Így ölt meg majdnem egy autós

  2012. szeptember 29. - streetsta

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Mégfilléresebb Koszradírok
2015-07-28 17:27:27

A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői

Kreatív traffipaxolás
2015-07-21 20:26:01

Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian.

Nesztek, rakenroll!
2015-07-08 18:16:52

A nyárnak még csak az első felénél járunk, de úgy tűnik, ennél jobb buli már nem lesz. Félre ne értse

Megbűnhődtem
2015-06-29 17:25:09

Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy

Teljesen átlagos hétfő délelőtt volt. Zoltán, mikor felült motorjára, még nem sejtette, hogy percek múlva sokak élete gyökeresen meg fog változni. Az övé egészen a nemlétezésig –ennél gyökeresebb változást nehéz elképzelni.

Az M3 bevezetőjén három sávon áramlanak a városba az autók, több helyen újabb járművek csatlakozhatnak be

Az M3-as autópálya Budapestre vezető szakaszának legvégén járt már, a BVSC uszodájának magasságában, közvetlenül a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál. Itt ötven kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben, így ő is lassított motorkerékpárjának tempóján. Nem sietett sehová, élvezte a szikrázó kora őszi napsütést, és reflexből fél szemmel az uszoda előtti buszmegállóra pillantott. Itt szoktak leparkolni szolgálati járművükkel az illetékes rendőri szervek, hogy sebességmérő berendezésükkel lefüleljék a sebességkorlátozásra fittyet hányókat. Ezt persze mindenki, aki gyakran jár erre, tudja, és figyeli is, nem ritkán pánikszerű vészfékezéssel reagálva a rendőrök jelenlétére. Akadtak már ebből meleg helyzetek, hirtelen megtorpanó kocsisor végén csikorgó, füstölgő gumival igyekeztek a még lendületesebb tempóval érkezők elkerülni az ütközést.

Itt, a legbelső sávban érkezett a Tempra

De ma nem rendeltek ki a helyszínre rendőröket, nem volt senki, aki a sebességhatárok betartása felett őrködött volna. Ettől függetlenül az érkező járművek mind csökkentették tempójukat, így tett Zoltán is a legbelső sávban, közel az elválasztó betonkerítéshez. A reflexszerű oldalra pillantással konstatálta a rendőrök hiányát, majd, ahogy ismét előre fordította a tekintetét, a saját sávjában, egy szemből érkező metálbordó Fiat Temprát pillantott meg. Reagálni sem volt már ideje, motorkerékpárjával teljes erőből a Fiat gépháztetejének csapódott. Zoltán átrepült a gépkocsi felett, a levegőben pörögve az elválasztó kerítéselemeknek csapódott, majd magatehetetlenül repülő teste az úttest szélén kiemelkedő padkához csapódott. A motorkerékpár háromszáz kilós pörölyként sújtott le az autóra, összeroncsolta az elejét, majd a szélvédőn keresztül becsapódott az utastérbe. A Zoltán mögött érkező gépkocsik azonnal fékeztek, de egy jármű még így is belecsúszott a füstölgő-gőzölgő roncshalmazba.

Higgyék el, elég félelmetes látvány, mikor ebben a sávban egy autó elejét látja az ember

Zoltán és a személygépkocsi jobb első ülésén utazó férfi a helyszínen életét vesztette, a sofőr és két másik utasa súlyosan megsérült. A roncsokba ütköző gépkocsit vezető fiatal hölgy fizikai sérülések nélkül megúszta, de a történtek, és az iszonyú látvány súlyosan megviselték, hosszú időre segítségre szorul, hogy fel tudja dolgozni mindezt.

Ez a fenti, erősen fókuszos stílusú beszámoló csak a képzelet szüleménye, de ne higgye senki, hogy nagyon messze van a valóságtól. Zoltán, aki én vagyok, egy napos hétfő délelőttön valóban járt arra a motorjával. És a Tempra is pontosan ott jött szembe a forgalommal, ahol a képzeletbeli baleset lejátszódott. Csak mindenkinek átkozott nagy szerencséje volt, nagyon kevés autó járt arra, a sort éppen egy rendőrségi Ford Focus vezette, ezért tényleg kivétel nélkül mindenki lassabban ment. És szerencsére még időben észrevettem a Temprát, ami halálra vált arcú melósokkal volt tele. Mivel motorral voltam, volt egy kis helyem balra húzódni, a mögöttem érkező autóknak pedig vészfékezéssel sikerült elkerülniük egy nagyon durva csattanást. A csikorgó gumik hangjára a kék-fehér Focusban ülő közegek azonnal felfigyeltek, szirénát, kék lámpát kacsolva visszatolattak. Mire a Tempra sofőrje megfordult, a rendőrök már várták, ki is intették. Nem tudom, mekkora büntetést kapott, de bármekkora összeg is szerepelt a csekken, sofőrünk jól járt vele. Nem sok hiányzott, hogy emberi élet száradjon a lelkén.

Ha valaki egy teherautó mögött érkezik, nem nehéz rossz döntést hozni

Még remegett a térdem, a sisakom rostélya alatt hangosan kurvanyáztam, mikor azon kezdtem el gondolkodni, ez mégis hogyan történhetett meg. Mert oké, hogy valaki rossz sofőr, nem örülünk neki, de tudomásul kell venni, hogy vannak tapasztalatlan, alkalmatlan autóvezetők. De senki nem olyan hülye, hogy meg akarja ölni magát. Akkor mégis hogy a francba került oda az a Tempra? Egyértelműen sofőrhiba, mert van behajtani tilos tábla, meg igazából a forgalmi helyzetből is könnyen kikövetkeztethető, hogyan kell ott helyesen autózni. De volt már ilyen baleset, nem is rég, mikor a Lágymányosi-hídon (akkor még úgy hívták) fiatalok haltak meg, mert a sofőr menetiránynak szembe hajtott a hídra. Azóta vannak ott látványos táblák, amik felhívják a közlekedők figyelmét, de itt, a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál nincs hová tenni az ilyen táblát. A Városligetnél van ugyan hasonló figyelemfelkeltő, de itt az nem segít, a Hungáriáról érkező, esetleg vidéki sofőr úgy halad, ahogy a felfestések engedik. És azok sajnos engedik, hogy rossz sávba kanyarodjon.

Igen, jól látják, ott nincs semmi. Ez a felfestés kellene, hogy helyes irányba tereljen minden autóst

Budapest útjai minősíthetetlen állapotban vannak, az útburkolati jeleknél még ennél is rosszabb a helyzet. Van, aki tiltott helyre parkol, mert nem látszik a felfestés, és előbb-utóbb lesz, aki bele fog halni a közútkezelő hanyagságába. Nézzék meg a mellékelt képeket. Nem állítom, hogy a sofőrnek nincs felelőssége egy ilyen hibában, tévedésben, ne adj isten balesetben. De azt igenis állítom, hogy annak is súlyos felelőssége van, aki az útjainkat ennyire hanyagul kezeli. Tessék szíves valamelyik felelős beosztású városvezetőnknek beülni egy útellenőr mellé, és szorgosan jegyzetelni. Állítom, hogy csak a Hungária körúton oda-vissza hajtva be fog telni a spirálfüzet, annyi égbekiáltó úthiba és szabálytalanság van ezen az egy útvonalon.

Nem csoda, ha tapasztalatlanabb, vidéki sofőr rossz sávba sorol.

Szíveskedjenek a felelősök elgondolkodni rajta, hogyan lehetne a helyzeten változtatni. Nem hiszem, hogy nincsenek a célra felhasználható EU-pénzek, amikből normalizálni lehetne az állapotokat. És hát ugye útépítési munkákkal mindenki jól jár - értik, mire gondolok -, tényleg érdemes ilyesmire költeni. A kecske is jól lakik, és mi is tudunk normálisan közlekedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr64809847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DVB 2012.09.29. 17:54:07

BVSC pálya nem DVSC. A DVSC Debrecenben van ez meg Budapesten és nem Dudapesten :)

PanelProli 2012.09.29. 17:57:44

Budapesten katasztrofális állapotban vannak a felfestések az utakon. Van olyan hely, ahol kb. 5 éve nem újították fel az útburkolati jeleket, azok teljesen lekoptak.

Nem tudom, hogy a felfestések javítása, pótlása melyik szerv feladata lenne, de a TotalCar hangosabban fújhatná az ébresztőt nekik!!!

fd 2012.09.29. 17:58:07

egyébként a rend derék őrei nem csak a megálló/szigetöböl területéről, hanem a két sáv (a hídra felmenő és lejövő)kettéválásánál is előfordulnak, mindkét végén! ami, mivel befele a belsőből még nehezebben észrevehetőbb, sokkal tutibb trafitalálat - és sokkal tutibb tömegkocc...
A felüljáró meg egy szervezéstechnikai nonszensz, befelé a belső, bal oldali sáv a jobbra kanyarodó forgalom, a középső a balra, a jobb szélső meg megy át egyenesen... Nem csoda, ha helyismerettel nem rendelkezők rendszeresen veszélyhelyzetbe kerülnek.

orbison 2012.09.29. 18:02:26

DVB:
Mi küzdünk haver.. akárkivel...
De ez a cikk nem erről szól, bocs....
Én győri vagyok, de Budapest útjain nap mint nap elszörnyedek...
A főváros közlekedhetetlen!!!

Johnny Rocket 2012.09.29. 18:04:30

Úgy néz ki, megint embereknek kell meghalni ahhoz, hogy valaki elvégezze a munkáját. :(Hajrá Magyarország!

TomT 2012.09.29. 18:05:47

Tekintve, hogy a napokban láttam, hogy valami baleset történt az M3 bevezetőjén, elég vérfagyasztóra sikerült a poszt eleje, kedves Zoltán!
A téma telitalálat, a felelős beosztású városvezető műveltetése pedig remek tréfa. Hiszen a mi ksi szemétdombunkon a felelős beosztás pont azt jelenti a gyakorlatban, hogy soha semmiért nem felel. Ebből következőleg effektíve nem is dolgozik, de ha mégis, semmiképpen sem valami köz számára hasznosat.

karlmann 2012.09.29. 18:14:56

Ismerős helyzet, hetente járok fel Pstre az M3-on és sokszor eszembe jut ez. Azok a csomópontok annyira eszetlenül vannak megtervezve, hogy az fogalom. Az egyik volt főnököm mondta egyszer, hogy csak Pesten van olyan, hogy balra kell menni, ahhoz, hogy jobbra kanyarodhassak. Egyébként nemcsak az útburkolati jelek hiánya problémás, hanem, az általános tájékozódás is. Sok helyen a táblákat benőtték a fák, sőt van olyan hely is ahol, pl. építkezés miatt eltávolították a táblát és utána nem került vissza.

esef 2012.09.29. 18:15:04

Zoltán a saját halálhírét keltette. vajon a vesztét érzi és így akarja a hosszú életet?
sokszor járok arra, hát elég balféknek kell lenni hogy így benézzék...

Feketeleves 2012.09.29. 18:15:42

@DVB:
Megfogtad a lényeget....

10 éve élek, és jövök-megyek Budapesten de az állapotok, katasztrofálisak.De hát nincs min csodálkozni. Rohad le minden, csakúgy mint az ország.

rolls 2012.09.29. 18:16:58

- Huh! Nagyon jó, figyelemkeltő írás, a mai "Fókusz-os" világban elég magasra került az ingerküszöb, csak így lehet felhívni a figyelmet!

- A mai napig rettegek átkelni a fenti rövid 2x1 sávos felüljárószakaszon, pont Streetsta által leírtak miatt!

- Pirossal "díszített" dupla záróvonalat (mint az M2-n!!) , fényvisszaverő "aszfaltprizmákat" rikító "parkolóházi macskanyelveket" , haladási irányt jelző táblákat és útburkolati nyilakat ide!

- Ja! És azt az új, neonzöld alapon, fekete tenyérben stop-táblát ábrázoló, -a helytelen irányra figyelmeztető- táblát is ide! (Ez pont egy hasonló, -halálos áldozatokat követelő- balaeset után lett bevezetve, kb 2 évvel ezelőtt.) A Vidámpark sarkánál is van ilyen a közvetlen környéken!

rolls 2012.09.29. 18:25:24

@esef:
"sokszor járok arra, hát elég balféknek kell lenni hogy így benézzék... "
-kedves esef! És szerinted nincsenek ilyenek elegen az utakon? (Azért megnéznélek a moszkvai körgyűrűn ahogy tologatnak a Land Cruiserekkel!)
: )

zbzbzb 2012.09.29. 18:34:43

@esef: megint ki fognak tiltani :)

we 2012.09.29. 18:34:48

Jó, hogy megúsztad!

esef 2012.09.29. 18:35:36

@zbzbzb:
b+ te miért nem alszol? nyomás fórumozni! ;-)

Anti Anyag (törölt) 2012.09.29. 18:40:26

Ez egy a sok közül, amiért fizetünk az államnak és az önkormányzatnak és azok nem teljesítik a kötelezettségüket, mert ki szólhat nekik? Senki. Nem mai keletű a dolog, Bp-en a felfestések mindig is el voltak hanyagolva és épp azért nem történik semmi, mert az előzőeknek sem lett ebből semmi baja.

A stadionoknál azért ez jóval fontosabb.

V12 Power 2012.09.29. 18:45:02

@rolls: Egyetértek. Ugyanakkor az M2-n lévő piros dupla záróvonalat hülyébben nem is lehetett volna felfesteni. Legalább 350m teljesen felesleges belőle, ugyanakkor a Shell után Vác felé a teljesen beláthatatlan, kifelé dőlve lejtő részen meg már fel van szaggatva. Me' há' előtte is úgy vóót. Oszt gondóókonni meg nem divat.

bármimás 2012.09.29. 18:47:00

sziasztok,

már a legutóbbi m35-ös(ös) esetnél borult ki a bili, és talán a TC gárda -már rutinból, aláírásokkal, majd kilincseléssel- keresztülvinné, hogy vegyék el a jogsiját ott helyben annak, aki bármilyen osztottpályás úton szembemegy a forgalommal.. kutyának nincs szüksége ilyen autósokra, ahogy itt Zoltán is írja, hogy vannak alkalmatlan vezetők, OKÉ. De azok ne vezessenek! nem érdekel, hogy hogy jut el A-ból B-be, de akinek egy ilyen megöli a családját, azt se fogja...
Nincs olyan szitu ahol nagyobb körültekintéssel v egy biztos, de nem az úticélomnak megfelelő döntéésel, ne lehetne biztosra menni..
Így vagy kihullanak -v legalább elkezdenének kihullani- ezek, vagy jobban figyelnének ezek. Érdekes h az utóbbi pár évben kerültek elő ezek az esetek....
Remélem lesz támogatottsága ennek a dolognak...
üdv

FDToth 2012.09.29. 18:49:06

Hiába festik le, pár hónap és a festék eltűnik. ÉN nem tudom, hogy itthon milyen technológiát használnak, de csak a pénzt viszi, haszna nincsen. Anyagspórolás???

Rocko- 2012.09.29. 18:58:52

"Itt szoktak leparkolni szolgálati járművükkel az illetékes rendőri szervek, hogy sebességmérő berendezésükkel lefüleljék a sebességkorlátozásra fittyet hányókat. Ezt persze mindenki, aki gyakran jár erre, tudja, és figyeli is, nem ritkán pánikszerű vészfékezéssel reagálva a rendőrök jelenlétére."
kíváncsi vagyok hogy lehetne-e valamennyi felelősséget terhelni ilyen esetben a rendőrre.

"Nem tudom, mekkora büntetést kapott, de bármekkora összeg is szerepelt a csekken, sofőrünk jól járt vele. Nem sok hiányzott, hogy emberi élet száradjon a lelkén."
remélem kellően nagyot.

"De volt már ilyen baleset, nem is rég, mikor a Lágymányosi-hídon (akkor még úgy hívták) fiatalok haltak meg, mert a sofőr menetiránynak szembe hajtott a hídra. "
ebből látszik hogy nem erősebb táblázással kell elfedni a probléma valós okát, hanem hatékonyabb oktatás, és ellenőrzés kell. (igen, nem csak traffizni kell!!!)

"felelős beosztású városvezetőnknek"
HOGY MI???
itt soha, senki, semmiért nem felelős. azért felelős hogy nagy pénzt vegye fel, másban tuti nem lehet ráhúzni semmit.

biohazard 2012.09.29. 19:06:22

"Kollegánk halálos balesetet úszott meg"

Öööööö ezt eláruljátok, hogyan kell? Csak arra az esetre, ha halálos balesetet szenvednék, én is szeretném megúszni... :)

rolls 2012.09.29. 19:06:39

@fd:
"A felüljáró meg egy szervezéstechnikai nonszensz, befelé a belső, bal oldali sáv a jobbra kanyarodó forgalom, a középső a balra, a jobb szélső meg megy át egyenesen... Nem csoda, ha helyismerettel nem rendelkezők rendszeresen veszélyhelyzetbe kerülnek. "

@karlmann:
"Az egyik volt főnököm mondta egyszer, hogy csak Pesten van olyan, hogy balra kell menni, ahhoz, hogy jobbra kanyarodhassak."

Egyetértek!

Egyébként, - egy egysávos felüljárószélesítésnek dupla haszna lenne! A városközpont felé vezető oldalon az ""ÚJ"" felüljáró +1 sávos szélesítésével szépen jobbra lehetne letérni a Róbert Károly körútra, az Árpád híd felé. Középső sáv: Belváros, városliget. Bal oldali sáv Hungária körútra vezet most is. És akkor a cikkben említett ""RÉGI"" felüljáró "felszabadulna" és ezen két sávban haladhatna a Hungária körút forgalma, kifelé, Gödöllő irányába. (A Google Earth is a barátod!!!)
: )

SadBoobie (törölt) 2012.09.29. 19:16:19

Gondolom az útburkolatra való többkomponensű, kopássáló és méregdrága festéket eladják - mondjuk csónak és yachtfestéshez okosba' - és helyette megy az útfelületre az 5 lityóból bekevert, higított trinát, ami jó ha egy hétig látható....

Lehet, hogy csak vén marha vagyok már, de a közlekedési rendőröknek nem csak azt kéne jelenteniük, ha egy autós vét a szabályok ellen, hanem ha az úttal sincs minden rendben, nem ?
Én "majdnem halott Zoltán" helyében tennék bejelentést a közútkezelőnél már csak a személyes majdnem érintettség miatt és ha a megadott határidőn belül nem válaszolnak/javítják ki, akkor feljelentést a Rendőrségen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés alapon....

SadBoobie (törölt) 2012.09.29. 19:22:49

....és akkor ebből az egészből lehetne egy talán félévente új részekkel megjelenő cikksorozat - lassan őrölnek a bürokrácia malmai - és mindenki kapna egy példát, mit nyer vagy veszít, ha belevág hasonlóba mindannyiunk boldogulására.

Mert sajnos az egy cikkre majd érkezik a szerkesztőségbe egy nyilatkozat, gyorsba lefestik és el van intézve kb. egy hónapra a dolog.....viszont szerintem a hivatalban is többet olvassák a TC-t, mint a saját bejövő leveleiket vagy azt amit a postás vagy az ügyintéző rak be az "elintézendők" közé...vagy túl negatív vagyok ?

Kopasz Szuzukis 2012.09.29. 19:25:47

A Legnagyobb Magyar Fidesz-fészek útjai sem jobbak. Túrás-fúrás mindenfelé, majd úgynevezett cigány-kátyúzás - odahajítanak egy talicska aszfaltot és jól-rosszul ledöngölik - , és némi festék. Ami itt is lekopik, vagy a másnap kezdődő útfelbontás eltünteti. Közben milliárdokat toltak bele a negyedrészben elkészült belvárosi elkerülő útba. Aminek középső elválasztó szigetébe 25 méterenként szökőkutakat (!!!) építettek be, díszkivilágítással. 300 méterrel arréb meg középkori makadámút.

Mokinyuszi 2012.09.29. 19:26:06

A probléma nem újkeletű - hajnalban a Hungária kőrútról az M3-as felé kanyarodva velem is jött már szembe a felüljáró tetején autó. Nem előzött, nem rohant - egyszerűen az M3-as felől érkezve gondolom FEL SEM MERÜLT BENNE, hogy minden különösebb felfestés, veszélyjelző-tábla vagy figyelmeztetés nélkül kétszer egy, oda-vissza sávos útszakaszra érne.
Ő visszarántotta az autót a saját sávjába, én fékeztem egy kiadósat, és még haragudni sem tudtam rá - egyszerűen hálát adtam az Égnek, hogy megúsztuk.
Amíg meg nem hal valaki egy adott útszakaszon, magasról tesznek rá, hogy az eligazodást segítsék valahogy.
Ausztria tele van a rikító sárga, megálljt jelző kezekkel, amikből itthon csak elvétve látni. De a sávelválsztók is korrektebbül vannak felfestve...
Ez az útszakasz megérdemelne egy olyan rázós festéket, mint ami néhol az autópályák leállósávját választja el a külsőtől, és a pálya felől egy bazi nagy sárga, a kétirányú forgalomra figyelmeztető táblát az út felett.

-Minarik- 2012.09.29. 19:27:27

A felfestes hianya nagy hiba. De ha jol tudom, van olyan szabaly, hogy az utburkolati jelek lathatatlasaga eseten "jobbra tarts" van.
Mit az ordog ugyvedje irom ezt.

ugyhogy 2012.09.29. 19:28:15

@bármimás: Itt pont arrol van szo, hogy mivel nem latszik a felfestes a feluljaron, semmi nem jelzi, hogy az az ut nem egy egyiranyu ketsavos ut. Tehat a Tempras, aki helyismerettel valszeg nem rendelkezett, nekiallt elozni. Aztan amikor elozes kozben jon az elvalaszto betontomb, jelzi valami, hogy rossz savban van? Nem tudom. Amit tudok, hogy a helyismeret nem szabad hogy szerepet jatsszon. Ugy kell tervezni es karbantartani az utakat, hogy helyismeret nelkul is lehessen szabalyosan kozlekedni.

Lehet hogy a Tempras tokelutott es vezetni nem tudo kozveszelyes idiota volt, de ez nem ebbol a szituaciobol fog kiderulni szerintem.

chr 2012.09.29. 19:29:56

Én tök bevettem az elejét, elég szörnyű volt.
Örülök, hogy nem történt bajod, a motorosok amúgy is sokkal nagyobb veszélyben vannak, és gratula a lélekjelenléthez!

Amúgy én is csipőből bevonnám a szembemenők jogsiját.

Másik, hogy rengeteg a felelőtlen autós amúgy is, rengetegen telefonálnak pl. pedig tiltja a KRESZ vagy nem használják a tompítottat amikor kéne (ezek is megérnének egy cikket), vagy csak egyszerűen nem figyelnek vezetés közben.

A másik, hogy valóban BP-en messze a legrosszabb az utak minősége országos szinten, de persze a közlekedés is itt a legnagyobb, és gondolom az erre költhető pénz mennyisége is. De akkor miért nincsen rendben, mire fizetjük az adóinkat?

Fül~orr~régész 2012.09.29. 19:34:54

Lehet, hogy az új Apple Maps navigálta őket...

ababo 2012.09.29. 19:36:22

Egy éjszaka már én is találkoztam itt szembejövővel, ketten voltunk az úton, megoldottam, de a pofa láthatólag nem kapcsolt, ment tovább. Hívtam a rendőröket, mást nem tudtam tenni.

ötvenen túl 2012.09.29. 19:38:01

Én még megjegyezném a csak Budapestre jellemző sávelhúzást, amit nagyon sok helyen alkalmaznak. Ilyennel én még külföldön nem találkoztam, főleg egyszerre 3 sávos elhúzással (lsd: Váci út). Dunakeszin a 2-en, nem buszöblöt építettek, hanem elhúzták a forgalmi sávot, mintegy megkerülve az álló buszt.
Még jobban "tetszik" a járdára felfestett kerékpár út (Vácon előszeretettel alkalmazzák) és büszkén hírdették, hogy uniós pénzből valósult meg a kerékpár út.

m.o.p. 2012.09.29. 19:39:48

Nem akarok kötekedni, de ahhoz, hogy valaki eljusson A-ból B-be nem kellenek felfestések, csak a józan ész. Igaz, a pesti utak már évek óta nyaralni mentek a helyettes pedig nem kompetens, de ettől még vezethető, élhető (tapasztalat;). A józan észt és a belátást nem helyettesíti semmi felfestés/korlát/tábla. A hülyeség a betonfalon is átmegy. Konkrétan 2 hete a "NAGY" német autópályán egy corsa kigyalogolt nyolcvannal a legbelsőbe, ahol teljesen természetesen, telibe verte egy BMW, aki úgy 200 körül közlekedett. Hülyék vannak. A féket meg kéznél kell tartani.

Pepejoe 2012.09.29. 19:39:54

Aláírom, hogy vacakok az utak, de hogy szembe a forgalommal...érdekes. Talán az agyban kellene rendet rakni. Ja, meg nem beszélgetni telefonon, meg a kollégákkal és úgy egyáltalán rajta kéne lenni a közlekedés "logikáján". Akkor nem mész fel szembe a forgalommal.
Én motoros gyerek vagyok, úgyhogy nem vagyok az opelemmel egy Fittipaldi, A-B-be és csá. De egyik járművel sem fordulhat elő, hogy szembe keveredjek valahogy. Pedig mocin kicsit nagyobb az átlagseb. is. Nekem inkább az út minőségével van bajom, folt-folt hátán...nem a felfestésekkel. De azért persze csinálják meg azt is.

T. Péter 2012.09.29. 19:42:00

Kezdő jogsis koromban gyér forgamlú időben egyszer talán én is majdnem a Temprás sorára kerültem, de még időben visszatértem a megfelelő sávba (vagy csak majdnem sávot váltottam). Rég volt, azóta alaposan megjegyeztem ezt a csomópontot, ahol valóban balra kell fordulni a jobbra kanyarodáshoz...

nagyiWRX 2012.09.29. 19:43:12

Mit uszott meg mi van mi???????? pffffffffffffffff

cso zsi 2012.09.29. 19:45:23

Az a felüljáró jó úgy, ahogy van, cserébe nem kell lámpára várni, mint a Könyves-M5 csomópontban.
Azaz mégsem jó.
Feljebb említették a szélesítést. Vagy tíz éve felújították egy részét, akkor sokan úgy gondolták hogy a Róbertról a Kacsóhra forduló felüljárószakaszt megszélesítik, és végre megszűnnek a besorolós-betolakodós problémák. Jogos volt az elvárás, miután a városligeti Kós Károly sétányt közlekedésre alkalmatlanná tették az egysávosítással (és egy időben a hétvégi lezárásokkal), így onnan már nem jön számottevő forgalom. Nem irreális költségről van szó, hiszen azon a töltésen futó darabkán jelenleg is elfér két szgk (tudom, mert már nagyautóskopasz előzött meg ott "minden áron"), és a valódi felüljáró szakasz már kétsávos.
maps.google.hu/maps?q=New+York,+Egyes%C3%BClt+%C3%81llamok&hl=hu&ie=UTF8&ll=40.710695,-74.196113&spn=0.006043,0.009645&sll=25.713312,-80.084839&sspn=0.919303,1.234589&oq=new+&t=k&hnear=New+York,+Egyes%C3%BClt+%C3%81llamok&z=17
Gondolom ezt nem a mieink építették.
Hogy miért ilyen a Kacsóh felüljáró-rendszer? Talán az egyetlen hely, ahol figyelembe vették a tervezők, és a kivitelezők, hogy több járműtípus is problémamentesen tudjon kanyarodni, nem úgy, mint az utóbbi 20 évben épült csonka csomópontoknál, autópálya-kihajtóknál, ahol 50-200 méter aszfaltot inkább egy 40-es táblával pótolnak.

ae2 2012.09.29. 19:55:40

Középkorú, ép elmeállapotú, az átlagosnál talán kicsit tapasztaltabb (és a már megúszott baleseti helyzetekből ítélve jól vezető) autós vagyok 35 éves balesetmentes vezetési gyakorlattal. Öt évvel ezelőtt a kisfiammal a hátsó ülésen PONTOSAN UGYANITT, UGYANILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT úgy hajtottam fel a forgalommal szemben, mint ahogy a cikk írja. Miután realizáltam a hibámat, a betonfal kezdetének magasságában tudtam megállni, ahonnan 10 m visszatolatással átmentem a helyes irányba. A legközelebbi szemben jövő kb. 200 m-re volt tőlem. Az elmúlt 5 év nem volt elegendő arra, hogy a forgalomba kódolt balesetveszélyt megszüntessék.

rolls 2012.09.29. 20:03:42

@cso zsi:
"Hogy miért ilyen a Kacsóh felüljáró-rendszer?"
Biztosan más nyomvonalat/vonalvezetést is ki lehetett volna találni, de gondolom a már meglévő, régi, középső felüljárót nem akarták beáldozni. Akkoriban még forgalom és EU támogatás sem volt.... (Így viszont rögtön szűkült a mozgástér.)http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/mti-kepgyujtemeny/a-kozlekedes-helyzete-1968-es-1989-kozott/epul-a-kacsoh-pongrac-uti-feluljaro#!/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/mti-kepgyujtemeny/a-kozlekedes-helyzete-1968-es-1989-kozott/epul-a-kacsoh-pongrac-uti-feluljaro

rolls 2012.09.29. 20:05:19

@rolls:

http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/mti-kepgyujtemeny/a-kozlekedes-helyzete-1968-es-1989-kozott/epul-a-kacsoh-pongrac-uti-feluljaro#!/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/mti-kepgyujtemeny/a-kozlekedes-helyzete-1968-es-1989-kozott/epul-a-kacsoh-pongrac-uti-feluljaro

Leadfoot 2012.09.29. 20:06:29

Egyesek 30-40 kilométereket mennek autópályán forgalommal szemben. Ha valaki akkora balfasz, hogy nem tudja, hogy irtózatos nagy hülyeséget csinál, nem veszi észre/tudomásul a táblákat, felfestéseket, szemből ezerrel villogó autókat, akkor majd pont egy újabb tábla fog segíteni a dolgon (akármilyen nagy és színes is). Kétlem. Az se segítene, ha villogó neonfényeket pakolnánk oda, ilyen balfaszok mindig lesznek.

MP 2012.09.29. 20:08:55

Felfestés ide vagy oda az a felüljáró szarul van megcsinálva. Minimum fizikai elválasztás kellene.

rolls 2012.09.29. 20:10:57

@Leadfoot:
Itt nem lehet zemből villogni. itt csak csattani lehet.

The Lost Soul (törölt) 2012.09.29. 20:14:33

lóf***t, sz*r a gépjármű-vezető képzés!!!
az elmúlt időszakban többször is arra kényszerültem, hogy vidékiként közlekedjek budapesten, számomra ismeretlen útvonalakon. de könyörgöm, behajtani tilos tábla, furcsa ívű kanyar, felfestés, ezek legalább ott vannak mindenhol. akinek erre nem dereng valami, adja csak vissza az így-úgy "megszerzett" jogosítványát. ha meg a telefon/gps/cigigyújtás vonta el a figyelmét, álljon félre.

Leadfoot 2012.09.29. 20:18:53

@rolls: Csak példa volt. A lényeg, hogy normális ember nem hajt föl ilyen útszakaszokra forgalommal szemben. Aki meg nem normális, azt maximum a betonfal állítja meg.

cso zsi 2012.09.29. 20:22:17

@rolls: Pedig már akkoriban is bontani kellett volna, hogy építhessenek. hungariakrt.uw.hu/hungkrt_elemei/hunkrt96.jpg
Gyakorlatilag a mai napig "érintetlenül" áll a helyén. 30 év alatt lehetett volna módosítani rajta.

~Peti~ 2012.09.29. 20:22:26

a felüljárónál vigyázzatok, mert láttam már, hogy felrakták a korlát mellé a trafit és alul nézték a fókában a kamera képét...:) a cikkhez hozzászólva pedig örülök, hogy ottvoltak a yardok, mert most lehet, hogy életet mentettek...

van of the year (törölt) 2012.09.29. 20:29:46

"Nem hiszem, hogy nincsenek a célra felhasználható EU-pénzek"

Nincsenek. Magyarország az EU-tól nem arra kap pénzeket, hogy aligorkáinak kitömje a zsebét, és nem arra, hogy napi üzemelési költségekre költse. Felzárkózásra. Arra, hogy szedjük már végre össze magunkat, és szerezzük be, teremtsük meg a normális működéshez hiányzó javakat, szolgáltatásokat.

A festék és a festőember nem ilyen dolog, az mindig fogyik. Azt magunknak kell megoldani, a felzárkózási pénzeket pedig arra kellene (kellett volna) költeni, amire adták: termelő képességünk növelésére.

rolls 2012.09.29. 20:30:53

@cso zsi:
Uhh! de jó kép!
: )
Na, - ezt mondom! -ha már megmaradt,- innen, jobbról, ezen lehetne két sávban haladni Gödöllö felé.
(ahogy a kopasznagyautósok is szokták!)
: )
És ellenirányban, a centrum felé tartó oldalon kellene még egy sáv, és szélesítés, jobbra az Árpád híd felé.
: )

cso zsi 2012.09.29. 20:34:32

@~Peti~: Nem csak az uszoda előtti megállóból fotózzák a városba tartókat, hanem a kifelé tartókat is.
A Nagy Lajosra vezető felüljárón még nem, de a zajvédő fal takarásából fotózót már többször láttam.
Sokan figyelmen kívül hagyják hogy a 80-as korlátozást hátrébb helyezték, mint a Nagy Lajos felé kihajtási lehetőség, addig csak 60 az engedélyezett max.
Mindezt azért, mert a Thökölytől nincs nagyon lehetőség a környék utcáit megközelíteni a Thököly-Mexikói lezárás miatt, és így a Hungáriáról a régi felüljárón, és a három sávon át lehet kihajtani, hogy akár az uszodához eljuss a túloldalra.

pedaz 2012.09.29. 20:36:26

A cimlapon megjelenő cím kapcsán: Halálos balesetet nem lehet túlélni, ahogy gólt sem lehet kivédeni.
Annak ellenére, hogy a cikk nagyon is közérdekű problémára hívja fel a figyelmet: nem kellene rendszeresen ferdítésekkel operálni. Én speciel enélkül is elolvastam volna...

cso zsi 2012.09.29. 20:43:59

@rolls: Kéne, de jelenleg ez "elegendő" úgy, hogy a felhajtó elfogy a Hungária sávjaiból (ott is állandó a betolakodás), a lehajtó meg becsatlakozik a Róbertba, így ott nem szükséges (bár táblával jelezve van) az elsőbbségadás, hiszen önálló sávba érkezel.
Más kérdés, hogy az elfogyó sáv mindenhol hiányzik a Róbert-Hungária felüljáró alatti szakaszán, ez naponta érzékelhető a forgalomnövekedett időszakokban.

egy sárga 2012.09.29. 20:45:37

"Nem hiszem, hogy nincsenek a célra felhasználható EU-pénzek, ..."
De vannak, csak azt felhasználták a két napot megélt Budaörsi úti buszsáv felmázolására...

Alex Raps 2012.09.29. 20:49:58

Azon a helyen nem ritka hogy lehajtanak a forgalommal szemben. Kellene oda egy betonterelő nagyon.

rolls 2012.09.29. 20:55:40

@cso zsi:
A hullámvasút tövében is megy a "ki mit tud"!
: )
Meg, a Hungáriáról eljutni a Nagy Lajosra, - négy sávot jobbra kisorolni, - az is jó móka szokott lenni!
: )

Never 2012.09.29. 20:59:26

@Leadfoot: Az elhibázott mértékű önbizalom (mondjuk esetleg gőgnek vagy arroganciának) nem segít. Én lassan húsz éve hogy vezetek, benne van a kezemben pár százezer kilométer (balesetmentesen - kopp-kopp-kopp), de sajnos évi egy-két hülyeség még így is becsúszik.

Volt már év végi hajtásban, hogy teljesen banális helyen meghúztam az autó oldalát (egyesül voltam és senki még a közelben sem volt, mozgó tárgy nem volt, semmi zavaró körülmény), vagy hogy egy vadidegen városban a címet keresve, félig késés közben lazán bementem az egyirányúba a másik oldalról (aztán pedig persze sűrű elnézések közepette tolattam).

Aki azt mondja, hogy vele még nem történt hasonló, az hazudik, vagy pedig még soha nem vezetett...

dhrbikes 2012.09.29. 21:03:25

Hú, örülök, hogy megúsztad, elöttem két hete ugyanitt egy ukrán Q7-es elõzött egy másik autót, majdnem befostam. Gondolkoztam a megoldáson, olyan betoncicik kellenének, mint a körúti villamos mellett, és kamera.

cenzuratroll bosszanto 2012.09.29. 21:08:20

Arcot befog, örül viktornak és sarlós elvtársának.

A következmények előre ismertek voltak, lehet örülni nekik, és a szocik 1000 km körüli új útja, és hasonló mennyiségű útfelújítása után lehet örömködni a Nemzeti Oldal mindenen átgázoló nemzetrombolásának, ami speciel az utak további leromlásával is jár.

Éljen, éljen, éljen.

rolls 2012.09.29. 21:10:58

@Never:
@ae2:
+1 !
-így van ! Bárkivel előfordulhat!
(Mi a faszén? - Önkritika!)
: ))

nemsirunk 2012.09.29. 21:26:56

"Nem hiszem, hogy nincsenek a célra felhasználható EU-pénzek, amikből normalizálni lehetne az állapotokat."

Tulajdonképpen nem is érdekes, hogy van-e rá pénz vagy nincs. Akinek kötelessége lenne megcsináltatni az utakat és jelzéseket, azt kell büntetőjogilag felelősségre vonni. Ha én nem fizetem be a kommunális adót, akkor érdekel bárkit is hogy nincs rá pénzem? Hogy az a pénz a gyereknek kellett az iskolába? Kit érdekel, nyakamra jön az apeh ha nem fizetek. Na pontosan ugyanígy nem érdekel az sem, hogy van-e pénz az útfelújításra vagy sem.

guszti 2012.09.29. 21:28:25

Szép, hogy ilyenkor a közeg azonnal eljár mint egy hős, de ha már tényleges életveszély forgott fenn, nem kellene ilyenkor a jelentésnek erre a kis apró hibára is kitérni? Meg nem kéne ilyenkor erről sürgősen a közútkezelő műveket is értesíteni? Ha egy veszélyes úthibát ki lehet táblázni-villogózni ad-hoc akcióban a kijavításáig, ide is kerülhetne pár órán belül egy sárga csík, amíg a fehércsík-festő járgány ráér erre fordulni.

chastar 2012.09.29. 21:29:43

Én vidéki vagyok, életemben nem jártam még a cikkben jelzett helyen, de megnéztem a Google-térképen. Hát ha ott az útburkolati jelek nem tökéletesek, simán rossz helyre lehet tévedni. Ott a záróvonal helyett minimum betondidi (vagy korlát) kellene.

Allítólag 2012.09.29. 21:49:11

Pedig bármennyire is le van kopva a felfestés,azért figyelni kellene.Nem rikító zöld behajtani tilos kell,hanem figyelni kell a meglévő táblákat!Olyat,mint ami negyedik képen az oszlopon alul van.Az a neve,hogy kikerülést jelző tábla.Egy jobbra ferdén lefelé mutató nyíl van rajta,azt jelenti a szigetet merről kell kerülni.Ha még plusz táblákat teszünk ki elvonjuk a többiről a figyelmet.

Mc Master 2012.09.29. 21:52:06

Volt Budapestnek egy remek főpolgármestere, egy igazi talentum: Demszky Gábor. Ez a szimpatikus fiatalember minden választáskor előállt a nagyon szimpatikus "még több kerékpárutat" programmal, meg kátyúzott is öltönyben és ez a jó pesti nép mindig megválasztotta. Nem számított a sok luxus dzsip, a Horvátországi nyaraló, semmi, csak az, hogy jó gazdája van Budapestnek.
Aztán jött ez a csúf fideszes - vagy csak Fidesz által támogatott? - Tarlós és lásd, ez van.
Épp' a napokban volt riport a Tarlóssal, aki azt mondta, hogy nagyobb támogatásra, több mozgástérre számított, hiszen Bp. adja az ország GDP-jének a 40%-át. Én vidék párti vagyok, de ebben az öregnek most igaza van. És az elődjével ellentétben Tarlós van annyira korrekt, hogy azt mondta, ha nem kap több lehetőséget - anyagit is - akkor nem jelölteti magát újra. Magyarul ha nem tud miből javítani a város életén, akkor egy szarakodáshoz nem adja a nevét, csak azért nem jár be a városházára, hogy felvegye a pénzt. Respect.

Sayniqua (törölt) 2012.09.29. 22:02:43

A cikkírónak mindenben, abszolút igaza van!

Más:
Egy dolgot ne felejtsünk el, amit az első, elméleti KRESZ órán oktatnak, az pedig a minden esetben használatos JOBBRA TARTÁS. Amennyiben ez nem értelmezhető, akkor az NE üljön autóba és kész.
Örülök, hogy nem lett "komolyabb" baj, mert ez is nagyon kemény szitu lehetett! A Tempra sofőrjét pedig azonnal PÁV-ra küldeném.

kvp 2012.09.29. 22:15:24

A legolcsobb megoldas egy sor beton elvalasztoelem lenne, azt utepites nelkul leszorhatjak barmikor es nehezebben kopik le mint a festek.

nortonvincent 2012.09.29. 22:16:39

"Ha valaki egy teherautó mögött érkezik, nem nehéz rossz döntést hozni" szoveg a kep alol.
En itt kezdtem elozni egy teherautot!!! Szerencsem volt hogy mogottem egy Pesti srac ult.

Jozeph Pelikahn 2012.09.29. 22:26:20

Azon a részen elég ha valaki nem ismeri a környéket és kicsit késik a GPS, ami mondogatja, hogy 'tarts balra'. Ha egy teherautó megy elől, akkor nem is látszik semmi, teljesen olyan, mintha két sávos út lenne.
Szerintem ilyen hülye szervezésű helyen minimum kellene valami fizikai elválasztás a két sáv közé.

don't 2012.09.29. 22:40:14

20 eve tobb felfestes volt az utakon.

madandcrazybird (törölt) 2012.09.29. 22:44:18

Ebben a tevedesben tenyleg nagy szerepet jatszott a felfestes es tabla hiana.
Nem csak a sofor volt figyelmetlen.
Ilyen elofordulhat ha ismeretlen helyen jar valaki.
Ha nincs forgalom ami terelne az embert a helyes iranyba, abban az egy percben.
Nem hiaba hogy sok kamion szorul be a gyorsforgalmin.
Az sincs rendesen kitablazva.

wrstjnethn 2012.09.29. 22:50:02

Két forgalomtechnikai eszközzel kivédhető lenne a dolog, nincs szükség semmiféle rikító színű hülyeségre meg tenyeres táblára! Egyszerűen végig kell kenni a záróvonalat és a két sáv találkozásához a kétirányú forgalom figyelmeztető táblát. (Piros háromszögben egy lefelé és egy felfelé mutató nyíl, KRESZ 72. ábra)

Két tábla: 30.000 Ft,
Felfestés: 50.000 Ft,
Mindenki a saját sávjában közlekedik: Megfizethetetlen!

Rocko- 2012.09.29. 22:50:07

@biohazard: olvasd el a posztot amihez kommentálsz.

Rocko- 2012.09.29. 22:55:48

@ötvenen túl: sávelhúzás: ökörhugyozás. ennél scak egy jobb van: amikor két eltérő, de párhuzamosan haladó forgalomtípus keresztezi egymást hogy utána visszatérjen a korábbi helyére.
nagy logika...

Sárga Nyakkendő 2012.09.29. 22:56:07

A törzsolvasó számára ajándék minden olyan index címlap, amin nem szerepel a "csapódott" szó.
Zoltán, marhára örülök hogy megúsztad a balesetet, gratula, ügyes vagy, de hogy a csapódott szó két mondaton belül mindjárt háromszor szerepeljen!

madandcrazybird (törölt) 2012.09.29. 22:57:16

@Allítólag: Igen okoska.
Csakhogy az auto nem arrol hajtott fel a rossz iranyba amerrol a kikeulesi iranyt jelzo tabla van.
Szoval hulyeseget beszelsz.
Oda zarovanal kell, meg ketiranyu forgalomra figyelmezteto tabla. Meg muanyag elvalaszto bojak.
Nem egyertelmu a helyzet azon a feluljaron. az az igazsag.
Mindenki kurva abyazna ha neki menne valaki szemben de lehiggadva mar egyaltalan nem lehet 100 szazalekben a tempras sofort hibaztatni.

bármimás 2012.09.29. 22:59:03

@értem: értem :) most a temprás az összes közül talán a legkevésbő saras, de azért mégiscsak, na...

akárhogy csűrjük, csavarjuk a dolgot, mindig az jön ki h az ember hibázik. persze, tény h szar a felfestés, de szar az egész városban, biztos h vannak még veszélyes helyek. de pl ha kamion mögött mész egy olyan helyen amit nem ismersz, ráadásul autópálya (elejére) köszülj felhajtani, hagyj kövtávot, ez csak egy példa. szar helyzethez alkalmazkodni kell, mert már jól tudjuk h nem változik.
mi a helyzet a mexikói-kerepesi sarokkal? mexikóiról jön a jóember, az előtte levő befordul helyesen az örs felé, az meg bejön a népstadion felé menő sávba (szembe -aki nem ismerné.)
mégegyszer, valóban ez egy szar hely, nem teljesen egyértelmű, de sok más tökéletesen, és azt is elbasszák.
irreális ívek, behajtani tilos táblák, némi logika, ha ez mind nem használ, jogsi vissza és bkv/máv/volánbusz...
ne fenyegessenek se engem, se a családot!

szamjan 2012.09.29. 23:06:07

5 éve mikor Bp-re költöztem én is majdnem elkövettem ugyanezt a hibát amit a Tempra úgy, hogy ráadásul tapasztalt sofőr és autóbuzi vagyok. Mindösszesen annyi volt a hibám, hogy nem jártam még azon a környéken és azt hittem, hogy ott már két sáv tartozik az M3-ra vezető útszakaszhoz. Jah, és még valami! Ott akkor olyan kátyús szar volt az út, hogy próbáltam elkerülni a tengelytörést és felni görgőzést - a másik sáv kicsit jobb állapotúbb volt, de szerencsére még időben észrevettem az elválasztó falat amiből rájöttem, hogy ez bizony nem az én sávom lesz. Ekkor szombat kora reggel volt, senki nem volt a környéken így nem volt veszélyes szitu, de bármi is lehetett volna. Nagyon szidtam a köcsög Demszkyt elhihetitek!!!

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.29. 23:09:30

Azért ne misztifikáljuk túl a közútkezelő felelősségét. Nekem úgy tanították, hogy az utak alapból kétirányúak, 99%-ban kétirányúak, szinte mindig kétirányúak. Ha nem, akkor azt tábla jelzi.

Tehát: jobbra tartok, és ott autózom, hacsak nem látok "egyirányú út", vagy "autópálya" vagy "autóút" táblát. Nem értem mi ebben olyan nehéz?

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.29. 23:11:13

@bármimás: "mi a helyzet a mexikói-kerepesi sarokkal? mexikóiról jön a jóember, az előtte levő befordul helyesen az örs felé, az meg bejön a népstadion felé menő sávba "

JOBBRA tartunk kanyarodás közben is. Ha két lehetőség közül választhat, akkor a JOBBRA lévő az ő iránya.

n_gyula 2012.09.29. 23:14:48

volt ott halálos baleset csak fordított irányból .
Az M3-ról fordult ballra le, a Hungária irányába.

bármimás 2012.09.29. 23:16:27

@tundrazuzmo:
(amolyan költői kérdésnek szántam, tök világos a menetrend!)
és még ment is előtte vki aki arra ment mint ő, illetve meg kellett törnie a kanyarodás ívét, h szembe jöhessen.. ami már kiütközhetett vna. kvázi balfasz..
ott még annyival jobb a helyzet h lámpa fogja folyamatosan azt aki szembemenne vele.

szamjan 2012.09.29. 23:17:49

Budapest egy szar város! Pont annyira szar amennyire jó lehetne. Európa egyik legjobb fekvésű és adottságú városa, csak a sok demszky, hagyó, gyurcsány és társai szétlopták így nincs pénz lassan már korlátra sem ott ahol kellene. Ha meg van az meg vasból lévén a rétinéger (retkes cigány) ellopja. Suttyó suhancok (cigány, magyar egyaránt) megrongálja ha buszmegálló vagy nyilvános fülke és még ne adj' isten szép, új üveges, fedett... a HÉV felső vezetékeiről már nem is beszélve... hova tart ez az ország?! A közúti rendőröknek meg a szolgálatteljesítés megáll a trafipaxolás szintjén!!! ...és nem a rezesova féle ámokfutókat kapják el hanem a szerencsétlen melóst aki 10-20kmh-val a megengedettnél gyorsabban "száguldozott"! Na ezt nevezem "szolgálunk és védünk"-nek!

Astra001 2012.09.29. 23:17:57

Jó a cikk, talán felfigyel valaki az illetékes elvtársak közül.
Kb 1 éve egy esős esti órán ugyanebben a szituban voltam, csak elém egy teher jött ki ami egy buszt előzött éppen...és vadul villogott, hogy húzzak már le a picsába, mert ott ő jön...én is villogtam, ebből leeshetett neki, hogy nem én vagyok a hülye, és mivel mindketten fékeztünk és a busz is kigyorsithatott, mert nyilván az is látta a teher hibáját, vissza sorolt a sávjába a barom...de kicsit megindult bennem az adrenalin...

bármimás 2012.09.29. 23:23:12

@Bende Tibor: most h a b125 kész, jöhet a fénykampány, de tegyétek mellé a "szembejövősávért jogsit" akciót!
szerintem.

szamjan 2012.09.29. 23:28:25

@tundrazuzmo: pont azért mert az egy fokozottan veszélyes szakasz kellene oda legalább egy jól látható záróvonal, nemde? Azt amit még rákosi matyi vagy kádár apánk rajzolt oda nem ártana újra színezni, ez nem metro szerelvény ami kibír 30-40 évet is, bár néha kicsit füstöl meg megáll (vagy el sem indul)... Nem feltételezheted 5-10km osztottpályás haladás után, hogy valaki nem nézi el... kicsit jobban hülye-biztossá kellene tenni az ilyen helyeket azért, hogy utána ne sirassuk balesetben megnyomorodott vagy elhunyt szeretteinket... az nem fogja feltámasztani, ha azt véssük a sírjára, hogy "csak 1 táblát nézett el"

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.09.29. 23:30:02

@fenyvesi: "erősen fókuszos stílusú beszámoló" "még nem sejtette, hogy percek múlva sokak élete gyökeresen meg fog változni"
A viccet remélem érted -még ha a mostani poszt nem is viccelődni szeretne.

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.29. 23:37:21

@ae2: "Középkorú, ép elmeállapotú, az átlagosnál talán kicsit tapasztaltabb (és a már megúszott baleseti helyzetekből ítélve jól vezető) autós vagyok 35 éves balesetmentes vezetési gyakorlattal."

... és 8 éves taxis munkatapasztattal az Egyesült Királyságban. Máskülönben hogyan is juthatott volna eszedbe, hogy ne jobbra tarts azon a felüljárón, hanem balra?

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.29. 23:52:10

@nortonvincent: "En itt kezdtem elozni egy teherautot!!! Szerencsem volt hogy mogottem egy Pesti srac ult."

Szerencséd volt. Ha már voltál olyan töketlen, hogy bármilyen tábla vagy útburkolati jel nélkül ÖNKÉNYESEN egyirányúnak minősítetted a felüljárót. Ha pedig tudtad, hogy kétirányú, és mégis előztél, akkor gratulálok. Kb. fél percet kellett volna várnod a 3 sávos útig, ahol kedvedre hepajkodhadsz.

nortonvincent 2012.09.30. 00:03:17

@tundrazuzmo:
akkor jartam eloszor ott....
Ahol lakom altalaban 2 savosak a lehajtok,felhajtok..utana meg cik-cak rendszerel egy savosra szukulnek, vagy nem.
sok autopalyan 2 savos felhajto van egyik mondjuk 100m hoszu masodik meg 200 meter hoszu,a masodik kamionoknak van..hogy jobban fel tudjanak gyorsulni.
Es leteznek jelek is az utakon...
Amugy nagyon turelemes ember vagyok..es tenyleg nem orszaguton ellem ki magam,hanem palyazni jarok.
Maradjunk anyiban hogy reszben elismerem a hibam...de ahogy Uvegtigrisben mondtak "voltak zavaro tenyezok is" :-) vagy inkabb azoknak a hianya....draga a festek.

nortonvincent 2012.09.30. 00:19:04

@tundrazuzmo:
ezt a linket nezd meg itt az M0 rol lehet lehajtani az M1 re Becs iranyaban...2 savos lehajto..itt is jobbra tartanal?...a fenti eset utan en is azt csinaltam,azaz tokoltem egy kamion mogott..itt legalabb latszik hogy szagatott vonal van.

maps.google.com/?ll=47.45952,18.884768&spn=0.008777,0.021007&t=h&z=16

Izo 2012.09.30. 00:20:42

Nem vagyok rá büszke, de még harmatos kezdő kormban (kb. 12 éve) én is elkezdtem előzni, ahogy a Hungáriáról lekanyarodtam. Aztán mikor átértem a bukkanón és megláttam, hogy az a sáv az osztott pálya bal oldalában folytatódik, hát elég rendesen beszartam. Nagy mák, hogy nem jött szembe senki.
Talán azért gondolja az ember, hogy egyirányú a híd, mert előtte egyirányú útról érkezett. A jelek szerint tényleg nem ártana oda valami figyelemfelhívó tábla. Esetleg a szerkesztőség megmutathatná az illetékeseknek a kommenteket, hogy lássák, mi is történik arrafelé.

rolls 2012.09.30. 00:21:01

@nortonvincent:
Te (és még többen is) itt nagynyilvánosság előtt beismered és meggyónod ezt a kellemetlen és veszélyes helyzetet. Mindenki okulására. Köszönjük. Na most olvtárs ezért nekiáll kóstolgatni. Korrekt. Hagyd, úgysem érti. Majd amikor jön szembe az ukrán kamion, akkor majd megérti. És meg is oldja! Naná!
: )

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.09.30. 00:30:21

@tundrazuzmo: Egy kicsit kisebb mellénnyel tessék szíves ekézni itt a többieket. Én értem, hogy te tökéletes vagy, de nekünk, földi halandóknak engedd meg, hogy tévedhessünk.

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.30. 00:46:09

@streetsta: "Egy kicsit kisebb mellénnyel tessék szíves ekézni itt a többieket."

Nem ekézek én senkit. Csak úgy tűnik, hogy a sok bojrészer, meg belsősávbérletes elfelejtette, hogy a jobbra tarts mire van kitalálva. Itt például életet menthet, ha az ember NORMÁLIS (nem tökéletes, hibátlan, emberfeletti), mert MEGTANULTA a vezetés fő szabályát.

Hungárián, Dózsán, Vácin persze kiröhögnek, ha az mondom: balra tartasz - belehalhatsz. Persze, gondolják az okosok, akik mindenkinél mindent jobban tudnak, hát őket semmi baj sem érheti. Aztán mennek a belsőben rendületlenül. És hozzászoknak. És már akkor sem képesek jobbra tartani, amikor az életük múlhat rajta.

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.30. 00:52:53

@Izo: "Talán azért gondolja az ember, hogy egyirányú a híd, mert előtte egyirányú útról érkezett. "

NEM egyirányú, hanem osztott pályás. Nem ugyanaz. És egyébként ha egyirányú útról is kanyarodnál, ott is megszűnne az egyirányúság hatálya.

2012.09.30. 00:58:53

Nem úgy van, hogy ez a tolvaj állam extra adóval adóztatja az üzemanyagot, hogy abból az "útdíj"-at kiszedve karbantartsa és fejlessze a magyar közúthálózatot?
Tisztelt újságíró urak, tessék kinyomozni, hogy ki és miért lopja el ezt az összeget, hova tűnik az üzemanyaggal kifizetett sokmilliárdos adónk, hova tűnnek a parkolási pénzek, stb. Ki nyeli be budapest (és az ország) jövőjét, és ki taszítja az országot a legsötétebb balkán felé? Mert ez pár év múlva meg fogja magát bosszulni, egyszerűen nem leszünk képesek közlekedni a magyar utakon. Nyomozzatok, és drukkolok nektek!

2012.09.30. 01:18:37

A sokatt szídott átkos korszakban még a járdák szegélyére is jutott fekete-fehér festék, ma bazmeg szinte mindenhol érzésből lehet csak közlekedni, mert az útburkolati jelek magyarországon, de különösképpen budapesten MEGSZŰNTEK létezni. Nemrégiben tanúja voltam egy "majdnem" gyalogosgázolásnak, nem sokon múlt. Egy szinte láthatatlanságig lekopott zebra emlékeztetett a hajdani gyalogosátkelőre. Se tábla se semmi. Gyalog átkelt, autós meg majdnem géptetőre vette, aztán persze magyaros módon jó nagy kurvaanyázásba fulladt a dolog, holott szokás szerint a nevető harmadikon kellene mostmár revansot venni. Hány embernek kell még meghalni, hogy kilocsoljanak végre pár liter festéket az utakra? Miért nem futja ebből a horrorisztikus gépjármű sarcból ilyesmire? Tudom költői kérdések ezek...

kozlekedo 2012.09.30. 01:23:06

1982 óta ilyen az az útszakasz, volt azóta lekopva, hó borította, esőtől csillogó, meg ezer baja.
Itt a Temprás volt a hunyó.
A mi utcácskánk sincs felfestve, mégse megy senki a bal oldalon. Néha én.

Vincenzo90 2012.09.30. 01:47:10

Életem első útja erre vitt -akkor még teljes mértékben- tapasztalatlan, és vidéki sofőrként. Nekem nem okozott gondot. Figyelni kéne az utakon, és ésszel járni. Ettől függetlenül a hülyék miatti balesetveszélyt sem árt, ha elhátítják.

nyehehe 2012.09.30. 02:01:40

Két hónapja én is abban a sávba próbáltam előzni egy lassú autót. Iszonyat mázlim volt.
A Hungária felől jőve valahogy olyan érzése van az embernek, hogy minkét sáv kifelé megy.
És ezt úgy sikerült elnéznem, hogy 30 éve járok ott, de általában a Domus felől megyek fel a felüljáróra. Így a túloldali csatlakozás kimaradt az életemből. És elég volt egy pár másodperces figyelmetlenség -amikor az előttem 10-zel haladó autó seggét néztem, hogy mi baja lehet, és máris kiment a fejemből, hogy ez a sáv szemből csatlakozott hozzánk. A záróvonal hiánya halálos bűn.

nyehehe 2012.09.30. 02:18:48

@tundrazuzmo: nem tudom milyen jobbra tartásról beszélsz, amikor mindenki úgy szokta beszopni azt a helyet, hogy épp előzésben van. Te előzés közben is jobbra tartasz? Grat!

kozlekedo 2012.09.30. 02:26:53

@nyehehe: És azt hogy magyarázod hogy a 20-25 méter után feltűnő dupla záróvonalat nem lehet észrevenni? Mert az ott van.

Stratocaster 2012.09.30. 03:47:23

Azon gondolkoztam, hogy ügye minket a rendőrök büntetnek. A közútkezelő felett meg EU intézmények állnak. Miért nem jönnek néha ellenőrizni a hazai úthálózatot és ha életveszélyes állapotokat találnának, jól b@sszák meg az adott útszakaszért felelősöket. Gondolom utána kicsit precízebben végeznék a munkájukat.

Stratocaster 2012.09.30. 03:48:59

Az meg nem elfogadható kifogás, hogy nincs pénze az országnak. A rendőrt sem érdekli, hogy éppen egy csórót büntet, ha megszegett egy szabályt, fizetnie kell.

szgy 2012.09.30. 05:48:19

hű, halálos balesetet megúszott? és nem fókuszos cikk?
így jár az aki a rendőröket figyeli a forgalom helyett :-)
kár hogy a cikk első feléből szinte semmi nem derül ki.

tánczi 2012.09.30. 06:50:59

Óóó, ilyen velem is történt a fehérvári elkerülőn, a 8-as felől haladtam egy kamion mögött, az Auchan-nál a körforgalomból(!!) jött fel a betonelválasztók!(!) ellenére szembe egy duplakabinos Tranzit. Kinéztem előzéshez, s ott volt. Kicsit remegve szorongattam a kormányt hazáig..

BiG_ 2012.09.30. 07:43:52

Én is sokat morgok magamban a felfestések rossz minősége miatt. Jártam én is úgy, hogy ismeretlen helyen lazán bementem a balra kanyarodó sávba, pedig egyenesen akartam menni, de semmi csík nem igazított el. Az útnak volt jobbra kiöblösödése, de én azt lazán jobbra kanyarodó sávnak néztem,mert volt ott valami kapu is... Aztán csak kapkodtam. Szerencsére baj nem történt.

Tegnapi este, a 11-esen Szentendrén Pest fele menve láttam egy rendőrautót. Jobb tompított kiégve, kisegítésül a ködfénylámpát használta - vakított is, mikor elmentem mellette...
Én már nem is csodálkozom, hogy rosszak a felfestések.

Angliában bezzeg a szemem káprázott, mert az utcát nézve (vidéki város) az volt a benyomásom, hogy itt valami aszfaltrajz-bajnokság volt: minden flinc-flanc felfestve, csak lestem, míg kigubancoltam, mi micsoda, meg merre-hova.

midnight coder 2012.09.30. 07:48:27

Pesten szinte mindenhol szarok a felfestések - és nem csak ott. És ez nem elsősorban a közútkezelő hibája, hanem azé az illetékes elvtársé, aki nem ad erre elég pénzt. A közútkezelő kap X összeget a felújításra, abból kell rendeznie a felfestést, kátyúzást, és a többi hibát.

Az pedig, hogy ezekre nincs szükség, a tökös gyerek enélkül is hibamentesen vezet, 15 éves kor felett elég debil hozzáállás, ha más nem, egy szembejövő félálomban vezető török kamionos elég ellenérv kellene hogy legyen egy ilyennek is.

Allítólag 2012.09.30. 08:32:34

@madandcrazybird: Te meg előbb olvasd el mit írtam!Nem azt hogy az tábla,hanem hogy olyan tábla! De akkor van a pontos helyszínről is kép,a 8. remélem ez már jó lesz neked.

corpus alienum 2012.09.30. 08:35:45

A hozzáállással is baj van. Csinibaba mobilozik az Opelben, közben megfordul. Szólok neki, hogy egyirányú az utca és ő pont a rossz irányba fordul. Nem hatotta meg.

Ugyanitt másik autó ugyancsak a rossz irányba halad. Két rendőr flangál az utcán, le se szarják.

okostojgli_moderáld_ki_ezt_is_3 (törölt) 2012.09.30. 08:53:51

"És hát ugye útépítési munkákkal mindenki jól jár - értik, mire gondolok -"

Igazad van, lopjon csak az Orbán.

redriot77 2012.09.30. 09:13:47

Nagyon benézhető hely, és kurvára mindegy hogy az emberek hülyesége vagy a közútkezelő hanyagsága miatt - valamiért gyakran rosszul mérik fel ott a helyzetet a vezetők és durván balesetveszélyes az a pont!

Oda a záróvonalon felül érdemes volna még ilyen az aszfaltból merőlegesen kiálló műanyag flepniket telepíteni. (Bocs, de nem tudom a szakszerű elnevezését.)

Ahol még nagyon gáz lekopott felfestés, azok a többsávban kanyarodó kereszteződések. Pl. az IKEAtól balra ráhajtani a Nagy Lajosra. A külső sávban lévők állandóan átcsámpáznak a középső sávba, holott bőven volna hely nagy íven fordulni. De nem megy nekik. Baromi idegesítő: vagy lelassítok vagy nekem is át kell lógnom a legbelső sávba. A f*szért nem bírnak abban a sávban maradni, ahol megkezdik a kanyarodást?

Swind 2012.09.30. 09:18:45

Ezt a helyet énis majdnem benéztem már. Este, gyér forgalom, cammogó autó előttem, megelőzöm gondolom, utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy ez itt nem nem lesz jó. Csak azért jutott eszembe, mert budapesti vagyok, és járok arra néhányszor.

vénszivar 2012.09.30. 09:23:13

Legközelebb azt írd meg, hogy hogyan nem sikerült megúszni s akkor hogy s mi történt........

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.30. 09:24:06

@nyehehe: "nem tudom milyen jobbra tartásról beszélsz, amikor mindenki úgy szokta beszopni azt a helyet, hogy épp előzésben van. "

Az előzés közbeni jobbra tartás azt jelenti, hogy:
1. Ha megkezdted az előzést, akkor haladéktalanul vissza kell térned a sávodba, és
2. NEM KEZDED MEG az előzést, ha be nem látható útszakaszon mész.

Belátható az útszakasz? Nem? Akkor ne előzz! Akkor sem, ha cammogó autó megy előtted. Nem hiszem, hogy 10-30 másodperc veszteség ne férne bele az utazásba. Majd behozod az autópályán. Aki arra megy, az amúgy is tudja, hogy hamarosan autópálya következik - máskülönben nem menne arra. Akkor meg minek hepajkodni?

kida 2012.09.30. 09:34:40

Abszolute benézhető, ha meg nem ismerős ott az ember akkor egyenesen életveszélyes az ilyen és ehhez hasonló helyek. Ha van is festés, leesik két csepp eső és semmi nem látszik. Vagy ha ez sem lenne probléma akkor jön Tarlós és lekapcsolja a közvilágítást. Múltkor ezek mind egyszerre zajlottak, hát bakker mintha szafarin lettem volna Nairobi alsón, nevetséges.

mojszipupi 2012.09.30. 09:36:55

Gyanítom ez olyan típus volt akin már a tábla és felfestés sem segített volna. A vezetők nagy része menthetetlen és ne is próbáljuk megérteni őket :)

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 09:37:03

@midnight coder: hej, bezzeg, amikor a traktorosok akartak pösten tüntetni, akkor Demszky papa valahonnan előrántott 200 darab mezőgazdasági vontatóval behajtani tilos táblát, hozzá a 200 db bilincset és a 400 db csavart és kb. ennyi idő alatt fel is szerelték. Tehát ha a szándék megvan, akkor a pénz nem olyan nagy ügy.....a dühítő az, hogy a mi szemszögünkből nézve kéne ott pénznek lennie, mert tőlünk beszedik - például az üzemanyag árának egy része, ami ilyen állapotban lévő utak esetén egyértelműen lehúzásnak látszik: fizetjük, de minek....
Pénz, pénz, pénz.....ha nincsenek új táblák, az útfelület minősége olyan, amit már egy nagyobb forgalmú földút is megszégyenít, ha nincsenek útburkolati jelek és a hungárián a három sáv felett zöldre váltó közlekedési lámpákból sem lehet összerakni, hogy mit is jeleznek - kiégett izzók ! - akkor felmerül a kérdés, hogy az a Tarlós szerint kevés, szerintem sok pénz hova megy el.

Aki kíváncsi, azzal megosztanám, hogy szerintem a Benczúr utcára költik a pénzt :-) Havonta kátyúznak, festenek, 3 naponta sepernek :-) Akinek van egy kis hiánya közútkezelési tevékenység látványából annak ajánlom, látogassa meg a környéket, mert olyan aktivitást láthat, amely alapján egyből felmerül a kérdés, vajon ez még Buddapest ?
És vajon az illetékesek tényleg elhiszik azt, hogy a külföldi diplomaták sosem hajtanak ki ebből az utcából ?

Persze most ideális esetben a cikket elolvasva az illetékesek rávetik magukat a projectre, ömlik majd a festék a KP csomóponthoz festékre... Ha lehet még egy kérés a kívánságműsorba, akkor légyszi ne hétköznap reggel kezdjenek neki el, főleg ne hétfőn...mert lehet, többen mégsem köszönnék meg...

McKinney 2012.09.30. 09:37:12

@tundrazuzmo: az eset alapja, hogy az egységsugaru állampolgár saját irányába kétsávosnak hiszi az utat. innentől nem játszik neki a beláthatóság.
én is jártam így, salgótarján előtt a 21-esen. az tényleg 2x2 sávos, de akkor felújítás miatt a szembejövők át voltak terelve. mivel sokáig nem jött senki, én meg telefonáltam, ettem cigiztem és rádiót hallgattam, elfelejtettem a szitut és egy kanyarban nekiálltam előzni. a frontális elkerülése okán az árokban végeztem. mert megérdemeltem.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2012.09.30. 09:38:13

Fröcsögő szájjal üvöltözik itt a "jobbra tarts" fogalmát. Még jó, hogy lakott területen belül ez nem kötelező érvényű.

Kresz 36 paragrafus, 4. bekezdés:

Lakott területen lévõ, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belsõ forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármû a mögötte gyorsabban haladó jármûvek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármû mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb elõrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevõit zavarni tilos.

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 09:43:04

@mojszipupi: ez lehet és részlegesen egyetértek. Azért szerintem többen inkább a vonal és tábla védelmező szerepére építenek, amik arra hivatottak hogy a hülyékkel szemben növelje az esélyeinket...ugyanis ha egy hülye frontálisan ütközik akkor nem csak egy hülye áldozat lesz, hanem előfordulhat hogy egy vétlen ám nem hülye közlekedő és érintett lesz.
Szerintem pedig mindenki menthetetlen. De most már sejtem mi lehet a hatóság hozzáállása....ezek szép lassan kiírtják egymást és nem kell akkor már se vonal, se tábla, a pénz pedig megmarad :-)

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 09:51:24

@redriot77: A Vezér/Nagy Lajos 3 sáv balra: ha lenne vonal, te is látnád, hogy a kanyar íve nem homogén, köszönhetően a buszsáv/háromsáv és a rendelkezésre álló hely miatti ambivalenciának. Egyébként tényleg érthetetlen, hogy aki a külső sávból a külsőbe kanyarodik az miért húz mindig középre...biztos félnek a szélén, nehogy leessenek...

Vortex 2012.09.30. 09:55:59

Én naponta járok arra, akár többször is. Elkefélt egy hely, helyismerettel nem rendelkező vezető könnyen benézheti. Az már csak hab a tortán, hogy azért lassít ott az autósok többsége (én is), mert pont ott, ahol találkozik a két sáv, borzasztó a burkolat, a dilatációs illesztésnél nagy kátyuk szoktak keletkezni. A lassítás persze ingerel az alőzésre, lásd a korábbi hozzászólásokat.

Más: ha a Leszarom Kft. elvégzi a kátyúzást, nem feladata valami műszaki ellenőrnek ellenőrizni, hogy a felület megfelelően lett helyreállítva, beleértve a felfestést is? A munkavégzők közül senkiben nem merül fel, hogy ha volt ott egy vonal, akkor azt újra kellene festeni a hibajavítás után?!

vmaast 2012.09.30. 10:04:59

@-Minarik-: Ez elméletben jól hangzik, de az úton honnan a péróból kellene tudni, hogy ott nincs útburkolati jel, vagy van, csak nem látszik? Vezetsz Te egyáltalán? ;-)

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 10:10:00

A nincs pénzre mindig felkapom a vizet. Még így is érthetelen.
A linkelt, közútkezelésre vonatkozó törvény szerint nemhogy 5 éve nem lehetne így egy útszakasz, de egy hétig sem.
Egyébként nem érdemes nagyon végigolvasni, nekünk földi halandóknak kevés konkrét infó van benne.

www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800006.KHV

Mivel törvény írja elő az út ellenőrzését, szívesen megnézném az ellenőrzésről készült dokumentumokat is, mert ha az van benne, hogy "minden rendben" akkor sittre kéne vágni az illetékest. Ha az van benne, hogy "nincs rendben", akkor is....mert a törvény, ahogy végigolvastam kategóriákba sorolja az utakat, tehát nem azonos elbánásban részesül a Futrinka utca és a körút, de sehol sincs leírva hogy nem kell vele foglalkozni.

És végezetül itt egy rövid tájékoztató, hogy én hülye suttyó is betekintést nyerjek, mi is a közútkezelés - mert azért az, hogy kihez melyik út tartozik sosem fog kiderülni - vagy legalább az olvasott szép szabályok és a valóság közötti tetemes különbség miatt kitéphetem az összes hajam, most már a tulajdonképpen bizonyított ellentmondás miatt.

www.uvt.bme.hu/targyak/k_uzem/4%20Az%20utuzemeltetes%20feladatk%C3%B6re.pdf

Csak azt tudnám, én miért nem tehetem meg azt büntetlenül: jajh, nincs pénzem adót fizetni...

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 10:16:08

:-)
Úgy látszik, ma véletlenül a savas vödörbe ittam bele....

Érdemes megnézni a PDF-et, mert magyar közútkezelő gépről nincs benne fotó :-DD

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 10:26:59

Savazást félretéve:
Gondolom a minisztériumnál van sajtós.
Jó lenne, ha kiadnának egy közleményt, tájékoztatót - akár a TC-n keresztül - hogy amennyiben valaki találkozik egy veszélyes útszakasszal, akkor azt hogyan és hol tudja bejelenteni mert azon azért nincs csodálkozni való, ha senki sem jelent be egy problémát, az ellenőrzés - ha van az adott szakaszon - átsiklik felette és így nem kevés pénz ellenére sincs meg az elvi lehetőség, hogy történjen valami.
Mert sajnos jelenleg ha X kereszteződésben látok valami gubancot - épp mondjuk egy majdnem baleset okán - akkor ha akarom sem tudom, hová forduljak.Más cikkek kapcsán pedig olvashattuk, hogy akár egy napig is lehet telefonálni, érdeklődni ezen ügyben, mindenféle eredmény nélkül.
A közútkezelés egy szolgáltatás. Mivel nem tökéletes jelenleg én - a rendszeres anyagi (adó)-n felül - szeretnék információval is hozzájárulni.....

h4z4rd 2012.09.30. 10:43:32

@Süni25: Vizsgáljuk meg ésszerűségi szempontból azt a jobbratartást. Rögtön kiderül, hogy annak ellenére, hogy nem kötelező lakott területen, azért hasznos és praktikus (volna).
A Tempra nem ment volna be szembe, a Hungárián nem tart fel a sok bérletes, aki amúgy pont leszarja az általad citált szabály azon részét, ami a gyorsabban haladó akadályozásáról szól. Így aztán mondjuk pont én "haladok el" jobbról, vagyis én válok veszélyforrássá.
Tudod, ez valami olyasmi, mint a törvény és az erkölcs közötti különbség. Ha megengeded, alátámasztom egy szándékosan buta példával: ha egy öregek otthona mellett laksz, hiába törvény adta jogod este tízig bömböltetni Lakodalmas Lajost, azért ember ilyet nem csinál.

nyehehe 2012.09.30. 10:45:40

@tundrazuzmo:
Segítek: ha valaki egy kétsávos úton azt hiszi, hogy az egyirányba megy, akkor miért ne előzne? Te biztosan nem előznél, hisz annyira a biztonság híve vagy, hogy még jogsid sincs.
Szerintem nézz rá a neked adott válaszokra, és vedd észre, hogy most te mész a forgalommal szemben. Hihihi.

nyehehe 2012.09.30. 10:49:58

@kozlekedo: persze, a dombról lejőve a legtöbb ember észbekap, hogy mit keres ott az a betonsáv. Én is visszarántottam, és a hozzászólóktól is ezt olvasom. A Temprás itt hibázott. Viszont nem is az a veszélyes rész, (hisz ott már látod a szembeforgalmat), hanem a kanyarban dombra fölfelé, amikor én is lazán a szembejövők oldalán előztem. Inkább oda kéne valami elválasztó vonal (akár beton cicik), de úgy látszik valakinek meg kell halnia érte.

h4z4rd 2012.09.30. 10:53:27

Amúgy meg táblázni és festegetni teljesen felesleges, alá is támasztom:
A Pongrác úton épp zajlik a villamos felüljáró felújítása. Emiatt a Kerepesi felől érkezőket, mindenféle tájékoztató táblákkal (piros-fehér kordon, sárga terelőút tábla csinos kis nyíllal, mindkét oldalról behajtani tilos tábla kivéve BKV) a Hős utca felé terelik.

Naponta többször járok arra; szerintetek tíz autóból hányat érdekel a tábla-erdő?

(bónusz kérdés: a terelés előtt azon a szakaszon rendszeres volt a rendőri jelenlét, azóta gyakorlatilag megszűnt, pedig az itt beszedett apró simán fedezné a Teve utcai Halálcsillag fűtésszámláját. Miért van ez?)

mssfz 2012.09.30. 11:22:12

És valaki mondjuk szólt is az illetékes szerveknek, hogy kéne középre egy korlát, vagy akármi?

jet set 2012.09.30. 11:25:22

@kvp: Nem fér el a beton elválasztó, annyira szűk a felüljáró.

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.30. 11:30:49

@ae2: Ezek a típusú emberek a legveszélyesebbek a társadalomra,akik azt hiszik,hogy 35-40 éve vezetnek,és magukról el is hiszik,hogy tudnak.

Van egy idősebb kollégám,jó régóta vezet buszt,jó 40 éve,de látszik rajta,hogy már nem szabadna,le kellene a lantot tennie,és élveznie a nyugdíjas éveit. Ők valamiért ezt nem teszik,csak nem értem,hogy mikor aktív dolgozók voltak,miért a nyugdíj után sírtak.................

eppur si muove 2012.09.30. 11:35:37

Egy dupla záróvonalnak nem sok oka lenne elkopni, legyen bármilyen festékből....
De a "betondidik" lenne ott a legjobb megoldás szvsz, vagy azok a kis fényvisszaverő biszbaszok.

És egy előző kommentelőt idézve, a benzinpénzből beszedett adó, vagy a "baleseti adó" nem ilyenekre kellene menjen???

Süni25 · http://www.eakft.hu 2012.09.30. 11:44:00

@h4z4rd: Ebben teljesed igazad van, ám arra próbáltam rávilágítani, hogy az emberek nagy része a KÖTELEZŐ közlekedési szabályokat sem tartja be, akkor hogyan kérjük rajtuk számon a JAVASOLT dolgokat?

DR. Smit Pal 2012.09.30. 12:14:09

"aki gyakran jár erre, tudja, és figyeli is, nem ritkán pánikszerű vészfékezéssel reagálva a rendőrök jelenlétére."

Ezzel is foglalkozni kéne. Úgy kéne mérni, hogy az autosok ebből semmit ne vegyenek észre, legfeljebb utolag a bűntetésből. És a törvényt is modósítani kéne, oly modon, hogy a rendör köteles legyen a helyszinen lelőni azt, aki egy trafipax miatt vészfékezik.

Bélabáttya (törölt) 2012.09.30. 12:29:38

Akár be is lehetne vezetni a TC valamennyire járgányára (legyen az saját vagy teszt) a fedélzeti kamerát. Sok tanulságos videót rakhatnának fel...

cenzuratroll bosszanto 2012.09.30. 12:30:33

@(---Flúgos Buszos---):

Tedd le a lantot, és élj meg annyiból, amennyit orbán elvtárstól nyugdíj címszóval kapnál.
Akkor talán felnyílik a szemed.

cenzuratroll bosszanto 2012.09.30. 12:31:48

@mssfz:

Viccelsz?
A totalcar nem erről szól.
Jó sok kattintás, jó sok bevétel, az autós csak azért kell, hogy az előbb említetteket generálja.

slowMotion 2012.09.30. 12:53:48

Budapest tele van olyan helyekkel ahol a LÉTFONTOSSÁGÚ felfestesek az aszfaltig lekoptak és LÁTHATATLANOK (esőben a félig kopott felirat is eltűnik).
Nyilvánvalóan az útfenntartó nem kap elég pénzt. Kinek a felelőssége?

2012.09.30. 12:54:41

Angliaban elek erdekes itt ilyen egyszeruen nincs, tuti nagy feher betukkel az utra lenne irva NO ENTRY!! es bizony hulyegyerek modszer kell, nem azt kell mondani a sofor hulye. Allitom van aki meg azon is atmegy ha nagyon nem figyel. De ilyet hogy nem latszanak az utfestesek ez vicc, festekre nincs penz?? meg ehhez is eu-s penzek kellenek? Ne mar! Magunktol semmire nem vagyunk kepesek? Magyarorszag! Rohej!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.09.30. 12:59:03

Rendszeresen járok arra és azt kell mondanom, annyira egyértelmű hogy merre kell menni, mint egy pofon.

2012.09.30. 13:11:07

mert rendszeresen jarsz arra, igy allnak hozza az utkezelonel is biztos!:) ez a baj.

bármimás 2012.09.30. 13:21:09

@Vortex: azz, a leszarom kft. a szentendrei úton az osan kijáratánál van egy csatonafedél, amire 2. v 3 állásában (elforgatva) van felfestve a terelővonal. tudom-tudom, a kutyát nem érdekli, de minősíti az egész brancsot... (belegondoltam, nem tudnék se a csatornás, se a felfestő helyében ilyen trehány munkát kiadni a kezemből.. és ez megy mindenhol, de mellette az is tuti pofázik h szar az út, meg a festés, meg minden....)
kicsit OFF..

Rocko- 2012.09.30. 13:31:27

@cenzuratroll bosszanto: így van, azért csinálták a B125-öt, mert kattintás.
a Belsőség találkozók is. pályanap is. mozi is.

chr 2012.09.30. 13:45:17

@Bende Tibor: Köszi :)
Akkor viszont ezt a cikket ki kéne posztolni minden kb. második hónapban :)

vmaast 2012.09.30. 13:56:04

@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: Neked, mert rendszeresen jársz arra. Aki viszont feljön egy alföldi kisvárosból, ahol mindenki 40-el jár és két kereszteződés van, ráadásul mondjuk először jár arra, az benézheti.

kjhgfd 2012.09.30. 14:02:24

biztos volt már, de egy kreszt ismerő vezetőnek az egyirányú utca tábla hiánya miatt egyértelműnek kell lennie, hogy van szembeforgalom és a jobbra tarts miatt jobboldalon kell mennie

kjhgfd 2012.09.30. 14:08:22

@kjhgfd: persze nem azt mondom hogy nem kéne rendesen megcsinálni a felfestést, csak közben figyelni is kell. egy tábla hiánya is fontos információ. sajnos a vezetők nagy része nem ismeri a kreszt, nem figyeli a táblákat, nem néz a tükörbe, nem figyel eléggé a vezetésre ill a többi közlekedőre...

Béza Dániel 2012.09.30. 14:19:00

@Moka_Miki: ohh azért ne essünk túlzásba Tarlós "korrektségétől ". Uralkodása 2 éve alatt annyiszor röhögött a pofájába a kormány, és annyiszor csináltak belőle hülyét, hogy ha olyan egyenes lenne az a gerinc, rég felált volna. Az nem nagy szám hogy kijelenti, hogy nem jelölteti magát, mert a kutya nem fogja őt támogatni, se szavazni rá. Addig meg azért csak elüldögél a székében akárhányszor szarnak a fejére.

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.30. 14:40:31

@cenzuratroll bosszanto: Elárulom neked,egyik buszsofőrkolléga tavaly októberben ment nyugdíjba,ő is lehúzott majd 30 évet a volánnál,és elmondta nekünk,hogy több a nyugdíja havonta,mint az átlagos fizetésünk.

Akik most nyugdíjasként buszoznak,azok is ilyen korkedvezményes nyugdíjjal mentek el pár éve,mint most ő.

Nyugi,nem zsebből húztam ki a dolgokat,én nem dőlök be a TV-s riportoknak,hogy "JAJ,szegény kisnyugdíjasok". Több a nyugdíjuk,mint pár 15 éve a kis Tescoban dolgozó női eladó-pénztárosnak.

Gera 2012.09.30. 14:43:59

A fenti helyen egyszer _majdnem_ sávot váltottam én is, hogy megelőzzek egy lassú járművet, de még időben kapcsoltam :)

Rocko- 2012.09.30. 14:45:46

@bármimás: lágymányosi hídon is jó a csatornafedél. mindig elkapod jobb kerékkel, majd amikor megunod, és kijebb mész balra egy kicsivel, akkor balon van az utolsó...

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 14:46:08

@slowMotion: Ez szerintem nem nyilvánvaló. Az útfenntartó kap pénzt, de lehet, hogy nem eleget. Elvileg ez a csomópont az általam korábban linkelt törvény szerint - ami attól függetlenül érvényes minden útkezelőre, hogy az országos vagy helyi szervezet - a rajta áthaladó forgalom és az aktuális állapota alapján több törődést igényelne a hatályos törvény szerint. A kevés pénzt felhasználásáról részletesen nem az dönt, aki adja a pénzt, hanem a törvény határozza meg és útkategóriák szerint kötelezi az útfenntartót a kategóriának megfelelő tevékenységekre - fenntartandó állapot, ellenőrzés gyakorisága, stb. és ezeket dokumentálni kellene ugye. Attól függően, hogy ebben az útellnőrzési naplóban mi van, attól függően lehetne megnevezni a felelőst.
Ha ott az van: "szar az út, kéne javítani" és minden nap ezt írja be a jóember, akkor még mindig, lehet, hogy a főnöke dönt rosszul....mert legalább egy 100m-es festésre elegendő pénz évente csak akadna...

Ez a csomópont egyébként kb. I vagy II kategóriás szerintem a fentiek alapján, ami napi ellenőrzést és beavatkozást jelent, ha az kell. Az útkezelő dönt erről a törvény alapján.
Az nem derül ki, mi van, ha nem csinálja meg, nem valószínű, hogy sittre küldik a felelőst, mert akkor senki sem maradna a kezelőnél, ha tényleg a pénz az ok.
Ja tudom, kevés a pénz.
Szerintem ez a csomópont is az FKF fennhatósága alá tartozik - ebben abszolút nem vagyok biztos, átláthatatlan ez az egész rendszer, de sok helyen ők az illetékesek, vagy legalábbis BP-n nem tudok másról, aki hasonló jellegű tevékenységet végezne, ezért bátorkodom feltételezni, hogy az FKF-hez tartozik.
Egy biztos. Az FKF telephelyei előtt minden évben vagy 2 évben aszfaltoznak, felmarják, felfestik....főleg ezt a Gyáli úton lehet megfigyelni....és már a sarkon túlra nem jutnak el...máshol pedig be kell érnünk a vödörből a kátyúba dobott, páros lábbal megdöngölt javítással - ezt szerintem majd a Pongrác úton lehet hamarosan, a szokott időben megfigyelni....a cammogó VW platós mögött a vödrös emberek felváltva ugrálnak a kátyúba öntött cuccon...aztán 1 nap múlva a lyukakat megint....én nem kívánok lehetetlent, csak legalább az M3-as bevezető adott szakasza legalább úgy nézzen ki, mint a Gyáli úti parkoló...szemmel láthatóan ez technikailag nem lehetetlen :-)

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.30. 14:48:40

@Jozeph Pelikahn: "a GPS, ami mondogatja, hogy 'tarts balra'" Az ilyet remélem,hogy egy román,vagy egy török kamionos ki is lapít,és ott állítják neki a koszorút.

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.30. 14:55:35

@tundrazuzmo: Én melletted vagyok. Fürdetik itt magukat,miközben ők balfaszoskodják el a dolgokat,leírja,hogy nem ide valósi,de teherautót előzget,ahelyett,hogy a táblát lesné,általában egy idegen helyen azt nézzük,nem azt,hogy "hülye kamionos,takarodj".

bármimás 2012.09.30. 15:08:20

@Rocko-: ezt (is) nagyjából az egész városról elmondjuk.. két dolog biztos: 1.: hogy nincs szintben, 2.: hogy ott van ahol normál esetben mész... áááh, még jó hogy legalább olcsó a benzin! ja, nem az se.. :P

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.30. 15:11:41

@Süni25: Ezt is olvastad a KRESZ-ben? Tilos előzni: be nem látható útkanyarulatban, illetőleg bukkanóban.

Itt nem egy bukkanó van? KRESZ-ben nincs benne,hogy csak egy domb lehet egy bukkanó.

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 15:13:36

Elnézést kérek az FKFtől....a tárgyi kereszteződés a cím alapján (?????) a XIV kerületi városüzemeltetési csoporthoz tartozik (????), nevet, telefonszámot nem rakok ki, az önkormányzat városüzemeltetési osztályán szerintem lehet érdeklődi az ügyben, van ezen témában külön ügyintézőjük.
Hogy ő vajon honnan értesül arról, hogy milyen állapotúak az utak, hogy ő is csak végrehajtó-e vagy az ő hatáskörébe tartozik-e a kérdés, stb-stb vagy hogy vajon a Rendőrség egy baleset után értesíti-e őket az út állapotáról ez mind átláthatatlan és rejtély.Még az is lehet, hogy az állami autópálya kezelőjé vagy a közúté......hihetetlen, hogy mennyire nagy itt a kupleráj

bármimás 2012.09.30. 15:14:40

az a jó a sokat emlegetett gpsben is, hogy annyira szemmel láthatóan tovább butítja az amúgy sem iq huszár autós társadalmat, hogy nemigaz... akinek semmi érzéke a vezetéshez, hozzászokik h a gps majd megmondja, és ha épp nincs ott, lemerül, leesik v akármi akkor akár az autópályán is megfordul, és a büdös életben nem jön rá h talán ezt nem így kéne.. lassan talán mindenkinek lesz gpse azok mindig jól működnek, és akkor talán a többiek megnyugodhatnak h talán innentől biztonságban leszünk..
(és nem vagyok demagóg, tudom, h kell sok esetben a gps, de nem is azokról az esetekről beszélek, nem is azokkal a személyekkel..)

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.30. 15:18:57

@h4z4rd: Mi nincs kitáblázva ember? Hungáriára ki van írva,hogy M3 jobbra. Akkor abban a sávban maradok,ami fölé a tábla ki van téve,és addig ott maradok,míg elő nem kerül a másik tábla,hogy jó helyen járok.

Ki látott már olyat,hogy 2 külön sáv egy helyre vezet? Főleg,egy autópálya ki-bevezetőre?

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.30. 15:19:14

@nyehehe: "Segítek: ha valaki egy kétsávos úton azt hiszi, hogy az egyirányba megy, akkor miért ne előzne?"

MERT NEM LÁTJA BE AZ ELŐZÉSKOR AZ ÚTSZAKASZT. Ennyire megveszekedett bolondok járnak ide, hogy nem lehet megérteni? Első forgalmi vezetésen ezzel kezdi az oktató. Úgy látom nem mindenkinél maradt meg ez az ÉLETMENTŐ infó.

Honnan tudom, hogy nem látja be az útszakaszt? Figyeld az érvelést, nem bonyolult:
1. Ha belátja, akkor azt is látja, hogy a bal oldali sáv egy betonfal túloldalán "folytatódik", ahol másik 2 sáv is van. Meg egy behajtani tilos tábla. Meg egy JOBBRA terelő nyíl. Meg kettő záróvonal. Tehát nem megy arra.
2. Ha mindezeket nem látja, akkor nem belátható útszakaszon kezdett előzni, és pontosan ugyanakkora veszélynek tette ki magát, mintha záróvonalat átlépve előzne.

Ha tegyük fel, a Hungárián lenne egy olyan szakasz (de nincs, max kamionok mögött), ahol párhuzamos közlekedés van, de nem látod be hogy mi van a belső sávban, akkor is kivágsz, és előzöl? Lelked rajta. Az ilyenek csattannak bele a belsőben feltorlódott sor seggébe, az ilyenek előzik kanyarban a biciklist/motorost és ütköznek frontálisan. Mert azt hiszik, hogy ők felsőbbrendűek, és a körülmények majd hozzájuk fognak igazodni. Hát nem. Egy sávon, két sávon, három sávon is meg kell kell nézni, hogy hova akarsz sávot váltani, és ott mi van. Enélkül a balesetet kockáztatod.

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 15:21:13

Nem értek egyet azzal, hogy a hülyéket kéne kiirtani, mert ha úgy vesszük a legokosabb után mindenki hülye, tehát egy embert kivéve csak hülyék vannak az úton - beleértve természetesen magamat is :-) Más nézőpontból az úton mindenki okosabb a másiknál - én is. Egyszerűbb és könnyebben elfogadható megoldás a vonal és a tábla, ami kb a koszorú és a temetés és a hatósági intézkedés árából megvan, ha másért nem is, a válság kedvéért válasszuk már az olcsóbb és normálisabb megoldást :-)

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 15:23:08

@(---Flúgos Buszos---): például a kifelé vezető oldalon az emlegetett sávon kívűl még van másik kettő....atyavilág, azok honnan lesznek oda ? :-D és azok sem ugyanonnan jönnek mint az az egy....

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.30. 15:24:06

@SadBoobie: Ez azért van,mert a főútvonala,és társai állami kezelésűek,a többi a városé. Te ezért látod,hogy 2 méterrel arréb már rossz az út,mert az másik kezelésű.

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 15:26:56

@tundrazuzmo: szerintem nem felsőbbrendűek, egyszerűen csak nem elméleti hanem gyakorlati emberek, vagy pont hogy az alsóbbrendűek családjába tartoznak: addig nem tanulja meg, amig nem csattan....igaz lehet ez már így nem mindenkinek jó..

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.30. 15:28:38

@SadBoobie: De akkor is van mindegyik sáv felett tábla. Így,akik ezt a pontot elnézik,azokat nem zavarja,hogy nincs tábla,hogy M3 jobbra,balra meg a 10-11-es út?

Jah,hogy őt nem is érdeklik a táblák? Ne is mondd,nálunk Győrben sokan még mindig azt hiszik,hogy 10-es út van,ami a régi bécsi út volt. Nem zavarja,hogy ott a zöld tábla fehér felirattal,hogy 1!!!!!
Az ilyenek kb. ennyire veszik figyelembe a többi táblát is az úton.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.09.30. 15:39:12

@(---Flúgos Buszos---): Szerintem olvassad el megint @h4z4rd: kommentjét, mert nem azt írta, mint amit te kikerekítettél belőle.

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.30. 15:40:18

@(---Flúgos Buszos---): "Én melletted vagyok."

Kösz! Fogadjunk, hogy a "bukkanóban előzni tilos" érvedbe is bele fognak kötni azzal, hogy ha a paraszt kétsávosnak hiszi az utat, akkor az nem előzés...

Még jó, hogy az óvatos vezető nem a KRESZ betűit követi, hanem olyan egyszerű elveket, mint a
- "nem látod mi van ott, legyél óvatos",
- "akkor megyek mellé, ha vissza is tudok onnan jönni",
- "ha nem tudom, hogy hol vagyok, akkor lapulok a jobb szélső sávban, és csendben figyelek"
- "3 sávos autópálya előtt 1 perccel nem kockáztatom az életemet feleslegesen".

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 15:40:28

@(---Flúgos Buszos---): táblát már én is mulasztottam el erre van mentség - például ugyanitt a hungáriáról az árpád híd felöl az m3 felé tartva a híd közepén a forgalom felett lévő táblát szemlélni nincs is idő, mert balról jobbra kell besorolni erős forgalom melett nagyon rövid szakaszon, közben még van egy bukkanó is, éjszaka pedig nem látszik felfele nézve, mert vakít a közvilágítás - de ha lenne záróvonal, na arra nem lehet következmények nélkül azt mondani, hogy "nem láttam"...

samot 2012.09.30. 15:41:46

Valaki(k) kérdezze màr meg az illetékes hatosàgot,hogy a kocsiadok hova tünnek!Mert az ilyen eseteket kellene festeni,javitani,stb. abbol a pénzböl!

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 15:48:49

@samot: én ezt meghagynám a cikkírónak, mert ha ezt sikerül megtudni és leírni, hogy miért nincs ott vonal jó ideje - hová tűnik a festék vagy a pénz - akkor annak legalább lesz akkora látogatottsága, mint a majdnem meghalt motoros történetének...

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.30. 15:50:21

@SadBoobie: "szerintem nem felsőbbrendűek, egyszerűen csak nem elméleti hanem gyakorlati emberek, vagy pont hogy az alsóbbrendűek családjába tartoznak: addig nem tanulja meg, amig nem csattan...."

A második mondattal egyetértek. Az elsővel nem. A gyakorlati ember az, aki tudja, hogy az adott útszakaszon mit tehet meg. Nem szabályokból vezeti le, hanem a körülményekből következtet.

Elméleti ember az, aki kivág a kamion mögül, mert "a múltkor is megúsztam". Vagy az aki padlógázzal száll bele a pirosban várakozókba, mert "nehogy megelőzzön a suzukis rohadék a belsőben".

Én elég gyakorlati ember vagyok. Úgy vezetek, hogy sokak behánynának az adrenalinsokk miatt... nem egy kalapos papa stílus. De mégsem megyek bele be nem látható kereszteződésbe, kanyarba, szituációba.

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 15:53:43

@tundrazuzmo: sajnos az óvatos vezetőnek, aki nem a kresz szerint közlekedik a kelléktárába még tartozik néhány dolog:
- megparázok, elbizonytalanodok, akkor bekapcsolom a sebességfelezőt
- nem megyek, pedig lehetne
- 2 méterrel a lámpa előtt állok meg, nehogy a szenzor érzékelje, hogy ott állunk a kilóméteres sorral (:-) )
- ha látok egy balesetet nem állok meg, mert mi van ha csak trükk és ki akarnak rabolni

Szerintem te igazából a Kreszt maximálisan betartó, deffenzív vezetőt szeretted volna igazából példának felhozni, nem ?

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 15:55:56

@tundrazuzmo: a "mert múlkor is megúsztam" a gyakorlati megközelítés. Addig csinálja, amig rá nem b....az elméleti tudja, hogy nem érdemes, ezért ki sem próbálja

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.30. 16:04:26

@SadBoobie: "a "mert múlkor is megúsztam" a gyakorlati megközelítés. Addig csinálja, amig rá nem b....az elméleti tudja, hogy nem érdemes, ezért ki sem próbálja"

OK, igazad lehet. A két hozzáállás kimenetele számít, nem az, hogy hogyan nevezzük.

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.30. 16:12:01

@SadBoobie: "Szerintem te igazából a Kreszt maximálisan betartó, deffenzív vezetőt szeretted volna igazából példának felhozni, nem ?"

Nem, mert én pl. nem tartom be a sebességhatárokat. Olyan helyen, ahol ennek semmilyen veszélye sincs. (60-as táblánál 70-80-nal megyek, kövezzetek meg...). És néha (nagyon néha) záróvonalat is átlépek, amikor egy számjegyű főúton csak a kanyarodósáv mellett tudom megelőzni a 70-nel előttem ballagó teherautót. És mentem már át sárgán is, sőt...

Ennek ellenére soha nem megyek bele be nem látható szitukba. Mert az előbb felsorolt KRESZ szabályszegéseim nem veszélyesek, a be nem látható szituáció viszont az.

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 16:22:42

Mégiscsak én vagyok a hülye.Az illetékességi adatok hozzáférhetőek:
teir.vati.hu/ Nyilvános adatbázis->Térinformatikai alkalmazások

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 16:25:32

Mégsem én vagyok a hülye.
Minden térkép működik az oldalon, csak a "Magyarország közúthálozata" nem.....már virtuálisan is problémás a dolog

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 16:32:02

@tundrazuzmo: már bocs, de megmondom őszintén, aki átlépi a záróvonalat, az szerintem semmiben sem különbözik attól, mint aki szembe megy az M3-on egy motorossal....sőt ugyan arról van szó, csak a Temprásnak még annyi esélye sem volt, hogy lett volna vonal és még te osztod itt az észt neki ? Végül is oszthatod, csak ne feledd ő sem követett el nagyobb bűnt, mint te.....néha-néha....
Szerinted a záróvonal viccnek van ott ?
Szerinted ha átléped, akkor nem pont te okozol olyan szituációt, ami "beláthatatlan", mert elvileg a szabályok szerint te nem is léphetnéd át a vonalat ?
Igen ez természetesen nem veszélyes. Sajnos azok, akiket lenézel PONTOSAN ÍGY GONDOLKODNAK MINT TE.

SadBoobie (törölt) 2012.09.30. 16:45:57

....és ha nem lenne az a késztetésed, hogy állandóan gyorsan hajts, akkor meg sem kéne előznöd a teherautót.

De lehet én csinálom rosszul és hittem annak a fránya KRESZ könyvnek és én hülye elolvastam még a törvény is. Minek !? Mindenki rajtam kívűl csak afféle ajánlásnak, opcionális dolognak tekinti a táblákat, útburkolati jeleket, szabályokat, közlekedési lámpákat......így én veszélyeztetem a többieket !!!

Teljesen igazuk van... nem átlépni egy záróvonalat, ami ott sincs....az úton felesleges arra törekedni, hogy biztonságosan közlekedjünk, mert annyira sz.., hogy nem is lehet rajta.....én marha

mssfz 2012.09.30. 16:47:57

@jet set: Szerintem egyébként de igen, ha pl. társulna mellé egy 30-as tábla. De egy dupla záróvónal (fényvisszaverő bütykökkel) normális kitáblázással bőven beleférne. Tipikus példája annak, hogy rohadtul nem a pénz hiányzik a balesetveszély csökkentéséhez, hanem az akarat meg az értelmes gondolkodás. Bár gondolom, ezzel sok újat nem mondtam...

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.30. 17:18:59

@streetsta: Ja,igaz,de tudod,hogyha egyszer így leírja,hogy fölös a táblázás,akkor pár hülye meg bekajálja. Te is tudod,hogy sok a birka,mert te még többet olvasol belőlük,mint én. Tény,jogos az észrevételed.

@tundrazuzmo: "ha nem tudom, hogy hol vagyok, akkor lapulok a jobb szélső sávban, és csendben figyelek"

Húúúú,ebben pont magamra ismertem,csak ebben múltkor a Hungárián jót nevettem,mert a legkülső haladt a legjobban. Tény,mikor valaki nem talál valamit,vagy nem biztos a dolgában,az miért nem tud várni egy fél pillanatot? Ilyenkor látszik meg,hogy türelmetlenek az emberek,és ezt orvosi úton simán lehetne szűrni.

Én is csak utólag hallottam vissza,hogy a főnökasszonyom azt mondta rólam,hogy a 4 fős oktatásán "aludtam" az irodájában. Pedig csak rohadt higgadt vagyok,és ez pár embernek fáj,már láttam más kocsiból.

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.30. 18:05:33

@SadBoobie: "Sajnos azok, akiket lenézel PONTOSAN ÍGY GONDOLKODNAK MINT TE."

Sajnálom, hogy nem rendelkezel elég fejlett erkölcsi érzékkel ahhoz, hogy érezd a két szituáció közötti különbséget. A záróvonal, az egy fehér csík az aszfalton, semmi több. Nem emiatt a fehér csík miatt nem előzök, ha nem előzök, hanem azért, mert EGYÉBKÉNT IS veszélyes lenne a szitu. Pl. bukkanó, be nem látható kanyar, stb. Így én az olyan veszélyes helyeken is helyesen járok el, ahol a poszt olvasóinak egy része - záróvonal hiányában - nem.

cso zsi 2012.09.30. 18:22:28

Hajdanán lehetett találkozni olyan megoldással, hogy "fehér aszfalt" csíkkal jelölték a jelölnivalót, hosszú évekig a helyén maradt. A hátránya az volt, hogy kátyúsodott.
A láthatatlan vonalat könnyű átlépni.
De mi van azokkal, akiik a sárga színű ideiglenes sávelhúzásról halvány fogalommal sem bírnak, és hiába látják, annak ellenére mégis a fehér burkolati jel szerint közlekednek?

rolls 2012.09.30. 18:27:15

@tundrazuzmo:
Üdv! Megértettem, hogy te egy tévedhetetlen közlekedésiatyaúristentkirályterminátor vagy. Aki akár a záróvonalat is átlépheti. Értem én. -Én nem vagyok az. És mások sem. Ez egy veszélyes hely. Irtak ide egy páran, akik benézték ezt a helyet. És mégtöbben vannak, akik benézték, - de nem írtak ide. Miért zavar az téged, ha itt sokan tiszta, átlátható, biztonságos, egyértelmű közlekedési helyzetet szeretnének látni ezen a környéken???

Süni25 · http://www.eakft.hu 2012.09.30. 18:28:38

@(---Flúgos Buszos---): Hmm. Igaz is lehetne az okfejtésed, DE! A kiinduló állapot szerint a delikvens úgy véli, hogy két sávos úton van, ezért nem előz, hanem párhuzamosan halad.

Amúgy sem értem mi köze van a mondanivalódnak az én kommentemhez. Én csak azt próbáltam jelezni, hogy pár kommentelő ne nagyon üvöltözze ezt a jobbra tarts dolgot, hiszen az lakott területen belül NEM KÖTELEZŐ!

madandcrazybird (törölt) 2012.09.30. 18:36:39

@Allítólag:
Hello.
Ha megnezed ezt a kepet
"Ha valaki egy teherautó mögött érkezik, nem nehéz rossz döntést hozni"
akkor lathatod hogy hol szurta el a Tempras.
Legalabbis a kep ezt sugalja.
Azzon a reszen ertelmezte ugy hogy ket forgalmi savos az ut.
Arra celoztam hogy oda nem tudsz felrakni olyan tablat amit emlitettel mert az nem az amire gondolsz.
Nezd meg a kepet amirol beszelek es megertesz mindent.
Azt is hogy hogy lehet elszurni.
En szerintem 8 eve jartam arra utoljara de mar akkor is szemet szurt hogy milen konnyen at lehetne terni a rossz savba.

Mérges 1234 2012.09.30. 19:35:59

Én arra lennék kiváncsi, ha le van kopva a jelzés, és més útburkolati jel nincs, akkor vajon bűntethető és ha igen milyen jogcímen, aki ezt elvéti, pláne ha túl is éli.

Elsőre én is azt akartam írni, ki az ahülye, aki ezt benézi, mert sak befelé szoktam ott jönni, szinte minden héten prászor, de a képet nézve a másik oldalról, simán szvás....

Spiro 2012.09.30. 19:41:18

A BVSC uszoda magasságában lévő, cikkben említett 50-es táblát csak egy elmebeteg rakhatta ki, mert semmi sem indokolja (mert a forgalmi helyzet ott nem teszi szükségessé az ilyen mértékű sebességkorlátozást –aki járt itt tudja), a megszerezhető trafipax bevételeken kívül.
Illetve az néhány 100 m-rel később, esetleg a felüljáró kezdeténél lehetne elhelyezni.

Aki pedig ezen a helyen az M3-as szemben levő oldalára hajt be, az egy gyökér.

A Hungária körút felöl 50 Km/h sebességgel lehet az ominózus felül járóra felhajtani, úgy hogy egy emelkedőn lévő 90 fokos kanyart is abszolválni kell.
Jelezném ebben a kanyarban egyértelműen érzékelhető, hogy van a felüljárón szembejövő forgalom --még útburkolati jelek nélkül is-, hiszen a kanyarban belátható a levezető szakasz Hungária útba torkoló része (nappal volt).

Egy Temprával nem is nagyon lehet a megengedett sebességnél többel bevenni a kanyart, mert a kiváló mérnöki munka eredményeként a kanyar a külső ív felé lejt.

A felüljáró legmagasabb pontjától ~180m-re kezdődik a betonfallal elválasztott M3-sa.
Azaz a Temprás koma a megengedett maximális sebesség mellett ~13 mp-ig vizualizálhatta a helyzetet (ha 100-al ment (ez elég valószínütlen) akkor 6,5mp-ig tanulmányozhatta a lelkem a tájat).

Mivel a motor és a többi postban vázolt autó is hasonló sebességgel közlekedett (a faszul kihelyezett tábla miatt), így azok ~360-400m-re lehettek a Temprától (ráadásul a motor a belső sávban poroszkált), amikor az a felüljáró tetején volt.
Mire a Tempra a betonfal elejéhez ért, a köztük lévő távolság <70m volt (azaz ha nem vak az illető látnia kellett a motort, illetve a szembejövő forgalmat).

Az illetékeseknek üzenném, hogy rendkívül súlyos probléma még, hogy az aszfalt a felüljáró M3-asba torkolló részénél úgy fel van gyűrődve, hogy nemsokára lehet összeszedegetni a megpihenő motorosokat. (ugyan ez a helyzet a Fogarasi út, Róna utcai és Pillangó utcai trolli megállóknál.)

A Hungária krt. teljes hosszában meg kellene szűntetni az oldalsó parkoló sávot, mert pláne azokon a helyeken ahol engedélyezett a lámpáknál a balra fordulás, a rövid kanyarodó zöld miatt a feltorlódó autók 2 sávosra szűkítik az a 3 sávon is elég telítet utat.

McZozo 2012.09.30. 20:31:31

Vannak sajna marhak par eve az M7 esen tolatott egyszer csak boszen a marhaja velem szemben mert egy baleset miatt o ugy gondolta nem varja meg hanem kislisszan ez elozo leagazasnal, csak ameddig visszatoltatott onnan en meg nem lathattam a torlodast igy nem is keszultem hogy egyszer csak valaki jon velem "szemben", aztan 2010 ben meg ejjel baktatok haza az ut szelen az MO uj szakaszan 16. kerulet mogott epp csak elhagytam a M£ as keresztezodest mikor egyszer csak vlamai irgalmatlan tempoval elsuhant mellettem. mivel ejjel 3 volt en is faradt voltam igy egy par , masodpercig el se jutott az agyamig mi tortent aztan sos be hivtam a rendoroke thogy valaki itt szembe szaguldozik a forgalommal akiket marhara nem erdekelt az eset fel ora kerdez felelekbe telt hogy egyaltalan eljutottun koda hogy jo kuld ki valakit. mondtma is neki hogy szerintem mar hagyja mert vagy meghalt valaki mar ugyis vagy a marha rajott hogy szembe megy es lement a palyarol magatol is.

(---Flúgos Buszos---) 2012.09.30. 20:33:42

@Süni25: Pedig a delikvensek itt a kommentekben megírták,hogy megelőzik a teherautót pl.
Igen,ez a baj itt az országban,mindig ez megy amit írsz,NEM KÖTELEZŐ,de AJÁNLOTT. Ezt tartsd szem előtt.
KB. olyan,mint hogy itt mindenki mindig a jogait a szajkozza,de a kötelességei felett valamiért mindig elsiklik.

h4z4rd 2012.09.30. 20:48:24

Akad még pár jó helyszín, ahol azért segítene a felfestés, ha már az átlag pógár nehezen tájékozódik ott, ahol több sáv van.

Egyik ilyen Kőbánya alsó, ahol az ember ha a Vaspálya utcáról érkezve a Pongrác úton szeretne tovább haladni, napi szinten kényszerülhet némi dodzsemezésre, ugyanis az úrvezetők java (mivel a Vaspálya utcához képest a Pongrác út balra esik) a belső sávba sorol, majd előadja a mellékleten a piros vonallal ábrázolt mutatványt. Felfestés és ésszerűség híján.
kepfeltoltes.hu/120930/vasp_lya2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A jófejek a zöld vonalon mozognak. Ha tudnak.

Allítólag 2012.09.30. 21:07:31

@madandcrazybird: Hello.Igen ismerem a helyet.Szerintem aki figyelmesen vezet,nem szúrja el.Én sem szúrtam még el soha.Sajnos azonban egyre inkább terjed az a felfogás,hogy autókázás közben sok mindennel foglalkozunk,hiszen az autózást csak egy szükséges időrabló műveletnek tartjuk és ebben a helyzetben rutinból,figyelmetlenül vezetünk.Meg kéne tanulni,hogy a vezetés igenis egy teljes figyelmet igénylő művelet.Bár a közút kezelője is szokott elég sűrűn rossz döntéseket hozni(összevissza kihelyezett táblákkal,elszúrt felfestésekkel,stb.),de itt szerencsére erről nincs szó,csak lekopott záróvonalról.

nyehehe 2012.09.30. 22:00:56

@tundrazuzmo: nem akarom megzavarni azt az éles logikádat, de azért csak megkérdezem, hogy a jobboldalon haladó mi a frásztól lenne nagyobb biztonságban egy nem belátható felüljárón??? És amúgy a párhuzamos közlekedés tudatában én nem előzök, hanem mellette haladok. Ezt sikerül felfogni, vagy szajkózod még az élet nagy igazságait?

nyehehe 2012.09.30. 22:03:13

@(---Flúgos Buszos---): másik észlény. Az előző neked is ment. Lehet, hogy a beszámolók előzésről írnak, de hozzáteszik, hogy azt hitték, hogy minkét sáv egyirányba megy. Evidens, hogy senki nem előz nem belátható helyen, ne játsszátok már a kurvaokos észosztót! Le lehet szállni a földre.

kozlekedo 2012.10.01. 00:01:08

Azért lehetne kezdeni önkritikát gyakorolni, aki ott előzni kezd az hülye, haljon meg de ne vigyen mást a sírba.
Ha vékony hóréteg takarja a záróvonalat akkor lehet a baleset után magad elé mormolni, -azt hittem. (?)
Ugye hogy nem.

(---Flúgos Buszos---) 2012.10.01. 00:17:59

@nyehehe: kék alapon lévő fehér nyilat meg a gördeszkásoknak rakták ki,ugye?

Látom,nem érted a lényeget: Hogyha arra le lehetne menni,akkor lenne ott egy tábla,egy utca névvel,vagy egy-két főútvonal táblával,vagy az M3 feliratával,de mivel nincs,így valószínű arra nincs keresnivalód.

Józan paraszti ésszel,arra nem megyek,amerre nem látom az irányom.

nyehehe 2012.10.01. 00:45:58

@(---Flúgos Buszos---): A kutyát nem érdekli a betonkerítésnél a táblád! Ott már rég nincs veszélyhelyzet, mert belátható az útszakasz, és a Tempráson kívül nem sok barom jár arra. Ugyanakkor itt mindenki arról beszél, hogy fölfelé a kanyarban igenis átmennek az emberek a másik oldalra, és ilyenkor simán lehetne baleset, mert nem belátható az útszakasz. Erre mondtátok ti nagyokosan, hogy dombon fölfelé nem előzünk. LOL.

nyehehe 2012.10.01. 00:53:38

@kozlekedo: kár, hogy nem előzésről van szó, hanem párhuzamos közlekedésről, ahol a tévedésben lévő sofőr azt hiszi, hogy ez egy egyirányú, kétsávos felüljáró.

blogoslajos 2012.10.01. 00:56:20

@(---Flúgos Buszos---): ég mindig azt hiszik,hogy 10-es út van,ami a régi bécsi út volt. Nem zavarja,hogy ott a zöld tábla fehér felirattal,hogy 1!!!!!

Hehe, itt, Tatabányán meg 100-asnak tisztelik :-)))

(---Flúgos Buszos---) 2012.10.01. 00:59:43

@nyehehe: Nem mi mondjuk nagyokosok,hanem benne van a KRESZ-ben. Olvass legalább utána.
Értsd már meg,hogyha több sáv lenne,akkor azt is jelezni kell táblán,hogy hány sáv van,és melyik milyen irányú.

Hungáriára,bárhonnan,ha rákanyarodsz,a következő csomópont előtt kint van a több sáv táblája,és jelzi,hogy melyik sávból lehet jobbr-egyenesen haladni,vagy esetleg balra.

Öreg,a tudatlanságotokat tapasztaljuk útközben.

(---Flúgos Buszos---) 2012.10.01. 01:01:53

@blogoslajos: Múltkor valamelyik barom netes felületen nálunk benyögte,hogy olcsó a benzin Levélen a 10-es út mellett.
Ő valszeg jár autóval. Ők azok,akik képesek a rendőrnek az mondai a megállni tilos táblára is,hogy "Nem láttam".

Reszelő Aladár 2012.10.01. 09:28:26

Talán néhány vödör festékhez nem kell még EU támogatás. Gyorsan megvan és elég látványos, talán ezért szokták választások előtt kampányfegyverként használni.
Ha van, akkor lehetne kirakni ilyen alacsony műanyag fészvisszaverős terelőket, sokat dobna az is.
múgy ilyen eszköz mehetne az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez: sok sáv kacskaringózik, nem nehéz benézni.
A gyorsforgalmi bejáratánál meg a KRESZ táblát meghalaó méretben kellene kommunikálni a 3,65 korlátozást. Nem lenne hivatalos közlekedési tábla, de magasab járművel talán senki nem akarna kockáztatni majd.

dr.pacman.hu 2012.10.01. 09:37:34

En csak annyit fuznek hozza, hogy mar tobbszor jeleztem a Fokefenek hogy XYZ helyen hianyzik/lekopott a felfestes termeszetesen kertem es nem koveteltem a levelben. Mindig pozitiv valaszt kaptam es kb 1honap alatt meg is csinaltak.
Epitettek mar a kedvemert kiegeszito lampat is ;) pedig nem vagyok senkinek az ismerose ;)
Udv, pacman

Sandokohn - a maláj jiddis 2012.10.01. 11:01:52

Nagyon jó a poszt, az a rész könnyen benézhető, ha valaki nem 100%-os odafigyelésssel vezet.

JUGOMATT 2012.10.01. 11:48:38

Aaaaa! :)
Vizualizáltam a poszt fikciós részét, de a valóság is bizarr.

J.G. 2012.10.01. 12:24:55

Aki ott a szembe jövő sávba kerül, azt nem menti meg a felfestés sem ettől.

levente.batisz 2012.10.01. 14:24:59

Ezt a helyet már én is benéztem egyszer, pedig évi 50 ezret vezetek...
Szerencsére még időbe rájöttem, hogy az a sáv nem az a sáv.

levente.batisz 2012.10.01. 14:32:09

@nyehehe: Na velem ez történt, mivel a másik irányból, az Árpád híd felől két sávos a felüljáró...

nyehehe 2012.10.01. 16:03:44

@(---Flúgos Buszos---): Szeretném megkérdezni, hogy amikor a Hősök tere felől mész a felüljáróra, (és amikor oldalról becsatlakozik a Hungária felől egy sáv) akkor te látsz-e olyan KÉK táblát? Ott ugyanis két sávos a felüljáró. Tudom, hogy te (és a többi autista) ott sem fog átsorolni (mondjuk, hogy nem lenne tiltó felfestés), mert olyan kurvaelővigyázatosak vagytok, de nem kéne a baromságotok miatt másokat ekézni.

Helyszíni kép róla itt: kepfeltoltes.hu/121001/terkep01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezek után lehet okoskodni. VÁROM!

kozlekedo 2012.10.01. 21:50:38

@nyehehe: Azt nagyobb bűnnek tartom hogy a hibázást nem hibázásnak éled meg hanem görcsösen ragaszkodsz az ártatlanságodhoz.

rolls 2012.10.01. 23:09:27

@kozlekedo:
Nyehehe nem nézte be. Vagy mondott ilyet? Azt mondja, h könnyű elhibázni.
Szóval egy példa. Úgy kell elképzelni, hogy egy asztalon sakkoznak. Az egyik sakkozó az aztal alatt várja , hogy lépjen a másik. Addig nem lát semmit. Amikor az lépett, felemelkedhet, először szemmagasságban van az asztal lapja, azt látja, hogy vannak ott figurák, -de hogy mélységében hogyan helyezkednek el, - azt innen még nem lehet felmérni, majd folyamatosan feljebb emelkedik, de akkor viszont azonnal lépne kell, mert van erre összesen egy szűk másodperce.
Tehát
-amikor az út elágazik (és a jármű letér ) a Hungária körútról, - akkor azonnal derékszögben jobbra fordul az út. (íveket, átmeneti ívet, meg klotoid görbét most hanyagoljuk, )

-és rögtön, meredeken megkezdi az emelkedést a háttöltésen a felüljáró szintjére. Talán még egy százalékos táblát is megérdemelne a hely. ("veszélyes emelkedő").

- Kétoldalt szalagkorlát, fejmagasságban, -mert hogy az is emelkedik. Szemben a túloldali szalagkorlát. Tehát a látás is erősen (szalag)korlátozva van.

- Majd amikor az útpálya és a jármű felér a felüljáró szintjére, egy töredékmásodperc alatt tárul fel a panoráma,

- és abban a pillanatban kell képben lenni az adott közlekedési helyzettel.

-Egy szóval, ez a kérdéses útszakasz beláthatatlan. (Vagy egy "bukkanó" tábla is elkelne!) Ezért veszélyes.

-Nyilván Flúgos Buszosnak ez azért sem(!) okoz gondot, mert feltehetően magasan van az üléspozíciója. Tundrazuzmó meg zseni.
Van aki meg csak úgy el akar jutni "A"-ból "B"-be és most jár erre első alkalommal.

nyehehe 2012.10.02. 11:20:43

@kozlekedo: Nézted a képet, amit beraktam? Elmesélnéd drágám, hogy mitől különbözik a két hely? Mit is hibáztam?
Hülye-e vagy?
És minden hozzászóló -aki hozzám hasonlóan átsorolt a másik sávba- leírta, hogy a dombról lefelé már kapcsolt, és visszament a helyére. De pont a dombon fölfelé életveszélyes az a hely.

Szóval várom a válaszod, hogy mitől hibáztam!
De egyelőre befejeztem a hozzád hasonló autisták oktatását.

rolls 2012.10.02. 12:59:30

@nyehehe:

-A környezet is NAGYON megtévesztő és félrevezető!!!

-A csomópont két másik felüljárója jól belátható, egyirányú, és kétsávos! (jó optikai vonalvezetés!!!!)

-A középsó felüljáró nem belátható, viszont kétirányú és kétszer egysávos. (Rossz optikai vonalvezetés!!!)

1x2 sáv -vs- 2x1 sáv!!!
Mecsoda különbség!!!

imittto 2012.10.02. 17:26:59

Mikor Budapestre költöztünk sokáig Budán laktunk, onnan jártunk haza Gyöngyösre - a Róbert Károlyról az M3 felé kanyarodva itt 2 sávossá válik az út. Mikor először mentem Gyöngyösre a munkahelyről (a Lágymányosi híd felől) hajnalban ugyanígy jártam. Kamion ment előttem fölfelé kb. 30-al, ahogy lehetőség adódott húzódtam ki. Biztos voltam benne hogy egyirányú, két sávos. Félig voltam a szembe jövő sávban mikor felbukkant egy fényszórópár szemből, visszahúzódtam és anyáztam hogy ki ez a hülye. Majd mikor leértünk az elválasztóig tudatosult hogy a hülye én vagyok...a kivezetőn az OMV-nél pihentem egy fél órát utána :) 12 éve B és C kategóriám van, balesetet nem okoztam de állítom, az a hely könnyen benézhető. Aki egyértelműnek hiszi az Budapesti és evidens neki, mert ismeri a helyet. Aki először jár arra az igenis benézheti.

Prosztó 2012.10.03. 12:41:18

van of the year2012.09.29. 20:29:46

"Nem hiszem, hogy nincsenek a célra felhasználható EU-pénzek"

Nincsenek. Magyarország az EU-tól nem arra kap pénzeket, hogy aligorkáinak kitömje a zsebét, és nem arra, hogy napi üzemelési költségekre költse.

___________________

Az aligorka az éppenhogy (alig) kardszárnyú delfin (orcinus orca) neve?

Vagy az oligarcha lenne az a szó, amire gondolsz?

Vortex 2012.10.04. 17:48:16

Csináltam egy videót a szóban forgó helyszínről, annak akik nem ismerik:
www.youtube.com/watch?v=_bdqRAf9aL4

Vortex 2012.10.04. 17:56:06

@Vortex: helyesen: azoknak, akik nem ismerik :)

kozlekedo 2012.10.10. 19:06:20

@nyehehe: Mikor jönnél Egerből, még le is lassítasz 50-re és egyszer csak előtted van valaki a sávodban. Balra korlát jobbról nyerges, amit muszáj neki megelőzni mert hisz siet, na így került eléd a szembejövő.
Nem is neked kívánom, hanem a fiadnak, lányodnak. Akkor legyél majd ennyire megértő.
Önteltséged meghozza jutalmát.

Jozeph Pelikahn 2012.10.12. 11:49:39

Vajon ki a normális?

1. Aki elfogadja, hogy abban a csomópontban könnyű hibázni és valamit javítani kellene rajta, hogy megelőzzük a baleseteket.

2. Vagy aki mindenkit hülyének néz, aki ott hibázik és szerinte így jó ahogy van, különben is "hulljon a férgese".

somask8 · http://www.linuxempire.hu/ 2012.10.28. 18:37:24

most olvastam a cikket
2001-2002 télidején este hasonlóban volt részem (kispolszki), csak én a szembejövővel már a púp tetején találkoztam
a szerencsénk az volt, hogy 4 meglett emberrel tele volt a kispolák, így az nem ment fénysebességgel, s ezáltal hamarabb volt 0-án, a szabálytalan szembejövőnek meg volt hová visszasorolnia

hopptarisznyarák 2014.11.25. 18:28:00

SZIASZTOK!!! MÚLT HÉTEN LÁTTAM EGY MAJDNEM-FRONTÁLISAT A PÚP (DOMB) TETEJÉN!!
A záróvonal megint le van kopva. Kinek kell jelezni???

Az autós, aki előttem volt, és majdnem bekapta a szemből érkezőt, meg is állt kipihenni az izgalmat!

Sürgősen szólni kéne az illetékesekenek! És kéne még pár haladási irány nyilat is festeni a sávokra! A domb után (az M3 felé) már van nyil, de ezek szerint a domb elé is kéne, hogy a z M3 felé közlekedő tisztában legyen vele, hogy a másik sáv az vele szembe jön.

Lehet, hogy van oda-vissza forgalmat jelző háromszög tábla, de az illetékesek vegyék figyelembe, hogy az emberek főleg az utat figyelik a kátyúk miatt!

Mc Master 2014.12.16. 14:55:17

@hopptarisznyarák: Én azt pontosan nem tudom, hogy kinek, de az biztos, hogy valami hivatal, ami úgy kezdődik, hogy 'Nemzeti' és biztos dolgozik ott egy-két futszalos kolléga.
süti beállítások módosítása