drága biztosítók (allianz a legdrágább)mert különben miből telne neki két házat több kocsit eltartani.Nem várhatjátok el tőle hogy átlagluzerként ha 100 ezerből éljen meg.Tessék csak fizetni a sok biztosítási díjat:-))

daito 2008.05.05. 18:50:02

Akármilyen oldalról is közelítem a MÁV biztosítót és társait; egy hasznuk mindenképpen van-volt: kicsit felkavarták a kötelezők piacát; ami vitán felül már ráfért erre a hasznos, emberek gondjait csökkentő megoldási rendszerre. S nem utolsósorban, van-volt némi árverseny.

Lehet vinnyogni a drága, olcsó biztosítókon; de tegyük szépen hozzá, hogy nem egy drágának, nagynak tartott biztosító akciózott ám, és hirtelen különböző módokon 5-10 ezer pénzzel olcsóbbá vált a kötelező. Pl. azon biztosítók, amelyek még "bankos" kapcsolattal rendelkeznek, különböző termékkapcsolás útján mávot, köbét alázó árajánlatokat adtak. Vajon miért...

Kifordított kacagány 2008.05.05. 19:08:04

Sam8888 2008.05.05. 18:35:45
és amikor majd megveszed az első 3 vagy akár 10 millás autódat és egy idióta háromszázezres rommá töri, akkor is majd korrektnek fogod érezni, hogy te, meg a te biztosítód fizeti a kárt.
vagy akkor amikor a biztosítód azért fizettet veled többet, mert az utakon járnak nálad kockázatosabb egyedek is.
tényleg nagyon jó lenne.

nico 2008.05.05. 19:26:26

Igazad van Kifordított kacagány!A máv biztosítósok meg BEKAPHATJÁK!!!

Gabi · http://szexfutar.uw.hu/index.html 2008.05.05. 19:44:17

Mindenki bekaphatja! ;) Ehhez egy kis segítség (\/iagra): szexfutar.uw.hu/index.html

dns 2008.05.05. 19:59:03

Csak egy "rövid", tanulságos történet.

2007. április elején összetörték a 3-as kombi BMW-met (két és fél éves gép). Egyértelmű szitu, a sofőr elbambult, hátulról belémjött. Allianz-nál volt biztosítva. Még aznap bevittem a kocsit az irodájukhoz, a kárszakértő megnézte, mivel egy éves korában a németektől hoztam be, körbemérte festékvastagság-mérővel, hogy valóban sérülésmentes-e, mint ahogy állítottam. Mindent cserére vett, még a csomagtartófedelet is, ami csak egy apróbb (könnyedén javítható) horpadás volt, mondván, így nem csökkken a gép értéke. A Wallis (hivatalos márkaszervíz) egy héttel később elkészült a javítással.

Nem telt el fél év, és újra belémjöttek, ezúttal a kocsi jobb oldalát zúzta meg, egy, az elsőbbségadás kötelező táblát figyelmen kívül hagyó autós. Pechemre a sofőr nem az autó tulaja volt, így rendört kellett hívni, hogy lekérdezze a biztosító adatait. MÁVos volt. De legalább van egy rendörségi kisjegyzőkönyvem az esetrő, gondoltam, ez majd egyszerűsíti a dolgokat, hát nem. Azt ugyanis a rendőrség szerint a biztosítonak van joga kikérni (ha szükséges, mert pl. probléma merül fel, felmerült), a biztosító szerint meg nekem. A kocsit egyből a Wallishoz vittem, intézzék ők a biztosítót meg a kárszakértőt. A Wallis előre leszögezte, hogy kemény dió lesz, mert nem szerződött partnerei a MÁVnak (mint ahogy egy BMW szervíz sem). Eltelt egy hét, mire kijött a kárszakértő. A munkafelvételis közben tájékoztatott, hogy kb 800 ezer a kár, és mivel nem szerződött partnerek a MÁVval, jobban járnék, ha zsebből fizetném a kárösszeget, megcsinálják a kocsit, majd én járok a biztosítóhoz. Nem volt fölös 800 ezrem. A biztonság kedvéért bementem a PSZÁF-hez (nagyon korrekt, és segítőkész társasá), ahol azt mondták, hogy írjak a MÁV biztosítonak, és kérjek tőlük egy igérvényt, hogy kifizetik a kárösszeget, erre ha 15 napon belül nem reagálnak, panasszal élhetek a PSZÁF-nél, és akkor ők vizsgálatot indíthatnak. Azóta se kaptam választ. A MÁV-ÁBÉnél viszont rendszeres látogató lettem. A már említett "probléma" kezdetét vette. A kárszakértő megállapította, hogy 250 ezer a keletkezett kár :) (küszőb, hátsó sárvédő, komplett jobb hátsó ajtó, jobb első ajtó részben, és két gyári könnyűfém felni sérült, a balos attól, hogy a károkozó feltolt a padkára), mindezt 1500 Ft-os rezsi óradíjjal számolta :))), hát persze, hogy nem fogadtam el, erre közölték, hogy akkor vigyem szerződött partnerhez. Hozzátartozik a dologhoz, hogy a Tököly úti irodájukat egy alvállalkozó (Autoconsulting Kft) üzemelteti, és az ügyintézőhöz a biztonsági őr egyszerre csak egy embert, az autó tulaját engedi oda, állítólag ez a ház szabálya. Ha bármi reklamációval kerestem őket, kijelentették, hogy ők nem a MÁV biztosító, nem tehetnek semmit, sőt az enyhén szólva udvariatlan hölgyike többször kijelentette, hogy ő sem kötne biztosítást a Mávnál. (Már bánom, hogy nem vittem magammal egy diktafont) Végül beadtam a derekamat, és november közepén elvittem az autót Gödöllőre, a Chevrolet Katonához, mert ők szerződött partnerek. Eltelt további pár hét, és akárhányszor hívtam a szervízt, mindig azt a választ kaptam, hogy a biztosító nem hagyta még jóvá. Újra bementem a Thököly útra, ahol közölték, hogy még nem kapták meg a károkozói nyilatkozatot, és még a helyszínt sem vették szemügyre, mondtam, kérjék ki a rendőrségi jegyzőkönyvet. A Válasz: azt nekem kell, de semmiképpen sem nekik, az Autoconsulting Kft-nek. Marha jó. Másnap felkerestem a károkozót, illetve az autó tulaját, aki megmutatta a tértivevényes feladóvényt, miszerint már hetekkel korábban elküldte a károkozói nyilatkozatot. Időhúzásra ment az egész. Másnap vissza a biztosítóhoz, károkozóval együtt, aki újra kitöltötte a nyilatkozatot. December 23-án vettem át az autót, 850 ezer lett a számla vége (a Wallis is ennyire saccolt), másolatot még a mai napig sem kaptam, mert a Katonának még mindíg nem fizetett a MÁV. De a kocsim legalább kész van, igaz, hogy az első ajtót javították,és nem cserélték, és emiatt ott vastagabb a festék, így a kocsi értéke is csökkent. Megfordult a fejemben, hogy értékcsökkenésért kárigényt nyújtok be a MÁVnak, de többen mondták (a PSZÁF ügyfelesei is), hogy a biztosítóknak nem kötelező ezért fizetniük, de adhatnak kártérítést. A múlt héten jött a levél, hogy ne is fontolgassak ilyesmit, mert az autót először külföldön helyezték forgalomba.

Röviden ennyi a történetem. A kedves MÁVos ismerőseim (jobban mondva egy) meg csak azt hajtogatja, hogyha ő összetör valakit, majd fájjon annak a feje a MÁV miatt, ő leszarja, mert legalább valamivel olcsóbb.

Régen derültem olyan jót, mint akkor, amikor láttam a hírekben, hogy ezeket az aljas csalókat előzetesbe helyezik, hányszor, de hányszor kívántam ezt az összesnek, amikor teljes gyomorgörccsel ültem a várójukban, és azon méláztam, vajon milyen újabb alattomos húzással álnak elő...

katoci 2008.05.05. 20:56:42

Hali, nekem volt tavaly márciusban egy totálkáros balesetem, aki okozta MÁV-os volt és elismerte a felelősségét. Nem volt vita sem a baleset, sem a totálkár sem. Mindez márciusban történt tavaly. Furcsálltam, hogy magánnyomozót küldött rám a MÁV, sőt még a trailerest is megkeresték, tényleg valódi-e a szállítási számla..... Erre volt energiájuk, a fizetésre nem. DECEMBERBEN kaptam meg a pénzt. mindezt úgy, hogy a nevetséges összeget ajánlottak, megmutattam egy alulsznak az adatokat, aki kiszámolta a rendes kárt és ezt dugtam az orruk alá, valamint PSZÁFFAl felenyegetőztem, na annyira azért nem ijedtek meg tőle, decemberig csak elhúztá k a dolgokat. Ja, és nincs ügyfélszolgálat, mert ott mindenki azt mondja, hogy ő nem ide tartozik.....

Dex777 2008.05.05. 21:09:46

Kifordított kacagány 2008.05.05. 16:48:16

Erdekes mezopont, de az utolso mondatomat meg mindig fenntartom, ajanlom a figyelmedbe.

Nezd, en nem csak ugy tudok elni, hogy minden rosszat tiltsanak meg, mert en kaptam neveles, es ertekrendet a szuleimtol. Szoval ha nem buntetnek, akkor se olnek embert... de masok, olyanok is megtennek, akik egyebkent nem, mert felnek a buntetestol. Szoval a korlatozasok nem magam miatt kellenenek, hanem a sok paraszt miatt!

Es igazad van... valoban nem azt kene elvarni az allamtol, hogy mindent megtiltson, hanem azt, hogy jo peldat mutasson. Most ugyanis az emberek "joggal" erezhetik azt, hogy nekik is mindent szabad, hisz ezt latjak fentrol. Mint a kis gyerekek, azt csinaljak, amit a szuloktol latnak.

A peneszes kenyerre meg inkabb nem mondok tul sokat, csak annyit, hogy azt a pekseget be is zaratjak, ahol peneszes a kenyer, szoval a rendszer tesz ellene. No meg arrol nem is beszelve, hogy ha az olcso kenyer (hogy akkor maradjunk ennel, az altalad is jol ertheto peldanal) peneszes, akkor az ott helyben ki is derul, es termeszetesen mondhatod azt, hogy nem veszed meg. Viszont ezzel szemben, amikor egy ember kotelezot kot a kocsijara, nem tudhatja elore, hogy a MAV a pont az altala okozott kart nem fogja majd teriteni.

Mindig lesznek akik ki akarjak jatszani a szabalyokat, es olyan rendszer kell, amelyik jo hatekonysaggal fel tud ezek ellen lepni (es itt most nagyon nem erre az objektiv felelosseges hantara gondolok)

Kicsit eltavolodtunk az eredeti vitatol, ugyanis a MAVos ugyfelek eseteben kozel sem a szabalyok kijatszasarol van szo. Nem tudom ezek szerint elegge hangsulyozni, hogy aki a MAVval kotott szerzodest, az nem jatszotta ki a szabalyokat, hanem a leheto legolcsobban alkalmazkodott hozza. Az mar mas kerdes, hogy amogott a szolgaltatas mogott nem mindig van valos teljesites. De ettol meg nem a MAVos kotelezovel rendelkezok az egyes szamu kozellensegek, hanem azok akik a sikkasztast elkovettek, es azok akik ezt hagytak. Ez pedig a rosszul mukodo rendszeren keresztul maga az allam.

Arra egyebkent mi a garancia, hogy mondjuk az Allianz vagy a Generali azert a nekik fizetett 3szoros dij elleneben minden gond nelkul rendezi a kart? Ugyan ugy el lehet mondani rossz peldakat az osszes tobbi biztositorol, mint monjuk pozitivumot a MAVrol. Csak tisztazzuk, en nem vedem a MAVot (es most meg ha akarnek se tudnek valtani).

dns 2008.05.05. 19:59:03

Vegigolvastam a story-t, es tenyleg sajnalom az esetet, de ebbol is latszik, hogy nem a MAVos ugyfel volt a szemet, hanem a biztosito.
En is hasonlokeppen segitokesz lennek, ha ne adj Isten osszetornek valakit, de amig nem muszaj, nem fizetek tobbet.

Na lehet megint anyazni...

Máv Béla 2008.05.05. 21:21:06

Jók ezek a történetek, lassan már ott tartunk, hogy a nagyérdemű szobrot állít az összes MÁV-on kívüli biztosítóknak. Pedig érdemes ezt olvasgatni, 2000 óta sok víz lefojt a Dunán Máv nélkül is...
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9017405

Sam8888 2008.05.05. 21:26:24

Kifordított kacagány 2008.05.05. 19:08:04

Ha van pénzem a 3 vagy 10 millás autóra, akkor van pénzem a magasabb biztosításra is valószínűleg. A másik meg, hogy a jelenlegi rendszernél BÁRMI jobb...

moto.sapiens 2008.05.05. 21:27:03

A MÁVos ügyfél teljesíti a törvényben foglaltakat.Aki nem fizet az nem.Most mégis arról van szó,h a MÁVosoktólis behajtják az okozott kárt.Akkor mire is a kötelező?Mért nem a bűnös fejek hullanak porba?
Amúgy meg a K&H sem drága.

vitacé 2008.05.05. 21:36:08

rosszpénz 2008.05.05. 14:57:38

allainznál van ilyen, legalábbis a 2007-esben volt, én meg nem váltottam idénre, mert a díjam is jó, meg a szolgáltatás is több a tavalyiban, mint az ideiben.

Jonny 2008.05.05. 21:43:29

Egy valamit nem értek.
Ha a károkozó nem rendelkezik biztosítással, a Mabisz téríti meg a kárát.
(később pedig behajtja a károkozón)
A MÁV-os ügyfelekkel miért nem teszi ugyanezt????

Ebben a szarrengetegben még el sem hangzott a MABISZ neve, csak a csóri autósé.

Mivel semmiféle összefogás nincs, innen kezdve hiteltelenekké váltak a biztosítók!!!!

Ébredjen már fel valaki aki tenni is képes és nem csak az ügyvédek és paragrafusok rángatják!!!!

Ha nem lesz változás, akkor díjnemfizetési bojkottra hívom az autósokat (csak toljátok el az utolsó kritikus napokra a befizetést, üljünk kicsit mi is a biztosító pénzén). Nem MÁV-os vagyok, és van jópár bónuszom is, de azt hiszem közös ügyünk, a biztosítóink hátha észhez térnek és találnak közösen megoldást.

Saabika 2008.05.05. 22:06:25

Én is MÁV-os vagyok (már)... 2004.08.01.-én a kétsávos Dózsa György úton a belső sávban haladtam, majd az út szélén (saját oldalamon) parkoló autók közül egy Lada teljes gázzal rá akart fordulni a velem szembejövő belső sávra (ha jól emlékszem dupla záróvonal), mindenféle előzetes jelzés nélkül. Végigtörte az autó jobb oldalát... Akkor még az Allianznak fizettem negyedévente 45.000-et (Bp. 21 év stb... - segítsük a fiatalokat!!!). A lényeg, hogy emberünknek nem volt biztosítása !!! Az Allianz és a Mabisz 3 hétig labdázott velem (autó közbe törött, meg dolgozni is kéne), arra jutottak, hogy mindenképpen az Allianz méri fel a kárt, mert a Mabisznak nincs kárfelmérője. OK! 2 időpont egyeztetés, mert ott akartam lenni, faszi egyszer sem jön ki (de már az összes szervizes életútját megismertem 2 nap 8-18-ig - munkahely persze pihen...). Harmadszor már a szervízzel intéztettem, na ekkor kijött végre - bár ne jött volna... A visszahajlott szélű ajtó szerinte javítható, a díszlécek (16-30E/db, 5db kellett), a felnik, a kerékcsapágy, a lökhárító az nem most sérült (szerinte), fel bírt írni egy oldalindexet, egy első, hátsó ajtót, meg a sárvédőt javításra. (Mondjuk a kárfelvételin az autót sem tudta beazonosítani.) Természetesen a huza-vona folytatódott, de az autó kellett így zsebből kellett megcsináltatni (510E - bontott karosszéria alkatrészekkel). Végül meguntam és kerestem egy ügyvédet (közben gyorsan a MÁV-ra váltottam: 12.000 negyedévente :) ), még másodfokra is elmentek a parasztok, így 2008.03.24.-én (4 év) kaptam meg a pénzem. Persze közben ügyvédi díj, igazságügyi kárszakértő díjának megelőlegezése - kb 150.000 Ft. Az ügyvédem adott egy jó tanácsot: legközelebb azonnal igazságügyi kárszakértő (hogy ne a töredékét vegyék fel a kárnak) és ügyvéd! - ez magyarország! Már hál' Istennek Finnországban élek, itt kicsit másképp zajlik a dolog. 0 pénz!, mikor a szervízbe érsz már ott vár a bérautó és néhány nap múlva hívnak, hogy kész van! Minden papírt a rendőrség és a szervíz intéz! Valaki írogatott arról, hogy őt sosem törik és ő sosem tör... Hát én Bp.-n az 5. ker.-ben dolgoztam és havonta minimum egyszer a fényezőnél voltam. A "legviccesebb" ünnepeken volt: tök üres Curia utca, 10 percre otthagytam a kocsit, mikor visszaértem egy vonóhorog élethű mása volt a hátsó lökhárítóba nyomva... Kiegészítés: A magyar bíró (parkolási ügy) az első tárgyalás kezdetén, a köszönés előtt közli, hogy a parkolási társaság nyert és ne is próbálkozzak! Majd miután fényképekkel, külföldi munkaszerződéssel és az útlevélben pecséttel igazolom, hogy nem voltam az autóval Mo.-n a kérdéses időpontban, közli, hogy ezt ő nem veszi figyelembe... Viszont a parkolási társaság fénymásolt papírjait és fényképeit (amelyekre utólag tollal írták a dátumot, egyébként meg 62x ugyan az a 4 fénykép volt) minden feltétel nélkül elfogadta - mert ez a gyakorlat... Hánynom kell az egésztől...

Jonny 2008.05.05. 22:10:27

Igen, nem csak MÁV-osok a szarháziak.
Cégemnél rátolattak az egyik autónkra, (a mi ügyfelünk ráadásul) becsületesen kitöltötték a kárbejelentőt, továbbítottuk a finanszírozónak (béreltük a kocsit) felvették a kárt, majd leadtuk javításra. Mivel nem volt tartalék autónk béreltünk egyet (kisebbet) gondolván majd a biztosító állja. A biztosító nem állta. Semmit. 1 év után a sokadik pingpongozás után meguntam, és cascora megjavíttattam, kifizettük az önrészt és benyeltük a bérautót. Csak mert a "szakértő" szerint életszerűtlen volt az esemény leírása. Most hülyének néz minden rendőr, mert a beosztottaim az esetből kiindulva kötelesek rendőrségi jegyzőkönyvet felvetetni ha nem akarják az önrészt bevállalni. Tisztában vagyok vele miből indul ki a biztosító (ráfutott az előtte haladóra, csak nem mondja ki), de azt hogy utólag bizonyítsak mindent az már nonszensz. Tényleg az van, ha becsületes vagy akkor évekig pereskedsz (akkor is maradnak korruptak a gépezetben) vagy tejelni kell, minden találkozásnál egy boríték.....

Kifordított kacagány 2008.05.05. 22:13:11

Dex777 2008.05.05. 21:09:46
ja, gondolkodni nem árt, viszont a nagytestvért okolni mindenért, meg spúrnak lenni még nem gondolkodás.

a máv most éppen ott van mint a penészes kenyeret áruló pékség. igazából évek óta ott van, most csak a kasszával léptek le.
te pedig ott, hogy bár tudod, hogy mit árul, mégis ha másnak kell vásárolnod akkor elmész oda penészes kenyérért, mert olcsó. ez már megbocsáss, de nem túl fényes értékrendre utal.

pablo 2008.05.05. 22:18:44

Ezek a történetek miatt találta ki az Allianz azt a szolgáltatást, hogy évi 3000 ft körüli összegért. ő rendezi a kárt veled, és majd ő behajtja.

Nekem, 3M kárt okozott egy MÁV -os, azóta áldom az eszemet mert megkötöttem.

Fel is kötöttm volna magam nélküle :(

Laji 2008.05.05. 22:23:15

Szerintem engem nem érdekel az egéssz :))

Acmee 2008.05.05. 22:42:08

sziasztok!
évi 120-150e km-t vezetek és lekopogom, eddig balesetmentesen. egyéb megfontolásból az autó a nejem nevén van. máv-osok vagyunk, mert így a biztosítás 16e per negyedév, amúgy 42e és 65e között lehetne... megpróbálok nem összetörni senkit és ennyi. nem a biztosításokkal kellene riogatni az embereket, hanem a vezetési vizsgákat kellene komolyabbá tenni és akkor nincsen ilyen probléma, hogy ki kinél van. a magyar vezetési morál egy kalap shit és ezen kell változtatni, nem hőzöngeni...

b 2008.05.05. 22:51:54

pablo:

én ugyan így vagyok, azzal a különbséggel, hogy nekem még szerencsére nem törték össze az autóm..

mellesleg nekem az allianznál 5e ftal került többe a biztosítás mint a mávnál vagy a köbénél. éves szinten meg nemnagyon számít ekkora tétel és ha véletlenül valakinek kárt okozok, nemfognak rám köpködni és fenyegetőzni..

T-boy (törölt) 2008.05.05. 23:04:25

BMW-és és mások,add be a kocsidat márkaszervizbe javitásra,amig elkészül,bérelj kocsit.Olyant,mint a sajátod,a számlát küldjék a biztositóba.
Meg fogsz lepődni,hogy felgyorsul az ügyintézés!

air 2008.05.05. 23:25:28

MÁV ügyfél vagyok, és egyátalán nem aggódom, ti. nincs miért. Mikor elindultak az online KFB-s kötések, érdekes módon fele lett a díjam. Lehet, hogy a MÁV elszúrta, de majd ezentúl a felügyelet jobban odafigyel. Lehet, hogy a MÁV-os díj irreálisan alacsony, de a több évig fizetett duplára beárazott díjakból ez bőven kijön...

Dex777 2008.05.05. 23:36:20

Kifordított kacagány 2008.05.05. 22:13:11

:)))) errol ennyit!

Azt talan nem emlitettem, hogy 6 honapja van biztositasom, es ugye most NEM lehet valtani. Hogy ertsd: a kenyer otthon peneszedett meg, vasarlas utan!

Ja es a legkozelebbi aru biztositas is 3szorosa volt a MAVnak, amikor megkotottem... bocs, de 50%os ado utan erre mar nem futja. Ebbol az adobol pedig igazan futna egy jobban mukodo rendszerre.

Ugye azokban az orszagokban, ahol "megsem csinaljak ezt az emberek"... nos ott teljesen masok a korulmenyek... tudom, mert eleg sokat eltem ilyen helyeken, tudom ezt nekes is javasolni, jot tenne egy kis latokor tagitas.

Csaba 2008.05.06. 00:04:48

Kedves Martinasz!

Vedd már észre, hogy egy offolós hülye vagy, aki persze még semmilyen pert nem nyert - legalábbis nem hiszem, hogy egy ügyvédnek két magyar mondatban el tudnád magyarázni a problémádat. Te meg nyilván nem értesz ehhez sem, "mélymagyar"!

dns 2008.05.06. 07:27:16

T-boy 2008.05.05. 23:04:25

Ha beadod a BMW-det márkaszervízbe, csak úgy vállalják a javítást, ha MÁV-os a károkozó (mivel nem állnak szerződésben), hogy te letétbe helyezed a javítás összegét, amit visszakapsz, ha a biztosító egyszer fizet. Nem tudom, hogy ki az, aki szivesen fizet több száz ezer forintot zsebből, ha ő a vétlen fél. Sajnos nincsen egységes biztosítási törvényünk, így minden biztosítót a saját működési szabályzata köt, amiben persze sok a kiskapú, a PSZÁF ezétr nem tehet gyakran semmit, jogi alap híjján. A MÁV szabályzata szerint a szerződött partner a biztosítónak számláz, és az neki fizet, ha viszont nem szerződött, akkor a tulajnak számláz a szervíz, amit majd a biztosító akkor fizet ki, ha jóváhgyja. Így a nem szerződött javítók előre szolnak, hogy az előzetes kalkulációt vidd be a biztosítóhoz, hogy kifizeztik-e majd. De nem fogadnak el akármit, nem szerződött javító esetében a max rezsi óradíj kb. 4500 Ft(hol találsz ilyen szakszervízt, pl. BMW-t). A szerződött javítóik listája egy vicc. A szoszédunk (autószerelő) sufnija is szerepel rajta, nyilván, hogy a MÁV le tudja nyomni a rezsi óradíjakat. Bérautórol meg annyit, hogy a MÁV szabályzata szerint az az autó optimális javítási idejére jár. Az én esetemben ez öt munkanap volt, a kocsi meg két hónap alatt készült el. Ha nincs másik autóm, az öt nap feletti bérleti díjat zsebből fizethettem volna. Egyébként sem bérelhetsz akármit, azt is a MÁV-on keresztűl kell intézni.

Félreértés ne essék, én nem a Máv-osokat szidom, hanem csakis a biztosítót, eddíg csak velük volt konfliktusom. De azt se felejtsük el, hogy 2007-ben két biztosító volz feketelistás a 2006-os adatok alapján: a MÁV-ÁBE és a KÖBE. Én már csak ez alapján sem kötnék náluk, nem akarok másoknak kellemetlenséget okozni. Jelenleg az UNIQÁ-nál vagyunk, családi flotta kedvezményben (autók, utánfutók u.itt), és a negyedéves díjunk jóval kedvezőbb a MÁV-osnál.

vitacé 2008.05.06. 09:02:13

pablo: nekem ugyanez a szolgáltatás még csak 120 ft/év, mert idéntől emelték 3000-re.

egyébként uniqa kifejezetten szereti a nagyköbcentis autókat és a cascoja is elég jó tudtommal. hogy t.i. viszonylag olcsó és a sokadik káresemény után sem mondják fel a biztosítást, ami elég jófejség. :)

Sam8888 2008.05.06. 09:18:43

vitacé 2008.05.06. 09:02:13

Csak ismételni tudom önmagam:
kepfeltoltes.hu/view/080505/kgfb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Uniqua? Jóhogynem mindjárt a PostabiztoSHITó...

maximalista 2008.05.06. 09:30:18

Én már jó ideje a biztosítós szakmában dolgozom, ismerem az összes biztosítót, és a szakértő irodákat is... Sohasem értettem azokat az embereket, akik azért kötöttek a MÁVnál kötelezőt, mert olcsóbb... főleg ha hangoztatták is, hogy ha valakit összetörnek, akkor fájjon az ő fejük, mert ők leszarják... az ilyeneknek tényleg kívánok egy MÁV-os okozót... A biztosítók egyszerűen nem tudnak dönteni...nagyon sok olyan ügy van, amit simán ki lehetne fizetni csip csup károk, de inkább azon gondolkozik a felülvizsgáló, hogy ez a kár, a kapott kárleírás alapján megtörténhetett e...egyszerűen nem vállalnak felelősséget...
Egy biztosítót tudok, ahol normális mederben folyik a kárrendezés... az az Aegon. különben akadozik a KÖBÉ-nél, az OTP Garanciánál - a segítő jobb??- , a Posta Biztosítónál - intézzük, nem bonyolítjuk...: )ezeken a szlogeneken mindíg mosolygok...

Az a baj, hogy manapság a " dögöljön meg a szomszéd tehene" felfogás uralkodik. Az ember hónapokat a vív a biztosítókkal, mire kifizetik a jogos kártérítést... és addig hatszor megőszül...
Szerintem mindenképpen az lenne a helyes megoldás, ha valamelyest az okozó is be lenne vonva a kárrendezésbe. Ne lépjen le annyival, hogy majd kifizeti a biztosítója, hanem igenis működjön közre, hogy az ő általa okozott kárt minnél előbb kifizessék a vétlen félnek.

De addig ameddig az a lényeg, hogy minnél nagyobb legyen a cm3, a lóerő, és az autó, és minnél kevesebb legyen a biztosítás... addig??? nem sok jót várhatunk... addig sem, ameddig mindenki nyakra főre lízingeli az autókat, de arra már nem marad pénz, hogy cascot fizessen... mert sosem lehet tudni, hogy mikor találkozunk egy olyan féllel, aki nem foglalkozik azzal, hogy mit okozott...

Nekünk meg nem marad más, csak az idegeskedés, és a fejfájás... pedig az ember nem ezért szerződik...

Kifordított kacagány 2008.05.06. 09:48:54

Acmee 2008.05.05. 22:42:08
nem is akkor van probléma amikor balesetmentesen vezetsz.

air 2008.05.05. 23:25:28
nem is mondta senki, hogy neked kell aggódni a biztosítód miatt. éppen ellenkezőleg, mások aggódnak miattad.

Dex777 2008.05.05. 23:36:20
évek óta árulja azt a bizonyos penészes kenyeret. ezt bárki tudhatja, ha egy kicsit utánaolvas a dolgainak még szerződéskötés előtt. a kifogásod akkor állná meg a helyét, ha korábban nem lett volna velük probléma.
én is itthon fizetem az adót, engem is ugyanolyan terhek akarnak megnyomorítani, mint téged, mégsem érzek késztetést arra, hogy másokkal kitoljak. én úgy választom meg a kötelezőt is, mintha saját magamnak kötném. lehet, hogy ettől nem vagyok sikeres, meg szerinted gondolkodni sem tudok, de ez akkor is így helyes.
nagyon rossz ez a "kevés a pénzem ezért teszek ilyent" duma. mondtam már korábban, nem kell autóval járni annak akinek nem futja rá.
a társadalmi kultúra sem pénz kérdése. se nálunk, se más helyeken.
a körülményekre hivatkozni pedig olyan gyerekes. vagy vannak elképzeléseim/elvárásaim és akkor én is aszerint élek, vagy nincsenek. nem a körülmények hozzák a döntéseket, hanem te/mi. ha európába akarsz jutni, akkor úgy kell viselkedned, mint egy európai. másképp nem jutsz oda, csak maradsz a balkánon.

Bumburnyák 2008.05.06. 09:59:36

MÁV a tuti, a legjobb!

Olcsó, jó, és nekem ez a legfontosabb!!
Az újgazdag sznobok le vannak szarva!!

ui. zsigával nyomulok, reszkessetek, vazze!!!

Amúgy meg akinek nem tetszik a rendszer, menjen izraelbe, vagy máshova :)

Sam8888 2008.05.06. 10:56:46

Kifordított kacagány 2008.05.06. 09:48:54

"ha európába akarsz jutni, akkor úgy kell viselkedned, mint egy európai."

Ahhoz európai szintű szolgáltatások kellenének?! Itthon mindenhol csak a rohadt lehúzás megy. Minden szart megadóztatnak többszörösen is, mindenért fizetni kell, egy csomó más országban meg nem! mondjuk azok nincsenek is annyira eladósodva.

ÉS MEGINTCSAK ISMÉTELNI TUDOM ÖNMAGAM:
kepfeltoltes.hu/view/080505/kgfb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A KÖBE-nél a máv még olcsóbb volt kb 5-6-ezressel/negyedév!

nivás 2008.05.06. 11:46:39

Sziasztok,úgy éreztem nekem is meg kell osztanom egy kis biztosítós sztoryt.Pár évvel ezelőtt nekünk zúzott egy gyorsító sávban egy hülye gyerek.Uniquás volt a srác,a hűtője leszakadt,nekünk a vonóhorog mentette meg az utasteret.Az igazi rémálom ezután következett.A biztosító szerződött lakatosa kiállított egy 8 kilós számlát a javításról,de ne tudjátok meg hogy került vissza az autó.Az állatok-bocs nincs jobb szó-úgy ütötték be az AF-es alvázszámot a hátsó lemezbe a KPM-nél,hogy megrokkant.Megcsináltuk a jegyzőkönyvet,hogy nem elég,hogy lakatolva lett és így értékcsökkent is,eladni már nem tudom az biztos.A szó papírt követett,a biztosító kiállított egy 24 ezres számlát jó 3 hét múlva,hogy ezzel elintéztük a kérdést.Kis ügyvédi segítséggel 6 kilót sikerült 2 évre rá kiszedni belőlük.A másik autóm MÁV-os,de én az eset óta inkább az Uniquasokat kerülöm.Niva ellen úgy sincs esélyük:)

Dex777 2008.05.06. 12:07:09

Ugy latom kezdnek kozlekedni az allaspontjaink, de ebben a MAVos dologban meg mindig nem jutunk dulore. Valoszinuleg nem is fogunk, de igy van ez jol.

Azert a kovetkezot meg leirom:

Te azt mondod (kicsit leegyszerusitve), hogy aki a MAVval kot, azt nem erdeklik masok, es etikatlan… meg egyebek, de nem szabad varni a renszertol (Allamtol), hogy rendet tegyen, illetve, hogy beleszoljon a rendszerbe. Mellekesen jegyzem meg, hogy ezzel a velmenyeddel, egylapra helyezed a MAVos embereket azokkal, akiknek egyaltalan nincs kotelezojuk. Ez egy kicsit nonszensz, ugye erzed?!
Kicsit kezdjuk tavolabbrol, es azt ertsuk meg, hogy az Allam mar beleszolt a rendszerbe azzal, hogy kotelezove tette a biztositast.
A helyzet ilyen teren hasonlo a nyugdij kerdesevel. Mondhatjak paran, hogy mi alapon szol bele az Allam abba, hogy en rakok-e felre nyugdijas eveimre vagy nem. Erre csak azt mondom, hogy az emberek 80%a nem rakna, es a nyugdijba meneteluket kovetoen ott allnanak egy vas nelkul, meg kajara se futna. Ez pedig tobb 100e illetve millio embert erintene, de ugye ezt semelyik allam nem engedhetne meg maganak. Ezert talan ertheto miert kell kotelezoen nyugdijat fizetni. Hogy jo-e a rendszer ebben a formaban, azon megint el lehetne egy jot vitazni, de terjunk vissza a kotelezo biztositashoz.
Nyilvan jo az alapelgondolas, hogy kotelezoen biztositsuk magunk a masoknak okozott kar ellen, hiszen a kocsi nem olcso mulatsag, es ha masnak kart okozunk, akkor nem biztos, hogy zsebbol ki tudjuk az fizetni.
Pl. vegyunk egy picivel az atlag alatt elo csalados embert, akinek elengedhetetlen a munkabajarashoz a kocsija, ami egyebkent nem sokkal er tobbet mondjuk 300e Ftnal. Ezzel az autoval tud veletlenul akkora kart okozni egy 20 millios kocsiban, hogy biztositas nelkul a lakasa is ramehet a kar rendezesere, es a csaladjaval foldonfutok lesznek. De meg akar egy 100e Ft-os kar is jelentosen megingathatja a csaladi kasszat.
Szoval a kotelezo biztositas elve jo celt szolgal. Mondjuk USA egyes allamaiban pl nem kell kotelezoen biztositas kotni, de ajanlatos, mert ugye ott a teljes vagyoni felelosseg.
Szoval most ott tartunk, hogy az Allam mar beleszolt a rendszerbe, ami viszont meg nem mukodik jol. Nem neveznem azt a rendszert jol mukodonek, ahol meg lehet allapitani ugyan ugy 3szoros arakat, mint extra alacsonyat. A MAV a rendszernek ezt a hibajat hasznalta ki, akarcsak mas biztositok a masik vegletet. Viszont attol meg nem lesz az ember semmivel sem etikusabb a masikkal, hogy o a brutalisan magas dijat fizeti, szemben az alacsonnyal. Siman szophat az ember ugyan akkorat egy „masik” biztositossal, mint amennyire jol jarhat egy MAVossal. Minden csak hozzaallas kerdese. Attol meg nem erzem magam egy szemetladanak, mert kevesebbet fizetek a biztositasert, viszont joggal mondjak, hogy egy goreny arra, aki mondjuk utolag visszavonja a vetkessege elismereset, legyen akarmilyen biztositonal. Szoval az ilyen altalanositasok – hogy szivajank a MAVosok; meg dogoljon meg mind; meg szemetlada az osszes – mutatjak, hogy mennyire primitevek a magyarok. Ha egy rendszerben meg lehet allapitani ilyen alacsony arakat (PSZAF felugyelet mellett), akkor ne csodalkozunk, hogy sok ember azt fogja valasztani. Ha ez nem igy lenne, akkor ez az egesz modern kozgazdasagtan alapelveit ingatna meg, es a gazdasagok csodbe mennenek.
Nezzuk most a biztositasokat. Orult verseny megy a tarsasagok kozt, hogy minnel tobb ugyfelet szerezzenek meg maguknak. Miert is?? Mert minnel nagyobb egy kockazati kozosseg, annal kisebb koltsegekkel lehet biztositani a tagjait. Ugyan tobb embernel nagyobb is az eselye a karesemeny bekovetkezesenek, de a kockazat nem akkora, mintha mondjuk a szomszedoddal alakitanal egy kockazatkozosseget, es azt mondanad, hogy barmi kar er titeket, azt felesbe alljatok. Lehet, hogy semmi kar nem eri egyikotoket sem, es lehet, hogy csak teged er kar, es ezert jol jossz ki a bulibol (vagy epp forditva), de az is konnyen megeshet, hogy mindketten egyszerre szenvedtek nagy kart, es egyikotoknek sem lesz penze a helyreallitasra. Ezert jelent sokkal nagyobb biztonsagot, a nagyobb kozosseg. A MAV errefele akart elmenni, hogy olcson sok embert tudjon a tagjai kozt. Ez egy olyan spiral, amit ha jol kapsz el, akkor egyre jobb lesz. Eloszor azt mondod, hogy gyeretek hozzam, mert en vagyok a legolcsobb (ezt ugye azert teheti meg ilyen alacsony arakkal, mert ROSSZ a rendszer), aztan amikor mar sok a tag, akkor meg lejjebb tud menni az arakkal, de ha innentol csak egy kicsivel is alacsonyabban tudja tartani az arakat, mint a tobbiek, akkor o lesz a nyero, es meg a fedezet is eleg lesz a kasszaban. A problema az ott kovetkezett be, hogy az igazgatok elsikkaszottak a fedezetet, es ezert bebukott a strategia. Az megint mas kerdes, hogy a MAV miert szivozik a karosultakkal. Azert, mert ugye mint tudjuk nem volt meg a kello fedezet kezdetben (ismertlem onmagam: azert tehette ezt meg mert ROSSZ a rendszer), hogy minden kart teritsen. Ezert mondom, hogy a kialakult helyzet a szabalyzo szerv tehetetlensegebol adodik, es nem a 200e etikatlan rohadt goreny MAVos hibajabol!
Gondold el, hogy mi lenne a helyzet, ha minden MAVos most hirtelen azt mondana, hogy uuu ezeknek tenyleg igaza van, es szemet diszno vagyok, hogy a MAVval kotottem, mert nem fizetnek. OK, akkor mostantol nem fizenem a dijat, es atmegyek mashova (egyebkent pont ezert nem is lehet). Ebben az esetben meg annyi ember sem kapna meg a penzet, mint eddig! Szoval szerintem le lehet szallni a MAVosokrol, mert most epp ok fizetik be azokat a sulyos 100 milliokat, amibol majd a karosultaknak lesz penzuk, a PSZAF kozbenjarasaval.

Osszegezve, lehet hogy 23 eves koromra en egy begyoposodott agyu fasiszta rohadek lettem, de az egesz kialakult helyzetnek akkoris az Allam az oka, es nem azok az emberek, akik 2 kenyer kozul az olcsobbat vettek, megha szerinted az peneszes is volt! Ha ez tenyleg etikatlansagnak minosul, akkor a Lidl-t meg az Aldi-t is be kene zaratni, mert koztudott, hogy szemetet arulnak, de legalabb olcson. Vagy annak idejen a Suzukit is be kellett volna tiltani, mert annyira biztonsagtalan autokat gyartottak, hogy egy 20km/h-s utkozes is siman halalos lehetett.

Reszemrol a tema ennyit ert, es nem tobbet. Szerintem a fentieket eleg sokan megertettek, nincs mar mirol beszelni.

Chrys 2008.05.06. 12:19:19

És tud nyugodtan aludni egy MÁV-os, ha egy Zumzum-szerű tapló bejelenti látogatási szándékát?
A kárfelmérőket is elverik?

georgbob 2008.05.06. 13:21:10

Egyáltalán nem olcsóbb a MÁV-Köbe...
Egyszerűen le kell ülni az üzletkötővel és megmondani, mennyit vagy hajlandó fizetni és sikerülni fog...
Én így mentem vissza a hungáriához, ami 1ezressel drágább a Máv-nál és nem mellesleg nem sajáthibás balesetnél ők fizetik a javítást majd behajtják a károkozó biztosítóján!!! Egyszerűen csak alkudni kell és kész...Nomeg nemcsak 1-2 ezer forintot spórólva leszarni másokat...

Ronie 2008.05.06. 14:12:42

Martinasz:
Neked nem csak a Samarád van szétrohadva, hanem a fejedben is minden. Hihihi
Hol élsz te? Szatyorban?!
A nép nem azért sír, mert mindenkinek autó hitele van és azt nem tudja fizetni! Érdekes párhozamokat tudsz vonni... De ez vszleg a kissebbségi érzésedből adódik, hogy csak egy öreg keleti autód van. Hihihi
Mellesleg én is az Argosznál voltam és maradtam a K & H-nál. Minden évben kiszámoltatom, hogy érdemes-e váltanom, de eddig még nem volt kedvezőbb.

T-boy (törölt) 2008.05.06. 14:13:30

dns!
Az autóbérlés jogos igény,mert gyalog nem
tudod a munkátad elvégezni,az ügyintézés
meg a biztositódé,mert azért fizetsz.
A BMW-s ismerősöm azért bérelt ua.tipust,
mert nem hajlandó egy "kisautóval"/hogy
senkit ne sértsek/napi többszáz kilómétert
autózni.A bérletet a SAJÁT biztositód fizeti,ez eléggé ösztönző nem?
Ha valami nem tiszta érdemes ügyvédet megkédezni,aki erre spec.
A biztositók taktikája a kifárasztás,addig kérnek ilyen-olyan papirokat,igérgetnek,amig hagyod a francba
az egészet.

Sam8888 2008.05.06. 15:40:28

georgbob 2008.05.06. 13:21:10

1-2 EZER FT?!?!?!?

kepfeltoltes.hu/view/080505/kgfb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

VEGYÉL MÁR EGY PILLANTÁST ERRE A KÉPRE! A két legolcsóbb közt is 50EZER FT(!) a különbség!! Nemisbeszélve a legdrágább-legolcsóbb különbségről, pláne, hogy a PostabiztoSHITó szarabb mint a MÁV valaha volt...

dns 2008.05.06. 16:17:43

T-boy 2008.05.06. 14:13:30

Nem értelek. Ha te vagy a károsult fél, már miért fizetné a bérletet a SAJÁT biztosítód? A teljes kárügyintézést a károkozó biztosítója intézi, kivéve ha nincs olyan opciód, hogy a saját biztosítód rendezi a kárt, majd pereskedik az okozó biztosítójával.
Igen, kártérítés a baleset pillanatától jár, de nincs törvényi szabályozás arra vonatkozóan, hogy mi számít kártérítésnek. Ez biztosítónként változik, és az egyes biztosítók működési szabályzata a mérvadó. Sajnos ez az oka annak, hogy gyakran a PSZÁF sem tud mit tenni. Van néhány általános rendelkezés, pl. ha megszületett az ügyben a jogi alap, akkor a biztosító köteles fizetni, ha nem teszi, kamatigénnyel élhetünk. Ezért is céljuk, hogy mindenféle bagatel dologgal elódázzák a jogi alap meghozatalát.
Hidd el, körbejártam alaposan a dolgot, mégis, amikor összetörték a BMW-met, nem vettem igénybe kölcsönzői autót, mert a MÁV-ÁBE szabályzata szerint azt ők csakis az autó javításának optimális idejére biztosítják (az én esetemben kb. 1 hét), márpedig a káreseményt követő egy hétben még a kárszakértőjük sem látta az autómat. Kb. két és fél hónap volt, míg egyáltalán megszületett a jogalap, és csak ezt követően kezdték meg az autó javítását. Ha végig bérkocsival (mondjuk egy u.o. BMW-vel) jártam volna, jó pár ezer forintot fizethettem volna zsebből, hisz elképzelhető, hogy a MÁV még egy hét (általuk jogosnak tartott) bérletet sem fizetett volna, lévén, hogy van saját cserekocsijuk (renault clio), és elméletben azt vehetem igénybe, ha kérvényezem, és azt jogosnak találják.

Magyarán, elméletben kártérítés jár a káresemény pillanatától, gyakorlatilag ez annyira nincs törvényileg szabályozva (a "kártérítés", mint fogalom sincs törvényileg meghatározva), hogy biztosítója válogatja, hogy mit gondol, az alapszabályzata alapján kártérítésnek.
Elképzelhető, hogy van olyan nagyobb biztosító, aki szó nélkül kifizet egy azonos típusú gépkocsira vonatkozó számlát, a kárügyintézés teljes idejére, a MÁV nem ez a biztosító. A gyors menet érdekében nem követeltem semmi (jogosnak vélt) "pluszt", így is ráment rengeteg időm és hajszálam, hogy legalább azt kitapossam belőlük, hogy az autómat normálisan megcsinálják.

Kifordított kacagány 2008.05.06. 16:20:36

Sam8888 2008.05.06. 10:56:46
amíg nem vislekedünk európai szinten, addig európai szintű szolgáltatások sem lesznek.

Dex777 2008.05.06. 12:07:09
nem arról van szó, hogy az államnak nem kell beleszólnia semmibe(hiszen az állam a társadalom irányító szerve), hanem arról, hogy az államnak nem kell helyetted viselkednie. a lidl, meg a tesco is csak azért árul szemetet, mert az emberek megveszik. ott sem az államnak kell minden szinten beleszólni a dolgokba, hanem nagyrészt a vásárlónak kell eldöntenie, hogy mire van igénye. egyébként jó a példa, az emberek vásárlási igénytelensége tükrözi az itt tapasztalható gondolkodást is.
aki szándékosan rossz kötelezőt választ, az semmivel nem jobb annál, mint aki nem is köt ilyent. a rossz biztosítást választók kizárólag csak a saját maguk fedezésére gondolnak, nem pedig a felelősségre.
a nyugdíjat hagyjuk. az annál jóval árnyaltabb, mint ahogy leírtad és nem itt a helye.
attól, hogy a biztosító a törvényeket betartva nem nyújt korrekt szolgáltatást, attól még nem jár el helyesen. mint ahogy te sem, ha igénybe veszed ezeket a szolgáltatásokat. a törvényes háttérrel takarózni mikor másoknak kárt okozol, nem túl szerencsés. érdekes módon a törvényes keretek között elkövetett egyéb csalásokat mindenki elítéli. ez sem jobb annál.
nem tartom valószínűleg, hogy bárki is saját magára negatív jelzőkkel gondolna hirtelen, hisz önigazolást mindig könnyű keresni. azért persze nem ártana időnként elgondolkodni, hogy mit várunk az élettől, másoktól és nem ártana legalább annyit tenni, mint amennyinek mi magunk is örülnénk. feltételezem ha valaki belédrongyol és összetöri a vasadat(esetleg téged is), akkor örülnél egy gyors, zökkenőmentes kárrendezésnek. te úgy érzed ugyanezt nyújtod másnak?
a tetteiért mindenki maga felelős, az utóbbi időben divat lett ezt a felelősséget áthárítani másokra, lehetőleg megfoghatatlan "személyiségekre".

Sam8888 2008.05.06. 16:26:56

Egyébként aki drágabiztosítózik, az meg már ne sajnálja a pénzt tőlük: www.das.hu/

Tőlük fosnak a biztosítók rendesen...

Nyugis 2008.05.06. 16:33:33

Ennek a cikknek lehetett volna dühöngő a címe:D
Tény hogy nagyon aljas dolgok történnek a biztosítók háza táján. Azért húzzák az időt, mert mindenképpen nyernek vele. 1. Gipsz József nem fog utánajárni és az 5. froclizás után feladja, benyeli a dolgokat. 2. Hősünk továbbra kitart igaza mellett, járkál a-tól z -ig, folyamatosan stresszes állapotban van amikor rá gondol az egészre. Lehet kap pénzt, lehet nem.... 3. Ügyvéd/ I.szakértő páros..én mindenképpen rögtön az elején ezt javasolnám....nincs türelmi idő, semmi felesleges blabla...rögtön ügyvéd...ennyi. Mit csinálnak a pénzekkel? Tologatják befektetési alapokban..leginkább a tőzsdén..vagy lakóparkokba fektetik pénzüket...Hát így lehet kérem nyerészkedni a tisztességes állampolgárok kontójára. So ezért éri meg nekik nem fizetni. Amíg nem hoznak egy olyan törvényt h a biztosító köteles 15 napon belül megtéríteni a kárt, addig mindig ez várható. Mit lehet tenni? A megelőzésre fektetném a hangsúlyt. 2 évvel ezelőtt elmentem egy profi csapathoz egy személyre szóló vezetéstechnikai tréningre. A vicc hogy nem került túl sokba kb mint egy húzósabb komplett bulizós hétvége. Hála az ott tanultaknak azóta több balesetet sikerült megelőznöm. Mindenki jól jár. Nincs biztosítóba való futkosás, alkudozás, időkiesés (cégeknél munkaerő), autó értékcsökkenése, a baleset miatti kialakult gátlások, félelmek nem jelentkeznek.
Nem árt ha a családot biztonsággal tudom elszállítani a-ból b-be. Ha valakit érdekelnek a részletek írjon az emilcímemre nirvana27@vipmail.hu Privátban megadom a cég elérhetőségét, és annak az emberkének a nevét akinek nagyon sokat köszönhetek. Higgyétek el a legjobb vezető sem gondolná mennyi tudásbeli hiányossággal ül autóba, nap mint nap.So megéri, melegen ajánlom bárkinek, és akkor a biztosítók elmehetnek a sunyiba!!!:D

sirkahn 2008.05.06. 16:53:36

Logika:
Biztosítási díj=Összes kár/Összes ügyfél
Tehát ha magasabb a díj, akkor ott több kárt okoznak. Nem? Vagy látott valaki már statisztikát az egyes társaságok ügyfeleiről? Neeeeem??? Háhogy?? Akkor most ki a köcsög??:)

baszhatom az aliancos kötekedődet, ha nem ismered el a kárt
baszhatom, ha elismered, de összetörtél
ne törj össze, ennyi

mégegyszer, az jöjjön itt az etikával, aki végigtúrta az ÁSZF-et, s úgy választott biztosítót! ...s ha van ilyen, akkor az menjen már be anyám főnökéhez, s mondja el, hogy etikátlan minimálbért fizetni, csak mert törvényileg lehet; vagy az összes hatmillióötszázezerforintos béemvés tegye le az anyja életére a nagyesküt, hogy olyan pénzből vette a kocsit, amit nem simlizet, s nem számolta el a nagyanyja inkontinenciabetétjét is a bt-jére (nem fáj, hogy van neki, nekem is van, de legalább nem játszom az agyam)

Értsük már meg:
1.piacgazdaság meg kapitalizmus van, ott a törvények és az egyéni érdekek diktálnak, aki tanult közgázt, ezt hallotta a második órán egyből. A kommunizmusban nem az eszme volt szar, csak senki nem volt hajlandó a másikért/másik helyett dolgozni, mert önzők vagyunk
2.a társadalom nem népmese meg utcabál, hogyha valami nem oké, akkor monjon le, meg legyen másként, meg moströgtön. a felelősség nem akkor kezdődik, amikor a szar törvényekről vitatkozunk, hanem amikor fogod magad választáskor, s a fasz szlogenek helyett megkérdezed a kedvenc pártodat, ugyan már mi lesz a kötelezővel, ha nyernek. meg lesz-e a gyereknek óvoda már reggel 7-től, s akár este 6-ig is, meg háhogy?

jajjj 2008.05.06. 17:08:05

Rendeletet hoznék: MÁV-os csak MÁV-ost törhet össze. Akkor aztán fájna a TI fejetek is, nem csak a miénk.
Ez a feketeseg*ű, szutyok máv feketelistás, amióta csak megjelent a biztosítók piacán. Évről évre negatív esetek tucatjait hallhattuk a médiából, így azt gondolom, aki ezek után őket választotta, az egy szar alak, mert másokra nem gondol. TÖRJÉTEK ÖSSZE EGYMÁST!!!!!! DE NE MINKET!!!!!
"Önnek nem csak az ár számít?" Hangzott a reklámszövegben ősszel. Sajnos 200ezer majomnak csak az, semmi más.
Sajnálom, ha esetleg kicsit indulatosabban fogalmazom meg a véleményemet, de elég sokat szívtam már a MÁV miatt. Remélem a kedves vezetőség évekig sitten lesz. Igen, mindíg a fejétől büdös a hal, márpedig ez az egy már évek óta bűzlik, a dögszagra pedig csak a hiénák és egyéb dögevők kapnak, kedves mávosok.
Vissza, önérzetes bagázs, ne keress kifogást, ne magyarázkodj a körülményekkel, ne háríts, felelősséggel tartozol a döntésedért TE is.

bélab 2008.05.06. 17:58:54

jajjjj!
neked könnyű mert vidéki paraszt vagy és nem büntetnek a biztosítók extra árral.
De ha szórakozni,dolgozni,vásárolni akarsz csak bejössz a nagyfalúba már ha tellik benzinre de szerintem te kerékpárral,vagy traktrorral jársz és akkor meg mindegy.Miért van az hopgy az Érdieknek kb 2/3 annyi a díja mint a pestieknek,ki ne találja már valaki hogy az érdi nagyrészt nem pesten jár.

georgbob 2008.05.06. 18:02:12

Sam8888!
először olvasd el figyelmesen a hozzászólásom! Látsz benne utalást netes díjkalkulátorra????????? Na, ezért fizettek sokan 3-4-szer többet mint én. Nekem 21000 Ft 1 évre a díjam a hungáriánál B/10,31 éves, vidék, 1.4-es...Számold ki kalkulátorral és megdöbbenhetsz...

Sam8888 2008.05.06. 18:11:55

georgbob 2008.05.06. 18:02:12

A kalkulátor jelenleg NEM számolja bele a bónuszokat! Ezt vedd figyelembe mindenképpen!

bélab 2008.05.06. 18:15:58

Vidékiek ne írjanak már ide A BUDAPESTIEKNÉL VAN NAGY különbség a díjak között!!!!

jajjj 2008.05.06. 18:21:30

bélab
Hát ez az! Tipikus példája vagy az önérzetes szarjankóknak. Ha hiszed, ha nem, én is Pesti vagyok. Csak épp nem egy utolsó szarházi, aki szeretne ki**szni másokkal. Ha utánajársz, találsz olcsó biztosítást a mávon kívül is. Ha vagy olyan balek, hogy neten köss, díjkalkulátor alapján, megérdemled hogy lehülyézzenek. El sem hinnéd, micsoda lehetőségek vannak, csak venni kéne a fáradságot utánajárni a dolgoknak.
Jobb: költözz vidékre! 1. Rájössz, hogy ott nem mindenki paraszt (ellenben veled)
2. Örülhet a fejed, hogy olcsón köthetsz, ha lusta vagy utánajárni a dolgoknak.

Sam8888 2008.05.06. 18:24:06

jajjj 2008.05.06. 17:08:05

"Évről évre negatív esetek tucatjait hallhattuk a médiából, így azt gondolom, aki ezek után őket választotta, az egy szar alak, mert másokra nem gondol."

Akkor mindeki, aki KGFB-t köt az szar, alak, mert mindegyik biztosítóról hallotunk már nem kevés rosszat.

MUHAHAHAHAHAHHA!

jajjj 2008.05.06. 18:29:01

Sam8888
Ja, csak épp véletlenül mindíg a KÖBE és a MÁV-ÁBE volt feketelistás. Plusz a többség tapasztalata is ezt támasztja alá. De mindegy, te foglalkozz csak a díjkalkulátoroddal...

vitacé 2008.05.06. 18:37:40

Sam8888 2008.05.06. 09:18:43

netes kalkulátorral nem leszel sikeres sosem.

georgbob 2008.05.06. 19:05:45

Bélab! Az ír ide aki akar. Még te is...

georgbob 2008.05.06. 19:08:29

Mellesleg én pont az ilyen állat biztosítók miatt léptem az Allianzhoz. Átvállalja a kárkifizetést...

Greatz 2008.05.06. 19:25:29

Megjegyzés a cikkhez:

Nem a kárfelméréssel van a gond - ezt egyébként egy külső cég végzi a MÁV ABE-nek, ráadásul gyorsan. (Esetemben baleseti bejelentő lap leadásakor.)

A gond a kifizetéssel van. Pontosabban KGFB törvénnyel, ami 3 hónap "gondolkodási időt" ad a biztosítóknak, amit maximálusan ki is használnak.

A PSZÁF-nek csupán egy Ajánlása van 15 napos határidő megjelölésre, de ez ügye túrót sem ér...

Tv.módosítás kellene itt is.

bélab 2008.05.06. 19:45:45

jujjj
azért kiváncsi vagyok milyaen kocsid van és mennyit fizetsz??csak az igazat!!
Ja persze kispolskinál nincs nagy külömbség kamu bonusz 10 ben:-))
mert hát egy kis lové leugrik az üzletkötőnek és máris bónus 10 ben vagy .igazad van én lusta voltam elmenni és fizetni az üzletkötőnek jattot.
Így inkább legálisan megkötöttem a 4,2-es audimra a biztosítást.

georgbob 2008.05.06. 20:29:20

Látom a 4.2-es audi mellé már úgygondolod mindenkinek jattolni kéne... A kamu B/10-et meg felejtsd el, nem működik,csak akkor ha hozod az előzőtöl az igazolást... De igazad van 4,2-es mellé minek körbenézni...Nekem is legális,üzletkötős és min.10 ezerrel ólcsóbb, mint a kalkulátoros szarokon...

Jonny 2008.05.06. 20:46:21

Biztosítók a ki nem fizetett pénzből élnek, ez alapszabály! A kifizetés elkerülésére sokszor törvénytelen, de minden esetben etikátlan eszközökhöz nyúlnak.
Mi is szerepel a kötelező felelősségbiztosítás másik oldalán? -A károkozó által okozott kárt teljes mértékben megtérítik. Hamar csődbe mennének ha mindent kifizetnének ami a kárral kapcsolatos, (úgyis hogy elfelejtjük a kenőpénzeket) Miért? Mert egy előttem szóló írta - ilyen a rendszer, (és lásd fentebb a ki nem fizetett pénzből élnek)

Ki hallott még olyat hogy a baleset helyszínén valaki összesöpri a törmeléket aminek a számláját benyújtja a biztosítónak? Vagy a szalagkorlát cseréjét? Pedig ezt is ki kéne fizetni, a bérautót is, sőt a kamatot is. Bírósági úton behajtható minden, de akkor már az ügyvédet is fizetni kell, csak mint tudjuk a bíróságok szándékosan elhúzzák az ügyet nehogy kedve legyen a polgárnak hozzájuk fordulni.....Persze a bíróságot is lehet perelni Brüsszelben, Strasbourgban meg a helyi vajdánál....mindegy

Elhangzott több vélemény is, de azt szögezzük le, a MÁV biztosító nem azért ment tönkre és csúsztak a kifizetések mert "olcsó" volt. Hanem mert szarházi bűnözők ellpoták a pénzeket! Ez viszont minden biztosító esetén benne van a pakliban. A piramisjátékok a tömegekre épülnek (Lásd Il-Ferro)
PSZÁF-ról nem sok szó esett, lehet felelősséget kutatni mögöttük, de véleményem szerint sokkal korábban reagáltak mint Magyarországon szokásos ilyen esetben (lásd megintcsak Il-Ferro) Nem vagyok MÁV-os, de örülök hogy nem nőtt nagyobbra az ügy. Bízom benne hogy a MABISZ-szal találnak megoldást és kártalanítják a rászorultakat.

jajjj 2008.05.06. 20:49:00

HAHHHHH bélab
Na ez az ami SZÁNALMAS!!!!! 4.2-es audi, és a mávnál biztosítod. Ha bevállalod a 3000ccm fölötti kategóriát igazán nagy szarrágó vagy, hogy nem keresel egy normális biztosítót. Ha meg tudod tankolni, biztos futná a normális biztosításra is. Egyébként nem jattoltam. Egész egyszerűen elvittem mind a 12 vállalati járművemet egy biztosítóhoz (UNIQA) és adtak nagyflotta kedvezményt (20%). 2000ccm-es dízel bömbim van, E60-as, és 12ésfélezer a negyedéves kötelezőm.
Tudom, most az következik, hogy nem mindenki tart fent egy teljes flottát, ja, de hidd el, van millió lehetőség a mávon kívűl. Lehet alkudozni az üzletkötőkkel, és nem kell megkenni őket.
De ha csak egy szaros kispókom lenne sem égetném magam a leggyíkabb biztosítóval.
Ha látnálak pöffeszkedni a batár autódban, biztos megpukkadnék a röhögéstől, ha tudnám, hogy mávos vagy. SZÁNALMAS!!!!!!

bélab 2008.05.06. 21:10:48

gondolom csak drága helyen vásárolsz szar kinai cuccokat.hogy elmondhasd hogy nem vagy szarrágó persze én ugyanazt megveszem olcsobban.:-))
égő a máv biztosító?ilyet még nem hallottam:-) a köbe is égő??
melyik biztosító nem égő??
azért egy E 60 ba egy 2 literes dizelmotor na az a szarrágóság. szerintem ilyet csak kelet-európában kapni:-)))tipikus kelet európai gondolkodásmód a legnagyobb kaszniba a legkisebb motor.gondolom még az ablakemelő is extra volt:-)))

bélab 2008.05.06. 21:18:47

direkt megnéztem az uniqánál erre a tipusra a00 ban 23721 ft a díj alapban 0,8 al szorozva is 18977ft vagy minden 2 éves autód bónus 7 ben van?? tudod sánta kutya esete:-))

jajjj 2008.05.06. 21:28:55

Már mért volna a legnagyobb kaszni? Tudtommal a 7-es a legnagyobb, de javíts ki, ha tévedek. 164 ló, két literes motorral, magyar utakra több is a jónál. Ja igen, a köbe is gáz. Bár egy fokkal jobb, mint a máv.
Nagyon tetszik a dolog, első körben le vidékiparasztozol (a helyedben elnézésrt kérnék a vidékiektől), most meg a vásárlási szokásaimat tárod fel elöttem.
Pont olyan tuskó vagy, mint amilyet az autód, és a biztosítód feltételez.

jajjj 2008.05.06. 21:34:42

bélab
A bónusznak semmi köze az autóm korához, képzeld, azt át lehet vinni egyik autóról a másikra.
Vagy ez számodra nem világos? Van egyáltalán autód, vagy jogsid, vagy csak szereted járatni a szád?

bélab 2008.05.06. 21:38:18

a 7 ben nem volt 2 literes szerencsére:-)) akkor neked örülnek a mávosok a nekikmész hátulról ,és elmondhatod hogy nézd milyen fasza gyerek vagyok ,mert eleve drága biztosítást kötöttem tudva ugysem tudok vezetni és örömmel osztogatom a betétlapokat.:-))
én meg nem okozok balesetet ígyhát mindegy kinek dobom ki a pénzt.

bélab 2008.05.06. 21:42:21

gondolom mindig 12 kocsi volt rögtön ?
vagy az egyről átvitted mind a 12 re?
ezt hogy csináltad?

Pocok 2008.05.06. 21:44:34

Milyen ember már az olyan aki 1-2 ezer forint anyagi előnyért kibaszik másokkal?
Nem elég hogy összetöri az autómat még "nesze kettőt a szemed közé ugyanis MÁV-os vagyok".Gyerekek aki ennyire képtelen pár ezer forintért mások érdekeit is szem előtt tartani az nem méltó és nem alkalmas emberi társadalomban élni.Az ne tartson autót,hanem gyalogoljon és elmélkledjen közben a mások iránti szeretetről.
Repülőgép szerelő vagyok.Mi lenne ha betenném az olcsó szar minőségű alkatrészt a gépbe.Úgysem én szívom meg.Más zuhan le vele.Az meg dögöljön meg.Ez milyen gondolkodás lenne???

jajjj 2008.05.06. 21:49:42

Tényleg nem veszed a lapot, pont az a lényeg, hogy olcsón kötöttem biztosítást, és nem a mávnál. Azt meg sosem tudhatod, hogy mikor okozol véletlenül balesetet. Én szerencsére 16 év alatt még egyet sem okoztam, de már 8szor megzúztak. Ebből 3 mávos volt az elmúlt két évben.
Részemről lezártam, korlátolt képességűekkel nem szeretek vitázni. Maradj csak a mávnál, és adja az ég, hogy ne törj össze senkit, ha mégis összejönne, ne csodálkozz, ha esetleg meg akarnak lincselni.

jajjj 2008.05.06. 21:59:17

bélab TE SZERENCSÉTLEN!
Hát ezért írtam az előbb, hogy korlátolt képességűekkel nem vitázom. Képzeld, mindegyiken más-és más a bónusz. Egy autóról csak egy másikra tudod átvinni.
Hiába keresel ellentmondásokat a mondandómban, nem találsz. Éves szinten több százezret fizetek csak a kötelezőre, mégis kevesebbet, mintha mávos lennék, mert egyedi elbírálásban kötöttem üzletet az unikával. Tudod nagyflottánál már lehet alkudozni. Pont annyit fizetek, mintha mind a 12-t a lehető legolcsóbb helyre vittem volna, mégis egy helyen van az összes. Ezt sikerült kialkudni. De most már tényleg befejeztem, mert kezdesz nagyon fárasztó lenni.

jajjj 2008.05.06. 22:03:31

Sam8888
Felejtsd már el ezt a szaros netes díjkalkulátort, ha az alapján kötsz, akkor egy szerencsétlen lúzer vagy. Személyesen kell ajánlatot kérni, hidd el, akkor már nem olyan nagy a különbség, pláne ha bónuszban vagy.

Sam8888 2008.05.06. 22:12:37

jajjj 2008.05.06. 22:03:31

B0

Alkudjak velük mint a piacon? majd ha lesz autóm kipróbálom. Attól még nagy lehúzás az egész...

Sam8888 2008.05.06. 22:13:43

Vagyis A0 vagy honnan kezdődik ez a bónuszos izé.

georgbob 2008.05.06. 22:16:11

Tudom már miért olcsó a MÁV!!!
Biztosan van egy olyan kérdés is a szerződésben hogy: Tervezi-e ön, hogy a biztosítási idő alatt gépjárművével balesetet okoz.
Igen-drága díjszabás
Nem- (Bélab)occsón megszámítjuk...
Gratulálok a magabiztossághoz...

georgbob 2008.05.06. 22:17:51

Ha veszel autót, akkor se felejts el alkudni...

gusgus 2008.05.06. 22:48:56

Pocok, sajnos így van ez ebben a Tescogazdaságos kis országban. Az emberek jó része kétezer forintért az anyjával is párosodna, csak mer' az óccsóbb volt. Engem is két éve szopatott a MÁV, de végül polgári peres úton sikerült behajtatni az okozott kár értékét. Mondjuk kétharmada elment a perköltségre, de nehogy már a tisztelt fillérbaszó autóstársam, röhögjön a markába mert nem tudja mit jelent a stop tábla.

prophet 2008.05.07. 04:36:42

Ezért tart itt ez az ország mert a lényeget senki nem látja, pedig a cikk szövegében is benne van:

A MÁV biztosítót NEM azért b@szták meg PONT MOST mert késve fizetett vagy nem fizetett a károsultaknak.

Hanem egyszerűen azért mert:
1. A többi biztosítóhoz képest túl alacsony áraival azok alá vágott.
2. Ráadásul tovább akart terjeszkedni, egyesületből "rendes" biztosítóvá válni.

Ezért aztán kicsinálták.

Egy "belterjes" országban ez így megy.

(GYK: "belterjes"= MINDEN egyes hatalmi pozícióban levő ember egy másik hatalmi pozícióban levő ember rokona / talpnyalója / lekötelezettje. A pozíciókat nem a képesség ill. végzettség, hanem a rokoni, baráti kapcsolatok alapján osztogatják.
Ezért tart itt Agyarország.
Elmondjam a jövőt? Hamarosan a románok és szerbek f@szát fogjuk szopni éhhbérért, miközben a politikusaink meg a szocpolból élőink bámulják Győzikét az RTLen. Mi leszünk az EU Nigériája.)

További szép estét ... verjétek csak a nyálatokat, vesztesek! Ti nem a fától nem látjátok az erdőt, hanem a levéltetűtől a fát!

Cornucopia 2008.05.07. 08:56:00

Csak a mai "Ki ne jöjjön nekem?"-re válaszonék, mivel hogy csak itt tudok.
Kedves Papp Tibor, nehogy Ön legyen megagyalva, mert beszól egy erősebbnek, vagy csak itt nagy az arca a net rendszerben? "Ha tehát véletlenül a fejlécen a MÁV ÁBE szerepel, legyen kedves előrenézni, észrevenni a féklámpámat és egy határozott mozdulattal a fékbe lépni - tudjuk miért." MIÉRT, azért mert Önnek b@ssza a csőrét hogy más kevesebbet fizet és most sem üti meg a bokáját hisz nem lesz plusszbefizetés... "Állítólag járt már úgy valaki" na és ki??? , ez csak urban legend, az ilyen újságírók találták ki mint Ön.Az az igazság hogy Ön és az Önhöz hasonlóak ártanak legtöbbet, és már-már ezért kellene nekünk behúzni a farkunkat, mert egy legális biztosítónál kötöttünk biztosítást. Tisztelt Papp úr én nem szoktam nézegetni hogy mi a háttere a biztsítónak, arra ott van a PSZAF, Ök a törvényesség őrei, nekem nem feladatom hogy magánnyomozót fogadjak, hogy kiderítse hogy hogy is áll a biztosítom, a kisközértem (ahová járok vásárolni), a masszőröm, stb, én fizetek, és kapom a szolgáltatást, ha nem ott a PSZAF, a MABISZ, a DAS (az nekem van) és nekem ennyi elég. Én mindig a legolcsóbbat fogom megfizetni, legfeljebb a DAS-szal "kiveretem" belőlük a pénzt (sajnos volt már ilyen, nem is 1X), tegyen Ön is így, és ne alázzon erkölcsileg, mivel ahhoz az alapot nem vette meg havi 300 Ft-ért. És még valami, nem ajánlom az ütést a gyengébb fél ellen még verbálisan sem, mert a végén Ön üti meg a bokáját. Ha nem tudná, rendőrség-bíróság-önbíráskodás-börtön. Ést azt javaslom hogy másokat se buzdítson ilyenre az Ön idióta cikkével!

Szabolcs 2008.05.07. 09:26:15

Papp Tibornak üzenem a ' Ki ne jöjjön nekem ' írt cikkéhez, hogy nem kellene heccelni a népet és lincselésre biztatni. Hogyha a károsult megütne valakit, akkor a törött autója mellé még egy rendőrségi ügyre is számíthat. Az ügy lezártával a helyszínen keménykedőt megkereshetik és elverhetik mint a lovat. Lehet a jövő hónapban egy másik biztosító fog úgy járni mint a MAV, tehát erről meg megint nincs értelme kommentezgetni.

Tomy 2008.05.07. 09:57:42

Miért kell szídni a MÁV biztosítós ügyfeleket? 2 éve vettem első autómat és a kevéske pénzt amit összekuporgattam, hitellel egészítettem ki hogy ne a vasúttal vagy busszal kelljen lemennünk barátnőmmel vidéken lakó szüleinkhez. 2 éve a netes kalkulátoron a MÁV biztosítot dobta ki többek között 2 másik hasonló biztosítóval a kalkulátor a legkedvezőbbnek. Fingom sem volt melyik milyen, gondoltam jó lesz ez nekem. Azóta sem okoztam kárt és NEM TEHETEK RÓLA hogy azok sikkasztottak. Ugyanúgy bármelyik másik biztosító is megtehette volna és akkor most az ő ügyfeleit szídnátok hogy miért ilyen fasz hogy próbál megélni is a lehető legkevesebb kiadással fenntartani a kocsiját. ha lesz lehetőségem váltok biztosítót és addig körültekintőbben vezetek. Szerintem sokan vagyunk ezzel így. Nem mi tehetünk arról hogy a sok hazug biztosítóból az egyik még többet lop-csal-hazudik.

georgbob 2008.05.07. 10:20:01

Én, ha jól számolom kb. 3-4 biztosító ügyfele voltam, ezek közül egyik se volt a MÁV, KÖBE, TIR...Azért nem, mert kezdetektől fogva rossz a hírük, hát ezért... Érdekes, miért tud más ember korrekt biztosítóknál is majdnem megeggyező árat elérni, mint ezeknél a mocskoknál? Azért mert veszi a fáradtságot, ó miket mondok! Házhoz jön az üzletkötő, megmondom mennyiért kötök szerződést és láss csodát nehezen de eléri az árat!!!! Én miért nem tapasztaltam pl. az Aegonnál a nemfizetési szándékot???? Megtörtek, másnap szemle, 4 nap múlva 300 ezer forint előleg postán, (úgy hogy nem is kaphattam volna, lízinges autó lévén) a végösszeg 670 ezer, bérautó és fél év múlva még a rongyosra gyűrődött rendszámomat is fizették!!! Ennyi...

g 2008.05.07. 10:42:42

Amikor szervízvezető voltam sok káresemény számláját állítottam össze. Általánosságban elmondható, hogy az esetek 50%-ában csalással szereztük a márkakereskedésnek a pénzt. Fiktív történetek amiket kínomban magam gyártottam. Szerintem a színészi teheségem kiváló, hiszen mindig tudtam jó fotókat is kreálni a történeteimhez. Egyszóval kiválóan csináltam.

A másik 50%-ot a valódi javítások tették ki. Itt általánosságban trehány munkátkat adtunk át és leszartuk az ügyfelet, mert a főnökömnek ez volt az érdeke. A legolcsóbb festővel lopott festékkel, más autókból kiszedett alkatrészekkel stb. Így ment a javítás.

Ha nem így csináltam nem kaptam meg a havi bérem, levontak belőle.

Így működik magyarország.

georgbob 2008.05.07. 10:59:44

És így működsz sajnos te is, sok más társaddal együtt a pénz reményében... Sajnálatos. Az nem jutott eszedbe hogy nem az országtól működsz te, hanem fordítva????

Kulukis 2008.05.07. 11:03:37

SSpl71, olvasni tanulj meg legalább. 30 ezer / év, és tizenhárom éve van jogsim.
Akkor mennyi is?

sirkahn 2008.05.07. 11:22:41

Nemmávosoknak:
Basszátok a mávosokat, hogy a fillért is megqrják, erre jöttök itt az egyéni alkukban elért siekrekkel?? Akkor most mégis a pénz dönt?:):)
14 éve vezetek, az utóbbi 3 évben 40.000km/év, s nemhogy balesetet nem okoztam/szenvedtem el, de még látni is csak kettőt láttam, s az sem a "mávos kispók totálkárra töri a szegény aliancos ikszötösét" tipusú volt, hanem sima koccanás. Biztos nekem van szerencsém, vagy a bp-szentendre viszonylat békés, de szerintem kicsit túlliheget ez a világvége hangulat.
Másrészt ez a tipikus magyar dzsentri stílus, nehogymár csórónak tartson a szomszéd, hogy a mávnál kötök, autót is újat veszek, igaz, hogy 20 évre az ezüstmetál klió krampuszt, mégha beledöglöm is, aztán ülök benne merev nyakkal a golyós üléshuzaton, s köpködöm, akinek több van, mert okosabb.
Harmadrészt olyan kocsit kell fentartani, aminél nem okoz gyomorgörcsöt, ha véletlenül összetörik, pláne, ha te törsz vele, s akkor nyomhatod ki a horpadást a térdeden ingyé.
Negydrészt, amíg nincs objektív összehasonlításra alapot adó lista a biztosítók tevékenységéről, addig az egyetlen paraméter, az ár alapján tudsz dönteni. Ja, hogy a MÁVnak rossz a híre? Ezt ki terjeszti? Urban legendre kössek kötelezőt? Kiváncsi vagyok, hogy hányan írnak ide a fórumba az alianctól meg a többi elit cégtől a céges gépről:):):) Kérek egy linket/listát arról, hogy az egyes társaságok ügyfelei mennyi kárt okoznak!! Nincs?? Akkor meg mire veritek magatokat??

Kulukis 2008.05.07. 11:41:11

Ez kész:
totalcar.hu/magazin/velemeny/kgfbmav/

Nem merte a belsőségre rakni a cikket, nehogy kommentelni lehet, és megkapná a magáét. Gratulálok!

"Újságírói" munkássága mélypontja legyen ez, kívánom. Újságíróként egyfajta "hatalma" van, hogy irányítsa az emberek véleményét. Saját félelmeiről, előítéleteiről írni...gáz!

Mehetünk az ombudsmanhoz? Megkülönböztetés, autós fasizmus? Előítéleteket az autós újságokba, nagybetűkkel!
Süllyed még lejjebb a Totalcar, vagy ez már a totálkár??

donporgos 2008.05.07. 12:07:48

Kifordított kacagány

ritka nagy f@asz vagy.....

ferike 2008.05.07. 12:36:31

Papp Tibor,

mávos vagyok bazdmeg, próbálkozhatsz akár nálam is, de lehet hogy pépessé verném a hülye fejed!
Mi faszt képzelsz magadról, geci?

Tomy 2008.05.07. 13:14:35

Ez azért csúnya volt. nem anyázni kellene és fikázni hanem segíteni egymást tanácsokkal, ötletekkel. Kérek mindenkit hogy hagyja abba ezt a magyarországra jellemző kocsmai stílust és végre áljunk meg a zebra előtt ha valaki közeledik és beszéljünk értelmes emberi lényként. Legyen végre autós közlekedési kultúra.

g 2008.05.07. 13:21:47

Megjegyzem, bejelentés nélkül dolgoztam szervízvezetőként, mert a tulajdonosnak nem állt érdekében bejelenteni.

100 ezer forint nettóért csaltam neki és ha nem volt meg a havi csalás mennyiség, akkor nagy baj volt.

Már otthagytam.

Nem hiszem hogy én voltam a hibás.

Kulukis 2008.05.07. 13:24:05

Tomy: az a csúnya, hogy a Totalcar ma ott tart, hogy egyenesen uszító cikket publikál!
Mit vársz akkor, akik olvassák ezt, egyetértően bólogatnak, hogy fognak ezek után viselkedni?
Hiszen a "médiából" is az folyik, hogy aki MÁVABE-s az sikeres ember nem lehet, és jól meg kell verni, Papp Tibor is megírta!

én 2008.05.07. 13:33:49

Javasolnám, hogy próbáljátok ki, hogy NEM AKARTOK KARAMBOLOZNI (és vezessetek ennek megfelelően)...Akkor tökmindegy lesz, hogy ki melyik KGFB-t fizeti.
Tippek pl:
- nem kellene egymásra húzgálni a kormányt a nagy össznépi araszolgatásban, "mert úgy csak beengednek",
- nem kéne egymás seggét túrni 160-nal az autópályán,
- szigorítani kellene mind az oktatók kiválasztásának, mind a vizsgáknak a rendszerét (akkor végre mindenki megtanulna mondjuk parkolni talán)...

Kevesebb lenne a baleset, kiszűrhetők lennének a csalók (akik az árból ítélve feltételezhetőleg nem a MÁV-ot húzzák le) és talán nem lennének ekkora különbségek az egyes biztosítók árai között.
Ja, és a magasabb díjhoz tartozzon vmi extra szolgáltatás is (mondjuk kis díj esetén B1->B2 egy sikeres év, nagy díj esetén B1->B3), mert jelenleg arról van szó, hogy ugyanazt a kenyeret vehetem meg MAGAMNAK drágábban is, rám van bízva a dolog.

Bit Rot 2008.05.07. 14:15:09

Azért a Q. anyját annak, aki a MÁV biztosító ÜGYFELEI ellen uszít! Meg, hogy meg kell verni!

Ti biztosan az évi 60 ezer Forintos biztosítás helyett fizetnétek a 100 ezer Forintosat (más biztosítónál)!

(Mindezt egy 12 éves, jelenleg kb. 500 ezer Forint értékű, 1.6 literes autóra.)

A márkaszervizek pedig valószínűleg túlszámláznak és csalnak.

Bit Rot 2008.05.07. 14:20:03

Ja, és ha a MÁV 3-4 milliárdos hiányát leosztjuk az ügyfelek számával, akkor kb. 2-3 ezer Forint jön ki fejenként.

Én még ezt a 2-3 ezret is simán befizetném pluszban, és akkor is még 35-40 ezerrel jobban jönnék ki évente, mint a többi biztosítóval!

georgbob 2008.05.07. 14:41:13

Jólvan na, menjetek követeljétek a MÁV biztosítót magatoknak...Törjétek össze egymást, alkudozzatok egymással...Amíg én normális, jóhírű biztosítónál megkapom ugyanazért az összegért a biztonságot NEMCSAK MAGAMNAK!!!!...

én 2008.05.07. 14:48:35

georgbob...melyik a normális, jóhírű biztosító? Amelyiknél TE gond nélkül tudod intézni a károdat, vagy az, amelyiknél MINDENKI? Mert az utóbbiról még nem hallottam sajnos (és ne mondd, hogy a Posta biztosító a legjobb, mert kidobott nekem kb 5x összeget, mint az átlag)

zstibi (törölt) 2008.05.07. 14:53:14

Álljunk már meg, nem kell anyázni. Amikor megkötöttem a MÁVval a szerződésemet, megmondom őszintén nem olvastam előtte utána, hogy késnek, nem fizetnek stb. Örültem volna, ha az Uniqa-nál köthettem volna, csak a MÁV-os 35 rugó helyett 218ezer forint volt a díjuk, de a KÖBE, Posta kivételével legalább 30-40 ezer forint volt a különbség éves szinten. Szerintem mindenki így van vele. Elvileg ez egy állam által kötelezően előírt dolog, amit a pszáf-nak kellene keményen ellenőrizni, és ha valami nem törvényesen működik, akkor megszűntetni, stb. Ha valaki tud egy brókert, aki lehúzza a MÁV szintjére egy jó biztosító díjai, akkor szóljon, mert nekem nincs, csak az online alkuszoknál tudok utánanézni. Igyekszem nem összetörni senkit, eddig 15 év alatt nem volt semmi bibi. Ne legyen má közellenség 200ezer Mávos ügyfél, akikből kb 500 okozott valamikor is kárt. Ha megszűnik, vagy decemberben úgyis átszerződünk.

Kifordított kacagány 2008.05.07. 14:53:42

sirkahn 2008.05.07. 11:22:41
attól, hogy valaki nem a legolcsóbb biztosítást köti, attól még nem biztos, hogy a legdrágábbra vágyik és számolatlanul tudja szórni a pénzt.
sajnálatos, hogy számodra csak dzsentri stílus, ha valaki elfogadható szolgáltatást próbál vásárolni a legolcsóbb szar helyett.
ha nincs objektív összehasonlítás, még mindig lehet szubjektív tapasztalat. lehet, hogy az sem tökéletes és nem ad minden esetben kielégítő megoldást, de erre mégis nagyobb az esély, ha már volt rá példa azzal szemben ahol ez még nem fordult elő.

donporgos 2008.05.07. 12:07:48
az asszonynak is ez a véleménye, örül is neki. azt viszont nem értem, hogy jönnek a méreteim ide a biztosítókhoz.

én 2008.05.07. 13:33:49
még szerencse, hogy balesetet csak az okoz aki akar;)

én 2008.05.07. 15:01:50

Egyébként ha normális szabályozás lenne, és a PSZAF nem csak akkor kapná fel a fejét, ha kimaradt valamiből és észreveszi, akkor nem lenne semmi baj a MÁV-val sem.

Kifordított kacagány 2008.05.07. 15:04:25

John42 2008.05.07. 14:15:09
az önbíráskodás valóban nem szép dolog. uszítani sem szép.
én egy 16 éves, jelenleg kb 500e-t érő 3.5 literesre fizetek évi kb 70e ft-ot. kizárólag azok a biztosítók jöhettek szóba, amelyikkel már volt pozitív tapasztalatom(elég gyér volt sajnos a választék). más ajánlatokat meg sem néztem.

én 2008.05.07. 15:18:03

Kifordított: az asszony nevében is csak remélni merem, hogy attól, hogy nagy, még nem @ alakú..:D

Egyébként nem azt mondtam, hogy szándékosan okoznak karambolt, csupán utalni szerettem volna arra, hogy az offenzív és defenzív vezetési stílust nem véletlenül tárgyalja a KRESZ könyv.

Csak egy friss példa: 6os út, 0-ás felhajtónál Érd felé mindenki megy egyenesen a külső sávban, szokás (én is szoktam, mert lehet ezt normálisan is), hogy előrecsorognak és bekéredzkednek az egyenesen menőbe (ha nem engednek be, akkor várok addig, amíg valaki beenged). Na, most szabályos voltam éppen, így kb 8 autó jött be elém a két lámpa közötti szakaszon, egye fene, de a kilencediket nem engedtem be, az mögém tudott csak bejönni. No ezután a 6oson megelőzött, majd mellém érve rámhúzta a kormányt úgy, hogy satufékeznem kellett, mert ugye köcsög voltam...Persze, ha a másik 8-at kérdeznénk, akkor vszínű nem ez lenne a véleményük.
No ezért mondtam, hogy akarjunk is normálisan autózni.

Doki 2008.05.07. 15:39:58

Nos, természetesen nekem is MÁV-os kötelezőm van (előtte KÖBE volt) és cseppet felbosszantott Papp úr írása... Bár most néztem, hogy megváltoztatták a végét, ami kiverte a biztosítékot... Szóval: tekintve, hogy bármelyik biztosítóval állok is szerződésben, fizetem a biztosítási díjat, így a szolgáltatásról teljes joggal gondolom, hogy nem lehet vele probléma. Tehát ha ne adj Isten beleszaladok valakibe, akkor kitöltöm a papírokat és a biztosító elrendezi a többit. Az már sajnos a magyar félbalkáni sajátosságok közé tartozik, hogy adott esetben pofozkodásra kerül a sor, ha kiderül, hol is van biztosításom, volt már részem ilyenben is sajnos (ráadásul akkor még Hungáriás biztosításom volt, de a másik fél kérdezés nélkül ütött), viszont ezúton is üzenem mindenkinek, hogy mostmár visszaütök. Azt vajon miért nem feszegeti senki, hogy tőlünk nyugatabbra nem létezik, hogy készpénzt adjanak az ügyfél kezébe? Vannak a biztosítóval szerződött szervízek, ahova a károsult beviszi a kocsiját, kap egy csereautót és mikor kész van, visszakapja a sajátját. Így aztán kb ki is van zárva a csalás lehetősége, ha egy szervíz átveri a biztosítót, lehúzhatja a rolót.

Kifordított kacagány 2008.05.07. 16:26:57

én 2008.05.07. 15:18:03
mivel tetszik neki, egész biztos lehetsz benne, hogy nem @ alakú:D

természetesen nagyszerű lenne, ha mindenki akarna is balesetmentesen vezetni(ami nem valószínű), de ha úgy is lenne, akkor is lennének balesetek. egyszerűen nincs olyan ember aki tévedhetetlen.
én a defenzív stílust követem ha a volán mögé ülök, igyekszem úgy közlekedni, hogy mások is tudjanak és számtalanszor sikerült már megakadályoznom, hogy más hülyesége miatt munkát adjak a biztosítóknak. a hétvégén mégis majdnem sikerült belepaszíroznom valakit a szalagkorlátba. egyszerűen nem vettem észre, hogy mellettem van, mikor sávot váltottam. kereshetnék kifogásokat a balfaszságomra, de az igazság akkor is az lenne, hogy figyelmetlen voltam, mert fáradtan vezettem. ilyen pedig bárkivel megtörténhet és ezért érzem úgy többek között, hogy felelősséggel kell megválasztanom a biztosítót is ami majd segítséget nyújt az ilyen helyzetekben.

Doki 2008.05.07. 15:39:58
én egész biztosan nem pofoználak fel.
ellenben, ha a biztosítód nem akarna fizetni, vagy nem annyit, amennyi fedezi a káromat(a legkisebb csavartól kezdve a pszichiátriai kezelésemig mindent), akkor simán felszólítalak, hogy zsebből rendezd. mivel ezt te majd valószínűleg nem akarod majd, ezért szó nélkül beperelnélek, tetézve a költségeidet az ügyvédi díjakkal is. úgy gondolom nem járnál jól semmiképpen.

Doki 2008.05.07. 17:23:13

Már nem azért, de azt a pert nem nyernéd meg... Az érvényes jogszabályok szerint van érvényes biztosításom, úgyhogy max a biztosítómat perelhetnéd. Egyébként hozzá kell tennem, hogy épp tavaly már fizettem zsebből egy kisebb koccanást, szóval nem vádolhat senki azzal, hogy rosszindulatból nem csengetek ki esetleg egy többszázezres kárt... Arra nem futja. Erre van a biztosítás, a MABISZ és a többi felügyeleti szerv. Azt megnézném, hogy - mivel itt az ügyfelek vétlenek a biztosító stiklijeiben - milyen indokkal kötelezne bármilyen bíróság magánszemélyt a kár megtérítésére.

én 2008.05.07. 17:24:48

Kk: perelhetnéd Dokit, a perköltséget végül Te fizetnéd (ettől pedig a pszicho kezelésed még magasabb összegre rúgna), ugyanis Doki nem tehet arról, hogy a biztosító nem fizet. Zsebből meg hülye lenne rendezni, ha egyszer neki volt biztosítása.
Ja, egy esetleges - más kommentben beígért- pofánverés után meg még kicsit hűsölni is lehetne menni akár tevőleges, akár felbujtó vagy (mert ha nem Te mész hozzá, azért a rendőrök számára is elég nyilvánvaló lesz, hol kezdjék a kérdezősködést).

Szóval a helyzetre pl az alábbi megoldások lehetnének:
- PSZÁF végezze a dolgát rendesen, és a panaszokat ne csak összegyűjtse, hanem kényszerítse is a biztosítókat a betartásra (mekkora hülyeség, hogy ajánlás van csak...nem ezért kapják a pénzüket)
- lehessen menet közben is váltani biztosítót. A mai IT fejlettség mellett nevetséges dolog, hogy egy befizetés visszaigazolás kiküldése -mert ugye kb ennyiről van szó- hónapokat vegyen igénybe. Aki csak erre képes, attól vissza kellene vonni az engedélyét, és kész.
- ne legyen kötelező a biztosítás. Legyen egy éves kötelező (adó jellegű) hozzájárulás mindenkinek, amiből képeznek egy alapot (ilyen alap most is létezik), hogy a nembiztosítottak által okozott kárt is téríteni lehessen rövid időn belül, majd ha összetör egy nembiztosított, akkor a feljelentést követően APEH szó nélkül beszedi a kár fedezetét. Így lehetne önkéntes alapon szerződött felelősségbiztosítás, akár a CASCO részeként.

Úgyhogy itt nem a MÁV-ot választó emberek a hibásak. Az Allianz ügyintézéséről legalább ennyi rémhírt hallottam pl. Akkor oda azért menjek, mert az drágább, így majd mindenki jól megnyugszik? Kacagnom kell.


Mellékesen a "3 millás károm lett a 10 millás autómon" típusú megjegyzéshez csak annyit, hogy az egyik autónkon most volt egy kár pár hete: vétlenek voltunk, nem ismerte el, feljelentés, stb. Mivel autó kell, így CASCO-ra megcsináltattam, aztán majd ha lezárult, akkor kezdhetek rohangálni az önrészem után. (de legalább nem a teljes szervízköltség után)
Szóval ha van 10 milla kocsira, akkor legyen CASCO-ra is.
Próbálom röhögés nélkül elképzelni, ahogy emberünk számolgatja a kis pénzét otthon este az asszonnyal, hogy akkor holnap csak 5000 van hétvégi bevásárlásra, mert az 530d bömbi CASCO padlóra küldött minket erre a hónapra is...És akkor még a távfűtés számláját, meg a közös költséget ki sem fizettük...Inkább ne kértük volna az a k*rva navigációt a kocsiba 1 M-ért...:)))))))))

Jonny 2008.05.07. 17:27:44

Ezt a sok idióta hozzászólást !

Kezdjük azzal, hogy bármilyen biztosításunk van ne okozzunk balesetet!

Attól hogy biztosítást köt az ember nem azért teszi hogy balesetet okozzon. (Akkor Casco-t kötne)
Ha valaki a legolcsóbb biztosítást köti, nem azért teszi hogy másokkal kicsesszen. Bárhonnan is nézem, nem a károkozó baszik ki vele, hanem a MÁV biztosító. Ha úgy vesszük a károkozónak a legtöbb esetben van saját kára is (sok esetben casco nélkül) A biztosítóknak van bizonyos kötelezettségük, az hogy ezt megszegik vagy netán a gyeplőt engedte a törvény túl lazára, én nem tudom eldönteni, de valószinüleg törvény kellene átírni.

Megközelítem harmadik oldalról is, a károkozó FELELŐSSÉG-biztosítást vásárolt, amivel megfelel a törvényi feltételeknek. Kifizette, a felelősség letudva, erre még rájön a későbbi Malus (ami szintén nem lesz olcsó mulatság).
De visszakérdeznék: Mivel kap többet aki a drágább biztosítást választja?

Mellesleg nem azért nincs MÁV biztosításom mert drága, hanem mert egyesületként működnek. Nem akarok egyesület tagja lenni, sem itt, sem Köbénél, a Genertel pedig úgy gusztustalan ahogy van, azokat tiltanám be, mert nem biztosítanak, hanem behajtanak.

dns 2008.05.07. 18:59:28

én 2008.05.07. 17:24:48

Képzeld, a PSZÁF rendesen végzi a dolgát, sőt, még rendkívül segítőkészek is. Néha mégsem tudnak mit tenni, pláne a biztosítókkal, ugyanis nincs általános érvényű biztosítási törvényünk, így minden biztosító a saját működési szabályzata alapján működik, a PSZÁF pedig törvényi rendelkezés híján gyakran nem tehet mást, minthogy ajánlást ad.
Nekem mégis nagy segítség volt, hogy felkerestem őket, miután problémám akadt a MÁV-val, mert eligazítottak a rendszerben.
Senki sem mondja, hogy válassz drága biztosítót, csupán azt, hogy válassz megbízhatót (vagy legalábbis megbízhatónak véltet, de ne eleve rosszhírüt). Mielött kötsz, "jogodban áll" tájékozódni, márpedig a MÁV évek óta, amíóta feltűnt a piacon, megbízhatatlannak, és akadékoskodónak bizonyult, évek óta olvashatjuk róla a negatív véleményeket a különböző fórumokon. De ha bemész a PSZÁF-hez félfogadási időben, felvilágosítást adnak arról, hogy melyik biztosítóra érkezett a legtöbb panasz.
Sajnos sok emberre jellemző a "kötelezőt nem magamnak kötöm, mit érdekel, hogy szar, és nehezen fizet annak akit összetörök" gondolkodás. A cascót persze megkötöd, mert az téged "biztosít", az fontos, hogy téged nehogy kár érjen, habár TE offenzív vezető vagy, így nyilván nem törsz össze senkit, de azért fontos, hogy mégis minden lehetőséget kizárj.
Szerintem meg ez a nevetséges, hogy van cascód, de nem vagy hajlandó normális kötelező biztosítást kötni, mert az ugye mégsem téged kármentesít, hanem az esetleges vétlen félt.
Lehet, hogy a 10 millás autó tulajának is van cascója, de senki sem szeret azért fizetni, amiben vétlen. Tudod 3 millás kárnak pedig már nem kevés az önrésze.
Amire te gondolsz, hogy ne legyen kötelező biztosítás, nos valami hasonló az átkosban is volt, akkor az üzemanyagárakba építették be a biztosítás i hozzájárulást, így ha gépjárművel közlekedtél,autómatikusan biztosítva voltál, csak tudod jött egy más rendszer, amit kapitalizmusnak hívunk.
Ez az APEH meg majd szó nélkül beszedi a kár fedezetét dolog egyszerűen röhejes. Bár amikor hónapok óta húzódott a kárügyem a MÁV jóvoltábol, szivesen kihajtattam volna a javítás költségét a károkozóból, aztán pereskedjen ő a saját biztosítójával a pénzéért, merthogy biztosítva volt.
Minden kedves mávosnak kívánom azt a gyomorgörcsöt, amit féltucatszor átéltem a "kedves" biztosítójuk várójában. Akkor talán megfontolná, hogy mit is jelent a kötelező felelősség, és nem csak az önös érdekeit tartaná szem elött. Szar kötelező, de jó casco, mert az engem érint. Sajnálatos hogy sokan így gondolkodnak. Ha van pénzed cascóra, válassz olyan biztosítót, ami úgy jár el az esetleges kárügyekben, mint ahogy azt te is elvárnád, ha téged ér kár. Tájékozódni márpedig jogodban áll!

én 2008.05.07. 19:36:11

dns: köszönöm, hogy tájékoztattál. Elrohantam biztosítót váltani, de ki volt írva, hogy félfogadás csak november 1-től...
Lássuk csak:
- a PSZAF ellenőrző szervezet, nem felvilágosító. Az a dolguk legkisebb része, hogy ismerniük is kell a rendszert. Szóval ha jól ellenőriznék a rendszert, akkor nem működhetne így (és nem csak a MÁV-nál)
- Nos, a casco-m elsősorban a kedves kőpergető teherautósok miatt van, meg ugye a lopás miatt, nem azért, mert karosszériáztatni akarnék bármit is. Pesten közlekedek. Horpadás nincs a kocsimon, csak az a jópár, amit a sok kedves autóstárs okoz, amikor rámnyitja az ajtaját (még sosem próbáltam kötelezőre javíttatni..:))).
- nem offenzív vagyok, hanem defenzív. Nem én tollak le az útról, hanem engem tolnak le 90-nél a főútról
- Az APEH módszert lehet ugye szídni, mert röhejes (szerinted). Próbáld ki, hogy trafi előtt elzúzol 150-nel lakott területen. Május 1-től arra is ezt a megoldást ígérik, ha nem fizetsz időben..:)))
- a 10 millás rész csak azért volt, mert korábban vki a tök béna megoldásával (miszerint a 3m kárát kell neki otthagyni előlegként) kommentezett. És gondoltam felhívom a figyelmet, hogy a nagy ellenségeskedés közepette azért egetverően életszerűtlen dolgok is elhangzanak itt (ezzel nem azt mondom, hogy örülni kell az önrész kifizetésének, csak azt, hogy azért nem kell világvége 3M öncsődöt jelenteni, csak végig kell gondolni a helyzetet. Mert így 10% önrész mellett 300e után rohangálhat 1 évig a rendszer marhaságából, nem 3M után. Ez pedig már óriási különbség, még ha nem is örülsz neki.)

Egyébként: tájékozódni jogomban áll, viszont eddig még egyetlen vélemény sem fogalmazódott meg itt (sem), amiért NE választaná bárki is a MÁV-ot a személyes meggyőződésén kívül. (Nekem speciel sok ismerősöm ezt választotta, sőt többet ismerek, akiknek az ügyintézéssel sem volt különösebb gondja.)
Mellékesen hogy kire érkezett a legtöbb panasz...A kínaiakat szídja mindenki, szóval ne vegyél/használj kínai cuccot. Van most egy ilyen próbálkozás az index egyik újságírója által. Érdekes hasonlóság van a kettő között...Ha megszűnik a MÁV, lesz másik "kiutált" biztosító, amíg csak 2-3 marad, aztán majd lehet megint vakarni a fejünket, hogy miért szaladtak el az árak. Pedig csak a szolgáltatás színvonalát kellene folyamatosan ellenőrizni.

Cornucopia 2008.05.07. 19:38:40

dns: néhány éve além kanyarodott előzés közben egy IFA. Ott Providenciás biztosítás volt, belőlük is csak a DAS tudta kihajtani a tényleges összeget, mert ugyan nem látszott, de a motor benyelte az intercooler egy letört részét is. A DAS szerintem még mindig perben áll velük ezügyben. Tehát más is nehezen fizet, és én nem szívesen fizetek többször annyit egy szolgáltatásért, inkább veszek belőle pl. jó gumit hogy megtudjak állni időben, GPS-t hogy ne kelljen a térképet az ölemben nézegetni (1 éve igy gurult belém egy Allianzos) a csereautót szintén a DAS verte ki belőlük, úgyhogy éljen a DAS. Mellesleg Cascoból is a legolcsóbbat kötöttem (UNION)nemcsak KGFB-böl, mégi ugyanannyit fizettek a márkaszervíznek mint az előtte megszüntetett (Provi) sőt még a márkaszervíz átvállalta az önrész felét is, ebből is látszik hogy nem a legolcsóbb a legrosszabb.

Cornucopia 2008.05.07. 19:51:17

...ja és még valamit. A drága biztosításokat meghagyom az idiótáknak, hogy higgyék az hogy "biztosítás biztonság" meg a Csikós úrnak aki igazi úrként fizet 7 autója után provis és alliancos KGFB-t és még büszke is rá MUHAHA, ahelyett hogy a különbségből venne egy olyan autót amelyikről nem kell irni a TC-n mert JÓ. (vagy akkor nem tudná fizetni a 7 autója KGFB-jét mivel nem lenne miről írni - ezt hívják ördögi körnek :)) )

én 2008.05.07. 20:14:08

dns: "Ha van pénzed cascóra, válassz olyan biztosítót, ami úgy jár el az esetleges kárügyekben, mint ahogy azt te is elvárnád, ha téged ér kár."

Ööö..lehet, hogy jobban járnék, ha nem fizetnék semmit sem? Mert elvárnám, hogy időre, korrektül rendezzenek mindent, maguktól. Igaz, az egyik nagyon nagy biztosítónak egyszer sikerült már, egyszer meg nagyon nem. Ráadásul mindkettő CASCO volt (ugyanott). Szóval ha ott ilyen az arány, akkor elképzelem, milyen lehet a kötelezője...:(

Kifordított kacagány 2008.05.07. 20:25:51

én 2008.05.07. 17:24:48
azért én csak megpróbálkoznék vele. pofánverni és az autóját/házát felgyújtani ráérek akkor is, ha nem jön össze a dolog.
természetesen nem a biztosítás hiánya miatt perelném, hanem azért mert kárt okozott. ha a biztosítása nem fedezi, akkor az legyen az ő baja, ne az enyém.
a casco-val próbálkoztam, de az enyémre már nem kötnek. elég elszomorító.

Cornucopia 2008.05.07. 19:51:17
ismét egy öntudatos emberhez van szerencsénk, gondolom, akinek van pénze hitelre új autót venni, de tisztességes biztosításra már nem futja, ezért aztán jól lenézi azt, aki használt autóval furikázik. nem is értem miért nem te osztod be Csikós úr fizetését, mikor a tiedet olyan jól be tudod. tesco virsli ehető még?

Cornucopia 2008.05.07. 20:29:39

Most lehet hogy valamire rájöttem. Az "nemMÁV"-osok végre megtalálták önigazolásukat hogy miért kötöttek drágább KGFBt mint amire szükségük lett volna, és most végre belerughatnak a döglött kutyába hogy lámlám én már akkor gondoltam !! Akkor miért nem írtad vazzger miért csak most hogy kiborult a bili, utólag már én is tudok okos lenni! De ha most vagy okos, akkor szegénységi önigazolás neked, lámlám megmondtam... szerintem cipész a kaptafánál, TC: írjatok még sok jó cikket, tesztet (mint az "Intergalaktikus lúzerszopás fénysebességgel" (hogy jót is írjak Csikiről) ne jósóljatok főleg hogy nem is vagytok benne jók :(

dns 2008.05.07. 20:36:09

Értem a MÁV által biztosítottak állásponját is, de ha egyszer az ember megtapasztalja azt az aljas eljárást, amit a MÁV pl. velem szemben is alkalmazott (feljebb leírtam az esetemet), nem tud indulatok nélkül nyilatkozni egy ilyen témában. Nyílván minden biztosítóról el lehet mondani negatív eseteket, de a MÁV valahogy mégis a leghírhedtebb a hírhedtek között. És a személyes tapasztalatom is ezt támasztja alá.
Sajnos, amig a kedves törvényhozóink nem alkotnak egy megfelelően szabályozó biztosítási törvényt, nem nagyon lehet mit tenni egyetlen problematikus biztosítóval szemben sem, még a PSZÁF-nek sem.
Mindenesetre örülök, hogy a dolgok úgy alakultak, hogy ez a biztosító megbukott (mégha ennek az oka nem is az etikátlan magatartása, hanem a vezetőség bűncselekménye)
Azonban az sem jogos feltételezés, hogy a mávosok szerint pedig az a, már bocsánat, hülye, aki nem mávos, mert az drága biztosítózik.
Vannak kedvező lehetőségek a mávon kívül is. És biztos vannak olyanok is, akik fittyet sem hánynak arra, hogy a többszörösét fizetik annak, mint amennyit akkor kéne, ha megnéznék, hogy hol lenne kedvezőbb ajánlatuk. Maradnak a régi biztosítójuknál, mert megszokták és mert megtehetik, hogy nem érdekli őket a dolog.
Én speciel az a típus vagyok, aki nem "drágabiztosítózik", hanem megkeresi a legkedvezőbb ajánlatot, az eleve rosszhírű biztosítókat elkerülve. Így jelenleg az uniqánál vagyok, családi flotta és egyéb kedvezményekkel, így a bónusszal együt nem fizetek többet, mint a mávnál fizetnék. Nyilván ez is egyedi eset, mint ahogy minden egyes autós biztosítása és döntése egyedi eset. Én így gondolkozom, 200ezer másik ember meg nem, ez van. Ti sem fogtok tudni megyőzni engem az igazatokról, és nyilván fordítva sem fog működni a dolg. Nyilván több száz negatív eset van pl. az uniqa rovásán is, biztos vagyok benne, hogy erről is lehetne topikot nyitni.
Sajnos káresetek vannak, mindig is lesznek, ezáltal lesznek aljas biztosítók, csalódott, vétlen károsultak, és igazságtalan esetek is. Végeredményben semmilyen káresetből nem lehet pozitívan kijönni, mert mindenképp vesződséggel jár a dolog.
A vélemények pedig sosem fognak egyezni, de ez nem is baj, a lényeg, hogy mindenkinek joga van a sajátjához, és joga van ahhoz, hogy azt megossza másokkal. Vagy elfogadom, vagy nem, ez így demokratikus.

én 2008.05.07. 20:42:15

Kk: a biztosított nem tehet róla, ha a biztosító nem fizet. Ugyanis ugyanolyan tartalmú szerződést kötöttünk mindannyian a KGFB-re, mitöbb minden biztosító ugyanazokat a feltételeket vállalta. Szóval innentől nem Dokit kell perelned (autóját/házát felgyújtani), hanem a biztosítót (flottáját/székházát felgyújtani, csak ez sokkal macerásabb). Dokitól még az ügyvéded is eltanácsolna, ha van kis magához való esze, ha nincs, akkor meg majd védhet az ellened indított perben is a gyújtogatás/bántalmazás/stb miatt..:)

Cornucopia 2008.05.07. 20:46:35

Kifordított kacagány:
Eltaláltad az vagyok, a biztosításaim valószinüleg tisztességesebbek mint Te, nem nézek le senkit, a használt autóval furikázókat sem, nekem 15 évig csak olyan volt (kb 36 db) mostanában csak újat veszek hitelre, nem azért mert nem tudnám egyben kifizetni, hanem ezért, mert 5.55% THM-el adták, és ennél én többet keresek, ha befektetem, és nem osztom be a Csiki fizetését, csak nem értem a cifra nyomorúságot, amikor valaki érdemként írja hogy mekkora balek, azonkivűl virslit nem eszek, meghagyom neked, látom te jól ismered :D, a Csikit meg az írásai miatt tisztelem (szeretem), nem a biztosítása miatt :)

Cornucopia 2008.05.07. 20:59:18

dns: igen az Uniqa nekem egy ellopot autómra 4 hónap után fizetett, folyamatosn próbáltak nemfizetni, kizárólag "ügyvédi befenyítésre" fizették ki a gépet akkor is csak a 2/3-át (előtte akartam eladni és alapos állapotfelmérés után a Weltautónál vették volna meg 50%-al többért), nálam ezért tiltólistán vannak több más biztosítóval egyetemben. Én 1X okoztam kárt MÁV-osként 2 hét!!! múlva megküldték a papírt hogy ****** Ft-ot kifizettek a károsultnak, akkor hol itt a probléma?

bélab 2008.05.07. 21:16:16

az az igazi gazdagság 7 használt autót eltartani.min havi fél milla nettó kell hozzá .szerintem a cikkeket olvasva túl vannak fizetve

Kifordított kacagány 2008.05.07. 21:32:56

én 2008.05.07. 20:42:15
én úgy gondolom, hogy ha a bringásból kiperelhetem a kárt amit okozott, akkor abból is aki autóval jön belém. függetlenül attól, hogy volt-e biztosítása, vagy sem. a bringás sem csak a töredékét fizeti a kárnak.
a gyújtogatással ellentétben a károkozás bizonyítva van....bár reméltem érted, hogy a gyújtogatást csak viccből írtam:)

Cornucopia 2008.05.07. 20:46:35
nem, nem hiszem el, hogy tisztességesebbek. a stílusod erre rácáfol. hiteltelen vagy.

Cornucopia 2008.05.07. 20:59:18
ott, hogy nem mondasz igazat

bélab 2008.05.07. 21:16:16
irigyled tőlük?

Cornucopia 2008.05.07. 21:39:02

Kifordított kacagány: te is mehetnél az Uri Geller showba, de ott sem nyernél, vagdalkozol, baromságokat írsz, gondolkozzál mielőtt hülyeséget írsz, vagy menj vissza inkább az oviba, és panaszólj be az óvónéninek :DD

Doki 2008.05.07. 21:41:51

A bringásnak nincs felelősségbiztosítása, bár már erről is volt szó, hogy lesz. Létezik egyébként olyan biztosításforma, ami a kerékpárral okozott kárt is megtéríti. Ja: mikor még Providenciás voltam, akkor a Provit szidta mindenki...

bélab 2008.05.07. 21:43:07

ha lenne szinvonal akkor nem, de így mire ??
így én is tudok írni

Cornucopia 2008.05.07. 22:23:55

200.000-en NEM TÉVEDHETNEK :DD, éljen a MÁV-ÁBE :-)

jajjj 2008.05.07. 22:35:15

Ja,ezek szerint a SZAR is jó, több millió légy sem tévedhet!!!!!:DDD

Cornucopia 2008.05.07. 22:40:34

Jajjj: ez így van nyilván a saját szemszögükből..., a légy meg azt gondolja: hogy a pics@ba eszik meg az emberek a margarint, amikor én bele sem petéznék... és az emberek meg megeszik ugye többmillióan, mint ahogy a nagybiztosítók extraprofitos biztosítását is ugye?

jajjj 2008.05.07. 22:59:32

Ez kész, hogy TE egy légy fejével is tudsz gondolkodni...

AMÁVÁBEEGYSZAR 2008.05.07. 23:07:08

AMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZARAMÁVÁBEEGYSZAR

Nemtom megvan-e annyi, de ezt üzenem mind a kétszázezer mávábésnak, főleg az itt megszólaló önérzetes majmoknak.

Cornucopia 2008.05.08. 00:00:22

AMÁVÁBEEGYSZAR: honnan tudod neked is van???, ha lenne nem írnál ilyen okosságokat... Egyébként igaz, de a KGFBjük király(sanyi)

Cornucopia 2008.05.08. 00:01:50

Egyébként csak a kárrendezésük szar, a pénzt nagyon ügyesen szedik :DD

randomuser1 2008.05.08. 21:39:44

egyébként, szerintetek a 200000 idei mávos kivel fog KGFB szerződést kötni jövőre?

jajjj 2008.05.08. 21:58:04

A köbével, az hasonló minőség.:) Ugyan olyan szar.:))

pluszegy 2008.05.10. 22:31:22

Van egy öreg hobbiautóm, kb 400 000 Ft-ot ér és 3000 km-t fut évete. Máv-os KGFB-sa van, viszonylag kicsi az esély hogy kárt okozok. Mellesleg előtte Allianzos voltam, a biztosítási díj a mostani 3szorosa volt. Nekem ennyi pénz számít. És még azt is bevállalom hogy ha ennek a minimális esélynek ellenére mégis csinálok valami hülyeséget, akkor az illető pereskedik. Úgy gondolom hogy ekkora esélyek mellett nem normális, aki drága biztosítást köt. Céges autóval, amin húzós bizti van (ksivállalkozás, részem van benne, szal volt beleszólásom, hogy mit kötünk), kb 40 000 km fölött közlekedem évente, csak részben vidéken. Nem okoztam még balesetet, és nekem sem okoztak még, lehet, hogy szerencsés vagyok, vagy csak jobban odafigyelek.

CSIRIBIRI 2008.05.15. 21:05:52

A Máv árai jók, ha rossznak tartjátok minek kötöttetek ide, tavaly is ilyen volt!

Gyandras 2008.06.04. 18:57:54

Hallotátok?
Most a kibaszott Máv azon gondolkozik , hogy pótdíjat fog beszedni a Mávhoz szerződőtt ügyféltől és abból fogja befizetni sok lóvét amit a gyökér vezér ellopott.

AKKOR ENNYI ERŐVEL FIZESSENEK A POLITIKUSOK IS PÓTDIJJAT AMIT A GYURCSI VAGY A MÁSIK FASZTARISZNYA ORBI LOPOTT EL ÉS NE AZ ADÓBÓL PRÓBÁLJÁK GYARAPÍTANI AZ ÁLLAMKASSZÁT!

Gyurma 2008.06.04. 20:39:45

Elmennek ezek a pi***ba!!!

Én nem vagyok hajlandó fizetni semmivel sem többet mint eddig egy forinttal sem. (Nem véletlenül választottam ezt a biztosítót!)
Akkor engedjék meg hogy évközben váltsunk biztosítót, vagy az állam pótolja ki a hiányt, ha már olyan kurva sok adót rótt ki ránk. (Van miből...)

EÖ (törölt) 2008.06.05. 08:26:14


Részletes tájékoztató a Netrisk - ÁRGARANCIA feltételeiről

Amennyiben a Netrisk.hu Kft. által üzemeltett Portálon megkötött egyedi szerződés díja eltér a biztosító által kötvényesített, végleges díjtól, társaságunk megfizeti a többletköltséget,
Amennyiben az általunk megkötött egyedi szerződés díjánál kedvezőbb ajánlatot tud bemutatni Ügyfelünk, vállaljuk, hogy a bemutatott ajánlat és az általunk megkötött szerződés közötti díjkülönbözetet megfizetjük. "

www.netrisk.hu/argarancia.php

most akkor hogyan tudsz te olcsóbbat találni a netrisknél?
Hisz ő fizeti a difit.

EÖ (törölt) 2008.06.05. 08:27:44

Gyurma 2008.06.04. 20:39:45

megazapádfaszát

adóból fizetni a te úri passziódat?
olvassál alapszabályt mielőtt biztosítást kötsz.

Gyurma 2008.06.06. 17:37:14

Egyéves Önkéntes

Szarok a faszságodra te gyökér! (netriska)

Ne úgy gondolkozz mint egy egyéves...

Igen, nem jószántamból kell ez a biztosítás, hanem mert kötelező, bár eddigi vezetési éveim alatt (30!) még nem okoztam balesetet. Nem én találtam ki ezt a biztosítósdit, és nem én erőltettem rá minden autósra, és motorosra.
Ha én biztosítót alapítok, rengeteg szabálynak meg kell felelnem, és ezért az állam felel, hogy meg is történjen. (PSZÁF)
Na ez az egész nem jött össze, mert valaki hibázott, és engedte, hogy sikkasztás előfordulhasson (esetleg kis kenőpénz fejébe).
Akkor miért én fizessek???

Csak képzeld magad a helyünkbe, és gondolkozz mielőtt hülyeséget írnál...

TÓT 2008.06.28. 12:05:51

AZ ÖSSZES MAGYAR KÖCSÖG ZSIDÓ ÉS BELE FOGNAK FULLADNI A SAJÁT VÉRÜKBE! ÜDV SZLOVÁKIÁBÓL!

Elvis 2008.07.10. 08:52:49

Nagyjából leegyszerüsítve, az a helyzet, h a kötelezőt be kell fizetni, ami azt jelenti, h attól a pénztől, akár egy erősebb szélben az ablakon át is meg lehetne szabadulni, mert ha balesetet okozol, úgyis te fizetsz mindenért... Kérdezem én, mit csinált idáig, a PSZÁF, vagy a fogyasztóvédelem? Hiába, ezt is csak Magyarországon lehet megcsinálni... Elszomorító...

Laura 2008.07.21. 12:49:24

Most olvasom,hogy az uniqa biztosítóhoz akarták átadni a máv-osokat. Hogy is van ez????????????
Hisz eme biztosító megszűnt,egyesült az AB EGON-nal. Ez hivatalos infó,nem légből kapott!!!!!!!!!!!!

boldiii 2008.07.25. 02:30:38

Gyurma: A MÁV biztosító egy egyesület, és mint egyesület, az egy tag- egy szavazat elv alapján te kb. ugyanakkora joggal rendelkezel ellenőrizni a céget, mint az állam, vagy Gipsz Jakab. Ja, hogy te csak beléptél és soha nem kértél semmit számon az elmúlt években 100+ ezer társad mellett, de most gáz, hogy az állam nem avatkozott be egy magáncég ügyeibe: rábaszás.

pipi 2008.07.27. 00:05:26

A pszáfosok az első héten beleültek KB 40 millás mercédeszébe. Tudod minden csak addig szar meg lopikált amíg nem az én kertemben van. Hetente kiírogálnak 2kiló benyapénzt. és többi és a többi.
Az egyesület élére egy felszámolóbiztost küldtek aki mindenre ami biztosítással kapcsolatos azt mondja nem értek hozzá. A MÁV-nak meg kell szűnnie bárki az elnök és bármilyen a működése. A máv után megy a levesbe a köbe meg a tir.
És akkor a piacon csak külföldi tulajdonú biztosító fog maradni, horror árakkal. Hűbérbirtok ez az ország, miért lenne más a biztosítók háza táján is.

pipi 2008.07.29. 22:32:10

Ma esti hír:
"A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) hétfőn a tartalékolás ellenőrzésére vizsgálatot indított a TIR Biztosító Egyesületnél - tudta meg a Népszabadság."

Az emberek meg egymást tépik oldalakon keresztül a semmiért, amikor már minden le van osztva. A pénzügyminiszterünk egy köztörvényes bűnöző, az emberek meg két kézzel eszik a médiából az információt mint a dedósok az ovodában.

georgbob 2008.08.01. 12:40:12

TÓT...
Látszik is hogy az vagy, ki se kell írnod...

pipi 2008.08.02. 23:45:34

kedves georgbob
Akkor leírom másképp
3,14 3,14
Seemi köze nincs a primitív eszmefuttatásodhoz a névnek.
Először gyűjts információt aztán irogass hülyeségeket.
Tudod a neoliberalizmusnak a mostani világban legnagyobb ellensége a műszaki tudományágak azaz a matematika meg a fizika.

Schäffer István 2008.09.01. 09:20:46

Nem hiszem, hogy a van a világon még egy olyan eset, hogy a biztosító társaság vezetőinek csalása, lopása miatt a biztosítottakkal fizettetik meg az általuk okozott kárt!
Ráadásul, még a harmadik negyedév megkezdésekor kötöttem új biztosítónál kötelező biztosítást természetesen B0-ás bónusszal, -azt mondták, hogy ha megérkezik a MÁV igazolása- korrekcióra számíthatok, mivel nem volt még okozott káreseményem, harmincöt éve!
Kértem az igazolást a felszámolást végző Állami Pénzügyi Felügyelettől, ahonnan olyan választ kaptam, amit egy nagyon rossz irodalmi műnek sem tudok elfogadni! Itt van az utolsó hónap, és ebben a pillanatban esély sem érzek, hogy megkapjam a számomra fontos igazolást, pedig az ő hibájukból, kétszer is befizettem a kötelezőt!
Arról sem hallottam, hogy a milliárdokat elsikkasztó vezetőket felakasztották volna! Megérdemelnék!

handfree 2009.11.20. 19:28:29

Itt sokat foglalkoznak a témával, ez még korántsem futott le:

ugyesleszek.hu/mav-abe-biztosito-pszaf-per
süti beállítások módosítása