Három kívánság. Neked van?

  2014. szeptember 23. - Perkó Rudolf Márk Címkék: lista autó álom három

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A Belsőség a Totalcarra költözött
2015-07-31 16:04:54

A blog 2015 augusztus 1-től ezen a címen megszűnik, DE a Belsőség nem áll le, sőt. Mostantól a

Kinyomtattuk a Totalcart
2015-07-13 14:40:12

Bár korábban létezett a Totalcar nyomtatott kiadványként is , most nem erről van szó, csupán egy kérésnek

Legyél kísérleti nyúl!
2015-03-28 16:25:40

Korábban már egy kérdőív formájában kifaggattam az olvasókat , hogy mi, hogyan változzon a TC címlapon, de

Sokféle tuning, sokféle embernek
2015-03-26 10:59:19

Szombat délután fél egy felé indultam kifelé a Hungexpóról. Hiába volt kiírva az üvegajtóra, hogy kijárat

Nemrég belefutottam a kérdésbe a carthrottle-ön, hogy ha három autód lenne, mi lenne az. Egy hétköznapokra, egy hétvégére és egy pályázni. Be is küldtem a kérdést a szerkesztőségi levelezőlistánkra. Íme, a válaszok:

chrysler.jpg
Pere László (karmageddon)

Hétköznapokra
: Mivel van gyerek, jó választás a kombi Octavia, ha éppen kap gázolajat. Bár valami tolóajtós, slaggal moshatós egyterű is belefér a képbe. Kocka Voyager benzinmotorral, szigorúan 1500 euró környékén.
Hétvégére: Lakóautó, mi más.
Pályára: Lotus Seven. Rendszámmal, hogy lehessen hétvégén is használni. De én furcsa vagyok, nem mérvadó. 

alfa_gta.jpeg
Csikós Zsolt

Hétköznapokra: Egy 2-es Prius, esetleg egy Yaris HSD, hogy ne bántsam a környezetet, olcsó legyek és praktikus.
Hétvégére: Egy hathengeres, tolótetős, kézi váltós állólámpás Mercedes, de nem a kétvezértengelyes, 280-as, hanem valamelyik kisebb, 230.6 vagy 250.
Pályanapra: Egy rendesen tuningolt Austin-Healey Sprite, esetleg egy Alfa GTA (a Bertone-széria) vagy egy Austin 7 Ulster. Ide muszáj egyet írni?

Én ab ovo a valósághoz közel próbáltam maradni, egyszerűen nem tudom elképzelni, milyen az - korlát nélkül autót venni. Akkor inkább az lett volna a kérdés, hogy a hétköznapi autós mélygarázsomban mit tartanék, a hétvégi autós hangáromban mik lennének és a pályanapos trélerszettjeim és autószállító-parkom teherautói milyen autókat rejtenének, érted. :-)

HymerB524SL.jpg
Prokee

Hétköznapokra: Egy mopedautó, vagy egy Saxo bőven elég volna, ha pedig zsúfolt városban élnék, biztosan Smartot mondtam volna. Esetleg ezres Swift, de az már volt. Munkába menet az ember nem élvezkedik, hanem közlekedik, arra ezek tökéletesen megfelelnek. Talán egy teljesen elektromos autóval is kibékülnék, bár aggasztana, hogy mindig tudok-e tankolni.
Hétvégére: A Voyager helyett egy Vivaro elférne, bár ha már nagyban gondolkodunk, egy Hymert is mondhatnék. Bármikor hajlandó volnék útrakelni, és egy jó európai mobilnettel körbedolgozni a kontinest.
Pályára: Nem kéne erős autó. Ha a Zombi nem ér, akkor egy Göbi-féle Fiat 127. Az a kis dugós 903-as motor virsligumikkal pont elég ahhoz, hogy a pályán istencsászárnak érezzem magam, nem kell ettől több.

Ferrari_F40_14.jpg
Lendvai Zsolt

Hű, ez nem könnyű kérdés. Igazából hirtelen egy olyan 50 autót biztosan fel tudnék sorolni, amit szeretnék egyszer az életben.
Hétköznapokra: Ha azt vesszük, akkor hétköznapra kiváló lenne az E21-esem. De ha már lehet három autóm, akkor inkább őt megtartanám hétvégékre, és járós autónak meg egy régi Swift - majdnem olyan mint a mostani, csak legyen klímás meg szervós meg fullextrás.
Hétvégére: BMW E21.
Pályára: Nem tudom, ehhez még keveset tapasztaltam. De legyen akkor egy Ferrari F40, ha bármit választhatok.

De ha mondjuk olyan hármat kellene meghatározni, amelyek egyikét sem birtokolom jelenleg, akkor: hétköznapra: új Mazda 3 például, de ide nehéz választani. Vagy valami környezetbarát fogyasztásbajnok. Hétvégére: GMC Vandura, pályára: BMW E30 M3.


Papp Tibi

Hétköznapokra: Egy e-UP.
Hétvégére: Egy Mazda 6 kombi dízel automata. A lényeg, hogy váltani ne kelljen.
Pályára: Még töröm a fejem. Egy Wiesmann Roadster vagy egy BMW Z4 M Coupé vagy egy E46 M3. Végül is, mindegy, a motor ugyanaz mindegyikben. Esetleg egy Toyobaru GT86.


Zách Dani

Az én listám a naiv autószédelgőé lesz.
Hétköznapokra de csakis a robogótlan téli hétköznapokra: Egy Audi A2 1,4 TDI-t vennék. Olyan kis kretén formája van, hogy pusztán ezért szívesen járnék-kelnék vele. Tudom, a háromhengeres PD TDI egy traktor, de ez sosem zavarna.
Hétvégére: Természetesen Mercedes 190D 2.5 vagy ugyanez turbóval, ez már részletkérdés. Automata legyen, tetőablakos, világos kárpitos és ne legyen benne facsavar, sziloplaszt meg emberszag.
Pályára: Már amennyire nekem a gyors autózáshoz közöm van, Porsche Cayman S, PDK-val és persze Timo az oktató az idei Media Academyről, mert egy jó tanár nélkül életem végéig alapfokon sportautóznék.

A fenébe, ez három német kocsi lett, pedig egy Citroen C6 2,7 V6 HDI-ben is üvöltve élvezném a hosszú utazásokat, ha nem rettegnék tőle olyan nagyon.

integrale.jpg
Becsületesnepper

Hétköznapokra: Prius III. Keveset fogyaszt, nem romlik el, már sokkal szebb kívül-belül, mint az előző. Ha üzletember lennék, és kellene egy megjelenős autó, akkor Teslát vennék (ha már nem számít a pénz), több okból is. A Csikós és a Papp Tibi szerint jó autó, nekik elhiszem. Egy különleges dolog, ez nem német prémium autó, ebből soha nem lesz stricivágen. Amúgy meg nagyon jól elvagyok az öreg Caddy-vel, nagyon szeretem, eszemben sincs eladni.
Hétvégére: Nem tudom eldönteni, mert ezek már évek óta be vannak vésődve, nem tudok egyet írni. Itt van némi átjárás a pályanap kategóriához, de nem arra kellenének. Gurulgatnék velük, néha megrúgnám őket, de alapvetően vigyáznék rájuk: Ford Sierra RS 500, BMW E30 M3, Lancia Integrale 16V, Mitsubishi Lancer EVO VI Tommi Makkinen.
Pályázni: Ariel Atom, ezért.


Éder Szilveszter

Hétköznapokra:
Prius, mert munkába járáshoz tényleg nincs annál jobb és imádok keveset fogyasztani.
Hétvégére: Mivel Dani előtte a C6-ot, én C4 Picasso-t vennék, a kicsit, a gyökér MCP váltóval dízelmotorral, hatalmas üvegtetővel, világoskékben. Ha ez valamiért nem jönne be egy aktuális C5 kombiért is tudnék lelkesedni, szigorúan légrugóval automatával és a szellőzős bőr ülésekkel.
Pályára: BMW 1M meg persze Danitól néha elkérném a tanárát, pár év alatt tehetséges kezdő szintre hozna talán.


Sturcz Antal

Hétköznapokra:
Szerintem maradnék a Golf III SDI-nél. Kicsit hangos, de munkába meg vissza nem számít.
Hétvégére: Egy W124 E 300 TD vonóhoroggal és utánfutóval, mert valaminek bírnia kell hosszútávon öt embert öt bringával. Erre komolyan áldoznék, hogy teljesen gyári legyen, esetleg négy korhű AMG felnit tennék rá.
Pályára: Nehéz választani, eleinte Porschét akartam írni, de egyre jobban mozgat az RX-7 (FD) Bathurst. Egyszer mindenképp a nevemre akarok venni egy wankeles autót.

1961_Porsche_356B1600Super90GTCoupe1.jpg  
Göbölyös Zsolt

Hétköznapokra:
Golf 7 Variant DSG dízel, de nem 1.6.
Hétvégére: Porsche 356 Super 90.
Pályára: Porsche 911 2.7 RS 1973.
    
Vályi István Omm:

Hétköznapokra: Prius II,mert megbízhatóbb, mint a hármas és nem kell gyomorgörccsel ébredni minden újabb karc miatt. Olyan, mint a feleségemnek van, szereti.
Hétvégére: Egy hengerenkénti pillangós,könnyű E30 rohadt nagy sperrdifivel pont jó lenne. Rajta vagyok.
Pályára: Radical,mondjuk egy SR3 kezdetnek,mert van leszorítóereje,lóereje ellenben súlya nincs és nagyjából mindent reggelizik formaautón innen. Valamint olcsó. Ezen még dolgozom.   Amúgy meg egy söfőr kéne egy tetű nagy Toyota Centuryval, hogy nyugodtan megihassak egy felest,amikor jól esik.

 
Rézmányi Balázs:

Hétköznapokra: Egy RAV4, dízellel, kézivel. A hétköznapi közlekedés svájci bicskája, és az orra olyan komikusan próbál komoly lenni, mint Jackie Chan egy drámai szerepben.
Hétvégére: visszaszerezném Mózest, szeretett W126-os Mercimet, mert ha striccülni kell, akkor azt mégis csak egy 500-assal.
Pályára: Jó a Hacsi, persze jöhetne bele a Blacktop-motor, sperr, még talán mászóka is, de annyit csalnék, hogy a rendszám maradna rajta. Nem kell hétvégén mindig stricinek lenni, kell pár suhanc-szombat is.

 
Hlács Zoltán Nyegleo:

Hétköznapokra: Jimny, mert mindenhol elmegy, elfér és nagyon szórakoztató vezetni.
Hétvégére: V osztály Marco Polo, mert azzal a világból kicsavarognék.
Pályára: Mivel úgyse versenyzek, vállalom a háttérbázis szerepét egy jó 4x4-es LT-vel, készenlétben a csörlővel.

 
Sipos Zoltán

Hmm. Erre csak olyan válasz-sort tudok mondani, ami eben a pillanatban aktuális. Két óra múlva már elavult lesz, biztos, hogy teljesen mást mondanék. Egy hét múlva még inkább.

Hétköznapokra: Rohangászósnak, mivel napközben nem kell pakkot, gyereket hurcibálnom, bármilyen kisiutó megtenné. ha pénz nem számít, akkor természetesen a fogyasztás sem, szóval csak annyi érdekelne, hogy halk legyen és automata, a dízelség vagy hibridség nem feltétel. Lehetne Prius is, de Budapesten rohangászni nagy. Esetleg egy Toyota IQ, vagy valami agyament japán kei car vagy kisautó. Honda City Turbo, Mitsubishi Minica Dangan ZZ, Nissan Pao, Figaro, esetleg egy S-Cargo.
Hétvégére: Valami kirándulós kisbusz az ideális, esetleg összkerékkel, hogy tényleg lehessen vele kirándulni. Régi nagy kedvencem a Toyota Previa első generációja, de egy Toyota Model F,vagy Mitsubishi L300 4WD is jöhetne. Ha már válogatni lehet, akkor nagy üvegtető legyen rajtuk. Esetleg Toyota Alphard, vagy hasonló überluxus kisbusz. Elektromos mozgatású függöny, jégszekrény, satöbbi. persze jöhetne V-klasse, vagy egy Multivan is. De akkor már inkább egy Alphard -akár hibrid, akár 280 lovas, hátulhajtós, vagy összkerekes verzióban. Sajnos a kormány ezekben rossz oldalon van, de hát istenkém.
Pályára: Fene tudja. Szeretem a Sierrát, egy szép és erős kombival én elégedett lennék. Corvette motor, jó futómű = boldogság. De egy jó Caterhammel is kiegyeznék -ha a gyakorlott pályanapozó briteknek megfelel, én sem fogok nyafogni.

240T.jpg  
Andróczi Balázs

Nem olyan hülye kérdés ez, amilyennek elsőre hangzik. Túl sok járművet akkor sem tartanék, ha kőgazdag volnék, mert zavarna, hogy csak egy seggem van, és hozzá sok autóm. Úgyhogy háromnál több aligha lenne.

Hétköznapra: mondjuk első generácios Kia Cee'd kombi kis dízellel, vagy bármi, ami nem feltűnő, nem akarják mindenáron ellopni, lehet vele városban parkolni, kényelmesen elgurul autópályán 130 körül és nem zabál. Gazdagon sem járnék S Mercivel, ha nem kéne folyton Németországba mennem autópályán, amire tényleg az való.
Hétvégére: valami régi, nagy, szerethető tepsi, aminek nem kell ésszerűnek lennie semmilyen szinten. Volvo 240 Turbo mondjuk. Tudok még kilencven ilyet mondani, de egyszerre csak egy kéne.
Pályára: Porsche Cayman becsövezve, állítható pálya-futóművel, 3.4 literes széria motorral. Nagyobb teljesítményt aligha tudnék kihasználni - legyünk őszinték, ennyit sem nagyon - viszont a Gayman nagyon nagy móka, és el is férek benne, ami nem mellékes szempont. Meg persze kell még legalább egy motor, és egy robogó is. Meg egy ember, aki minderre odafigyel.

 
Perkó Rudolf

Hétköznapokra: Mivel a városban biciklivel járok, ezért a hétköznapi autó feltétele, hogy kellemes legyen autópályán, azaz ne bőgjön. A Prius ezért sajnos kiesett. Elsőre egy kombi dízel hetes Golf ugrott be, de egy alap benzines Mazda CX-5-tel azt hiszem teljesen boldog lennék.
Hétvégére: T1. Nem patika állapotban, inkább erősen belenyúlva. Nem kell Samba, de ehhez hasonló vonalon képzelem el.
Pályázni: Kezdésnek egy Mazda MX-5 NB 1.8, és ha azt kiautóztam jöhetnek a BMW-k, végül pedig egy 911.


Bende Tibor

Hétköznapokra: Tökéletesen elégedett volnék egy Fiat Ulyssével. Ha szabadna zöldet, világos béllel, szívó benzines motorral, légkondival? Hopp ilyenem van is! Pipa.
Hétvégére: Megfelelne egy Bogár. valami egyenes szélvédős, szekérfutóműves, kicsit ültetve, itt-ott tuningolva, az se baj, ha kicsit rozsdás, meg zörög. A csajok is imádnák. Meg a gyerekek. Integetének a babakocsiból, meg az ovis csoportok is, meg az iskolások. És akkor úgy nyomnám a gázt, hogy pont fütyüljön a kipufogója, mint egy igazi Bogárnak. Hopp, ilyenem is van!
Pályázni: Nem szeretek, de az autózás öröméért hajlandó lennék még fizetni, ha volna miből. De mondjuk van. Akkor egy DS, mert a DS az DS. Karburátoros, nem ID, nem Special. Szervós kell, nagymotoros, DS. Pallas se kell. Csak legyen eredeti, és hagyja, hogy szeressem.

Kedves olvasók, most ti jöttök. Nálatok mi lenne ez a három autó: hétköznapokra-hétvégére-pályára? Kommentben várjuk a válaszokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr446711607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darrick 2014.09.23. 19:35:27

Hétköznapi: Prius
Hétvégére: Miata NA
Pályára: Hangyász

nem kéne... 2014.09.23. 19:51:09

hétköznapra mindegy. új legyen, nem akarok róla tudni semmit, se a gumiméretét, se azt, mennyibe kerül egy fékbetét, semmit. jön megy közlekedik dudál, ha ezt tudja, tök jó. ha már tudok róla bármit is, lecserélem egy újra, amiről egy darabig megint nem tudok semmit.

hétvégére előszedném a jaguart

pályázni meg megtartanám a galantot, vagy ami maradna belőle.
formára hasonlítana az eredetire, meg hogy 4g63, aztán itt azt hiszem vége is lenne

1kutya 2014.09.23. 19:57:14

@SimonR: jogos!

@Hurri Kán: ráadásul ha lehet, akkor DKG-val :)))

Darrick 2014.09.23. 19:59:27

Hát ha már bármilyet lehet írni...biztos van az a pénz amiért Karotta megválna tőle. Ha meg nem, akkor meg épít(tet)nék egy hasonlót. :)

Krisi 2014.09.23. 20:08:42

hétköznapra egy 20éves kocka Patrol Skyline motorral + hajtással, fővárosi közlekedéshez az a legjobb. kívülről direkt meghagynám szakadtnak, legalább nem sajnálnám ha kicsit karcolódik
hétvégére 540-es E34 vagy Lotus Omega, pályázni ezekkel lehet jól + csomagtartó is van.
pályázni csakis motor, Ducati Sport 1000 S. Mert gyönyörű. szerintem rá sem ülnék, csak kivinném a pályára, és nézném estig. meg persze hallgatnám közben a világ legszebb motorhangját

www.ridelust.com/wp-content/uploads/sport_1000_s_1.jpg

Hurri Kán 2014.09.23. 20:08:48

@1kutya:
Extraként bólogató kutyával a kalaptartón? :DDD

1kutya 2014.09.23. 20:11:17

@Hurri Kán: ja, meg suzukipisilőskisfiúmatricával az m3 felirat alatt ;)))

-trogerone- 2014.09.23. 20:18:45

hetkoznapra/hetvegere: Megane Grandtour/egy kisse atepitett Samuraj/sima defender
Palyara: clio RS

MrTinkertrain 2014.09.23. 20:22:07

hétköznapra: barna, nagy szemű, közepes mellű
hétvégére: szőke, hosszú combú, hajú, nagy mellű
pályára: két vörös, sportos rövid hajú

Ennyit a fantáziáról.

V12 Power 2014.09.23. 20:24:27

@nem kéne...: az első autóm egy 4G63 Sapporo Coupé volt!:-) mai napig bánom, hogy eladtam...

V12 Power 2014.09.23. 20:31:53

@Krisi: najó, de ha csak állva hallgatod, akkor a kuplung csörgése elég kiábrándító, nem?:-)

st81 2014.09.23. 20:36:27

Hétköznap: Tesla Model S
Hétvége: Maserati Mexico
Pálya: Alfa Romeo 4C

Autosmotoros 2014.09.23. 20:41:15

Infinity fx30d
toyota sienna
honda s2000 (esetleg turbóval)

MrTinkertrain 2014.09.23. 20:42:00

Komolyan:
hétköznapra: Volvo V60 R vagy Lexus RX
hétvégére: Delahaye 135M Saoutchik vagy Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia Streamliner vagy Talbot-Lago T150 SS Teardrop by FigoniFalaschi
pályára: Blower Bentley vagy Saab 96 2-stroke

rATdrAgOn 2014.09.23. 20:42:05

Hétköznap: egy új kismotoros BX, 14TE bőven elég (az van).
Hétvége: random benzines új kombi bx
Pálya: BX 16v 4x4

Hülye vagyok, tudom. :D

Kagehiko Yamazaki 2014.09.23. 20:44:52

7köznapra: megtenne a 15 eves Cordoba 1.9 SDIm
7 vegere: MB 190 evo 2
palya: DTM Alfa 75

lorantka 2014.09.23. 20:46:49

Hétköznapra: Solo
Hétvégére: Saab 9x
Pályanap (helyett használatra): Komondor vagy egy , lakóautóvá alakítva vagy egy Unimog U4000-es lakóautó :)

Kagehiko Yamazaki 2014.09.23. 20:50:38

@Kagehiko Yamazaki: 7vegere alternativa lehetne egy BMW B10 Biturbo

BBSTi 2014.09.23. 20:51:46

Pénz nem számít, oké? :)
Hétköznapra: Opel Insignia Sports Tourer, 2.0 benzines, manuál váltóval, lehet bele pakolni rendesen. A Dommsjö-i túra alatt megtetszett ez a kombi Insignia, ráadásul a menyasszonyom is nagy Opel-fan;
Hétvégére(vagy inkább nyaraláshoz): mivel szeretem a kamionokat, egy ilyen szerelvény, mondjuk az új Volvo FH alapjain 6-700 lóerővel, ahol a vontató lakóautónak van kialakítva
fliegltrailers.nl/wp-content/uploads/2010/02/Fliegl-Road-Train-144.jpg
a pótkocsiban meg ott lenne az Insignia, kerékpárok és egyéb, európai kiránduláshoz való felszerelés és a:
Pályanapra való: NISSAN GT-R, úgy 600 lóerővel, becsövezve, jónéhány szett gumival, stb.
Na jó...kézmosás :D

anyahajókabinajtóhajtogató 2014.09.23. 20:52:27

Hétköznapokra:

Toyota IQ 1.33 cvt váltós , kicsi, könnyű vele parkolni és elfér benne 3 ember ha kell. Keveset fogyaszt de azért 99 ló jól viszi. A bibi, hogy ebből egyből 4db kellene (asszonynak, nagy fiamnak, nagylányomnak, nekem) mert ahányan vagyunk annyi felé megyünk, a kicsi szerencsére még nem vezet.

Hétvégére:

Hyundai H-1 a 8 személyes HP változat 170 lóerővel. Dízel, strapabíró. Lehet vele sietni és valóban elfér benne 8 ember + azok csomagjai. Ha össze trombitálom a családot akkor pont elég.

Pályára:

Hát a "pálya" nekem inkább off road így landcruiser v8, G merci jutnak eszembe de mivel nincsen ilyen opció legyen a dodge viper mert nyers és mert szeretek veszélyesen élni :) !

Amíg nem teljesül marad a motorcserés 1.2 fabia kombim ami 11 évesen néz ki 25 nek de a véleményem változatlanul az, hogy egy seat marbella (vagy kettő) elég mindenre!

Tomato77 2014.09.23. 21:01:24

A "Gayman" freudi elszólás? :-)
Hétköznapra: Ford Focus kombi (pipa)
Hétvégére: Volvo 240 (pipa)
Pályára: Valamilyen (nem túl) régebbi Ferrari, pl. 355, 360, csakis pirosban (ezen még kell dolgozni)

Caldera75 2014.09.23. 21:16:27

Hétköznapra: Octavia 1.9TDi kombi 90LE (nullkiloóméteresen)
Hétvégére: BMW M4, mert az odabasz
Pályára: Lamborghini Aventador :)

NBE 2014.09.23. 21:31:20

Hát, ez (megállni 3-nál) elég lehetetlennek tűnik, de amik e pillanatban elsőre beugrottak:

Hétköznap: Renault Super5 - voltaképp bármi 1.1 Five-tól GT Turboig (Vagy Fiat 500 Twinair)
Hétvége:Citroen DS Decapotable, automatával
Pályázni: Renault Megane RS Trophy

Meg egy Renault Kangoo Long moduláris, pár perc alatt ki-be tehető összkomfortos lakóautó-beépítménnyel 2 embernek, vonóhoroggal, meg fekvőtandemmel a tetőn. :D

Ehh, Dévényi Tibi bácsit teljesen összezavarnám csak... :)

sunblind 2014.09.23. 21:35:50

Hétköznapra: Panda 100HP (Bp.)
Hétvégére: E38 28i (nem fekete)
Jácc: Risse XE Kadett C Coupe

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2014.09.23. 21:39:11

hétköznapokra: 244-es Volvo megbízható dízelmotorral, klímával, kombiban, vonóhoroggal
hétvégére: Toyota GT86
pályára: valami Porsche 911 Turbo a 80-as évek végéről

Johhny Bravo 2014.09.23. 21:39:26

Hétköznapra: Subaru Justy mert 4 kerék télen fasza még ha kicsi is! ja sokat fogyaszt? nézzétek a többit amit felsoroltam :D
Hétvégére: Citroen CX Prestige az a nem nagyítós műszerfalfajta fullosat 2,4i! ja és szürkét! :)
Pályára: elrugaszkodva a valóságtól Dodge Charger ( de csakis a 68-as!!! mert jó segge :D) ja és kompresszorral tudjátok az a géptetőkivágós módszer :)

Ph0en1x 2014.09.23. 21:39:50

Hétköznap: ezres Swift, az olcsóság császára, amit nem sajnálsz, és ott mered hagyni az út szélén, vagy a Tesco parkolóban.
Hétvégére: Ha bármit lehet kérni, akkor egy (figyeljétek az ellentétet) 1962-es Ferrari 250 GT California Spyder, amiben te vagy az Imperator!
Pályára: Unalmas a Porsche, mindenki azt kér, bár tudom, abból kínozták amit ki lehet. Az egy végletekig csiszolt tőr. Legyen inkább egy borotvaéles szamurájkard, a legfrissebb Nissan GTR Nismo, egy lézer precízitásával.

Nem vagyok nagy igényű, az első már megvan.

Matthäus25 2014.09.23. 21:43:34

hétköznap:
prius
(feketében, dyamat-al és egy nagyon szépen szóló hifivel, Apple CarPlay-el)

hétvége (=menni messzire...)
VW California 2.0 TDI 4Motion
(kékben, kihúzható előtető nélkül, sötétített üveg, valami high-end kávéfőzővel)

pálya (=inkább tekergéshez)
GT86
(narancssárga, kicsit rövidített difivel)

Dacia Dubstep 2014.09.23. 21:43:48

7köznap: skoda mb1000
7vége: Zuk A11
pályázni: VFTS

Matthäus25 2014.09.23. 21:54:16

verzió kettő.nulla

hétköznap
Smart
(villanyhajtással, fehérben, nagyszemcsés metálzöld tridiummal)

Hétvégére:
Renault Avantime
(gyári almazöldben, 3.0 V6, automata, dynamat-tal kitapétázva, B&W hifi, Assistance kártya a könyöklőben)

pályára:
GT86
(narancssárga, kicsit rövidített difivel)

garázsdísznek (=veteránnak kiérlelni)
Astra G
(fekete, sok extrás, 5-ajtós 1.4)

nikarágja 2014.09.23. 22:11:00

Nanà, hogy van:
H-P: Honda Civic 1.6D 2014.
Szo: Audi A6 Ultra 2014.
Vas: Toyota 2000GT (làttatok màr ilyet élöben? -besza, behu)

+1, ràadàs: Porsche Speedster 1957.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.09.23. 22:15:20

Hétvégére: nejem Prius 2-je helyett egy Prius 3.
Hétköznapra: Saxo 1,5 D
Jáccósnak: MG TC (De ha tényleg nem számít a pénz, akkor egy MG K3, vagy N-type Magnette)

anyahajókabinajtóhajtogató 2014.09.23. 22:16:35

Hosszas keresgélés után megtaláltam a tökéletes autót mindháromra. Hétközben takarékos, hétvégén cuccolós és megbízható, pályán hátsókerekes :)

Íme:

www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/hi_lux/toyota_hi_lux_hilux_2.4_d-8287878

románc cuvée 2014.09.23. 22:28:02

melós: V70, drájzel,
hétvégi RR Wraith, parasztfelni & metál padlizsánlila fény,
Pálya: 911 Carrera 4S.

Rocko- 2014.09.23. 22:50:19

@SimonR: de hát nem az aktuális listát kell írni, hanem ami nincs! :)
az E38-adat támogatom! :)))

Szabványok 2014.09.23. 23:06:29

Számomra nagyon ostoba kérdés. Nem akarok három autót. Egész héten egy Yarisban szenvedjek és hétvégén autózzak el egy pályára, hogy egy halláskárosodási zajt okozó autóval menjek fél órát?
Nem, nekem egy (=1) autó kell!
Egy négyajtós sedan, hátsókerékhajtással, vonóhoroggal, csendes motorral, vibrációmentes hajtáslánccal, nem túl kemény futóművel, nem túl peres gumikkal, 300LE körüli teljesítménnyel, gyors gázreakcióval, közvetlen kormánnyal, vonóhoroggal, felszerelhető tetőcsomagtartóval, tolatókamerával, jó hifivel. (BMW M3? M5? E60 M5? )
Ezzel az autóval el tudok menni 1200km-re gyorsan és csendben és ha közben van egy hegyi szerpentin, akkor tudok szórakázni.

Természetesen nem én lennék a leggyorsabb egy pályanapon, de pályanapra nem megyek. Nem az a lényeg, hogy az én autómnak legyen a legnagyobb a kanyargyorsulása, hanem az, hogy élvezetes legyen kormányozni. Nem az a lényeg nekem, hogy az én autóm legyen a legerősebb, de ha I.-ben, vagy II.-ben belerúgok a gázpedálba, akkor megpördüljön a kerék. Nem, a motorhangot nem akarom hallani, hallgatni zenét akarok az autóban.

Három autó?
Most két autóm van és nem tudok közöttük választani, hogy reggel melyikkel induljak. Három autóm lenne, órákig vacilálnék, hogy most akkor ezt vigyem, mert ezzel körbedriftelem a körforgalmat, vagy azt, mert haza kell hoznom a fűnyírót.
Nem vagyok én mohamedán, egy feleséget tartok, egynek kell megfelelnie minden követelménynek.

dieselrocket524 2014.09.23. 23:07:43

hétköznapokra: BMW X5 E53 facelift 4,8is
hétvégére: Audi RS2 www.youtube.com/watch?v=IzI2uciaNmY
pályázni: BMW E34 M5 turbo

SimonR 2014.09.23. 23:09:46

@Rocko-: Sajnos pont lemaradtam egy nagyon szep kinezett darabrol.

Rocko- 2014.09.23. 23:14:30

@SimonR: kár! :(
de akkor most valami érdekes színűt válassz a flottába! :)

SimonR 2014.09.23. 23:15:40

@Rocko-: No igen, en is hasonlo gondolatokkal vigasztalom magma :)

gumifust 2014.09.24. 00:04:36

Hamár három lehetőség akkor legyen:- egy terepere G merci
- a hétköznapokra egy bálna merci vagy egy w126
- egy sport autónak egy Lambó de ha olcsóbb árkategóriát nézek akkor egy amerikai v8 muscle car

hentes95 2014.09.24. 00:44:12

hétköznap: Corolla AE86
hétvége: Land Cruiser 78
pálya: MX-5

jürgen baromartz 2014.09.24. 01:18:46

én nem vagyok nagy igényű ember, beérném a következőkkel:

-hétköznap: hosszított audi a8, sofőrrel
-hétvége: 1970-es dodge challenger, fehér színben, hemivel
-pálya: valami betegre tuningolt s2000-es honda vagy nissan s14 silvia, vagy bármi olyasmi, amiből sok van még és nem sajnálom gátlástalanul kitaposni a belét.

szberci 2014.09.24. 02:04:10

1. Citroen Saxo 1.5D
2. Mazda CX-5 SkyActive
3. DeTomaso Pantera vagy TVR Sagaris

vagy

1. Ferrari California v. 458 Italia
2. Ferrari 599 GTB
3. Ferrari F40 :-)

szberci 2014.09.24. 02:05:14

esetleg 1+2+3 Dodge Challenger (jelenlegi)

andrecorleone 2014.09.24. 04:59:37

hetkoznap:1966 fiat abarth 595

hetvege: Mercedes-Benz 680S Saoutchik Torpedo

palya: Duesenberg SJ Speedster

tiramiska 2014.09.24. 05:56:01

1:Mazda3/Ford Fiesta
2:Pantera/Miura/GT40 esetleg Focus MK1 WRC, Corolla WRC
3:Skyline GT-R R34 Spec-V NUR, GT-R R32/EVO VI/NSX/ Szigorúan gyári állapotban mind, max gumizva.

velo · http://www.astra-coupe.hu 2014.09.24. 05:58:35

hétköznapokra: Audi A3 Sedan / Mercedes C Coupe
hétvégére: Mercedes W124 Cabrio
pályára: Hilmerson Manta A ( www.youtube.com/watch?v=zwZsZlIlnCE )
A mostanit meg megtartanám ünnepnapokra :)

trx · http://www.conspiracy.hu/ 2014.09.24. 06:25:29

hétköznapokra: Daihatsu Charade GTti
hétvégére: Skoda Superb Combi vagy Volvo V70
pályára: Lotus 25 ( www.youtube.com/watch?v=_L1tHavnd9w )

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.09.24. 06:32:40

Dévényi Tibi bácsi járt a totalcarban?:-)
Ott hagyott pár pontos labdát.:-)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.09.24. 06:37:49

@Ph0en1x: ha ingyen kapnál autót akkor Suzukit kérnél?

Tirpákium 2014.09.24. 06:38:08

@trx: Naggyon komoly a Manta!

zöldi 2014.09.24. 07:23:40

Ez meglepően nehéz kérdés.
Napira prius II, ez biztos, legközelebb az lesz valóban.
Hétvégére egy E39M5 touring.
Pályanapra: gsxr 750, K3, páyára sk alakítva (autót majd ha nem tudok motorra ülni)

NecoureYamaki · http://h-turul.blog.hu/ 2014.09.24. 07:49:21

Hat ezzel sokan eljatszottunk mar gondolatban. Nálam is változik egy körön belül, de azt hiszem ezekből valasztanek.

hétköznap: Alfa Romeo Brera v. Spider
Hétvége: land rover discovery 3 hse vagy Mercedes GL
Pálya: alfa 155 itc ti v6 black edition vagy Lancia Delta Hf Integrale

csongiaparaszt 2014.09.24. 08:06:07

Á, ez nem kihívás. Nevezzetek meg EGYET.

3gb 2014.09.24. 08:07:48

hétköznap: Maserati GT 3200
hétvége: Maserati Spyder és Mercedes G55 AMG (ide kettőt kellett írnom)
pálya: Lamborghini Diablo

redriot77 2014.09.24. 08:32:52

hétköznap: Mercedes-Benz W126, a legújabb S400 Hybrid hajtásláncával (a Mechatroniknál átépítve, felújítva).

hétvége: AMG Hammer kupé

pálya: Porsche 968CS - elférnék benne a két méteremmel és 240 lóerőt talán még én is az úton tudnék tartani. :)

maseratisti 2014.09.24. 08:58:02

Ha csak a realitásokban gondolkodunk:
Hétköznapi: 4 ajtós Maserati biturbo 425 (pipa)
Hétvége: 2 ajtós Maserati biturbo coupe (pipa, de még készül)
Pálya: Maserati 222 SRE becsövezve, tuningolva(pipa..de ez sose lesz kész XD)

Ha nem számít a pénz, idő, és egyebek .. akkor is Maserati, csak
Hétköznap: 98 körüli quattroporte IV 2,8-as automata.
Hétvége: Shamal, vagy egy gyönyörű 72-es Ghibli, 54-es A6 2000Gt Frua vagy Zagato
Pálya: Maserati MC12 (Bartelsék Vitaphone-os vagy az idei 100. évfordulóra festett fekete változat)
www.youtube.com/watch?v=_GAPiEID0DM

Bali E34 2014.09.24. 08:58:58

Jelenleg:

Hétköznap: Daewoo Cielo/Nexia 1,5 1996 - cégautó (ingyen)
Hétvége: szép időben BMW E21 318 1979, kirándulni BMW E34 518i 1995, BMW E46 320dT 2005 (Vaterwagen)
Pályázni: a bömbik inkább szobrok, nem arra való egyik sem

Low buget 3 kívánság:

Hétköznap: VW Golf I vagy Golf II / Transporter T3 Diesel
Hétvége: BMW E39 520d
Pályázni: BMW E30 325i

Extrém 3 kívánság:

Hétköznap: BMW E38 740i V8
Hétvége: BMW 840i/850i/CSi
Pályázni: BMW Z3 M

Az kívánságlista amúgy végtelen, de az E21 és az E34 biztos maradna.

dani 2014.09.24. 09:36:42

Eléggé csapatja a BMW azon a képen.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2014.09.24. 10:09:28

Hétköznap: kényelmes ülés, automata váltó, nagy ablakok, tolótetö.
Hétvége: mindegy, csak stuttgarti legyen. 928, 964, 993, W116, W126, W140, A124, R107, G500.
Pálya? Bármi, ami vagy kurva erös, vagy erös és nagyon könnyü.

Azagtoth 2014.09.24. 10:45:39

Hétköznapra: Ford escort rs mexico

Hétvégére: családdal vw caddy (esetleg maxi), vagy renault estafette/ citroen hy

Pályára: Lancia_fulvia_coupe_1600_hf_rallye_6
(off road: Toyota land cruiser pick up)

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.09.24. 10:48:35

Nem értem miért kell ehhez három autó... RS4 Allroad quattro.

Hátsókerekes, ha kell boldogul télen, akár enyhébb terepen is, praktikus, nem túl batár.

AlexAston 2014.09.24. 10:58:14

Nem értem, miért kell álmodni hétköznapi autókkal, mint ami keveset fogyaszt, stb. Ha már 3 autót fenntart az ember, akkor a fogyasztás már huszadrangú szempont.
Szóval:
- Hétköznapra V8 Aston
- Hétvégére: Vanquish
- Pályára meg a DB9 Gt verseny verziója
:)

Geresics · http://geresics.blogspot.com/ 2014.09.24. 10:59:12

Hétköznap: Prius 3 - napelemes tetővel, hogy hirdethessem önteltségem.
Hétvégére: Toyota Land Cruiser V8 - nem hiszem, hogy kell indokolni...
Pályára: Mazda MX-5 1.8, Toyota GT86, BMW E46 M3, Nissan GTR - ebben a sorrendben, hogy ne haljak meg rögtön!

sDavid08 2014.09.24. 11:02:17

Hétköznapra: BMW E46 sedan facelift n42b20
Hétvégére: BMW 635csi only for cruising :)
másik hétvégére néha pályára: Toyota GT86

outtatime 2014.09.24. 11:21:27

Hétköznapra: mindegy, ha egykilencpédétédéi, vagy Prius.
Hétvégére: valami 4x4, még kilátásban sincs, szóval nem gondolkodtam. (talán subaru xv)
Pálya: Nem nagyon érdekel a csapatás, de egy tesla roadstert meghajtanék egyszer pályán. Amikor meg nem elektromos a himbilimbi, és nem érdekel semmi a világon Jaguar XJS v12 (tudom nem oda való, de akkor is), vagy az Iso Gripho (szintén).
Megjelenni, reprezentálni, hotelelőttmegállni, : Persze Rolls, meg Bentley, meg Maserati, vagy Aston és egyéb marhaságok, ezekhez képest ócska tömegtermék a mániám, a Peugeot 607 (mai napig a legszebb a kategóriában szvsz, mattban, szürkében, mert hülye vagyok)

hooopp 2014.09.24. 11:35:25

Hétköznapra: Suzuki Swift Sport 1. 1600
Hétvégére: Punto kabrió (pipa)
Pálya nincs a közelemben, ezért a 2. bukólámpás Celica, de csakis klímával, amikor nem lehet kabriózni.
Ezekre hajtok, csakis az élményautózás.

V12 Power 2014.09.24. 12:43:31

@Ződ2000: az milyen autó? Mármint a hátsókerekes RS4 Allroad. Mert szerintem ez a 3 tényező egymást kizárja.

dhrbikes 2014.09.24. 12:59:48

- Yaris hibrid
- C5 Break 3.0 V6 Exclusive
- Porsche Cayman S PDK

dhrbikes 2014.09.24. 13:55:01

Ha pedig csak egyet lehetne választani, akkor egy Porsche Macan turbo, aktív futóművel, kerámia kompozit fékkel.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2014.09.24. 14:29:00

- háromajtós,
- ötajtós,
- kombi

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.09.24. 15:13:58

@V12 Power: alapból 60%-ot oda nyom. Ha elég erős a motor akkor pont kellemesen "hátsókerekes". Ellentétben egy E200cdivel, vagy 316d-vel ami csak akkor és annyira érződik hátsókerekesnek, hogy pont nem mindkét világból a rosszat kapod.

Scaleo 2014.09.24. 15:55:32

Hétköznapokra: olyan autó, ami nem túlságosan nagy városba, de nem is túlságosan kicsi országútra/autópályára, esetleg nagyobb bevásárlásokhoz. Más szóval mondhatnám azt is, hogy egy kompakt autó. Az Audi A3 Limousine volna talán a legjobb; de hogy ne mindenütt prémiumautót hozzak ki, legyen a Golf VII vagy a Mazda 3. Bármelyikkel elégedett lennék.

Hétvégére: Audi RS4 Avant, ez nem is kérdés.

Pályára: Porsche 911; de azt hiszem, egy Toyota GT86 után sem kellene hiányérzettel küszködnöm magamban.

V12 Power 2014.09.24. 16:23:55

@Ződ2000: Akkor tisztázzuk. VAGY RS4, VAGY Allroad, VAGY hátsókerekes. Utóbbi esetben nen Audi. Azt, hogy a quattro olyan, mint a jó hátsókerekes aki vagy az egyikben, vagy a másikban, esteleg egyikben sem ült még. Az X5-öm 347lovas, 62%-ot fixen hátra küldd, és hidd el, egy valódi hátsókerekes teljesen más.

V12 Power 2014.09.24. 16:25:19

@V12 Power:Azt, hogy a quattro olyan, mint a jó hátsókerekes, az mondja, aki...
Sorry

Madár Fokker 2014.09.24. 18:14:12

A pályaautózás nem különösebben érdekel, így én beérném két autóval is. A harmadik helyett meg választanék egy motorcsónakot :)

Városi rohangászós: Prius vagy Fabia RS
Nagy, utazós: Citroen C5 Tourer 2.2Hdi, vagy egy kombi 535, lehet akár d , vagy i is. Pláne egy M550d!

Cooper911 2014.09.24. 18:22:46

Hmm,
Részemről a hétköznapokra valami villanyos pl plugin Prius.
Amúgy meg egy 911 993 és egy bogár.
Bár a 4x4 LT is nagyon bejövős.

Egyébként nem vagyok egy nyelvtan náci, de azért jó lenne néha átolvasni a cikkeket:
Toyota Verso Alászolgája ? Az mi? Alá szolgája vagy Alás zolgája?

Cooper911 2014.09.24. 18:25:12

@Cooper911: Vagy (H)alász Olgája :D

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.09.25. 09:00:30

@V12 Power: nyilván a X drive még sportosabb, de nekem bejött a stabil vezethetőség precíz futóművel és kormányzással.

Special az A5öst quattróval egy ferrairis/porschés/Lambós élményvezetést követő héten vittem el, és még így is nagyon jó vezetési élményt nyú
nyújtott (nyilván az előző szigorúbb korlátok között is zajlott)..

diszkriminans (törölt) 2014.09.25. 11:11:55

Hétköznapra: Opel Corsa D 1.2
Hétvégére: Citroen Berlingo 1.6 HDI
Pályára: Nem járok pályára, más a hobbim, oda viszont nem ártana egy fapados terepjáró, mert földutakon kell eljutni néha.

Conan The Librarian 2014.09.25. 12:16:51

Munkaba jarni: Cooper S
Hetvegere: 1969 Chevy Camaro SS
Palyara: Porsche 911 Carrera

dailyvicodin 2014.09.25. 13:14:40

- Volvo Plugin Hybrid
- BMW F31 Touring
- BMW F82

Don Tejbegríz a féllábú matrac · http://konyvespolc.webnode.hu 2014.09.25. 18:47:35

Csak én kívántam rá egy ikerlámpás ezerötösre?

felidegeltemmagam 2014.09.25. 18:52:06

Gyerekes, kutyás, feleséges családapaként:
Hétköznap: Új Mazda 6 bármilyen verzióban
Hétvégére: Porsche 911 2.7 RS
Pályára: GT86

esef 2014.09.25. 21:10:19

hétköznapra: jó nekem a Renault Scenic, kényelmes
hétvégére: Safrane biturbo, hadd élvezzék egy picit az ikrek is az autózást
pályára: egy kör erejére elkunyizni az Espace F1-et, utána elég a Clio V6 is

pajav8 2014.09.25. 21:36:02

hétköznapra: VW Polo R WRC A 220 lovas szép kockás üléshuzattal. Vagy egy Audi RS3
Hétvégére:Maserati Quattroporte v Lexus LS600h
Pályára: Lexus LFA vagy Nissan GT-R Nismo

zobod 2014.09.25. 22:43:23

hétvége: Corvette C2 vagy C3 Stingray Convertible mindenképpen kabrió vagy targa, hogy végig halljam ezt:
www.youtube.com/watch?v=6ub5l8nNVdg
www.youtube.com/watch?v=rrc9XPkF_K8&feature=player_detailpage#t=68
www.youtube.com/watch?v=DAYIo6C0PBA

pálya: ha már bilibe lógó kéz, akkor legyen ariel v8 6 sebességes szekvenciális váltóval

hétköznap: Cadillac Escalade Hybrid. Még a pályára is ki tudnám vele húzni utánfutón az arielt :)

Dömijani 2014.09.26. 19:08:44

Minek három? Egy 1,4 zhsfbdjfdfvsdhndTDI kombi, sok-sok lóerővel. Hétköznap takarékos, hétvégén tágas, pályán erős. Slussz. Ráadásul jól odafüstöl a sok városi puhánynak az orra alá - he-he! Nesze neked környezetvédelem, meg hybrid (tényleg, az mitől környezetbarát?)! Sok legyet egy csapásra, avagy "kis péz, nagy öröm"!

Komolyabban:
Hétköznapra semmi, gyalog vagy bringával járok.
Hétvégére (pontosabban megfelelő alkalmakra) benzines Omega A, a mostani helyett valamivel kevésbé széteső, "merhogy" ezt villáskulccsal és kalapáccsal is lehet még javítani. Fél ház belefér, majd' 1500 kilós utánfutót "B"-s jogsival lehet vele vontatni.
Pályanapra a mostani X1/9-esem is megfelel - de ha álmodni lehet, akkor Dino 246 GTS.

Apropó pályanap: tavaly lemaradtam a Városszéli Vágódás, Szérűskerti Száguldás, Csalitosban Csapatás, Réti Rongyolás, Patakparti Padlógáz, Dagonyában Döngetés vagy mi a szösz nevű eseményekről. Nem lesz többet ilyen?

Tommi 2014.09.28. 17:20:11

Hétköznap: Swift 1.3 (ez pipa)
Hétvégi utazásokhoz: SAAB 9000 Aero, vagy az utolsó szériás 9-5-ből egy Aero.
Pályanapra: Mitsubishi Starion 2.6, de a motor cserélve 4G63 Turbo-ra, futómű, fékek, kipufogó, mászóka rendesen beleépítve, erősített sperr, kész.

granturismo 2014.10.07. 00:09:31

Hétköznap:
Grande Punto 1,3Mjet
Hétvége:
Range Rover P38a
Élvezkedés:
Lancia Kappa Coupe turbo

Lazlo Nardin · http://lazlonardin.blog.hu/ 2014.10.07. 12:32:17

Költséghatékony verzió:
Hétköznapra: bringa + a családunknál 10 éve kitűnően szolgáló 1.1-es Peugeot 206
Hétvégére: Mazda MX-5 NA
Pályára: Mazda MX-5 NA

Nem annyira költséghatékony verzió (itt beindult az álmodozás):
Hétköznapra: bringa + Toyota Prius II vagy Toyota Yaris 1.5 T Sport
Hétvégére: Mercedes W211 E63 AMG vagy Mercedes W123 230E vagy Toyota 4Runner (benzin) vagy Alfa Romeo GTA
Pályára: Toyota GT86

Vincenzo6 2015.02.17. 04:11:26

Hétköznapra Volvo S60
Hétvégére kislámpás BMW E30 316
Pályára egy komolyabb E30
süti beállítások módosítása