Az év legdurvább fedélzeti kamerás videói

  2013. december 25. - Máth Dávid Címkék: baleset 2013 fedélzeti kamera dashcam omg videó

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Le Mans-i raceface-hiéna
2015-06-19 17:11:41

Vannak gátlásaid? Fél percre tedd el mélyre, a fiók aljára, mert ide pofa kell – versenypofa. A

Matekos hiéna Le Mans-pendrive-ért
2015-06-16 20:53:41

A hiéna új konca 3,74 gigányi tömény sajtóanyag (persze törölhető) cseppalakú műanyagtokba csomagolva

Aztán stadionban aludtál-e már? Hiéna ugyanitt
2015-06-13 12:09:48

El nem tudom képzelni, milyen kemény csata ment a négy nagy csapat szervezői között, hogy ki mely pálya közeli

Nem csak a BMW-s lehet tahó
2015-03-13 16:18:11

De néha a porschés is. Meg a passatos phaetonos. Sőt, olykor autó se kell hozzá, hogy ugyanebből a halmazból

Az internet tele van autós fedélzeti kamerák videóival. Ebben a műfajban évek óta az oroszok jeleskednek leginkább, de ma már a világ szinte minden részéről találni sokkoló, dühítő vagy mókás dashcam-felvételeket. Magyarországról persze nem, mert ahhoz, hogy a hazai autósok videóit láthassuk, kéne a kiforrott jogi környezet (erről és az eszközről bővebben itt).

Nem szokásunk gyűjteményes posztokkal zárni az évet, de kár lenne nem megjáratni az idei dashcam-termést az ünnepi lazulásban. Ez valahol mégiscsak a forgalmi szélsőségek esszenciája, legyen tanulság mindenkinek, hogy ilyenek is történnek néha az utakon. Íme, az év legdurvább fedélzeti kamerás videói:

 

A guruló sziklás

Mindenképp az év legnagyobb mázlistái közt a helye annak a tajvani autósnak, akit néhány kisebb szikla mentett meg attól, hogy egy nagyobb, ház méretű kilapítson. A Kínához közeli szigetet a Kong-Rey trópusi vihar áztatta meg a felvétel előtti napokban, ennek következménye volt a sziklaomlás. (Kettő másodpercnél érdemes felnézni a hegytetőre.)

 

A kanos bikás

Ne tévesszen meg senkit a dátum a jobb alsó sarokban, ez a videó is idei. Az orosz nyárban készült, valahol vidéken. Egy szerencsétlen boci a főszereplője, akit csak a gázolás ment meg egy kanos bikától. Szomorú pillanatok, de ha a legdurvább tehenes baleset dashcam-videója érdekel, azt itt találod: ezen a linken.

 

A zuhanó jumbós

Áprilisban egy Boeing 747-es zuhant le felszállás közben Afganisztánban. A tragédiát egy arra járó autó kamerája rögzítette onnantól, hogy a gép négyszáz méter magasan átesik, egészen a becsapódásig. Szerencsére nem személyszállító volt, bár heten így is odavesztek. A Jumbo katonai felszerelésekkel volt megpakolva, vesztét az elszabadult rakomány okozta.

 

A dühös oroszos

Ha a ne telefonálj vezetés közben kampányok olyan videókra épülnének, mint amilyen a következő, talán lenne hatásuk. Persze ehhez kell az országba sok-sok tahó, és lássuk be, ilyen felvételért Magyarországon autózhatnánk nem keveset. Az oroszoknál rosszabb a helyzet, ott a közlekedési viták gyakran nyers, frontális erőszakkal zajlanak.

 

A repülő matizos

A fedélzeti kamera Ázsia sok országában menő, nem csak az oroszoknál. Ez a júniusi felvétel például Dél-Koreából került az internetre, és egy Matiz van rajta, ami kis híján elintézett egy gyanútlan családot. A kisautót egy idős úr vezette, aki elaludt a kormány mögött. Áttért a szembesávba, ahol néhány fa és a Kang család autója állította meg.

 

A motoros hajszás

A menetrögzítő kamerák a motorosoknál is elterjedtek. Így készült a következő videó is egy New York-i motoros gázolásról. A hat perc, ha forgatókönyvíró műve lenne, sem lehetne drámaibb: a gázolást követi a hosszú akció, amikor az autós kétségbeesetten menekül a Range Roverrel, nyakában seregnyi dühödt motorossal. (Háttérsztori)

 

A szétrobbanó meteoros

Az év legérdekesebb felvételei közül több a február 15-i, oroszországi meteorbecsapódásról készült. A helyszín az Urálon túli Cseljabinszk és környéke volt, ahol a hajnal úton levő autósok közül többek kamerája is felvette, amint a meteor a légkörbe érve ég és darabjaira hull.

 

A subarus idiótás

Orosz sofőr szülötte az év egyik legkínosabb videója is. A felvétel kézi kamerával készült ugyan, nem egy hagyományos értelembe vett dashcammel, de ez nem változtat azon, hogy főszereplője idióta. Az orosz srác faarccal küldi kétszáz fölé az Impreza WRX-et, majd jön az álló kocsisor.

 

A kacsamentő rendőrös

Mielőtt a polgári felhasználása elterjedt volna, a folyamatosan működő menetrögzítő kamerákat a rendőrség használta. Sok országban már a nyolcvanas, kilencvenes években bevett eszköze volt a járőrautóknak. A videómegosztó oldalak ma tele vannak így készült videók gyűjteményeivel. Lövöldözés, rendőri erőszak, autós üldözés – a skála széles, 2013-ból talán mégis a következő marad a legemlékezetesebb rendőri felvétel.

 

Hiányolod idei kedvencedet a gyűjteményből? Küldd el a linkjét kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr765708156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flak 2013.12.25. 15:39:30

Érdekes poszt. A kacsamentős videó szép, a meteoros és a sziklás pedig érdekes. :) A többi viszont (ha megfogalmazhatok némi kritikát) nem éppen karácsonyi téma, főleg nem a 7 halálos áldozatot követelő repülőszerencsétlenség és a közúti erőszak. :( Kicsit pozitívabb töltetű videókat is össze lehetett volna szedni, ha már karácsony van.

macbook 2013.12.25. 15:47:37

A kacsamentős nagyon megható. A telefonossal teljesen egyetértek, én is ezt tettem volna. A Matizos meg a bikás komikus, a meteor meg kötődik a karácsonyoz (üstökös). A motoros barmokat meg ha én lettem volna a range roveres helyében kicsit bowlingoztam volna/ hívtam volna a 911-et. Tudtam h ezek a motoros bandák nem teljesen normálisak de hogy ennyire idióták legyenek az azért durva.

hamisnero 2013.12.25. 16:16:03

@macbook: nagyon úgy néz ki, hogy ez egy lezárt útszakasz volt, gondolom, a motoros felvonulás miatt (nincs forgalom, ellenben szemben szép számmal jönnek). nem igazán értem, hogy hogy került oda a roveres, illetve miért emberkedett, a helyett, hogy hagyja elmenni öket. ha meg elgázolt egy motorost, akkor illik megállni. ha te gázolnál (nem kívánom) akkor te is szépen elhajtanál, aztán még megölnél (bowling, de szépen írtad körül a gyilkosságot, könnybe lábad a szemem) még pár embert, mert fosol a felelősségtől? na szép karácsonyt.

Pepejoe 2013.12.25. 16:22:37

@macbook:
Te érted is, hogy mi történik abban a videóban?

Altaïr 2013.12.25. 16:26:43

@hamisnero: Lo kell ,hogy ábrándítsalak, nem lezárt útszakaszon történt. Szóval kár ferdíteni - hazudozni.

És hát nyilván a roveres emberkedett, nem pedig a motoros büntetőfékezett előtte. Aha.

Azt meg már meg se említsem, hogy ha valakinek nekikoccanok, akkor méltányos, hogy a családom szeme láttára agyon akarnak verni, igaz? Ez a minimum.

Úgy néz ki, a támadókra olyan 15 év börtön vár fejenként:
nypost.com/2013/12/22/biker-gang-victim-speechless-over-attackers-reduced-charges/
Bár furcsa módon az eredetileg kért 25 éven enyhítettek.

Samott 2013.12.25. 16:46:47

Jaja, a motoros uldozosben nem az autos volt a vetkes, a motorosokat viszik a sittre szepen sorban. Olaszliszka 2.

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2013.12.25. 16:53:44

a roveres videot ne értem. ha nem csesztetik, akkor nem gázolt volna. minek állították meg?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.12.25. 17:06:13

A repülős nqgyon durva ,mint a kö úgy zuhan le.
Elég ritka hogy a motorosok szabályosak sajna.
A subarus idiótára nincsenek szavak városban 200???? Kötelet neki.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.12.25. 17:14:20

@Flak: akkor szerintem hallgasd meg a Whamtől a Last Cristmas című számot.én pl kurvára unom hogy karácsonykor mindenki modoros ,és megjátsza a nagy szeretetet.

Pepejoe 2013.12.25. 17:26:20

@Gyurma73: :D
Van abban valami, amit mondasz...

Thanathos 2013.12.25. 17:26:51

Azt a motoros csürhét tankkal kellett volna eltiporni, bár ez valóban nem a karácsonyi idillt idézi. :)
Sajnos egyes motorosok túl sokat képzelnek magukról, bandában meg még erősnek is érzik magukat.

decompression 2013.12.25. 17:34:10

@Pepejoe: Hát ezt te is benézted, meg a TC is. :-)

Ja, ha már írásos médium, jöhet a helyreigazítás. @Altaïr -nak meg köszi hogy már előttem megkereste, megspórolt nekem egy pár percet. :-)

Árpádné, Pehely 2013.12.25. 17:41:37

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg: Elvileg gazdagokat húznak le így, megfélemlítéssel.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2013.12.25. 17:46:24

Dávid (poszter):"a meteor a légkörbe érve ég és darabjaira hull"

Hullik, magyarul...
Írhattad volna azt is, hogy darabjaira es...
:(

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.12.25. 17:58:49

a telefon osszetorosnel en eloszor iszonyu nagy fejberugast vizionaltam de megoldodott az ugy - orosz viszonyokhoz kepest - kulturaltabban.

Pasas 2013.12.25. 18:18:50

A repülős komoly.

Rocko- 2013.12.25. 18:21:14

@decompression: mit nézett be?

@visszakettopadlogaz: ő a kedves orosz. :)

Flak 2013.12.25. 18:26:54

@Gyurma73: Tőlem unhatod, attól még nekem nem tetszik a videó, amin emberek halála nézhető végig. Legalábbis én a karácsonyi összeállításból kihagytam volna. Ezt merészeltem megemlíteni, de úgy látszik, itt vannak ilyen bipoláris illetők, akik csak jó-rossz, fekete-fehér sémákban tudnak gondolkodni. Képzeld, engem is taszít a karácsonyi nyál-özön, a mindenhonnan ordító "dzsingölbellz" stb. Viszont pont az lenne a lényeg hogy egyik irányba se menjünk el túlzottan. A "modorosságról" (milyen hülye fogalom már) pedig csak annyit, hogy lassan az válik modorossá, aki másokat ilyen kifejezéssel illet. A neten mindenképp.

decompression 2013.12.25. 18:30:06

@Rocko-: Azt, hogy a szegény motoros bácsikat inzultálja a gonosz autós, de ők jól megmutatták neki. Nekem is van motorom, mégsem így látom. Én csak egy falka öntörvényű tahót látok, akik a frászt hozzák mindenkire és azt hiszik bármit megtehetnek. Javaslom @Altaïr hosszabb kommentjét és a szintén általa linkelt cikket átolvasásra. :-)

Bőrkormány · http://autokarpit.hupont.hu 2013.12.25. 18:32:22

Úgy tudom, hogy az Oroszoknál nincs kötelező biztosítás, és azért csinálják nekünk azt a sok fincsi videót,mert ezzel mehetnek a bíróságra. Köszönjük szépen! Én szeretem nézni, utána mindig óvatosabban vezetek :))

Opel P1 · http://www.pbcomputer.hu/ 2013.12.25. 18:32:24

Flak:

sakál a Wartburgos képeslap, mint avatar ;)

Flak 2013.12.25. 18:33:41

@Gyurma73: Hú, de nagyot mondtál, milyen találó. Gondolom most ezt várod, hogy a beszólásért dicsérni kezdjenek. Ez nem "modoros" szerinted? Szerintem az.
Csak annyit akartam (merészeltem) megemlíteni, hogy szerintem nem fér bele egy karácsonyi összeállításba egy olyan videó, ami emberek halálát mutatja. Nyilván a ízlések és pofonok különböznek, sőt van akinek épp ez tetszik, vagy csak megnézi, de nem érdeki. Mivel ide (jó esetben) mindenki a saját véleményét írja, bátorkodtam én is ezt tenni. Ne haragudj, ha megbántottalak vele, előhozva belőled a modoros megmondóembert.
Egyébként engem is taszít a karácsonyi giccs és a "nyálözön", rádiót épp ezért nem hallgatok ilyenkor. Szerintem pont az lenne a lényeg, hogy a szélsőségek közt maradjuk: ne legyen giccstenger, álszent szeretet-özön, de azért valamilyen keretek közt kellene maradni. Szerintem.

Rocko- 2013.12.25. 18:34:47

@decompression: "A menetrögzítő kamerák a motorosoknál is elterjedtek. Így készült a következő videó is egy New York-i motoros gázolásról. A hat perc, ha forgatókönyvíró műve lenne, sem lehetne drámaibb: a gázolást követi a hosszú akció, amikor az autós kétségbeesetten menekül a Range Roverrel, nyakában seregnyi dühödt motorossal. "
ebből hogy jön le, hogy bármelyiküket is elítéli?

előzményeket ismerem, már akkor ismertem, amikor friss volt a téma.

Flak 2013.12.25. 18:35:12

@Opel P1: Köszi szépen. :) Nekem ez a típus a "betegségem".

Flak 2013.12.25. 18:37:04

@Flak: Na zsír, ez kétszer ment el. :( Bocsi emiatt mindenkitől.

randomuser1 2013.12.25. 18:38:04

a subarus kistáskák költöznének pestre, itt próbálnának a körúton padlót tolni.
pedig tizedakkora fővárosunk van...

decompression 2013.12.25. 18:42:36

@Rocko-: nekem az sugalmazza azt, hogy a motorosok mellett foglalnak állást, hogy a videó a "motoros gázolásról" szól, nem az autós inzultálásáról. Aztán ne legyen igazam, csak nem szeretem az ilyen hangulatkeltő felkonfokat. Tudom hogy ez hozza a kattintást tehát gazdasági érdek, de akkor sem.

Előzmények kapcsán a sportmotor.hu-n volt egy kemény hőbörgőtopic még akkor, amikor az eset új volt. Nem keresem meg, de ott aztán volt éjsötét butaság. :-)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.12.25. 18:42:48

@Flak: a halál az halál sajna ,hétköznap is ugyan olyan fájó,igazad vqn már a petőfi rádió i s hallgathatatlan.

Rocko- 2013.12.25. 18:49:39

@decompression: az az egyik legpártatlanabb bekezdés, amit manapság olvastam.
a hiba a te készülékedben lesz.

decompression 2013.12.25. 18:55:31

@Rocko-: meglehet, és kétségtelen hogy volt ez már rosszabb is ,de attól még így érzem. ;-)

Amúgy itt az a videóposzt:

www.sportmotor.hu/motoros_videok/streetfighter/range-rover-vs-motorosok-117071

Úgy a harmincadik kommenttől indul a fékevesztett abajgás. Amúgy addig annyira nem is durva. Lehet hogy máshol is láttam?

Rocko- 2013.12.25. 18:58:59

@decompression: köszönöm, de a tények jobban érdekelnek, mint az abajgatás. :)
tessék: ez például motoros és egy gyors akció: www.youtube.com/watch?v=HgLAGTBc_UU
(túlélte amúgy). szerencse, hogy ott volt a rendőr.

Pé Er 2013.12.25. 19:05:10

Motorosként mondom, amit a f*szkalapok az autóssal tettek az simán büntetendő.Tipikus, mocskos amerikai csordaszellem, a saját anyjukat is agyonvernék!!!

decompression 2013.12.25. 19:08:13

@Rocko-: nincs mit, én is a tények alapján szeretek állást foglalni, de mindig jót lehet röhögni az idiótákon. Szerencsére akad belőlük elég.

A videót ismertem, több ilyen kellene. Ennek van visszatartó ereje.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.12.25. 19:15:34

@Pé Er: nem csak amerikában van ilyesmi ,nálunk pl agyonvertek egy tanárt.

Pepejoe 2013.12.25. 19:19:05

@decompression:
Ezek szerint mégsem néztem be...nem lehet, hogy te nézted be hogy én benéztem...? :) Csak azért mert ez nem mostani "hír" ám és nem most láttam először (gondolom mások sem) és biza' tisztában lehetünk a történettel.
Hihetetlen, de más is néz televízort és hallgat rédijót meg internyetet is használ.

decompression 2013.12.25. 19:24:22

@Pepejoe: a @macbook kommentjére adott válaszod alapján szerintem továbbra is benézted. Vagy nem azt írtad, amire gondoltál. @macbook arról beszélt amiről mi is, te pedig felhívtad rá a figyelmét, hogy az nem úgy van. Érdemben cáfolod vagy nyomatod tovább a durcás kisgyerek stílust? :-D

Rocko- 2013.12.25. 19:27:52

@decompression: igen, az azonalli lebukásnak van vissztartó ereje.

decompression 2013.12.25. 19:28:54

@Rocko-: meg a lőtt sebnek is. :-)

Rocko- 2013.12.25. 19:43:48

@decompression: annak is, de azt végső esetben kell alkalmazni.

decompression 2013.12.25. 19:48:50

@Rocko-: nem állítottam az ellenkezőjét, de azt hiszem ennek a fegyverrel fenyegető fiatalembernek kevés lett volna a szép szó, hogy légy oly szíves ne vidd el a motort és foglalj helyet a rendőrautó hátsó ülésén. Ezzel együtt nem értek egyet az ész nélküli puffogtatással, mert félek hogy még én is kapok egyet, de itt most helyénvaló volt. Illetve annak gondolom.

Rocko- 2013.12.25. 19:56:58

@decompression: ebben az esetben igen, de nem ez az általános, azt hiszem.
(szerencsére.)

decompression 2013.12.25. 19:58:52

@Rocko-: ja, az erőszak elvileg erőszakot szül.

Pepejoe 2013.12.25. 20:37:18

@decompression:
:D
Tessék?! Durcás? Minek? :D

KoGa 2013.12.25. 20:41:32

Tessék egy kis pozitív gyűjtemény az oroszoktól
www.youtube.com/watch?v=TzBInt4zljQ

A kacsás menő :)

decompression 2013.12.25. 20:45:14

@Pepejoe: Semmi, felejtsd el, most jó. :-D

Pepejoe 2013.12.25. 20:53:25

Ok-ok., már épp nem értettem, mit szeretnél, :D további jó bulit, kicsit kevesebb önpusztítással. :D

Reggie 2013.12.25. 21:34:18

A motoros sztorirol csak az nem hangzik el, hogy ez egy olyan banda, akiknek az a szorakozasuk, hogy ilyen szituaciokat provokaljanak ki es vegyek fel videora. Tobb regebbi videoval is buktak mar. Altalaban csalados feher vagy azsiai autosokra vadasztak(nak).

]{udarauszkasz 2013.12.25. 21:49:55

A motoros bandaval kapcsolatban nem lattam vegig a videot, mert tobb videot egy bizonyos idopontig enged csak lejatszani. De ha tenyleg provokalas, akkor az egyeduli adekvat eljaras (foleg, ha terepjaroval vagy) hogy tenyleg bowlingozol. Lehet, hogy sokan vannak, es legyurnek, de ha ok provokalnak, legalabb a halalba kuldok parat kozuluk, ha a csaladomat, paromat, es engem fenyegetnek, akkor ez a helyes reakcio, nem kell finomkodni. A kocsi megy a kukaba, majd elobbutobb lesz masik. A csaladot a halalbol visszahozni nem lehet.

vilagpolgar 2013.12.25. 22:15:20

@Flak: Ennek a cikknek mi köze a karácsonyhoz? Ez egy év végi összeállítás az év legérdekesebb videóiból.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.12.25. 22:46:17

www.youtube.com/user/VodkaVideo/videos

Válogassatok. Aki megnéz ezek közül párat, megérti hogy miért vesz mindenki kamerát a kocsiba Oroszországban :)

vitéz Beverneky (törölt) 2013.12.25. 22:50:14

Pina meg egyikben sem volt !!! :(((

ön itt áll 2013.12.26. 01:07:02

@Flak: Ez nem karácsonyi video bmeg. Egy év végi baleset összeállítás. Mit kell ezen rinyálni?

RoyalEKO 2013.12.26. 04:58:32

Én két autós videót ajánlanék az idei évből, az egyik egy jó kis autópályás versenyzés a sebesség szerelmeseinek:
www.youtube.com/watch?v=r0U51KuwWis

A másik pedig egy külső kamerával felvett eset, amikor egy jogsi nélküli srác lopott autóval próbál elmenekülni a helyszínről, és közben minden kocsit letarol a környezetében:
www.youtube.com/watch?v=r0U51KuwWis

RoyalEKO 2013.12.26. 05:00:27

Jajj, véletlenül másodjára is ugyanazt illesztette be, itt van a másik videó linkje is:
index.hu/kulfold/2013/11/07/mindennek_nekiment_ami_az_utjaban_allt/

Pesti Kornél 2013.12.26. 07:00:14

@kutyás majmok: Igaz, hogy a posztok, sőt, az online cikkek többsége fertelmes helyesírásal van gépelve, de legközelebb olyan "hibát" válassz, ami valóban az. Addig pedig tanulj magyarul.
wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Hull
Gyerekednek mit tanítasz? "Hullik a hó, és hózik, Micimackó fázik"?

Pesti Kornél 2013.12.26. 07:26:11

@kutyás majmok: Ezzel együtt van a cikkben hiba, de a hozzászólásoddal csak a saját helyesírásodat minősítetted. A helyedben a következőkből választottam volna:

Szikla:
1. "Hegytetőre" után pont, zárójelben is.

Zuhanó repülő:
1. Az "átesik" és az "egészen" közé vessző kell.

Mobiltörős:
1. A kampény nevét illő volna nagybetűvel kezdeni.

Meteor:
1. Helyesen "úton" és nem "utón".

Subaruhoz:
1. Helyesen "hagyományos értelemben", és nem "hagyományos értelembe".

Elköszönés:
1. Helyesen "küldd", nem pedig "küld".

Jelzem, a poszt helyesírása még így is veri az Indexet. Boldog ünnepeket.

Pesti Kornél 2013.12.26. 07:29:43

És egy kis utózönge a trolloknak: az előző posztomba is besesett két melléütés:
1. Helyesen "kampány", és nem "kampény".
2. Az "úton" és az "és" közé vessző kell.
Különbség köztem és a posztíró között: én észreveszem, és kijavítom. (És nekem nem derogál elismernem.)

randomuser1 2013.12.26. 08:18:39

@Pesti Kornél: én főleg nőkre, férfiakra meg apróbb állatokra szoktam kiverni, de amit te csinálsz, az is teccik.
nyelvtanra hogy kell kiverni, mester ?

Flak 2013.12.26. 10:29:38

@vilagpolgar: Nem sok köze van, mondjuk csak a közlés időpontja. :)

Flak 2013.12.26. 10:31:48

@ön itt áll: Ne "beszélj" csúnyán, attól nem lesz nyomatékosabb a véleményed. Igazad van, nem sok köze van az ünnephez, maximum csak a közlés időpontja. Mindegy. Csak egy megjegyzést tettem, hogy én karácsonykor ilyet nem közölnék le. Ennyi. Remélem már nem fáj neked, kipihented a sokkot.

vitéz Beverneky (törölt) 2013.12.26. 10:42:08

@Emmanuel Goldstein:
+1 !
Vannak ilyen szerencsétlen nyugdíjas nyelvtanárok akik egy életen át okádtak dolgozatot javítani, most hogy nem teheti, kényszeresen ebben éli ki magát, hijjánzik neki.

kuki123 2013.12.26. 10:51:06

a motoros megérdemelte.

szabálytalanul hajtott mind

a balfasz még be is fékez 20 centivel előtte, mit várt majd megáll?
Utána még gondolom szót szót követett

Ha én rendőr lennék vagy bíró megbasznám valami vétséggel a roverest amiért áthajtott rajta, de a motorosokat is követési távolság nem tartása, megálltak az autópályán, provokálták a roverest sebesség határ be nem tartása, hangos kipufogó, szabálytalan átalakítások.
És mehetnének a sunyi picsába.

intubátor 2013.12.26. 10:53:48

@Emmanuel Goldstein: huhh. cube jutott eszembe.
respekt, ez jo volt.

Verghaust 2013.12.26. 11:26:31

a terepjaros tilitolizhatott volna meg kicsit a motorosokon azt nagyon jol esett nezni.

Misha 2013.12.26. 11:55:00

@Bőrkormány: Ez nem igaz. Kotelezo biztositas van, az a neve hogy ОСАГО. Raadasul elég draga is (nekem 7000 rubel per év, a feleségem kocsijan kb. 9000). A dashcam itt normal esetben nem kell, csak arra van hogyha olyannal karambolozol, aki meg tudja kenni a helyszinelo rendoroket, akkor a birosagon legyen bizonyitekod. Az mas kerdes, hogy ki lehet fogni olyan foszert is, aki a birosagot is megkeni és a biro egyszeruen nem hajlandó bizonyitekkent kezelni a felvetelt. De ez ritka. Nekem special nincs dashcam-em, pedig napi 200 km-t letekerek Moszkvaban és az elmult 5 évben csak egyszer csusztak belem hatulrol, akkor a vetkes sofor azonnal elismerte a felelosseget. De durva dolgokat én is gyakran latok, pl sok halottat a roncsokban.

Bőrkormány · http://autokarpit.hupont.hu 2013.12.26. 12:04:36

Akkor nem jól tudtam, de legalább megtudtam az igazságot!Nem irigyellek a napi 200 Km-ért... Trafi van? Vagy kresz :)?Nagyon durvák a balesetek a videókon.

Misha 2013.12.26. 12:07:18

Egyébként meg statisztika alapjan rengeteg balesetet a kozep-azsiabol érkezett, illegals taxiskent dolgozo migransok okozzak, akiknek gyakran nem futja a rendszeres karbantartasra, de egyébként is borzalmasan vezetnek. Itt gyakran dzsihad-taxinak hivjak oket. Volt egy parszor szerencsém veluk utazni - eletveszely hogy mit muvelnek az utakon.

Misha 2013.12.26. 12:12:15

@Bőrkormány: :) Kresz is van, meg traffipax is van, sot traffipaxbol rengeteg. Regen le se szartak az emberek a traffipax bunteteseket, annyira olcso volt, de idén nagyon megemeltek a bunteteseket, ugyhogy idén a tobbseg tényleg ovatosabban kezdett el vezetni. Viszont a gyorshajtassal ellentetben a szerver semmit sem tudnak csinalni az ittas vezetokkel. Hiaba a buntetesek

Bőrkormány · http://autokarpit.hupont.hu 2013.12.26. 12:21:46

@Misha: Más világ az biztos!Múltkor néztem a world greatest motorcycle rides-t a travelen,szerencsétlen muki végég be volt szarva Oroszországba,pedig még Ausztráliába is vígan motorozott, ahol megeszek az Aboriginálok, ha megállsz pisilni :)
Sok sikert a túléléshez jövőre is :)

kpityu2 2013.12.26. 12:34:49

A motoros banda elég röhejes. Akinek erősebb gépe volt húzza neki ezerrel, utoléri az autót, majd a fejét vakarja: most akkor mi legyen? Ezt eljátsszák vagy öten.

Misha 2013.12.26. 12:51:06

@Bőrkormány: utolsó kommentemben nem szerver, hanem szervek. Bocs, csak a telefonom folyton ki akar javitani. Kösz, igyekszem tulelni a hulyeket :)

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2015.01.07. 15:24:51

Fogadok hogy azok a kacsák később ugyanúgy visszasétáltak az úttestre és akkor már nem úszták meg.
süti beállítások módosítása