Palik László valakije keményen fenyít

  2008. január 31. - Winkler Róbert Címkék: verseny lol belterj

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

Valakinek az utcán a zsebébe csempészek egy borítékot, és aztán beperelem, ha kinyitja? Nagyjából ennyi a lényeg az emailben, amit a Palik Racing Teamtől kaptam. Nem mondanak semmit, de tartsam titokban, mert ellenkező esetben nyilván nagyon megszívom.

Az életben semmi érdeklődést nem mutattam semmilyen autósport esemény iránt. Egyszer megsüketültem a Hungaroringen egy FIA GT-n, és szörnyű volt, annál bármi izgalmasabb. Forgattunk a csongrádi Ladacross nevű rendezvényen, az mondjuk jó volt, de az nem a hagyományos értelemben vett autósport. Ilyen atrocitás viszont még nem nagyon ért. Ki ez a hibbant tulok a Palik Racing Team sajtóosztályán? Se bú, se bá, a köszönés derogál, egyből a fenyegetőzéssel indítanak, illetve első a szponzorlista, utána jön ez:

A jelen üzenetben található információk bizalmasak és az ügyvédi titoktartás körébe tartozhatnak. Kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazott(ak) használhatják fel. Ha a jelen üzenetnek nem Ön a címzettje, felhívjuk figyelmét, hogy annak jogosulatlan felhasználása, másolása, terjesztése vagy a tartalmával való visszaélés szigorúan tilos. Ha az üzenetet tévedésből kapta, kérjük, hogy haladéktalanul értesítse munkatársunkat az office@palikracingteam.com e-mail címen, majd törölje / semmisítse meg a kapott dokumentumot. Jelen elektronikus üzenetben szereplő vélemények, következtetések vagy bármely egyéb információ (továbbiakban információ), amely nem kapcsolódik a Palik Racing Team tevékenységéhez úgy értelmezendő, hogy annak közléséhez a Palik Racing Team nem járult hozzá, nem hagyta jóvá, azt nem a Palik Racing Team adta ki. Jelen elektronikus üzenet és csatolmánya vírusellenőrzésen esett át, de kérjük Ön is ellenőrizze azt. A Palik Racing Team nem vállal semmilyen felelősséget, vírusok okozta problémákért, esetleges károkért. A Palik Racing Team nem vállal felelősséget az üzenet rendszerhiba miatti illetve esetlegesen a szolgáltató hibájából eredő késedelmes kézbesítésért.

Ennyi az üzenet. Állat, mi?

Ez a mondat megvolt?

Jelen elektronikus üzenetben szereplő vélemények, következtetések vagy bármely egyéb információ (továbbiakban információ), amely nem kapcsolódik a Palik Racing Team tevékenységéhez úgy értelmezendő, hogy annak közléséhez a Palik Racing Team nem járult hozzá, nem hagyta jóvá, azt nem a Palik Racing Team adta ki.

Mi van?! Jogász volt, az elmeorvos ellenben beteget jelentett?

Érdemes hosszan elemezni, minden mondata arany. Csak ugye, mivel a befenyítéses módszerrel üdvözöltek, nem tudhatom, tévedésből kaptam-e az üzenetet, vagy nekem szánták. Az a reális élethelyzet mindenképpen benne van a pakliban, hogy mondjuk a wiwes üzenőfalra tévedésből kiírják a dakaros versenyautó futóműbeállításait, vagy egy Excel fájlt a motorvezérlő elektronikából. Azt tényleg meg kell semmisíteni, nem vitás, például összetörni a monitort, mert azon jelent meg.

Soha semmi dolgom nem volt ezekkel, viszont az emailcímem nem titok, nyilván valahonnan megszerezték, belerakták a címlistába, és akkor most szpemmelnek.

Kicsit reszkető kézzel nyitom meg a csatolt PDF-fájlt, mert mi van, ha elolvasom, aztán nem tudok titkot tartani? Fizethetek életem végéig, mert jogosulatlanul terjesztettem?

Na, vajon mi lesz a mellékletben? Palik László coming outol? De mivel? Ha belegondolok, igen sok mindent tudok róla elképzelni, amit egészen biztos, hogy titokban is kéne tartani, de miért pont az én vállamra rakják ezt a mázsás súlyt?

Gazdasági visszaélés? Buzulás? Gyorshajtás? Nem vitt vissza egy DVD-t a kölcsönzőbe? Feltalálta a vízzel működő versenyautót? Megtalálta Damon Hillt?

Nem érdekel!

Na jó, de.

Fajtalankodásra kényszerített egy háziszárnyast?

Nyílik már, nyílik a PDF. Juj!

A Palik Racing Team meghívója a szerzőnek

Hát tessék, ennyi: verhet a víz február 5-ig. Profi csapat, mondhatom. És persze vajon ez visszaélésnek számít majd a bíróság előtt? Vagy az én felesleges baszkurálásomnak? Mindenesetre reménykedjünk buzgón, hogy ne azt jelentsék be február 5-én, hogy a Northern Forest Baja nevű versenyen fognak elindulni, mert azért tényleg kár volna ez a hardcore titkolózás.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr93318462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lkjpoi 2008.01.31. 17:03:36

Kedves Róbert!
Az emberke valószínűleg üresen küldte el a levelet a csatolmánnyal, és szépen automatikusan belekerült az idézett szöveg. Képzeld, én is kaptam már ilyen szöveget MOL-os ismerősöktől e-mailben, és nem az volt az első gondolatom, hogy ki a k. anyjának képzeli magát a volt osztálytársam :D

Kacorka 2008.01.31. 17:05:14

Hát bizony, fikázni csak pontosan, csak szépen.....

Különben ciki.

Mondjuk Palik is ciki.

xy 2008.01.31. 17:17:47

nem bitmap vazze, hanem PDF! azért nem mindegy, mert jelen esetben a pdf csatolást nem lehet csak úgy beleilleszteni a szövegmezőbe, hiszen a levelező alapesetben nem tudja megjeleníteni. egy jpg esetében simán megoldható html formátumú levélnél.
viszont hamár homár, akkor egy bevezető szövegek elé kellett volna rakni, hogy ne csak úgy egy jogi szöveggel kezdjen a t. címzett. akár van disclaimer gyárilat, akár nincs. mert utóbbinál pl. egy töküres email lenne egy csatolással. ami nálam ismeretlen feladótól azonnali Del gomb.

u.i. már van PDF-be csatolt vírus/trójai is.

xy 2008.01.31. 17:18:59

akkor egy bevezető szövegek = akkor egy bevezető szöveget

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.31. 17:20:19

de ne küldjön üres levelet csatolmánnyal, nem?

írja oda hogy jó napot, meg hogy nézd meg a mellékletet

ez így bableves parasztosan szerintem

yanchi 2008.01.31. 17:21:47

Hasonló baromságot csatol más cég is a levelekhez, sőt (biztos, ami biztos) a céghez _beérkező_ levelekhez is (hogy a cég dolgozói is tudják, hogy a cég nem vállal felelősséget a kintről jövő levelekért, pláne, ha nem neked szól, stb.).
Úgy látszik, a jogászok ráérnek...

DDD 2008.01.31. 17:23:49

A vérprofizmus mellesleg ott kezdődik, hogy a megszólítás után felkiáltüjelet rakunk!

Hamika 2008.01.31. 17:24:58

Palik az a fickó aki 280 km/h val szokott defektett kapni a homokdomb tetején??

DDD 2008.01.31. 17:25:03

izé, én sem vagyok vérprofi.
Szóval felkiáltójelet.

Rack 2008.01.31. 17:29:03

"nem bitmap vazze, hanem PDF! azért nem mindegy, mert jelen esetben a pdf csatolást nem lehet csak úgy beleilleszteni a szövegmezőbe, hiszen a levelező alapesetben nem tudja megjeleníten"
Mellesleg Wingler nem OSXet használ? Ott pl. alapból látszik a PDF.

KIZS 2008.01.31. 17:29:14

Az az igazán szép, amikor a levél fejlce tele van "[Viruschecked]" szövegekkel (2-3 darab alapkövetelmény és az 1 soros üzenet alján ott egy 8 soros reklám, hogy milyen befektetéseket választhatsz majd a cikkben is említett fenyegető szöveg magyarul és angolul.
Ez szerintem az adott bank totális önlejáratása. Én legalábbis nem tudom komolyan venni azokat a leveleket amiknek az alján (ön)reklám van. Az pedig nevetséges, hogy munka ügyben levelezünk és minden levél alján ott az oldalnyi fenyegetés.
A "[Viruschecked]" meg mire jó? Számomra az égvilágon semmilyen információ tartalommal nem bír azon kívül, hogy béna cég, béna levelező rendszere küldi a ronda levelet.

faster 2008.01.31. 17:31:07

"
This e-mail may contain confidential information. If you are not the
addressee
you are not authorised to make use of the information contained in this
e-mail.
Please inform us immediately that you have received it by mistake.
******************************************************************************************

Ez az e-mail bizalmas információt tartalmazhat. Amennyiben nem ön az e-mail
címzettje, tartalmának használatára nem jogosult.
Kérjük, azonnal értesítse a feladót a hibás kézbesítésről.
"


Én ilyen lábléccel szoktam kapni emaileket egy bizonyos cégtől, és gondolom palikék is nagyon modernek akarnak lenni, ezért ők is használni próbálják ezt a módit, de ahogy elnézem a szöveget, kicsit túllihegték a dolgot.

faster 2008.01.31. 17:32:58

Mondjuk ez a rész nagyon zavarosnak tűnik:

"az ügyvédi titoktartás körébe tartozhatnak"
Az ügyvédi titoktartás az nem csak ügyvédekre vonatkozik?

Mr.BIG 2008.01.31. 17:39:04

Szerintem ez gerillamarketing. Teljesen mindegy mit fognak bejelenteni február 5.-én, várhatóan ennek a spot hatására (is) nagyobb figyelem irányul a sajtótájékoztatóra.
Palik helyében legalább egy meleg kézfogással honorálnám!:)

Rack 2008.01.31. 17:39:51

Azt hiszem megfejtettem!
Azért kezdték a jogi nyilatkozattal, hogy VALÓBAN NE MUTASD MEG MÁSNAK a PDF-et. Mivel a Coca-Cola-tól lopták a hullámos designokat! De most már mindegy, kiszabadult a palackból a szellem! :-)

Dark 2008.01.31. 17:44:18

Na igen... Sz@rul (szerintem) bekonfigolt mail szerver ekkora galibát okoz.
Mindenesetre, ha én egy illusztris személyt akarnék elhívni egy média eseményre akkor:
1. odafigyelnék hogy a mail ne legyen zavaró és idegesítő
2. de leginkább földi postán vagy futárral kiküldeném a papír alapú meghívót. Ennek sokkal nagyobb hangsúlya van, mint egy e-mailnek, ebben e-szeméttel teli világban.

Persze mailt küldeni sokkal egyszerűbb, mint a papír alapú meghívót kiküldeni.

Sitelkó Simon 2008.01.31. 17:46:25

Jó, jó, de ki az a Palik László? :-)

eurocat 2008.01.31. 17:57:38

Robi, te meg kuljd egy ellen levelet - minden beerkezo levelre -, amiben hasonlo modon minden felelosseget arra kensz akitol a level szarmazik oszt' jo napot!

:)))

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.01.31. 18:15:28

aztakurva...tuti háziszárnyasokkal fajtalankodás lesz, persze csak a szopóspontyok után...

gila 2008.01.31. 18:21:54

Sajnos azt kell mondanom, hogy Winkler jobban teszi, ha gyorsan megpróbálja letudni azon a járgányok tesztjeit, melyek nevei ott várakoznak a "Még nem VOlt Meg, DE Marhára Vágyom Rá " jelzésű fiókban, aranyszínű zselétintás tollal leírva. Biztos forrásból tudom, hogy a PRT profi vajákosasszonyokat alkalmaz, ha valaki nem tud titkot tartani, arra rászabaduljon a csatolt fájlként álcázott rontás. Bűzös heresorvadás, bibircsók a péniszcsúcsra egészen biztosan kinéz...úgy hallottam csak csonkolással lehet megszabadulni tőle.....

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2008.01.31. 18:26:02

Ilyen levelet küldözgetni azt hiszem ősi román szokás.... :)

így a Palik már nem lehet sikeres ember. :)

Abcúgreklám 2008.01.31. 18:29:20

Miért kell hülyének nézni mindenkit? Winkler dobozba csomagolt gerilla marketing szarokkal...

Atheist 2008.01.31. 18:31:20

pfff...kit érdekel hogy technikailag HOGYAN született a levél? meg disclaimer meg egyéb baromságok. Nem erről szól az egész!
Megállít a rendőr az utcán, jól fejbever gumibottal, majd szépen udavriasan köszön, h K.L. tizedes vagyok, személyit kérek, majd további jó utat, s szép napot...
vmi ilyesmi...
(és én egy kocka rendszergazda vagyok)

dabadab 2008.01.31. 18:40:46

Ne legyunk mar ennyire hulyek. Lehet, hogy az effele disclaimert altalanosan hasznaljak, de attol meg nem lesz kisebb idiotasag.
Tessek vegigolvasni, ertelmezni: az egesz baromsag, ugy, ahogy van. Es ezen az se segit, hogy ez nem egyedi baromsag, hanem altalanos, ez egyaltalan nem teszi egy fikarcnyival sem ertelmesebbe.

Aki ilyet kepes a leveleibe belerakni, azt teljesen megerdemelten rohogok ki.

Garp 2008.01.31. 18:42:55

Nyihihihi! :)))

"Az a reális élethelyzet mindenképpen benne van a pakliban, hogy mondjuk a wiwes üzenőfalra tévedésből kiírják a dakaros versenyautó futóműbeállításait,..."
A "pakli" helyett élből "palik"-ot olvastam:D.

Amúgay gerilla-marketing?

Garp 2008.01.31. 18:45:49

Elnézést.
"Amúgay" = Amúgy

Amanitin 2008.01.31. 18:47:15

Nektek elmondom, hogy minél hosszabb ez a disclaimer, annál nagyobb paraszt a cég. Konkrétan ilyen hosszút még sose láttam, és ez jól összeegyeztethető asszem Palik Kegyetlen László személyével.

ENZO · http://www.hvtm.hu 2008.01.31. 18:53:17

Gondold el Robi mivan akkor, ha nem nyitod ki a PDF dokumentumot, csakis azért nehogy valami zűrbe keveredj.Így nem tudod hogy egy meghívót kaptál és nem mész el 5-én.Pár napra rá meg kapsz majd egy levelet ilyen címmel:"Ha legközelebb nem jössz el, akkor..." :D

Kacorka 2008.01.31. 19:00:10

Dabadab,

még egyszer tisztázzuk,

ez egy tisztán jogi disclaimer ami rossz helyre került és ezért levélnek tűnik. A tartalma (az ügyvédi titokra történő utalást leszámítva) teljesen korrekt és megállja a helyét. Az, hogy adott esetben valaki nem tudja értelmezni az azért van, mert (sajnos) elsősorban nem tájékoztatásra készült, hanem arra az esetre készült, ha esetleg bíróság előtt kell a cégnek védekeznie egy balul elsült levél miatt. Hidd el ha te is milliárdos céget vezetnél kurvára örülnél ha lenne ilyen az emailjeidben, de:

1. Palikék nem milliárdos cég, ezért kissé nevetséges az egész és túl van lihegve.

2. Azért újágíróként nem felismerni egy disclaimert a levélbe ágyazva, még akkor is ha a szöveges résznek tűnik, szerintem hiba.

3. Winkler kapott egy meghívót egy eseményre (igaz szar formátumban), ezért kár fikázni.

4. Palik nem normális.

dabadab 2008.01.31. 19:04:55

Kacorka,

tisztazzuk meg egyszer: ez baromsag.

Akkor is, ha ez egy u.n. tisztan jogi disclaimer.

Damon Hill 2008.01.31. 19:05:59

De hova tűnt Palik Laci?

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.01.31. 19:11:43

1. Ez egy ilyen ország.
2. Vajon én vagyok az egyetlen aki azt gyanítja hogy Damon Hill a Stig? Clarksonnal dzsanázósok, magas és vékony, vezetni tud és szeret is... Tudom, Anglia nagy ország, de kevés a Stig benne.

0xFFFF 2008.01.31. 19:13:30

Titkos sajtótájékoztató ? Ez a spanyol viasz a javából ! Szerencsétlen újságírók, végigkínlódják ennek a buzeránsnak az újabb görcsölését és még csak nem is írhatnak majd róla ! :) És ha este a feleségük megkérdezi: Hol voltál ma drágám ? Mit felenek ? titkos sajtótájékoztatón, nem beszélhetek róla anyukám !

Palik....Akkora fasz, hogy toronydaru kell hozzá, ha a maszturbálás ideje eljön. :)

leonov 2008.01.31. 19:15:33

Kedves Róbert . Meg fogsz dögleni .

palikötvennelfelborulóratyitím

ommm 2008.01.31. 19:25:17

Gomulka: az egyik kétségkívül ő volt. lehet, hogy most is az. ha jól emlékszem anno egy partin elkottyantotta magát.

Kacorka 2008.01.31. 19:27:52

dabadab,

oké igazad van.

A jelen sorok irója nem vállal semmilyen felelősséget beleegyező véleményének kinyílvánítása miatt, tekintettel arra, hogy az kizárólag a további esetleges konfliktusok elkerülése érdekében történt és annak tartalma nem felel meg szakmai elvárásoknak. Minden felelősség kizárva.

Kula bácsi 2008.01.31. 19:32:59

A Palik egy túlpakolt fostalicska.

Ingyom 2008.01.31. 19:36:40

Pálik "ÖsszelapátoltamegyhalomlóvétésCsapatotAlapítottam" Rácsing Tím...

Felirathatom a office@palikracingteam.com címet kb. 3500-6000 levelezőlistára? Van közte F1-es is! :)

iszkiri 2008.01.31. 19:46:04

Bassza meg! Tök menő lehet autóversenyzőnek lenni és ilyen leveleket küldözgetni.
Fúú! Kaffa!

jenoke 2008.01.31. 19:47:20

Nem értem ezt a nyálverést... Meghívtak egy sajtótájékoztatóra, amire vagy elmész vagy nem, ennyi, ezért kár volt post-ot írni! Ráadásul az összes újságíró csak zabálni jár az ilyen helyekre, és a catering függvényében ír jót vagy rosszat...

Peu405 2008.01.31. 20:00:20

Mi ezen a meglepő?
Ez a mai divat. A mi cégünknél is, hasonló szöveget kell az összes mail -(függetlenül külső vagy belső)- végére biggyeszteni.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.31. 20:22:08

Okorseget irtak, az igaz (amint minden nagyvallalat odabiggyeszt az emilek vegere), de nem azt irtak, amit te megertettel belole. Nincs ebben fenyegetes semmi, foleg az nincs beleirva, hogy titokban kene tartanod, amit mondtak. Regen valoban voltak, akik ezt az okorseget irtak a level vegere, de hat az altalad idezett hasonlatbol is latszik, hogy annak semmi ertelme. Te nem egyeztel bele a titoktartasba, ezert semmi nem kotelez.

Eszerint a kicsit eletlen fenyegetes szerint akkor kene titokban tartanod, ha nem te lennel a cimzett. Marpedig az kb. ket esetben fordulhat elo. Az egyik az, hogy felrecimeztek, mert a Sangyinak akartak. De hat az az o bajuk, meg honnan is tudhatna az ember, hogy nem o a cimzettje a neki erkezett emilnek. A masik eset az, hogy felnyomtad valakinek a postafiokjat, akkor meg azert nem biztos, hogy pont egy ilyen fenyegetestol fogsz eszheztertni.

A legviccesebb resz egyebkent az, amikor azt mondjak, hogy az e-mailben levo infok nem toluk szarmaznak :).

> Soha semmi dolgom nem volt ezekkel, viszont az
> emailcímem nem titok, nyilván valahonnan
> megszerezték, belerakták a címlistába, és akkor
> most szpemmelnek.

Hat, ha hirdetesnek erzed, akkor nyomd fel oket az NHH-nal. Viccbol :). De eredmenyre ne szamits.

feketenap 2008.01.31. 20:22:58

A email és a meghívó ürügyén szeretném leírni a véleményemet arról a jelenségről, amit Palik László képvisel a motorsporttal kapcsolatban, kordonon innen, vagy túl.
Valaha egy amőba nevű betelefonálós játékban tűnt fel, hogy egy műsorvezető mennyire lehet a helyzet legalján, konkrétan, amikor sorozatosan elverték, nem úgy, mint a társával. De sebaj, csak az hibázik, aki dolgozik.
Teltek-múltak az évek és egy teljesen más jellegű műsorban közvetített egy elég jelentős sporteseményt. Azt el kell ismerni, hogy elég kitartó ebben a műfajban, de más nem írható a javára.
A teljesség igénye nélkül csak néhány dolog, amit egy motorsport barát tv nézőt szerintem irritál. 1: Miért kell állandóan a másik kommentátort basztatni, ahelyett, hogy minden figyelmét a versenynek szentelné. Ez elég gusztustalan. 2: Miért kell állandóan a "felrobbant a motor" kifejezést használni, ami teljességgel hibás. 3: Miért kell abszolút elfogultnak lenni egy versenyzővel szemben? Lásd Schummacher, az idősebbik, amíg még futott. 4: Egyáltalán, alapvető műszaki információk birtokában kellene lenni ahhoz, hogy hitelesen tudjon beszélni az autókról, az autók által produkált jelenségekről. Márpedig nem volt olyan megnyilvánulása, amely ennek meglétét bizonyítaná.
Végezetül, szeretném elismerésemet is kifejezni neki azért, mert remek üzletemberként, nyílván egy aládolgozó szorgos team munkája révén, becsomagolta magát egy profi csapatba. Terepralli az ő műfaja. Ahol persze kell kitartás, kellenek idegek, de nincs szükség zsigerekből jövő mozdulatokra, kifinomult vezetési érzékekre, amellyel például meg lehet menteni egy Bowler bal tükrét. Jól áll a borosta, a sportjakó, meg a sportember imidzs, de számomra örökre hiteltelen marad.
Sajnálom, ha sokaknak a véleményével ellenkezik az állspontom, de mivel F-1 szezonban rendszeresen zaklatja a sportszerető lelkemet a viselkedése, úgy gondoltam, most jól visszavágok.
Mindennek ellenére kívánom neki, hogy érje el mindíg amit kitűz maga elé, ha már nem született vele a műszaki véna, hát tanuljon minél többet-lehetősége van rá.

Hessler 2008.01.31. 20:25:15

Szerintem tök állat ,hogy legalább az
e-mailek rendben elindultak a szerverről ami szegény Paliknak a Dakaron nem sikerült.Nem ér a bántani őket mert a
Palik volt az egyetlen (tudomásom szerint)aki rendben beleordította a kamerába az igazat amikor hazajött a reptérre.Mármit azt ,hogy a Dakar nem a piknikről szól és szemétség ,hogy leállították.Terrorists vs Drivers 1:0.
Én nagyon utáltam amikor forma 1-et
közvetített egészen addig amíg valaki mást nem kellett hallgatnom helyette.
Pl:komoly orvosi segítség kellett miután meghallgattam a Szujó bejelentkezését
a PIT-lane -ről.
A jogi szöveg pedig példásan tükrözi
a jelen állapotokat:Mindenki nagyon
profinak akar tűnni :logo ,weblap ,
hangzatos nevek ,miegymás aztán a felszín
alatt meg semmi.
Vajon ki "segít" így a Palik Racing Team-nek.
Winklerről(akit nagyon szeretek,de nem úgy)pedig csak annyit ,hogy többet tudok meg róla az írásaiból mint arról amiről írnia kéne.Pedig a TV-s Totalcar-ban még rockzenekar is volt csak épp az autók nem fértek bele a műsorba.
Egy szó mint száz ,vérprofik vannak a
magyarországi autós mainstreamben.
Bár azt kell szeretni ami van.Mert ami nincs azt ugye nem lehet? Ugye?
Másrészt mi az ami komoly következményekkel jár magyarországon,
a védekezés nélküli szexen kívül?
Persze kell egy jó ügyvéd!

Sörkálmán 2008.01.31. 20:49:28

Ez egy gyíkul konfigolt levelező szerver automatikus hozzábiggyesztése minden általa küldött levélhez.

Nem kell bepánikolni, ilyen kiegészítőket még a lánclevelekben is olvashatsz,
előbb vagy utóbb hozzácsapódik a levélhez egy ilyen.

Túlreagáltad, és most Palikék még hülyének is néznek.

Walter Melone 2008.01.31. 20:58:59

Egy Francia cég pl. ezt csatolja minden levele után:

Ce message et toutes les pieces jointes (ci-apres le
"message") sont etablis a l'intention exclusive de ses
destinataires et sont confidentiels. Si vous recevez ce
message par erreur, merci de le detruire et d'en avertir
immediatement l'expediteur. Toute utilisation de ce
message non conforme a sa destination, toute diffusion
ou toute publication, totale ou partielle, est interdite, sauf
autorisation expresse. L'internet ne permettant pas
d'assurer l'integrite de ce message, BNP PARIBAS (et ses
filiales) decline(nt) toute responsabilite au titre de ce
message, dans l'hypothese ou il aurait ete modifie.
N'imprimez ce message que si necessaire,
pensez a l'environnement.


Jó olvasgatást! :D

rookielamer (törölt) 2008.01.31. 21:00:06

"Ha a jelen üzenetnek nem Ön a címzettje..."

Ez is egy érdekes feltevés :)
Ha én küldök Önnek egy emailt, annak Ön lesz a címzettje, mert az Ön emailcímére küldöm, másképp nem Ön kapná meg.

Autópályamatrica.hu · http://www.autopalyamatrica.hu 2008.01.31. 21:03:27

Robi vettél már matricát? Ajánlom figyelmedbe: www.autopalyamatrica.hu

Ybl 2008.01.31. 21:07:19

A palik a Dakar-on nyílegyenes úton felborult 3 éve. Még, hogy Racing Team... Tömegröhely !!!

bgy 2008.01.31. 21:33:45

Attól, hogy az ilyen "disclaimer" trendi, még szánalmas.
Ettől függetlenül szerintem Palik is szánalmas, egy wannabe autóversenyző, sztárriporter, sivatagi róka.
Igazából persze egy ócska ripacs, F1 hozzánemértő, nagyképű majom. Remélem olvassa ezt a blogot. Mindjárt kikeresem a közvetlen címét a "Palik Racing Team" weboldalán (palikracingteam.COM, már nem is hu hanem com, nemzetközi, érted) és felhívom rá a figyelmét.
Feketenap minden szavával egyetértek. A német RTL-en is közvetítik az F1-et, én inkább ott szoktam nézni. Ott valami Lauda nevű csóka a szakkomentátor, mondjuk elég ronda, meg akcentusa is van, de legalább mókás, hogy nincs szemöldöke. És nem ordít, hogy "ÉS ALONZÓ KÖRBEAUTÓZTA HEJDFELDET. ÉS MICSODA KÖRBEAUTÓZÁS VOLT... HIHHETETLEN, EZEK A FIÚK ITT MA NAGYON AUTÓVERSENYEZNEK... ÉS NEM JÖN KI, ITT MA VALAKI NAGYON CSÚNYÁN ELTAKTIKÁZTA MAGÁT A RENAULT CSAPATNÁL, FEJEK FOGNAK HULLANI. GYULÁM, EZ NEM ÍGY VAN"

Secnir 2008.01.31. 21:34:48

Ybl.
jobbat mondok.
volt úgy, hogy még franicaországban adta fel, asszem főtengelytörés miatt. egy 0 km-es autó volt, amit agyontuningoltak.
az én 17 éves golfom simán otthagyta volna. palikracingteam. persze.
a bochkor mondta meg a frankót a slágerben, vagy két éve: közölte vele egy beszélgetés alkalmával (élő adásban), hogy 'mit akarsz te sofőr' erre kibukott, hogy ő versenyző. najah, annyira én is. a büntije az volt a paliknak, hogy egy kemény túrát kellett végrehajtania. 3 nap alatt kellett körbeautóznia Magyarországot.

az de komoly, mondtam magamban. amikor én 3 nap alatt úgy járom meg debrecen-győr-szentgotthárd viszonylatot, hogy közben 30 szgépet kicserélek, meg garjegyeket töltöegetek, neki meg 3 nap alatt körbeautózni egy heroikus feladat, amitől vénuszi anikó teljesen elsápadt, hogy hogy lehet ilyen teljesítményre képes egy férfi? (merkur. nem, az egy autóscég volt. hold? mars?)
na hagyjuk.

Brandy 2008.01.31. 21:36:31

Robi, most már bevallhatod, hogy Te vagy a Palik Team píárosa. Ennyit az életben nem beszéltek egy meghívóról:-)

Azasrác 2008.01.31. 21:44:14

bgy!

... valami Lauda nevű csóka...

:):):):):):):):)

háttén 2008.01.31. 21:44:35

feketenap

A sztorid nem jól kezdődik. Így kéne: Volt egyszer egy taxisofőr, aki rendszeresen fuvarozta Vitray sportriporter urat a tévébe. Aztán...

zuzu 2008.01.31. 21:44:45

Palik Racing Team???? Hát hét üres faluban több tehetséges versenyző van mint ez a jövevény. Csak azt nem értem, hogy aki támogatja az milyen fantáziát lát benne. Minden versenyen végigdöcög aztán meg arc.

Reaperr 2008.01.31. 22:10:10

Robi!
A coming out-tal arra céloztál, amire gondolom?

Reaperr 2008.01.31. 22:17:22

Vehetem igennek?:D:D

Bambano 2008.01.31. 22:37:23

Normális, földön járó, internethez mákszemnyit is értő ember nem rak ekkora disclaimert egy levél végére. Az elköszönést jelző sortól a levél végéig aláírással, disclaimerrel, reklámmal együtt max. 4 sor.

5. sortól kezdve sérti az internetes netikettet.

Putyi 2008.01.31. 23:13:43

bgy!

Lauda urat tessék nem "egykalapalávenni" a fent tárgyalt (nem úr) Palikkal!

volante · http://volante.blog.hu 2008.01.31. 23:15:09

A Palik Racing Team jogásza keresztülverekedett egy jogi egyetemet, de a központozással akadnak gondjai... :)

baranyp 2008.01.31. 23:49:30

Feketenap Palikkal kapcsolatban rátapintott a lényegre:hiteltelen.
Nem elvesztette,sosem volt.

2008.02.01. 00:07:26

> Ilyen és ehhez hasonló jogi nyilatkozatok millió számra vannak a webszájtokon és az emailokban lassan évtized óta. Mi ebben a különös, de most tényleg??? [...] Ilyen semmiségekét miért postolni? Mert ez kb olyan, hogy "kinézek az ablakon és láttam egy verebet".

Mert telepakolni szeméttel a világot, és zajjal más emberek inboxát egyáltalán nem közömbös, hanem romboló tett.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.02.01. 00:15:35

Omm,

1. UGYE MONDTAM, UGYE?
2. A Hill-lel partizol?
3. Most néztem azt a részt mikor Jackie Stewart (szo''r) tanítja vezetni a May-t. A testalkat nem stimmel, és a Stewart nem húzna fel csak skótkockás overallt, de amúgy lehetne Stig a hatvan-elégsok évével!

Roland... 2008.02.01. 02:27:18

Hello

Ésigenvégrevalaki fel merte vállalni, hogy Csak azért mert "mások is csinálják" attól az még tetü dolog, - ha önmagában is tetü dolog, és nem hivatkozandó mint jó példa, "csak mert mások is csinálják"..

Tök jogos, brávó Dr. Orosz:)

Roland...

Ui. Az másik kérdés, hogy a minél nagyobb publicitást, ingyen és bérmentve is elérte, ha figyelembe vesszük, hogy a hírverés az hírverés, bármilyen töltetü is. Mindegy mit csak írjanak rólam..
Ha az eseményt keretes hirdetésként akarták volna itt közzé tenni, fogadjunk akkora összeget mondtok rá amekkora forintban NINCS IS:D

Bye:)

a márk 2008.02.01. 03:09:08

itt valakit jól palikra vettek...

AP (törölt) 2008.02.01. 03:48:35

Ezek után csak egy kérdés merül fel.. Mi a jobb: elmenni február ötödikén, avagy nem?

imi78 2008.02.01. 06:21:11

Én nem tudom de mostmár valaki monnjon le!!!

MarioG 2008.02.01. 06:32:50

Robi nem félsz, hogy most meglincselnek majd a sajtótájékoztatón, amikor belépsz?! Utána meg nem ehetsz a svédasztalról, a Laci meg nem fog kezet fogni veled!

floorwalker 2008.02.01. 06:54:24

Robi, lemaradt a cikkek alól a jogi lábjegyzet :D nálunk a "nenyomtasdki-hanincsrászükséged-óvdazerdőket" üzenet az egyik kedvenc. :)
Rookielamer, kaptam én már levelet Franciaországból meg még a Várfok Galériától is. A drótokon is el tud tévedni egy-egy email :D Egy tipp: használjatok két emailcímet. Egyik a magán és szűk ismerősi köré, a másik a plázás hostesseké és a kereskedőké. Istenien egyszerűen lehet levéltömegeket törölni :D
Egyébként cirkuszba igenis kell egy normális bohóc :)
Egyébként nem hiszem, hogy vmi nagy durranás lenne, mert a honlapon is meghívnak mindenkit. :DD

Secnir 2008.02.01. 07:09:44

"Jelen elektronikus üzenetben szereplő vélemények, következtetések vagy bármely egyéb információ (továbbiakban információ), amely nem kapcsolódik a Palik Racing Team tevékenységéhez úgy értelmezendő, hogy annak közléséhez a Palik Racing Team nem járult hozzá, nem hagyta jóvá, azt nem a Palik Racing Team adta ki."
Ezt fogta valaki? nekem most esett le.
magyarul: igaz, hogy elküldtük levélben, de azt nem mi küldtük, és nem láttuk, és nem hisszük.
lol

Lotyó 2008.02.01. 07:35:07

Robi!

Ez egy 4-es biztonságú szintű titkosított üzenet. Elővettem az Enigmát a sarokból és bepötyögtem. Egész éjjel ezen dolgoztam, de megvan a kódolás.

"Cow Rider, itt Daemon.

Screaming ember racing nem in homok. I am nagyon sad. Én fizettem some Mauritan gerilla, hit fejbe screaming ember. Kérlek you, help nekem screaming embert vinni sand, hogy gerilla man can rabolni el."

az utolsó mondatot nem igazán értem: "Köddé vált a tejeszacskó"

A szponzor feliratok az alábbi szöveget adják:
"p.s. kérlek you, if kapsz to try egy Porsche 911 Air cooled autó, to kipróbálni, vidd with you, remek guy Lotyó"

DFHPB 2008.02.01. 07:55:16

A Dakar Felszabadítási Hadsereg Palik Brigádjai nevében üzenem ezt Winkler Róbertnek:
Palik lesújt rád borzasztó dühével, és szemével perzseli bőröd, roppant hangjával reszketteti meg áruló szívedet!
A 2008-as F1 szezonban a purgatóriumban te fogsz ülni, és minden korábban "Gyula" kezdetű mondant "Robi" kezdetűre változik. Az ég elborul, és Damon Hill előkerül, Villeneuve visszajön, Fisicella letolja Schumachert!Így jár minden gyaur kutya!

Dakar Felszabadítási Hadsereg Palik Brigádjai
"Palik Akbar!"

sz_ 2008.02.01. 08:01:51

azon túl, hogy nem szeretem a jogi dumákat a mailekben, igazságtalanságot érzek.

winkler mondja: "nyilván valahonnan megszerezték" (az e-mail címét).
bizonyára a totalcar.hu impresszuma az a "valahonnan", ott megtalálható: totalcar.hu/ing/totalcar/impresszum/

aztán nézzük meg a totalcar.hu copyright oldalát - totalcar.hu/ing/totalcar/copyright/ -, ami így indít:
"Azzal, hogy belép a www.totalcar.hu szájtrendszer a valamelyik oldalára (beleértve a TotalBike, forum.index.hu illetve totalcar.hu/forum alatti fórumokat és valamennyi aloldalt), elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:"

lehet, hogy palik és a totalcar jogásza ugyanaz a személy? ;)

Manyizga (törölt) 2008.02.01. 08:12:20

Az a baj, hogy a Siemens is támogatja ezt a tehetségtelen bohócot.

A Siemens meg elég nagy korrupciós balhékon van túl. Vajon azt a pénzt már visszakérték a Palik Racing Team-től, amit a Dakarra szántak? Merthogy mégse indult(ak) el. Ez tiszta haszon a csapatnak, nem? :))

hukk 2008.02.01. 08:21:46

A legszórakoztatóbb írások továbbra is Winkler tollából származnak.

SanyiAti 2008.02.01. 08:51:26

Naponta levelezek bankokkal a munkámból adódóan, ott szokás ez. Egyébiránt a mailautomata teszi be ezt a szöveget.
Dehát nemhiszem, hogy a Palik Racing Team olyan komoly intézmény lenne mint egy nagyobb bank...

Andorfy Ottó 2008.02.01. 08:56:16

Valószínűleg ezt fogják bejelenteni:
dakar.hu/site.php?id=2&lang=hu&hir_id=1857

gatsy 2008.02.01. 08:59:44

Ofkorz régi román szokás üres levelet küldeni csak csatolmánnyal. Ezt a tényt viszont, sajnos, nem vizsgálja levszerver. Pedig mennyi f***ságtól megkímélna, ha nem küldené el...:D

Rack 2008.02.01. 09:25:00

> Ilyen és ehhez hasonló jogi nyilatkozatok millió számra vannak a webszájtokon és az emailokban lassan évtized óta. Mi ebben a különös, de most tényleg??? [...] Ilyen semmiségekét miért postolni? Mert ez kb olyan, hogy "kinézek az ablakon és láttam egy verebet".

Mert telepakolni szeméttel a világot, és zajjal más emberek inboxát egyáltalán nem közömbös, hanem romboló tett.

OP: Nyilván az, mint ahogy az aprobetűs szövegek is. Nameg szennyező a levegő a fővárosban. Afrikában megy egyenesen éhinség van! Azt hiszem történnek ennél kacifántosabb dolgok is a világban, email postafiókon innen és túl.

Továbbra is azt látom, hogy:
Winkler úr megkapta az éthordót és az vele a baja, hogy a legfelső fakkban volt a túrosbukta (aminek kicsit már bukéja volt) és csak a második rekeszben volt a gulyásleves, de azzal semmi baj nem volt. Asszem mindenki a főfogással kezdi, ha meg nem izlik a "deszert", akkor köszöni, de nemkéri.

LyukasBogrács 2008.02.01. 10:06:16

Ez azért jellemző. Egy amatőr haveri kör, amelyik profinak akar látszani.

Velkam tú Hangeri.

Valaki látott már csavarkulcsot Palik kezében, amint autót szerel? Már úgy, hogy nem vette éppen kamera és nem segitett neki senki.

Szerintetek ez az ember, az autósport Zámbó Jimmy-je ki tudna cserélni egy fékbetétet úgy, hogy nem drukkol neki a fél ország és nem közvetiti a Bumeráng?

Kacorka 2008.02.01. 10:17:58

OP:

De hát ez nem egy privát e-mail, hanem munkás. Azért egy újságíró nehogy megsértődjön már azon, hogy kap a munkahelyi emiljére egy kéretlen meghívót.

Secnir:

Ha az üzenet tartalma nem kapcsolódik a cég tevékenységéhez, (pl. privát anyázás, rágalmazás), akkor a cégnek joga van attól az alkalmazottól elhatárolódni, előzetesen is.

BAzmeg én rühellem a Palikékat és szeretem a Totalcart, főleg a belsőséget, de a post úgy ciki ahogy van, vegyétek le a picsába mert égetitek magatokat.

Dirty 2008.02.01. 10:37:16

Szerintem jó volt a post, és szerintem is BUZI.

SzentPeti 2008.02.01. 10:39:13

szerintem ez egy minden levélhez hozzácsatolt üzenet, függetlenül a levél címzettjétől és témájától, tehát semmi személyes, faszságnak faszság, de trendi

isti77 2008.02.01. 10:41:02

Ez az a surmó, aki miatt kénytelen vagyok külföldi csatornákon nézni az F-1 versenyeket?
Na jó, nem csak miatta, a buzihangú-és habitusú Gyula nagyjából ugyanennyit tesz hozzá. Eszményi páros, komolyan. Néha megpróbálkozom vele, hogy mégis inkább magyarul hallgassam a közvetítést, 5 percnél tovább még nem bírtam.

Koléner József · http://mazsol 2008.02.01. 10:55:48

Szerintem manapság ez egy "jólsikerült negatív kampány" erről a sajtótájékoztatóról! Már a csapból is ez folyik!! ELÉRTÉK CÉLJUKAT. Mindenki tud
mindent hiszen szenzációként továbbküldte mindenki mindenkinek.
Reméljük Vilike apukája most elégedett lesz és nem veriszét a SIEMENS székházat,
Úgy ahogy azt a Lisboai szállodaszobával
tette, amikor kiderült hogy belecsúfitottak a Dakar nevű homokozóba, és sztornírozták a versenyt.....

Bummer 2008.02.01. 11:55:14

A magyar jogban az égvilágon semmi következménye nincs az ilyen emailhez hozzá csatolt hülyeségeknek vagy a hiányuknak.

noorby87 2008.02.01. 12:08:15

www.palikracingteam.com/hu/

Itt mindenkit szeretettel meghívnak

:D:D:D:D:D

slapaj 2008.02.01. 12:42:53

Szerintem egy ilyen stájnál tökéletesen indokolt a disclaimer. Ha látnátok milyen palik jönnek el egy ilyen eseményre kajálni, meg ajándékot begyűjteni, hát ti sem örülnétek, ha terjedne a mehívó.
Ámdeviszont mondhatnám, hogy ez egy ritka szahar disclaimer, tetszettünk volna megtanulni magyarul.
Valamint nem küldözgetünk tartalmilag üres maileket szerkesztőségekbe, mert ez nem egyeztethető összes a nagyon is létező email-es protokollal.

Kacorka 2008.02.01. 12:55:56

Bummer,

ezt mire alapozod?

a disclaimer a feladó nyilatkozata, és ugyanúgy mérlegelés alá esik egy perben, mint bármi más ami a levélben áll. A feladó egy olyan kötelezettségre hív fel egyes személyeket, amikre törvény alapján egyébként is kötelesek lennének, csak itt külön kiemeli.

Mondok egy példát:

x küld egy levelet y-nak, ami mondjuk üzleti titkot tartalmaz. Y kinyomtatja és az asztalán hagyja. Z (aki mondjuk nem Y cégénél dolgozik csak vendéségben van) arra jár, sutyiban elveszi és másnap csúnyán visszaél vele. Ha nem lenne disclaimer, ezért akkor is megbaszná a magyar bíróság, de így hogy van disclaimer tuti nem hivatkozhat Z semmilyen jóhiszeműségre vagy félreértésre, stb.

Arról nem beszélve, hogy ezen cégek nagy része angolszász területre is levelezik, ott pedig kurvára jelentőség van a felelősségkorlátozó meg egyéb záradékoknak, ezért meg nem fognak két féle levélpapírt, e-mailt rendszeresíteni

Hidd el, ha ez nem így lenne nem baszakodna vele egy csomó komoly cég, nem trendiségről van szó.

Palikéktól továbbra is hányok természetesen.

slapaj 2008.02.01. 13:01:16

Jó, de ki az a Szabolcs?
Amúgy ez is van olyan szép mondat, mint amik a disclaimerben találhatók.

Eszerint ugyanis a sajtótájékoztató témája foglakozik valamivel. Magyarul kétféleképpen is meg lehet ezt foglamazni:
1. A sajtótájékoztató témája ... lesz. 2. A sajtótájékoztatón ... -tal foglakozunk majd.
Csakhogy ez a kettő nem kombinálható.

Kiri 2008.02.01. 14:12:06

Ez egy sima mezei "disclaimer" volt, minden normális cég csatol ilyet a mailjeihez...

megint vihar a biliben.....

sbalazs1 2008.02.01. 14:12:38

Remélem azt jelenti be a Palik "úr", hogy visszavonul a közéletből és visszamegy taxizni...

is 2008.02.01. 16:32:19

1. gyuszi bával értek egyet: egy mondat a body-ba is kell.

2. a disclaimereket a hülye amcsi userek kényszerítik ránk, akik mindenféle agyalágyult helyzetben azt keresik, hogy kit mire perelhetnek, erről nem a cégek tehetnek.

kiapalik 2008.02.01. 18:06:43

Kiafaxom az a Pali(k)?
Aki belespriccelt valamilyen Anikóba?

Racing Team? Befosok, ennek a pali(k)nak fontosabb a médiaszereplése, mint az autóvezetői képessége (az alulról közelíti a nullát!)

Cypress 2008.02.01. 18:57:08

"Mert telepakolni szeméttel a világot, és zajjal más emberek inboxát egyáltalán nem közömbös, hanem romboló tett."

OP! Ez a post pont annyira volt értelmetlen és feleslges, valamint romboló tett, mint maga a meghívó és WR teljes írása. Ne gyártásatok összeesküvés elméleteket, ez olyan snassz, ciki, mittomén. Egyetértek BÖ-vel, Winkler igyekezett vihart kavarni egy kanál - nem pohár - vízben. Röhejes az egész. Kész ennyi, felejtsük el és foglalkozzunk az autókkal.

Secnir 2008.02.01. 19:39:02

aha, szerintem azt fogják bejelenteni, hogy igaz, nem idnultak a Dakar rallyn, de miután a Bamako lefutott, és láták az úr szemével, hoy a nép örüle és nem löve, ezért mégiscsak a hősök elindulhatnak a Párizs-Dakar rallyn, és nem lesz baj a rút afrekában.


Persze, mert a párizsi csőcselék már franciaországban felkoncolja őket :)
vagy lisszaboni, vagy honnan indul.
ez is szép. a párizs dakar rally miért nem párizsból indul? miért nem egyből dakar-külsőből?

danken 2008.02.02. 00:59:17

Lehet nem leszek népszerű, de én úgy általában normális embernek tarom Palikot, és a F1-es munkáját tekintve pozitívan ítélem meg, jól megszervezett futamokat csinál, a közvetítéseket viszont elfelejthetné, mert azt szörnyen csinálja

paliklacihimself 2008.02.02. 12:02:05

Nem tudjatok ki az a Kulcsár Szabolcs? Egy identitás-zavaros wannabe firkász...

Balázs György 2008.02.03. 08:25:24

Helló!
Ez úton szeretnélek figyelmeztetni, hogy ez egy csapda!
Ha elmész arra a rendezvényre akkor minden bizonnyal elolvastad a PDF-et amit súlyosan titokban kell tartani. A Keresztapától tudjuk, hogy a titok megözzésének csak egy módja van...
Ne aggódj hiánozni fogsz:-)

Tucsok84 2008.02.08. 17:49:39

milyen volt febr 5?

de ahogy látom, hallom élsz még
süti beállítások módosítása