És mivel jár a drogdíler?

  2014. augusztus 08. - Sturcz Antal Címkék: usa pontiac v8 autó chrysler charger breaking bad

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pillanatok a sivatagból
2015-07-09 18:35:47

Ahmed burnuszban térdel a Land Cruiser mellett, a szeleppel babrál. A levegő halk sziszegéssel távozik az

Ahol harmincezerért is parkolhatsz
2015-05-23 14:55:14

A Jumeirah Beach Residence-et nehéz lenne egy magyar helyhez hasonlítani, talán a Váci utca és a füredi Tagore

Azt hiszed, itt elnyomják a nőket?
2015-05-21 10:23:04

A dubaji metró egyértelműen király, pedig a föld alá ritkán bukik csak le. A Red Line inkább amolyan

Itt végzik az elkobzott dubaji luxusautók
2015-05-19 17:46:32

Nem tudom, mi az öt legnépszerűbb Dubajjal kapcsolatos téma, de az itt pihenő magyar modellek után biztos nagyon

Gondolkodtak már azon, hogy mi közös Magnum Ferrarijában, és Columbo Peugeot-jában? Egyik autó sem központi eleme a sorozatnak, mégis, nem keveset hozzátesznek a főszereplő karakteréhez, szimbolizálnak valamit. Ritkán kerülnek előtérbe, néha egy-egy üldözés, vagy a kocsi állapotára vonatkozó poén, mégis, Thomas Magnumhoz legalább annyira hozzátartozik a 308 GTS, mint a bajusz.

A Breaking Bad nálunk Totál szívás címen futott, érthetetlen módon az éjfél környéki műsorsávban. Pedig ritka zseniális sorozatról van szó: adott egy ötven éves kémiatanár, akinél rákot diagnosztizálnak. A táppénzből nem lehet megélni, anyuka hasa minimum hetedik hónapra utal, a nagyobbik fiú pedig egyetemre készül, szóval gáz van. Főhősünk kellően leleményes, ezért egy hírtelen jött ötlettől vezérelve metamfetamint kezd főzni egy volt diákjával. A terv aztán jobban sikerül a vártnál, és az egyszeri kémiatanárból az alvilág királya lesz. Közben persze elszabadul a káosz, egyre-másra bukkannak fel a zseniálisabbnál zseniálisabb karakterek, és végig ott van a szénfekete humor, talán még Guy Ritchie sem csinálná jobban.

breaking-bad

Amikor megismerjük Waltert, a főszereplőt, egy Pontiac Aztekkal jár. Mielőtt bármit is mondanék róla, nézzenek róla egy képet:

Placeholder-Aztek

Nem találnak a neten olyan n+1 legrondább autó válogatást, ahol az Aztek ne lenne dobogós helyezett. Egy szakújságíró, aki részt vett a 2000-es ősbemutatón így fogalmazott: akkor sem gyűlöltük volna jobban, ha egy horogkeresztet tetováltak volna a homlokára. És tényleg, az Aztek vulgárisan ronda, de nem úgy mint, a a kis kitaszított korcs, akit mégis megszeretünk, hanem öld meg mielőtt szaporodna szintűen ronda. A sors fintora, hogy aki ezt az autót felrajzolta, pár évvel később C7-es Corvettet tervezett, tehát némi jóindulattal betudhatjuk szakmai hullámvölgynek. Vagy inkább Mariana ároknak.

GEDC3752

Érdekes, hogy, mint szabadidő autó kifejezetten praktikus volt: a kései modellekhez már elérhetővé tették az állandó összkerékhajtást, és többen méltatták a pakolhatóságát is. A legnagyobb durranásnak mégis a camper kit számított, ez egy felfújható gumimatracból, és a csomagtartóra toldott sátorból állt. Nem tudom, hogy milyen lehetett benne aludni, de ha felépítették a szerkezetet, akkor szerencsétlen autó úgy nézett ki, mintha egy gigantikus sátor éppen megszülné. Öt éven át gyártották, és a sorsáról mindennél többet elmond, hogy az utolsó évben 69 darabot adtak el belőle.

És hogy miért passzol a kémiatanárunkhoz? Walter az a figura, aki már nem vár sokat az élettől: volt egy hatalmas lehetősége, amelyet elszalasztott, és ez azóta is kísérti. Csendben eljár dolgozni, nyögi a jelzálogot, próbál megadni mindent a családjának, ezért délutánonként az autómosóban is robotol. Racionális alkat, bár a Pontiac megvásárlásához kell is, hogy túl tudjunk lépni a külsőségeken.

2001-pontiac-aztek 100028861 m

Ahogy szép lassan hanyatlik a karakter, és egyre magasabbra mászik az alvilágban, úgy zúzza le rendszeresen a szerencsétlen Aztekot. Egyszer még egy repülő roncsai is rázuhannak, de életet is ment, amikor a jó pillanatban gázolnak el vele két dühös dílert. A néző nagyjából akkor veszti el a szimpátia utolsó morzsáját Walter iránt, amikor eladja a kocsit ötven dollárért. Itt már rég nem a családjáért árul drogot, hanem kapzsiságból, azzal, hogy megveszi a Chrysler 300C SRT8-at, akár a nyakába is akaszthatna egy táblát, hogy drogdíler vagyok. A 450 lóerős fekete szörnyeteg mellé még újít egy Dodge Challenger SRT-t is a fiának, és ekkorra már akármennyire is antipatikus a figura, ez egy király belépő:

A másik főszereplő Jesse Pinkman, ugyanúgy személyiségfejlődésen megy át, csak épp az ellenkező irányba. Amikor megismerjük, egy suttyó siheder, aki nagyon szeretne a mexikói gengszterekre hasonlítani. Három számmal nagyobb ruhákban jár, gagyi drogot árul, és egy lowriderré alakított, 1982-es Chevy Monte Carlot vezet. Látszik, hogy tapasztalatlan, a harsány fényezés, a futómű, mind csak a feltűnéskeltésre jó. Egy drogdílernek más sem kell, igaz?

Jesse-Pinkman-1978-Chevrolet-Monte-Carlo

Ezt egy idő után ő is felismeri, és vesz egy Toyota Tercelt, ami tulajdonképpen láthatatlan, főleg a lowriderhez képest. Mivel ez egy 4WD változat, nagyobb motort szereltek bele, 1.3-as helyett már 1.5-ös, jó eséllyel automata váltós. Visszafogott, egyszerű, megbízható autó, és körbelengi valami pozitív légkör, ahogy a cselekmény előrehaladtával Jesse karaktere is egyre szerethetőbbé válik. Az eredeti forgatókönyv szerint neki az első évad végén meg kellett volna halnia, ehelyett egy olyan szereplő lett, akiért lehetett szorítani. Az epikus végkifejletet nem szeretném lelőni, aki még nem látta, az nézze meg, érdemes.

Tercel-01.png

Viszont, ha valaki csak futólag hallott a sorozatról, egy járművet akkor is ismernie kell, az 1986-os Fleetwood Boundert. Ez egy európai szemmel felfoghatatlan méretű lakóautó, több mint tíz méter hosszú, és egy 7.4 literes V8-as viszi. Bele sem merek gondolni, hogy ekkora homlokfelülettel, és súllyal mennyit fogyaszthat. Ameddig futott a sorozat elég népszerűvé vált a típus, ha elkezdjük beütni a márkát kedvenc keresőnkbe, akkor a harmadik találat a filmben használt '86-os használt darabokra mutat. Ez a gép is túlmutat önmagán, kicsit már inkább egy harmadik karakternek tekinthető: többször sodorja halálos veszélybe a két főhőst, de meg is menti őket. Épp ezért lesz szimbolikus jelentősége annak, amikor a roncstelepen bezúzzák: a két főszereplő viszonya nagyjából itt romlik meg véglegesen.

RV.png

A mellékszereplők sem kevésbé érdekesek, például a simlis, nagyszájú ügyvéd mivel jár? Egy 1997-es, fehér Caddillac DeVille-el. Nem is kell jobb kocsi egy embernek, aki még a hóembert is feldumálja a kályhára. Vagy ott van a kimért, halk szavú, kínosan precíz, és a feltűnést ösztönösen kerülő drogkereskedő, Gustavo. Neki egy Volvo V70-es jutott. Emlékeznek arra, amikor Nicolas Cage azzal írta le saját izgalommentes életét, hogy még a Volvóm is szürke? Ez itt is működik.

Persze lehetne még ragozni a dolgot, hiszen számtalan kisebb-nagyobb mellékszereplő hajt érdekes gépeket a sorozatban, de ahhoz más túl sok spoilert kéne ellőni. Inkább adjanak egy esélyt a pilotnak, nem fogják megbánni, és nem csak az autók miatt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr936579383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbandi 2014.08.08. 17:45:08

Ráadásul az Aztek ajtaja a sorozatban valami elképesztő rondán nyikorog. Nem tudom, hogy ez direkt volt-e, vagy véletlen, esetleg először véletlen később direkt, de szerintem zseniális húzás volt.

debrejoco 2014.08.08. 17:58:45

A legzseniálisabb sorozat amit valaha láttam. Sztori, színészek messze az átlag felett teljesítenek, na és a cinikus humor mindent üt. Yeah, bitch!

poggY 2014.08.08. 18:12:24

Az első évad zseniális
A második évad jó
A harmad évadot túl lehet élni
A 4. évadot kínkeservesen-reménykedve néztem végig
Az 5.-et elkaszáltam 3-4. rész után.

Leadfoot 2014.08.08. 18:38:25

Mondjuk szerintem WW sose főzött kapzsiságból. Persze a pénz miatt kezdi el, de aztán...

Saul Caddy-jének pedig a rendszámát is meg kell említenem:
www.imcdb.org/i303189.jpg

És még a fináléban is komoly szerepet kapnak az autók (abban a fináléban, ami az IMDb-n 37000+ szavazattal jelenleg is 9,9 pontszámmal áll).

a távoli rokon 2014.08.08. 18:40:06

A Breaking Bad berántott engem is, az egyetlen sorozat, amit néztem. Jó cucc.
A 454-es V8 Bounder olyan 7-10 mpg körül szürcsölget, az kb 25-35 liter 100-on, de elég hamar megtérültek a költségei;) Aztán volt még egy Chrysler 300 SRT8 is az utolsó évadokban, az sem rossz cucc.

Leadfoot 2014.08.08. 18:42:03

@bbandi: Nekem is az a nyikorgás ugrott be róla először. Meg a hiányzó dísztárcsa és az embertelen ronda szín, ami - ha ez lehetséges - még csúfabbá teszi szegény járgányt.

Bigali 2014.08.08. 18:56:40

Tényleg a legjobb sorozat evör.
Irigylem azokat az embereket, akik még el sem kezdték.
Musthave.

naplómente 2014.08.08. 18:58:15

Columbonak nem Volvoja volt?

xm95 2014.08.08. 19:01:00

Pontiac Aztec helyett lehetne Pontiac Heisenberg is a neve, jobban is illik hozza.

gizmo26 2014.08.08. 19:01:06

@poggY: Hát ezt elszúrtad, az 5. évad 2. fele ráészről-részre izgalmasabb, amit a vlág legjobb (vagy inkább legigazságosabb) sorozatbefejezése koronáz meg.
De aki unalmasnak tartja az előző évadokat, annak ezt tök felesleges magyarázni.

Leadfoot 2014.08.08. 19:13:04

@gizmo26: Számomra ez a sorozat a pilot első jelenetétől a finálé utolsó másodpercéig 10 pont. Na jó, 9,9, mert pl. Anna Gunn szerintem korántsem olyan jó színésznő, hogy Emmy díjat kellett neki adni.

Nem mondom, hogy a valaha volt legjobb sorozat, mert hogy is lehetne összehasonlítani pl. egy Dróttal vagy Maffiózókkal, de eléggé ott van a közelben.

fabia1,9 2014.08.08. 19:24:25

Az egyik legjobb sorozat, amit eddig láttam.

-roy- 2014.08.08. 19:29:54

Ez videó a legjobb autós-zenés jelenet ever.

Liberal left wing trash 2014.08.08. 19:58:57

És Skyler Grand Wagoneerje a parkettaberakással? A smafu?

Egyébként tényleg nagy sorozat ritkamód rá lehet cuppanni.

Koca Caola 2014.08.08. 20:00:44

A Ferrari az nem a Magnumé volt és azt is hozzátett a karakteréhez, hogy más autójával járt.

gizmo26 2014.08.08. 20:02:26

@Leadfoot: Engem Walter fia idegesített, de nagyon.

vittore 2014.08.08. 20:45:21

Ez a sorozat beszarás. Beszippantott a rendezés, a karakterek, a képi világ, és az íre a pont az autók kiválasztása.

ED_a_ló 2014.08.08. 21:39:16

Ott az Aztek a középszerűség analógiája. Olyan, mint Kelet-Európában a Logan, vagy a Dacia egyéb aktuális olcsó variánsai. A folklórban ezeket az ésszerű kisember autóinak tartják, mint ahogy errefelé a Peugeot-okat például a melegek kedvencének, vagy a BMW-ket a bunkón viselkedő macsókénak.
Gustavo valódi énjének a leplezésében játszott szerepet a V70, ehhez nagyon jó választás volt. Az egész sorozatot nagy műgonddal komponálták meg, figyeltek minden részletre. A cikkhez lenne egy olyan megjegyzésem, hogy Walter White nem igazán volt az alvilág királya, inkább csak egy egyre mélyebbre süllyedő alak. A legközelebb akkor állt az említett titulushoz, amikor két amatőr szakácsnak beszólt, hogy tűnjenek a területéről.

Feketeleves 2014.08.08. 22:34:41

Yo, Mr. White!
Kurva nagy sorozat!!
:-))))))

CharlieBrown 2014.08.08. 22:59:05

Sir Anthony Hopkins eddig senkinek nem gratulált soha a büdös életben sorozatalakításhoz. Bryan Cranston volt az első. Maga Hopkins írta, hogy ennél jobb alakítást kurva rég nem látott. Ő azér' csak tud valamit a filmezésről. ;)

www.youtube.com/watch?v=AeGfmwfKYzE

CharlieBrown 2014.08.08. 23:00:29

Jah, a levél:
Dear Mister Cranston.
I wanted to write you this email - so I am contacting you through Jeremy Barber - I take it we are both represented by UTA . Great agency.
I’ve just finished a marathon of watching “BREAKING BAD” - from episode one of the First Season - to the last eight episodes of the Sixth Season. (I downloaded the last season on AMAZON) A total of two weeks (addictive) viewing.
I have never watched anything like it. Brilliant!
Your performance as Walter White was the best acting I have seen - ever.
I know there is so much smoke blowing and sickening bullshit in this business, and I’ve sort of lost belief in anything really.
But this work of yours is spectacular - absolutely stunning. What is extraordinary, is the sheer power of everyone in the entire production. What was it? Five or six years in the making? How the producers (yourself being one of them), the writers, directors, cinematographers…. every department - casting etc. managed to keep the discipline and control from beginning to the end is (that over used word) awesome.
From what started as a black comedy, descended into a labyrinth of blood, destruction and hell. It was like a great Jacobean, Shakespearian or Greek Tragedy.
If you ever get a chance to - would you pass on my admiration to everyone - Anna Gunn, Dean Norris, Aaron Paul, Betsy Brandt, R.J. Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada - everyone - everyone gave master classes of performance … The list is endless.
Thank you. That kind of work/artistry is rare, and when, once in a while, it occurs, as in this epic work, it restores confidence.
You and all the cast are the best actors I’ve ever seen.
That may sound like a good lung full of smoke blowing. But it is not. It’s almost midnight out here in Malibu, and I felt compelled to write this email.
Congratulations and my deepest respect. You are truly a great, great actor.
Best regards
Tony Hopkins.

C4rt3r 2014.08.08. 23:30:32

Több helyen is olvastam már, hogy Jesse egyre szimpatikusabb, míg WW egyre antipatikusabb lesz a sorozatban... Én határozottan és pontosan az ellenkezőjét érzem és elképzelni, felfogni sem nagyon tudom azt az értékrendet, ami miatt a fenti sorokkal együtt tudnék érezni! Velem van baj, vagy a világgal? :)

T4KK 2014.08.09. 00:41:33

Én sem láttam még ennél jobb sorozatot. A Maffiózók itt kerültek át a 2. helyre. Aki hasonló jót akar, annak még a Kemény motorosokat tudom ajánlani.
www.savewalterwhite.com/

poggY 2014.08.09. 02:15:11

@gizmo26: Lehet, hogy ráveszem magam, hogy befejezzem.
Egyébként nem volt unalmas, sosem mondtam, hogy az volt. De Walt fia, majd az anyja olyan szinten idegesített, hogy ...Nagyon. A jessies jelenetek mentették meg nekem a sorozatot. Aztán a fia egész normális lett/kikerült a középpontból, erre a muter lett 5x annyira nyomorék mint előtte, plusz még Walt is rátesz egy lapáttla a negatív jellemfejlődésével. És a 4. évadban jessie fejlődése sem torkollott semmi különbbe, csak mérhetetlen önsajnálatba meg "eldobálom a pénzt mert ehhez vér tapad" fogyatékosságba.
@Leadfoot: Dehogynem, van már rakat pénze meg kapna 5 millió dollárt a metilaminért, de ő inkább "i want power, i want an empire", 5 milla mire nem elég mondd? Aztán amikor kinyirja a kopasz magánnyomozót akinek nem jut eszembe a neve, ott is azon pipult be, hogy a csókának kurvára igaza volt amikor a fejéhez vágta, hogy ha ő nem ilyen kapzsi fillérbaszó szaralak akkor még mindig menne a business gussal.

I.C.ram 2014.08.09. 06:52:55

A budapesti Kálvin téri Tesco Express közelében többször láttamegy magyar rendszámos Aztekot. Ritka ronda egy jószág, és ezen a magyar rendszám sem segített.

Leadfoot 2014.08.09. 08:41:51

@CharlieBrown: Azért ez a rajongói levél se rossz:

www.youtube.com/watch?v=66kIF-iO5oQ

:-)

@poggY:
1. Nincs azzal baj, ha nem tetszik, vagy unalmasnak találod. Nem kötelező szerencsére. :-) Én pl. kétszer kezdtem el nézni a Sons of Anarchy-t, ami mindenki szerint nagyon jó sorozat, és egyet is értek velük, de engem valahogy nem rántott be, és ennyi.

2. De ez pont nem kapzsiság. Inkább (nem pénzügyi értelemben vett) nagyravágyás, kivagyiság. A hatalomról és a sikerről szól, nem a pénzről. Nem tudom, hol tartasz, és nem akarom elspoilerezni, de ezt Walter többször eléggé nyilvánvalóvá is teszi.

kódex 2014.08.09. 10:14:49

@C4rt3r: :) Vártam egy ilyen hozzászólást, hogy érezzem, nem vagyok egyedül.
Azért annyit hozzátennék, szerintem egy picit átcsúszol a másik végletbe.Jesse sok töketlenkedés és vargabetű után a végére rendes csávó lesz, akinek a tettei nem kérdőjelezhetőek meg a normál nyugati értékrend szerint. Tény, hogy reménytelen fazon, aki legbelül semmit sem veszít a valóban idegesítő lúzerségéből, csak végül átgyúrja a világ - mint mindnyájunkat. WW szinte csupa erkölcstelennek nevezhető dolgot tesz az utolsó két évadban, még amikor jót akar, akkor is. A legfőbb bűne, hogy becsapja önmagát. És ott bukik el, amikor ezt belátja. Gazembereknek nincs lelkiismerete. WW nem gazember, de a világ ugyanúgy átgyúrja a személyiségét, mint JP-ét. De lényegében, legbelül ugyanaz az ember marad, hiszen vállalja az önismereti bakiját (ráébred, nem a családért tette, amit tett, hanem a hatalomért), és ennek a felismerésnek a gyakorlati következményeivel tulajdonképpen mégiscsak a családját állítja vissza fő motivációs erővé. Ez egy elég paradox helyzet, nem véletlen, hogy az egyetlen feloldása az lehet, amivel befejeződik a film (nem akarok durván spoilerezni.)
Megkockáztatnám, nem igazán érti a film lényegét, aki valamiféle szimpatikus-antipatikus koordinátarendszerben próbálja a szereplők változását leírni. Az erkölcsöst az erkölcstelentől látszólag könnyebb megkülönböztetni, azonban a filmsorozat kulcsjelenetei rendre azt bizonyítják, hogy léteznek olyan, néha hétköznapinak tűnő (máskor persze bizarr és horrorisztikus), valójában rendkívüli helyzetek, amikor jól bejáratott nyárspolgári erkölcsi világképpel nem lehet épkézláb morális ítéleteket hozni.
Ha nem ez lenne a film üzenete, megmaradna egy briliánsan eredeti, lenyűgözően fordulatos, de mégiscsak maffiózófilmként skatulyázható akciósorozatnak. Lehetett volna WW karakterét a sorozat végére kétségmentesen brutális, velejéig romlott bűnözőfigurává fejleszteni, akkor mindezek a kérdések fel sem merülhettek volna. Viszont nagyon jó, hogy igenis felmerültek, és még jobb, hogy nem lehet könnyen és egyértelműen megválaszolni őket.

kódex 2014.08.09. 10:32:18

@poggY: "De Walt fia, majd az anyja olyan szinten idegesített, hogy ...Nagyon."

Ugye, 30 alatti vagy és nőtlen? :)

VargAdam 2014.08.09. 10:44:56

@poggY: Nekem pont fordított a sorrend, majdnem abbahagytam al első szezont, még át is ugrodtam egy pár részt. A negyedik évadtola végéig pedig minden szabad percben BB-et néztem.

@C4rt3r: én is 1et értek, Walter határozottabban vagányabb karakter lesz, a végére, mikor már vér tapad a kezéhez mint Jessie mikor szinte állandóan sírógörcs, vagy búskomorság kerülgeti.

CharlieBrown 2014.08.09. 12:19:37

@T4KK: az a baj, hogy a SOA is most lesz utolsóévados... Kurt Sutter mondjuk rendesen odab.szott az előző évadzáróban! :D

CharlieBrown 2014.08.09. 12:29:09

@Leadfoot: Beszartam rajta :D Elképzelem, hogy szexelek... Aaron Paullal! Úgy, hogy közben te nézed. :D

Mondjuk Aaron Paultól a YESSS! után vártam,, hogy kicsússzon egy bitches is, autentikus lett volna. :)
Az megvan, hogy ő volt Cohaagen az Emlékmásban?

T4KK 2014.08.09. 13:20:27

@CharlieBrown: Sajnos tudom... Kíváncsi vagyok Manson mit alakít majd. :)

Amúgy Walternek nem a jellemfejlődésén van a hangsúly, hanem a gondolkodásmódján és a zsenialitásán, ahogy manipulálni tudja az embereket, miközben egy töketlen balféknek tartják. És azon ahogy, a legreménytelenebb helyzetből is képes nyertesként kijönni. Emiatt én az utolsó pillanatig sem tudtam megutálni, hiába volt ez a célja a sztorinak. I WON!
www.youtube.com/watch?v=OKKSBHlxRdg

Leadfoot 2014.08.09. 19:11:14

@T4KK: Ez a jelenet hatalmas. Ahogy ott áll győztesen a kegyetlen drog-császár... a fehér Toyota Yaris mellett. :-)

Suni dékán 2014.08.10. 07:10:32

@poggY: Én is így voltam vele, de nem vártam meg az ötödik évadot. Azt hiszem, a harmadik évad közepe felé volt egy olyan rész, amikor a Walter legyet kerget a laborban, na én ott szálltam ki, addig is túl sok volt a töltelék, kb. mintha a magyar Szomszédok, vagy Barátok közt lett volna, tele érdektelen mellékszálakkal.

De az a Pontiac tényleg istentelenül ronda, bárcsak ne láttam volna! Akár valami Lada gyártmány is lehetett volna.

Rocko- 2014.08.10. 23:28:06

köszi a tippeket, már csak meg kell tanulni methet főzni. :D

Conan The Librarian 2014.08.11. 23:29:31

@Suni dékán: Az a rész nem töltelék volt. Walter akkor jutott az őrület határára, a bekattanását, majd az abból való kijózanodását mutatták be. Ha esetleg kedvet kapnál a folytatáshoz megnyugodhatsz, több olyan rész nem lesz benne. :)

Lucas18 2014.10.11. 12:15:13

Megnéztem a Breaking Bad-et. Jó volt. Thanks, bitch. ;D

Kand_Úr 2015.06.10. 00:30:58

A legnagyobb sorozat...ever! 10/10
süti beállítások módosítása