Betört az ablak? Cserélje ki!

Alfa Romeo 75 ablak cseréje házilag

  2008. január 24. - Csikós Zsolt Címkék: csináld magad alfa romeo totalcar flotta

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

Alfa Romeo 75 Nord oldalról

Amint a Belsőség-olvasók közül néhányan talán észrevették, karácsonykor keletkezett egy betört ablakú autóm. Méghozzá nem egy betört ablakú autó megvásárlása által, hanem egy ép ablakú autó ablakbetörése által. Szerintem az utóbbi a kellemetlenebb, bár minden a helyzettől függ.

A karácsonyi időszakot amúgy is a 190-es Mercivel húztuk volna le, azóta meg sokkal többet volt nálam tesztautó, mint korábban, az Alfát talán egy hetet használtam összesen. Micsoda hét volt! Amikor a feltöréséről írtam, egy kommentelő találóan idézte azt a részt az Alfa megvásárlásakor írott cikkemből, hogy:

A hang pedig olyan, de olyan... Szerintem mínusz húszban is leeresztett ablakkal fogom használni, ha még működik akkor az ablak.

Hát tessék!

A szerző Alfa Romeo 75-je bűnözéstől betört ablakkal

Azért applikáltam némi nejlont az ablakára, hogy ne essen be a hó. Az elsősegély-nyújtásban társam volt az autós ember legjobb barátja, a duct tape, ajánlom mindenkinek, hogy tartson egy tekerccsel a csomagtartóban, sose lehet tudni. De a nejlonon nem lehet igazán kilátni, Zuglóban pedig sok a jobbkezes utca. Rémálom volt minden elindulás otthonról, hazaérkezés munka után. Meg egyáltalán, ha az ember öreg autóval jár, az legalább a lehetőségekhez képest ne nézzen ki úgy, mintha egy gigantikus fémtehén gyomrát már kétszer megjárta volna.

Szerencsére Takács Péter egri olvasónktól, Alfa 75- és régiautó-rajongótól kaptam egy jobb első egész, és egy jobb hátsó hátsó háromszög-ablakot. Ingyen, csak el kellett érte mennem. Lám-lám, nem is olyan közönyös világban élünk, mint gondolnánk, sőt. Igaz, kollektív utálat övezett emiatt a kollégák részéről, nem teljesen alaptalanul az önsajnáltatás általi lejmolás vádjával illettek.

A szerző Alfa Romeo 75-jének ajtókárpitja

A döbenetesen jól sikerült móri Belsőség-találkozó előtt volt még egy-két órám szombaton, gondoltam, megcsinálom az Alfán legalább a jobb egyet, még mielőtt összetöröm valamelyik kereszteződésben. Kicsit fáztam a dologtól, mert motoros ablakos autón még nem próbálkoztam ilyennel, de nem csalódtam az olaszokban: szép logikusan lehetett szerelni mindent, csak rá kellett jönni a dolgok nyitjára.

Az ajtókárpitot általában valamilyen rejtett csavar fogja középtájt, tipikusan a kapaszkodó-könyöklő alatt, körben pedig finom erőre kiugró patentok tartják. Leszedtem a fedelet a behúzóról, kitekertem mögötte a két csillagcsavart, és egy széles fejű csavarhúzóval, finoman lepattintgattam körben a kárpitot. Lehúztam a hangszórócsatlakozókat.

Minden, mint a nagykönyvben.

A szerző Alfa Romeo 75-jének ajtóbelsejét borító nejlon

Elém tárult a nejlon, amit azért tesznek ide, hogy az ajtóba folyó víztől védje a nedvességre érzékeny kárpitot. Az amatőr autóhifisek ezt nem szokták visszaragasztani, mondván úgysincs rá többé szükség. Nos, olyankor mállik szét a kárpit alja egy-két év múlva. Lefejtettem a nejlont, aztán nekiálltam kiszedni az ajtó aljában lévő törmeléket.

A múltkor, amikor a Katival kitakarítottuk az utasteret, a biztonsági üveg törmeléke kiszakította az Electrolux porzsákját, ezért most nagyon húzta a száját, hogy a friss zsákkal szerelt porszívót újra megpróbálom tönkretenni. A családi béke megóvása érdekében maradtam a kézimunkánál. Először munkáskesztyűben próbálkoztam, de nem tudtam rendesen fogni, ezért egy ecsettel kupacba söröptem a törmeléket, és némi véráldozat árán kiszedegettem a maradványokat. Ismét szép adag gyűlt össze, a végét már a lefolyólukon át söpörtem ki, ebbe a nejlonba:

Üvegcseréppel telt nejlon

A szerző Alfa Romeo 75-jébe installált új üveg

Leeresztettem az üveg maradékát (mert a motoros ablak is működik ám!), kiszedtem az üvegtartó konzolt, összesen két anya tartotta. Ezután elkövettem egy hibát, mert az emelőmotor bovdenjének a vezetősínjét is kicsavartam alul és felül, gondoltam, az új üveg bejátszásához kell majd a hely. Csak baj lett belőle. Az ablak felülről megy be a tokba, ahhoz, hogy beférjen, ki kell fűzni az ablaktömítést. Szerencsére az én 75-ösömön még puha a gumi, könnyen ment. Ám amikor fentről behúztam az üveget (ez elsőre elég tökölődős játszadozás volt), az a vezetősín rossz oldalára csúszott, és a súlyánál fogva megszorult. Kis híján eltörtem. Vissza az egész, üveg ki, szerkezet visszacsavar, innentől egyszerű volt, mint a teafőzés.

A szerző Alfa Romeo 75-jének üvegtartó konzolját tartó két csavar

A fenti képen sárgával bekarikáztam az a két csavart az üvegtartó konzol alján, aminek az emelő szintén sárgával bekarikázott csavarlyukjaival kellett találkoznia. Aztán visszapasszíroztam a gumisínt, kipróbáltam, hogy megy-e az ablak föl-le. Állítottam egy kicsit a konzolon, a vezetőn, most szépen csusszan.

Visszaragasztottam a nejlont (sajnos a belső, másik fajta műanyagból készült, fehér fólia szétmállott a kezeim között, azt kihagytam, ejnye, tudom), felpattintottam a kárpitot, visszacsavartam a behúzót, majd megpróbáltam lepucolni az üvegről az ujjlenyomatokat, foltokat. Fura volt, valahogy az egész ablak felülete ragadt. Ilyen ablakpucoló, olyan ablakpucoló, denszesz, benzin – a ragadás elmúlt, a foltok viszont csak kontúrjaikat veszítették.

Egy eldugott sarokban még féktisztítóval is próbálkoztam, mert az minden zsírt leszed – olvasztotta, na akkor jöttem rá, hogy miért volt ragacsos. Ez ugyanis zöld üveg (az autón a többi barna, de egy filléres kocsinál, ingyen kapott üvegekkel az embernek ne legyenek extra kívánságai), méghozzá azért, mert belülről gyári fólia van rajta. Az ablakot élete során valamikor valami párolgó vegyszer mellett tárolták, és a régi nyomok, foltok örökre rajta maradtak az enyhén megolvadt fólián. Tanulság: ne tartsunk fóliás ablakot vegyszerek közelében.

A szerző Alfa Romeo 75-jének új ablaka

De azért nagy az öröm, ismét kilátok jobbra, az ablak megy fel-le, már egyre inkább autónak néz ki a 75-ös. Legközelebb megcsinálom a hátsót is, bár az állítólag nehezebb. Ott ki kell fúrni a fémpálcát tartó nagy szegecsét, és biztosan nem lesz olyan popszegecshúzóm, sőt, szegecsem sem, amivel meg tudom majd csinálni. Mindegy, ha kész lesz, hónapok óta először végre lemoshatom a 75-öst. És csak mellékesen jegyzem meg, hogy még mindig nem jöttek elő rajta műszaki hibák…

A szerző Alfa Romeo 75-je új ablakával

Éljenek az öreg olaszok, vesszenek az autófeltörők!

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr74310070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2008.01.24. 15:34:36

látod, látod. a közösségi tudat :)
ne mosd le azonnal, hiszen a "real rod never shines" alapon ennek a GÉPnek sem illik csillognia :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.24. 15:37:45

Ezek után kéne letenned mellé pár taposóaknára figyelmeztető táblát, hátha nem nyúlnának bele:) Én minimum két német juhászt szereznék be, és váltott műszakban őrködnének a kocsi mellett:)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.24. 15:42:20

Ja és az öreg fityómban volt az a játék, hogy nem lehetett lehúzni az ablakot teljesen mert leesett:) Bazz, ahányszor én azt szereltem.. És sose tört el. A végére már 15 perc alatt meg tudtam igazítani, igaz abból 14 percig tartott a kárpit gyors leszedése és visszacsavarozása.

SsPL71 2008.01.24. 15:43:28

Nem értem, alapból nem "zöld" egy gyári ablaküveg?
Mert akkor vagy a hátsó nem gyári, vagy az van fóliázva.
Gyári üvegen fólia??? hmmm, érdekes konstelláció. Én úgy tudom, hogy az üveg anyagába kerül bele az az UV szűrő adalék amitől zöld lesz egy autóüveg.

Tommi 2008.01.24. 15:49:40

Ügyes és szerencsés...

Csikós Zsolt 2008.01.24. 15:51:28

SsPL71:
én is úgy tudtam, hogy anyagában színezik, de ezen fólia az. Tök puha, amikor megtámadja a féktisztító, márpedig az üveg arra meg se rezzen.

SsPL71 2008.01.24. 16:02:50

Cs.Zs: Köszi, minden esetre érdekesnek tartom.
Talán a régi e30-omba tettek utólag olyan üveget (mivel azt is kitörték vagy be) ami nem volt UV szűrős, vagyis színezett.

Most a szutyukiba úgy láttam zöld üveggel pótolták a hasonló módon betört oldalablakot. Megnézem majd, hogy fóliás-e, bár kétlem.

Fairlane 2008.01.24. 16:08:48

"Éljenek az öreg olaszok, vesszenek az autófeltörők!"

Egyetértek mindkettővel ;)

Nekem 155ösöm van, azon cseréltem üvegeket. Ott valamivel többet kell bontani, viszont azon is szétmálott a nejlon :)

ColT 2008.01.24. 16:13:10

NEkem az Escorton kéne cserélni hangszórót, mert szétmállott a membrán... Azzal az a gáz, hogy az egész kárpitban egy darab csavar nincs, fém fülek tartják az ajtón, és azt leszedni még OK, de visszanyomogatni.... Neeeeee

_murci_ 2008.01.24. 16:15:31

nah csak nincs veszve még a haza :)

az első hátom mondat naggyon királyos volt, angol humor rulz :))

Papp Sanyi 2008.01.24. 16:23:02

Ezeket a hangszórokat a kocsival adták? Mert rettentően gányul néz ki. Fogalmazhatnék úgy is, hogy hányadék. Ajánlom a sürgős cserét!!! Egy ilyen szép autóba nem illik:)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.24. 16:53:18

Zsolt, nehogy kicseréld a hangszórót, ha valami jobbat raksz bele akkor azért belezik ki a kocsit. Hajajj mennyi ilyet hallottam már...

apamacko 2008.01.24. 17:28:11

"az első hátom mondat naggyon királyos volt, angol humor rulz :)) "
Igen igen !

Csikós úr : A Ferrari cikkért kössz !

Bár Móron még arra panaszkodtál h sose jelenik meg mer nem illik sehova :-P

Ja és minden garázsba kell egy egy régi (v egy Tecsós 5000Ft-os új) porszívó !
(v. asszony kap egy szép újat te meg lenyúlod a régit :-)

Üdv.

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2008.01.24. 17:46:44

régi swiftben láttam gyárilag(!) barna fóliás ablakot. de pl BXekben gyárilag volt: nem-szinezett, barna és zöld színü üveg is.

_murci_ 2008.01.24. 18:13:00

pardon az a - hátom mondat - az 3 (három) akart lenni, csak akkor még dolgoztam ezért a félreütés

igazából a Brana színű üveg a legjobb mert abba töltik az ászokat :))

_murci_ 2008.01.24. 18:14:02

nemigaz meg kéne tanulnom írni asszem - BARNA (most sikerült :) )

Farkas_1985 2008.01.24. 18:30:05

A folia nem tarotta egyben a betörő üveget? Vagy az eredeti ablak nem foliával sötétített/barnított?

Mert amikor az én kocsim bal hátsó, házilag foliázott ablakát megpróbálta valaki betörni, akkor a foli nem engedte beesni- széthullani.

MGT 2008.01.24. 18:35:24

Azért ennyire nem rosszak az olaszok, hogy egy hét használat után aggódni kéne:

"az Alfát talán egy hetet használtam összesen."

"És csak mellékesen jegyzem meg, hogy még mindig nem jöttek elő rajta műszaki hibák…"

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.01.24. 18:37:53

ehh, anno a sógorom kadett gis-jének hátsó üvegét az tartota egybe,a sötétítő fólia, máig nemtudjuk miért történt meg hogyan, teljesen pókhálós lett az egész, ha nincs fólia kaptunk volna egy nagy adag üveget a nyakunkba, meg nem épp egy kicsi üveg az a hátsó szélvédő...kár hogy nem az alfával jöttél mórra :P

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.24. 18:43:12

miluman, na azért a Mercizésnek is volt feelingje, kérdezd csak omm-ot vagy apamackót, esetleg baowahot:) Állat volt. Végig Fiatokról beszélgettünk. Egy Merciben.

Laci 2008.01.24. 19:33:10

Nem lehet, hogy egy eltávolitott fólia ragasztórétege ami foltosodik és ragacsos? Pengével meg kell próbálni lehet lejön.

Karpathy · http://artofmax.com/ 2008.01.24. 19:34:28

A szerelőm szidta múltkor a Mergát hazáig, egy Opelben (egy régi 200-as merciről van szó). Nem úgy festett, mintha hinne a Mindenmásautó/Merci felosztásban.
Mindegy.

Nekem a Fiat ablakemeléssel azért van bajom. Ölég ramati...

ommm 2008.01.24. 19:57:56

az öreg állólámpában otthon voltunk.
ennyi elég is.

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.01.24. 20:04:37

az öreg állólámpásról és a képeimről ízelítőnek egyenlőre ennyit: kepfeltolto.hu/i/?25235 kepfeltolto.hu/i/?25236 :P

_murci_ 2008.01.24. 20:13:19

téényleg milu, mikor tolod már fel a képeket indára?

Matyessz 2008.01.24. 20:17:01

Én is egy öreg Fiatot vezetek (Croma),nekem a kavicsokkal gyűlt meg a bajom. Bepókhálósodott egy fél tégla hatására, aztán csere, majd egyhónap múlva kaptam még egy kavicsot és megint pókhálós.

Quattroman 2008.01.24. 20:17:47

Ha a hatso haromszög is zöld akkor eleg tarka öszhatasa lesz a dolognak!
En megeresztenek egy telefont egerbe es meg egy utat megerne.
A haromszög cserehez ugyis ki kell bontani a lejarot es akkor legalabb az oldala egyszinben pompazna

Zebra 2008.01.24. 20:47:58

(Ha esetleg nem tudnák az olaszautó tulajok: Eger, Meder út. Ott van egy olasz autókkal foglalkozó bontó, pont mellettünk.)

Tommi 2008.01.24. 20:53:00

miluman: ha felrakod a képeket az indára, tedd a címkék közé, hogy belsőség
köszke előre is

Rocko- 2008.01.24. 21:03:40

jobb, mint új korában. mondjuk erről a fóliás dologról nem tudtam, Alfától nem is vártma el, szóval meglapődtem rajat rendesen.
és ha még egyszer valaki megkérdezi, h miért járnak ilyen "csotorgányokkal", olyan emebrek akik a sajátjuknál jóval több és újabb autóra van rálátásuk: ezért. mert 2-3 óra alatt az ember saját maga kicseréli az üveget, nem a szervízben vár 2-3 napot a 30-50 ezer frintos munkára.

scheerti · scheerti.blog.hu 2008.01.24. 18:43:12
miről maradtam le...

Csikós Zsolt 2008.01.24. 21:16:27

_murci_:
Még jobb a zöld üveg. Nem tudtad, hogy abban van a mentolos sör? :-)

Takip 2008.01.24. 21:18:51

Sziasztok!
Én adtam az üveget Zsoltnak! A titok a ragacsra:
Le volt fóliázva, majd lehúztam és nem lett a ragacs lemosva, ebben az állapotában kapta meg Zsolt.
Az Alfa üvege, mint minden gyártóé anyagában színezett.

Csikós Zsolt 2008.01.24. 21:19:04

Rocko-:
az eredeti nem volt fóliás. Volt mit takarítani. Egyébként a Takács Peti hívott este, hogy amit ő adott, az fóliás ablak, és hogy vegym le a fóliát róla. Egyelőre azon gondolkodom, hogy hátul nejlonosan hagyom az ablakot. Akkor a drogos autófeltörő is látja, hogy nemrég nyomták fel a kocsit, és talán nem próbálkozik. Meg a zár is beakadt az üvegtörmeléktől, ezért nem tudom hogy szedem széjjel.

GGG77 2008.01.24. 21:32:36

De egyáltalán volt benne magnó, vagy vmi csomag? Mi a f@sznak törték fel?
Hogy törnék el a kezét egy ilyen köcsögnek...

Roro · http://www.ormany.hu 2008.01.24. 22:03:19

"Akkor a drogos autófeltörő is látja, hogy nemrég nyomták fel a kocsit, és talán nem próbálkozik. "
Jaaaaaaaaa, ha már üveget tör, akkor rögtön drogos is? én inkább úgy mondanám egy vén nyanya rekedt hangján, hogy: BETYÁR,HULIGÁN!
"Ezeket a hangszórokat a kocsival adták? Mert rettentően gányul néz ki. Fogalmazhatnék úgy is, hogy hányadék. Ajánlom a sürgős cserét!!!"
papp sankó, nem látod hogy az egy Harmann Kardon komponens szett? A bolygó legjobbja. :D

ommm 2008.01.24. 22:28:40

miluman: látom, azért szépen kupálódsz fotós témában. makró rulz :)

Rocko- 2008.01.24. 22:36:02

Zsolt: félreérthető voltam: a belső, fehér, ajtón lévő fóliára gondoltam.
a hátsó ablak úgy hagyása jó ötlet. :) vagy filccel írd rá: "már késő". :D

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.01.24. 22:48:01

ommm: iiigen, igyekszem, mert fotózni állat, már csak meg kell tanulni fogni hogy ne remegjen :D meg valami jobb gép se ártana, bár még az oké is...

Wickey 2008.01.24. 23:15:20

Hát ezért törtem én magamat, hogy (az amúgy jóval ritkább) barna üvegből szerezzek neked? :-PPPPP
Nembaj, eltesszük tartalékba, még az asszony Americájához jól jöhet :-)

George 2008.01.24. 23:44:05

Harman-Kardon, vagy nem, azt nem látom, de hogy nem komponens szett, az biztos. Koax-nak hívják az elrendezést, és akármilyen márkás a cucc (olasz autóba egyébként Hertz illene), tényleg nagyon ronda. Ez a baj egyébként az utólagos hi-fi-vel, hogy nem illik bele semmijen kocsiba. Mindazonáltal inkább nézzen ki szarul, minthogy torzítson...

ommm 2008.01.25. 00:03:20

bocs, de ki-a-faszom-akar-egy-kétliteres-dellortós-alfában-zenét-hallgatni?
ez nem erről szól.

_murci_ 2008.01.25. 00:05:43

mentolos sör rulz :D

de a tequilás sör sokkal finomabb, mitöbb létezik is, asszem Desperados vagymi :)

paci 2008.01.25. 01:14:12

hali! Csikós úrnak, vmint az összes olaszautós hívemnek üzenem, hogy Komeszt megyében is van olaszautós-bontó (Tata mellett, Agostyán). Ami nincs kéznél, azt kitúrják 1 olaszországi telepen. Meg hoznak be régi vashoz új cuccokat is. Amíg FIAT-om volt, mindent megkaptam náluk.

AP (törölt) 2008.01.25. 01:42:15

ommm szívem..
a sorban állva esetleg?

vidéken még megoldható hogy csak a motort hallgatod, de a büdöskoszosszaros fővárosunkban?

Pöcs Gulyás 2008.01.25. 06:56:50

Nem kivanom senkinek, hogy ilyesmivel szivjon, de a porzsakszaggatos - üvegcserepszedegetös problemara jo megoldas lehet a kandalloporszivo.

Ez egy fedellel zart plehvödör, kis darab porszivocsövel, meg egy lukkal. Ebbe dugja az ember a porszivo sajat csövet, a gusztustalan, nehez cucc meg ott marad a vödör aljan. Barkacsboltban par ezresert.

lebegés-éjszárny · http://www.zoldi.ejszarny.hu 2008.01.25. 08:13:43

mi az h olyan felosztas h merci/tobbi ??????????
ehhh :)
citroen/tobbi auto :)

ommm 2008.01.25. 08:41:27

AP: oda nem jár vele, tudtommal. a 190D-ben utazik, vagy motoron :)

oggy 2008.01.25. 08:59:31

Érdekes amit az autóüvegekről írtatok!Ezzel a témával kapcsolatban lenne kérdésem: autómon (hosszúplatós Astra) a két oldalüvegen s a hátsó ablakon matrica volt vmikor, na most amikor a üveg bepárásodik a betűk helye frankón előjön. Már mindennel tisztítottam ,de nem akar eltűnni, a t"köm tele van ,h ilyenkor ács és állványozó vaok óriási betűkkel. Lehet ,h a színezett üveget az ibolyán inneni sugarak másként szíítták ki?? Valakinek ötlete?? Vkinek esetleg ötlete? minden okosságnak örülnék, előre is koszi!

Wickey 2008.01.25. 09:28:47

ommm:
nemtudom, én elég komoly zenét tervezek a gtv6-ba is, ami ugyan nem delortó, hanem sajna Fosch Motronic (született: L-Jetronic), de hat henger nemhazudik. Hosszú távon viszont unalmas.
Ha van, az sosem baj, a muzsikát ki is lehet kapcsolni, plusz, ha zavar hogy kopog, zörög, csattog valami a motorban/futóműben, akkor fel lehet tekerni a hangerőt, és nem hallod :-))

diablo696 2008.01.25. 09:53:37

Valóban undorító dolog, ha v.ki más nehezen összekeccsölt tulajdonát rongálja, lopja el!De a megoldást nem fenntről kell várni mert megoldhatatlan.A megoldás az, hogy a társadalom "össze"zár és az ilyen tettek nem megy el szó nélkül!Ide tartozik pl. hogy rászólunk arra a taknyosra akki laza mozdulattal pöcköli a csikket a b.megállóban, v. ha a kollega meséli hogy b.szott ki egy ellenőrrel,csendőrrel,üzemi portással nem röhögünk egy jót rajta!
Az általunk magasztalt jóléti államokban is a lakosság az első védelmi lépcső.

diablo696 2008.01.25. 09:55:56

Valóban undorító dolog, ha v.ki más nehezen összekeccsölt tulajdonát rongálja, lopja el!De a megoldást nem fenntről kell várni mert megoldhatatlan.A megoldás az, hogy a társadalom "össze"zár és az ilyen tettek nem megy el szó nélkül!Ide tartozik pl. hogy rászólunk arra a taknyosra akki laza mozdulattal pöcköli a csikket a b.megállóban, v. ha a kollega meséli hogy b.szott ki egy ellenőrrel,csendőrrel,üzemi portással nem röhögünk egy jót rajta!
Az általunk magasztalt jóléti államokban is a lakosság az első védelmi lépcső.

diablo696 2008.01.25. 10:20:12

Bocsi remega kezzemmm!!
Anno autóért voltunk Svájcban és Zürich külvárosában egy autóspihenőben akartunk
aludni.Eső zuhog, ablak zörög, hát nem ránkküldte v.mi helyi lakos a kommandót!Tudniillik a jóléti államban Tilos az autóban aludni!Mivel akkor még csillagos
útlevelünk volt elengedtek egy figyuval.
Na ez jó lecke volt demokráciából!
Ja, a kézeltörős,levágós brutalomannoknak egy kis egérmozi apostatesofislam.com/media/handcutting.htm

Csikós Zsolt 2008.01.25. 11:18:08

Wickley:
köszi, privátban ment a levelezés, már megvolt egy ideje. De még egyszer tényleg köszi. Ha az autó nem Harlekin, legalább az üvegei legyenek azok...

Solymi 2008.01.25. 16:28:33

www.mobilpont.hu/hogyan_mukodik
Ajánló telszáma: 20/3279398

Karpathy · http://artofmax.com/ 2008.01.25. 20:41:19

utolsó okosság

én annó fóliáztam. A denszesz hozza le a legmaradéktalanabbul a szmötyit

A gumiszegélyekre vigyázzatok mert megeszi a szesz. Utána ápolni!

SD 2008.01.26. 09:17:57

Naná hogy naná:) Ablakot szerelni tiszta öröm:) Az enyémben mikor kezdett nehezen működni szétszedtem, (de jobban mint kellett volna) szóval egy spirál menetes bovdent teker egy motor aminek a tengelyén keresztül megy, és apró golyók vezetik egy műanyag házban:) Amikor szétszedtem minden érthetővé vált, ez bizony idővel bemocskosodik aztán felemészti magát és szorulni kezd:) De sebaj majd én:))) Ki, szétpattint apró golyók lehullanak a nagyszüleim kertjében a porba:D na f@sza... jó hát amit megtaláltam összeszedtem, féktisztító kupakjában tisztogattam... Aztán egy apró lyukon, miután az egész szerkezetet letiszítítottam újrazsíroztam, vissza nyomkodtam egyenként... Már láttam ahogy felkötözött ablakkal fogok járkálni amíg találok új mechanikát mert állítólag ezt szétszedni lehet csak:D Aztán összeraktam és azóta müxik... Sőtt simán, és lágyan csusszan:D

Szóval ez hülyebiztos technika, csak megfelelően kell hozzá hülyének lenni:)

Azóta már vettem mindkétoldali pót szerkezetet, de nem akar tönkremenni:)

Mákom volt? Lehet:) De akkor is forza alfa:) Mert eddig mindíg jótékonyan reagált, próbálkozzak bármivel:)

Mostly Harmless 2008.01.27. 17:38:23

Csikós olyan, mint Farkasházy Tivadar: roppant hosszan tud beszélni roppant érdektelen dolgokról roppant érdektelenül.

a márk 2008.01.28. 01:41:21

akkor ne olvasd, ilyen egyszerű...
süti beállítások módosítása