Futás, lezárások, vasárnap, Budapest

  2008. április 11. - RT76

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Miért nem a ... lett az év autója?
2008-11-17 17:43:00

Szóval az Insignia az. De most miért? Tényleg? Akkor már miért nem a Skoda Superb ? Abban legalább van egy

Harci bálna Amerikából
2008-11-14 11:08:00

Aszongya Zoli nevű olvasónk, hogyaszongya: "Szia, a Mercit vagy egy honapja kaptam le Julian-ban. Vagy 60-70 km-re

Az autóbuzi szemüvege
2008-11-12 01:17:00

  Nem tudom, mihez kötöttem volna a dolgokat az automobilizmus előtt. Talán névről ismertem volna a falu

Családi barátkozás a Mazda6 kombival
2008-10-30 13:00:00

Miután Winkler kissé fanyalogva, minden lelkesedés nélkül számolt be magazinunk hasábjain kalandjairól a


Vegyes érzés, amikor egy reklámot szolgáltatásba csomagolva kézbesít a mélerdémon. Mint amikor dühösen kapirgálom a sosem kért áruházi újságot az esőben elázott postaláda aljáról, de azért fellelkesülök, amikor megpillantom a címlapján, hogy akciós a ceruzaakku.

A városi futásokat gyűlölöm, szerintem indokolatlan hülyeség aszfalton, kutyaszarban, porban, szmogban sportolni. Erre tartjuk az erdőt-mezőt, a város utcáit, útjait meg közlekedésre. Különösen értetlenül állok egy olyan rendezvény előtt, aminek a neve: T-Com Vivicittá Városvédő Futás: mivaaan? Egy telefoncég sponzorálta latinos nevű tömegrendezvény Budapesten, ami azzal védi a várost, hogy pár órára lezárja?

Katt, és olvasható lesz

No de lehet-e nem szeretni azt a szervezőt, aki egy "Azonnali közlésre!" odavetése helyett ilyen bekezdéseket fogalmaz:

Kedves újságíró!

A segítségedet szeretném kérni egy közérdekű, minden budapesti ember számára fontos információ nyilvánosságra hozatalában. A BSI 2008. április 13-án, vasárnap rendezi meg a 23. T-Com Vivicittá Városvédő Futást, melynek útvonala Budapest fontos útvonalain halad. Ezeken az útvonalakon a futók elhaladása miatt rövid ideig nem lehet majd közlekedni, a forgalmat más útvonalakra terelik.

Katt, és olvasható lesz

Kérlek, hogy segíts megosztani a forgalomelterelések okát, illetve az elterelések részleteik Budapest lakosságával, és lehetőség szerint hozd nyilvánosságra a mellékelt sajtóanyagot, és lezárási terveket! Kérlek, amennyiben lehetséges, küldd tovább a lezárási útvonalakat tartalmazó térképeket autós ismerőseidnek, hogy sikerüljön a lehető legtöbb autóst tájékoztatnunk. Hívjuk fel együtt a budapestiek figyelmét erre az eseményre, hogy minél többen tudjanak róla!

Kedves budapestiek (és átmenetileg Budapestre vetődöttek): hát most már tudtok róla. Ha még többet akartok tudni, kattintsatok ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr19418142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iszap (törölt) 2008.04.12. 07:40:41

T-Com... GRATULÁLOK!
Megint sikerül majd megbénitani a várost, ezzel rengeteg autót egyhelyben pöfögésre kényszetiteni, hagy szennyezze még jobban a lefegőt! Igy védjük a várost!

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2008.04.12. 08:12:20

Miért nem viszik el a rendezvényt mondjuk egy faluba?
Ott már az is esemény ha jön a búcsúskocsi...

üdv:

egy vidéki

Csubakka Junior 2008.04.12. 08:44:14

A Rácz Úr menjen metróval meg gyalog a megjelölt időpontokban!

Pantha_rei 2008.04.12. 09:04:24

Biztos én vagyok az értetlen, amiért nem tudom felfogni, miért van az, hogy tőlünk nyugatabbra mindenki megérti, mire valók a városi futóversenyek, nálunk meg nem. Amikor valamiért le van zárva a város, az nálunk nem tudja kiváltani azt a reakciót az emberekből, hogy "Le van zárva? Akkor nem indulok el autóval, hiszen értelmetlen a dugóban ülni! Ma megyek gyalog, bringával, tömegközlekedéssel, és így amellett, hogy odaérek mindenhova, legalább ezen az egy napon tettem valamit a város levegőjéért!"

Roló 2008.04.12. 09:22:26

Kedves T-Com!

Sziveskedjenek város akadályozó, legszennyező futóversenyüket lehetőleg Máv és BKV sztrájk idejére rakni, így elérhető a maximális publicitás, és még hatékonyabban tudunk Budapest ökológiai egyensúlyáért harcolni. Továbbá javaslok egy a körutakon átívelő gyalogló versenyt, és a red bull team repulőről szórjon műanyag konfettit ezzel is hirdetve a t-com páratlan környezettudatos magatartását. Köszönjük T-COM!

Roló 2008.04.12. 09:24:38

Kedves T-Com!

Sziveskedjenek város akadályozó, legszennyező futóversenyüket lehetőleg Máv és BKV sztrájk idejére rakni, így elérhető a maximális publicitás, és még hatékonyabban tudunk Budapest ökológiai egyensúlyáért harcolni. Továbbá javaslok egy a körutakon átívelő gyalogló versenyt, és a red bull team repulőről szórjon műanyag konfettit ezzel is hirdetve a t-com páratlan környezettudatos magatartását. Köszönjük T-COM!

kinney 2008.04.12. 09:36:04

rohadtul nem hiszem, hogy vasárnap délben néhány utca pár órás lezárása bárkinek is komoly gondot okozna. mondom úgy, hogy vszínűleg én is arrafelé autóznék. naponta x órát álluk dugóban, erre mi azon háborodunk fel, hogy 2-3 havonta egyszer el kell engednünk a futókat vagy más útvonalat kell választanunk. ez szerintem a tolerancia tökéletes hiánya, az autósok szokásos önzésének legjobb megnyilvánulása. ismétlem, én is autós vagyok.

Bambano 2008.04.12. 12:11:27

Azt kellene belátni, hogy a városi futóverseny a futók dolga, meg az önreklámozó cégek dolga, az meg, hogy mivel közelekedek, az én dolgom.

Eltekintve attól a baromságtól, hogy aszfalton futtatjuk az embert, miért is kellene az autósnak bármit másképp csinálnia egy futás miatt? Ha csomagot vinnék vagy sürgős melóm van, a csomag mérete vagy a meló sürgőssége miért függ attól, hogy futnak? Ha a mentőt hívnak, lesz szíves az infarktusos várni, amíg elhalad a mezőny?

Egy kisebbség futni akar, a többség meg autózni vagy buszon utazni. A kisebbség maradhatott volna a Margit szigeten is, például.

morcosmacko 2008.04.12. 19:08:17

Jövő vasárnap (20-án) Critical Mass, na az lesz az igazi. ;)

Krisi 2008.04.12. 21:23:35

Én is ledöbbenve olvasom, hogy egy vasárnapi futóverseny miatt sokan itt csapkodják az asztalt.
Ha meg valakinek jó, hogy betonon futhat kutyaszarszagban, hát egészségére.

A tolerancia teljes hiánya pedig tényleg hiányzik sokunkból, de hát magyarok vagyunk, nem tehetünk róla, ez a vérünkben van.

Azt meg csodálom, hogy nem Winkler írta, Ő szokta lehordani a városi futókat.

A Tré Mobil meg legalább küldött egy levelet, hogy tájékoztassa a népeket. Aki meg életbevágóan fontos csomagot kézbesít, az menjen motorral vagy biciklivel.

És tényleg, jövő héten vasárnap CM lesz, lehet utálni a szervezőket, hogy nem a megszokott 22.-ei dátum lesz, hanem direkt átrakták hétvégére, hogy ne akadályozzanak annyi autóst (akik ellen a tüntetés szól mellesleg)

csunyadisznó 2008.04.12. 23:45:59

Csakhogy az utcák nem képezik a t-com tulajdonát, hogy csak így, önkényesen közöljék, hogy nem használhatom a kibaszott utat arra, amire való. Mit szólnánan hozzá ha lezáratnám 2-3 órára az irodaházaikat? Kis botrány kerekedne belőle asszem. Amúgy meg menjenek a picsába futkározni az erdőbe én se a közutakon sportolok. Annyira meg ne legyen birka senki, hogy természetesnek veszi, sőt favorizálja, hogy birka módra bánnak vele és egy értelmetlen dolog miatt korlátozzák, hogy intézze a dolgait.

Krisi 2008.04.13. 04:08:30

Látom azt senki nem olvasta, hogy a dolog vasárnap lesz, és nem egy hétre, hanem max fél órára zárják le a szakaszt, amíg a futók tovafutnak. A Tré Kom meg nem kötelez senkit, hogy kerüljön, hanem figyelmeztet, hogy ha arra mész, akkor várnod kell. Látom bonyolult.

De itt mindenki kurvára fontos ember és nem fér bele a vasárnapjába, hogy esetleg kerüljön, vagy ne adj isten várakozzon egy keveset. Biztos kihül a lecsó.

Dráma!

Ja, és nem vagyok városi futó, se nem a Témobil titkosügynöke, de nem értem, hogy miért kell kurvaanyázni egy hétvégi rendezvény miatt. Talán mert gyűlölködni jó.

tamaska 2008.04.13. 06:29:15

Krisi, nem bonyolult ez, futkosson mindenki a belvárosben, ha akar. Csak van egy-két magamfajta vidéki bunkó, aki esetleg éppen pont most menne például jól közlekedhető fővárosunkba. É-D irányban átszelni a várost fasza lesz, mert a körút már 7végén is szinte járhatatlan (meg consrumára is mennek gondolom páran arrafele), a rakpart sem túl bíztató, főleg ha felét még futkosás miatt is lezárják. De mindegy, majd megoldjuk. Nem is háborogni akarok, csak nekem az ilyen akciókról mindíg az jut eszembe, hogy az autós-motoros ember kimegy a természetbe quadozni, meg endurozni, a sportember meg a belvárosban bohóckodik. És ez nyilván így van jól...

Tudom, ha városi ralli miatt zárnák le, nyílván nem háborogna senki:)))

trebics 2008.04.13. 15:07:18

Nem azzal van a probléma, hogy városifutást rendeznek!
A probléma ott kezdődik, hogy átgondolatlanul szervezik meg az útvonalat!

Nem egyszer szenvedő alanya voltam az Árpádhidi egypályás lezárásnak! Dél felé nincs gond mert van még híd, de észak felé nincsen! Azaz egy pályás lezárás olyan dugót okozott, hogy a Hungáriánál volt a vége, a Váciról nem is beszélve!

Akkor most milyen város védésről is beszélünk, a álló, pöfögő autókkal?

Ja, és még valami, a dugóban mindegy, hogy autóval állunk vagy busszal!!!

bobi 2008.04.13. 16:29:11

Én nem értem ezt az egész háborgást. Max 1 órára zártak le egy-két útszakaszt. Aki kinnt volt, láthatta, hogy a hangulat jó volt, és ahogy elfutott a mezőny vége már mindenki mehetett tovább. Nem hiszem hogy ez ekkora dráma. Ja és pl. Margit híd is ment a síneken, nem volt lezárva... Azért egyszer kétszer tényleg ki lehet bírni... Kutyaszarszag nem volt, ellenben tényleg szép volt az útvonal, fikázó autósok egyszer próbáljanak egy ilyen rendezvényen részt venni, és körbefutni a városban, olyan helyeken ahol általában dugóban ücsörög a kocsiban.
Ja és jövő héten CM! Ott is ott leszek :). Hétköznap egyébként én is ideges dugóban ácsorgó autós vagyok, de néha kell egy kis kikapcsolódás :)

trebics 2008.04.13. 16:42:47

bobi!
bobi 2008.04.13. 16:29:11

Kicsit elnagyoltad, az a egy óra kicsit több! "csak" az tartott több mint másfél óráig, mig a Hungáriától a Flóriánig át értünk és még csak akkor kezdtek futni!

Félre értés ne essék nem a futás ellen vagyok, /mi éppen családostul kirándulni indultunk/ de hogy két északi hidat lezárjanak az kicsit baromságnak tartom!!

gapap 2008.04.13. 20:31:51

Érdekes, az Árpád hídon csak 9:30-tól volt egy futam, szerintem max. fél órára Pest felé, hogy Budára miért nem tudtál átjutni, szerintem ne a futókban keresd. Utána meg csak a délután a Margit híd-Lánchíd páros volt lezárva. A Lánchíd egyébként nyáron minden hétvégén zárva, azért miért nem tiltakozik senki.

A legtöbb futó valószínűleg a természetben, de legalább is a Szigeten vagy az autóktól mentesebb helyeken készül. Ez csak egy megmérettetés, hogy tudd mire vagy képes. Az itt hőbörgők nagy része a közelébe nem érne akár a rövidebb távokat teljesítők nagy részéhez sem.

Ahhoz meg, hogy dugókban álljunk, nem is kellenek lezárások, megoldjuk mi autósok magunk is. Szombat délután próbáltam a Hungárián a déli irányban közlekedni, de ez ekkor is szinte lehetetlen volt. Szóval akkor miről is beszélünk?

A futás egyébként nagyon jó volt, szép időben, remek hangulattal.

Egyesek alpári stílusához meg inkább nem is fűzök semmi.

csunyamalac 2008.04.13. 21:28:42

Jó van bazzeg, okos vagy. Amikor mész haza, odaállaok az ajtód elé fél órára, mert én épp ott akarok gimnasztikai gyakorlatokat végezni. Mi lesz a vége ennek szerinted? Mosolyogva megvárod amíg végzek vagy leversz egy kurva nagy sallert és elrugdalsz az útból? Ismétlem, kapcsold le az áramot fél órára a t com székházban, mert mit számít az a kis idő. Abban a pillanatban vinne el a rendőr és annyi időre kerülnél sittre, hogy meg sem éreznél a végére egy kétliteres colás üveget (visszaválthatót) a seggedben. Azért örülök, hogy jó hangulatban futottál. Az érvelésed, miszerint amúgy is dugó van, nem hiszem ,hogy indokolja a további dugók értelmetlen okozását.

Rocko- 2008.04.13. 22:10:33

mindgis is érdekelt, h mi foroghat azoknak a fejében, akik a "városért" meg a "zöldebb környezetért" címszó alatt dugókat generálnak.

Krisi 2008.04.14. 00:46:04

"Tudom, ha városi ralli miatt zárnák le, nyílván nem háborogna senki:)))"

Ez mennyire igaz :) Ha egész napra lezárnák a várost, mert itt lenne pl. a WRC, akkor mindenki ujjongana, hogy na végre, ez kellett ide!
És ha valaki felvetné, hogy öhm, lezárták a várost, azt lehurrognák és szétszednék, hogy "rohadt környezetvédő" vagy hasonlók :)

Rocko: ez olyan, mint háborúzni a békért / baszni a szüzességért :)

Rocko- 2008.04.14. 07:28:51

hjah, utólag már msáhol is így kérdeztem, én is. :)

Helo 2008.04.14. 09:55:22

Kedves korlátolt társaság.
/Tisztelet a kivételnek/
VÁROSI FUTÁS MINDIG IS LESZ HIÁBA SOPÁNKODTOK. HIÁBA GONDOLJÁTOK AZ ELLENKEZŐJÉT, TI VAGYTOK A kisebbség.

Rácz Tamás 2008.04.14. 09:58:04

Rácz Tamásnak csak gratulálni tudok a gyűlöletkeltő objektív az újságírás minden szabályát betartó kis megmozdulásához.
Kérdem én: Ki a faszt érdekel a te személyes véleményed??
süti beállítások módosítása