Ki lesz a jobb sofőr: a férfi vagy a nő?

  2014. december 05. - ommm Címkék: biológia brutális spektrumtv brutális biológia I./2

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy

DSC 2875

Tények?
- állítólag a nők egyszerre több dologra is oda tudnak figyelni, mint a férfiak, ellenben kevésbé koncentráltak, ami logikus, hiszen több felé oszlik a figyelmük.
- állítólag az ázsiai ladyboyok már olyan szintre fejlesztették magukat (illetve őket az orvostudomány), hogy már csak akkor derül ki a dolog, miután fizettünk. Vagy akkor sem.
- a korral exponenciálisan csökken a teljesítőképesség, kopik a tudás, de mégis, mennyire? Lehet ezt mérni?
- mennyire predesztinál minket az alkatunk és mennyire hiszünk annak, amit a szemünk lát?
- lehet-e a valóságban csontot törni ököllel vagy csak a hollywood-i filmekben? Ha igen, akkor mi a fontosabb, az erő vagy a technika? Hegyomlásnyi ember vagy olyan, aki tudja, hogyan kell ütni?

Itt volt az ideje egy kis tévhit-oszlatásnak és tanulásnak. Az ember-ember összehasonlítás egy remek epizód lett, rengeteget szórakoztunk és ha nem is a létező legtudományosabb módszerrel, de megmutattuk, mennyire igazak/hamisak a tévhitek.

Objektívek akartunk lenni, amennyire csak lehet, amikor arra kerestük a választ, hogy akkor a nők a jobb sofőrök vagy a férfiak? Ki tud jobban alkalmazkodni az ismeretlenhez? Kinek jobb a helyzetfelismerő-képessége? És egyáltalán: lehet itt objektívnek lenni? Megpróbáltuk, amennyire csak lehet.

Összeszedtünk egy csapat fiatalt. Nagyon fiatalok, jogosítványuk nincs és nem is vezettek soha, semmit. Kivittük őket egy biztonságos helyre, csapatokra osztottuk és egy olyan gépbe ültettük őket, amelyben még biztosan soha nem ültek és amely tökéletesen új volt számukra: egy Bobcatbe. Kiagyaltunk egy – számukra – meglehetősen nehéz feladatsort, ahol bizony minden képességükre szükség volt: a térlátásra, a gyors és helyes döntéshozásra, kéz-láb koordinált munkájára és a pontosságra, valamint a józan ítélőképességre. A végén a stopper mindent elmondott, meg is lepődtünk meg nem is.

DSC 2832

És ez még csak a műsor egy kicsi része, hiszen hiánypótló módon mutatjuk be a jellegzetes, férfi és nő közötti különbségeket, hogy a legközelebbi thaiföldi nyaralás ne süljön el balul, megnézzük, mennyire vagyunk képesek tanulni és fejlődni alig 20 perc alatt és szétverünk egy fél disznót (sponsored by hentes).

Ja, még valami: egy igazi sport-legendával dolgoztunk, ami hatalmas megtiszteltetés volt. Aki felismeri és tudja, ki ő és micsoda nagy király, annak jár a piros pont. Ráadásul egy abszolút értelemben is szórakoztató, a viccet értő, pozitív ember. De vajon mennyire kopott meg a tudása az évek alatt?

DSC 2754

Brutális biológia I./2, holnap, azaz december 6.-án, 16.00-tól a Spektrum TV-n! Dőljön hátra, tetszeni fog!

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr56957693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ada 2014.12.05. 12:40:44

Eddid a biosz nagy csalódás számomra, messze lemarad a fizika és a kémia színvonalától.
Az, hogy a szarvasmarha szárkapocscsont hosszanti tengelyen 1,9t, keresztmetszetben pedig 4,2t terhelést bír, igazából hidegen hagy.
Vártam egyfajta kimutatást, hogy vastagság/belső átmérő / hosszússág függvényében ez hogyan változik, esetleg egy összehasonlítást bambusszal, acélcsővel...
Az artista csajt parittyával kilőni sem volt nagyon értelmes dolog, hacsak nem magát a csajt akartátok bemutatni.
Ugyanis az ember marmagasságát állva, a macskáét négykézláb mértétek. A macska pedig hátsó lábairól elrugaszkodva ugrott, nem pedig négykézlábról. Akkor az ember marmagasságát fekvőtámaszban kellet volna mérni. Az a 6m nincs arányban a 1,6m-rel.
A sprintnél pedig Ommm bácsi, Solyát lehasalva tartottad, míg a futó állórajtolt. Ehhez még jött az elkésett reakcióidő, ami gyorsulásnál hatványozódik m/s2.

Még valami... szerdán uborkaszezon volt a TC-nál. Most komolyan főcikk, hogy ha nem fizeted be az autópályadíjat, büntetést szabnak ki? Mert eddig lassú volt a rendszer.
Örüljetek, hogy Magyarországon olyan a rendszer amilyen. Nem kell szaros matricákat ragasztgatni a szélvédőre, mint Ausztria, Szlovákia, Csehország és Svájc esetében. Bárcsak mindenhol ez a rendszer lenne.

A brutális sorozatbál meg kíváncsian várom a folytatást...

hopptarisznyarák 2014.12.05. 13:09:11

Nem fogom megnézni a műsort, de remélem leszámol azzal a buta szöveggel, hogy a "nők jobban vezetnek, mert kevesebb balesett csinálnak". Biztonságosan tötymörögnek (mint mondjuk Baumgartner a Forma1-ben) de ettől még közel sem jó vezetők. Nem kell ide tandom kiválasztott emberek (férfiak, nők) szintfelmérése, vagy a biztosítók statisztikái.

Elég lenne fél napra kirakni egy kamerát bármelyik lámpanélküli kereszteződésbe (vagy egy sávmegszűnés elé), és figyelni, hogy ki mennyit szarakodik a főútra való kikanyarodással, besorolással. Kik mögött alakul ki sor. Kinek dudál a mögötte lévő, hogy merjen már elindulni, mert lemegy a Nap. Bizony.. 100%-ban nők az elkövetők. Ilyen tötymörgés mellett nem nehéz balesetmentesen vezetni. Ez viszont közelsem a "jó vezető" kategória. Ugyanúgy ahogy én sem fogok jól vasalni, attól még hogy egyszer sem égettem meg a kezem. Mert elég megnézni a mozdulataimat, hogy bárki megállapíthassa, hogy amit művelek az szarakodás, és nem egy gördülékeny munkavégzés.

hopptarisznyarák 2014.12.05. 13:14:45

@Ada: az autópálya matricához: igenis érdekes hír, hogy mostantól már büntetenek, ugyanis ez NAPI matrica! Milyen alapon nem érvényes visszamenőleg 0 óráig? Ha ilyen szuper lett a rendszer, akkor ugye ha én egy 10 napos matricát este veszek meg, akor mostantól a 10 nap utáni nap estéig is jó??? Jahhh.. azt már nem! Mert csak arra használják, hogy óránkénti frissítést, hogy büntessenek! Szóval ha napi matricáról beszélünk, akkor mi értelme azokat is büntetni, akik a pályán megvették a matricát? Én példul mindig ezt csináltam, mert a kivezető úton a benzinkutakon sorok álltak a kasszánál. Megint eszement állatság, ahol a vevőt büntetik. Magyarország, így szeretlek!

hopptarisznyarák 2014.12.05. 13:17:21

@hopptarisznyarák:
jav: bocs az elütésekért: tandom=random

Thor71 2014.12.05. 13:19:43

Hamar sötétedik ugyebár,és jónéhányan már szürkületben egyből kapcsoljuk a világítást. Egészséges életösztön ez semmi más. Saját meg figyelésem az viszont,10-ből 9 hölgy addig míg egy kicsit is világos van nem kapcsol lámpát akkor sem ha már mindenki világítással közlekedik! Ez dettó városon kívül is .
Me reggel a jókora ködben tünt fel a semmiből egy nő világítás nélkül.....én is villogtam rá meg ahogy láttam a mögöttem jövők is,reagálás semmi :) Na ez is bele tartozik abba hogy ki a veszélyes az utakon.

JLeno 2014.12.05. 13:28:31

A pink leány D. Csilla?

nyelv-ész 2014.12.05. 13:42:11

@Thor71: Egyrészt takarékoskodnak, másrészt, ők látnak téged, akkor meg minek lámpát gyújtani. Nálunk is otthon ez megy: az 5 wattos LED-lámpát le kell oltani, de a 100 wattos tévé mehet órákig, miközben az asszony kinn vasal a konyhában. Mert a tévé az nem olyan nagy fényerejű, az biztos nem fogyaszt annyit.

Ada 2014.12.05. 13:43:59

Nőkkel kapcsolatban felvetődik még néhány kérdés...
Ki vezet gépjárművet magassarkúban?
Ki telefonál, smsezik többet vezetés közben?
Kinek van a belső visszapillantó tükre a hatsó üléssorra beállítva?
Ki közlekedik lakott területen bekapcsolt ködlámpával?
Kinek értelmezéséban van összefüggésben a jobbkéz szabály a karkötődivattal?

Thor71 2014.12.05. 13:55:44

@nyelv-ész: Hát ahogy leírtad ,szórol szóra így van :D Pláne a TV-vasalás kombó :)

Pepejoe 2014.12.05. 13:57:24

Ha egy normális nőt kérdezel és nem egy feminista picsát, egyből megmondja, hogy a férfiak vezetnek jobban. Amelyik nő jobban vezet, az meg nem hangoztatja általában, sajnos kevés van belőlük. Viszont ha ilyennel találkozik a férfiember és úgyszint normális gondolkodású, akkor elismeri egyből. Ismerek olyan csajt, aki sok férfit kenterbe ver menet közben és biztonságban érzi magát az ember mellette de mégis, ez a teljesítmény láthatóan nagyobb erőfeszítésbe is kerül neki, mint egy pasinak. Lásd. lehallkítja a zenét minimumra, közelebb húzza az ülést, (semmi értelme) és kevésbé kommunikatív, ellenben semmi nem tudja meglepni igazán a forgalomban. És akkor még csak 70-80 helyett 90-100-al megyünk mondjuk a Váci úti forgalomban.

Bikli néni 2014.12.05. 14:39:55

Sziasztok, női vezető jelen :)
Olvasom itt, miket írtok, megpróbálok objektív lenni. Jogsim van 13 éve, aktívan vezetek két éve, mondjuk egyelőre így se olyan sokat.
Óvatos kikanyarodás: én néha szoktam várni, nem mindig, de előfordul, tipikusan egy olyan kereszteződésben, ahol heti szinten történik elsőbbség meg nem adása miatt baleset. Nekem meg papír (régi) Suzukim van, és pici gyerek utazik a hátsó ülésen...

Viszont
- mindig kapcsolok lámpát (nem refit és nem ködfényszórót, még mielőtt), rögtön az induláskor, nem csak lakott terület vége táblánál meg szürkületkor (ééés, nem is olyan a lámpa fénye, hogy a szembe jövőnek kifolyik tőle a szeme)
- ködlámpám csak hátul van, két év alatt kb 3x kapcsoltam fel, amikor a látótávolság kb. 10-30 méter volt,
- nem vezetek magassarkúban (sőt, nincs is magassarkú cipőm), bár télen bakancsban, csizmában szoktam. Ha nem érzem vele teljesen a pedált, semmi gond, vezetésre optimalizált váltócipő lapul az anyósülés alatt,
- nincs belső visszapillantó tükröm a hátsó ülésre (na jó, bevallom, volt, de amikor fel akartuk szerelni, fogta magát és pókhálósra repedt az üveg, wtf), viszont nem is forgolódom hátra a gyerekhez vezetés közben,
- nem baszkurálom a telefonom, még headsettel, kihangosítóval sem,
- a jobbkéz szabályt illetően meg leginkább én anyázok, ugyanis (többnyire férfi) sofőrtársaim nem tudják értelmezni sem ezt, sem az elsőbbségadás kötelező táblát. (Micsoda szerencse, hogy az első, amit tanítanak a Kresz-órán, az a bizalmi elv...)
+1 A "mennyémá, te rohadt tetű, 70-es táblát sikerül értelmezni azért?!" Mondat átlagosan 2-3 alkalommal hagyja el a számat egy A-ból B-be tartó út alatt :)

Aranyba mártogatott étnyúl (törölt) 2014.12.05. 14:41:25

Le lehetne ezeket tölteni valahonnan/fenn vannak a részek valahol?
Megnézném mindet, a fizikától..

randomuser1 2014.12.05. 15:27:25

szerencsére a jó/rossz sofőr nem abszolút kategória, nézőpont kérdése.. a kresz eleve olyan keretrendstzert ad, h a legrosszabb térlátással, reflexekkel rendelekező sofőr is biztonságosan elkolbászol a-b vonalon.
ha szerintem rossz sofőr, aki nem tudja körforgalomba keresztberakni az elsőkerekes autót, attól a másik szerint még lehetek kurvaszar sofőr, mert nem véletlen karcos a lemezfelnim...

venszivar 2014.12.05. 16:05:50

Egy ismerősömet a JÓL LÁTHATÓ zebrán, mint a szahart elütötte egy 50-es p.csa! 5 műtét után máig is bottal jár! A per 3.- éve tart. A nő azóta összetörte a kocsiját is, de sajnos nem a pofáját!

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2014.12.05. 16:10:11

@nyelv-ész: Ezt én sem tudom kezelni itthon. Ha szóváteszem, akkor villámló tekintetet kapok.

Bambano 2014.12.05. 16:20:20

@hopptarisznyarák: a nők nem azért vezethetnének jobban, mert kevesebb a balesetük, hanem azért, mert biológiailag mások. A méh-petefészek és környéke náluk másképp van összerakva, ezért a kocsi gyorsulásait jobban és hamarabb érzékelik, mint a pasik. Ezért lehetnének jobb sofőrök, mondjuk leginkább versenypályán.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2014.12.05. 16:20:46

Egyébként mindenre van ellenpélda is. A zasszony (igen, az aki akinél egész nap megy a TV, ha nem nézi, akkor is :D ) olyan helyre beparkol tolatva tükörből, aminél sokat megélt férfi sofőröknek is kihullik a haja. Rá lett kényszerítve, megtanulta. Viszont van olyan barátom, aki vagy 40 éve vezet, de a mai napig nem tud tolatni, tükörből vezetni, és vizet csavarok a majrévasból, amikor mellette ülök.

A dolog másik érdekes aspektusa - ha már nő és autó relációról beszélünk - hogy a hölgyek elsöprő többsége (ez a megfigyelésem) nem igazán foglalkozik az autó takarításával, karbantartásával. Van olyan nagyon nett, ápolt - ügyvéd - hölgy ismerősöm, akinek a kocsijába úgy ülök be, hogy mindig aggódom, valami különleges betegséget fogok egyszer a kocsijában összeszedni, olyan a kosz benne. Leszarja, nem érdekli.

szeme közé, laposan! 2014.12.05. 16:43:09

Kovács Péter. Egykori világválogatott kézilabdázó, neves edző, stb.

Dick_Assman · http://peeblog.atw.hu 2014.12.05. 17:54:38

két éve vezetek, még csak parkolás közbeni horzsolásom sem volt soha, viszont pár hónapja a vácin úgy belémzúgott oldalról egy 50es marutis szőke p.csa, hogy fékezni sem volt időm..

Kyrie Eleison 2014.12.05. 18:58:39

@Thor71:
Akkor én lennék az az egy, aki állandóan bekapcsolt tompítottal közlekedik...?
Kicsit azért jobb ám az arány:)

Kyrie Eleison 2014.12.05. 19:01:31

@Dick_Assman:
Van ilyen.
Majd, ha összejön fél/1 millió km-ed, akkor LEHETSÈGES, hogy az ilyen szitut majd TE tudod semlegesíteni.
Félre ne érts, ezzel nem azt mondom, hogy a te hibád volt.
Csak annyit, hogy a gyakorlattal az ember megtanulja jó esetben a másik hülyeségét is kivédeni.
Az elmúlt 13 év és 490ezer kilométer ezt tapasztaltatta velem.

Kyrie Eleison 2014.12.05. 19:04:25

@Kyrie Eleison: @Bikli néni:
Upsz, egy másik 13 éves jogsis nőci:)))
Welcome!:D

Kyrie Eleison 2014.12.05. 19:07:29

@Pepejoe:
Nőként sajnos azt kell mondjam, hogy igazad van:(
Hogy én mennyit hülyepicsázok egy nap...! Sokkal nagyobb arányú a balfaszkodásra való hajlam a nők között.
Szégyen!:D

Dick_Assman · http://peeblog.atw.hu 2014.12.05. 19:10:09

@Kyrie Eleison: Sajnos mivel főként pesten vezetek, kénytelen voltam már a tanulóautóban ráállni erre, hogy mindig a legrosszabbat feltételezzem a másikról. rengeteg balesetet elkerültem már, itt éppen elbasztam, mert ugyan láttam, hogy jön, de álmomban sem gondoltam volna hogy ráhajt az útra és egyenesen átjön az én sávomba.. :D

Kyrie Eleison 2014.12.05. 19:13:46

@Ada:
Múltkor csakazértis megcsináltam egy 8 órás vezetéstechnikai tréning felét magassarkúban.
Azért a felét, mert minden gyakorlatot végrehajtottam ilyen és olyan cipőben. Nem volt különbség a teljesítményemben, nem is zavar. Ezt a hisztit nem értem.
Jaj, a ködlámpa...! Lakótelepi boyracer optikai tuningja, ne is fecséreljük rá a karaktert.
A karkötőmtől függetlenül ösztönôsen tudom, melyik a jobb kezem...tudom, tudom, nem mindenki:)))
Sms, telefon...? Nos, akinek a Q7 mellé már nem telik egy kihangosítóra. Nemtől független dolog.
A visszapillantóról nem nyilatkozom, mert nincs gyermekem.
:)

Kyrie Eleison 2014.12.05. 19:20:50

@Dick_Assman:
Ez bármikor előfordulhat, de szerencsére a "bármikor" statisztikai esélye egyre csökken az idő múlásával:)))
Én is nagyon sokat megye Butapesten, kb napi 100 km-t csak a városban.
Első 3 "tanulóévemet" Pécsett töltöttem.
Aztán jött a mélyvíz...az első hónapokban törtek-zúztak az autóstársak, konkrétan fél év alatt 3szor koccantam, egyik sem az én hibám volt, de ebben az időszakban átállt az agyam az itteni "más tempóra". Elkezdtem előre gondolkodni,nsokkal előrébb, mint előtte, és tanulom még napi szinten.
Balesetmentes kilométereket!

Ada 2014.12.05. 21:16:48

@Bikli néni & @Kyrie Eleison

Tiszteletem a kivételnek!
Bár kisebbségben vagytok, de ezek szerint van még remény...

[c] 2014.12.05. 22:41:15

@Ada: "Ki telefonál, smsezik többet vezetés közben?"
Erről valami konkrét adatok? Feltételezem, azon alapszik a gondolatmeneted, hogy a nők amúgy is többet picso... beszélnek (telefonon és telefon nélkül), ergo autóvezetés közben is többet. Pedig ez korántsem olyan egyértelmű.

Tippszmix 2014.12.05. 22:41:48

@hopptarisznyarák: Megveszed, és aznap x óra y perctől érvényes, lejár 240 óra múlva.

[c] 2014.12.05. 22:45:26

@Kyrie Eleison: Hát, a 10+ centis tűsaroknak azért van/lehet hátránya, kockázata a gyakorlatban, de magassarkú sokféle van, és valóban, egy átlagosan magas (nem tűvékony) sarokkal rendelkező cipőben simán lehet vezetni, egyáltalán nem növeli a bizonytalanságot ; általánosságban amiben normálisan járni lehet, abban vezetni is szvsz.

[c] 2014.12.05. 22:47:38

@venszivar: És? Anekdotikus bizonyítással nem megyünk sokra.

[c] 2014.12.05. 22:48:55

@venszivar: (Ne érts félre, nem a balesetre értettem, hogy "és", sajnálom az ismerősödet - hanem arra, hogy egy esetből nem lehet általános következtetéseket levonni.)

venszivar 2014.12.06. 00:08:05

@[c]: Én kettőt említettem! egy pihától!:):D

Pityubácsi 2014.12.06. 08:31:00

@Tippszmix: nem igazán úgy van, ahogy írod.
kicsi guglizással:
"- Heti: érvényes a vásárlás napján és további 9 napon (összesen 10 egymást követő naptári napra, a 10. nap 24. órájáig)"
szóval konkrétan a szopatásra mennek.

Pityubácsi 2014.12.06. 08:33:07

női vezető témakörben:
engem eddig csak 50-60 közötti faszik törtek össze.
a pöcsölődős autósok között is ez a csoport erősen felülreprezentálja magát.

Kyrie Eleison 2014.12.06. 09:04:10

@[c]:
Helyes meglátás! Azt tényleg nem fejtettem ki, hogy mekkora a sarok...nálam ez 5-7 centi, annál magasabb már zavarja a létezésemet, nem csak az autóban:)))

Nap 2014.12.06. 10:04:17

Túl nagy a szórás mindkét nemnél ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy a férfiak, vagy a nők a jobb sofőrök.

bigpond 2014.12.06. 11:11:45

Ha valakit erdekel a vezetes es benne van az akarat, hogy joo vezeto legyen , akkor az meg is tanul rendesen, nemtol fuggetlenul. Mivel a fiuk autoval, a lanyok babaval nonek fel ezert a merleg szerintem a ferfiak javara billen. Hogy genetikailag ki van elonyben arra nincs tippem, de azt eszre vettem , hogy a nok tobb mindenre kepesek figyelni, koncentralni mar nem nagyon tudnak egy dologra sem.

Bekapcsolt tompitott joo latasi viszonyok kozott:
Engem sokszor zavar , mert en sokkkal inkabb az indexet szeretnem latni, mint azt a buzi tompitottat. Ha nem latsz egy autot mert nincs fent a lampaja akkor inkabb ne vezess!
Esos idoben( vizcseppek a tukron, ablakon) is zavaro savvaltasnal, mert nem latni milyen messze jon mogotted a masik.
Ha csak azert latsz egy autot mert eg a lampaja akkor az nem jelent altalaban veszelyt, mert messze van.
Biztos van baleset megelozo hatasa is a lampanak , de szerintem esszel kene hasznalni , nem esz nelkul.

Aranyba mártogatott étnyúl (törölt) 2014.12.06. 11:54:41

Tényleg nincs fenn sehol a Brutális sorozat?

Pepejoe 2014.12.06. 14:51:04

valamit meg a csajok csinálnak jobban, itthon jelenleg egyszerre megy pl. a főzés (ráadásul valami bonyolult cucc, ami könnyen tönkremegy), az ajándékkészítés és az időnként beszaladgálás a nagyszobába munkaügyben a számítógéphez, ami még papírok közti izéléssel is jár. Közben válaszolgat a kérdéseimre amíg a kanapén ülök, hogy ezt vagy azt a filmet láttuk-e már és mi volt benne, mert ha nem látta akkor megnézzük.
Én egyszer csináltam kelkáposztafőzeléket hobbi-kuktáskodásból, mégis majdnem hazavágtam az egészet egyből a legelején, pedig minden idegszálammal rajta voltam, nemhogy még ezt vagy azt csináljak is mellette.

venszivar 2014.12.06. 16:10:00

@Pepejoe:

NNA!

Hány női "mesterszakácsot" láttál!?! százból-egy!?! 99:1!:)
Hány női "mesterszabóról" hallottál!?! százból-egy!?! 99:1!:)
Hány női F-1 v. Nascaros autó pil.-ról hallottál!?! százból-egy!?! 99:1!:)

A NEJEM fantasztikusan főz, csodálatosan var, de még egy métert sem vezetett! Szerintem jobb is!:):D:)

venszivar 2014.12.06. 16:11:22

@Pepejoe: JJA! te + egy töketlen "hím" lehetsz!!!:)))

Bambano 2014.12.06. 19:04:48

egy ilyen műsornál a 12-es korhatár karika elég szerencsétlen dolog...

Rónarider 2014.12.10. 14:08:04

@Kyrie Eleison: Engedelmeddel ezt rommá kontrázom. A karambol 2 emberen múlik. Magyarán 50 % esélyed van elkerülni a másik fél legbrutálisabb elszabását. Ez az az elméleti helyzet, amikor az egyik sofőr mindent elbaltázott amit lehet, a másik pedig mindent megtett az ütközés elkerülésére. 50% ilyenkor azt jelenti vagy szerencséd van, vagy nincs, viszont azt is jelenti, ha az optimális cselekvéssorozatot hajtod is végre, aminél jobbat kitalálni sem lehet, akkor is reális esélyed marad a tepsire, nem is kicsi.
Szerencsére ritkák az autós, elhivatott öngyilkosok, ezért annyiban igazad van, hogy x (mondjuk 1000) necces helyzetből a tapasztalat növekedésével egyre több megoldható különösebb baj nélkül. Kezdő sofőrnél ez kevesebb, tapasztaltnál közelít az x-hez, bár olyan sofőr nincs, akit ne lehetne kinyírni egy másik kocsival, szóval a tapasztalat soha nem legy egyenlő az örökélettel az úton. peace!
süti beállítások módosítása