Végre bedöglött a Toyotám!

  2012. június 10. - papptibi Címkék: totalcar flotta toyota avensis

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A XI. Blitz Weekend képekben
2015-07-27 19:29:36

Gabi, akit az udvari dohányzóhelyen csak Mantás Gabesz néven szólítanak, az idén újabb fejlesztéseket hajtott

Itt sem Ferrariból van a kerítés...
2015-07-16 17:43:31

Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt

A legkirályabb ötlet, amit gumin láttam
2015-06-06 14:02:50

A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz

Kéne egy Tesla?
2015-05-15 18:19:48

Vagy beérnéd egy villany-Golffal is? Netán utálod a villanyautókat, mert az autó benzinnel megy? Az sem baj. A

Azt reméltem, hogy az Avensisünk szerelős posztjai nem fogják a Belsőségről kiszorítani Csikós szarjait, mert hát egy Toyota nem romlik el. Ami persze nem igaz, hiszen kopik, és ami kopik, az egyszer elfogy. Ennek ellenére nem panaszkodnék túlzottan. Tán emlékeznek még páran a nyomtatott Totalcar-magazinra, ahol illett mindenkinek illett pár sort írnia arról, hogy mi történt a kocsijával az elmúlt negyedévben. Hát, kemény volt. Az egyik írásom címe az volt, hogy Ismét mosóban az Avensis – gondolom, ezzel mindent elárultam.

avensis1699 04

Nagyjából így telt el négy év, talán annyi különbséggel, hogy a mosások egyre ritkultak. Végig gyomorgörcsben, mert hát tudom, egyszer ez az autó is el fog romlani. Na de mikor? Gondolom, egy Citroën XM-mel hamar bekövetkezett volna a megkönnyebbülés, de ennél a Toyotánál sehogy sem akart megtörni a jég. Talán annyi történt még, hogy a kipufogórendszerben elkopott az a kúpos tűzkarika, ami a motorblokk és a rendszer mozgásait hivatott lehetővé tenni. Áprilisban elkezdett rettenetes hangja lenni, annyira, hogy a városi átlagom lement 7,5 literre. Gyorsan elmentem vele a kipufogóshoz, kicserélték, kész. Négyezer.

De ez nem számít elromlásnak, mert lehetett közlekedni az Avensissel. De végre bekövetkezett az igazi elromlás is.

Az úgy kezdődött, hogy egyszer-egyszer nem indult be. Elfordítottam a kulcsot, tákk, és semmi. Az első évben egyszer. Aztán kétszer. Aztán rájöttem, hogy igazából a melegtől függ. Ha tűző napon parkoltam, vagy ha sokat hajtottam az autót, és emiatt megmelegedett a kormányoszlop környéke, egyre gyakrabban esett meg, hogy első elfordításra nem indult. Aztán persze másodikra igen, kicsit feszítve a kulcsot.

avensis1699 09

Idén húsvétkor már szóltam Hajninak, a feleségemnek, hogy amikor jövünk haza Románia felől, és megállunk cigivel kombinált pisiszünetet tartani, szóljon, nehogy leállítsam a motort. Persze nem voltam túlzottan betojva, mert tudtam: legrosszabb esetben is, ha kihűl, be fog indulni. De a francnak van kedve erre várni.

Aztán mostanság egyre gyakoribbak voltak az ilyen esetek. A legvégén már az sem kellett, hogy meleg legyen, teljesen normális tavaszi napon sem indult be. Az árnyékban.

Íme, ő az

Az ember tudja, hogy az alkatrész exitusa közeleg, de végig ott a bizonytalanság. Mikor? Vegyek alkatrészt? Már rég elkezdtem fórumokat olvasgatni, és kiderült, hogy ez jellegzetes hibája az első generációs Avensisnek, illetve például a Carinának is. Elvégre ugyanaz az alkatrész megy bennük tönkre. Szerencsére nem a gyújtáskapcsoló romlik el bennük, hanem az a kapcsoló, amit a valójában gyújtáskapcsolónak hívott kulcsos szerkezet elforgat. Azt is írták, hogy nem olcsó, harmincezer forint fölött van az ára. Plusz a munkadíj. És a Toyota-szervizekban nagyon örülnek, ha végre beesz valakit a fene olajcserétől eltérő problémával, azaz: nem olcsó.

Cikkszám alapján – a típushibákkal kapcsolatban rendkívül tájékozottak a hazai Toyota-klub tagjai – nem volt ördöngösség szétnézni a neten, és kiderült: bizony ezt be lehet szerezni az Ebayen. Gyári, új, eredeti Toyota. Bizony. 37 font, ami cirka 13-14 ezer forint, gazdaságpolitikánk unortodox működésének függvényében.

Ez ül a gyújtáskapcsoló egység végén, tulajdonképpen ezt fordítja el a kulcs a záron keresztül

Írtam is gyorsan az eladónak, hogy Magyarországra szállít-e. Elvileg igen, csak épp egyfajta gyorspostával hajlandó, az meg drágább, mint az egész cucc. Ejha! Na mindegy, amíg nem romlott el, nem parázok, bár még ezzel együtt is kevesebb, mint a hivatalos alkatrészár itthon.

Aztán bebizonyosodott, hogy a nemzetközi Toyota-tulajdonosok is tájékozottak ám, megtaláltam a csere menetét, fényképekkel. Nem egy nagy műtét. Bekönyvjelzőztem, és nyugodtan hátradőlve vártam, hogy mikor jön el az idő.

Ha gonosz lennék, azt mondanám: egy francia cég spanyol gyártású terméke, khm...

Végül egy szép május végi napon tényleg bekövetkezett. A gyújtáskapcsoló véglegesen kapitulált, szerencsére itt, az irodánktól húsz méterre, a parkolóban. Gyors cselekvésre volt szükség. Gondoltam, ezért megkérdezek egy bontóst, hátha van nála alkatrész. Legnagyobb meglepetésemre volt bontott is, és gyári új is. Annyit mondtak a telefonba, hogy a bontotton látszik, már kezd kopni, nem érdemes vele vesződni (ők is ismerik), de szokott lenni jobb állapotú ennél. Viszont a gyári megvan 22 ezerből. Ők is az ebayről veszik vajon? Mindegy, megvettem.

Nem kellett túlzottan szétborítani

Maga a szerelés nem volt nagy dolog, tényleg. Csak a kormány alatti műanyag panelt, és a kormányoszlop burkolatának alsó részét kell leszedni (öt csavar), lehúzni két stekkert, amit ezen a kapcsolón rögzítettek, majd lecsavarozni a gyújtáskapcsoló alól forgókapcsolót (két csavar). Az azért látszik, hogy ennek a szerelhetőségére nem szántak figyelmet, tán arra gondoltak a japánok, hogy ilyesmi sosem romlik el: a kettő csavarból az egyik pacekra a kormánytengely felé néz, így lehetetlen szögből, félig oldalról kellett kiszenvedni, majd utána az új kapcsolónál vissza. Az egész megvolt félóra alatt, úgy, hogy közben egy volt kollégával azt is megbeszéltük, hogy mekkora baromságokat írunk a TC-n.

Hát, azzal a csavarral azért küzdeni kellett

Gondolom átjön, mennyire viselt meg a dolog. Semennyire. Ha a tűzkarikát is beleszámoljuk, összesen 26 ezer forintnyi rendkívüli kiadásom volt az Avenissel, ami egy tizenharmadik évét taposó kocsitól nem rossz, azt hiszem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr404573890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cobra. 2012.06.10. 14:18:43

Ha már tudtad mi a hiba és egyre gyakrabban jelentkezett, akkor miért vártad meg, amíg végleg megadja magát? nem lett volna egyszerűbb nyugiban otthon megcsinálni egy hétvégén?

Z o z ó 2012.06.10. 14:23:42

Tibi :D

A második kép tök jó az autóról:)

"Az egész megvolt félóra alatt, úgy, hogy közben egy volt kollégával azt is megbeszéltük, hogy mekkora baromságokat írunk a TC-n."

Ez ütött:D

Z o z ó 2012.06.10. 14:27:54

@Cobra.: Gondolom azért mert az avensis annyira unalmasan megbízható hogy már az is izgalmat jelent ha kezd fogyni a szélvédőmosó folyadék:)

Z o z ó 2012.06.10. 14:32:21

@Z o z ó:

lemaradt: és így végre volt egy kis izgalom:)

(kár hogy nincs szerkesztés gomb:/)

motor77sport 2012.06.10. 14:32:30

Ha előbb cseréli akkor most lenne otthon egy működő alkatrész, ami a jelen gazdasági helyzetben pazarlás, ami nem romlik el azt nem javítjuk meg. :)

Csabby 2012.06.10. 14:36:32

Erről én is olvastam a Toyota fórumon, legalább a toyotásoknak is legyen min "csámcsogni"...hiába,ilyen unalmas az életünk emellett a márka mellett...:-))

Akarki lehetek 2012.06.10. 14:42:19

Mondjuk a Csikós "szarjai" érdekesek, ez meg nem...
Kár volt pazarolni az időt erre a cikkre, esetleg a fél órába belefért volna, hogy megtanulod: gyújtáskapcsoló betét :)

Adamfark 2012.06.10. 14:44:05

Ez Toyota betegség.
Nekem a '99 kerek lámpás Toyotámban ugyan ez a rohadék fogyott el. Csak azt nem tudom, hogy miért olyan rohadt drága (ha jól emlékszem 30 feletti összeget néztem rá), egy kis szemét kapcsoló. Egy kedves villamossági szerelővel megbeszéltük, hogy meg tudja rendelni, és 40-45ből be is szereli nekem. De aztán kijelentette, hogy van egy egyszerűbb megoldás is....
Had ne mondja, hogy felcsillant a szemem. Aztán került a kormányoszlop bal oldalára egy rikító kis gomb, ami gyakorlatilag Engine Start funkcióval lett felruházva (a gyújtást kulccsal adom rá, majd az önindítót a gombbal forgatom). Ha már a modern kocsikba, és a versenysportban is ilyeneket használnak, akkor gondoltam nekem is OK lesz. 5000-ből szereléssel együtt megoldotta muki. Azóta is használom sok szeretettel.

ne most 2012.06.10. 14:50:39

"városi átlagom lement 7,5 literre" 12-ről?

lujo22 2012.06.10. 14:51:28

Én azért nagyon szeretnék egy ilyen marha unalmas kocsit, mert egyesek úgy állítják be a kocsijaik reparálását, m vmi hőstettet. Annak ellenére, h régen szerettem bütykölgetni -Trabanton, Wartburgon akarva-akaratlanul megtanultam, most meg egy Samarának a nyűgjeivel kell foglalkoznom-, de néha kellemetlen tud lenni a dolog. Az vigasztal, fillérekből megúszom a dolgot.

Ayrton70 2012.06.10. 14:55:54

Ekkora cikket írni egy ilyen semmi alkatrész miatt..
Az ablakmosó folyadék pótlásáról remélem nem ír vagy 5 oldalt...

igazi hős 2012.06.10. 15:01:23

Tetszik ez a marginális elfogultság: "De ez nem számít elromlásnak, mert lehetett közlekedni az Avensissel." Ilyen alapon a 2 Citroenem 15 év alatt egyszer romlott el, amikor megfagyott az akku. Apósom Ladája meg 18 év alatt egyszer sem, mert a szerelőig mindig el lehetett vele jutni.
A másik kedvenc a beszállítóra mutogatás: ha a Bosch alkatrész megy tönkre a francia autóban, akkor is a franciák a hibásak, ha a francia alkatrész a japán autóban, akkor is. Nyuszin megint nincs sapka.

papptibi 2012.06.10. 15:05:39

@igazi hős: "a beszállítóra mutogatás: ha a Bosch alkatrész megy tönkre a francia autóban, akkor is a franciák a hibásak, ha a francia alkatrész a japán autóban, akkor is. Nyuszin megint nincs sapka."
nos, nem, ezt én is utálom. Mert ugye a beszállító azt szállítja, és annyiért, amit a megrendelő mond. Ilyen illúzióim nincsenek.
@lujo22: én meg azért akartam ilyen marha unalmas kocsit, mert marhára nem akarom reparálni. Társasházban lakom, utálatos dolog az utcán szerelni áram és minden más egyéb nélkül. Igazából ezt is csak azért írtam meg, mert típushiba.
@ne most: 8-8,4 között szokott lenni amúgy, csendes kipufogóval

Pirx pilóta · http://late-modern.blogspot.hu/ 2012.06.10. 15:05:55

Nagyon elegem van a csodás, megbízható Toyota-mítoszból. Két éve, amikor rájöttem, hogy a Honda nem lát többé fantáziát a családos "kispolgárokban" (a Civic Aerodeck hűlt helyére gondolok...), négy Civic után vettem egy Corolla kombit (Corolla E11 Estate, 2001). Szép volt, nem lelakott külsővel-belsővel, ha a nyilván visszatekert km álláshoz hozzáadok 50.000-et, még akkor sem túl sokat futottan, 9 évesen.

Az első fél évben derült ki, hogy 1000 km-en egy liter olajat tüntet el. Pont mint a Vespám, csak az ugye kétütemű... Ez még a lógó belű, HVCS-k által szénné hajtott, 20 éves Civiceknél is sok lenne... Némi nyomozás a neten, márkaklub oldalán, külföldi fórumokon, és kiderült, hogy ez bizony típushiba, a Toyota a vvt-i motorok első adagját, úgy négy éven át, 2000 és 2004 között konstrukciós és anyaghibákkal hozta forgalomba. Ezt a pár százezer (millió?) autót szerényen előszériásnak becézik; és Toyotáék előbb úgy javították a hibát, hogy átírták a szervizkönyv olajfogyasztás adatait kissé magasabbra, majd amikor ez kevésnek bizonyult, meghosszabbították a garanciát hét évre, és a tönkrement motorokat nem szervizelték, hanem a kiszerelt blokkok visszamentek a gyárba, ahol kaptak módosított dugattyúkat, gyűrűket, ezt-azt-amazt...

Persze, akinek véletlenül csak nyolc év után jött ki a hiba, vagy a hatodik évben már egy ideje nem garanciális szervizbe hordta a verdát, az megnyerte a szopórollert... így ezek az olajevő vasak hamar a használt piacon találták magukat, és hozták őket a hanyatló nyugatról ide, a vadkeletre, ahol a tájékozatlan paraszt csak arra emlékezett a reklámból, hogy egy Corolla sosem hagy ott. (Ez a reklám épp akkor futott itthon, amikor az "előszériás" vvt-i-k gördültek le a szalagról...)

Megoldás? A Toyota szerviz szerint két opció: vagy megrendelem azt a bizonyos, a gyárban újjávarázsolt fűzött motorblokkot, így, a garancia múltán szereléssel együtt úgy hat-nyolcszáz kilóért, vagy felújíttatom a motrot, a módosított alkatrészekkel, akkor csak négy-ötszáz makiba fáj. Qrva jó, ez utóbbi már csak az autó értékének a harmada...

Végül a márkaklub oldalán leltem egy szerelőt, aki nappal a márkaszerviben dolgozik, munkaidőn kívül meg az otthoni műhelyben csinálja ugyanazt. 200e HUF-ból felújította a motort, a módosított gyári gyűrűszettel, gyári tömítésekkel, az eredeti dugattyúkat meg elvitte egy gépműhelybe, ahol átalakították őket olyanra, amilyenek a későbbi változatok. Tudom, kissé meredeken hangzik ez a sufnikendács megoldás, de működik. Kaptam egy év garanciát, hivatalos pöcsétet a szervizkönyvbe, és most, a tízezres ciklus végén nem volt kimutatható olajfogyás.

De Toyotát többet nem veszek. És nem az elcseszett motor, és még csak nem is az apró, idegesítő hibák miatt (ha esőben kinyitom a csomagtartóajtót, az összes víz befolyik a csomagtérbe, ami amúgy is csak egy kombi-csomagtérnek látszó tárgy, büntetően kis hasznos magassággal...). Azért, mert ezt bármilyen más, a tökéletesség mítoszával nem rendelkező használt autótól megkaptam volna. Kétharmad ennyiért...

papptibi 2012.06.10. 15:09:13

@Csabby: én is csak azért írtam róla, hogy másoknak dagadhasson a mája. Lám-lám, a szar Toyota. De még ennek sem tudnak örülni.

Hardbácsi 2012.06.10. 15:13:57

Amennyibe ebbe a japánba egy alkatrész kerül, annyiból egy franciát 3x meg lehet javítani :)
És azonban meg tényleg mindig a német alkatrész megy tönkre.

papptibi 2012.06.10. 15:18:34

@Pirx pilóta: nos, ez is azt igazolja, amit gyakran szoktam mondani: a megbízhatóság statisztikai fogalom. olyan nincs, hogy a Toyoták nem romlanak el, csak kevesebb, mint mondjuk... (ide bárki bármit gondolhat).
A másik, hogy szerintem nincs sok gyár, amelyik mondjuk hétévesen cserélgette volna a motorokat - leszámítva tán az RX-8 Wankeljeit -, bár ez gondolom, nem vigasztal. Máshol csak ennyit mondanak: ez ilyen.

Térspecialista 2012.06.10. 15:24:34

"Gondolom átjön, mennyire viselt meg a dolog. Semennyire. Ha a tűzkarikát is beleszámoljuk, összesen 26 ezer forintnyi rendkívüli kiadásom volt az Avenissel, ami egy tizenharmadik évét taposó kocsitól nem rossz, azt hiszem."

Cserébe van egy színre is szürke autód...Grat! :) Mondjuk közlekedésre tökéletes, autózásról meg majd máskor.

dhrbikes 2012.06.10. 15:27:01

Anyukám Yarisának hibái, 55000 km és 4 év alatt, újonnan vette:

ABS jeladó a hátsó keréknél.
Gázpedál javítás visszahívás keretében.
Kuplung és szerkezet csere.
Ékszíj szakadás.
Egyszer vészüzemmódba váltott az elektronika égési hiba miatt, kiütötték, azóta nem jelentkezett.

Megbízható autó valóban :)

pindroch 2012.06.10. 15:27:17

a 28 éves Opelen ez a betét nekem is elkopott aznap, amikor nyaralni indultunk. El a bontóba, hátha van. Volt, 2000 pénzért. Mondom a fickónak ez úgy néz ki nincs is elkopva egy kicsit se. Aszongya be is baszna, zsír új.

kb fél óra volt kicserélni.

golya80 2012.06.10. 15:28:55

Ez a cikk is csak megerősíti azt,amit a világ többi részén élő
emberekkel ellentétben már minden magyar tud,hogy az univerzum két legfaszabb autoja a toyota es a szuzuki!

Urakura 2012.06.10. 15:29:50

A fent említettek nem TOYOTÁK,hanem szemétből,hülyék által összerakott vackok(avansis,E11,auris,stb.).Aki ilyeneket(nem JT.......a.számút) vett,azt becsapták....

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2012.06.10. 15:30:49

@papptibi: Azért ha belenyúlsz és hétévesen kifizetsz az autóért 1-1,5 millát, aztán kiderül, hogy a blokk szar szerintem te is mennél asztalt borogatni valahova, akármilyen rendes a Toyota, hogy gariba elvégzi mindenki másnak:)

dennisthemenace 2012.06.10. 15:34:03

@golya80: Mások is tudják. Valószínuleg azért szerelik az Avensiseket Derbyben, mert óriási mennyiség kel el belole a brit piacon.

Dynax5 2012.06.10. 15:38:51

"Ha gonosz lennék, azt mondanám: egy francia cég spanyol gyártású terméke, khm..."

-Az vagy de igazad van! :-)

Miután a Valeo mint ügyfél hozzám tartozik a cégnél ahol dolgozom, tudnék róluk mesélni...
-Maradjunk annyiban: nem lep meg, hogy ez az alkatrész romlott el.

A Valeo amúgy is szeret az éppen aktuális francia elnöknél panaszkodni és balhézni ha a PSA vagy a Renault nem tőle rendel vmit amit gyárt...
-Erre mit csinál Mr. Sárközi?
Már hívja is az éritett autógyárat és búgó hangon megkérdezi, hogy "gyerekek ugye nem felejtettétek el mennyi pénz kaptatok a válság kezdete óta és kitől? Hmm?"
És hogy, hogy nem, máris Valeo lesz a győztes beszállító... ;-)

Most pedig kijelentem, hogy a fenti szösszenet csak a fantáziám szülménye és bármilyen hasonlóság csak a véletlen műve lehet!

bedo911017 2012.06.10. 15:42:57

Nálunk a VW Poloban ment tönkre ilyen alkatrész. Először csak úgy indult ha a kulcsot kicsit felfele feszítettük utána már úgy sem... Viszont mi olcsóbban megúsztuk. 5000 Ft volt munkadíjjal együtt... Csekkoltam az egyik népszerű autóalkatrész webáruházban, valóban 4000-5000 Ft környékén beszerezhető a VW-hez... Nem rosszindulatból, de mégis igaz a japán autókra ha egyszer valami elromlik az k* drága?

Pirx pilóta · http://late-modern.blogspot.hu/ 2012.06.10. 15:46:23

@Urakura: muhaha, az E11 Estate JT-s, Japánban gyártott darab, amikor a múltkor lezúztam az egyik fényszórót, kiderült, hogy nem is egyszerű hozzá szerezni, mert van japán és európai (talán angol) változatú első lámpa, ezek nem kompatibilisek egymással, és persze a japánt nehezebb beszerezni...

Picollo2 2012.06.10. 15:53:13

Sziasztok!
Nekem egy második generációs avensisem van amiben 1.8-as benzin motor van. amikor megvettem örültem mint majom a farkának, mivel erre vágytam mióta megjelent. volt benne 138 ezer km. de végig papírozva volt, számla, stb... használtam és egyszer, kiderült, hogy fogy az olaj, de nem füstöl, és nem folyik és semmi... de jó, gondoltam kifogtam egy szar toyotát... bevittem egy ismerőshöz aki a toyotánál dolgozik, és mondta hogy ránéznek, mondom jó, már számolgattam magamban hogy mennyibe fog ez nekem fájni, erre felhív, hogy szervízkönyv vezetve van e, mondom igen. erre ő. akkor írnak egy levelet a toyota motors hungary-nak, hogy cseréljenek benne motort garanciálisan. csak pislogtam, utána elmondta, hogy 7 évig kiterjesztette erre a problémára a toyota a garanciát, mivel első szériásokban ez probléma volt, mondjuk ami hátránya volt, hogy okmányirodába én kellett kifizessem az új forgalmit a motorszám változás miatt, de azt hiszem egy új motor megér ennyit, kíváncsi lennék, hogy melyik másik autógyár csinálja ezt meg?
Én kitartok a toyota mellett mégha az amcsik padlógázzal mennek akkor is :)

Pirx pilóta · http://late-modern.blogspot.hu/ 2012.06.10. 15:54:45

@Urakura: és még valami: pont lesz@rom, hogy a Toyota milyen harmadik világbeli vagy európai országba szervezi ki egy modell gyártását; ez az ő belügye, ha ráüti a pöcsétet, hogy ez egy TOYOTA, akkor az legyen az, ez a gyár felelőssége... elvégre nem adják ócsósítva a kültelki modelleket sem...

erre ott a Renault-Dacia páros, mindenki tudja, hogy kétharmad árért nem ugyanazt kapja Dacia logóval, mint Renault-val... (amúgy persze de...)

Picollo2 2012.06.10. 15:55:25

most van benne 215 ezer körül, és minden tip top benne, 10 ezrenként olajcsere, szerintem ez a frankó, nem 30 ezrenként ahogy sok más autógyártó csinálja... reklámból. jah, és a fogyasztás, 6-7 l ami elég baráti 1.8-as benzinesnek

Outlier 2012.06.10. 16:02:20

Detto ugyanez VW Poloval harom hete.

tepes 2012.06.10. 16:03:42

Köszönöm a cikket!

Nekem is uez a bajom, azt gondoltuk vagy a kapcsoló, vagy a relé problémás. Utóbbira gyanakodtunk, rövidzárat raktunk be a biztosítékházba, ha vhol a világvégén végképp nem indulna, akkor is el tudjuk indítani.

Így viszont nálunk is a lepárhuzamosítás és a nyomógomb lesz a megoldás, párszáz Ft-ból:)

solidaxle 2012.06.10. 16:05:11

Szörnyű, mennyi baj van ezekkel a Toyotákkal... Az enyémen is beszart az öndindító - hallatlan dolog az ilyesmi 18 év és motorháztetőig érő vízben gázolás után!!! Követelem, hogy a felelős a gyárudvaron zokogva kérjen bocsánatot a szeppuku előtt!!!!+!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.10. 16:05:40

Á ezt már el kellett volna adni, mert költeni kellett rá :D (Már hallom az újautó-maffia kántálását :D )

Hasonló baja van az én kocsimnak is, csak az túl magas motorhőfok esetén nem indít :S

Pepejoe 2012.06.10. 16:17:09

A Hondámban (bár ez most motor, nem autó) tönkrement 2 éve az akkor 18 éves MWO alkatrész öninító-relé. Egyszercsak nyekk, alig bírtam beindítani, mire rájöttem mi a gond egyáltalán, kifingott teljesen pár nap múlva, otthagyott a Fő utcai Shell-kúton. Gyári cucc horror (20k), vettem feleannyiért kb. egy francia szart. 2 hónapot bírt és összeégett, nagyon messze voltam, amikor otthagyott az út szélén. Nem vígasztalt, hogy amikor visszavittem, kicserélték volna másikra. Végül kiköhögtem a gyárit és elköszöntem a francia hulladékoktól. A egyetlen nem ferdeszemű alkatrész volt. Ja nem is, mert a kormányvégsúly olasz, meg mertem venni mert nagy kárt nem okozhat. Kivéve, hogy annak ellenére, hogy az én kormányomra való, távtartókat és egyebeket kellett hozzá esztergálnom.
A Citroncsomról nem is beszélve, inkább az opellel járok.

gyuvett75 újra 2012.06.10. 16:27:13

általában európában gyártott alkatrészek mennek benne tönkre.

StalkeR 2012.06.10. 16:38:29

Sziasztok! 2007-es Corolla Wagonom van (1.4 D4D) és elő fordult már párszor hogy nem indult. Az önindítója jó, egyszerűen hiába fordítom el a kulcsot semmi. Én is ezzel a problémával állok szemben?
Máté

Csizirájder 2012.06.10. 16:39:46

Akinek nincsenek nagy igényei, csak eljutni A-ból B-be, annak tökéletesen megfelel ez az autó. Relatíve olcsó alkatrészek (komplett vezérlés huszonezerből, futómű cuccok gombokért), tágas belső (az ötajtós változat szinte jobb mint egy kombi), egyszerű szerkezet. Sajnos a belseje nagyon igénytelen, bóvli műanyagokkal van teli: a szemüvegtartó szétmegy, a napallenzők is hajlamosak kiszakadni a helyükről, az ülésfűtés kapcsolói 2 Ft-os ócska vackok, stb. Amúgy az 1.6-os 4A-FE motorok kurva sokat bírnak, maximum a szelepszár szimmeringek finganak meg sok-sok év és km után. Az 1.8-as, szegénykeverékes 7A-FE motorok voltak a legjobbak (jó fogyasztás, és a hosszú löket miatt elég nyomatékos is), de ilyen motorral felszerelt Toyotákat Magyarországon nem lehetett újonnan kapni, ami van ilyen az országban az mind külföldi. Ez a régi Avensis és Carina korunk Wartburgja, igénytelen, olcsó, tágas. Legutóbbi autóvásárlásomnál benne volt a pakliban, de a belső tér fapadossága miatt elvetettem ezt a típust. Így aztán vettem egy Mitsu Galantot, igaz az sem egy luxusverda, de részleteiben sokkal finomabb anyagokból van, a kidolgozás minősége sokkal jobb mint az Avensisé. Ebbe beleülök és egyből otthon érzem magamat, a korához és kategóriájához képest egy minőségi érzést kelt. Cserébe jóval drágábbak az alkatrészek hozzá. :)

Csizirájder 2012.06.10. 16:41:45

Ja igen. Az első VVT-i motoros Toyoták, valamint a D4D dízelek már igen problémás szerkezetek, olyan biztosan nem kéne.

janos58 2012.06.10. 16:52:52

98-as évjárat 1,6-os 220ekm.Egyszer hagyott útszélen,kiment a fordulatszám szenzor, minden előzmény nélkül.15ekm alatt fogy 1l olaj. Viszont 1900 és 2300as fordulat között gyorsításkor csörög a motor. Ha picit visszaveszem a gázt elhallgat. Van ennek az okára vkinek tippje? Azon kívül, hogy ne használjam ebben a tartonányban az autót?

eko 2012.06.10. 17:04:02

"mert hát egy Toyota nem romlik el."

Eddig olvastam. Ezt a Toyoda marketingesei szajkózzák, meg azt is, hogy ők a világ legnagyobb gyártója.
Hazugság mindkettő.

ANTI-SQUIRREL 2012.06.10. 17:04:43

Na most vegre komolyan felkeszultem valami nagyra.
Hoztam frissen elkeszitett kavet meg hasonlok, erre csak egy gyujtaskapcsolos cikk volt!

Arra szamitottam hogy legalabb egy valto csere bejatszik, vagy minimu egy olajlehuzo gyuru csere valamelyik hengerben. Es semmi izgalom sehol!

Egyebkent tenylag utni-vagni lehet ezeket az autokat.
Az osszes magataxis angliaban ezzel a "szarral" jar.
Felre ertes ne legyen nekem tetszik a Toyota.
Ha latod hogy Indiai es ezust Toyota, akkor tuti hogy az auto hatuljan figyel a matrica hogy magantaxi.
Ha elerte a 150-200 ezer koruli merfoldet, akkor megy a netre hogy megkimelten elado. :)

TurboRudi 2012.06.10. 17:06:37

sosem fogom elfelejteni, amikor hívott a húgom, hogy megállt az avensis verso egy pirosnál és ba..ik indulni. menjek oda és vontassam el. milyen vicces lett volna: egy 13 éves alfa vontat egy 2 éves toyotat...

ANTI-SQUIRREL 2012.06.10. 17:14:29

@janos58: Szerintem a hulladek benzin lehet (95 oktan) az oka.
Nekem is csorog a Ford mondeom ugy hogy uj olaj/szuro es gertya van benne.(platinum gyari) Persze csak akkor csinalja, ha le van terhelve a motor(huzatom es a fordulat "alacsony"), amugy ha alapjaratrol felporgetem semmi gond. Lehet hogy egyszer majd tankolok bele 98-ast is hogy kiprobaljam csak kivancsisagbol. De ez mind csak amator okoskodas reszemrol.

tükörfúró 2012.06.10. 17:17:03

Ez a műanyag belső valami borzalom ezekben..:(
Plusz a kapcsolót egyszerűen nem értem, spanyol beszállitó, már egy mezei forgókapcsolót is el tud rontani?!?!
Kiváncsi lennék, milyen a bele, ha azt a valeo feliratos műanyagkupakot lepattintom, kis polirpapir, kontaktszpré és kész..?

elstimate 2012.06.10. 17:19:31

Egyetértek veled Tibi és az ex-kollégáddal, tényleg hülyeségeket írsz a Totalcarba.

Urakura 2012.06.10. 17:26:44

@Pirx pilóta: Igazatok van,de Ti sosem lehettek autógyártók,mert van igazságérzetetek,becsületetek!

Rocko- 2012.06.10. 17:26:49

@Ayrton70: nem cikk, poszt.
a mennyiségre pedig keresd a szótárban az irónia szót.

janos58 2012.06.10. 17:29:40

@ANTI-SQUIRREL: Erre gondoltam én is raktam bele 98-ast, nem változott. ömv kút van a közelben ott tankolok évek óta.Ez is lehet hulladék? 200ekm-es vezérmüszíj csere után pár hétig nem csörgött. ?????

padlogaz 2012.06.10. 17:36:35

@Csizirájder:
"Ez a régi Avensis és Carina korunk Wartburgja, igénytelen, olcsó, tágas. Legutóbbi autóvásárlásomnál benne volt a pakliban, de a belső tér fapadossága miatt elvetettem ezt a típust. Így aztán vettem egy Mitsu Galantot..." -- azt hittem ilyen felvezetés után minimum egy 540-es BMW-t vettél :-))

nyüsszögi 2012.06.10. 17:36:37

Én is arra várok,mikor romlik el a hyundaiom.Százezer felett hétévesen,most már bármikor lehet.A múltkor izzót cseréltem benne.:)

Lookie 2012.06.10. 17:40:03

@dhrbikes: Tudom hogy most keresztre leszek feszítve és közben kénsavval leöntve majd sóval megszórva...de 5 évig használtam az újan vett 1.6MPI-90 szamaras logant. Beletettem 82 000 km-tert eladásig és egy termosztáton(7000 ft) és egy hátrameneti kapcsoló szenzórón kívűl(10 000 ft)semmi de semmi baja nem volt. Ellenben rém jellegtelen és semmilyen örömöt nem adó kocsi volt..csak ment a maga kis buta és zajos módján, viszont a zsebeimet erősen kímélte.
Azóta lecseréltem egy szintén újan vett Skoda Octavia 1.4TSI - 122LE-ös Elegance modelre...sokkal élvezetesebb, mínőségibb, minden, de a híres VW technológia már kezd szarakodni...hidegindításoknál láncmegcsörrenés...35 600km a kocsin...A Skoda/VW szervizekben meg úgy tesznek mintha semmi sem lenne, közben ahogy elfordulnak összedumálnak, hogy na bejött még egy feszítős TSI...Menjenek a sunyiba...

Ayrton70 2012.06.10. 17:45:36

@Rocko-: Há nem írtál volna,bölcs maradtál volna..
Jobb,ha csak ennyit írok a NAGY,KIOKTATÓ hsz-edre, te OKOSTOJÁS.

IFA_L60 2012.06.10. 17:47:00

Na ez legyen a kocsi legnagyobb baja! Japán verdák forevör!

Quarius_ 2012.06.10. 17:48:00

Az, hogy francia semmit nem jelent, feltételezem, hogy a Japán cégeket sem zárta ki a Toyota versenyeztetés köreiből. Ha gonosz akarnék lenni azt mondanám a francia veri a Japánt, még a Japánoknál is..
Az öröm a "mindössze" 26 ezres javításnak külön megmosolyogtató volt. Ugyanis egy B3-as Passat-ba ez 1500 forint és nulla utánajárás. Mert nem érdekel,h 1500 vagy 1400 :)

Ronin_ 2012.06.10. 17:50:34

tittztzttut5

56z1cdnvf

tugfero

t59t538tgö

8t65üö5trtp

6trt85zt558t58t58utr8rut6wi356ei4rztrgf89jrf8

zugutt54i5t4ö

gtiogttgitgitfrtg9tg
t6ut598z6968ziz69zuz9hhhhhhhhhhhhhhhhuhzihzuzz69zhzhzi9

zihz67zuh6iziuz9ihjuuj9juz9uiju9juiju9uiuöiuouioupuiuöuiouiiu

8tt58t8t68gt8t886zz677u

lwcolors 2012.06.10. 17:51:34

Anno 10 évig használtam első autónak Celicát, azt kell mondjam nem érdekelt, hogy mennyibe kerül az alkatrész, mert nem kellett semmit cserélni a 10 év alatt. A kötelező olajok, szűrők, gyertya, fékbetét mellett talán két szilent a futóműbe meg két első fékcső, ennyi volt a szervizlista.

Rocko- 2012.06.10. 17:54:51

@Ayrton70: attól ez még egy poszt marad és nem cikk, másrészt nem értetted meg.
akarod még tovább égetni magad hogy hülye vagy elég lesz ennyi?

BaLee 2012.06.10. 17:58:37

@Térspecialista: Nekem úgy tűnik, hogy ezt a közhelyet (mármint hogy vezetési élmény, szürke autó stb.) mindig olyanok szájából hallom akinek van pl. egy 6 hengeres 20 éves BMW-je ami kb. ugyan annyit áll a szerelőnél, mint a garázsban, de abban a havi 1-2 napban amikor éppen működik azt nagyon élvezik a tulajok. ;))

Én is örülök, hogy van egy "szürke" 14 éves autóm amit eddig csak tankolni kellett. Jah az is japán. :)

Bajnai Gordon (gordonka) 2012.06.10. 18:00:51

MÉGIS romlanak a japók,muhahahahaha!

Phrascarica 2012.06.10. 18:01:11

@papptibi: és akkor most a 4 év alatt mennyi kilométer ment az autóba, mert ha 16.000 akkor ezért az nem teljesen ugyanaz mint az évi 70.000km azaz 4 év alatt 280.000 :)

frenchcarfan · http://franciaautoklub.hu 2012.06.10. 18:07:32

@papptibi: Na ez az, a bosch. Agyon szidják a franciákat az elektronika miatt és az egész bosch. Még egy csatlakozóz sem tudnak gyártani! Pont tegnap kellett egy bosch csatlakozóz helyrerakni...
kepfeltolto.vsg4.hu/product_img/1339344410_bosch.png

frenchcarfan · http://franciaautoklub.hu 2012.06.10. 18:10:44

@papptibi: Na ez az... A bodchról ne is beszéljünk, ugyanis egy csatlakozóz sem bírnak gyártani, mint tagnap kiderült... Agyon szidják az elektronika miatt a francia autókat és nesze tele van bosch cuccokkal. Eddig amit cserélni kellett a C5-ösömben, mind ez a német szutyok volt!

kepfeltolto.vsg4.hu/product_img/1339344410_bosch.png

kustora 2012.06.10. 18:16:55

Nekem ugyan ez az alkatrész ment tönkre ugyanígy ahogyan a szerző írja kb. 250 e Km -nél. Azóta beletettem több mint 100 ezret, és 0 meghibásodás.

lukit 2012.06.10. 18:18:08

Yaris, 4 éves, újonnan vettük, eddigi cserék: klímakompresszor, motorblokk, vízpumpa, kuplung. Na, Toyota minőség?

Kutykuruty 2012.06.10. 18:18:27

Nekem a Toyota szervízben dolgozó haverom szólt még az elején, hogy az indítókulcsra ne tegyek más kulcsokat, kulcstartót, nehezebb dolgot, mert ahogy lifeg, ki fogja koptatni a kapcsolót. Eddig nem volt vele gond. Nekem olajfogyasztás nem jelentkezett, pedig a negyedik VVTI-s Avensisemet fogyasztom.

559 2012.06.10. 18:29:59

Már ne is haragudj meg papptibi, de ez most mi volt?
A héten már két jó írás is volt a TC-n kár volt lehúznod az átlagot :(

Ennyiért ne koptasd a billentyűt és szívjál helyette valami jóféle anyagot, hátha akkor érdekesebbet is tudsz majd írni.

andzsin 2012.06.10. 18:31:05

@lukit: ezért nem veszek új Yarist, már nem japóban készül, sajnos nem ua a minőség. A 99-es Yarisom - már eladva ugyan - 200ekm-nél semmi hibalista. Most egy 2002-es Versom van 160ekm-nél tartok, semmi hiba, pedig kap az érdi utakon szerencsétlen anyait-apait.

Az összes ismerősöm nem Japánban készült autójánál is ugyanez a helyzet, pl. öcsém Hondája. A szomszédom RAV4-esének semmi gondja. Made in Japan. 12 éves autó.

A statisztikákon is látszik, hogy amíg 10 évvel ezelőtt a top 10-ben 5 japán autó is volt, most 1,2.

P405 2012.06.10. 18:33:34

Jól jártál ezzel az autóval, Tibi. Nagyon szerettem volna egy ilyet, de aztán Mitsubishi Carisma lett belőle. Messze nem a japán minőség, érződik a holland összerakás és szinte minden európai beszállítóktól származó alkatrész...és a 4G92-es motorhoz passzintott Renault váltó azzal a trolibuszhanggal...mennyei :-). És erre mondják, hogy természetes, mert Renault :-). Nekem előtte Peugeot-m volt, de annak semmilyen váltóhangja nem volt 400e km-rel sem - kár, hogy a rombuszjelű nem ment át a PSA-ékhoz kicsit kérdezősködni, ha már büszkeségből másik nemzet szóba sem jöhetett...
Az ilyen Avensis-féle a jó családi autó: ha meg valaki izgalmat szeretne, az játsszon autószimulátorral vagy ha jól áll anyagilag, vegyen mellé egy játszós autót. Szerintem családdal a megbízhatóság fontosabb, mint az élményfaktor.

Pierr Kardán 2012.06.10. 18:39:53

@solidaxle: "Követelem, hogy a felelős a gyárudvaron zokogva kérjen bocsánatot a szeppuku előtt!!!!+! "

Bizony, bizony, amikor az amerikai gázpedál beragadós balhé volt (itt nem említi senki, eléggé szelektív a Toyota tulajdonosok emlékezete :-)) akkor bizony a a Toyota fejesei sírva kértek elnézést az amerikaiaktól a halálos balesetek miatt.

Rengeteg millió dollárba került az a "kis malőr" a Toyotának.

www.origo.hu/auto/20100124-toyotavisszahivas-tobb-mint-ketmillio-autot-hivnak-vissza-az-usaban.html

Nem akarom bántani a Toyotát, mert pont most gondolkodom rajta, hogy talán olyat veszek, de vannak azért problémák ezzel a típussal is.

ecch 2012.06.10. 18:40:26

Ennél még az én légszűrős hanyag-szerelős sztorim is érdekesebb lett volna, ha megjelenhetett volna, végül nem tettem :)

Ronin_ 2012.06.10. 18:46:03

@Ronin_: Bocs, a gyerekek garázdálkodtak a gépemnél:-)

galicius 2012.06.10. 18:46:07

Legközelebb,ha Angliából kell valami,keresd meg a nyerő embert az alábbi elérhetőségeken.Nem vagyok rokona,de már igénybe vettem és garantáltan megbízható:
csomagosember@gmail.com
potyi1@gmail.com
(70) 320 2256
07929 858499

haggyadaszt 2012.06.10. 18:55:48

nekem is volt hibátlan Toyotán. Esküszöm, részben azért adtam el, mert dögunalmas volt. Problémamentes, de dögunalmas.
Nem szeretek szerelni és nem vagyok annyira tele pénzzel, hogy ezzel szívassam magam, de szeretek törődni az autómmal- viszont a Toyotára minden fillér kidobott pénznek tűnt, mert a jónál jobbra nem lehet javítani :)

leganza 2012.06.10. 19:00:50

"Csikós szarjait"
ÁLLAT VAGY TIBI
Sok sikert az édes, szürke semmittevéshez
Jó kis gép ez, amit omm is megerősített a tctv-ben is(bár az egy fiatalabb toyo volt).

Ayrton70 2012.06.10. 19:02:29

@Rocko-:
Bunkóéknál ez a stílus??
Te kezdted ez a leszólást,barom gyerek!
Látom neten nagy a pofád,kíváncsi lennék a motiron kívül is ilyen nagy legény vagy?
Faszfej! Kopjál le rólam..
Ennyi..

Rocko- 2012.06.10. 19:05:40

@Ayrton70: szóval égeted magad tovább, hajrá.

Picollo2 2012.06.10. 19:06:24

szerintem a JT az jobb mint az SB meg a VN.

pizo 2012.06.10. 19:07:09

Daewoo Nubira III, első tulaj voltam, múlt héten adtam el 154497 km-rel. Meghibásodások ez alatt:

- 2 évesen hátsó szélvédő fűtéskapcsoló, csere garanciában
- 2 évesen jobb oldali féltengelyszimmering kissé eresztett, csere garanciában
- 4 évesen, éppen 100 000 km-nél a termosztát hagyta el magát, cseredarabot meghozva ott az út mellett 10 perc alatt cserélhető
- 7 évesen, 142 000 km-nél zárlatosodott le a gyári akkumulátor.

Más nem volt. Az akkuzárlatot kivéve mindig indult, ment. A gyári abroncsokat 56 000 km-nél cseréltem, de tél volt, nyáron még bírt volna valamennyit, az első féktárcsákat 120 000 km-nél, a hátsóknak még most sem volt válla. Az első betétet 35 000 - 40 000 km-t bírtak, hátul csak 85 000-nél kellett cserélni, még most is elég vastag volt.

Egyéb csere a kopódolgokon kívül nem volt, és MÉG A GYÁRI FUTÓMŰÁLLÍTÁSSAL MENT, gumit nem koptatta, és nem húzott félre.

Zoli

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.06.10. 19:07:12

Voltam scion tr-s ( toyota/subaru hacsiroku ) test drive on, ha megunom a mustangot es addigra arulnak valami turbos vagy legalabbis erosebb kivitelt akkor japan auto tulaj leszek :)

Nem tudom miert huztak le ezt a kis kocsit a teszteken, teljessen elvezetes!!!!

Super aGyuri 2012.06.10. 19:15:34

@andzsin: Megerősítem, pocsékak Nálatok az utak. Nem véletlenül örülünk jobban, ha Ti jöttök. Vmikor átugorhatnál egy kis "zenélésre".
A témához: MX5, idén lesz 10 éves. 4 éve vettem, kuplungcsere Mester Zolinál (előző tulaj hibája!!:)), azóta hiba nélkül megy. Pedig lassan belerakom a harminchatezredik kilométert! Nem idén, összesen! :D

abc 2012.06.10. 19:35:04

Valahol a Totálcarban biztos van egy kis japán fasz amit időközönként polirozni kell.
Ezért készítettük ezt a cikket.

Sponzored by Toyoda.

Begami 2012.06.10. 19:52:14

Teljesen jó a cikk és az autó is.Majd ha veszel egy igazán problémás kocsit visszasírod ezeket az időket...Én is így tettem egy dögunalmas de a végletekig megbízhatót cseréltem egy problémás szívem csücskére.
Viszont legalább nem sírva szállok be és a parkolóban is megismerem..:-)

imitv 2012.06.10. 19:55:07

P405:Szerintem épp fordítva van:A PSA mindenben jobb a Renaultnál,de a váltó meg se közelíti a Renaultét,az sokkal finomabb.Van összehasonlítási alapom,ebből is,abból is sokat szaggattam...

Csizirájder 2012.06.10. 20:02:45

@padlogaz:

:DDD

Jó-jó, a Galant nem egy csúcskategória, de zongorázni lehet a különbséget a Mitsu és a Toyo között. Az Avensis tényleg nagyon minimál dizájn és minőség. A Micuban azért mégiscsak 4 légzsák, 6 hangszóró, automata digitklíma (nem hébli meg tekerentyű), elöl-hátul tárcsafék, full automata villanyablak elöl-hátul, meg sok apró bizbasz van alapból. És van benne anyag, nem piricka műanyag kapcsolók vannak benne, és ami benne van az kultúráltan van beletéve. Az Avensis belseje meg olyan rideg, kopogós, a felhasznált anyagok nem túl bizalomgerjesztőek, hamar elkopik benne minden, meg letörik. Jó, más az ilyet észre sem veszi, de nekem ez űrtechnika, mivel csak a nép egyszerű gyermeke vagyok és nem is álmodozhatok ilyen sokmillás csilivili autókról. :)

Hunyadi Pony-s 2012.06.10. 20:03:36

Érdekes, hogy nekem is volt a Hyundai-omon gyújtáskulcs betét cserém.
Egyik kanyarban, a kormány fordítására, leállt a motor...
Nem értettem, aztán egyre sűrűbben, majd azt játszotta, hogy beindul a slusszkulcs elfordítására, de ahogy elengedem leáll.
Nem a hiba volt a gáz, a betét is 6000 lett volna, de 5 hét alatt nem tudtak Koreából hozni.
Elmentem bontóba, komplett kormányoszlopot bajuszkapcsolókkal, zárral, stb 4000Ft-ért vettem és aznap ment ismét a kocsi.

Egyébként, aki a mindennapi autózás során élvezni akarja és nem csak A-B-be eljutás miatt veszi, akkor tegye azt, de ne nézze le azokat, akik csak közlekedési eszköznek tekinti...

263 2012.06.10. 20:07:46

Pár hete VW Passat 32B Syncro,1986-os,is így járt nálam. Alkatrész a kertben az egyik megbontottból, csere fél óra. Megnéztem a bolti árakat 1500 Ft-tól kapható utángyártott. Na de ez nem japán, nyilván nem is hasonlítható. Csak, hát az ár is más, mondjuk a tizede. Tízszer azért nem hiszem, hogy rosszabb. Sógoromnak van Avensise, még a régifajta 1998-as 2,0 TD kombi, tényleg nem romlik el. Bár már vannak hibái, amiknek a javítását halogatja( központi zár 70 ezer Ft, toronycsapágy szilentek ), csak nem az alkatrészárak miatt?

poa ogapo 2012.06.10. 20:09:08

Csak és kizárólag japán, abból is honda, toyota, mazda! Mások meg szopjanak autózási élményeikért.

samot 2012.06.10. 20:13:13

Csak azt nem értem,hogy miköze a napsütéshez?Vagy elkopott,vagy nem!
Kàr volt cserélni,télen megint jo lett volna!:D

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2012.06.10. 20:18:51

@Cobra.: Ez adja az izgalmát. Toyotásnak ismeretlen kaland a váratlan lerohadás a semmi közepén. Szerintem Papp Tibi titkon reménykedett, hogy a nagy magyar puszta közepén egy sokadrangú úton adja be végleg a kulcsot (pocsék vicc alert)

ne most 2012.06.10. 20:19:23

A toyota valóban megbizható, de tervezésben nem ér európai gyártók nyomába. A futómű pld mindegyik toyotánál elég gyenge, a fogyasztás is magas, a karosszéria vajból van.

263 2012.06.10. 20:26:35

Egyébként meg, ha az számít elromlásnak, ha nem lehet közlekedni vele, akkor ez nem is igazi elromlás. Egy kis barkácsolással egy nyomógombot beszerelni az önindítónak, és még évekig lehet vele közlekedni! Ja kérem mindig ez a tökéletesre törekedés! :)

fenriz17 2012.06.10. 20:31:49

@Dynax5: csatlakoznék ehhez a véleményhez. Valeo nem rossz cég, de nem könnyű velük üzletelni és szeretik az olcsó alapanyagokat. Bár a hiba nincs leírva pontosan valószínűleg a zár poliacetálból (POM) készült része kopott el (ki). Tippem az alapanyagra: Kepital F20-03...

dennisthemenace 2012.06.10. 20:38:04

@ANTI-SQUIRREL: A magyar benzin szar. Nekem a Peugeot mindig rángat vele.

Csizirájder 2012.06.10. 20:39:33

@poa ogapo:

Azért lassan a testtel, a Hondákhoz elég drága az alkatrész. Meg azért tud ám a nagy H is hülyeséget csinálni, nekem volt egy CB3-as Accordom, köpködtem rá rendesen amikor első tárcsák lettek cserélve rajta, ugyanis szét kell operálni hozzá a fél futóművet (konkrétan szét kell szedni a kerékagyat hozzá). No meg az Accordok fogyasztása sem az a kimondottan nyugtató, a CB3-asok vegyesben (70% országút, 30% dugó nélküli városi forgalom) a 10-et simán megeszik, de az újabbaknak is 9 liter fölötti a gyári normájuk. Összehasonlításképpen a Cápa Galant ilyen körülmények között 8 litert eszik. Tény hogy már 1991-ben is full villanyablak, elektromos napfénytető, elektromos ülésmagasság állítás, stb volt bennük... Talán a legjobban sikerült '90-es évekbeli japó középkategóriás benzines a 626-os Mazda volt, minőségi kialakítás, nagy helykínálat, jó fogyasztás (az alap 116 lóerős változat 7 literrel is elketyeg!), tűrhető alkatrész árak.

Rocko- 2012.06.10. 20:40:55

@french-car-fan: talán nem ilyet kellett volna rendelni?
oda van írva: amit rendelnek, azt kapják.

ne most 2012.06.10. 20:44:12

@263: Ez a kis törekvés különbözteti meg a gányolást a javítástól.

Rocko- 2012.06.10. 20:45:05

@559: "Már ne is haragudj meg papptibi, de ez most mi volt?"
helyzetjelentés az autójáról.

haggyadaszt 2012.06.10. 20:47:02

@Pirx pilóta: Ezt a szopórollert nyertem meg egy 2003-as Celicával. VVT-i, 143 LE, 1000km-re több, mint 1 liter olaj. A gatyám elment rá, majd mikor már jó lett, kiábrándultam és eladtam.

Utána, 3 japán után megvettem életem első BMW-jét, amiről nem vagyok hajlandó leszokni soha többé :-)

gmondi 2012.06.10. 20:48:13

Tibi, a Corollnál (enyémnél is volt) fűtőmotor szokta magát megadni, de a márkaszervízben van rá olcsó felújítós megoldás, nem kell cserélni, de úgyanúgy van rá garancia.

Egyébként pedig be kell lépni a Toyotaklubba és lesz klubbos rendszámtartód, ami jobban néz ki! :-)

Tommi 2012.06.10. 20:48:45

@lujo22: A 110-es még a Samaránál is rosszabb...

Mondjuk a Samarákkal sosem volt baj nálunk.

ne most 2012.06.10. 20:52:10

@haggyadaszt: Nagyon jó a BMW, főleg a japánoknak, akik meg tudják fizetni és el is férnek benne. Semmi nem tud úgy szétesni, mint egy BMW motor.

ne most 2012.06.10. 20:55:09

@papptibi: A bosch más alkatrészt szállít a franciákhoz, mint a BMW-hez. Ami oda se jó, megy a CEER-be.

P405 2012.06.10. 20:55:27

@imitv: Lehet, hogy mostanában már ez a felállás, de én egy 20 éves BE3-as PSA-váltóról kontra 9 éves JB3-as Renault váltóról beszélek :-). E kettő között nagy különbség van - a BE3-nál pl még nem volt ellensúly a rudazatban, míg a JB3-nál már igen :-). Kár, mert ugyan a kapcsolási pontosság valóban jobb a Mitsuban, de semmit nem ér, ha mellette megvan az idegesítő trolihang (mutattam váltószerelőnek is + szakszerviz, ez így a természetes, azt mondták)... Ráadásul a váltóolaj mennyisége is kétszerese a BE3-énak, valamint a szerelhetősége is sokkal rosszabb. Tudom, ha szétmegy a differenciálmű, ami típushiba ezeknél a váltóknál, 15 ezer a két csapágy gyári beszállítótól, de akkor még 20 ezer a le-felszerelés is. Sokszor kell ezeket a váltókat generálozni...nagy hiba volt a Mitsubishi részéről, ha már egyszer voltak kész váltók a 4G92-es motorhoz, különböző teljesítményszintekhez igazítva, mi a szarnak tették bele ezt a hulladékot? Mindenki csak szidja, jót még nemigen hallottam róla. Lehet, hogy a gyárban előírt 150 ezer kilométeres ciklus helyett már mondjuk 80 ezernél kellett volna az olajat cserélni, akkor nem tudna kialakulni ez a sírós hang - már csak olyan autóval lenne lehetőség ezt kipróbálni, amiben még nincs ennyi km. 2004-es a legfiatalabb, nem lenne egyszerű vállalkozás felhajtani... Sajnos újkorában nem próbáltam ilyen autót, de tény, hogy a Megane I és II-ben is az 1.4-es motorhoz illesztett váltóknak is van hangja, már újkoruktól fogva!

eidachse 2012.06.10. 20:58:18

Inkább "csikós szarjai" közül kellene valamelyik mint EZ!!!

Csizirájder 2012.06.10. 21:00:17

@haggyadaszt:

Ez a VVT-i nem igazán sikerült Toyotáéknak, az Avensisekben, Corollákban is van gond van velük... Ezek már nem fognak annyit elmenni mint a régebbi motorok. Amúgy alapigazság hogy a legjobb autók a '90-es években készültek. :)

haggyadaszt 2012.06.10. 21:02:24

@ne most: picit beteg vagy, szívtál valamit, vagy nem ültél még BMW-ben? Ne az 1-es BMW-t hasonlítsd az Avensishez.

Nem kéne 10-15 éves, visszapörgetett órás roncsot megvenni, és akkor nem látnál széteső motoros BMW-t! Ezeket 600ezerről is visszapörgetik 150-re, mert olyan az állapotúk, mint egy 100ezret futott japónak...

haggyadaszt 2012.06.10. 21:04:31

@Csizirájder: Ezzel egyetértek, a '96-os Mazdám a mai napig bontatlan motorral megy, 300000 km körül. Igaz, a kasztni már omlik le róla... De a motor és a komplett hajtáslánc hibátlan!

nortonvincent 2012.06.10. 21:06:49

@Pirx pilóta:
Japanban es angliaban is "rosz helyen" van a kormanyi..
Tehat van japan-angol es Europai

Stratocaster 2012.06.10. 21:18:16

Írhatnátok egyszer egy cikket az itthoni alaktrészárak alakulásáról, mert annyira elszálltak, hogy vicc. Nejem Hyundai Getz-ével van tapasztalatom. Évről évre egyre jobban emelgették az olajszűrő árát (márkaszervizben), míg utoljára 9850Ft-ot számláztak érte. Hirtelen felindulásból írtam egy Müncheni KIA kereskedőnek, Ő mennyiért adná az alkatrészt. 9,90 Euro a gyári náluk. Biztos hülyének nézett, de megkértem postázza el. A cégnél ahol dolgozom az autókkal foglalkozó kollégám is forgatja mostanában a szemét, olyan árakat kap Iveco alkatrészekre.
Az már megszoktam, hogy amerikai autóhoz érdemesebb külföldről venni az alkatrészt, de lassan már minden típussal így lesz.

ne most 2012.06.10. 21:21:28

@haggyadaszt: A BMW motort széthajtják, a tulajok nem bírják ki , hogy ne gyilkolják.

ne most 2012.06.10. 21:22:52

@Stratocaster: Olajszűrő kinában 1 dollár.

ne most 2012.06.10. 21:26:01

@ne most: BMW-ben például a lendkerék is el tud romlani.

haggyadaszt 2012.06.10. 21:27:47

@ne most: ez igaz, ezért is mondom, hogy a BMW-t nem 10-15 évesen kell venni. Addigra már megkapják a magukét, ami nem jellemző a mai unalmas, sivár japán autókra. Bezzeg a jó kis Suprák, Integrák, VTI Civicek...

haggyadaszt 2012.06.10. 21:29:10

@ne most: ahogy minden, 2000 után gyártott dízelben :-) ez kb annyira autóspecifikus, mint a durrdefekt

Mérges 1234 2012.06.10. 21:39:17

@P405:

350 ezer volt nekem ezzel a váltóval a mitsubischiben, a rudazat összekötő eleminek cseréje útán, majdnem tökéletes volt a cucc váltás érzetre is és működésre.

Enyém nem sírt csak karatyolt benne az egyik csapágy de érzetre még elment volna újabb ennyit.

Igaz én kétszer is cseréltem benn olajat.

varaferi 2012.06.10. 21:57:24

TOYOTA COROLLA 1.4 d4d 241ezer km.
Hibalista:3db fényszóróizzó...ennyi.
Még vezérlést sem kell cserélni mert láncos.
Kell ennél "kevesebb"!?

Szabványok 2012.06.10. 22:13:55

@ne most: Toyotában is el tud romolni a lendkerék.
Kollégám Avensisében elromlott a kettős tömegű lendkerék. 300e-t hagyott ott a szerelőnél. Nem hajtotta. (Talán pont az volt a baj, hogy túl kis fordulaton használta?)

P405 2012.06.10. 22:19:54

@Mérges 1234: Akkor neked lehet, hogy szerencséd volt. Nekem határozottam hallható a hang, a perselyek cseréje nekem is megtörtént, de azért messze nem nevezném tökéletesnek a sokak által szidott 20 éves PSA-váltó után sem!
Ebben az autóban elméletileg tényleg annyi km van, amennyit az óra mutat (első tulaj magánszemélytől vettem, törésmentesen), de a beltere sem a strapabíró európai fajta - márkaszervizben is mondták, a kezelőszervek, karosszéria általános állapota megfelel a futott kilométernek. A váltó hangja is...mindenki csak vállat von, hogy ez ilyen, ez a "normális"...nekem nem. Nekem a japán autó olyan, amibe az ember beül és érzi, elmehetne a Holdig is, ha lenne autóút, olyan kiválóan működik minden. Ez túl műanyagos nekem; bevallom, nem azt kaptam, amire számítottam japán autó gyanánt. Lehet, hogy a Galant annyival jobb, nem kétlem, de ez hiába kissé "morcos" elölről, nem egy szerethető autó, nem ébreszt érzelmeket. Inkább azt, mennyire silány a beltere...

Kutykuruty 2012.06.10. 22:27:04

@ne most: "A toyota valóban megbizható, de tervezésben nem ér európai gyártók nyomába"
Ezen mit értesz? Hibrid, elektromos technológia.
"A futómű pld mindegyik toyotánál elég gyenge" Inkább mondjuk úgy, hogy nem sportos, egyébként meg kényelmes. Megbízhatóságra, meg nekem eddig 4 Avensis ment el 150ezer km-t, úgy hogy nem kellett a futóműhöz nyúlni. (máshoz se)
"a fogyasztás is magas" Hát nem tudom, nekem az 1,8-as benzines kombi átlaga 7,8-ra állt be, pedig a tetején nyáron biciklitartó, télen síbox van és többnyire városban és autópályán használom. Ráadásul elég gyakran van telepakolva. Mivel 3 gyerekem van.
"a karosszéria vajból van" Lásd első autó 5 csillagos törésteszttel. Igaz ez a II. széria.

Zorden 2012.06.10. 22:48:17

@ne most Nézz utána! 5*-os töréstesztet elsőnek a Toyota szerezte meg. Futóművel kapcsolatban csak annyit, hogy a japó futóművek hibátlanok, erről nyugodtan kérdezz meg sok japóautó tulajt!
@haggyadaszt
Mint már előtted írták, a 2003 és azelőtt előtt gyártott vvti motorokkal volt hiba, de ez javítható. Mint az egyik kommentelő írta, neki kompletten motort cserélt a márkaszerviz.
Egyébként egy toyotához értő!!! szerelő is meg tudja csinálni. Ergo kár volt eladni a celidet. Szerelő ismerőseim mind lehurrogják a bömösöket :( Az oké, hogy vezetési élményben ott vannak a szeren, de amikor ki kell nyitni a pénzcsapot, az nem élmény.
Ave-ról annyit, hogy olcsón fenntartható a-b autó. Teljesen jó kis autó, a maga nemében az egyik legjobb.

igazi hős 2012.06.10. 22:49:22

@Ronin_: Most szólsz? A kódfejtők eddig 3 államtitkot találtak a kommentedben és a TEK kiszállt 2 arab családhoz! Na jó, most az egyszer lehúzlak a listáról és visszahívom a hozzád küldött Q7-t.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2012.06.10. 23:11:57

Volt 1 évig Toyota Avensisunk. Soha ennyit még nem jártunk szervizbe. A szalon tulajdonosa már akkor is bocsánatot kért a Toyota nevében ha csak arra sétáltunk. Ingünk gatyánk kifizettük a javításokra. Aztán megelégeltük és eladtuk. Kocsin ekkorát még nem buktunk. Pedig csak 4 éves volt. Van egy 7 éves Honda FR-V-nk is, aminek viszont tényleg nem volt semmi baja. Evvel vagyok így, hogy na valyon mikor?

ne most 2012.06.10. 23:18:25

@Kutykuruty: 5* törésteszt, persze a puha karosszéria miatt, meg egy a halom légzsák. Valójában elég, ha nekidőlsz és nyoma marad. Ha ütközöl, akkor minden törik.
A futómű, mint egy bevásárló kocsié. Hozzá képest egy passat vagy golf maga a sínautó, nem is beszélve egy bmw vagy mondjuk egy 159-es alfáról.
Fogyasztása pedig sok, különösen ahhoz képest milyen gyenge motorok vannak benne. Mondjuk nincs is turbós benzines változat. Van helyette valvematic szerencsétlenkedés. A tulaj persze úgy gondolja keveset fogaszt, de ez azért van, mert elalszik benne vezetésközben.

ne most 2012.06.10. 23:18:25

@Kutykuruty: 5* törésteszt, persze a puha karosszéria miatt, meg egy a halom légzsák. Valójában elég, ha nekidőlsz és nyoma marad. Ha ütközöl, akkor minden törik.
A futómű, mint egy bevásárló kocsié. Hozzá képest egy passat vagy golf maga a sínautó, nem is beszélve egy bmw vagy mondjuk egy 159-es alfáról.
Fogyasztása pedig sok, különösen ahhoz képest milyen gyenge motorok vannak benne. Mondjuk nincs is turbós benzines változat. Van helyette valvematic szerencsétlenkedés. A tulaj persze úgy gondolja keveset fogaszt, de ez azért van, mert elalszik benne vezetésközben.

Krisi 2012.06.10. 23:18:47

ettől kerek a világ.

van, akinek unalmas az autója, de helyette inkább arra koncentrál, hogy cserébe nem megy tönkre, és jó érzéssel tölti el minden nap a szívét az a tény, hogy van egy megbízható autója.

másnak meg havonta minimum három napot szerelőnél van az autója, de cserébe amikor használja, akkor fülig ér a szája, és jó érzéssel tölti el minden nap a szívét az a tény, hogy egy izgalmas autója van.

és mindenki szépen eldönti, hogy ő milyet szeretne.

amúgy biztos jó autó ez az Avensis, de én ehhez még túl fiatal és túl autóbuzi vagyok :)

w a s d 2012.06.10. 23:31:20

@Kutykuruty: @Zorden:

Szerintem az első 5csillagos az E-NCAP- nál a Laguna II volt.

ne most 2012.06.10. 23:44:03

@Kutykuruty: A hibrid technológia, inkább árazási kérdés. a többi gyártó úgy gondolta senki nem fizet 8 milliót egy 78le-s corolláért, ami úgy gyorsul mint egy csiga, ha nincs feltöltve.

csrudi 2012.06.11. 00:04:31

2002 óta boldog tulajdonosa vagyok egy első szériás D4D-nek.Most van benne 320.000 km. A kötelező (fékalkatrészek, olaj, szűrők..) mellett természetesen az említett alkatrész ment tönkre kb, 160.000 km nél. A Valeo azóta is bírja :) Kettőstömegű lendkerék és kuplungcsere 250.000 km -nél. Egy kicsit borsos áron volt kb 200.000 Ft. Sajnos minden 2. évben (műszakira)a jó magyar utaknak köszönhetően hátsó stabilizátor gömbfejek cseréje. Megjegyezném, német és osztrák üzemanyaggal járok. Jó lenne, ha ma is ilyen autókat lehetne újonnan kapni....

Csizirájder 2012.06.11. 00:10:35

@Stratocaster:

Sajnos az adók, a különböző sarcok és a dílerek pofátlansága miatt idehaza minden nagyon drága. Nemrég vettem a Galanthoz első-alsó lengőkart. Japánban a gyári lengőkar kb. 12e Ft-nak megfelelő Yenért kapható. Mire a magyar díler kiteszi a polcra, 60e Ft lesz belőle. Szállítás, vám, nyugdíjjárulék, TB, rezsi, ilyen-olyan adó, no meg persze szép zsíros árrés, és máris megötszöröződik az ár. Úgy voltam vele hogy a f@szom fog 60 ezret fizetni érte, de nem is volt kedvem 20-40e Ft körüli összeget leperkálni az utángyártott, biliacélból készült darabért sem. Így hát a német eBay-en megvettem 30ezerért, és ebben benne volt a postaköltség is... :) Erről ennyit.
Azért az is durva hogy egy olajszűrőért majdnem egy tízest elkérnek...

Csizirájder 2012.06.11. 00:12:59

Hopp, kimaradt a szövegből valami. Tehát:

"Így hát a német eBay-en megvettem a GYÁRI LENGŐKART 30ezerért, és ebben benne volt a postaköltség is... :) "

Kámasuka 2012.06.11. 00:30:21

Tök zsír nekem, aki 97es Mazda 323ast hajtok. Azt se tudom miről beszéltek(hiiiba???), viszont a gyári adatot meg sem tudom közelíteni fogyasztásban(mindig kevesebb). 300 van benne.

De és azonban a 99es Corsámnak és 05ös Astrámnak is ritkán van baja, és ha van az ócsó. De a Mazdának soha semmi.

Kámasuka 2012.06.11. 00:35:48

@Kutykuruty: Valóban a Laguna 2 volt az első 5 csillagos autó, de attól mondjuk egy sz*r. Meg kit érdekel. Az Avensis 2 lehet hogy 5ös, az első jó ha 3mas volt, anno '98ban vagy mikó.

Kámasuka 2012.06.11. 00:49:29

De amúgy a cocialista Skoda 105/120 óta nem volt olyan autóm, aminek olyan hibája lett volna, ami mozgásképtelenné tette, vagy nem indult el...soxázezer km alatt.

1. Fiat Punto 1 1.1i(180e km)
2. Mazda 323 1.5i(140-310e km) - itt egyszer behalt az akksi
3. Corsa B 1.0i(20e km)
4. Astra G 1.4i(35e km)
5. Vectra B 1,8i(15e km)
6. Mondeo 3 2.2 tdci(30e km) - itt egy SAFE MODE volt, de 110et vitte azér...:)

No. A Punto volt az egyetlen új autó. Igénytelen autót kell választani és minimálisan karbantartani.

Picollo2 2012.06.11. 02:59:14

@Kutykuruty: Nekem is ez a típus van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. bőven elég az 1.8 bele szerintem!

m20b25 2012.06.11. 08:01:04

Csalás:) Ez is, hogyan romlott el? Már ezek szerint vagy 2 éve tudtál a hibáról, mire odáig jutottál, hogy nem indult:)

Roll1983 2012.06.11. 08:17:58

A józanabbik énem autóvásárláskor rákeresett Avensis kombira, 2003-2004 körülire, de miután megnéztem, hogy a belseje számomra milyen elfogadhatatlanul ronda lemondtam róla, és ennek az asszony is örült. Rövid az élet ahhoz, hogy olyan kocsit használjak, amit nem szeretek. :) Európában élek európai autót használok, így olcsóbbak az alkatrészek.

Layosh 2012.06.11. 08:22:31

Én rájöttem, hogy miért nem romlanak el a Toyoták!
Egy hónapja vettem meg első Toyota Corollámat, első látásra megtetszett, olyan vagánynak kinéző kis kocsi, ráadásul full extrás.
Azóta ugye figyelem az utcán a testvéreket (Toyota Corollákat a félreértések elkerülése végett). Majdnem mindegyikben idősebb Hölgy/Úr tekeri a kormányt, nem nyomják neki, nem vagánykodnak. Úgy látom, hogy a Toyota a megfontolt emberek autója, bár én azért élvezem, hogy simán letudok előzni miden tötymörgőt.

clior 2012.06.11. 08:23:47

Eddig sem es ezt kovetoen sem tudom szeretni a Toyota termekeit. Egyszer megprobaltam, de nagyon megbantam. Biztosan pont belenyultam, de nem gyozott meg, sot egy eletre elvette a kedvem a markatol. A Francia ellenesseg pedig felhaborit minden alkalommal!
Szep csendben megjegyzem, hogy tessek tobbet LATNI az utakon -itthon, kulfoldon es a vilagon-, nezzuk csak nagy nyugodtan, hogy milyen autok vannak az utszelen lerobbanva. Nekem Europaban feltunoen sok a Nemet termek, ezek kozul is az agyonhajtott premium..., a vilag masik oldalan pedig hiszitek vagy sem, de a Japan vasak vannak tobbsegben, igaz ott nincs Francia.
Eloitelet nelkul a mai gepeket osszevetve nincs Japan minoseg mar, de technikailag is eltunt az elony.
Emiatt szeretem a joaru Francia autokat.

szszg 2012.06.11. 08:26:20

Hoppá, nekem Szutyuki Swift 1.6, ugyanezt csinálja, minnél melegebb van, annál inkább "katt" a gyújtásra, nem indul.

Akkor megnézetem a kapcsolót. :-)

W84IQ 2012.06.11. 08:40:43

@Lookie: már az AutoBild-en is fikázzák a VW 1.4TSI motorjait, mert nevetséges kilométer-teljesítmény után elszakadnak a vezérmű láncok. Érdemes lesz rá odafigyelni.

www.autobild.de/artikel/vw-1.4-tsi-probleme-mit-steuerketten-2892135.html

droland 2012.06.11. 09:25:22

Ha van egy 2000res kiadású, újonnan vásárolt, az elejétől oktató autónak használt "nulla" felszereltségű Peugeot 206 1.4hdi 8v 68le, 2010-ben lett leadva családon belül a kisebbik lánynak, jelenleg 380.000km (360.000km oktatás bunkókkal tele) van benne és egyszer volt 30.000ért egy hátsóhíd felújítás és az oktatás miatt természetesen 2x kuplung, de a közel 400.000km alatt egyszer sem hagyott ott az úton, a szelepdekli csavar egyszer sem lett megbontva, gyári turbó, gyári szivattyú, akkor ez most jó vagy rossz?

droland 2012.06.11. 09:27:12

UI: Nem kettőstömegű változat...

D4D 2012.06.11. 10:09:23

@Pirx pilóta:

Ezt eddig még nem hallottam az E11-ről, ellenben azt igen, hogy villamosági oldalon elég szar.

D4D 2012.06.11. 10:13:51

@dhrbikes:

Kuplung és szerkezet csere.
- Nem akarom anyukádat bántani, de ez nem biztos az autó hibája.
Előző Toyotámon (CarinaII SDX CT150) a kuplung félmillióig is elment. Igaz, 375-nél elkezdett hidegen nagyon enyhe hangja lenni a nyelestengely csapágynak.

Ékszíj szakadás.
- 2 évente cserélni kell

D4D 2012.06.11. 10:15:35

@Urakura:

JT kontra SB (GB?)

Valóban a JT-s alvázszámúak jobbak. Nagyságrendekkel.

De egy angol Toyota még így is kenterbe ver egy Opelt (WOL), a Vectrát is.

D4D 2012.06.11. 10:23:35

@StalkeR:

D4D-nek van egy hibája, hogy melegen nem indul. Első körben elég az injektorokat kifújni, de nézd (nézesd) meg, van e a csúcsban fémreszelék. Ha van, akkor már nagy a baj, de nem reménytelen.

Hibakódnak ilyenkor a nyomástartó szelepet hozza, előszőr csak próbáljatok bele egy másikat (ha van a polcon), ha így sem indul, akkor a magas nyomású üzemanyagpumpánál van a baj. A wankel-szivattyú szorult meg.

Nekem ők csinálták meg. www.mpdiesel.hu/

Dr. GGG77 2012.06.11. 10:26:19

Ha egy kicsit is az eszemre hallgatok az egész TC-s flottából azt hiszem ez az autó kéne a legjobban.

D4D 2012.06.11. 10:29:33

@Csizirájder:

Nme rosszak, hidd el. Viszont a CT150-est a mai napig visszasírom.

www.flickr.com/photos/triggerscarstuff/4621577882/

D4D 2012.06.11. 10:33:36

@Quarius_: Az, hogy francia semmit nem jelent, feltételezem, hogy a Japán cégeket sem zárta ki a Toyota versenyeztetés köreiből.

Annyira nem, hogy a Corolla-ból van olyan, amelyik 1.9-es francia szívódieselt kapott. Nem is vettem meg.

D4D 2012.06.11. 10:42:16

@Csizirájder:

Nekem 7 lufi van benne. Digiklíma nincs, de minden más, mi 200-ben elvárható volt, ott van.

Enyim famintás. Műszerfal is, kormány is. Nem láttam még másik ilyet.

D4D 2012.06.11. 10:44:16

@ne most: Fogyasztás 6,0. Tolom. Sok? Majd két tonnás dögtől? 300 ekm-el?

D4D 2012.06.11. 10:50:09

@Szabványok: A kettőstömegű sajnos egy típusbetegsége.

Át lehet barkácsolni bele az újabbét.

Poita not Peter! 2012.06.11. 10:53:40

Nekem belpiacos Toyotám van és ezentúl is japán belpiacos autóm lesz. Európai autó-mindegy milyen márkanevű-soha nem ér fel ezekhez.

D4D 2012.06.11. 10:54:50

@ne most:

Tudtommal a d4 turbós, benzines. (Nem a D4D)

D4D 2012.06.11. 10:57:05

@csrudi:

a jó magyar utaknak köszönhetően hátsó stabilizátor gömbfejek cseréje.

- Nekem csak stabi, illetve stabigumi. Gömbfejhez nem kellett nyúlni. Pedig járok szar utakon.

D4D 2012.06.11. 11:00:05

@Layosh:

a Toyota a megfontolt emberek autója, bár én azért élvezem, hogy simán letudok előzni miden tötymörgőt.

- Megpakolt Avensissel esőben országúton tudok menni 94-es átlagot. (Kaputól kapuig, 200 km). Megfontolt-e vagyok?

Kutykuruty 2012.06.11. 11:01:07

@Picollo2: Én azért is szálltam ki ebből a vitából, mert értelmetlennek érzem, hogy bizonygassam, hogy jó autó. Nekem megfelel, ezért nyúzom már a negyediket. Befér a családom, akkor is ha síelni megyünk, befér a felszerelésem ha dolgozom. Egy ekkora benzines kombitól bárki bármit is mond a 7,8-as átlag rendben van. Nekem a menetdinamikája megfelel, pedig rendszeresen nyomok 1200-1500km-es utakat. Az én anyagi lehetőségeimet nem feszíti túl. Nem kell hitelre vásárolnom, jó áron el tudom adni, alkatrészre nem kell költenem, a Casco havi 7000 Ft. Márkaszervízben egy kötelező átvizsgálás 38-40000 Ft. (kb. mint a céges Focusaim).

papptibi 2012.06.11. 11:01:35

@ANTI-SQUIRREL: Igyekszem tönkretenni, és akkor jobban szétszedem egy poszthoz, jó :)

StalkeR 2012.06.11. 11:25:52

@D4D:
Apa autószerelő, én csak írok ide vaktában!:D
A motornak, adagolónak, nagynyomású cuccoknak, idáig semmi baja 100e Km van benne.Vagy a gyújtás kapcsoló betét, vagy ez a biszbasz van elkopva nekünk is.Néha az önindító hoz se jut el a delej. Amelyik e12-es Corollában van Security LED és néha villog pirosan, abban tutira van riasztó is?A kocsit még nem sikerült beriasztani egyszer sem.

D4D 2012.06.11. 11:36:39

@StalkeR: Örülök, hogy nem üzipumpa. 100 ezernél még mondjuk korán lett volna.

A piros villogó LED tudtommal az indításgátlóval van kontaktban. Létezik belőle olyan is, ami csak akkor indul el, ha az ellendarabot magadnál tartod. Ilyen Corolla van a családban, de azzal ritkán járok.

StalkeR 2012.06.11. 11:45:38

Nem tudom, a kocsikulcs mellett nincs egyéb mágnes vagy akármi, ami az indításgátlóhoz kellene. Amúgy jó kocsi nagyon, csak ezt a kis 1.4-es motort pörgetni kell, hogy menjen. Fogyasztása is baráti, 8légzsák, digitklíma, faberakás, szóval szépen felszerelt. Csak ezt a hébe-hóba előjövő nyűgjét kellene megcsinálni...
Köszi a segítséget!

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.11. 11:49:55

@golya80:
Nem akarlak elkeseríteni, de a céges autó nyomába sem ér a Suzuki vagy Toyota.

ne most 2012.06.11. 11:54:04

@D4D: Nagyon izgalmas lehet a 6l/100km-el menni, a csaj biztos ott sikit melletted igatottan, hogy átértek-e egy zöldlámpán.

golya80 2012.06.11. 12:00:56

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: Nincs igazad, ugyanis azt mindenki tudja már , hogy "olyan nincs,hogy egy Corolla nem indul!!!!!!"

Ha nem így lenne miért mondaná a bácsi a TV-ben? Vagy azt, hogy a kutyának meg "csak a suzuki,azt szereti!!" Ha nem lenne igaz, nem lenne benne a TV-ben! :D

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.11. 12:01:53

@ne most:
Mert az aztán kurva nagy királyság, hogy ötezerrel mentél a parkolóházban. Remélem, akkor is így tolod, amikor zöld van a gyalogosoknak.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.11. 12:03:00

@golya80:
Bocsesz, félreértettem, és teljesen igazad van:)

ne most 2012.06.11. 12:31:16

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: Az guminyikorgás, amit a parkolóban hallasz a toyotád béna futóműve, mikor kanyarodni próbálsz vele. Hiába mész bármilyen lassan, még állóhelyzetben is nyikorog.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.11. 12:37:50

@ne most:
Barátom, egyrészt nem Toyotám van. Másrészt abból már kinőttem, hogy arra recskázzak, mennyivel megyek; hogy olyan pinákat szedjek fel, akik az autómra nedvesednek; és abból is, hogy arról vitatkozzak, milyen a jó autó.

ne most 2012.06.11. 13:04:48

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: Miért jöttél ide, azt hitted nyugdijemelés van? Esetleg könyvelők értekezlete?

dhrbikes 2012.06.11. 13:07:47

@D4D: Egyetlen másik autóban sem volt ilyen gondja, sőt, ez huszonezer km-nél történt, tehát azóta ismét tönkre kellett volna mennie.
Egy ékszíj nem megy tönkre két év és 25000 km alatt, ne fárassz ilyennel. Legalábbis Daciában, Fiatban Renault-ban és Peugeot-ban nem (ezek vannak/voltak még itthon). Ha meg igen, akkor az egy alulméretezett sz*r.

dhrbikes 2012.06.11. 13:12:41

Ne érts félre, van olyan Toyota amit megvennék, ha lenne rá pénzem, de azok jellemzően japán gyártásúak. (Prius, Camry, Illetve a Lexus LS vagy IS)

A Toyotákban is jellemzően a Valeo cuccok döglenek meg, bármennyire is szídják, a Bosch lényegesen jobb. Példa: Peugeot 207, amelyik igen jó eredményeket ér el megbízhatósági statisztikákban, szinte az összes elektronikus alkatrésze Bosch.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.06.11. 13:52:41

@D4D: Most épp a job hátsó ablakot nem húzza fel, ha rápittyentem a központi zárat. :-D De az elmúlt évben gyűrűztük már, cseréltünk szelepet, lambda szondát, Ennek ellenére emelkedőm még mindig kigyullad a check engine, illetve valami hővédő lemez is elszabadult a motorban, illetve valami tömítés a kipufogónál. Azon kívül a ködlámpa a verébfészkeket világítja a fán, nem lehet állítani. De amúgy imádom, mert megy mint az áááálat.

D4D 2012.06.11. 13:55:45

@dhrbikes:

Ékszíjnél a vezérműszíjra gondoltam. Azt két évente ki kell (ajánlott) cserélni, akkor is, ha nem éred el a cseréhez szükséges futást.

Sima ékszíjat (generátor, szervó) nem. De azoknak tényleg nem lenne szabad szakadniuk.

Mondjuk egyszer volt olyan esetem, hogy az új fogazott ékszíj 120 km megtétele alatt átfordult, értsd a keskenyebb fele volt kívül. Azóta sem volt ilyen. Betudtuk annak, hogy szarul húztuk meg, bár szerintem simán anyaghibás volt.

D4D 2012.06.11. 14:05:55

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

valami hővédő lemez is elszabadult a motorban, illetve valami tömítés a kipufogónál.
- Elődjénél (CarinaII CT150) a tűzkarika nekem is sokszor elment (kipufogó tömítése a motorból kilépésnél), a végén rájöttünk, azért, mert el volt menve félig az egyik motortartó bak (motor-váltó között), és így a sok mozgás miatt halt a tűzkarika. Az az autó megtanított rá, hogy autó magától nem romlik el, minden meghibásodásnak oka van, még ha az autó másik végén is van az az ok.

Azon kívül a ködlámpa a verébfészkeket világítja a fán, nem lehet állítani.
- Ha gyári, akkor a ködlámpa hátsó falán kívülről találod az állítóját. Le kell szedni hozzá minimum a burkolatot a lökös aljáról. 90%, hogy így van nálad is, Ave-n így van. Szopás állítani.

De amúgy imádom, mert megy mint az áááálat.

dhrbikes 2012.06.11. 14:06:32

@D4D: Nem vezérműszíj, hanem a hosszbordás, ami a generátort meg a klímakompresszort hajtja.

A motor az teljesen jó amúgy, mert ez az 1l-es láncos vezérlésű, meg az év motorja is volt. Picit gyenge, nem érezni a 70 le-t, de legalább keveset fogyaszt.

Node a vezérműszíjnak sem lenne szabad elszakadnia, meg főleg nem kétévente cserélni.
A "sz*r" Peugeot-mat tudom ismét példának állítani, abban a HDi motornak 240000 km a vezérműszíj csereperiódusa, vagy 8 év. Biztonság kedvéért 160000-nél szokták javasolni a cseréjét.

Csizirájder 2012.06.11. 15:03:58

@D4D:

Sajna a D4D-nek is ez a kettős tömegű lendkerék a zsebbenyúlós része, ha cserélni kell. Amúgy biztosan nem rossz szerkezet, ha időben cserélve vannak a szűrők és nem szutyok üzemanyag megy bele. Hú, ez a Carina II szép darab, még az az igazi kocka belülről is. :)

Csizirájder 2012.06.11. 15:10:05

@D4D:

Hmmm... valamelyik kecskeméti kereskedésben láttam egy 2.0 Avensist hasonló belsővel, meg is lepődtem hogy van ilyen.

D4D 2012.06.11. 15:11:29

@dhrbikes:

Hosszbordás nekem is beszakadozik. Két évet bír az is, utána csere (60-100 ekm éves futás)

Én 115 ezernél cseréltem vezérműszíjat (100 az előírás), és a kiszedett szíjon semmi nincs, hibátlan állapotú.
Ugyanakkor ha kicserélem, akkor szebb lesz a futása. A romlást nem veszem észre, csak a hirtelen javulást csere után.

Az előírás lehet azért olyan sűrű, mert esetleg így kizárja az extrém üzemeltetésből származó veszélyeket is.

Csizirájder 2012.06.11. 15:26:52

@D4D:

Nem merném rá 100%-ig mondani hogy volt benne, de úgy rémlik hogy igen. Meg talán bőr belseje is volt.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.06.11. 17:29:59

@ne most:
Odabasztál az érveléseddel, ez igen:) Toljad a szakadt szarodnak, és álló fasszal pattanj ki a Tecsónál, mert át tudtál menni az összes piroson, és minden óvodást eltiportál a pláza parkolójában. Ez Sumaker veszett el benned, rajjebarom.

lacekos 2012.06.11. 17:39:04

Nem vagyok biztos benne, hogy valaki idáig elolvassa a hozzászólásokat, de a Zsiguli+Lada után volt egy 1.3 Corollám imádtam,és tényleg mini költséggel üzemelt.Most,pár hónap múlva 10 éves SEAT León-nal közlekedek, de vele is jók a tapasztalataim. Ugyan fék betétek+tárcsák kb. 60 e km, meg néhány izzó csere,de most is kiváló! Persze tudom nem Mercédesz!

vigzo 2012.06.11. 17:51:35

Nekem egy 1987-es (!)Toyota Camrym van. Nem foglalkozom sokat vele, csak a folyadékokat (benzin, ablakmosó, hidraulika olaj és néha motorolaj) töltöm bele. A hibalista azalatt a 13 év alatt amióta használom: vezérműszíj szakadt kb 200e után, gyújtáselosztó elöregedett 20 év körül, kipufogó részei többször, több helyen, kuplung hidraulika tömítései kétszer (élmény volt javítanom), meg a generátorban elkopott valami amit így cserélni kellett. ez ha összeadom kb 100-150 eFT volt. A többi javítás mechanikai sérülésekkel függött össze. A motoros tükormozgatás meg az egyik ablakemelő már nem megy, korrodál, 10 liter körül fogyaszt kb negyedmillió km után.

Tartok tőle ha veszek most egy 10 év körüli BMW-t nem úszom meg majd ennyivel. Pedig veszek :)

ne most 2012.06.11. 20:37:05

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.: Te nyilván nem értesz a szóból. Ez azért tüntesd fel legközelebb gróf úr. Sok sikert a párkereséshez.

ne most 2012.06.11. 20:38:31

@Csizirájder: A kettős tömegű lendkerékbe nem kell szűrő és üzemanyag sem. Remélem időben szóltam.

xfile 2012.06.11. 21:56:08

Gyártottak a hondánál egy típust, amit streamnek hívtak.2001-ben az 1,7-es verzió már euro4(!!!)normás volt.Meghibásodásáról nemsokat olvasni, pedig csak egy japánban gyártott Honda volt.Ehhez képest a toyota mit akar????Tehát sztem.vannak még japán autók a Toyotán kívül is.

igazi hős 2012.06.11. 23:23:54

@ne most: Szerintem rajtad kívül mindenki értette, hogy a "szerkezet" az autót jelenti. Vagy legközelebb rakj ki egy szmájlit, hogy mi is úgy értsük, mint te.

C@raVWelle 2012.06.11. 23:27:05

Háát király lehet attól félni, h mikor fog lerobbanni a kocsi... valahogy bennem nincsenek ilyen érzések, pedig egy húszonsokéves német (VW) kisbusszal járok..:P (volt már probléma, de elég olcsón meg lehetett csinálni mindent)

Csizirájder 2012.06.12. 00:38:06

@ne most:

Nyilván a D4D motorra vonatkoztatva írtam, nem a lendkerékre.

kitiltott, de seráfütty 2012.06.12. 00:43:46

@xfile: Jópofa anyuka autó, mifelénk a szigeten járkál belőle pár darab. Meg még más beteg japán belpiacos vackok is, aminél meg kell említeni a 90-es évek közepén gyártott Mitsubishi RVR (Space Runner) családi gépet, ami hamarabb volt "4 ajtós", mint a Hyundai Veloster...

Bár ugyanolyan kreténül néz ki az aszimmetria :)

Más. Annyira vicces, ahogyan a kedves kommentelő társak képesek halálos komolysággal kiejteni a szájukon, hogy már elment "majdnem 100 ezer kilométert" a kocsijuk különösebb gond nélkül...

Hát be is baszna, ha 200 ezer kilométeren innen bármi komoly baja is lenne egy akármilyen modern (90-) autónak. Fel is gyújtanám a Rönót, ha így 170 ezer táján elkezdene szarakodni. Bár ehetne kevesebbet... Mondjuk van rá elvi esély, hogy nem a tökéletesen megfelelő Denso gyertya van benne, most, hogy elgondolkoztam...

golya80 2012.06.12. 10:55:04

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.:

"Másrészt abból már kinőttem, hogy arra recskázzak, mennyivel megyek; hogy olyan pinákat szedjek fel, akik az autómra nedvesednek; és abból is, hogy arról vitatkozzak, milyen a jó autó."

Ez rohadt jó!:D

Prérifarkasz 2012.06.12. 10:58:45

20 éves olasz autó, most cseréltem kormányművet, kicsit szivárgott az olaj, kormányzáson nem igazából lehetett észrevenni, csak most érzem, hogy egy jó állapotú be lett téve a különbséget. Igazából még évekig el lehetett volna vele járni. Ősszel újíttattam fel két féltengelyt, néha recsegett már ha teljesen kitekertem a kormányt - ezen is lehetett volna még nyugodtan takarékoskodni, mint ahogy a sok okostojás magyar teszi is, ezen spórol, vagy mert nem telik rá, vagy mert "minek költsek rá, gurul még" elvet vallják. Aztán majd egy szerencsétlen későbbi tulajdonosnál meg majd tizenévesen esik szét...
Természetesen 20 évesen már minden kopó alkatrész, elöregednek a gumi- és műanyagalkatrészek és az acél is elpárolog (oxidáció).
A kuplung szerkezet tönkremenetele 4 év után azért elég kellemetlenül érintett (rugótörés), igaz, hogy jellemzően városi használat, sok kuplungolás, de akkor is... És minő véletlen, az én kuplungszerkezetem is Valeo márkájú volt... ;)

Wolfram 2012.06.12. 18:38:13

Piackutatóként, egyszer régen felvetettem, hogy a hibastatisztikákat (lásd ADAC) a célcsoport és annak felhasználási szokásai függvényében kelen vizsgálni. Ez Németországban még jellemzőbben tipikus, mint nálunk. Egy Carina II-ben döcögő Grossvater vagy egy 316-os BMW-t taposó teenager nem ugyanolyan stílusban gyilkolja a gépet és nem is úgy tartja karban.

indapass90210 2012.06.12. 19:46:41

Miért nem lehet kommentelni a tanácsokat?

Alf (törölt) 2012.06.12. 19:59:10

igen, a citroenen a díszléc zörgése is elromlás, a toyotán csak az, ha már végleg nem indul be.

Super aGyuri 2012.06.13. 08:49:33

Végigolvasva a hsz-okat, megfogalmazódott bennem egy kérdés, a futásteljesítménnyel kapcsolatban. Minden nap autóval járok (dolgozni). Autóval járok vásárolni. Hétvégenként a családdal autóval megyünk bevásárolni, általában vmelyik hiperbe, agglomerációba. Van egy pici üdülőingatlanunk Almádiban, legalább ötször lemegyünk egy évben. Plusz nagyon ritkán külföld (Prága, Bécs) is. Hellyel-közzel vannak vidéken (Szeged, Miskolc) tárgyalásaim. Évente legalább egyszer konferencia vmelyik egyetemen (Pécs, Szeged). Ezzel együtt NEM TUDOK 15000-nél többet menni egy évben. Ez ugyanis Magyarország. 200 km, és az országhatárnál vagy...
Hogy csináljátok a százezreket? Húsz év alatt autóztam kb kétszázezret... tizenegy különböző autóval. Itt mindenki árufuvarozó, sales rep és/vagy taxis??? Ha én megunás miatt eladok egy autót 2 évesen, 30 ezer km-rel, azt nyugodtan megvehetitek! Óra nincs visszatekerve, két olajcsere megvolt, márkaszervizben.

Super aGyuri 2012.06.13. 08:52:33

...ehhez képest a kis csomagtartó, második gyerek születése miatt 25 hónaposan, 27 ezerrel eladott Subaru Imprezámat féláron alig akarták beszámítani... aztán négy hónapig állt a kereskedésnél, mire nulla haszonnal továbbadták. Hát itt mindenki hüjjje? :)))

Super aGyuri 2012.06.13. 08:55:51

...vagy csak én vagyok az, hogy mostanáig ragaszkodtam az újautókhoz? Na, idén vettem egy volt bérautót a Porsche Pesttől (Exeo), 1 évesen, horrorisztikus 30 e km-rel (ebben volt a legkevesebb km, volt amelyikben ugyanennyi idősen 50 ezer volt... hogyan???), most majd megtanulom, milyen a spanyolok istene.... Majd mesélek ;)

Alf (törölt) 2012.06.13. 09:17:55

@Super aGyuri: ez érdekes, én otthonról dolgozom, városban jobbára bicajozom, viszont szoktam kirándulni külföldre és így évi 11.000 km-t megyek veterán autómmal.

gmondi 2012.06.13. 10:37:35

@Super aGyuri: Én nem autóval járok dolgozni, évente több alkalommal megyek Bp-Debrecen-Bp, és Bp-Szeged-Bp utakat. A családom is vidéken lakik, és évente egy-két külföldi út is becsúszik (munka vagy nyaralás).Ja, és nyaranta legalább 4-6 alkalommal megyek a Balatonra (többször is, csak nem mindig a saját autómmal) Tavaly évi 12 ezret mentem, előtte hasonló feltételekkel 20-at. Azért egy Debreceni út oda-vissza 500 km, szóval összejön az...

shiNIN 2012.06.13. 15:47:22

@Super aGyuri:
A párom motorral jár munkába, most már csak huszonkevés km távolságról (kisebb távnál be se indítanánk benzinmotort). Ezzel meg egy kis túrázással összejön évi 20 ezer. Ha rendesen járnánk túrázni, több lenne. Igazából egy hétvégén (kényelmes, sőt sokak szerint lassú tempóban) akár 2 ezret is bele lehet nyomni egy járgányba, csak pénz és idő legyen. De évi 10 ezer úgy érződik, hogy szinte sose megy az ember. vagy nagyon rövideket.

Amúgy mi Yarist akarunk majd venni, s évi párezret használni. Csak ha nagyon hideg van télen vagy hó vagy valami nagyobb cuccot el kell hozni valahonnan. Persze nagy hóban az se fog tudni feljönni a házhoz a meredek földúton, de ilyen az élet, azt simán beáldozzuk a fogyasztás oltárán. A garázsba úgyse férne be, az a motoroké, s utóbbiak fogják az élvezetet biztosítani. Van, amikor egy autónak csak az a szerepe, hogy évi párszor megoldjon egy olyan helyzetet, amit a motor nem tud. Erre felesleges sokat költeni. Nyilván nem újat veszünk.

don't 2012.06.13. 18:05:40

@shiNIN: Ha nagyobb cucc miatt veszel autot,akkor az ne Yaris legyen...;-)Teli hasznalatra diesel se jo valasztas mert megyfagysz benne,10km utan lehet hogy tenyernyi reszen mar kiolvasztja az ablakot.

Super aGyuri 2012.06.14. 08:08:36

@shiNIN: Valószínűleg a hétvégi "pihenések" (menjünk ki Szentendrére - á, messze van :)) miatt lehet, hogy tartom az 1200 km/hó futásteljesítményt. Anyukám is, apósom is Budán lakik, mi is.
Szerintem jó választás a Yaris, de ebben Andzsin fórumtársunk az autentikus forrás. Ő mondjuk esküszik a japán gyártású japán kocsikra - kis kategóriában a vámok miatt ilyet már nem nagyon forgalmaznak... Talán német importból még egy Daihatsu Siriont vagy Teriost ki tudsz fogni, illetve a Siriont pár éve Subaru Justy néven is próbálták itthon forgalmazni (alapáron négymillióért nem nagy sikerrel). Ezeket érdemes figyelni a hasznaltauto.hu-n, esetleg mobile.de-n.

Alf (törölt) 2012.06.14. 10:18:17

Ja és még egy tipikus francia-előítélet:
Gondolom, egy Citroën XM-mel hamar bekövetkezett volna a megkönnyebbülés, de ennél a Toyotánál sehogy sem akart megtörni a jég.

A citroen xm-et 1989-2000-ig gyártották, az avensist 97-ben kezdték gyártani.

Lazán hasonlítsunk össze egy japánt és egy tíz évvel régebbi franciát, hátha bebizonyosodik, hogy a francia a szar. persze csak "Gondolom" mert soha nem volt a cikkírónak XM-je.

Alf (törölt) 2012.06.14. 10:19:41

általában a legtöbb francia autót szidó embernek az ismerősének a rokona hellott olyanról, akinek a tesójának a citroenje nayon megbízhatatlan volt, pedig maga szerelte.

Nivta 2012.06.14. 13:15:25

@Alf:

"A citroen xm-et 1989-2000-ig gyártották, az avensist 97-ben kezdték gyártani.

Lazán hasonlítsunk össze egy japánt és egy tíz évvel régebbi franciát, hátha bebizonyosodik, hogy a francia a szar. persze csak "Gondolom" mert soha nem volt a cikkírónak XM-je."

Én sem értem ezt a dilettáns Papp Tibort!
Köztudott,hogy a Citroenek hosszú évtizedek óta a megbizhtósági listák éllovasai.Nem volt ez másképp 1989-ben sem amikor az ADAC hibalistán mindenkit maga mögé utasító,a minőség etalonjának számító XM árnyékában éppen valami Lexus LS 400 nevezetű szarral probálkoztak lekoppintani a legendás francia megbízhatóságot,a sor legvégén kullogó egyéb Toyota modellekről nem is beszélve :)))

" általában a legtöbb francia autót szidó embernek az ismerősének a rokona hellott olyanról, akinek a tesójának a citroenje nayon megbízhatatlan volt, pedig maga szerelte."

Van egy ennél is hülyébb fajta,aki bedől az autós szaklap,a nemzetközi hibastatisztika vagy az internet nevű baromságoknak ahelyett,hogy csak rád hallgatna:)

igazi hős 2012.06.14. 17:18:15

@Nivta: Nem, a Citroenek még egy darabig nem fogják megingatni a "Toyota nem romlik el mítoszt" (arra csak a Toyota képes), de a németek szintjét már simán hozzák, legalábbis az ADAC számai szerint. De gondolom ezek nem azok a nemzetközi hibastatisztikák, aminek te bedőlnél. (Tennék ide egy számjlit, de úgy emlékszem veled igazán nem lehet viccelni.)

Családapa+géptervező mérnök 2012.06.15. 13:48:11

Sziasztok,

hasonló tapasztalataim vannak, mint a cikk írójának.
Az első autóm egy benzines 98-as avensis, melyben szintén csak a gyújtáskapcsolót kellett javítani 60 ezer km alatt.
Ez nem került 5000 forintba sem. A mostani autóm is Avensis, 98-as dízel. Vásárláskor a termosztátot kicseréltük és más semmi!Fékbetétet és kuplungszettet sem kellett cserélni, csk olajat és olajszűrőt! Teljesen igénytelen, sokszázezer kilométert futott már és minden működik rajta!
Kopással fog tökremenni, elkoptak az ülések, a belső teret a gyerekek csokifoltjai díszítik. Nem adjuk el. Egy mai autónál csak az olajcserénél egy tucat szabványt kell áttanulmányozni, nehogy valamit tönkretegyen a nem megfelelő olaj. Az üzemanyagról nem is beszélve. Ezt az autót arra tervezték a 90-es években, ha majd elfogynak a fosszilis üzemanyagok, elmegy tiszta étolajjal vagy elvileg fagázzal és néhány százalék beporlasztott üzemanyaggal is. A t. szerkesztőknek üzenem hogy vegyék figyelembe a következőket, amikor egy új modell tesztvezetése után írják -gondolom, nem kevés márkakereskedői nyomásgyakorlás hatására- hogy "a fogyasztása fantasztikus, 7 liter alá is lement, vegyesben"
1, a benzines 1,6 Literes 4A-FE motorral felszerelt öreg leharcolt Avensissel 5,6-6,5 liter között közlekedtem vegyesben,
a dízellel 4,2-5,6 Liter között, nagyrészt városban!
A teljes futásteljesítményre vetített átlag az utóbbi autónál 5,4 l/100 km.
Ha ez végleg nyugdíjba vonul, nagy gondban leszünk.
Újabb Avensis modellt már nem vennék, a hallott és látott negatív tapasztalatok alapján.

Alf (törölt) 2012.06.15. 16:28:50

@Nivta: ezek szerint neked sem volt citroened...

ap · http://premiumlivesets.hu 2012.06.15. 19:58:03

3 éve mikor kocsit vettünk a végére 2 alternatíva maradt. avensis vs corolla.
mindkettő hasonló paraméterekkel bírt, 2003-2006 közötti, dízel, max 1,4-1,6 disel.
a végén 1 dolog döntött. felnyitottam pár magyar autókereskedőt, pár németet és még párat innen a környező országokból. beírtam a paramétereket és megnéztem a találati listát.. kb 70/30%-ban több avensis-t adtak el mindenhol. ezen meglepődtem, és végül emiatt nem is mertünk avensis-t venni. maradt a corolla.

2005-ös 1,4 d4d évi 25-30e km-rel. azóta fékbetéteket cseréltünk és izzókat. most lesz esedékes a 4 féktárcsa. ezt is hozzászámítva eddig összesen 100-ban volt benne és már 150e km-nél járunk. meghajtva ingázásra nincs használva, viszont ezzel járunk nyaralni külföldre és belföldre. a váltóáttételezésen kívül nincs más bajom vele (40-50-nél már 5.ben ketyeg, autópályán 130-nál 6,5-7l-t bekajál. szerencsére az átlag csak 4.9 90-es utakon járva)

az indítójának bizonytalanságainak számát egy kezemen meg tudom számolni... jellemzően -15° alatt valamint napon hagyva 35° felett..

biztos van jobb, biztos van kevésbé romló, biztos van ebből is szar, de azért vettük h pár év múlva még jó áron el tudjuk adni és addig se kelljen sokat költeni rá. ennek a célnak pedig tökéletesen megfelel. emellett megbízhatóan elvisz a-ból b-be, és vigyáz az egészségemre, mert az 1.4-es motor nem enged merész manőverekbe bele :D

Nivta 2012.06.15. 23:37:58

@igazi hős: "de a németek szintjét már simán hozzák, legalábbis az ADAC számai szerint. De gondolom ezek nem azok a nemzetközi hibastatisztikák, aminek te bedőlnél. (Tennék ide egy számjlit, de úgy emlékszem veled igazán nem lehet viccelni.)"

Dehogynem lehet...
Jópofa vicc például,hogy szerinted az XM és más régebbi Citroenek bármilyen relevanciával bírnak a jelenkori hibastatisztikákat illetően.

@Alf: "ezek szerint neked sem volt citroened..."

Tényleg nem.De tartok tőle ha lett volna az sem igen változtatott volna a régebbi Renault-ok és Citroenek gyalázatos nemzetközi hírnevén. Mármint ami a megbízhatóságot illeti.
Szándékosan nem írtam franciákat mert a Pözsó mindig is nagyságrendekkel jobban állt e tekintetben.

igazi hős 2012.06.16. 01:24:35

@Nivta: Elég zavaró, ha már ezt sem tudod, melyikünk mit írt. Te hoztad elő az ADAC statisztikát. Ami valóban nagyon releváns ha tíz és húszéves autókról beszélünk. Bár ha hozol egy ADAC statisztikát ebből az évezredből a legendásan megbízható kettes Golfról, akkor igazat adok neked.

D4D 2012.06.16. 12:29:16

@ap: 1.4 D4D 130-al pályán el kell menjen 5,5 - 6 között.

Főleg, ha mint írod, a 4,9-es átlag is megvan 90-nél.

Nivta 2012.06.16. 12:51:10

@igazi hős:

:"Elég zavaró, ha már ezt sem tudod, melyikünk mit írt. Te hoztad elő az ADAC statisztikát. Ami valóban nagyon releváns ha tíz és húszéves autókról beszélünk."

Neked értelemszerűen irreleváns,hiszen szemmel láthatóan fingod sincsen arról,hogy az ADAC-lista több mint három évtizede létezik:

www.toyota-prospekte.de/index.php?page=Thread&postID=593

"Bár ha hozol egy ADAC statisztikát ebből az évezredből a legendásan megbízható kettes Golfról, akkor igazat adok neked."

Ember legyen a talpán aki rájön,hogy a kettes Golfot miként sikerült idekeverned.(Bár az XM-kapcsán meg a mai Citroenek szereplését sikerült elővenned.Nyilván ez a baromság nálad oda-vissza működik.)Az viszont a napnál is világosab,hogy ritka fárasztó vagy.

igazi hős 2012.06.16. 20:10:38

@Nivta: Meghajlok a tudásod előtt, most már csak azt mutasd meg, melyik ADAC tesztben szerepelnek 20 éves (de akár 10 éves autók). Vagy inkább mondd el újra, hogyan kell birkavesével földrengést megelőzni.

Nivta 2012.06.16. 21:23:38

@igazi hős:
"Meghajlok a tudásod előtt, most már csak azt mutasd meg, melyik ADAC tesztben szerepelnek 20 éves (de akár 10 éves autók)"

Én viszont elképedek attól a páratlan ostobaságtól ha valaki húsz évvel EZELŐTTI hibastatisztika emlegetésre húsz éves autók tesztjét kezdi keresni.

" Vagy inkább mondd el újra, hogyan kell birkavesével földrengést megelőzni."

Lehet elmondom mert ahogy elnézem te símán meg is próbálnád:)

ap · http://premiumlivesets.hu 2012.06.16. 21:40:18

@D4D: literre sosem mértem, de amikor itt a környéken járkálok ahol csak 90km/h-s utak vannak akkor az átlagfogyasztás több havi rohangálás után is csak 4.9. Amikor külföldi útra megyünk akkor ez(!) a 4.9 felmegy 5.4-5.5-re. Egyszer fordult elő hogy lenulláztuk egy ilyen út előtt az átlagolót és akkor 5.9 jött ki (de ebben benne voltak a megállók, pihenők, határon való araszolás, forgalomkorlátozás, 110-es útszakaszok, stb.) tehát 130-nál (na jó csalok mert ez általában 140-et jelent fixen :D ) megvan a >6.5. Ilyenkor az óra már 3500 körül/felett áll ami egy ilyen dízel fogyasztásában már látszik. +1 sebességgel vagy kicsit eltolt áttétellel mindez orvosolható lenne...

D4D 2012.06.17. 14:04:27

@ap:

3 D-4D van a családban, ebből kettő 1.4-es.

A hatsebességessel tegnap sikerült 5,1-et csinálnom, 130-al. Az ötsebességes is jött mögöttem, az 5,7-el jött.

A 130 kontra 140 felviheti a fogyasztást, mi szigorúan a 130-at tartottuk.

Érdekesség még, hogy a sajátom, egy 2000-es Ave, München felé 6,5-el megy, 150-160-as tempóval, ott kint tankolok, és hazafele ugyanennél a tempónál 5,5-el jövök haza.

Az a kocsi itthon 6,0 - 6,2 között jár. 30-50%-os városi futással.

ap · http://premiumlivesets.hu 2012.06.17. 23:50:22

@D4D: nekünk egy ilyen van (nem pontosan)
katalogus.hasznaltauto.hu/toyota/corolla_1_4_d_4d_terra_m_mt-2127958
lehet h a bőröndök teszik, de családdal tengerpartra menet tuti h megeszi a fenti mennyiséget :)

Alf (törölt) 2012.06.18. 19:00:31

@Nivta: tartsal tole. nekem 2 japan autom volt, osszesen nem voltak annyi idosek, mint a citroenem, megis tobbszor robbantak le, mint az.

bocs, hogy nem olyan emberek megerzeseire hagyatkozok, akiknek semmilyen tapasztalatk nincs az adott autoval (pl cikkironak vagy neked a citroennel kapcsolatban)

shiNIN 2012.06.19. 14:40:51

Holmi kései reagok.

@don't: A Yaris a kapható, nem túl drága, keveset fogyaszt, nem annyira romlékony kritériumok miatt jött számításba. Tudjuk, hogy nem ideális, de nem baj. A csomagtere motor után teljesen jó lesz, több minek, max. elkérjük a szomszéd utánfutóját :D
A hegyre nem fog feljönni hóban, de csak amiatt nem veszünk terepjárót, ellesz lent is.
Nem dieselt akarunk, hanem benzineset, a kicsit.
A hideg különben nem szempont, ha a -7 fokban motorozás (lassan) meg se kottyan, akkor az autóban se fogunk megfagyni, azt hiszem.

@Super aGyuri: Közlöm a párommal ezeket, köszi. Bár ha többet fogyasztanak, nem fognak kelleni neki. Ő ilyen, sportot űz a fogyasztásból.

Nivta 2012.06.20. 21:55:11

@Alf:

"nekem 2 japan autom volt, osszesen nem voltak annyi idosek, mint a citroenem, megis tobbszor robbantak le, mint az."

Hát persze...(Meg ugyebár az öreg szitroennel is nyilván annyit mész mint a megbízhatatlan japánokkal együttvéve.)

"bocs, hogy nem olyan emberek megerzeseire hagyatkozok, akiknek semmilyen tapasztalatk nincs az adott autoval (pl cikkironak vagy neked a citroennel kapcsolatban)"

Nincs miért megbocsátani.Pláne annak tükrében,hogy emlékeim temagad sérelmezted,hogy mások mire hagyatkoznak nem pedig fordítva.

Alf (törölt) 2012.06.21. 18:30:24

@Nivta: nem, az öreg citroennel jóval többet megyek, a japánokat csak télen használom.

A lényeg az, hogy a citroennel törődtek / törődnek
a japánokkal meg nem annyira.

meg is van az eredménye.

bxbreak85 2012.06.24. 10:12:27

Érdekes ez a vita toyota kontra citroen...Most épp olyan helyzetben vagyok,hogy naponta ülök mindkettöben..Az egyik 1.8 vvti ave. a másik bx 1.9 szívó diesel. Természetesen a toyota mérföldekkel újabb és korszerübb autó,de..A kényelem terén óriási különbségek vannak(rugózás,ülés stb) Az avensis ülése többféleképpen állítható mint a bx-é de akárhova állítom mégsem jó.A citroenbe beülve mindig az az érzésem,hogy hazaértem.A toyota megbízhatóságáról még nem tudok nyilatkozni,mert nem sokat mentem vele.. Természetesen a vétel után kapott olajcserét,összes szüröt,klima ellenörzést,gyertyákat,hosszbordás szíjat.Ebben az autóban csak 60-ezer km van,kiváncsi leszek,hogy 400-ezernél is fog-e még müködni.Az öreg bx már bizonyított:434-ezer km alatt soha nem hagyott az út szélén és a kopó alkatrészeken kívül a hidr.pumpa volt cserélve, (a régi kapott egy új csapágyat most az a tartalék)és egy hónapja csapágyas lett az eredeti 27-éves roto adagoló..(volt tartalék, 2 óra alatt kicserélve),2 hátsó rugó munkahenger->(az is csak azért mert a gyár nem csinált 2db 10mm-es furatot a hátsó hídra,hogy a mocskot ki lehessen mosni mellöle-így a só kilyukasztotta az az alut 25-év alatt..)Mellesleg a munkahenger belseje teljesen újszerü volt a tömítö teflon gyürün sem sok kopás látszott.. Akkor biztos szar a citroen? A legújjabb autókat figyelve nekem az a véleményem,hogy a citroen most javul minden szempontból,az eu-ban gyártott japán autók pedig silányodnak..

D4D 2012.06.25. 02:05:54

@bxbreak85:

az eu-ban gyártott japán autók pedig silányodnak..

- Van szerencsém tatósabban használni egy 2000-es évjáratú D-4D Avensist, egy 2006-os évjáratú 1.4 D-4D Corollát, egy 2009-es D-4D Aurist, és egy 3 hónapos Aurist, szintén D-4D.

Tényleg silányodnak.

A legjobban a dolog a Corolla után az Aurison figyelhető meg, csak egy példa: a motortérben a kábelköteg külső védőszigetelése igénytelen, nem takar teljesen. A két Auris között is van különbség:A fiatalabb szerintem hangosabb, valamint egy rezonanciális zörej (márkaszervíz csak tippelget) az újban előjött 6000 km-nél, míg a régiben 60000-nél. Nem elviselhetetlen, de az Avensishez szokott fülemet zavarja.

szikjáró 2012.07.22. 03:05:46

1.9 PDTDI A3
2001
most fordult kétszázezer kilométterbe az összhaladás.
Nagy baj még nem volt, szilentgarnitúra fogyott 3, most jön mindkétoldali kormányösszekötő-csere, féktárcsa+betét egy hete kicserélve.
Régebben előbb leváltottam egy porlasztót is újra (hibakód szerint és szerelő szerint), aztán kiderült, hogy csak az odavezető kábelköteg rossz, a szerelő testi fenyítés kilátásba helyezésére "megvette" az új alkatrészt, és visszarakta a régit+kicserélte a vezeték-köteget, nagyon nem mindegy, hogy párezres, vagy pár tízezres a javítás.
És nem mondom, hogy a német autók jók, valószínűleg belenyúltam.
De nem mondhatom, hogy a japánok, vagy a franciák jók, mert az előbbiből soha nem volt nekem (nem is lesz), az utóbbiról meg végképp letettem, legalábbis ha nem Bosch benne minden villany, de inkább mégsem. Szívtam oroszlánossal (406), Clioval, többé inkább nem. Ezt a szutykot meg addig hajtom, míg el nem kopik, 5.8 l gázolaj fogy százon(teljesen vegyes, 40 fokban, klíma), megy mint a vadállat, nem nagy, nem kicsi, nyomatékos, szeretem.

almaty 2019.09.27. 01:21:42

15 év picasso és avensis. Ég és föld, a toyota javára.
süti beállítások módosítása