Trollválasz: hová vigyem a Cougart?

  2012. május 24. - Winkler Róbert Címkék: totalcar mercury cougar flotta tc flotta

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

Három év és kb. hárommillió forint kellett, hogy a Cougar vezetési élménye elérje azt a szintet, ami kicsivel a vételi állapot felett van. Nehéz összehasonlítani Csikós Puchjával, amiről 2006-ban írta ezt a posztot, és azóta belement egy-két százezer, de ugyanúgy néz ki, mint amikor megvettem, és vezetni sem sokkal jobb. A trollok persze mindig megmondták, hova nem kellett volna vinni: természetesen oda, ahová épp vittem. Úgyhogy most változtatok a stratégián: az internetes közösséghez fordulok, hogy döntse el, mit tegyek az autóval. Előbb azonban összefoglalom, hol járt eddig, és nagy vonalakban mi történt vele.

cougar 02

1.: Base Camp
A Cougart megveszem Mustang Sanyitól. Nagyon imbolyog, kóvályog, nem igazán megy, a féke az első érintésre nagyot harap, de aztán semmit. Van néhány apró hibája, például a jobb oldali ajtónyitó gomb magától visszacsúszik a helyére, de ezt afféle limitált központi zárként is fel lehet fogni. Nem működött a duda, vagy ha igen, szarul szólt, az index még esetlegesebben működött, a féklámpa az előző kettő kombinációja. A motor vízjárataiban egy fél búvárruhányi trutymó nehezítette a hűtést, a hátsó híd ferde volt, az előgyújtást a rossz hűtés miatt levették, ezért pörögni egyáltalán nem bírt a motor,a hűtővíz nem folyt, de fogyott, valószínűleg valami füstölésgátlót is töltöttek az olajhoz, ami hamarosan megette a csapágyakat, lehetetlenül régi lengéscsillapítói voltak, az első mért fogyasztás 23 liter,

Eladásra összetákolva

cougar2 09

 

2.: VMax Zsolt
Zsoltinak egy baja van: egy megbízhatósági modult kéne a fejébe ültetni, mert egyénként jól szerel, azon kevés szerelők közé tartozik, akik olvasnak, és az interneten túrják a szakirodalmat. Ráadásul életem legszórakoztatóbb szerelője, akinél bármelyik látogatás ér annyit, mint a legjobb magyar stand up comedy. Csak ha elmegy a kedve a szereléstől, baszhatjuk az egészet. Márpedig el szokott neki menni.

P1050761

Beszerelt egy motoros antennát, ami végül a Cougar kopogó szellemévé vált. Gázadásra kicsit megmozdul, akkor is, ha a rádió ki van kapcsolva. A legváratlanabb pillanatokban képes megindulni fel és le. Zsolti azt mondta, kontakthiba, mindjárt megnézi - lehet, hogy megnézte, de sosem látta meg.

Mint szerelő, lényegesen jobb, mint a teljes Last Barons és Mustang Sanyi csapata együttvéve, de sajnos az önmenedzselési képesség teljesen hiányzik belőle.

...és kinyomta a gyökér szilóval
Amerikai alkatrészek Zsiguli-árban
Első indítás au új hengerfejjel
V8, pizza, perverz csajok

3.: Last Barons
Az egyik gond, hogy maga VMax Zsolt javasolta őket. A másik, hogy soha nem láttam náluk olyan autót, ami kész lett volna. Úgy értem, elfordítja az ember a slusszkulcsot, és megy vele egy kört, nem kell kalkulálni félrehúzó fékkel és bűvészkedni a váltóval. A saját autóik is mind szarok voltak, egy év alatt egyiket se sikerült kipróbálnom, mert az egyiknek eleje nem volt, a másiknak hátulja, a harmadikban nem volt váltó, és így tovább.

A Cougar lakmuszpapírja, a rejtélyesen liftező antenna csak egy kis fölényes mosolyt váltott ki belőlük: ja, az valami kontakt, mindjárt megcsinálják (azóta is ugyanúgy liftezik). Egy kifogástalan szakember volt a Last Baronsnál, Ricsi, a lakatos, aki tényleg gyönyörűen megcsinálta a tetőt. De már legalább fél éve elment valami kamionos céghez, ha jól tudom.

DSC00107

Van viszont egy tehetséges PR-esük, Kölyök úr, aki bármelyik hollywoodi sztárt lenyomja távolba révedésben, ahogy kimondja a detroiti acél kifejezést. Kár, hogy ez nagyjából a Last Barons legjobb szolgáltatása. Többektől hallottam már, hogy azért a Branovics Géza ért ám hozzá. Erről annyit tudok elmondani, hogy ő "nézte meg és állítgatta" többször a kickdown kapcsolót, aztán a Sabcnál derült ki, hogy ahhoz a kapcsolóhoz semmi nem megy, se bowden, de rudazat. Semmi. Ugyanő mókolta be az oda nem illő kormányművet, a felesleges Panhard-rudat, és végül egy péntek délelőtti átadást követően az ő munkájának minőségtanúsítványaként esett ki a jobb első kerekem a Szentendrei úton.

A Last Barons szolgáltatásaként azonban megkaptam a detroiti acél Schmitt Pálját, Kölyök urat, aki egy hét múlva felhívott azzal, hogy az RPM-esek azt mondták, a Mustang kerékcsavarjaival van ilyen probléma, hogy könnyen kilazul. Akkor egy kicsit üvöltöttem Kölyök úrral a telefonba, amiben szerepelt a "kuss, picsába" kifejezés is, mert ugye két órányi gurulgatással négy csavart elveszteni, ilyen Mustang-kórságról Kölyök úron kívül még senki sem hallott.

Összességében tehát az, hogy egyszer átadták rossz fékkel és még rosszabb futóművel, mint kész autót, valamint hogy még egyszer megcsinálták ugyanezt, tetézve a kieső első kerékkel, már a gondatlan veszélyeztetés büntetőjogi kategóriája, vicc nélkül. Azt pedig, hogy a V8-fórumokon továbbra is ütemtévesztés nélkül osztják az észt a futóműépítésről, tán ne minősítsük. A kis Last Barons matricát, amit a hátsó szélvédőre ragasztottak, ott hagytam, de a Karotta javaslatára lehet, hogy fölé írok egy Fucked up by-t.

Tisztul a gépház és fejlődik a futómű
Teszteljük a Cougart
Lehet, hogy egyszer lesz valami a Cougarból
Sportélet a Last Baronsnál

4.: Sabc
Sabc az, akihez a szerkesztőségből többen is hordják az autót. Pista a Volvót, Tibby a BMW-t, Assur Volvót, Nyegleo a Tipót. Sabc közmegelégedésre dolgozik, sőt, az ő szerkesztőségi respektje messze túlmutat a közmegelégedésen. Szakosodni speciel a 80-as-90-es évek BMW-ire szakosodott, azokban a legnagyobb, de a Cougar érdekelte. Nem ígért semmit, csak hogy mindennek utánajár, és helyreállítja a gyári állapotot.

Sabc az első, aki adott munkalapot. Így nem fejből, vagy a posztokból kell rekonstruálni, miket javított. Az persze ziher, hogy az elektromos antenna rejtélyes liftezését ő sem tudta megoldani. Viszont gyanakodni kezdett a fejegységre, amit még Mustang Sanyi rakott a Cougarba, mert szerinte beleillik, hiszen ott van rajta egy puma, de az valójában agár, ami ugye mégsem cougar. Igaza lehet, mert a rádió kijelzője is látszólag ok nélkül felvillan néha.

Továbbá a Last Baronssal ellentétben nem azt mondta, hogy ennél normális, ha van alatta egy kis olaj, hanem még úgy is kicserélte a főtengelyszimmeringet, hogy tudta, irtózatos szopás lesz. Sabc ráadásul nem képzelte okosnak magát, és folyamatosan konzultált olyanokkal, akik láttak már ilyet. Ráadásul a Cougar egy tiszta, rendes műhelyben lakhatott, a futóműszerelés csápos emelőn történt, a motoré állványon.

Csapataink harcban állnak
A grafomán szerelő jelentkezik
A grafomán szerelő visszavág
Ezért pokol ez

Konklúzió: bár a Baronsnál történt némi visszalépés a tákolásoktól a rendes összerakás felé vezető úton, a Cougar most már a célegyenesben van. A vmax zsolti útnak köszönhetően a hűtése jó, Ricsi és Kárpitos Rezső nem könnyen és egyszerűen, de végül kívül-belül összerakták a tetőkárpitot. Ráadásul a padlólemezre és a tető alá is került hő- és hangszigetelő Dynamat fólia, úgyhogy hiába kúrtuk ki belőle a klímát a Baronsnál, kánikulában sem hiányzik. Sabc cserélt kerékcsapágyakat, újracsövezte a fékeket, többször is

DS9 3523 adatlappal

Most már egy olyan szerelő kellene, akinek van termékismerete. A kitűnő szakkifejezést Jamiki úr dobta be, aki a Gigamachine-nél choppereket épít, saját magánál pedig hotrodokat, szerepelt is az egyik Totalcar adásban. Jamiki úr tehát szerel amerikai nagyvasakat, régieket, ráadásul mérnök, és egyébként sem hülye. Azt mondta, erősen be van táblázva, de a váltóm érdekelné, ha egyszer lélegzethez jut. Azt mondta, látott már közelről GM-et, MOPAR-t és Fordot is, de ez nem arról szól, hogy ki milyen autót javított, hanem azt a konkrét futóművet és váltót ismeri-e, mert mindennek megvannak a maga apró trükkjei, ami nélkül nem lehet boldogulni. Hát igen, termékismeret, az kéne.

customer survey

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr164502079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kranführer 2012.05.24. 18:10:46

Vagy esetleg a HEB műhely Füzesabonyban. hebonline.hu

Ciri 2012.05.24. 18:11:45

Karesz vezet 27%-al. Elfogultságot érzek a kommentelőkben :)

SwedishRunner 2012.05.24. 18:11:49

A Karesz kell ide olcsó próbának, és az RPM, ha ő sem vált be.

Papp Sanyi 2012.05.24. 18:14:44

Ez nem egy sikertörténet. Sok pénzed beleraktad, hátha lesz előrelépés.

sish 2012.05.24. 18:16:02

Pimp My Ride, garantáltan belbasznak pár LCD kijelzőt (elég trollos válasz volt?)

Ada 2012.05.24. 18:17:46

Ismerek egy BP környéki embert, akinek az oldtimerek a hobbija. Ő vette meg nagyapám 1971es renault 12TL-ét, mondván ő javít és újjáépít autókat. Most nem írom ide a nevét és telefonszámát.. de ha az a telefonszám, amire írtam a figyelmeztetést, hogy ne megy a belsőség még a tiéd Róbert, akkor átküldhetem smsben. Végül is, az érdeklődésért nem kell fizetni és lehet tud tanácsot adni, ha már veterán berkekben mozog...

butschq 2012.05.24. 18:20:29

én miskolcnak szurkolok:) akkor közel lenne ide:)

de Kareszra szavaztam:D

uranus (törölt) 2012.05.24. 18:21:10

Király vagy Winkli! :)
Szép poszt, láccik, h. eleget szenvedtél már.
De mielőtt szavaztatnál tudni kellene, hogy mi a szándékod a Cougarral...mert azért attól nagymértékben függ a következő lépés..

alized 2012.05.24. 18:21:21

Robi !
Kérlek, vegyél már egy új autót !!!

whale 2012.05.24. 18:24:29

Bár én az RPM-re szavaztam, őket is jó szívvel ajánlom. Igazi autóbuzi őrültek.:))

www.old-world.hu/

Leadfoot 2012.05.24. 18:24:36

Ennél nagyobb troll magnet poszt nem sok volt a blog fennállásának nemtudom hány éves történetében.

whale 2012.05.24. 18:26:43

Egyébként mi történt SABC-ékkal? Végül ők is lepattantak a gépről? Pedig ők igazán ígéretesnek tűntek...

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2012.05.24. 18:28:53

Mindegy, csak rakasd össze, mire elkészül Karotta a Hangyásszal, látni szeretnék egy Cougar VS Hangyász-t

craker 2012.05.24. 18:29:51

ha elfogadsz egy ajánlatot: www.recar.hu mondjuk soproni cég, de nagyon ott vannak a szeren!

badfaced 2012.05.24. 18:30:01

Szerintem kedves Róbert, legjobb ha kitanulod a specifikációkat, összeülsz Vmax Zsoltal és közösen megcsináljátok. Legalább mi olvasók jól fogunk szórakozni. És valahol itt a lényeg. Megcsinálni mindenki megtudja, de az kit érdekel...

Rák Attantam 2012.05.24. 18:32:36

@szamok embere: Te csak suvixold a suzukit, az még sokáig autó lesz! Úgy értem: még sokáig lesz olyan autód... :)

Egyébként meg én ezek után elvinném a Ford Magyarországhoz, hogy akarnak-e egy őket bemutató/magasztaló cikksorozatot? Lehetne ebből egy image-polírozó presztízsmeló is, amit ki tudja, talán elvállalnak.
Tudom, hogy ennyi erővel a Skodához is vihetnéd, mert nyilvánvaló, hogy EZ a Ford (bocs, Mercury), nem AZ a Ford.
De olvasni tudnak és talán a villáskulcs is jobban áll a kezükben, mint a kötőtű. "Általános" szakértelmileg szerintem semmivel sem rosszabbak, mint az eddigi vérszívóid. Ráadásul nem kell semmilyen elektronikus hókusz-pókusz-kódolvasó-spécikütyü, amit csak ehhez az egyetlen autóhoz tudnának használni. Kell egy darab gyári szerelési könyv, amit talán csak könnyebben be tudnak szerezni, mint bármelyik önjelölt amerikai autó szakértő (bár az internet korában te is fel tudnád hajtani, ha még nincs meg). Kellenek még általános szerszámok meg pármillió agy- és izomsejt. Ja, és biztos van fehér csempéjük meg csápos emelőjük is...
Te meg közben gyártod a cikkeket róluk. Mondjuk 2/3 Cougar szerelés, 1/3 Ford polírozás. Vagy valahogy csak megegyeztek.

Gondolom, még mindig a gyári állapot visszaállítása a cél (már csak az OT miatt is). Derítsék fel a hibákat, rendeljenek alkatrészt, szereljenek, fúrjanak, faragjanak.

Én a helyedben ezt csinálnám, a helyükben meg elvállalnám.

Gixef · http://lambdaszonda.blog.hu 2012.05.24. 18:39:48

Mivel nem vagyok troll, nem válaszolok.

Leadfoot 2012.05.24. 18:41:13

Azért az vicces, hogy a Last Barons oldalán a - gondolom referenciául szolgáló - képek között még mindig ott virít a Cougar:

web.lastbarons.hu/galeria/category/25-kepek.html

Na és nem lehet nem észrevenni, hogy kész autó képe itt sem látható. Csupán alkatrészek, homályos részletek, roncsok és félkész vasak, amik várhatóan a végítélet napjáig fognak készülni.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.05.24. 18:41:19

Koss ra Cascot, jelentsd be hogy elloptak, kozben flexeljetek szet Erden, arusitsd ki az alkatreszeket, a kapott osszegekbol vegyel egy uj Suzuki Swiftet (sicc!) es elj boldogan.

Zolus84 2012.05.24. 18:41:59

Sabc-t hol lehetne elérni, hogy végre találjak valakit, aki ért a 90-es évek táján készült BMW-mhez? Merre dolgozik a srác?

Leadfoot 2012.05.24. 18:43:07

@Rák Attantam: Azért szerintem valahol te is sejted, hogy ez nem ilyen egyszerű. ;-)

MrPappa 2012.05.24. 18:43:46

Minden tiszteletem a tiéd kedves Winkler Úr. A címben is feltett kérdésre két lehetséges válasz van: A., vagy az általad felsoroltak közül választod ki, B., vagy itt "bemondás" alapján. Ha az "A" verziót választod, akkor csak és kizárólag oda vidd, ahol legbelül tudod, hogy valamikor, de egyszer el fog készülni (ezzel ugye az RPM és a csodás lasbarons is kizárva). Ezt szépen matekozd végig.
Saját példa: van egy nagyon megbízható, nagyon jó szerelőm. Még év elején ..arakodott a kocsim, fel is hívtam a szerelőmet, hogy mikor vihetem. Ő mondta, hogy jövő héten hívjam fel, mert nagyon be vannak táblázva (tényleg tele vannak mindig munkával), és ez így ment több, mint 3 hétig. Közben az autó meg nem nagyon akart magától megjavulni, nekem meg elég sokat kell használnom, ezért elvittem egy sokak által nagyon profinak tartott műhelybe a kocsit, hogy csinálják meg. Pikk-pakk meg is csinálták, örültem is neki, azt' nem sem sokkal később, meg teljesen bedöglött, mert a szerencsétlenek rosszul rakták össze. Azóta megfogadtam, hogy csak és kizárólag a saját szerelőmhöz fogom vinni, még ha hónapokat is kell rá várni, mert egyszerűen megéri. A munkájukra soha semmi panaszom nem volt, csak és kizárólag szuperlatívuszban tudok beszélni róluk.

Dr V 2012.05.24. 18:44:07

Karesszel csak óvatosan, mert a végén az 52 csillagból csak 1 marad és az is német lesz :)

Paethee 2012.05.24. 18:45:21

Nem szavaztam, mert érdemben nem tudok hozzá szólni de őket is érdemes lenne kipróbálni:
www.mustang-shelby-eleanor.com/mustang.php
mostanában is aktívak még nemrég adtak át egy új autót. Láttam mert közel lakok a telepükhöz. :) Ja és hollandok, vagyis nem lusta magyarok. Mindig van náluk egy két működő autó amit ki lehet próbálni, ha komolyan gondolod a dolgot.

Rák Attantam 2012.05.24. 18:45:46

@Leadfoot: :D Hát nem trollkodásról volt szó??? ;)))

Gixef · http://lambdaszonda.blog.hu 2012.05.24. 18:46:12

@Winkler Róbert: Egyébként ha karosszérialakatos és fényező kellene, dobj rám egy mailt. Van itt a közelemben - és tőled sem túl messze - olyan autórestaurálással is foglalkozó team (cég, hivatalos, számlát ad), akik olyan munkát végeznek, hogy befosol, tartják a határidőt és árban sincsenek elszállva. Ahhoz képest főleg nincsenek elszállva, amilyen minőségű munkát csinálnak. Ha kell, tolom az elérhetőségüket.

Pista bá 2012.05.24. 18:46:19

hozzám

ugyan nem csinálom meg, de vállalom a használatát

Luighi 2012.05.24. 18:47:07

A vurdon.hu -n épp van egy '68-as fehér Cougar. Cseréld el 1:1-ben, és fizesd ki a külömbözetet(a jó és a rossz köztit)(ha agyári hűtő és egyéb cuccokat elhánytad, akkor, sorry, de én nem túl sokat adnék a legkevésbé sem gyári állapotú gépedért). Ha náluk veszed(rendelted volna, amit úgy tudom lehet) tán egy használható vasad lenne már rég. Főleg ha még a ráköltött összeg egy részét is beletoltad volna náluk.
De az is lehet hogy ők is átbaxtak volta mint mustangsatya? Remélhetőleg nem.

timpanto 2012.05.24. 18:48:09

Csatlakozom a bontós verzióhoz. Sokkal értékesebb lesz a többi példány, ha egy elpusztul belőlük. Szerintem egy ronda autó.

mv3 2012.05.24. 18:53:14

Bakker, továbbra sem tudom elhinni, hogy nem látja meg egy -eddig még nem levitézlett- szerelő sem ebben az autóban a lehetőségét!
Gyakorlatilag a totalcar a legnagyobb hazai autós szócső, ha valaki korrektül szervizeli ezt az amerikai öregasszonyt, abból komolyan profitálhat.

Pár kérdés, pusztán indulatból:
A legtöbb szerelő miért nem lát túl a pillanatnyi haszonszerzésen? Miért nem lát a többségük át a saját szakértelmén, és képzi magát? Miért sírásból, panaszkodásból, és kifogáskeresésből mestervizsgáznak csak? Sokuk miért nem ismeri az órát? Miért gondolják azt, hogy a koszos overál egyfajta igazolás?

Szerintem a válasz kb. annyi, hogy csak munkának tekintik a tevékenységüket, és nem kihívásnak, és általában nincs hobbi kötődés sem. A 4/b-s Zsolti tálalásában szervírozott Kareszről jött eddig csak le, hogy az éppen aktuális munkanap végeztével is még rágódik a megoldáson. Aztán simán lehet, hogy mindezt Cs Zsolti személyes varázsa idézi csak elő, de remélem mindig ilyen. Az más kérdés, hogy egészségügyileg is készülni kell a találkozásra, a szeánsz után a minimum egy hét szobabiciklin alvás.

nickmárlétezik 2012.05.24. 18:53:18

Lehetne belőle frankó tyúkól is, ennek ellenére az RPM-re szavaztam.

ben88 2012.05.24. 18:53:48

Tubolytech, Győr. Kezelésbe veszik aztán hasítani fog az a 351W. :)
Elég komoly autókat építenek.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.05.24. 18:58:18

Miskolc alatt a Flamin garázst értjük?

flamingarage.hu/index.html

Hozd ide, aztán míg vársz a kocsira megiszunk egy sört! :-)

Viccet félre téve. Nem tudom honnan milyen szájízzel jöttél el, de bennem szokott lenni egy olyan dac, h azért sem megyek vissza. Ha van időd én azt javaslom, h vegyél az eBay-en egy szerelési könyvet, öltözz munkásruhába és fogj neki.

Én szoktam ilyet csinálni. Amit emberek építenek, egy másik ember miért ne tudná megcsinálni?

Don't give it Up!

Fog az menni!

(alternatív megoldásként javaslom még a Karottával való konzultációt -> egy Gantt diagram elkészítését -> és beállítani vhová azzal, hogy addig fel nem álltok, míg a szerint kész nincs!)

:-)

whale 2012.05.24. 18:59:37

@Luighi: Ez azért elég kemény.:) Ennél lényegesen többet beleborított már a Winkler ebbe a történetbe és qrva könnyen lehet, hogy ez az eladó MÁR MOST fényévekkel jobb, mint az övé valaha lesz...
Ja, és miután évek óta megy a nyilvános szopás, az sem megy már, hogy rápirítja valami balekra "okosba'".:))

Luighi 2012.05.24. 19:02:01

@whale: Azt mindenesetre azonnal lemérhetné a Winkli, hogy milyen(ek) azok amik az övén szarok:fék,futómű,stb. Legfeljebb a saját maradna donornak (aranyárban).

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.05.24. 19:02:12

@mv3: Azért van az a motordokis srác aki legutóbb a diesel Fusion-t csinálta 4 napig, ő előtte is le a kalappal!

Brevis 2012.05.24. 19:04:02

Milyen cikkek születnének ha Kareszhez kerülne?:)

Rák Attantam 2012.05.24. 19:04:25

@Gyurma73: "Tegyél bele gázt:-)"
Úgyérted, hogy az utastérbe? Aztán gyújtson rá egy jointra? Tuti el fog szállni... :)

timpanto 2012.05.24. 19:06:34

@Rák Attantam: Megőrűltél? Márkaszervízbe 3 évesnél öregebb autót? A mai szervízekben csak hibakódot tudnak olvasni, azontúl megállt az élet.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2012.05.24. 19:08:27

@mv3: hát igen egyszerübb kicserélni 4 porlasztócsúcsot 400 ért és keresni rajta 150 et egy nap alatt,mint napokig szopni egy ilyennel.
Ok ,a műszerezettség nem olcsó.

fuel 2012.05.24. 19:08:28

Keress egy ugyan ilyen couger-t és rakjátot egymás mellé az autókat és matekozzátok a futóművet, meg amit tudtok:)

cr500 2012.05.24. 19:10:58

Keresd fel a tuboly tesókat,és cseréld le egy kompresszoros camarora,vagy egy rendes off road blazerre,azt írhatod a posztokat róla orrba-szájba :)

Rák Attantam 2012.05.24. 19:13:21

@timpanto: Nyilvánvalóan nem egy "általános" márkaszervízbe tévedésre gondoltam, hanem pl. elmenni a magyarországi Ford fejéhez tárgyalgatni. Egyébként biztos kapcsolatban vannak valamilyen szinten, csak be kellene dobni ezt a témát is egyszer. Aztán ha van egy kis humor- és üzleti (PR) érzékük, akkor elvállalják, rámutatnak egy szervizükre, hogy "na, oda vidd, le van vajazva". Aztán néha elrágódnak rajta két Fiesta közt.
Tudom, naivság ilyesmit feltételezni egy magyar embereket foglalkoztató cégről, de ki tudja, hátha annyira szarul megy már az új autó forgalmazás, hogy "muszáj" bedobni ilyen agyament ötleteket is.

Persze még mindig csak trollkodok. :)

Ja, amúgy ha a Cougarból egy hibakódot is ki tudnak olvasni, akkor rögtön meg kell toldani a várható számlaösszeget +45234524352 millióval. ;)

Goyo 2012.05.24. 19:14:43

Kimaradt a klasszikus "eladni a 'csába garázsban tárolt, nemdohányzó hölgytulajdonostól jeligére".

FEKI 2012.05.24. 19:15:55

VURDON! Már ha egyáltalán elvállalják...

cr500 2012.05.24. 19:17:59

Egyébként most jut eszembe: ti vagytok a magyar autós szakújságírás öhöm alfa -omega ,te robi karotta csíkós vályi-stb. tényleg konyítotok hozzá,és baromira szimpatikusak vagytok mind,de azt áruld el,hogy lehet az,hogy egy két munkatársatokon kívűl szinte mindenki befürdött(kínlódik) vmilyen verdával,ekkora tapasztalattal-ismeretséggel a hátatok mögött,ugye érted mire célzok........sok sikert

timpanto 2012.05.24. 19:19:20

@Rák Attantam: Hát az lehet, hogy kevés lesz ehhez a szopórollerhez! :)

rolls 2012.05.24. 19:22:54

"kranführer 2012.05.24. 18:10:46
Vagy esetleg a HEB műhely Füzesabonyban. hebonline.hu "

Első bejegyzésre! Ez igen! Csatlakozom! Azon gondolkodtam, hogy fog a nevük eszembe jutni!!! Erre első! (jó, -nem úúúgy.)
: )
Régebben a HaHu-n volt egy gyönyörű GMC Yukon,azt pl ők újították fel. Akkor megnézem a honlapjukat. Szerintem profizmus.

És akkor rögtön az jutott eszembe, hogy a Cougar miért nem ide, -vagy egy ilyen hasonlóan színvonalas helyre kerül?? !!! Azt is gondoltam, h biztos meg van az oka. Azt nem gondoltam, hogy az ok:
- bénázás.......

mikka 2012.05.24. 19:25:21

180 kilometer neha tobb..valamiert megis mindig eljovok..
Erre gondolj amikor valasztanod kell :)

Rák Attantam 2012.05.24. 19:26:15

@cr500: Autós újságíró ≠ autószerelő. Szeretni, az általánosan elvárttól sokkal jobban ismerni valamit, látni bizonyos összefüggéseket, megtapasztalni bizonyos "finomságokat" teljesen más dolog, mint a témát részleteiben, szakemberként töviről-hegyire ismerni, az adott feladathoz megfelelő felkészültséggel és szerszámokkal nekilátni és minőségi munkát végezni.

timpanto 2012.05.24. 19:29:13

@cr500: Ez úgy lehet, hogy cimbiségből és jopofiságól nem lehet alkatrészt venni. Nekem van egy 20 éves rönyó master-em és mivel nem akartam alatta feküdni itthon kuplungot cserélve (egyszer már csináltam magam), így egy kilómba került.

Inner Circle 2012.05.24. 19:41:06

Axel Münthe szerint az új orvos mindig jó orvos. Ezt azzal kapcsolatban írta, hogy kezelni kezdett egy pácienst, akinek az előző orvosa azonnali műtétet javasolt, Münthe még kivárt volna, aztán mire rájött, hogy tényleg műteni kellett volna, a pasas meghalt. De előtte még az egekbe dicsérte Münthét, hogy ő a legjobb orvos a világon, nem ő tehet a haláláról, és ráhagyott egy értékes aranyórát. Tanulság: az nincs, tanuld ki az autószerelést és feküdj a Cougar alá szívni :D

butschq 2012.05.24. 19:41:32

hogy az eszement ötleteket gyarapítsam:

keressétek meg Hazard megyében Cootert. Ő egy éjszaka alatt helyrepofozták Lee- tábornokot.
Csak akkor kapjátok el, mikor a haverjaival újra játsszák a polgárháborút:D

bervas · http://mt10.blog.hu 2012.05.24. 19:41:52

Drága W. úr!

Ami a váltót illeti, mesélek:
Van egy informatikus ismerősöm. Amikor kezdte úgy érezni, hogy vacakol a ZF váltója, feltúrta a netet infóért, és megrendelte a tömítéseket, lamellákat, egyéb fogyó alkatrészeket (200+e HUF). Amíg a cucc megérkezett, rászánt pár éjszakát a szakirodalom emésztésére. Aztán elment a haverhoz, akinek volt aknája a garázsban. Ketten kivették a váltót, szétszedték, elmosták, kicserélték, amit a vásárolt cuccok között találtak, majd összerakták, és működik. Egy hét kellett talán hozzá.

Ha szabad javasolnom, inkább időt szánjon rá, mint pénzt. Persze nem tudom, miből rendelkezik nagyobb felesleggel.

Ami a féket illeti:
Nem tudom, voltak-e dobok és tárcsák szabályozva, betétek felújítva. Ha még nem, nézzen el Friedrichékhez a Kamaraerdőnél, az ex Mechanikai Művek telepre. Lehet, a hidraulikus rész jó, csak ez a baja.

Híve,

b.

mv3 2012.05.24. 19:42:14

Eleve érdekes ez az amerikai autós dolog, rengeteg az elméleti sebész, aztán meg egy antenna is kifog rajtuk.
Ha elfogadjuk, hogy nemcsak a cél számít, hanem az út maga is, akkor Róbert spirituális tisztulásával lassan nem lesz gond :)

Inner Circle 2012.05.24. 19:44:03

@Zolus84: Sabc Érden dolgozik, csak most újítja fel a műhelyt, úgyhogy egy-két hétig még nem fogadóképes, de a szövegkörnyezetből úgy veszem ki, hogy várt az a szegény BMW már ennél többet is.

007 turbozva nem keverve... 2012.05.24. 19:45:34

Mire kész lesz a járgány 700ft lesz a benzin....fogyasztásával párositva nem lesz élmény vezetni....én eladnám ...

kerdesek05 2012.05.24. 19:50:14

Karesz pörkölt mindent visz!

yxcvbnma 2012.05.24. 19:54:53

Írjál egy cikket, hogy most már aztán tényleg minden f*sza a kocsin.
Majd két héttel a cikk után hirdesd meg, olyasmi dumával, hogy meguntad a tökéletességét. Kellenek az új kihívások, belebegtetve, hogy veszel majd egy még nagyobb szopórollert:) Lesz olyan rajongó, aki megveszi tőled...

Ennyi szívás után én már rég megutáltam volna a kocsit, és szabadulnék tőle. Még akkor is, ha egy kis-angyal egy varázsütésre tökéletesre varázsolja.

w a s d 2012.05.24. 19:57:09

Én becserélném inkább ilyen helyzetben, mondjuk egy mx5- re.:D

Winkler Róbert 2012.05.24. 19:57:35

@Gixef: Köszönöm, a kasztni az egyetlen, amivel sosem volt baj. Nem egy makulátlan, de nem is akarok új fényezést, mert azzal már nem autózik az ember olyan stresszmentesen.

Carfiol 2012.05.24. 19:59:10

A Vurdon netán már a te autódat árulja, vagy van egy pont ugyanolyanjuk, amire egyébként szervízgaranciát is vállalnak?

rolls 2012.05.24. 19:59:36

Ja! Meg amit szintén nem értek! ott van a magyarországi U.S.A.
autós club.

Csak, -hogy egyről beszéljünk: Ők főztek Kolontáron a vörösiszap cunamiban. És Ők csinálják a komáromi talit.
Mindkét dologról készült TOTALCAR cikk.

A honlapjukon komoly fórumozás folyik. Abból is lejön, hogy elképesztő tapasztalat és tudás koncentrálódik ott. És gyönyörű autóik vannak.

Szerintem náluk is el lehet kapni a fonalat.

És csak megerősíteném, a mai elsőt:

"kranführer 2012.05.24. 18:10:46
Vagy esetleg a HEB műhely Füzesabonyban. hebonline.hu "

559 2012.05.24. 20:00:43

Rövid leszek Robi, Add el azonnal!

Kút 2012.05.24. 20:00:47

Kedves Winkler Róbert!

Személyes tapasztalataim szerint a Vurdonnál szintetizálhatja az összes eddigi rossz tapasztalatát, így semmiképpen nem javasolnám, hogy hozzájuk forduljon. Hasonló naivitással és tapasztalatlansággal vettem autót tőlük, mint Ön és hasonlóan elkeserítő pár év után vagyok most túl négy (egyébként korrekt és nem celeb) szerelőn, akik szintén a típusismeret hiányán véreztek el, így most olyat keresek aki már rakott össze ilyet. Ha találtam, majd szólok...

A Vurdonról érdemes bővebben érdeklődni, mert hallottam már olyanról, aki ismeri a nagyanyját annak, akinek adtak már el jó autót, de elsőkézből származó beszámolók szerint messze nem én vagyok az egyetlen, akinek levizsgáztatott de kókányolt és életveszélyes autót adtak el. Sajnos a vásárlás előtt nem olvastam fórumokat, így nem volt aki figyelmeztessen.
Üdv és kitartást!

Z o z ó 2012.05.24. 20:02:07

Ha választani kell mindenképpen Karesz, szerintem olyat még nem olvastunk hogy "Karesz nem tudta megcsinálni, ezért maradt ROSSZ" :) Szerintem Ő a nyerő:)

tibidanny 2012.05.24. 20:02:18

olcsóbb ha kikonténerezed az USA-ba.
FL-ban (Daytona Beach/Holly Hill) van Midnight Mike's Garage, keni vágja a témát.

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2012.05.24. 20:14:41

Kareszhoz ne vidd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...ne csessz már ki szegény faszival, olyan jóravaló rendes embörnek tünik ;)

flamingarage.hu

Carfiol 2012.05.24. 20:15:03

Hát, ha ezek szerint mégsem a Vurdon, akkor a Recar esetleg még valóban adhat okot némi reményre: www.recar.hu/referenciak/ford-mustang/

akos696 · www.focusauto.hu 2012.05.24. 20:15:47

A felsorolt szerelők közül sabc vagy Karesz, akik autodidakta, ötletes, lelkiismeretes szerelők. Én vagy rájuk bíznám, vagy érdekes lehet a fentebb említett holland csapat Magyarországon is: www.mustang-shelby-eleanor.com/mustang.php#

Nekem is amerikai vasam van és nekem is Karesz típusú szerelőm van, aki azelőtt sosem látott ilyet közelről, de az én internetes utánajárásom, alkatrészbeszerzésem és helyszíni segítségem közbeiktatásával olcsón és nagyon lelkiismeretesen lett eddig minden megoldva a járgányon. Szóval én megnézem, hogy mit hol hogyan, beszerzem, odaviszem az autót és együtt szerelünk fél/egy napot. Majd fáradtan, koszosan de elégedetten távozom. :)

lobaszopiatej 2012.05.24. 20:17:56

tegyél bele villanymotort

Inner Circle 2012.05.24. 20:24:48

"az RPM-esek azt mondták, a Mustang kerékcsavarjaival van ilyen probléma, hogy könnyen kilazul"

A kék norvég szeret a hátán feküdni :D
www.youtube.com/watch?v=XFbEGH_Y6E4

HöZsö 2012.05.24. 20:27:22

Tény, hogy skandallum amit leírsz, de az is tény, hogy rendes, mindenre kiterjedő felújítás nélkül nem lesz az öreg kocsiból új kocsi. Ha úgy mentél oda bármelyik csapathoz, hogy mindent cseréljenek újra, akkor azt tették volna és a kocsid már jó lenne. A fék félrehúzás oka pl. egyszerű szerintem(itt a hangsúly a szerintemen van mert nem vagyok se távolbanéző se léleklátó). Valamelyik hátsó dob nem fog jól, mert nem stimmel a dob íve a betéthez.

És így tovább a többi hibával. Tehát sok mindent újra szét kéne szedni, és pöcsölni vele. Ilyenek ezek, ez a pöcsölés viszont olyan dolog, amit senki se mer felszámítani az ügyfélnek. Más után pedig elvből nem dolgozunk ha nem muszáj, pláne ha több, a cikkben szereplő embert is személyesen ismerünk...

Rák Attantam 2012.05.24. 20:29:08

Nos, akkor kb. ennyi. Szebbet-jobbat mi sem tudunk.
Innentől kezdve a "tegyél bele villanymotort"-szellemi mélységű dolgok lesznek.

Na, cső! Mentem LHS-diffit morgótlanítani a szabadkai szerelőmhöz... (tudod, akihez a pesti "guruk" is viszik a váltókat suttyomban, aztán nagyjából 150-250% árréssel később örömmel tudatják veled, hogy kész). :))))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 20:30:26

Motordoki nem merült fel?

Különben tényleg, valahol csak felújították az itthon futó amcsi vasakat...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 20:31:35

"Győr nem a világ vége Pestről" -> máshonnan sem. Ne már meg kelljen szakadni, ha ki kell menni a városból. (Karesz sem pesti pl.)

offroad 2012.05.24. 20:35:39

lehet trollkodás de szerintem ez így sosem lesz jó..szóval amíg nem veszed a kezedbe a dolgokat, nem próbálod megérteni mi miért történik..addig ez nem lesz jó, nem azt mondom te rakd össze, nyilván nem érsz rá, nem ezzel keresed a kenyeret-de ez nem egy üzembiztos plázaautó, ezt henkölni kell, csinálni folyamatosan-szerintem pont erről szól ez az egész..te is írtad a baronsnál nincs működő autó..nem véletlen, ők tudják hogy mi hogy hol mikor merre mennyi ideig...

Ez a Nick 2012.05.24. 20:39:10

Hova vigyed? Dunaújvárosba pofás kohók vannak. :D

z.fuse 2012.05.24. 20:46:09

Robi,Miskolc környékén érdemes jobban szétnézni...
sokan,sokféle járgányhoz értenek,csak a neten nem feltétlen villogtatja magát.

Tizenkettő 2012.05.24. 20:55:48

Karesz talán megér egy próbát, hátha lát valamit amit esetleg Sabc nem vett észre. Persze én a helyedben magam csinálnám. Azért olyan komoly baja nem lehet annak a féknek. Persze egy igen komoly nyomozással és dokumentáció begyűjtéssel kezdeném.

Tizenkettő 2012.05.24. 21:02:34

Arról nem is beszélve, hogy az adja meg a veteránozás szépségét, ha az embernek van benne munkája.

makmarci 2012.05.24. 21:03:59

És azt honnan tudjuk, hogy milyen volt újan pl a fék ? Lehet, hogy pont elérted vele a tökéletes állapotot ?

A váltó más téma, én is szoptam az enyémmel, pedig az mechanikus, szétszedve minden fasza, összerakva hidegen mégis akadt a kettes.

Szerintem ennek is valami olyan baja van, amire csak akkor jössz rá, ha egyesével(vagy párban) cserélgeted ki másikra az alkatrészeit.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2012.05.24. 21:04:55

Van egy rézműves ismerősöm, látatlanba' ad érte 450-et.

:)

Cobra. 2012.05.24. 21:05:26

Esetleg beszélj velük, nincs messze a szerkesztőségtől: www.car-america.hu
Alkatrészt szerintem tudnak szerezni, hogy be tudják-e rendesen szerelni, azt már neked kell kiderítened :)

nordsee 2012.05.24. 21:09:50

Recar, Sopron, szerintem is. A tulaj osztálytársam volt. Jó fej, és kenik vágják.

EPP · http://eppcobra.blogspot.com/ 2012.05.24. 21:21:14

Az én eretnek javaslatom, hogy bérelj egy közeli garázst, és állj neki magad!

Én vettem egy láda alkatrészt, elöltöttem 120 ezret szerszámokra (csápos grillsütő mondjuk nem fért bele... de egy akna sokak szerint jobb), és 3 év alatt összeraktam belőle egy négykerekű izét. Nem mondom, hogy nincs rajta reszelni való, de eljutottam oda, hogy 250 mérföld van benne, lehet, hogy a 251.-en széthullik az egész, de az is lehet, hogy még egyszer ennyit fog bírni! Ha ez utóbbi következik be, akkor átadom a kárpitosnak / festőnek, hogy azokat a feladatokat is elvégezze valaki, amelyek a látványért felelnek.

Fizikus volnék, és amikor nekiláttam azon is el kellett gondolkodnom kicsit, hogy a csavarhúzó melyik végét kell megfogni! Átlag 2 óra guglizás/fórumozás jutott minden egyes csavar meghúzására. Mostanra ez lement 20 percre. :) Nem akarom kiszámolni, mennyit kereshettem volna akár csak lapátolással is, ha ezt az ezer munkaórát + vagy 3500 óra internetezést pénzkereséssel töltöttem volna, de most úgy érzem, megérte, mert szórakozás volt... nagyrészt :)

Te még cikket is írhatnál róla... pl. "Jajajajaaaj, inkább visszaviszem a lastbaronshoz, mielőtt még egyszer a kezemre esik!" címmel :)

jozsika1971 2012.05.24. 21:23:02

Na pont ilyen az az autó ami nálam a kapun be se jöhet, de nem a kocsi miatt, hanem a tulaj miatt!!!!
Inkább farigcsálnék széklábat mint hogy hozzányúljak, ebből akkor lesz autó ha majd a tulaj kicsit elgondolkodik, és nem szavazásra bocsájtja hogy ki lesz az akit elkövetkezőkben lejárat a csodás járgányával, ezt az autót csak olyan fogja normálisan talpra állítani akinek van ideje-türelme játszani vele. Még lehet futkározni pár értelmetlen kört, de előbb utóbb egy olyannál köt ki mint én vagyok aki mellveregetés nélkül szépen csendben megcsinálja ahelyett hogy rímeket faragna. Ahogy az iq-bajnok motormókakarmester mondá: fotelfizikus!
Lehet nyugodtan troll-nak nevezni, meg hasonlónak, de ennyi orbitális szívás után én magamba szállnék, és szépen csendben fű alatt elkérném annak a fotelfizikusnak a telefonszámát.....

ChPh 2012.05.24. 21:25:52

@Rák Attantam: megadhatnád a szabadkai szaki elérhetőségét, sosemsemnem lehessen tudni aztat mikor kell

köszi :)

Eclect 2012.05.24. 21:26:36

Vegyél már egy rendes Thaliát! Hidd el, nem bánod meg, nagyon harapós kis gép az! (troll-válasz)

Tizenkettő 2012.05.24. 21:29:14

Robi én ezt az elosztó és fékerőszabályzó dolgot megnézném a helyedben. www.youtube.com/watch?v=9kOCpaFGWGw&feature=player_embedded Ha a fékerőszabályzó szar simán ráadhatja azt a nyomást hátulra amit csak terheléskor kellene hogy megkapjon, és már kezd is hasonlítani a jelenség az általad leírtakhoz.

indapass90210 2012.05.24. 21:29:18

Szerintem add el, aztán talán kijön az árából egy benzines 300c.

BTO11 2012.05.24. 21:34:33

T . Robi!
hivd fek Ed Chaina-t és beszéld meg velük ha kész visszavásárolod.
D:)))
most volt hasoló történetük.
D:))))

Quantum7 2012.05.24. 21:35:36

Winkli!
Nem viccelek, szerintem Körmendre vidd, igaz kicsit távoli, de van ott egy srác, aki nagyon keni az amerikai autókat. Legutóbb pár éve jártam nála, már festőműhelye is volt, és csak amerikai autók voltak az udvaron, de unikumok ám, rengeteg osztrák jár hozzá. (Én sem szeretm a sógorokat innen a határszélről, de azt meg kell hagyni, hogy igényesek a hobbijukban). Kb 10 éve volt egy Intrepidem (3000 V6), aminek a váltóját nagy országos szakértők 2x sem tudtak megcsinálni, igaz alul volt méretezve a motor teljesítményéhez (szerintem). Utána az öcsémmel tankoltunk bele 100-as oktánszámú shellt (zsenik), és faszán lenyomta a hegerfejet is. Nos a Viktor megcsinálta mind a kettőt, akkor az internet "hajnalán" már utánajárt mindennek, kicsit szkeptikus voltam, hogy mit kezd a váltóval, de fasza lett, és egyhuzamban többet elment, mind előtte lévő 3 ciklusban (vásárlás, és két szerelés, igaz a két szerelés között nem volt több 1 hónapnál). A Viktorról még annyit, hogy intelligens srác, nem akarok megbántani senkit, de nem egy tipikus megélhetési autószerelő, hanem tényleg szívvel és ésszel csinálja, amit csinál.
Üdv
Q

eidachse 2012.05.24. 21:36:38

Ja igaz, csip fúzhoz vagy ed csájnhoz kell vinni az ilyet. Ed csájn közelebb van oda még el lehet gurulni is.

d4w84 2012.05.24. 21:36:49

Robi, nekem a cikkről az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag c. kiváló film jutott eszembe. Van benne az a jelenet, amikor a Szent Grált akarja Jones felvenni, és azt mondja neki az apja: "tégy le róla, fiam, tégy le róla..."
Az egy óriási jelenet.

Ez a helyzet a kocsival is. Most is beigazolódott az összes Csikós meg mittom' én milyen cikk: szart venni és elkezdeni reszelgetni öngyilkosság, mert évekig állni fog, ha meg megy, akkor sose lesz jó, folyton csak az asztalt vered, hogy mi miért nem jó, és borítod bele a $-t.

El kell adni, összegyűjteni egy nagy adag lecsót, és venni egy restauráltat. (azzal is lesz állagmegőrző munka, na de nem ennyi...).

Szóval: "tégy le róla, Róbert, tégy le róla..."

Quantum7 2012.05.24. 21:37:48

A Interpidemet 1999ben szerelte meg!

Rák Attantam 2012.05.24. 21:39:44

@jozsika1971: "ki lesz az akit elkövetkezőkben lejárat a csodás járgányával"
Hóóó! Álljunk meg egy szóra. Már ne haragudj, de a fent említett "mesterek" önmagukat járatták le. Winkler csak beszámolt róla. Pl. akár úgy is történhetett volna, hogy a Mustangos ember kulcsrakészen, tökéletes állapotban adja át a kocsit. Vagy VMaxZsóti tökéletes állapotban adja át a kocsit. Vagy.... Vagy...
De nem. Ezek mind-mind hozzátették a magukét a kis magyar lábszaghoz, ami ma "autószerelés" címén nálunk folyik.
Vigye rendes szerelőhöz? Oké, ajánlj valakit. Ez a post azért született. Hogy a fikahuszárok (nem magadra venni) dolgozzanak egy kicsit és MOST dobjanak fel értelmes ötleteket, nem amikor senki sem kérdezi őket.

"ezt az autót csak olyan fogja normálisan talpra állítani akinek van ideje-türelme játszani vele"
Elnézést #2: Lehet, hogy én vagyok eltájolva, de Robi sehol sem azzal kezdte, hogy itt ez a járgány, lécci időt és ideget nem kímélve csináld meg nekem pöpecre INGYEN!
Nem, ezek a "mesterek" mind-mind PÉNZÉRT vállalták a mutatványt. Én úgy vagyok vele, ha egyszer pénzért vállalok valamit, akkor onnantól megszűnik "időm meg türelmem"-dolog. Kutja kötelességem megcsinálni a portékát. A sok ideget és türelmet igényel a dolog, akkor többet kérek érte. Ennyi, nem kell hozzá fotelmatematikusnak lenni.
A fenti doktorok pénzért csinálták a szart hónapokon keresztül. Most ki ne hozza valaki, hogy a Robi a hibás, mert...
Ha a fenti kókánybanditák egytől-egyig beintettek volna Winklernek mondván, hogy "bocs, de ezt nem vállaljuk még sokpénzért sem", akkor tiszta lenne a kép. Mehet vissza kesmusztángékhoz vagy Kazahsztánba, jó messzire.
Nem, csak a nagy mellény volt meg a "jóduma". Meg a pénzbeszedés. Kb. ez ma Magyarország. Egy kibaxott díszletváros. Csak papírmasé van mindenütt kőkemény tégla helyett...

tükörfúró 2012.05.24. 21:43:00

Sabc nem a futóművet csinálta? Ezek után mi baja má' megin?

Nem misztikus "tipusismeret" kell ide, csak egy pontos javítási kézikönyv, ha minden ugy és oda van állitva, ugy és olyanra van összerakva mint gyárilag, akkor az a gyári állapot, pont

a váltót minek megbuzerálni? hogy azt is elb@ssza valami hazai kokler?

maximum ami elkopott azt kell benne cserélni, --fékszallag lamella?-- nomeg olajat..
ha több baja van, szerezni egy bontott hibátlan importot

tomeggyilkos 2012.05.24. 21:45:04

@Kút: Kedves Kút
Az én autómat összerakták.....nem életveszélyes....akár napi
használatra jön megy....elvittem-megcsinálták-átvettem-használom.
Ha problémám volt jeleztem...és megcsinálták....van típus ismert...van szakértelem.....van bázis!!(Ebből élnek!)
Üdv:Nem Vurdon rajongó
vurdon.hu/#http://vurdon.hu/galeria_inner/118.html?restauralas
UI:A Mustángom

Rövid Zárlat 2012.05.24. 21:50:17

@tomeggyilkos: váháhá, ott egy XR7-es Cougar 3 milkáért, nem ilyen mezítlábas klíma nélküli fosch mint Szabikáé... :)))))))))))))))

Rocko- 2012.05.24. 21:53:03

szóval Sabcnál csak az amerikai autó alapismerete hiányzott.
én azért nem tekintem ezt olyan nagy problémának.
sokat nem ígért, de amit ígért, azt megtartotta.

Alf (törölt) 2012.05.24. 21:53:11

Nekem van egy haverom aki ilyen régi vasakat heggeszt.

Simán rak belé neked egy normális motrot, valami jappánt, azzal nem lessz gond!

Ha karosszériagond van, azt is megtudlya csinálni, nem gond, kap valami szép metálfényt az autó job lesz mind ujj korábban.

a specialitásása a hifik amúgy olyan méjnyomót rak bele, hogy már atol megindul előrefele a vas

Rekspa 2012.05.24. 21:53:46

Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz!;)

S1980 2012.05.24. 21:54:07

Háhhá, van nagyobb szar egy öreg pözsónál! Jamikire szavaztam, de úgy látom, ő vezet. Arra is rájöttem már, hogy a ritka kocsik attól szarok öreg korukban, hogy nem elég, hogy most nem értenek hozzájuk, hanem az elmúlt években is csak próbálkoztak a szerelésével...
Szóval ha lett volna olyan szavazatra lehetőség, hogy "kár volt megvenni, bazzeg, én megmontammáakkoris" vagy "add el a picsába, legalább nem bux rajta többet", esetleg "tedd be a nappalidba, szeretgesd, néha gurulj ki vele a kertbe", akkor én ezek közül választanék. De ezeket egy főszerkesztő nem igazán engedheti meg magának.

Rocko- 2012.05.24. 21:56:52

én nem szavazok, véleményezek: 1-3, 5: inkább ne, már lejáratták magukat.
4, 9: megbízható, de tényleg nem az ő terepe.
6-8: tényleg olyan jó az ajánlólevelük? ezt kéne megvizsgálni.

Zolus84 2012.05.24. 21:58:56

@Inner Circle: Az nekem tökéletes, nem lakok messze Érdtől. Azt hiszem, meg kell keresnem, megbizonyosodni róla, hogy valóban ennyire lelkiismeretes. Sajnos eddig csak kókánymesterekkel találkoztam, egy embert kivéve, de ő hobbiszerelő, ezért nem mindent mer elvállalni.
Pár hetet bőven ráér, semmi sürgős nincs egyelőre. Amúgy HF a monogramja? Mert akkor hallottam felőle. Ha nem ő az, akkor privátban valaki elküldhetné nekem az elérhetőségét.

Rocko- 2012.05.24. 21:58:58

@Leadfoot: micsoda referencia. :DDD

Rocko- 2012.05.24. 22:02:05

nem tudom más is emlékszik az Aranybányára bukkantam cikksorozatra, Rácz Tamás tollából: www.oldrent.hu/Autok/Autok.html
ők csak közvtítéssel vagy javítással is foglalkoznak?

delejes 2012.05.24. 22:04:31

Drága Winkler úr!

Ebből épeszű áron autó már nem lesz, minden további ráköltött pénz netto bukta.
Eladni, a veszteséget minimalizálni, sírdogálni...

Min.V8 2012.05.24. 22:04:31

Ide vidd , eredeti Shelbyket restaurálnak . Hévizen láttam az egyik munkályukat parádés volt .

www.kesmustang.hu/galeria/restauralasok

Rocko- 2012.05.24. 22:04:55

@Inner Circle: nem sokára kész lesz az plusz szoba.

Rocko- 2012.05.24. 22:07:01

@007 turbozva nem keverve...: szerinted aki hosszabb távon gondolkodik egy ilyen autóval annak probléma a 700 forintos benzin?

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.24. 22:07:43

felo hogy ha Karesznel kot ki akkor elobb utobb egy Mercedes D motor fog duruzsolni benne.... Kareszra szavaznek, Csikos Ur posztjaibol egy lelkiismeretes szerelo bontakozik ki - ha nincs termekismeret akkor nincs, majd lesz. ( allitolag a felesege jo kavet foz, az PLUSZ mindenesetre! )

En a Cougarnak drukkolok! mostantol ha szep cougart latok az utakon lefenykepezem es felteszem ide :)

Gomulka Béla 2012.05.24. 22:09:44

Szerintem egy ilyen autónál (hidegháborús termék, akarcsak a Moszkvics, csak éppen ezek gyoztek) nem volna helyénvaló, ha hibátlanul és pontosan mukodne. Mukodjon hibátlanul egy Rolls Royce, mert negyven év alatt se sikerult negyvenezer kilométernél tobbet beletenni, és egyébként futott garázsban állt. Mukodjon hibátlanul egy Porsche, mert az egy Porsche. De egy bilikék motorral szerelt proletár egyszeruen nem kóser, ha hibátlan. Ez ki is zárja a tizen-milliós, csavarra szétszedos társulatot. Kareszhez nem vinném, mert olyan szimpatikus embernek látszik az a Karesz. Egy ideális világban a Last Barons-hoz kerulne vissza a kocsi, de olyan munkaszerzodéssel, amit Rejto vizionált a Csontbrigádban. (A valós világban meg elvinném Borsodba, ott nagy a munkanélkuliség, minden számít.)

tomeggyilkos 2012.05.24. 22:11:46

@Rövid Zárlat: Aki mustangot összerakott az bizony ezt is összerakja.
Ez bizony ennyiért maga a tökély
vurdon.hu/#http://vurdon.hu/termek/mercury_cougar_xr7.html

minci73 2012.05.24. 22:13:43

Nem tudom hogy több év amerikai autózás alatt hogy sikerült elkerülni a V8cars fórumot ahol minden kérdésre két perc alatt lehet választ találni,én már a vásárlás előtt ott kezdtem.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.24. 22:14:14

Dr V2012.05.24. 18:44:07

Karesszel csak óvatosan, mert a végén az 52 csillagból csak 1 marad és az is német lesz :)

a zaszloban 50 csillag van ( 5x6, belul 5x4 = 50 ) amugy 48 allam van a szarazfoldon plusz Wasington DC az 49, alaska, hawaii es puerto rico = 52 tagallam ;) de a zaszloban csak 50 van

Rocko- 2012.05.24. 22:15:09

@ColT: "Motordoki nem merült fel?"
ennyire nem szereted őt? :D
egy részt nem ez a munkája, másrészt nem ebben mozog otthonosan. és ez a legnagyobb probléma.

"máshonnan sem. Ne már meg kelljen szakadni, ha ki kell menni a városból."
noja, merő véletlenségből az autó képes arra, hogy guruljon. :)
legrosszabb esetben hogy trailerezzék.

Rocko- 2012.05.24. 22:18:26

plusz egy: érdemes lenne országhatáron túl is körbenézni.
Ausztria, Szlovákia, el nem tudom képzelni, hogy Pistának, Dunaszerdahelyről Gyurinak ne legyenek kapcsolatai...

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.24. 22:20:16

@Rocko-: plusz egy: érdemes lenne országhatáron túl is körbenézni.
Ausztria, Szlovákia, el nem tudom képzelni, hogy Pistának, Dunaszerdahelyről Gyurinak ne legyenek kapcsolatai...

USA? :D mondjuk egy Zsigulit se vittek vissza megszerelni Togliattiba... :D

Rocko- 2012.05.24. 22:22:05

@visszakettopadlogaz: azért értelmes keretek közt. ;)

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.24. 22:23:19

@delejes: Drága Winkler úr!

Ebből épeszű áron autó már nem lesz, minden további ráköltött pénz netto bukta.
Eladni, a veszteséget minimalizálni, sírdogálni...

"Nem a cel fontos hanem a kuzdes maga!" Madach sorai aktualisabbak mint valaha! :D Ez nem gazdasagi project, viselhetne tobbek kozott a " A XXI. szazadi magyar autoszerelo tarsadalom egy Cougar tukreben" c. szakdolgozat cimet ( volt koztarsasagi elnokok figyelmebe! :)

repeti 2012.05.24. 22:25:36

Jézus és Pacsirta verhetetlen kettőse volna a legjobb megoldás. Ők már bizonyítottak egy másik öreg lom életben tartásánál :)

nepitelet.hu/autok/fiat/croma_1985/digo_limo/

Gyűrött Papír 2012.05.24. 22:25:57

Okés, engem két dolog rémít meg ebben.
1. Ha egy szakember, autós újságíró stb így jár, aki legalább rálátással van a "szakikra", akkor kik vannak ebben az országban, akikben meg lehet bízni!?
2. Hol vannak azok, akik tényleg értenek hozzá? Határon túl!?

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.24. 22:26:55

@Rocko-: a Cougar project vonata mar regen lesiklott az "ertelmes keretek kozot" nevu sinrol, Sherlock Holmest idezve " ha egy problemara a logikus magyarazatok nem adnak megoldast akkor csakis illogikus elgondolas adhat vegso megoldast!"

gyakorlatilag olyan allapotba kerult szegeny hogy lassan minden szerelo CSAKIS javithat rajta! :D

nem kéne... 2012.05.24. 22:27:22

@Quantum7:

azt lehet tudni, hogy a százas oktánszám és a hengerfejprobléma milyen ok-okozati összefüggésben van egymással?

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.24. 22:30:02

@Gyűrött Papír: azert az allapitsuk meg hogy Winkler azert hagyta magat ebben az ugyben, egyreszt volt mirol irni masreszt egy teljessen jo Cougar nem erdekes - lehet rola irni egyszer, meg egyszer...aztan uncsi. Ellenben ezt a szop@s szorozatot eddig legalabb 10-15 cikkben hallottuk mar, folyamatossan uj reszekkel kiegeszitve.

minden bizonnyal ez velem es meg sok emberrel itt nem tortenne meg. ( nem ez, ENNEK az ezredresze sem )

mtk001 2012.05.24. 22:31:55

Ötletem sincs !
Átérzem Robi problémáját, ráadásul eddig iszonyatosan türelmes volt ...

Beteszem az alábbi linket, mert sokszor elmentem már e mellet a szerviz mellett.
www.amerikai-autoszerviz.hu/szerviz.html

Fogalmam sincs hogyan dolgoznak, de legalább valami specifikus szerviznek néznek ki.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2012.05.24. 22:33:59

Szintén a Vurdont ajánlanám. Az idejük mindig kevés, de talán belefér a Cougar is.

jozsika1971 2012.05.24. 22:34:30

@Rák Attantam: Emlékeztetnélek rá mily szinten istenítve lett mindig mindenki, de az eredmény az magáért beszél.A kocsi még mindig nem az igazi, egy halom pénz elköltve, tény ebből azért már sikerült egy állapotot beállítani. Most kell majd egy marha aki komplettírozza, átbogarász mindent, végiggondolja a dolgokat. Na és ilyenkor szokott az előjönni hogy eddig x csillióba került, és már csak be kellett fejezni, de ezen mi kerül annyiba. Nekem kb 3-5 hét meló lenne rendbe rakni, befejezni a-z-ig átbogarászni, meg hasonlók, a még esetlegesen szükséges anyagok beszerzése az ehhez jönne + ba. Szerinted ezt majd egy neves cég meg fogja csinálni gyorsan? Most megsúgom neked normális céghez az udvarra nem engedik be ezt a kocsit. Nem rajzok meg hókuszpókusz kell, hanem egy ember aki átlátja azt a kocsit teljesen, és felelősségteljesen mindent átszöszöl.
A másik, ha én valahol kifizetek valamit azért elvárom hogy rendesen csinálják meg, vagy ha nem akkor nem fizetek semmit. Mi az hogy ekkora összegeknél nincs garancia??? Az oké hogy egy izzócserére nem adok garit, de a fölött már kötelező adni, kifizeti szinte ugyan azt a javítást még egyszer, és még mindig szar, most majd sokadszorra megint kifizeti, most se lesz jó. Ráadásul még ezt ország világ előtt nagydobra verni kb egyezik a katasztrófával. Na mindegy, egy a lényeg, oldja meg ahogy akarja, majd a végén meglátjuk mi sül ki belőle.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.24. 22:34:47

@nem kéne...: ha repulobenzint ( 105+ oktanban ) teszel egy 1999es YZ400-as krosszmotorba akkor fel ora motorozas utan hengerfejes lesz. Ez tapasztalat egy addig tunetmentessen uzemelo motornal. a Bunos a shell 105+LL ( dupla low sulfur )aztan lehet hogy a veletlenek es melytengeri szornyek ( esetleg a KGB, CIA, kereszteslovagok es persze szabadkomuvesek es bolygo egyuttallas ) okozta de en erossen gyanakszom a benzinre.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.24. 22:36:05

@nem kéne...: a motor a tortenesek koraban volt 2 eves, kb 50 uzemoraval

butschq 2012.05.24. 22:38:44

@nem kéne...: hát ez egyszerű:)
a 100-as oktánszám túl sok póvert adott a motornak, a megnövekedett belső nyomás adta terhelést meg nem bírták a hengerfej csavarjai. lenyíródtak, mert 98-asra voltak méretezve, 'oszt lerepült

egyszer miskolcon mentünk vissza a koliba taxival, valami benzines! taxival mentünk (japán gép volt, vmi 1.6-os az biztos, de bennünk kevés volt a vérszint, így nem emlékszem pontosan)
na ő kezdte el ecsetelni, hogy mikor 100-as benzint önt az autóba, mennyivel jobban megy, mert például a múltkor a kétezres omegás kollégáját lenyomta:)

aeroller 2012.05.24. 22:39:42

@Winkler Róbert:
Szia Robi,
Ismerek egy fazont Fehérváron, aki ugyan nem szerel-bár szerelő-, "csak" alkatrészben utazik, de talán érdemes megkérdezni, hogy tud-e valakit.
Jenkiautós berkekben otthon van, és szerintem tudja, hogy kihez érdemes becsengetni. Ha érdekel légyszi írj az rjuhasz600@gmail.com-ra, és összehozzuk.
Legjobbakat

butschq 2012.05.24. 22:40:28

@visszakettopadlogaz: a repülőbenzin a simsonban a dugattyút, hát másította el:D

T4KK 2012.05.24. 22:40:52

Vedd meg a '68-as Chargert vagy egy új Camarot. A Cougart add el szerintem! Esetleg Chip Foose megoldja az összes problémát, ha az előző két ötlet nem tetszik:)

dariusz 2012.05.24. 22:41:31

Helló Winki!!

Vidd el Oszi Gabiékhoz a Pörgőkerékhez (ha jól tudom még ez a nevünk)de ha nem a számukat +tudom adni!!!
Gabika sz.tem amerikai autóba fogant,ott is született és ezeket is kú@rja,kel,fekszik,álmodik stb,stb,stb!Csak am. gépekkel foglalkoznak,best-of csak ajánlani tudom őket!!!

butschq 2012.05.24. 22:45:33

@Min.V8: hát azt még megértem, hogy valaki egy restaurálás előtt álló Fastbacket megvesz 10 millióért, mert nagy a szerelem, de egy restaurálás alatt álló Ford F100-ast 9,5 milliért...
hát nagy szerelemnek kell lenni:)

nyikk 2012.05.24. 22:49:40

Az én javaslatom a következő 3 misi elköltésére:
1.Vedd meg az én verdámat.Igaz, hogy csak 4 hengeres, de legalább turbós és olasz.ODAADOM FÉL MISIÉRT, költs rá még kettőt, hogy pöpec legyen technikailag, a maradékot meg autózd el, mondjuk egy európai körúton.
2.Kopogj be teccőleges és főként ismeretlen szerelőműhelyekbe és érdeklődj, elvállalnák-e a keretből.
3.Fizesd ki egy devizahiteles tartozását, a verdát meg ajándékozd el egy ellenségednek.
4.Esetleg utald át a számlámra, csak úgy ...

nem kéne... 2012.05.24. 22:49:50

@Min.V8:

efölött látom elsiklottál, de akkor ide másolom:

"A Cougart megveszem Mustang Sanyitól. Nagyon imbolyog, kóvályog, nem igazán megy, a féke az első érintésre nagyot harap, de aztán semmit. Van néhány apró hibája, például a jobb oldali ajtónyitó gomb magától visszacsúszik a helyére, de ezt afféle limitált központi zárként is fel lehet fogni. Nem működött a duda, vagy ha igen, szarul szólt, az index még esetlegesebben működött, a féklámpa az előző kettő kombinációja. A motor vízjárataiban egy fél búvárruhányi trutymó nehezítette a hűtést, a hátsó híd ferde volt, az előgyújtást a rossz hűtés miatt levették, ezért pörögni egyáltalán nem bírt a motor,a hűtővíz nem folyt, de fogyott, valószínűleg valami füstölésgátlót is töltöttek az olajhoz, ami hamarosan megette a csapágyakat, lehetetlenül régi lengéscsillapítói voltak, az első mért fogyasztás 23 liter"

nekem ebből nem az jött le, hogy ide akarja visszavinni.

butschq 2012.05.24. 22:51:30

@butschq: most nézem csak, annyi hát szócskát használtam, mint amennyi feles páleszt letoltam ma este az arcba:D
hát ez kemény (ójaj, megváltozott az arány, inni kell)
:)

nem kéne... 2012.05.24. 22:54:21

@butschq:

az a sok póver, na az érdekelne, hogy honnan jön elő.
nettóban attól, hogy jobb kompressziótűrésű benzinnel üzemeltetünk egy benzinmotort, pont semmi nem fog történni, ha egyébként MINDEN más körülményt változatlanul hagyunk.

ea1986 2012.05.24. 22:55:31

Ennyi erővel mért nem adod el a francba, teszed hozzá a javíttatásra szánt pénzt és veszel egy jót.

(azon kívül hogy erröl lehet irni sok unalmas posztot, a melósabb érdekes új témák helyett)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2012.05.24. 22:57:10

@visszakettopadlogaz:
Alaszka és Hawaii a 49. és 50., Puerto Rico nem állam, hanem külbirtok.

jozsika1971 2012.05.24. 22:59:44

@nem kéne...: az nemszámít, majd a wc povertől jobban fog menni a gép :)

butschq 2012.05.24. 23:01:18

@nem kéne...: "az a sok póver, na az érdekelne, hogy honnan jön elő"

az speciel engem is:)
na de az agyunkat könnyű becsapni, csak el kell hinni a mesét, és már rögtön érezzük a többlet erőt:)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2012.05.24. 23:06:51

Egyébként hozd át Bécsbe. Nem lesz olcsó, csak határidöre el fog készülni és jó lesz.

Gilan 2012.05.24. 23:12:32

@Inner Circle: Ilyenek ezek. Szokásaik vannak... :)

Krisi 2012.05.24. 23:12:34

nyisd meg a hahu-t, keress rá a 30évnél idősebb amerikai autókra, és hívd fel egyesével az összes hírdetőt. nyilván nem 3 perc, de butább nem leszel a végén, az biztos. beszélgess el velük, hogy ők hová hordják szervizbe, kiket ismernek, miket hallottak, kiket ajánlanak és kiket kell elkerülni. összeszeded mindet egy táblázatba, és levonod a következtetéseket.
persze az is lehet a vége, hogy semmi értékelhetőt nem kapsz és csak még jobban összezavarodsz, dehát ez egy ilyen csúnya világ :)

(azt pedig várom már, hogy mikor talál ide a Last Barons szócsöve, hogy elküldjön minden fikázót jó messzire, majd megmagyarázza, hogy valójában ők mindent jól csináltak, csak...)

nortonvincent 2012.05.24. 23:15:14

En egyet nem ertek. Mik az elvarasaid?
mar most felmehetsz vele Gyorbe..akkor anyira nem lehet rosz alapotban a kocsi?
Teljes gyari szintre felujitanni meg ...hata az inkabb 10+ milla mind 3..tehat harmad utat mar megtettel.
Azt meg nem hiszem el hogy enyi szereles utan majdnem ugyan olyan mind amikkor megveted.
Hasznald igy ahogy van es kesz..kruzolni igy is jo.

Min.V8 2012.05.24. 23:20:27

@nem kéne...: Nem siklottam el . Vásárolt egy használt kocsit aminek voltak hibái . Nekem ez jött le . Olyan nagyon szar biztosan nem volt ha OT-s minősítést kapott . Az a Shelby amit Hévizen láttam az gyönyörű volt . Beszéltem a tulajdonosávál aki már több kocsiját is velük csináltatta , és nagyon elégedett volt . Biztosan nem valami koklerra bizta a több tízmilliót érő kocsijait . Persze egy rendes restaurálást nem lehet egy csomag tökmag vagy szotyi áráért megcsináltatni . Vagy ha igen akkor az olyan is . Lásd a példákat .

Fox888 2012.05.24. 23:21:17

Sabc-ot, hogy lehet elérni. Tel, cím valami?! Nekem meg 80's 90's BMW specialista kéne!!

mi nem foglalt még 2012.05.24. 23:25:13

Add el az autót.
Amerikai autózás nem való picsogó lányoknak.
Egyértelmű, hogy nem bírsz el vele.
Férfi ember nem itt siránkozik hanem megoldja a problémát.

Min.V8 2012.05.24. 23:26:47

www.autoriko.hu Ma vittek FIVA-ra egy 68-as Chargert , kurva jó volt a kocsi .

mi nem foglalt még 2012.05.24. 23:36:11

@nyikk: Mivé nem lesz a világ.
Már a töketlenkedésért is fizetnek?

lp58 2012.05.24. 23:37:23

EZT PROBALD MEG www.esztergom-autojavitas.hu
06-20-9675821
Nekem is volt egy 68-as Cougarom, bar azt nem Ok csinaltak de jo par automat csinaltak. Nezd meg a referenciakat.

nyikk 2012.05.24. 23:37:56

@mi nem foglalt még: Inkább az abból fakadó cikkekért...

etruszk 2012.05.24. 23:39:24

Ha a szerelő megérzi, hogy neked az autó nem annyira fontos, akkor elvesztél.Eleinte engem sem vettek elég komolyan. Aztán nem nagyon vették fel a telefont. Sebaj, rászoktam, hogy hetenként 2-3 alkalommal benézek. Ha kellett 2 órát vártam a szerelőre.
Az autó végül nagyon jó lett. Nem mondom hogy a szerelő végig boldog volt attól, hogy kitapostam belőle a minőséget, de a végén büszkén adta át az autót.

betm3n 2012.05.24. 23:46:12

azt hallottam, a boschtechnikusnak van egy getszi jó oszcilloszkópja.
hátha ezt is megjavítaná
:D

bocs mindkettőtöktől, de ezt a poént nem tudtam kihagyni.

mi nem foglalt még 2012.05.24. 23:48:32

@nyikk: Az is hülye aki ilyen cikkekért pénzt ad.
Vett egy erősen projekt állapotú vasat, majd bebizonyította fehéren feketén, hogy hülye hozzá.

Blackblood 2012.05.24. 23:48:46

Az a biztos, amit az ember magának megcsinál

effendi79 2012.05.24. 23:48:58

A karosszéria jól néz ki. Állítsd be a nappaliba, és vegyél valami rendes autót. :-)

poa ogapo 2012.05.24. 23:51:38

Ne küzdj, ne költs rá egy fillért se! A kárt úgy optimalizáld, hogy azonnal eladod és elfelejted. Ez bukás így is úgy is, minek még növelni a kárt.

ÉRTELMETLEN PÉNZÉGETÉS!!!!!!

el-enor 2012.05.24. 23:56:44

aki azt mondja, hogy a drága cikkíró adja el ezt az autót, nem tudom mit keres egy autós blogon.
az autó szeretete ugyanúgy fontos téma itt is, mint az, hogy ésszerű e.
építgesd csak, ezt az autót szerintem még a család következő generációja se fogja eladni, nem, hogy te... :)

Rocko- 2012.05.25. 00:01:18

@Krisi: "beszélgess el velük, hogy ők hová hordják szervizbe"
a posztok után már sehova. ;D

Luighi 2012.05.25. 00:01:54

@mi nem foglalt még: Doksikat beszerezni, technológiai fegyelmet betartani, szükséges cuccokat cserélni & következmény: jó kell legyen!

Most jutott eszembe: 3millerért lehet hogy már most is jó, csak 40 éve még más volt az elvárt fékhatás, egyenesfutás ????

Rocko- 2012.05.25. 00:04:52

@Min.V8: "Olyan nagyon szar biztosan nem volt ha OT-s minősítést kapott ."
aha.

coord 2012.05.25. 00:05:16

CSONTI-CAR :D

Amúgy azt csinálsz, amit akarsz, bármit mondanak, a végén úgyis te döntesz :-)

mi nem foglalt még 2012.05.25. 00:12:42

@Luighi: Ha nem modern technikát tesz bele hanem eredeti állapotot akar akkor nem lesz olyan a fékhatás mint egy mai mercin vagy bömösön.
Egyenesfutás akkor is jó volt.

T4KK 2012.05.25. 00:49:17

Rájöttem miért van a totalcar-nál mindenkinek legalább 1 szar autója. Mindig van miről írni:) Karotta Prius-át nem emlékszem hogy sok posztban láttam volna még idáig. Ha mindenki Prius-szal járna, becsődölne a tc:)

(---Flúgos Buszos---) 2012.05.25. 01:31:46

Nem tudom,írta e már valaki,de az antennával a rádió játszik.

Valami ultragagyi van benne,vagy van benne telefon opció,és úthibáknál a rádió kap "tápot",így a rádió ad feszt az antennamotornak.
Vagy a bekapcsoló gomb ki alatt ki van kopva,ami ki tud kopni.

Megoldás: Egy másik rádió,ami normális állapotban van.

Stratocaster 2012.05.25. 01:39:42

Én érdi szerelőmet ajánlanám, évek óta járok hozzá megelégedéssel. Maximálisan korrekt. Amerikai autókat szerel, főleg Ford, GM, olditmereket is. A tákolt kocsik közül rengeteg nála landol végül. Egyedül dolgozik, korrekt áron, a műhelye padlójáról enni lehet. Amiért nagyon szimpatikus, hogy nem ért mindenhez, mint itthon sokan. El kell vinni az autót hozzá és megmondja vállalja-e. Ha igen, nyugodt lehet az ember.
A V8Cars szintén ajánlott információ forrás, én is onnan ismertem meg.
Ha érdekel az elérhetősége, privátban megadom, mert van így is elég munkája, nem kérdeztem tőle, leírhatom-e ide

bopat 2012.05.25. 03:12:19

Az én Deloreanom épül Miskolcon, december óta, az utolsó csavarig lett szétszedve.
Eddig 100%-an meg vagyok elégedve a munkájukkal, alaposan dolgoznak, de ugye még nincs kész teljesen az autó, nem tudok beszámolni miként megy az autó.
Egy kis csúszás nekik is összejött, de most már mindegy, mert külföldön vagyok egész nyáron, amúgy sem tudnám használni.

Azt viszont tudom, hogy ha lesz ismét felújítandó autóm, ismét hozzájuk viszem, mert elégedett vagyok a kommunikációval, a tájékoztatással stb. A munkával is eddig.

dieselrocket524 2012.05.25. 05:08:57

szerintem ad el a francba vesztes rajta 1 milát de továb élsz 10 ével mert nem fogsz szivrohamot kapni amikor 3 mila mulva is ugyan ilyen szar lesz ahogy Csikos is irta nem kel minden megmenteni aztán már más dolgod nincs csak mobile.de és ha felbukan egy normális darab akor azt megveni ha elmész kiprobálni már ugy is tudod mien egy rosz amerika auto :D :P

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.25. 06:34:26

@EPP: Ennyi, néha sokat ér a gyakorlati tapasztalat amúgy egy fizikusnak is.

@jozsika1971: Miért baj az, ha valaki mellesleg megírja, mit hogyan csinált? Sabc legalább beismerte, hogy nem tudja, mi baja. Máshol engem hasonló esetben úgy küldtek el, hogy milyen szar öreg autó,, vigyem a francba, mert szar az egész - még véletlenül sem a villamosságis nem jött r, hogy melyik szenzor rossz - és nem egy USA tepsin, hanem egy 20 éves európai tucatautón. De persze ő a király, csak ő nem foglalkozik ilyen szarokkal.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.25. 06:37:45

@poa ogapo: Látod, nem minden dolgot azért csinálnak az emberek, mert értelme van.
Lilienthalnak is megmondták, hogy az ember nem tud repülni, oszt' ő meg mégis.
Ilyen ez.

Nekem is megmondták, hogy el kell adni az autóm, aztán még mindig megy - és nincs hiteltörlesztője.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.25. 06:41:24

@tükörfúró: "Nem misztikus "tipusismeret" kell ide, csak egy pontos javítási kézikönyv"
Az a baj, hogy 30 év kókányolása ellen az sem mindig véd :) Sajnos :(

merida001 2012.05.25. 07:03:18

Megint csak bebizonyosodott, hogy az "autószerelő" - az az emberiségen belüli állandó probléma forrás. Egy parazita, amit nem lehet kiirtani, mert minden műhelyben ott lapul egy a rossz indulatával, lehúzásával, igénytelenséggel agyilag erre kódolva... Nincs tökéletes szerelő, mindegyiknek megvan a kóros mellékhatása, ami miatt 10-ből 8 alkalommal kitudná ütni a kedves autó tulajdonos...

Rocko- 2012.05.25. 07:11:30

@T4KK: egyetlen probléma van: a saját autóik 99%-ról a belsőségre, ide a blogra írnak. amiért nem kapnak egy fillért se. de még csak drachmát se.

rlazol 2012.05.25. 07:11:37

Kedves Winkler Úr!

Nem tudom, megtetted-e eddig, de én a helyedben a Sabc jelenlétében felhívnék egy amerikai szervízt. Biztos elküldenek az elsö 5 helyen a picsába, de talán a hatodikon találsz egy segítőkész faszit, aki már 6 évesen is ilyeneket csavarozott.
A hiba valószínűleg banális - egy túl/alulhúzott csavar, fordítva bekötött vezeték, évjárathiba vagy ilyesmi, talán a tengerentúli ősrajongók tudnak valami ötletet adni, mi merre induljatok.

üdv

Rocko- 2012.05.25. 07:18:27

@jozsika1971: "ki lesz az akit elkövetkezőkben lejárat a csodás járgányával"
azt tudja lejáratni, akit lehet.
ha meg tudod csinálni, akkor nem járat le. ha tudod, hogy nem, és nem vállalod, akkor nem járat le.
ha nem vagy biztos benne hogy meg tudod, közlöd is ezt, és mégse sikerül, na, az már viccesebb kérdés. de akkor se te magad miatt történik.

ha elvállaod úgy, hogy azt se tudod mit csinálsz, akkor te magadat járatod le. ő meg megírja.

kár hogy nem írtad meg hol dolgozol, az emebrek tudnák hogy hol nagyobb az arc mint a tudás.

@ColT: "Sabc legalább beismerte, hogy nem tudja, mi baja."
igen. azt hiszem ez nincs eléggé hangsúlyozva, és nagyon egybe van mosva a többiekkel.

mike gorgon 2012.05.25. 07:18:32

Föööööldes Jóóóóóózsiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!
Pontosan ugyanígy szoptam végig a ladammal, jozsinal, a végen mar 8 kilónál járva, amikor ejszaka a puszta kozepen észrevettem, hogy kiesni készül a bal elsom, mert elkopott kerekcsavarokra tettek rá a kereket (ennyibe ugye nem fért be egy ugy agy), akkor annyit mondott, hogy vezessek lassan. Most sabc helyett Mazda mesterhez vittem elkeseredésemben, ott legalabb az van, amit mond. Nagyon magyar ez a sztori sajnos, Ausztriában keress valakit, ott újonnan is volt ilyen kocsi.

AzHofi 2012.05.25. 07:20:06

Tényleg ennyire zsír az a foose-os dynamat fólia? Érdemes szerinted tennem a jangtajmer volvomba? Abban mindig megdöglök nyáron.

Shadowbull 2012.05.25. 07:25:04

En Sabc-ra szavaztam :)

Lehet nem lesz kesz, de szep hosszu posztokat olvashatunk a kilometeres szopasokrol :)

Robi bakker, gondolj az olvasoidra. Nem lehetsz olyan onzo, hogy most pikk-pakk megcsinaltatod az autot, mi meg olvasnivalo nelkul maradunk. Hat ilyen egy foszerkeszto? Naugye.

dennisthemenace 2012.05.25. 07:25:35

@Krisi: Ha van esze, nem talál ide csak mélyen kussol.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.05.25. 07:34:31

@bopat: Szia! Érdekelne, h kb. mikor lesz kész? És ha kész lesz járós autó lesz? Annyira jó lenne, ha egyszer szembe jönne velem az utcán. Nagyon kíváncsi vagyok, remélem, jó és szép lesz!

Kitartás!

jozsika1971 2012.05.25. 07:35:28

@ColT: Szia
Nem az a baj hogy leírja, de autós szakember létére belefut olyan dolgokba amiket egy átlag ember alapból ösztönösen kiderül. Ráadásul ettől már csak az a viccesebb ha valakinek azon jár az agya hogy Debrecenbe vagy Nyíregyre vagy még messzibb helyre kell hurcolja a kocsit, ez valami feltűnési viszketegség szerintem. Itt nálunk a 13. kerben kapásból tudok 3 olyan embert akire nyugodtan rá lehet bízni egy ilyen kaliberű melót, és még nagyon körbe se néztem. Na de akkor hol marad a bohóckodási tényező meg hasonlók? Ez kifejezetten egy ámokfutás amit ezzel az autóval művel a kedves szerkesztő úr. Az esztelen kapkodás mintapéldánya amit láthatunk képeken, és olvashatunk már mióta. Mondjuk megértem valahol, nem akar kilógni a sorból ahol divat Pestről a Balatonra hordani az autót, mert itt senki nem képes egy 20-30 körüli dágványba kicserélni egy alkatrészt. Nekem erről annyi a véleményem hogy ez bohóckodás a köbön, olyan nincs hogy nem lehet valamit megjavítani, ember tervezte azt ember meg is tudja javítani. Nem kifogást kell keresni hanem egyszerűen csendben nekiállni, és megcsinálni. A mai világban miből áll a neten utána nézni valaminek, főleg egy ilyen kocsinál amihez minden fellelhető? De ugye akkor nincs 250 komment. Nyekereg hogy gyenge a fék, egy tárcsafékes kocsira olyan féket csinálok felgyűri az aszfaltot maga alatt. Olyan nincs hogy nem lehet. Kíváncsi leszek mi lesz ennek a műsornak a vége, szerintem tragédia, de majd kiderül.

Nesebar 2012.05.25. 07:38:16

Robi,

Hívd Boyd Coddingtont, megoldja a gondjaid.

Tompika

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.05.25. 07:41:14

@lp58: Juj, ezt inkább ne is láttam volna.

Ezek a tipikus totálkárból újjáépített autók, amik mennek keveset futott sérülésmentesként fel a hahu-ra.

Ráadásul a referenciák közül az Espada, az pont egy TC-s kép (ha jól látom).

Biztos nagyon profik, h ilyeneket tudnak, de ezeket a roncsokat újjá építeni szerintem vétek.

jozsika1971 2012.05.25. 07:45:33

@Rocko-: Szia
Azon egyszerű oknál fogva nem írom le hogy hol dolgozom mert nem vagyok kíváncsi olyan okosokra akik megmagyarázzák mit is kéne csináljak és főleg hogyan. Hozzám csak olyan jöhet aki elfogadja azt a minimumot amit mondok, és nem az első gondolata hogy tuti át akarom verni. Ha hozzám beteszi a lábát akkor bízzon bennem hogy tuti azt kapja amit kér, és ezt 100%-os tudásommal fogom neki megcsinálni. Ha elakadok akkor nem esem kétségbe, ha kell konzíliumot ülünk a vas felett, de olyan nincs hogy nem csinálom meg. Egy autó se volt képes az elmúlt 23 évben kifogni rajtam, pedig nekem nincs se csempe a falon, se egyéb látványfokozó segédeszközöm....

Sákif za morro? 2012.05.25. 07:57:22

Robi! Az még nem fordult meg a fejedben, hogy esetleg te tanuld meg ezt a dolgot? A fórumokon tudnak tippeket, tanácsokat adni, ha meg baj van, akkor még mindig kérhetsz segítséget bármelyik szerelőtől. Ha kész vagy, akkor egészen más érzés lesz vezetni, mintha mással csináltatod.

AlfaZero 2012.05.25. 08:07:17

Vagy, vedd meg a Vudron-tól az ő Cougar-jukat. :) Csak a motort kell szépíteni. Jó ajánlat...

szabopsz 2012.05.25. 08:07:40

Helló!

Már feldobták itt páran de valóban ez lenne a legértelmesebb hely tatán:
www.mustang-shelby-eleanor.com/mustang_hu.php#

Második ötlet pedig SABC. Aztán a végén a miskolci srácok!!

SZP

Infomaker 2012.05.25. 08:08:49

ÁLljatok már le azzal, hogy adja el.. Winklinek van rá pénze, megteheti, hogy költ rá, akkor miért ne?

a8zoli 2012.05.25. 08:11:35

overhaulin Chip Foose :D

dr.86c 2012.05.25. 08:13:35

adja el ezt a szart é ha tényleg van rá pénze vegye meg ami a vurdonnál van ugyanolyan csak az működik is.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.05.25. 08:23:40

Ez a fehér Vurdon-os 3 millióért nagyon jónak tűnik.

Robi szállj ki ebből némi bukóval és vedd meg azt.

(tudom, kibicnek semmi sem drága, de akkor is)

Semper Fidelis 2012.05.25. 08:32:36

@Nesebar: Boyd már egy ideje nem él, így bajosan lehet neki telefonálni.

szamok embere 2012.05.25. 08:35:50

@Rák Attantam:

A cél az út. Ha Winkler flexelne és hegesztene, azt még megérteném. Szerintem öreg kocsik rendbetételében a munka az érdekes. Az, hogy Trabantos Józsi occsó pénzér kivakerja a verdádat, az elég sekélyes szórakozás.

repeti 2012.05.25. 08:39:49

@visszakettopadlogaz: Csak szólok hogy a repülöbenzin, még az LL (low lead vagyis alacsony ólomtartalmú) jelzésű is messze több ólmot tartalmaz mint a valaha volt ólmos autóbenzinek.

Dr. GGG77 2012.05.25. 08:47:24

Jamiki vagy Karesz, a szavazatom természetesen Karesznak ment. Aki W126-al jár, az megérdemli a tiszteletet. :)

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.25. 08:49:08

Szerintem a legideálisabb megoldás a selfservice. Magyarul összeszeded-vásárold a szakirodalmat, veszel szerszámot és / vagy kérsz kölcsön Csikóstól, vagy másoktól; szerzel egy aknás garázst ha nincs, és nekiállsz magad. (A garázsba célszerű egy számítógép is a szervízmanuálok futtatásához, ha ezek digitális dokumentumok.)

Szerintem majdhogynem az a legnagyobb élvezet, hogy sikerült ezt-azt-amazt önerőből jól megcsinálni. Ráadásul a minőség "garantált": amit beleteszel (alkatrész - szaktudás - kitartás) olyan is lesz a gép. Nem kell x y z szerelőhöz járni, hogy ez az amaz hogy áll.

Mivel a Cougar nem egy mai elektronikával, meg agyonbonyolított mechanikai elemekkel elkészített mai autó, ezért valószínűleg menni fog a szerelés. Sőt az elődök, a korábbi szerelők már oly sok mindent elkészítettek, ami valószínűleg a legproblémásabb volt.

A selfservice persze nagyon időigényes, de garantáltan rá lehet jönni az ízére! Plusz, mi olvasók, Csikós vasárnapi posztjai mellett (ami már fogalom) olvashatnánk a te írásaidat is, ami meg az online olvasottságra is pozitívan hatna ("szombati Winkler poszt" "vasárnapi Csikós poszt").

Dr. GGG77 2012.05.25. 08:49:35

Ja, Sabcnak pedig vállveregetés mindenképp jár, eddig az első korrekt és lelkiismeretes ember, aki hozzányúlt.

Azazuma 2012.05.25. 08:49:48

Ember! Tőlünk kérdezed, te az autós ujságíró, akinek a munkaidejébe simán belefér a népitélet kiolvasása hátulról előre lólépésben???!! Boldog lennék, ha találnék rendes szerelőt a tucatautómhoz, nemhogy ilyen egzotikus darabhoz. De valamelyik pornofilm végére a Cougaros fotodat betehetik, hogyaszongya: Képernyőn kívűl szoptak még.... :D

Dr. GGG77 2012.05.25. 08:50:46

@biturbo s: "Szerintem a legideálisabb megoldás a selfservice."

Nem mindenki szeret szerelni. Én se tenném.

medbali 2012.05.25. 09:00:34

Szerintem egyszerűen hagyd abba azt a kurva blogozást. Csak ártasz vele magadnak. Lehet hogy az olvasók imádják de a kocsid sose lesz rendben az biztos. Elérted azt hogy azok a srácok akik tudnának segíteni neked már szóba se állnak veled. Ezzel a problémával már bizonyosan szembesültél.
Rossz irányból kezdted el az egész amerikai autózást.
Ha továbbra is kirakatcélra használod ezt a szerencsétlen kocsit akkor belebuksz egy zsák pénzt és meg fogod utálni mielőtt tényleg jó lenne.

Állj be a sorba csendben,tanúsíts tiszteletet és próbálj beilleszkedni abba a kis közösségbe ahol segíteni tudnak.
A V8-asok berkein belül ismer mindenki mindenkit, ez a fajta probléma megoldás amit most kezdenél nem vezet semmi jóra.

Itt nem fogsz segítséget találni a hibákra és jelenleg nagyon rossz úton haladsz a problémamegoldás rögökkel kikövezett útján és hallgathatod ezt a sok esetben rosszindulatú fröcsögést.Lehet hogy szórakoztató.
Döntsd el mit akarsz. Itt majomkodni és szórakoztatni a "közönséget" vagy élvezni végre ezt a szép kocsit.
Ez egy jó tanács volt...

tonertöltés 2012.05.25. 09:01:25

vazz', ha ennyi lóvém+időm lenne, inkább bérelnék egy műhelyt, és nekiállnék egyedül. Nekem úgy tűnik, ez a projekt a "már úgy is mindegy" szakaszban van, szóval nagy baj már nem lehet. Egyébként kicsit karc, hogy osztja itt az észt az "autós újságíró fenegyerek", de a saját kocsijához nem nyúl hozzá. Vegyen példát Csikósról. . . .

Poita not Peter! 2012.05.25. 09:04:01

szerintem azt kellene átgondolni, hogy mit is vársz ettől az autótól. Arra már rájöttél szerintem, hogy ebből soha nem lesz rendes európai vagy japán autó de ha elfogadod a hibáit akkor még boldog is lehetsz vele. Specialistákhoz kellene hordanod mindig az aktuális problémákkal és nem olyat keresni aki mindenhez ért. Ha elégedett vagy Sabc munkájával és hozzáállásával akkor csak az olyan problémákkal vidd máshoz amit ő nem tud megoldani. Kivülállóként vmaxzsolti meg a lastbaroms volt a legérdekesebb olvasmány.

papracing 2012.05.25. 09:04:09

Hahó,esetlegesen egy jövőbeni váltóprobléma esetén csak ide vidd!!! www.facebook.com/transmasters
Rendkívül precíz,hozzáértő figura.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.05.25. 09:04:50

@medbali: és ezt még én is mindenképpen hozzátenném, ott a pont.

karlmann 2012.05.25. 09:06:17

Akkor most jöjjön egy kis példabeszéd. Van két jó barátom, mind a kettő autóbuzi és nemrégen jutottak el odáig, hogy megengedhettek maguknak egy harmadik, hobbi autót. Az egyikük egy 1983-as Pontiac Grand Prix-t, a másik egy 1983-as Audi Coupe GT-t vett. Mind a két kocsi erősen kókányolt, leharcolt volt. Mind a kettőnek a felújításában részt veszek a kezdetektől fogva. Előre bocsátom egyikünk sem autószerelő, csak autóbuzi, viszont jól beszélünk angolul. Mindkét autóhoz megvan a szükséges service manual. Bármilyen hibájuk volt, a könyv alapján némi szívás és anyázás után mindig meg tudtuk őket javítani és a javított rész azóta is tökéletesen működik.

Mi a titok? Roppant egyszerű. Nem akartuk, hogy rögtön jó legyen minden és tökéletes élményautó legyen. Először csak arra koncentráltunk, hogy biztonságos legyen, aztán használható, végül tökéletes. Mivel a pénz nem áll raktáron korlátlanul, ezért csak lassan haladunk. Az Audinál az első két szint már abszolválva van, a Pontiacnál az első van még kész csak. Bármit is javítottunk az úgy ment, hogy megrendeltünk minden, hangsúlyozom minden alkatrészt, aztán összeraktuk és jó lett. A te kocsidnak az a legnagyobb baja, hogy egy csomó töketlen béna nyúlt már hozzá az elmúlt évtizedek alatt és senki sem írta le, hogy mit b..ott el. Utólag ezt kinyomozni nagyon nehéz, ne csodáld, hogy több szerelődnek beletört a bicskája. A Pontiac karbiját pl. szétszedte néhány ügyes szerelő, majd közölték, hogy szar az úszó azért nem megy. Rendeltek másikat, persze azzal se volt jó. A srác fizetett vagy 100 ezret és bukó. Mi rendeltünk egy felújítószettet, kiderült, hogy jó az úszó, ellenben hiányzik a egy golyó, valamint rosszul volt belerakva a benzinszűrő. Végül kimostunk mindent Brigéciolban, beraktuk az összes új alkatrészt és azóta jó. Nem véletlen, hogy azok, akik kiköhögnek tizenegykét milliót egy teljesen felújított kocsiért azok utána gondtalanul használják. Mert ott nem szarakodnak a jó-nem jó, próbáljuk ki hátha jó lesz vonalon, hanem cserélnek mindent. Tényleg egy új kocsit kapsz persze, hogy nincs baj vele.

És végül a tanács. Vidd el Kareszhoz és kezdjetek a fékkel. Rendeljetek meg hozzá mindent, amit még nem, aztán rakasd össze vele, beállítja és jó lesz. Utána ezen a nyomon haladj tovább, amíg el nem fogynak a hibák. Sok pénzt beleraktál már és még sok van hátra, szóval készülj fel, nem lesz olcsó. Ide nem típusismeret kell elsősorban, hanem kitartás, rutin és szakmaszeretet.

paladinn 2012.05.25. 09:10:27

ezt a sok nagy arcú semmirekellőt kerülni kellett volna...

tonertöltés 2012.05.25. 09:13:49

a megoldást karlmann hsz-a tartalmazza . . .

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.25. 09:14:48

@jozsika1971: Ha olvasod már mióta, akkor ismerheted a történetet is. De akkor érthetnéd is, amit leírtam, én ugyanis arra gondoltam, hogy pl. Sabc írt egy csomó postot, és nem Winkler. Úgy gondoltam, azzal van bajod, hogy Sabc "melldönget", pedig aztán nem.

Amúgy meg, ha csak az arca lenne nagy, akkor nem írná meg a blogon Winkler sem, hogy milyen cumiba futott bele. De megírja, és az őszinteség itt is becsülendő.

Hogy rajtad nem fogott ki autó, az meg szép dolog, de én ilyet alapból nem írnék le. Én is dolgokat javítok, csak villannyal működőket. Sosem mondok olyat, hogy "tuti jó lesz", mert a szopás nem szokta megkérdezni, hogy jöhet-e, és mekkora legyen :D
Ha annyiból állna a Cougar javítása, hogy alkatrészeket kell cserélni, vagy beállítani, vagy a neten utánanézni, akkor szerintem már régen kész lenne. Valószínű, hogy nem ilyen egyszerű.

De különben, ha tudsz 3 ilyen embert, akire ezt rá lehet bízni, akkor írd meg privát a postírónak...

Rocko- 2012.05.25. 09:15:08

@jozsika1971: egész jól rontod a saját bizniszed. :)
sok sikert hozzá!

Luighi 2012.05.25. 09:16:21

VOWWWW: Menthető a GÉP Robi!
'68-as Cougar Manual(!) DL a piratebay-ról! Nekem már a gépemen is, nehogy eltűnjön! ;-)
Info, pénz, (technológiai)fegyelem, AKARAT és "gyári" lesz a gép! (A manual nagyon odabax: minden benne van a 80MB-s pdf-ben! MINDEN!)

jozsika1971 2012.05.25. 09:21:32

@tonertöltés: Ja, cserélj ki mindent újra, és akkor jó lesz! Gratulálok, ehhez se ész se tudás nem kell, max pénz. De kérdem én miért nem csak azt kell cserélni ami hibás? Kezd vicces lenni ez a sok csereszerelő aki mostanság van. Javításhoz kell tudás is ami nincs, marad a cseréljünk ki mindent hátha jó lesz. Komolyan mondom szánalmas. Ha elromlik a tv-d ben egy tranyó remélem rohansz újat venni, ha kiég egy izzó otthon remélem veszel egy csillárt is. Ettől már csak a manuálokból alkotók rosszabbak. Ha valaki nem lát át egy ilyen egyszerű autót az ne nyúljon hozzá, ennyi.

bdepalma 2012.05.25. 09:29:33

Sziasztok!

Oszvald Gabit tudnám ajánlani! Rengeteg öreg mustángon van túl! Jó értelemben véve.

Luighi 2012.05.25. 09:33:22

@jozsika1971: "csak a manuálokból alkotók rosszabbak. Ha valaki nem lát át egy ilyen egyszerű autót"

Azért én pl. a hátsóhíd hordképet, nyomatékokat, kerékgeometriát, inkább technológiából állítom, ha már megvan rá az írott tudás(manual). És egy kardán is okozhat meglepetést, ha "csak úgy simán" felcsavarozod...
A "máshol is ilyen szokott" rutin nekem kókány! És rutin az itt senkinek nincs az már kiderült! Illetve mindenkinek az van, csak aztán mégse az igazi, mellé éreztek a gyakran "nagy mellényű specialisták". Ugye Te nem az vagy?!

voroseltolodas 2012.05.25. 09:34:28

Sokéve autós berkekben mozogsz szerteágazó kapcsolatokkal.
Nem hiszem,hogy ilyen mamlasz vagy.

BocaNegra 2012.05.25. 09:47:24

Én ha azt akarom, h vmi jó legyen, azt mindig magam szedem szét. Ha vmihez hülye vagyok (mindenhez nem érthet az ember), akkor túrom az internetet. Angolul ma már mindenki beszél, külföldi forumokat találni sem fekete mágia már. Nem kevés idő, de a végeredmény nálam mindig 100%-osan jó. Vagy ha nem, akkor csak magamat hibáztathatom, és szétszedem megint.

Szal én azt mondom, szerezz egy jó garázst, kapd szét atomjaira, és rakd össze újra! :)

Luighi 2012.05.25. 09:48:30

Ja tényleg! Ha már TROLLcsalogató poszt!

Hagyd a francba, majd a Csonti elverseli neked ezt okosba!

Te meg kezd el a netet böngészni, valami fasza oldtimerért svédből! :-DD

Vagy ami még nem volt, hozz egy jobbkormányost, és rakasd át balosra. Nehezítő körülményként automatából kézire, vagy fordítva :-)))) (nem lesz gond a posztírás!)

tonertöltés 2012.05.25. 09:52:03

@jozsika1971: igazad van, de annyiból, amit ráköltött, már simán megtehette volna. Ha nem talál olyan szerelőt, aki meg tudja oldani a problémáját, és nem akar túladni az autón, ő maga meg nem ért hozzá/akar hozzányúlni, akkor nem sok megoldás marad. A posztból nekem úgy tűnik, hogy két lapáttal tudja tolni bele a pénzt, tehát ez nem jelent neki gondot. Most nem rólam van szó, én az első autómon úgy álltam neki kuplungtárcsát cserélni, hogy előtte max a kereket cseréltem. Kellett hozzá egy hét, de végül sikerült. A Totalcaron mindig azt hangoztatják a szerzők, amikor vásárlási tanácsot kér valaki, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér, vedd figyelembe a járulékos költségeket, keress megbízható szerelőt, stb. Winkler megtette ezeket? Nekem úgy tűnik, kihagyott valamit. . . Ha nekiállna egy-két alkatrészt saját kezűleg kicserélni valószínűleg hamar rájönne, (amint az Te is mondtad), hogy nem túl bonyolult ez a szerkezet, szerezne egy kis önbizalmat, bátorságot, és lehet, hogy hónapok alatt, de végül csak lenne egy működő autója, meg az a megfizethetetlen érzés, hogy én csináltam. Nem a levegőbe beszélek, mindig saját kezűleg szerelem az autóimat, de akinek ez nem megy, az kössön kompromisszumokat. Egy ilyen idős autóval nem lehet csodákat művelni, igenis van, amit egyszerűen cserélni kell (ha minden kötél szakad, akkor a tulajt. . . .)

karlmann 2012.05.25. 09:55:01

@jozsika1971:

Ez egy közel hatvan éves autó, nem egy pár éves TV. Gyakorlatilag minden alkatrésze túl van már a tervezett élettartamán. Nem azért kell cserélni, mert nem lehet máshogy javítani, hanem azért mert már húsz éve ki kellett volna cserélni, de már akkor is csak kókányolták, mert az az ócsó. Ha valami szar, azt ki kell cserélni és egy ilyen régi kocsiban, nagy a valószínűsége, hogy sok mindent kell.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2012.05.25. 10:01:24

"Hova vigyem a Cougart?"

Az udvaromba légy szíves, a nevemre írt forgalmival!

Köszikeeeee! :D :D

Luighi 2012.05.25. 10:01:32

@karlmann: "Ez egy közel hatvan éves autó"

A Ford Cougar 1968-as, tehát 'csak' 44 éves! (fiatalabb nálam)

A Csikós Mergájára gondoltál szerintem...

tourline 2012.05.25. 10:02:49

Volt amerikai autóm 2 db. Szívtam velük mint a torkos borz aztán levontam a következtetést. Külföldön élek és úgy döntöttem vényóc kell a boldogsághoz. Megvettem jónak tűnt, belelapátoltam az árát még egyszer, mégis hetente előjött valami új.A rockautón névről ismernek, és a hűtőn már nem fértek a tőlük a rendelésekhez ajándékba kapott hűtőmágnesek, az ebay amerikai autós eladói már automatikusan adták a jó vevő szavazatot, sőt már volt olyan hogy ajándékba is küldtek cuccot csak végre legyen már jó a kocsim. Mégis minden reggelem a rettegés volt hogy milyen új hibát fog aznap produkálni, pedig komolyan a karosszérián kívül már nem sok alkatrész maradt amit nem cseréltem újra. Eladtam nagy nehezen 6000 eurós bukóval, és vettem egy szögegyszerű 19 éves C180 mercit,ismert előélettel idős orvosházaspártól 98000km-el aki első tulajdonosa volt az autónak, lefűzve az elmúlt 19 év javitási karbantartási számlákkal az utolsó izzócseréig, végig a mercedes szakszervízből, ami azért jó mert jó....Ott vett most egy újat az öreg ezt azért adta el. Kicseréltem a folyadékokat szűrőket, átnézettem. 1 éve hajtom 0 hibával, semmilyen fura hang, teszi a dolgát már már unalmas. Nagyon extrémen kell vezetni hogy a 8 litert megegye, de nem ütöm. amolyan nagyapós, megkap amit meg kell kapnia, és hálás is érte. Olyan fura volt eleinte hogy melóba menet nem kezd el kopogni csörögni füstölni, zörögni valami.Van fék, indul megy megáll.Ja és nem 20 litert eszik. Szoknom kellett hogy van olyan hogy nem kell hetente 2x alkatrészt rendelni ahhoz hogy eljuthassak a 6km-re lévő munkahelyemre. Érezhető hogy ezeket még németek csinálták olyan minőségben hogy megmutassák hogy valóban ők építik a legmegbízhatóbb autókat.
Nem voltam egy merci fan de ez most meggyőzött. Sose adom el.Lesz mellette másik autóm, valami adrenalintermelő, de ez marad biztos pontnak. Amerikai soha többet még újban sem. Most már értem hogy az amerikai filmekben látható bontókban miért vannak olyan autók amire mi még nyálat csorgatunk. Mert tudják, ha elkezdődik a szívás sorozat, abból jól kijönni nem lehet, így olcsóbb kidobni és venni újat.
Ha most felgyújtod a cougart nagyközönség előtt és kérsz 50 forintot a látványosságért mindenkitől, annyi összejön hogy vegyél valami faékegyszerű masinát gombokért amivel 4x megkerülöd a földet, és még mindig jobban jársz mintha tovább lapátolod ebbe a pénzt, mert tuti hogy ha az utolsó csavart is kicseréled akkor se lesz tökéletes. Szinte magamra ismerek a mazochizmusodon,én is ezt csináltam amerikai autósként, szinte már kéred hogy szívasson az autó vagy a szerelő.....Jó is napi szinten képbe lenni az ebayen fellelhető alkatrészárakkal,és ha az beérkezett emailjeid jelentős része rendelési visszaigazolás, rugdosni a szerelők seggét, és tudni hogy amíg meg nem szabadulsz tőle, havi szinten a bevételed egy meghatározott része ömlik egy olyan projektbe aminek sosem lesz vége. Aztán egyszer rájössz hogy van egy másik élet is,eltűnik a gombóc a gyomrodból, törölheted a kedvencek közül a rockautót meg a Mike&Franks-ot, és hihetetlennek tűnik de vannak járművek amelyek éves fenntartása annyiba sem kerül mint egy cougar kuplungtárcsa, és mégis működnek.
Jó döntést.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2012.05.25. 10:04:27

@Rák Attantam: Ford Magyarországhoz???? Ne röhögtess! Általános hozzáállásuk, hogy a 10 évnél öregebb autó Veterán, ezért nincs hozzá alkatrész. USA autóhoz meg hozzá sem tudnak szagolni.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2012.05.25. 10:05:18

Namost, én az alábbi menetrend szerint állnék neki (nem kizárt, hogy van olyan pontja a tervnek, ami kivitelezhetetlen, bár meg lennék lepődve):

1. Internet bújás, gyári szerelési leírások, alkatrészkatalógusok felkutatása, beszerzése.
2. Internet bújás, restaurációs leírás felkutatása beszerzése.
(valójában ez a két kérdéses pont, én Land Roverből indulok ki, azokhoz ezek létező dolgok. Egyrészt van mindenhez gyári szervizleírás, ami lépésről-lépésre végigvezet minden alkatrészcserén, mindenen, másrészt vannak Landy típusokhoz restaurálós kötetek, gazdagon fotóval illusztrálva, hogy mi hogyan volt EREDETILEG a típuson - hogy ilyenek léteznek-e Cougarhoz, nem tudom, de Amerika nagy ország, kétlem, hogy ne lenne ilyesmi)

3. BÁRMILYEN szerelőt keríteni, a fenti két tétel megléte esetén nem kell, hogy legyen típusismerete, elég, ha igényes, és kitartó szerelő. Még egy feltétel, tudjon angolul, hogy egyedül is tudja olvasgatni a könyveket.
4. Papírozott szerződést kötni vele arra, hogy mindenben, MINDENBEN a gyári könyvek utasításait követi, KIZÁRÓLAG gyári alkatrészeket épít be, kizárólag úgy, ahogy a könyvben írva vagyon. Nem taknyol, nem találja ki a gyár helyett, hogy azt hogyan kéne jobban, mert nem az a cél, hogy jobb legyen, hanem hogy GYÁRI.

Nagyjából ez a négy pont szükséges ahhoz, hogy belátható időn belül működő, gyári autó legyen a cougarból.
Ha ez a cél, nem kivitelezhetetlen, és nagyjából valójában mindegy, hogy KICSODA csinálja a szerelést.
Ha a cél az, hogy lehessen játszani "miért történik már megint ez velem", valamint "na most rajtakaptalak" játszmákat tetszőleges autószerelőkkel, akkor nem kell változtatni semmin.
Valójában ebben az esetben is tökmindegy, hogy ki szereli az autót.

Waxolo 2012.05.25. 10:06:26

ha gondolod segítek felvenni a kapcsolatot stb.
www.normcar.pl/

és ne szard össze magad az ártól, nem drágább mint M.o.-n, sőt !!!

szamok embere 2012.05.25. 10:08:06

csúcsragi 2012.05.25. 09:34:28
"Sokéve autós berkekben mozogsz szerteágazó kapcsolatokkal.
Nem hiszem,hogy ilyen mamlasz vagy."

Naív vagy.

lp58 2012.05.25. 10:08:32

@lp58: AZ Espada TC-es kep de azt is Ok csinaltak (az auto az enyem). A weboldalon a legdurvabb kepek vannak de egy csomo klasszikus autot is restauraltak es most egy 75-os Alfa GT-emet restauraljak. Szamtalan amerikai autot javitottak es a tulaj maga foglalkozik a problemas autokkal.

Dzsoni Kráncs 2012.05.25. 10:10:45

A Vurdonnál készült már egy két szép autó,győriként ajánlanám őket.

Hurri Kán 2012.05.25. 10:16:48

Győri Vurdonéknak láttam pár kész autóját, azok nagyon rendben voltak, szóval még az is lehet, hogy korrektül, határidőket nagyjából betartva dolgoznak. :)

karlmann 2012.05.25. 10:24:47

@Luighi:

Egen, összekevertem a két kocsit. De lényeg ettől függetlenül változatlan. Egy oldtimer, sőt akár egy youngtimer esetében is ugyanaz a szitu. Alapvetően úgy kell gondolkodni, hogy a kocsin az alkatrészek döntő többsége már elhasználódott, - kivéve ha átesett már egy nagyobb restauráláson, felújításon - így az alkatrészek cseréje az egyetlen mód arra, hogy a kocsi megint jó legyen.

Rocko- 2012.05.25. 10:28:15

@Shadowbull: gondolj Sabcra!
vedd magad mellé padavannak! :)

jozsika1971 2012.05.25. 10:28:17

@ColT: nem sabc-al van bajom, hanem azzal hogy milyen szinten futtatva van ez a dolog, egy egyszerű fékjavításból akkora cécó van csinálva mint egy űrrepülőgép generálból. Ne csináljunk már feleslegesen egy bolhából elfánit.

Luighi: Akinek egy ilyen szög egyszerű szerkezethez manuál kell az menjen hentesnek!!! Most indul ingyenes tanfolyam, adok címet. nem geometriát kell állítgatni hanem megcsinálni egy hidraulikus szerkezetet. Nem abs hibát kell detektálni rejtett helyen kidörzsölődött vezetékek között.

Rocko: nekem nem kell rontanom semmit, mint írtam nem unatkozom sűrűn, és ráadásul szinte kizárólag mások után állítok helyre autókat, illetve rejtett problémák megoldásával foglalkozom.

Sabc-al csak annyi a bajom hogy ha nem sikerül akkor miért nem keres ő olyat aki szívesen megnézi, esetleg segít megoldani a problémát? Nem tudnám elképzelni hogy egy kuncsaftnak olyat mondjak hogy sajnálom nem tudjuk megoldani, keressen mást aki megcsinálja. Én ilyet még soha nem csináltam, de őszintén megmondva nem is gondoltam rá. Problémám van akkor addig megyek, kérdezek amíg meg nem találom a megoldást, és nem feladom. Ha kell elmegyek a világ végére de akkor is megoldom. Csodák nincsenek, csak apró dolgok amik mérgesíthetnek, de mindenre meg kell találni a megoldást. Igen, megértem hogy ezt nincs mindenkinek ideje-türelme-lehetősége végigzongorázni, de anélkül nem megy. Én így gondolkodom, tudom nem vagyunk egyformák, a lehetőségeink meg garantáltan különböznek.

karlmann: mennyire meglepődnél hogy a régi kocsik alkatrészeinek minimum 50%-a nem élettartam tervezett ellentétben a maiak 99,8%-os arányával.

tonertöltés: velem többször előfordult már hogy bementem valahova, körülnéztem, és sarkon fordulva távoztam. Már az is gondolkodóba ejt ha túl csicsás a cégér... Volt ahol kellemesen csalódtam, de valamiért jobban szeretek öreg szakikhoz járni tanácsért mint bemenni egy tipi-topi helyre.

Rocko- 2012.05.25. 10:32:18

@medbali: "Elérted azt hogy azok a srácok akik tudnának segíteni neked már szóba se állnak veled"
már miért is?
büdös tán nekik a munka?
vagy ha jól megcsinálja, akkor nem mindegy hogy írnak-e róla vagy sem?

cashmoney 2012.05.25. 10:33:20

Szia Robi!

Van egy osztrák társaság a határtól nem messze (Graz-ban), akik szinte kizárólag amerikai autók szervízelésével és tuningjával foglalkoznak. Náluk készült többek között a WMS Zerspannungstechnik 1000lóerős limezöld Corvettje is, ami a Sportauto magazin 3-mal ezelőtti számáben szerepel. A céget úgy hívják, hogy Customcars Filla, a tulajdonos pedig Walter Filla (website: www.customcars-filla.com/) Rettenetesen precíz és hozzáértő a csapat, érdemes őket felkeresni. Évek óta jó kapcsolatban állok velük, úgyhogy szívesen összehozlak benneteket (akár egy műhelylátogatás alkalmára is, ha gondolod)

Üdv: B.A. as Cashmoney

volgapierre 2012.05.25. 10:33:26

A közeli ismeretségi körömben van egy Vurdon-származék Mustang. Igaz, a győriek nem javították, csak eladták az autót, de a brigád hozzáállásáról sokat elárul a történet. Amikor azt mondom, hogy sokat, azt értem alatta, hogy semmi jót. Itt inkább nem kívánom részletezni a történetet, de ha megkeresel privátban, megadom a tulaj elérhetőségét, ő el tudja mondani, mit tapasztalt.

medbali 2012.05.25. 10:36:28

@Rocko-:
Figyi én csak leírtam mi a helyzet.Robi szerintem már szembesült ezzel.
Csak jó tanács volt mint írtam, részemről ennyi nem szándékozom ebbe jobban belefolyni.

Rocko- 2012.05.25. 10:37:49

@medbali: akkor viszont rossz a szerelők hozzáállása.

tonertöltés 2012.05.25. 10:40:01

@jozsika1971:
"tonertöltés: velem többször előfordult már hogy bementem valahova, körülnéztem, és sarkon fordulva távoztam. Már az is gondolkodóba ejt ha túl csicsás a cégér... Volt ahol kellemesen csalódtam, de valamiért jobban szeretek öreg szakikhoz járni tanácsért mint bemenni egy tipi-topi helyre."

Ööö. . . izé. . . ezt most nem értem, miért nekem címezted?

Dr. Porno Ottó 2012.05.25. 10:46:11

Én a kerekek helyére tennék 4 hordót, a kardántengelyre akasztanék egy kis propellert és vígan elkalandoznék vele a Dunán.

Legalábbis, ha ennek az országnak a szerelőállományából indulok ki.

karlmann 2012.05.25. 10:46:34

@jozsika1971:

Nem lepődnék meg, mert ez a normális. Most lovagolhatunk még a szavakon ha kell, de a régi kocsik alkatrészei sem elpusztíthatatlan csodakulimászból vannak. Az, hogy a gyár határozott-e meg rájuk élettartamot, vagy a tapasztalat mutatta meg, hogy egy adott alkatrész mennyit bír, lényegtelen. Ehhez tedd még hozzá, hogy a fentieket normál, átlagos használatra értjük, nincs benne semmi extrém használat, hozzá nem értésből, elmaradt javításból, vagy kókányolásból eredő kínzás.

Na most adott egy, mint megtudtam 44 éves kocsi, ami jelenleg bizonyíthatóan rossz, sőt amikor Winkler megvette akkor is az volt. Semmit nem tudsz az előéletéről, de annyit még a szerelők is elmondtak, hogy rengeteg nem oda illő megoldás, gányolás volt rajta (szerintem még most is akad pár). Ezek után, nem gondolom, hogy abban kellene bízni, hogy a régi alkatrészek még jók, nem mentek tönkre és a hibák más ok miatt állnak fent.

Hét holló · http://localhero.blog.hu/ 2012.05.25. 10:54:32

Mondhatnám - a trollság jegyében-, hogy csináltass belőle inkább két zsák százasszeget, az sose romlik el, meg a vaskupac mostani formájával ellentétben jó is valamire...

Viszont azt fel nem foghatom, hogy ez a poszt mire jó. Eddig azon zavarogtál, hogy mindenki fikázza hová vitted. Most majd megint választasz troll tanácsra egy helyet és akármi lesz belőle - vagy szar, vagy kalaposinas - UGYANÚGY fikázni fog mindenki, aki NEM azt a helyet javasolta. Ugyememmontam, ugye...?

Azért sok sikert, várom a fejleményeket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.25. 10:57:15

@jozsika1971: Nem csinált belőle elefánt, csak megírta a dolog menetét, és a szívást vele.
Nem volt köztelező elolvasni.

Illetve, ha olyan k* egyszerű lett volna, akkor nem szopik vele annyit.

Semper Fidelis 2012.05.25. 11:11:55

@Rocko-: Tudom, de nem bírtam kihagyni. Nagyon sajnáltam az öreget, a műsorának minden részét megnéztem, volt amit többször is...

Chingachgook 2012.05.25. 11:15:59

1. Mack Masterhez vidd, Kraut Village, Graceland County, Usa

2. Szijjarto Petihez is viheted, jobb talan nem lesz, de szepen elmagyarazza majd neked, hoyg ez igy jo

3. a szerelok olyanok, mint az egesz orszag: kovetkezmeny nelkuliek. juteszembe, szerzodes, szamla keszult? es ezt most nem szabalynacizmusbol, hanem a szabalyok eppen kivetelesen vedhetnek is teged, mint ugyfelet...

4. Van ennek az oregauto-buzeria-promotalasnak is elonye: soha a budos eletbe' nem vennek ilyen autot. ha oreg, akkor legyen legalabb pici, egyszeru...

Rák Attantam 2012.05.25. 11:17:41

Na jó, azt hiszem, hogy ez innentől kezdve csak a szar habosítása.
Robi, kaptál jónéhány tippet, ezek közül legalább 12.7% hasznosnak tűnik. Reagálj valamit, aztán fordulj irányba és go!
Az idei szezonról lélekben mondj le, ez ne is stresszeljen. A típusismeret jó dolog, de kétlem, hogy Magyarországon hármasával tudnál Mercury gyári munkásokat összefogdosni, tehát a magyar "típusismeret" az ugyanolyan könyvmolykodásból áll, amit bármelyik jókezű szerelő elő tudna adni. Szóval számomra ez sem lenne fő szempont.

Én a helyedben először jozsika1971 -nek írnék, mert valamiért nagyon biztos a dolgában a kitartását és szakértelmét illetően. Próba-szerencse. Legfeljebb lesz belőle mégegy poszt.

Aztán (ha valamely megmagyarázhatatlan okból még mindig nem lenne kész az autó), dönts valamit. Most már úgyis mindegy.

Alf (törölt) 2012.05.25. 11:20:25

Vannak amúgy profi műhelyek magyarországon, nem kendács kategória, gondolom, az áruk is megvan:

pasztorclassic.hu/hu/galeria/fotok/19/

testok 2012.05.25. 11:21:06

Hebonline (www.hebonline.hu) nem játszik? Ők féket, motort, mindent mókolnak.

volgapierre 2012.05.25. 11:37:28

Pontosítanék: szerelték is Mustangot. Nem tett jót neki...

Invinoveritas 2012.05.25. 11:38:38

Mintha csak magamat látnám:) Én egy terepjáróval jártam a Canossát. Három tutinak mondott szervíz és tetemes összeg után kerestem egy megbízható és kedvező árú alkatrészforrást, előtúrtam egy szerelési útmutatót és vettem egy collos kulcskészletet. Miért? Tdi motor füstölt, nehezem indult, zabálta a gázolajat - szerelők: nincs ennek semmi baja. Erre kicseréltem a szelepfedéltömítést(az olajat eléggé szórta már...) és voilá, 3000Ft-ból megszűnt a probléma. Ergo: Winkler Úr, álljon neki SK, úgy olcsón lesz jó.

Kercerece 2012.05.25. 11:40:19

Ez van, ennyi idős ritka autó szívás. Ha magad csinálod, akkor elgyökölhetsz rajta és talán egyre jobb lesz, de ha szerelőkhöz viszed, akkor benne a pakliban, hogy csak lehúznak. Szerintem különben ne vidd sehová, inkább bérelj egy garázst és szereld magadnak, rosszabb nem lesz.

Ha magad nem akarsz vele foglalkozni, akkor egy halvány tipp: a XI Karithy F u -ban van egy parkoló udvar és van ott egy autómosó. A mosó tulaja rakott már össze rozsdás romokból Mustangot és Opel GT-t. Már csak azokért érdemes elmennetek oda. Beszélj vele, csendes őrült jó értelemben, de nem biztos hogy más vackát elvállalja. Annyit róla, hogy az Opel GT elrohadt lemezeinek egy részét fotó és gyári táblázatok alapján kalapálta ki táblalemezből és a végeredmény megdöbbentően jó.

Cooper911 2012.05.25. 11:50:58

Na én megmondom hová vigyed.

Elöször is rakjál a csomagtartóba egy aktatáska húszezrest. Ennyit úgyis ráköltenél, így kevesebb gondod lesz.
Aztán guritsd be valamelyik árokba.
Ezek után ird meg az árok kordinátáit nekem.

:)
Persze ez csak poén volt a trollhatás kedvéért. Ne add fel, egyre jobb lesz a gép!

AUTÓNEPPER · http://autonepper.blog.hu 2012.05.25. 11:59:17

Ugyanmár,kinek volna itt tipusimerete 60-as USA izomautókból 50 év kommunizmus után?
Ugyanezt be lehet helyettesíteni belpiacos japó verdákra is.

Inkább egy alapos és megszállott szerelőt keress.

Vagy te magad állsz neki.

VacakBlogHu 2012.05.25. 12:05:16

@testok: Szerintem is jó választás a HEB. Legalább is EPP által emlegetett LEGO karburátorát is faszányosan beállították.

@EPP: Szét hullott az majdnem az M0-áson is :D Ott voltam, fostam veled együtt :D

B3NZiN 2012.05.25. 12:13:25

Vidd ki az osztrákokhoz. Nemigen van más lehetőség a fentieket látva. Vagy keresel egy ráérő, korrekt és lelkiismeretes, relatíve hozzáértő magyar szerelőt. Sok sikert.

Luighi 2012.05.25. 12:25:18

Most jutott eszembe! Meg kell keresned a Szalacsi bácsit(youtube), mert ebben az országban egyedül Ő emlegetett jómunkásembert! A többi mind kutyaütő! :-D

netudGI 2012.05.25. 12:32:20

Ez az autó gyönyörű és tökéletes. Apró hiányosságaival élj együtt, ne ezzel akarj világ körüli túrára indulni. Ha unatkozol, itt-ott csinosítgasd, fesd le, polírozd fel, húzasd át. És szeresd, nézegesd, mert erre való. Ha meg közlekedni akarsz, vegyél egy Swift-et fél milláért, mert olcsó a fenntartása, gombokért van alkatrész hozzá. Ez a csodálatos Ford másról szól.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2012.05.25. 12:41:36

@Svábhegy: Én is ezt mondtam neki. Csak tartok töle, hogy miután beleborított egy valag pénzt, amiböl semmi sem lett, most fog rájönni, hogy sajnálja a pénzt osztrák mühelyre.

hörgőszelep (törölt) 2012.05.25. 12:41:42

A címben feltett kérdésre a Nők Lapja válasza: A legközelebbi roncstelepre.

Luighi 2012.05.25. 12:42:23

@Rák Attantam: "Én a helyedben először jozsika1971 -nek írnék, mert valamiért nagyon biztos a dolgában a kitartását és szakértelmét illetően. Próba-szerencse. Legfeljebb lesz belőle mégegy poszt."

Azt én is elolvasnám, mert a kabát az legalább 56-os azon a "jómunkásember"-en. Legfeljebb megdicsőül, vagy képbe kerül Ő is végre magával... Mi meg vele:-) (én a "nemkő pappír" alakokkal vagyok úgy, hogy lehet azért mert inkább zavarná?!)

Ha még keményebb vagyok: a hülyék holtbiztosan tudnak, csak az intelligens ember kétkedik...

Nem bántás, én azt is szíves örömöst látnám, hogy józsika1971 piedesztálra emeltetik, a Winkler meg a hetedik menyországba jut...

maistro1 2012.05.25. 12:46:34

Az írás hűen követi hősünk küzdelmét a FELADA-t végrehajtása közben.
Adott a tárgy, adott hősünk aki tele van elhatározással és
a szükséges pénzmennyiséggel.
Aztán itt vége is a történetnek.
M.O nincs felkészülve egy ilyen projekt végrahajtására ahol
a legrosszabb szint a 100%-on való teljesítés.
Betolni egy igazi műhelybe, ahol a Te kívánságodnak és anyagi
áldozat vállalásod függvényében ajánlatot tesznek árban és időben.
Így aztán a "kugar" mindenki lánya lesz, kicsit bele kotor mindenki, de az autón senki sem fogja a gyengeségeket elvállalni, megy majd, az egymásra mutogatás.
Magam is belefogtam valami hasonlóba, de az első 200 db ezres
elköltése után irányt váltottam, így val.szeg sosem lesz OT
minősítésű autóm, de azért még boldog vagyok.

chr 2012.05.25. 12:58:24

Besenyő Pista bácsi is megmondta, hogy nem lehet valami olyanból finomat csinálni (olaj) ami nem finom (olajfinomító), miért nem kezdik el valami olyanból ami eleve majdnem finom, mondjuk krumpliból...

Azért van ebben tanulság. Egy ennyire torkavéres vasnál, még ha álmaid autója is, számítani kell arra, hogy alapjaiból kell újraépíteni, "csavarra bontani" egyesével mindent felújítani és felépíteni újra.

Ez akkor a legjobb érzés, ha Te csinálod meg, nagy megelégedettséget ad a végén, (bár annak nincs vége soha). :)

Hogyha meg csak meg akarod csináltatni, akkor a gatyádat is rá fogod költeni, mert mások nem látják benne amit te látsz, nekik csak egy rozsdás vas, sohasem lesz olyan, amilyenre te szeretnéd, és nem is fogod megbecsülni úgy, amikor elkészül.

Szóval azt a hárommillát inkább szerszámra emelőre és garázsra kellett volna költeni szerintem.

Teshow 2012.05.25. 13:03:10

Adok ajándékba két liter benzint! A gyufát neked kell hoznod .....
Hü*e viccet félretéve: öreg zsigulis szakibácsi, aki látott és szerelt még igazi vasat - oxt jónapot!

MateKrisz · https://www.facebook.com/mate.krisztian 2012.05.25. 13:04:35

Hello,

Sajnos fórumokra nem nagyon szoktam írogatni, időhiány miatt, de ez a Cougar sztori mégis rávett arra, hogy segítsek a Tisztelt Márkatársnak :) Nekem '67 Mustang van, szóval tudom kik a legjobbak ebben itt Magyarországon. Keress meg és adom az infót :)

Phrascarica 2012.05.25. 13:05:02

Ha troll hát legyen kövér:
Ne legyél spur, rakasd bele egy konténerbe és add fel USA-ba egyenesen ahonnan jött, Detroitba, aztán ha megérkezett utazz utána, és keresd meg a gyár főkonstruktőrét, tőle biztosan kapsz egy nevet hogy ki értett hozzá, utána már csak a lovét kell beletolni, és visszafelé ugyanígy hazajöttök ;)

vikk007 2012.05.25. 13:08:29

Elvittem a Cordobát, kedvenc szerelőmhöz kuplungot cseréltetni...

Jó volt, csak szaggatta a bowdent....

Bónuszként "csinált(atott)" egy váltó felújítást, mert szerinte folyt belőle az olaj, mondjuk addig nem de azóta már igen...

kb 2 hétre egy éjszaka a ház előtt hagyta az autót, és hívott hajnalba, hogy nézzek ki az ablakon, nagyon jó lett, amikorra felöltöztem berobogott fókuszával, egy marék szerszámmal a kezében , vakon elvett az előgyujtásból, beült az autóba, és még kiszólt, nézzek egy "alapjáratimotrt" a neten, mert ökörködik....

( nics benne olyqan 100 ezer forintos fojtószelepház van ...)

Még hajnali hideg volt, beindítom, majd irány munka, picit magas az alapjárat de még hideg, majd jó lessz.

Délutánra bemelegedett, 1500- 3000 között ugrál állandóan, ameddig gurult az autó, ha meg állt fix ezeröt lett...

Mint kiderült bónuszként szétmosta az egész motor menedzsmentet 200 báros gőzborotvával, és haza kellett huzatni az autót a mosóból...

Kezdett jönni a tavasz , az első hosszabb úton, az előgyujtás teljes hiánya miatt túlmelegedett, és szétdurrant a termosztát, kitörte a fedél közepét is...

Azóta autósboltos "barátommal" az összes forgalmazótól hozattunk egy-egy fedelet, mert mind mellett folyik a "viz", ugyan is a gyárit már kivonták forgalomból. Marad még egy próba, és megy mellé szilopaszt ha ez is folyni fog...

Az elektromos problémát egy igazi szerelővel sikerült megoldanunk, egy fojtószelepház vezérlő memória resete után megtanulta a helyes értékeket...

Azóta többször kerestem az urat, telefonon személyesen, blogolok neki a facebookjára de nem reagál, lassan nyilvánosságra hozom nevét, a címét, csinálok majd neki egy kis reklámot....

A kutya sem gondolta, hogy egy kuplungszerkezet cserétől tönkre megy a "motor" is , tudni azért csak kell...

vikk007 2012.05.25. 13:12:20

Jah', majd elfelejtettem, ha szeretnél egy bónusz váltógenerált, ami után már tényleg folyni fog az olaj, és megszertnéd a motort is öletni, privátban megadom az elérhetőségeit...

( nyilvánosságra hozatal előtt még kap egy esélyt a "drága" )

gunzen · http://holegyunkgyrost.blog.hu/ 2012.05.25. 13:19:36

Pató Pál urat tudnám ajánlani :D

közösperonos átszállás 2012.05.25. 13:49:10

@netudGI: "Apró hiányosságaival élj együtt, ne ezzel akarj világ körüli túrára indulni."

Ha jól emlékszem, jelenleg egy Pest körüli túra is komoly kihívás.

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2012.05.25. 14:03:11

Egy kicsit fura nekem ez az önszivatós mechanizmus.
Ha az ember a saját, felújítandó autójának minden egyes csavarját átsimogatva kreál újjá egy szép verdát, és vért izzad a szerelőgödörben mint Csikós Zsolti, akkor azt mondom: legyen.
De abban mi a jó, hogy veszel egy romot, reszketsz évekig, hogy mikor, melyik unatkozó, nyegle, felkészületlen, lelketlen, kamuzós szerelő vagy annak főnöke mikor, hogy bax át, kidobsz egy valag lóvét az ablakon, vársz éveket az autódra, és a végén megkapod kb. olyan állapotban, mintha vettél volna egy szépen felújítottat kulcsrakész állapotban?
Ugyanis "restaurátorokból" kaphatunk lelkes, ügyes, hozzáértő, olvasott, megbízható, precíz, avagy béna, lelketlen, ügyetlen, és ehhez hasonló negatív jelzőkkel minősíthető szerelőket is.
Ha ez utóbbiakkal nem hálsz együtt, akkor gyakorlatilag esélyed sincs arra, hogy minél hamarabb, minél szebb és jobb autód legyen.
Akkor már inkább tényleg ne mentsünk meg mindent, és inkább vegyünk egy szépen rendbe rakott példányt, és rövidke életünk értékes perceit töltsük gondtalan autóvezetéssel.
Mondjuk egy ilyet:
www.carsforsale.com/used_cars_for_sale/1968_MERCURY_COUGAR_140489934_15
Persze ez most eléggé troll duma, de bevallom, hogy én nagyon utálom, amikor magát szakembernek valló "Mester? Ember?" folyamatosan átqrja a burámat.
Ez vonatkozik festőre, kőművesre, autószerelőre egyaránt.
És persze elnézést a tisztességes kivételektől, de sajnos már olyan kevesen vannak, mint jól működő Cougar az országban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.25. 14:03:35

@Phrascarica: Francot, a főkonstruktőrön kell vele ÁTHAJTANI. :D

AUTÓNEPPER · http://autonepper.blog.hu 2012.05.25. 14:19:47

Ha én a TV2 helyében lennék,akkor felkarolnám ezeket az autóépítős/restaurálós projecteket (Winkler,Karotta,Csikós,Stump,Koncz) és csinálnék az Amerikai Hotrod mintájára egy ilyen epizódos műsorokat úgy,hogy a stábbal kitelepülnénk/meglátogatnánk a műhelyeket ahol ezek készülnek,esetleg besegíteni nekik ebben-abban (szakemberkeresés,stb)

Ha Valóvilágra meg Éden Hotelre van pénz,akkor erre is lenne és tuti siker volna.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.25. 14:26:15

@AUTÓNEPPER: Áh, ebben nem dugnak, és nem lehetne mindenki magánéletében turkálni... Meg nem értenék a mammerek. (Mondjuk a Tahóvilágot se értik.)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2012.05.25. 14:30:11

@netudGI: Na ja, csak jelen állapottyában a következő vizsgán elveszik tőle az OT-t.

Hurri Kán 2012.05.25. 14:34:26

@Tie:
Az OT vizsgáztatás jelenlegi "rendje" miatt erre azért ne vegyél mérget. :)

Chornya Cholmi 2012.05.25. 15:24:05

Vidd le Monorra a fickóhoz aki a Balatonos Hummert csinálta.Igaz nem volt itt róla cikk(mily meglepő...) d jó szakember.

Menyus84 · http://www.pumaszallas.hu 2012.05.25. 15:27:53

Valamelyik égéstérben említetted hogy ez a Cougar tulképpen egy Mustang.
Ennek fényében én náluk kérdezősködnék ha lenne egy ilyen gépem:
www.mustang-shelby-eleanor.com/mustang_hu.php#

Adam88 2012.05.25. 15:42:23

Nekem is Amerikai autóm van, igaz nem ilyen régi, mert csak 15 éves. De egy valamit nem értek, én vettem gyári szervízkönyvet, igaz csak a kisebbik példány van még csak meg, minden van fenn ebay en.......és viccen kívül még csavart is találtam, vagy műanyag bolhákat az ajtókárpithoz, az ár az itthoni töredéke. Ismerős szerelővel, könyv alapján, úgy hogy ott vagyok én is és segítek, simán meg lehet csinálni. Ráadásul rengeteg dolgot lehet tanulni, mi miért hogyan. Én nem vinném sehova, nem merném otthagyni valakinek hogy csinálja meg. Ráadásul egy ilyen öreg autót nem. Amúgy nagyon tetszik......jó vas :)

Rák Attantam 2012.05.25. 16:09:53

Könyörgöm, ne ajánlgassatok már neki Swifteket normális közlekedésre, "merazkimegyavilágbólisfélliterbenzinnel". Közlekedni tud, van még legalább egy autója és két motorja. Nem az a gond, hogy koromszagú lesz a ruhácskája a buszon, ha nem lesz Cougar.

Az meg nem egy értelmes felvetés, hogy "miért nem vett rendbetett, restaurált autót?".
Mert elméletileg AZT vett. Csak aztán kiderült, hogy szegény macska "restaurációja" kimerült egy okosban elintézet OT-rendszám felbiggyesztésében. Na jó, talán lehet, hogy le is mosták előtte a MOL-kútnál...
Szóval gyakorlatilag most kéne egy latin szerelő, aki eltakarítja a mocskot a kontárok után.

Szóval trollkodjatok, de legalább okosan. :)

Rocko- 2012.05.25. 16:15:35

@AUTÓNEPPER: azért eltelt a kugár óta jó sok évtized, képezhette magát sok ember.
nincs már vasfüggöny.

Rocko- 2012.05.25. 16:18:11

@ColT: "Áh, ebben nem dugnak"
... de szopás van dögivel. :))))

Tarkin kormányzó 2012.05.25. 18:39:46

Skacok... 15 évvel ezelőtt simán cseréltünk e30 első futőműben rugót az udvaron, szerszámok nélkül, hatalmas lelkesedéssel. Jó, takony 18 éves kölykök voltunk, ráértünk. Ma már ott tartok, hogy a 2 kis kupac madárszart autómosóssal csapatom le a kocsiról. Jöttek mentek nálam az autók egy márkából válogatva. Költöttem rájuk a milliókat, képes voltam egy nyüszögést hónapokig keresni az utastérben. Aztán jött egy TDS... Aki ismeri ezeket a Dunára néző szarokat, tudja, hogy itt szokták a márka szerelmesei meggyőlölni a négykerekű közlekedést. De én nem tettem. Átléptem 4 év és több milla után a dolgon, vettem egy patika hármas kombit. Azóta is megvan. Valahol a garázsban, hibamentesen. Annyit akarok csak ezzel mondani, hogy egy autó egyszerűen nem éri meg, hogy stresszeljen vele az ember. Ezt a kocsit pont leszarom. Persze ha nyűg van, megoldom, de nem használom. Nem élményforrás. Rühellek emberek közé menni, pláne ha még vezetnek is. Van egy 22 éves robogóm, hibátlam. Van egy új Toyotánk, hibátlan. 5 lityit fogyaszt! Na ez a valami! Én azt javaslom Winklernek, hogy ha mindenáron ragaszkodik ehhez az ártányhoz, oda vigye, ahol bizonyítottan van szakértelem a'la termékismeret. Idő és pénz meg nem számít. A helyében én 3 lépésre eltávolodnék az ügytől. Élném az életemet és 2 hetente felhívnám a komát, hogy mire jutott. Átadás előtt persze teljes leltár, fotózás és aláírásos átvétel! Kocsi miatt ekkora cécót :) Na jó, mindenkinek van valami dilije :)

665 2012.05.25. 19:44:20

Én a Renault márkaszervizbe hordom a kocsimat békéscsabára. Nem azért mert rossz volt valami csak a szervizekre. Nagyon jók meg korrektak.

Chornya Cholmi 2012.05.25. 19:45:06

Lesz ez még a hahun sérülés mentes,keveset futott,megkímélt,klímás garázsban tartott, nem dohányzó első -nyugdíjas vidéki orvos,aki csak havonta egyszer beindította a garázsban és évente cserélte az olajat- tulajdonostól...

Csak a trollkodás jegyében! :) Nem láttam még eddig.

Ja,és a motoros volt a hibás! :)

665 2012.05.25. 20:17:35

Melesleg ennek a kocsinak husz éve a roncstelepen lenne a helye. Van ennek müszakija?

Garga Pitic 2012.05.25. 21:55:31

Winkler Cougarja a legjobb példa arra hogy csak az ér valamit amit magadnak csinálsz meg
hiába van pénzed bármennyi,ha nincsen kedved-kitartásod-időd-tehetséged hozzá ne járj 40 éves vassal

a Csíkós féle út járható,a Winkler féle nem

ha kell neked a Cougar akkor feküdj alá,tanulj szívjál vagy add el!

Abfangjaeger 2012.05.25. 22:21:28

Egy kérdés: tudja valaki, hogy még mi baja van a Cougarnak? Most olvastam végig az összes cikket róla, az utolsót Sabc írta, hogy szinte kész...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.25. 22:59:53

@Logan Rulez: Aztán miért lenne 20 éve? 24 év egy autó élettartama?
Akkor nekem 2 év múlva le kell adni a verdát? :~(
De mi van a szintén 30-40 év körüli vasúti kocsi, és buszparkkal? Megszűnik a tömegközlekedés?

whale 2012.05.26. 04:19:56

@Abfangjaeger: HA jól rémlik, xaraxik a fék, a futómű meg a váltó. A motor -talán- jó.:)

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.26. 07:16:39

@tourline: Nem minden szar ami amerikai. Nekem a pelda a ford f150-m, 1999-es, 150e miles korul, soha, semmi baja nem volt. Soha, semmi. A mai napig megvan, eladni ertelmetlen mert egy zacsko szotyit er, de ha huzni vonni kell valamit akkor ott van.

Szerintem nincs "eredendoen" rossz auto. Mindig olajcsere meg ami kell es kesz. Semmi kokanyolas, semmi olcso alkatresz akkor jo lesz mindig. Van par kocsim, mindig elviszem oket szervizbe ha kell es kesz, mind jo. Nincs eleve "szar" auto, csak szervizigenyes.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.26. 07:21:47

@Rocko-: A Cougar muszaki megoldasai gyakorlatilag visszakoszonnek a 2010 Mustangomon. Hatso merevhid? 20 literes fogyasztas? Nem valtozik semmi csak a fold forog!:DD

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.26. 07:23:32

@AUTÓNEPPER: Bukas lenne, Winkler/Cougar epizodot 3eve forgatnak es meg mindig nem lenne vege! Karotta/Hangyasz meg menne mar kb tiz eve...... Hat ki birja ezt turelemmel!!?? :D

Rocko- 2012.05.26. 07:25:20

@visszakettopadlogaz: akkor pláne könnyebben megtanulható.
(azért gondolom csak változott pár dolog, ha nagy vnalakban nem is. :) )

virgo 2012.05.26. 07:28:59

Ilyenek ezek a cougarok, ezekkel még Barney Stinson se bírt

Rocko- 2012.05.26. 08:26:24

@virgo: :D

@visszakettopadlogaz: "eladni ertelmetlen mert egy zacsko szotyit er"
miért?

balalajka 2012.05.26. 08:45:50

Kedves Robi!

Tapasztalataim szerint egy veterán jármű javítása/felújítása teljesen más gondolkodást kíván a tulajdonostól, mint egy bármilyen mai autóé. ennek az az oka, hogy a szerelők is máshogy állnak hozzá: öreg, sok a szívás, sok munkaóra megy rá, stb. relatíve keveset lehet keresni rajta.
Egyben odaadni valakinek, hogy csinálja meg reménytelen, mert túl nagy és szerteágazó projekt, sosem készül el a Karotta által vázolt okok miatt.
Én javaslom, hogy bontsd szét közepes méretű munkákra a projektet, és egy rendszert egyben csináltass meg. pl. fékrendszer. Vagy teljes elektromos átvizsgálás, tisztítás, stb, és ezeket csináltasd meg olyannal, aki arra az adott területre alkalmas, mert mindenhez senki sem ért, pláne nem autószerelők, akik legtöbbször a feketemágiát látják a villamosságban.
Legyél Te a saját projektgazdád, és ezt a felelősséget ne akard lepasszolni. Vagy ha mégis, akkor egy tiszta fejű, rendszerben gondolkodó, de kellően megszállott fazonnak, aki végigviszi, és nem adja fel, gondolkodik a szerelőkkel, és helyettük is ha kell, túrja a netet, stb.
Én legalábbis így újítok fel, és működik.
Üdv.: Balázs

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.26. 08:52:50

@visszakettopadlogaz: Dacia Lastun, vagy a Citroen Visa román klónja (nem jut eszembe a neve), azok akkor szintén azért rosszak, mert a gyárban rossz alkatrészekkel rakták össze? :D

Mocsári Troll 2012.05.26. 10:15:33

a válaszom: vidd a picsába!

=tatrafan 2012.05.26. 11:43:24

Tisztára mint a Pannon Puma.

Kit Cloudkicker 2012.05.26. 12:44:53

Szia Robi!

Oszvald Gábor és csapata értenek az amerikai autókhoz. Róluk eddig csak jót hallottam.

Van egy nagyon-nagyon-nagyon keményen maximalista barátom, aki egy Tűzmadarat hajt. Ő hozzájuk hordja és elégedett. Nekem ennél több nem is kellene, de amerikai autós találkozón bár hallottam Buick Rivierás és Mustangos embert is dicsérni őket.
Egy próbát megér.

Illetve, nem tudom, hogy mennyire ereszkedtél le a "plebsz"-hesz, de lehet, hogy jót tenne, ha gyakrabban járnál amcsi autós találkozókra és összebarátkoznál az igényes megszállottakkal, mert tőlük nagyobb eséllyel kapsz jó tanácsot mint a "Trollok"-tól.

Üdv.:

Kit

Pepejoe 2012.05.26. 13:17:21

Winkler úr, én lemegyek veled Miskolcra, ezt ajánlom, erre kattintottam. Visszahozlak motorral, kocsival, kisrepülővel vagy motoros sárkánnyal.

montecavallo (törölt) 2012.05.26. 13:19:33

@ColT: Hogy lehet elfelejteni az autogyartas koronaekszeret, az Oltcit-ot?

Hurri Kán 2012.05.26. 13:22:27

@montecavallo:
Mi bajod az Oltcittal? Egyesítette a legendás francia precizitást a messze földön híres román technológiai fegyelemmel. :)

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.26. 16:30:04

@ColT: Oltcit!! Aki ult mar benne sosem felejti!! :D ( Olt mint a folyo es Citroen levagva - innen a nev ) egy elonye volt annak a kocsinak : a romaniaban zajlo autoehseget csillapitotta, ( Magyarorszagon akkor egy laza tizeves varakozassal lehetett zsigulit kapni ) 1982-ben jott be a Dacia 1310-es ( negy korlampas ) azt tudtad magadeva tenni 132.000ezerert vagy az akkor is mar vallalhatatlan zsaporozecet 68.000ezerert. Meg egy skodara is varni kellett, bar azt adta a merkur Deutche Mark ert azonnal. ( kb 1984 ben jott be az opel Ekadett es a vw golf 340.000 ert, de ahhoz kellett ismerni valakit a partbizottsagon )

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.26. 16:34:39

@Rocko-: Nincs benne klima - ritka de nincs benne, meg ez a 8feet hosszu platos 2+2 ajtoval ( supercab ) ami azt jelenti hogy van ket kisebb ajto ami elore nyilik, tehat rendes ulessor sincs benne hatul es pakolni sem lehet igazabol. A negyajtost ( king cab ) szeretik a 6,5feetes platoval, az er valami penzt. El akartam adni mikor megvettem a f250 est, $2000 re meghirdettem de a legkomolyabb vevo is egy motorra akarta elcserelni. A mekkak inkabb a japan half size truckokat kereseik, reg volt az amikor 1$ volt a benzin.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.26. 16:41:00

@montecavallo: 600ccm levegohutes, egyszer egy Szekelykeresztur -Gyulavari ut soran ( 8 ora ) ketszer zsibbadt ugy el a labam hogy nem tudtam kiszallni cigarettazni :D a tipikus allatorvosi lo: egy nem eppen tervezesi muremeket osszeraktak silany alkatreszekbol trehany munkasok! :))) bar amilyen utak voltak szerte romaniaban/szekelyfoldon anno ... Mintha most Pesten mindenki Cizeta Moroderrel jarna! :D

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.26. 16:47:05

@Mocsári Troll: ennyi? Eh, regebben a trollok is jobbak voltak....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.26. 16:54:19

@visszakettopadlogaz: Tudtam a márkáról, sőt, a vonatkozó TC adást is láttam, csak nem jutott eszembe a neve na.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.26. 17:00:51

@ColT: Az ember mar ilyen, azt jegyzi meg ami jo:)

Macséta 2012.05.26. 17:54:42

No én Kareszra szavaztam, amellett hogy a felsoroltak közül nagyjából csak benne bíznék jobban, mint egy tetszőleges magyar kormányban, még azért is, mert: azt a kétoldalú kulturális sokkterápiát, amit a viszi mester, meg a fővárosi ripacs egymással szemben leművelne - illetve az erről szóló beszámolókat - megérdemli a TC minden hűséges olvasója. Hiánypótló anyag kerekedne belőle.
Hogy szegény Karesz ehhez mit szól, az más kérdés... :D

Abfangjaeger 2012.05.26. 20:47:41

@whale: márciusi Sabc poszt szerint a fék teljesen jó. Egy régebbi, szintén Sabc poszt szerint jó a futómű. És egy még régebbi -még Baronsos Winkler cikk szerint- vett bele egy OD-s váltót kintről. Ezért nem értem/tudom, hogy mi van még a vassal...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.26. 22:32:43

@Abfangjaeger: Azóta kiderült, hogy mégsem olyan jó.

whale 2012.05.26. 22:40:09

@Abfangjaeger: Olvasd el a szavazás SABC fejezetét.:)
A váltót nem sikerült behangolni, magas fordulaton hajlandó csak váltani és ha jól rémlik, a futómű sem lett százas...
A tanulság az lehet mindannyiunk számára, hogy aki oldtájmerrel akar járni, az hozzáértőkkel restauráltasson és ne versenyautó építőkkel, mekkmesterekkel, sufniszerelőkkel, PR bajnokokkal. Ja, hogy az 10 guriga? Annyi. Miért, a kérdező mennyiért vállalná el?:)
Bár úgy tűnik az is egy életképes üzleti modell, hogy a korrekt ár harmadáért NEM csinálom meg a munkát, aztán pingvinezek.:))

Rocko- 2012.05.26. 22:41:23

@visszakettopadlogaz: ahha, tehát akkor nem maga a kategória értéktelen, hanem az adott összállítás.

Opel P1 · http://www.pbcomputer.hu/ 2012.05.27. 06:06:26

Hát Robi, nem gondoltam, hogy ennyire maszat ez az autó.
Nem lesz egyszerű - és olcsó móka - megbízható, eredeti állapotút faragni belőle, azt hiszem.

Poita not Peter! 2012.05.27. 11:51:53

lehet, hogy ez már a gyári állapot...

Abfangjaeger 2012.05.27. 20:45:23

@ColT: Hát erről nem volt cikk.

@whale: A keretest olvastam, de semmi konkrétat nem írt a Winkler március óta, mikor még jó volt. A váltó még Baronéknál szórakozott, ezek szerint azóta nem jó. Hát ez eléggé gáz.

Mindenesetre én az "Az van elvégezve, amit Te magad csinálsz" elvet követem. Eddig bejött, a végeredményre nem nagyon panaszkodom, csak a mesterember ritkán ér rá. :D

tattoo1 2012.05.27. 23:50:27

EN NEMETORSZAGOT JAVASLOM....OTTHON SENKI NEM TUD AUTOT JAVITANI....EGY HARMAS GOLFFAL ELJUTTOTAM ODA,HOGY A TIZEDIK SZERELO AZ ELSO SZERELOT AJANLOTTA..UTANA ELADTAM....ITT BADEN BADEN-BEN A 96-os SL 500-ASOMAT KET HET UTAN UGY KAPTAM VISSZA,HOGY MINDEN MEG LETT JAVITVA!!!!!...PLUSZ A TUV IS MEGLETT:D....A MASIK LEHETOSEG A FORD MARKASZERVIZ...MEG IS CSAK FORDOD VAN:D:D:D:D:D

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.05.28. 04:19:48

@Rocko-: Amugy sem kapkodnak a tizeneves full-size truckokert, meg ugye valsag ide vagy oda leteszel $4000 et es vihetsz haza egy uj toyota tundrat- kevesebbet eszik es oszinten mondom jobb auto, sokkal. A japanokkal az a baj nincs 1tonnas truckjuk csak fel tonnas, ezert vettem f250-t.

Rocko- 2012.05.28. 10:16:57

@visszakettopadlogaz: kicsit belenéztem a kinti piacba és akkor láttam hogy valami eszméletlenül béka segge alatti áruk van ezeknek a 10+ éves pickupoknak, én pedig nem értettem hogy miért, hiszen igásló, és elvileg nem rossz.

svéd. 2012.05.29. 08:26:52

Én is azt vallom.. Vidd ki valahova, a végén az lesz a legolcsóbb megoldás...Egy szuzuki Wagon a hétköznapi autóm , hónapok óta a szerelőket járom vele...mindenütt bólogatnak okosan ,és azt mantrázzák "ezeknek sosincs bajuk" De ennek most van!!!!! Fogalmuk nincs róla...... Mi lehet egy bonyolultabb autóval....:-DDD

Rák Attantam 2012.06.01. 13:38:21

Végül is akkor mi lett ezzel a témával? Hogy döntöttél, Robi?
Vagy készül a hétvégi cikk? Mert akkor nem szóltam... :)

bödönödön 2012.06.01. 21:15:25

@Rák Attantam:
Hallgasd meg az égéstér legújabb adását, már kész van a cougar. Olyan nagy baj nem lehetett vele, ha sitty-sutty meg is javult mindene. Azért remélem lesz róéa cikk, hogy mégis mi volt a gond.

Rocko- 2012.06.02. 00:11:22

@bödönödön: igen, akartam is írni, csak nem volt rá idő.

szóval vagy aranykezű ez za új mester hogy pillanatok alatt megoldotta a dolgokat, vagy pedig jó alapokat kapott, amin már csak szinte finomhangolni kellett.
persze az alapok alatt nem V-Max Zsoltit értem.

desmoquattro 2012.07.28. 22:57:14

Egyet tisztazzunk: a Vurdon NEM = Tuboly Tech. A Vurdon=egy srac aki hozza be a kocsikat az USA-bol es ujabban a Tuboly Tech telephelyen tarolja oket. A Tuboly Tech pedig egy muhely ca. 10 emberrel egy az USA-bol hazatert fiverparral aki elvegzi a melot...Messzemenoen igazsagtalan lenne a szep autok erdemet a Vurdonnak osztani. Mindazonaltal a Vordonos srac egy szimpatikus gyerek. Szerintem nem fogjak elvallalni: baszottul tele vannak sokkal nagyobb melokkal. Robi betegagyaval maximum szopni tudnanak, ha megoldanak csak vallveregetest es apropenzt kapnanak a hirnev mar reg kipipa, azt pont leszarjak. A HEB es Oszvald Gabi ugyanez. Szerintem nehez lesz a mindenki altal takolt vasat elszerezni. Vmi lelkes kezdo akinek kell a hirnev...
süti beállítások módosítása