2014 legdurvább fedélzeti kamerás videói

  2015. január 02. - Máth Dávid Címkék: válogatás top10 2014 fedélzeti kamera dashcam

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Le Mans-i raceface-hiéna
2015-06-19 17:11:41

Vannak gátlásaid? Fél percre tedd el mélyre, a fiók aljára, mert ide pofa kell – versenypofa. A

Matekos hiéna Le Mans-pendrive-ért
2015-06-16 20:53:41

A hiéna új konca 3,74 gigányi tömény sajtóanyag (persze törölhető) cseppalakú műanyagtokba csomagolva

Aztán stadionban aludtál-e már? Hiéna ugyanitt
2015-06-13 12:09:48

El nem tudom képzelni, milyen kemény csata ment a négy nagy csapat szervezői között, hogy ki mely pálya közeli

Nem csak a BMW-s lehet tahó
2015-03-13 16:18:11

De néha a porschés is. Meg a passatos phaetonos. Sőt, olykor autó se kell hozzá, hogy ugyanebből a halmazból

Tavaly közel ugyanezzel a címmel készült hasonló válogatás. Azóta több tízezer újabb fedélzeti kamerás felvétel került a videómegosztó oldalakra, többségük 2014-ben is Oroszországból. Az alábbi felsorolásból a nagy kaukázusi bunyók, tömegbalesetek és rendőrös hajszák kimaradtak. A következő videók leginkább sajátosságuk jogán kerültek a top tízbe; az ezeknél csak egy fokkal általánosabb tavalyi felvételek is kiadnának hosszban egy Tarr Béla filmográfiát. 

 

A felrobbanó ladás

Oroszországból tényleg mindent láttunk már, ami az utakon megtörténhet, de a forgalomban spontán robbanó autóra 2014-ig kellett várni. A videón látható eset áprilisi, egy házilag gázüzeművé alakított Lada szomorú végét látni rajta. Ha a lökéshullám olyan erős volt, hogy a pótkereket három méter magasra vigye, képzelje el mindenki, mit művelt a bent ülő két srác dobhártyájával.


Az útrobbantó rakétás

Szintén műfajalkotó a következő videó. Még augusztusban történt, hogy egy ukrán ladás elé robbantottak egy méretes krátert. Vova Prach – a tavasz óta gyakorlatilag háborús zónának tekinthető – Donyeck közelében autózott, amikor egy rakéta felhámozta előtte az utat. Prach szakmáját tekintve autószerelő, azt mondja, a Ladájába maga által épített bukókeret mentette meg az életét. A videó bal alsó sarkában lévő dátum ne tévesszen meg, 2014-es a videó – legalábbis Putyin propagandatévéje, a Russia Today szerint.

 

Az autóra szaltózó motorosos

A fizika hazugság – ezzel a felütéssel került a Jalopnik év végi dashcam-válogatásába ez a fehérorosz videó. Millióból egy. Az év mázlistája. A kopott közhely itt már semmit sem ér: az autóra szaltózó motoros az, amit nem látunk minden évben.


A sávváltáskor Lambót törős

A kulturált közlekedés egyik világhatalmából, Kanadából érkezett az alábbi videó. A decemberi felvételen egy Lamborghini Murcielago kerüli nagy tempóval az autópálya népét, nyomában egy új Dodge SRT Viperrel. Törött Lambóról viszonylag sűrűn érkeznek hírek a világból, de mozgóképen látni, ahogy az 50+ milliós sportautóval letarolják a pályával határos kerítést nem mindennapi. A gyorshajtást és a felelőtlen sávváltást 700 dolláros büntetéssel értékelte a rendőrség, de a 27 éves sofőrnek ennél talán jobban fájt az autóban esett kár.


A rejtélyes szellemautós

Áprilisban, egy moszkvai csomópontban készült a konteo/UFO/Szaniszló-hívek kedvenc weboldalainak idei slágervideója. Honnan került oda az a rejtélyes szellemautó? Az illuminati a YouTube-on teszteli az éberségünket? Én csak kérdezek, tudjuk kiknél van a válasz.


A bosszúálló kamionosos

Hogy a tehetség és a taplóság nem egymást kizáró tulajdonságok, ez a thai kamionsofőr tökéletesen igazolja. Az MAN-es keresztbe csúszó pótkocsival pofozza szélesre magának az utat, s ha a történet ott kezdődött, ahol a videó, mindezt bosszúból teszi. A Hilux sofőrje vesztére belement a játékba – legalábbis annyira, hogy az előzésről nem mondott le, miközben ez a minimum tíztonnás kamion volt előtte a mozgó akadály. Baj is lett a vége.


A mindent elfújó tornádós

Tragikomikus perceket rögzített az az autós, aki még éppen nem későn fogta menekülőre egy tornádó elől. Az orosz így autójából nézhette végig, ahogy a tomboló vihar az utcájával együtt elviszi a házát. Mire az autót – ezzel együtt a műszerfalra rögzített kamerát – visszafordítja a szél, a garázsnak már csak a sziluettje áll.


A vaksötét éjszakát narancsra festő valamis

A 2013-as cseljabinszki meteoresemény alatt készült videódömping után csalódás a tavalyi termés, ami a szférikus csillagászat látványos fényjelenségeinek megörökítését illeti. 2014-ben a műfaj legjobbja ez a szintén orosz felvétel lett Szverdlovszkiból, valahonnan az Ural közeléből. Már, ha egyáltalán meteor van a videón. Hogy a felvételt még a Russia Today is három kérdőjellel töltötte fel, sokat elmond a helyzet titokzatosságról. Sőt, a rejtélyes sztorit még a – nem éppen konteo-vonzalmáról ismert, mértékadó – Time is feldolgozta honlapján, az ő írásuk itt elérhető


A kamion-darálóba került focusos

A miért ne válts sávot takarásból iskolapéldáját rögzítette egy kamionos nyáron a belga E40-es autópályán. Már a felszakított a tetőlemez láttán se gondolnánk, hogy élő szervezet túlél egy ilyen roncsban, pedig ott még nincs vége. Az augusztusi balesetet dupla csigolyatöréssel és összeroncsolt kézzel túlélte a Focus sofőrje. A mentésnél még kómában volt, októberre csaknem teljesen felépült


Motorháztetőn kapaszkodó őrültes

Nincs nagyobb para egy őrültnél, aki maga sem tudja, hogyan tegyen kárt benned, de jól láthatóan minden vágya ez volna. Ennek az orosz autósnak egyetlen reménye a szélvédő volt, mint fizikai akadály, na meg a tudat, hogy a gáz meg a fék megfelelő ütemű kombinációja az aktív önvédelem hatásos módja.


A gyűjtemény szubjektív válogatás, nem egy egyetemesen elfogadott top10. Ha ismersz ezeknél érdekesebb dashcam-videót tavalyról, linkeld be a kommentfalra.


+1

Piroson áthajtó kamionos

Végül egy hazai a budai alsó rakpart Petőfi hídi lehajtójáról. Papp Tibi telefonja rögzítette még novemberben, úton a szerkesztőségbe. Ez már csak kedvcsinálónak került ide. Tahóból és érdekes közúti történésből ugyanis nem lesz kevesebb 2015-ben sem. Ha levideóztál egyet, küldd be nekünk a felvételt a tcolvasok@mail.totalcar.hu címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr607030151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2015.01.02. 07:25:46

Segítek, az orosz OPNI-ból szabadult ŐRÜLETES!!!

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2015.01.02. 07:57:00

A kanadai bejegyzéshez/videóhoz csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy bizony Kanada egyáltalán nem a kulturált vezetés országa. A több tízezer (éves viszonylatban százezer) bevándorló és letelepedő közel 60-70 százaléka ázsiai eredetű, többnyire pakisztáni, indiai és kínai emberke. Ezek még otthon hozzászoktak a hang-irányítású állatokhoz, és most Kanadában a közösségükben szerzett többnyire libáért kapható kanadai jogosítványokkal próbálnak vezetni - nem tevét, hanem autót. A hangirányítás elmarad, rájönnek ők, hogy ez már más kategória, de addig is rengeteg balesetet okoznak.
Tapasztalatból beszélek, évekig éltem ott és láttam, mit művelnek a bevándrlók a vezetéstechnikával. Pont ezért, mert a helyzet folyamatosan romlik, Kanadában bevezették a három lépcsős jogosítványt, vagyis elsőre nem is kaphatsz igazit, csak egy olyat, amivel egy tapasztalt ember mellett vezethetsz (mintha az bármit is tudna tenni, ha bénázol).

Kis érdekesség még. A kanadai kezdő jogosítvány teljes értékű német jogosítványra cserélhető Németországban. Itt ennyire nem értik, mi a fene is az a G1-kategória odaát a Hihetetlenül Hazugok Országában.

Egyébként tetszett a bejegytés, jók a videók.

KevinMulder 2015.01.02. 08:03:05

@Tom Bobb: Nem tartom jellemzőnek akkor sem, hogy Pakisztánból bevándorló emberke hirtelen egy lambót találjon maga alatt :)

cserepfalva 2015.01.02. 08:12:22

@Tom Bobb: Anglia dettó ugyanez...!!!

nov2016 2015.01.02. 08:23:30

A "szellemautós" a villamos melletti üres sávból érkezik. :)
Egyszerűen takarásban van a kamerás autó számára. A kamerától jobbra haladó autós jóval hamarabb meglátja és fékez is miatta.

Matenak · http://csipszerelde.hu 2015.01.02. 08:37:59

Szellemautók nem léteznek, de az látszik, hogy senki nem vezette... :-]
A motorháztetőlakó elég érdekes tanulmányoznivaló, még a rendőrautót meglátva is szorgalmasan beindult a kobakja.
youtu.be/xknz4C0ngT0

Schütii 2015.01.02. 08:56:11

Jobbkormányos szellemautó...

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2015.01.02. 09:02:43

A tornádós elég cumis, a házát vitte el, nem csak karambolozott...

Bár még 2012-es, de ez mutatja, hogy a hülyéknek van védőszentjük.
A videóleírás szerint a videón látható Lada sofőrje törött bordákkal, a hátul ülő utas karcolásokkal megúszta ezt...

youtu.be/c8gV7Rd1Ge0

Schütii 2015.01.02. 09:07:18

Az a kis papírgarázs sokkal több kárt nem tett volna az autóban ha az bent lett volna.

Guszty 2015.01.02. 09:11:55

@nov2016: valamint a szuperlassításban látszódik egy pillanatra a "szellemautó" hátulja is a kocsitól jobbra(1:06-tól).

Fferkó 2015.01.02. 09:18:02

Nem ide tartozik de:
Csak nekem tűnt fel, hogy Novoth Tibi felszívódott???
(se cikk, se égéstér , még a fotón sincs rajta)

♔bаtyu♔ 2015.01.02. 09:20:49

"A videó bal alsó sarkában lévő dátum ne tévesszen meg, 2014-es a videó – legalábbis Putyin propagandatévéje, a Russian Today szerint."

És az Index kiknek a propaganda veblapja?

Krisi 2015.01.02. 09:41:29

a Focus esete a belga autópályán azért több, mint tanulságos, napi szinten látok embereket, akik hasonlóan váltanak sávot, nekik kéne ezt megmutatni elrettentés gyanánt.

ja és egy kis flame a végére: ha már a kanadai Lambo balfasz sofőrjét megbüntették, akkor kiadhattak volna még két csekket a kamerás autónak és az előtte haladónak is, hiszen semmi keresnivalójuk nem volt a belső sávban - gondolom náluk is jobbra tartási kötelezettség van, ha nem akkor én kérek elnézést :)

Nyiri 2015.01.02. 09:55:17

@Krisi: Igazad lehet, de ezek a magyar szabályok. Kint simán lehet, hogy nem ez van.

Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2015.01.02. 10:04:36

A Lada alatt nem az út robban fel, hanem a kocsiba, vélhetően illegálisan, műkedvelő amatőrök szintjén beépített gázpalack...

Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2015.01.02. 10:07:42

Na még1x beírom, mert az első kommentem elszállt:

Az orosz Lada alatt nem az út robbant fel, hanem a kocsiba begányolt gázpalack durrant el...
És qrva nagy mákjuk volt....

Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2015.01.02. 10:10:49

Hú ez érdekes, a két kommentem között megváltozott a cikk tartalma, majd a második komment elküldése után, egyszerűen ki lettem léptetve...
Lehet, hogy még nem józanodtam volna ki????
Pedig nem is ittam (annyit).

Baaah 2015.01.02. 10:26:07

Az a kanadai nem autópályán van ott elég sok sima út ilyen, ha autópálya van városon keresztül az általában betonteknős :( Talán Montrealban van 3*3 sáv egy ilyen teknőben ott eléggé félelmetes nekem

Csikós Zsolt 2015.01.02. 10:33:04

@Fferkó:
Sokat dolgozik a műhelyben, hegyekben állnak a javítandó autók, mi is piszkáljuk, készül is cikkel, de egyszerűen nincs ideje géphez ülni.

val 2015.01.02. 10:57:39

"legalábbis Putyin propagandatévéje, a Russian Today szerint."

Ha Putyin propagandatévéje, akkor miért kell a videóit indexes cikkekbe beemelni?
Nem mellesleg pedig RT, azaz Russia Today és nem RussiaN Today. Ha valamit propagandatévéztek, akkor IMHO illene legalább a nevét helyesen tudni!

Kancsi Elemér 2015.01.02. 12:32:07

Szia, írtad, hogy:
"Ha levideóztál egyet, küldd be nekünk a felvételt a tcolvasok@mail.totalcar.hu címre."
Miért? Mit csináltok vele? Lesz valami eredménye, ha beküld valaki egy ilyet? A youtube tele van ilyennel...

Billgates 2015.01.02. 12:37:00

A +1 -es magyarországi esetén remélem a videó készítője a kamionos után ment és levideózta a rendszámot is, aztán feljelentést tett a rendőrségen. Az ilyen paraszt kamionos embert is ölhet. Legközelebb a pirosnál meggondolja, ha kap egy párszázezres bírságot.

Oldm4n 2015.01.02. 12:43:31

@Fferkó: Nem figyelsz? Tele volt a TC a TIBI... HAZA... cikkel. :)

Oldm4n 2015.01.02. 12:48:37

@val: Illene tudni, hogy az egész ZSindex a "tudjukkik" propagandamédiája. Innentől persze, hogy az USA seggét nyalják, egyértelmű, miért. Ehhez nem kell Nobel békadíj. Attól még Putyin elnök úrnak nem lesznek álmatlan éjszakái, megnyugtatlak. :)

Kandabula 2015.01.02. 13:29:30

Én Oroszországban karosszérialakatos szeretnék lenni!

2015.01.02. 14:27:39

@Sunsetjoy:

Hihetetlen, a fickó ezek után KIMÁSZIK a kocsiból. Szerintem még dühös is, mert bibis lett a feje...

wolves84lb 2015.01.02. 14:38:07

@Oldm4n: nektek mi a kurva anyátokért kell még egy TC-s cikknél is a feszkót csinálni, buzi fideszesek? menjetek a faszba...és fizessétek az útdíjat helyettem is.

Soultaker 2015.01.02. 15:09:02

Ha már Oroszország:

http://www.riemurasia.net/video/Venäjäläinen-autoilija-yrittää-vakuutuspetosta-/147620

Oldm4n 2015.01.02. 15:52:13

@wolves84lb: Fideszes a jó kurva anyád, te tajparaszt. Mit képzelsz, kivel beszélsz, te rühes? Otthon a jó kurva anyáddal, te faszkalap, tudod?!

lyken 2015.01.02. 16:22:16

@Krisi: "kiadhattak volna még két csekket a kamerás autónak és az előtte haladónak is, hiszen semmi keresnivalójuk nem volt a belső sávban - gondolom náluk is jobbra tartási kötelezettség van, ha nem akkor én kérek elnézést :) "

Se az USA-ban se Kanadában nincs kötelező jobbra tartás. Szívom is a fogam rendesen, mert gyakran előáll, hogy a két sávot lefogja két közel azonos sebességgel haladó polgár.

Well... 2015.01.02. 16:33:10

@Krisi: lassd az elso kommentet...tenyleg kegyetlenek itt a vezetesi viszonyok...de nem lehet csak az azsiaiakat hibaztatni...a helyiek is rettenetesek...senki sem nez sehova csak mereven elore.... ajanlott "canada worst driver"

www.youtube.com/watch?v=9zpMt36XkRw

Well... 2015.01.02. 16:43:10

@Baaah: a decarira gondolsz.... reszemrol imadom mikor megtellik vizzel jokat lehet rajta seadoo-zni:o)

szarazon....kepfeltoltes.hu/view/150102/decarie_dry_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

vizen...kepfeltoltes.hu/view/150102/decarie_wet_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2015.01.02. 17:22:13

@Oldm4n: a pártszinpátiád lényegtelen. Neveletlen, mocskos szájú kislegény vagy. Csillapodj.

E-Tanú 2015.01.02. 17:29:37

Itt pedig a tavalyi év legütősebb, legszánalmasabb autós videója, ráadásul egy villamosról:
e-tanu.blog.hu/2014/04/25/autos_kerekparos_bunyo_ujbudan

gergerke 2015.01.02. 18:00:22

@Krisi: A kamerás autó teljesen szabályos volt a belső sávban, arra várt hogy eltakarodjon az előtte lévő cammogó, hogy gyorsítani tudjon, betartva a követési távolságot, és a jobbról előzési tilalmat

Rocko- 2015.01.02. 19:11:37

@Well...: sajnálom az Audit, de úgy el nem tudom képzelni, hogy az imitált helyzet milyen valóságos szituációt fed le.

nemecsek ernő áruló 2015.01.02. 20:04:42

@Krisi: Lakott területen kívül igen, de Kanadában ilyen pálya szakaszok simán vannak lakott területen belül is (kb mint a Hungária körút) csak nagyobb a hely, és lehet, hogy ritkásabbak a házak, de ott akkor nincs szigorú jobbra tartási kötelezettség. Ahogy nézem a videót, ez lakott területen belül volt. Kb mint a Szentendrei út, vagy az M3 bevezető lakott területi főútvonal szakasza a lámpa után.

DocBulywood 2015.01.02. 20:32:36

@Matenak:

A motorháztetős csóka azért lett dühös, mert mint nálunk, pl a 17 villamos vonalán rendszeresen előfordul, h egy-egy autós nagy ívben tesz egy fontos KRESZ szabályra.

Miszerint, ha a villamos nyitott ajtókkal várakozik, nem megyünk el mellette.

Egy-egy autós meg azt szereti - mai példa -, h az 51-es villamost BALról kerüli ki a megállójában. Ez az SZTK-nál történt.

Szerencse, h senki sem lépett ki a villamos takarásából.

Ezeket kéne bírságolni, mehetne a 300k-s csekk az ilyen f.szparasztoknak.

Matenak · http://csipszerelde.hu 2015.01.02. 21:40:37

@DocBulywood: Jogos lehet végülis a felháborodás, de még el sem ment mellette az az autó... Mire odaért, addigra meg már be is voltak csukva az ajtajai a villamosnak, minden hatosikerterhes anyuka és a világ összes babakocsija biztonságban volt, de még az összes kiskutya is.
Bárhogy is, ha ettől kúrta fel magát emberünk egészen egy motorháztetőig, akkor el sem merem képzelni, hogy mi minden történt a villamoson, ha esetleg ráléptek a lábujjára.
De biztos teljesen megváltozott a világ, amikor le akarta fejelni még a rendőrautót is, biztos soha senki nem fog ezentúl elmenni villamos mellett. :)

vizoo 2015.01.02. 21:50:01

@DocBulywood: Tudtommal ilyen KRESZ szabály nincs, de javíts ki, ha tévednék :) Olyan van, hogy villamost nem előzünk és nem kerülünk, ha az a megállóban áll és a le és felszállás az úttestre történik. Illetve olyan is van, hogy kijelölt gyalogos átkelőhely előtt álló járművet sem kerülünk/előzünk (ez történt a videón). Ott egyébként még legalább egy autóst meg lehetett volna büntetni (a zebra előtt parkolót).

Egyébként, ha tényleg azért lett volna dühös, amire te gondolsz, akkor miért akarta szétfejelni a rendőrautót is? :)

Fferkó 2015.01.02. 22:14:54

@Csikós Zsolt:

Kár, tök érdekeseket szokott írni.
(a többi szerző érdemeit nem csökkentve...)

Jack__Bauer 2015.01.02. 22:48:32

A +1 piroson áthajtó kamionos semmi ehhez képest: www.youtube.com/watch?v=AGw0KZ8ESNM

Csődör Johnny 2015.01.02. 23:34:15

tegnap készült videó a shanghai-i közlekedésről... itt értettem meg mit jelent a hang-vezetés :D

www.liveleak.com/view?i=850_1420094461

lyken 2015.01.02. 23:42:05

@wolves84lb: @Oldm4n: Ez a stílus minek kell ide srácok?

@Rocko-: Köszi, sajnos rosszul tudtam.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.01.03. 00:11:41

Kicsit sajnálom hogy a magyar virtus kiveszőben az útjainkról.

Néha én is úgy szájba tosznám a parasztot a petrencés rúddal hogy ihaj.

ogli dzsí 2015.01.03. 00:15:18

Nem kritikázni igen? Az ázsiai közlekedés nekünk úgy tünik mint valami ótvaros káosz de ők jól elvannak vele. És olyan tömegek vannak úton, hogy ha nyugati lenne a közlekedésszervezés, soha nem érnének haza a zemberek.

Igy marad a dudálós streamelés.

zsurzsenka 2015.01.03. 02:04:43

@Tom Bobb: Szívemből szóltál! A poszt olvasása közben pont arra gondoltam, hogy ha még egyszer kiír valaki ilyet, hogy debezzegakanadaisofőrök, esküszöm megveszem a jegyet a poszt írójának, és kötelezem, hogy a megengedett három hónapig vezessen napi szinten Torontóban. A belvárosba sem kell bemennie, elég ha felmegy a 401-esre.

Semmi mást, csak egy vadrácsot szeretnék néha. De azt nagyon.

AmcsiJancsi 2015.01.03. 03:27:06

@Tom Bobb:
Csak a rend kedvéért:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_traffic-related_death_rate
Kanada: 6 halálos baleset per 100,000 lakos, Mo.: 7.7
Kanada: 9.3 per 100,000 autó, Mo.: 21.3
2012-es adatok.

.Gordon Gekko. 2015.01.03. 06:44:10

@AmcsiJancsi: Hogy a faszba lehet ott egyáltalán baleset, van hogy 3 órán keresztül senki nem jön szembe.....:)

Qrva tehetségesek a zemberek ott is.

SzJ1982 2015.01.03. 06:48:35

@wolves84lb: Na, a főostoba bejelentkezett...:D A kultúra, meg a miegymás, ugyebár... Miből szagoltad ki a fideszest, őspartizán barátom...? :D

Omelette du fromage 2015.01.03. 08:19:25

@wolves84lb: A mondatot nagybetűvel kell kezdeni. Még a libsiknek is.

RTB 2015.01.03. 11:43:49

A tornádós videóhoz csak annyit, hogy az nem tornádó volt, hanem egy erős szupercella kifutószele. A végeredmény persze ugyanaz

Thor71 2015.01.03. 14:03:21

Az összes videó akadás mentesen nézhető,persze az utolsó berángat :D Miért nem használtok youtube-ot? Baszki ez szánalom :D
Egyébbként meg Pod Kirpich videóiban millió van durvább eset,majdnem naponta új videó. Mindíg nézem,profi.

www.youtube.com/channel/UCZfp11l8Z0fjyAfQNTME_Bw

DocBulywood 2015.01.03. 18:18:41

@Matenak:
www.webkresz.hu/jog/lm_pg_34-35.html

34.-35. § Előzés, kikerülés
(8) Tilos előzni:

a) kijelölt gyalogosátkelőhelyen és közvetlenül a kijelölt gyalogosátkelőhely előtt;
b) villamost közvetlenül olyan megállóhely előtt, ahol az utasok fel- és leszállása az úttestről, illetőleg az úttestre történik;

A villamos megállók egy része olyan, h a villamos előtt közvetlenül gyalogos átkelőhely van. Lásd 17-es villamos, 51-es, de még sorolhatnám...

Szomorú, h nagyjaink matricás adókivetéssel vannak elfoglalva, holott sokkal többet lehetne beszedni egy-két renitens autóstárstól.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2015.01.06. 17:35:51

@AmcsiJancsi: Az adatokat a kanadai kormány szolgáltatja - kérlek, ebbe ne menjünk bele. Másrészről a baj akkor is adott, ha elhisszük, hogy Kanadában kevesebb a halálos közúti baleset, mint Magyarországon (nem érdekel, hol jobb a dolog), mert a "kanadai ázsiai" és "kanadai afrikai" sofőrök nem tudnak vezetni. Ez tény.

uluk4i 2015.01.09. 10:52:21

@Krisi: épp ezt akartam én is írni, ez az eset napi szinten fordul elő, hogy a háromsávos legbelső sávjából vágódnak ki 130-al a kijárat utolsó métereire. A Focus után is volt egy Mercis, aki majdnem ugyanígy járt.

Amennyire én tudom, se az USA-ban, se Kanadában nincs jobbra tartási kötelezettség. Belgiumban van, de leszarják :)
süti beállítások módosítása