Rutinos versenyző is lehet gyökér

  2012. április 30. - ommm Címkék: wtcc slovakiaring michelisz wéber

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy

Sági Elemérrel a WTCC Slovakiaringen rendezett hétvégéjén futottunk össze, hogy sok ezer hazai szurkolóval együtt drukkoljunk a magyar srácoknak. Mivel ő időközben háztáji beszámoló-emberünkké avanzsált, így átadom neki a szót. Hiszen egy kicsit talán mindannyiunk véleményét elmondja, akik látták, ami ott történt. Fogadják szeretettel.

IMG 3844

Az első WTCC-futam Szlovákiában, a Slovakiaringen, a magyar határtól kőhajításnyira. Mi más lenne ez, mint egy újabb, kvázi hazai verseny a Zengő Motorsportos fiúk-lányok számára, ahol az Eurosport riporterei és a sorozat promóterei ismét a gatyájukba vizelhetnek örömükben, amikor meglátják a fanatikus magyar szurkolók tömegeit, kiknek köszönhetően egy fél szezonra való vágóképet és különböző spotokat tudnak rögzíteni egy nap alatt. Ezeket aztán hónapokig láthatjuk a képernyőn.

 

IMG 3956

Nos, talán nem a véletlen szülte ennek a pályának a bajnokságba való beemelését, mert ha az eredmények alapján – egyelőre – nem is vagyunk a közvetlen élvonalban, azért úgy gondolom, a sorozat egyik legmeghatározóbb szereplői lettünk mi, magyarok a tavalyi, hungaroringi futamok után. Jól jön ez a szervezőknek és a magyar nézőseregnek egyaránt, ráadásul az is világosan kiderült, hogy épeszű összeget bármikor hajlandóak áldozni azért, hogy láthassák Michelisz Norbit és Wéber Gabit élőben, így talán azok is megnyugodhatnak, akik féltették a hétvégi magyar futamot a drasztikusabb nézőszám-eséstől (ráadásul Zengő Zoli elmondta, hogy Budapestről a MOL-nak köszönhetően ingyenes szurkolói buszok fogják egész nap fuvarozni a szurkolókat).

IMG 4029

Az alaphangulat tehát adott volt, ezen kívül abban is bízhattunk, hogy a pálya ismeretlensége, illetve annak vonalvezetése miatt akár komolyabb babérok is teremhetnek a zengős fiúknak. Ezen az aszfaltcsíkon még a Chevrolet-nak sem volt meg a standard 5-600 km-es tesztje, nem voltak meg a tuti beállítások, így aztán kiegyenlítettebbek voltak az erőviszonyok, mint valaha. A futamok végén kiderült, hogy ismét csak néhány nyamvadtabb babérlevél jutott nekünk, de ezúttal nem a srácokon vagy a technikán múlt a dolog.

IMG 3510

Szombaton már a szabadedzéseken is jól mozogtak a narancs-fekete BMW-k, Norbi már rutinos BMW-sként jól mozgott, Gabi küzdött, mivel a beállításokkal rossz irányba indultak, de végül csak lett valami belőle, igaz, csak a vasárnapi warm-up-on. Az igazi tüzijáték az időmérőn következett: Norbi szinte sosem tapasztalt fölényességgel, több tizedmásodperces előnnyel, igen durván elkente az egész mezőny száját, ráadásul a Chevy-armada ezúttal a fasorban sem volt hozzá és a seatos Tarquini-hez és Dudukalo-hoz képest. Ne felejtsük, +40kg büntetősúly - mi ez, ha nem biztató kezdet? Olyan népünnepély fogadta Norbit a boxutcában, mintha VB-címet nyert volna, az ünneplőkhöz a legnagyobb arc, Tom Coronel barátunk  is hozzátette a magáét: a szurkolók közé beugorva kezdte el ordítani a jól ismert Nóóóbiiii-t, igazi jó cimboraként.
Vasárnap folytatódott az irtóztató hőség, özönlött a (kb. 80-90%-ban magyar) nép a pályára, úgy itták a csapolt sört, mintha muszáj lett volna, a szebbnél-szebb lányok kivetkőztek önmagukból – minden adott volt a fiesztához, ami majdnem be is következett, de a két vén maj… szóval a két rutinos (és ezúttal teljes joggal mondhatjuk: végtelenül aljas), öreg róka megint elrontotta a játékunkat.

IMG 4055

Norbi a gurulórajtos első futamon az élről indult, nyugodtan mondhatjuk, győzelmi esélyekkel. Nem is volt különösebb gondja a mögötte hadakozó mezőnnyel (ment az aprítás rendesen, szegény Chiltont már az első kanyarban taccsra és sóderágyra tette Huff), de Nekem-Mindent-Szabad-Mert-Ültem-F1-es-Autóban-És-Különben-Is-Vén-Farok-Vagyok-Tarquini nemes egyszerűséggel lelökte Norbit az ívről, így ő és Dudukalo is vígan elment mellette. Ezután nem sokkal Végtelenül-Nagy-Paraszt-Müller rongyolt bele Norbi BMW-jének hátuljába, aki megforgott, lefulladt és mindezek ellenére küzdötte fel magát ismét a 6. helyig, keményen küzdött, öröm volt nézni, még úgy is, hogy buktuk a győzelmet! Ezek után sikerült Tarquininek megnyernie a futamot, mivel természetesen mindent szabályosan csinált a versenybírók szerint, együtt örülünk az ő nagyságának és tehetségének.

IMG 3449

Amit a két végtelenül unszimpatikus öreg művelt, az egyszerűen vérlázító, ezért Norbinak, de még talán Zengő Zolinak is apróra tépték volna minden engedélyét-jogosítványát-születési anyakönyvi kivonatát – ehhez képest Müller kapott egy boxutcán áthajtásos büntit. Ennyi. Eközben Wéber Gabi szintén hatalmasat ment, a mezőny hátuljáról, szinte szó szerint verekedte be magát a 10., VB-pontot jelentő helyre (amiből aztán Coronel kizárása miatt később 9. lett). Előbb-utóbb lesz ebből sírás-rívás, mert gyaníthatóan lesz majd egy-két olyan kisebb csapat, akiknek ezek a sorozatos igazságtalanságok elveszik a kedvüket a szériától és inkább másfelé orientálódnak, ezen érdemes lenne már komolyan elgondolkodniuk az illetékeseknek. (Apró, de kedves adalék: valamilyen úton-módon az eset után egy hatalmas, nikecellből formázott narancssárga 5-ös rajtszám került a Chevrolet kamionjának ajtajába, eltorlaszolva a bejáratot, amit kb. félórán keresztül nem mertek elmozdítani onnan a kékek…)

IMG 3544

A második, állórajtos futamon Norbit szokás szerint nem különösebben zavarta, hogy ezúttal a 10. helyről kellett rajtolnia, mert az első kanyar után már dobogós helyekért csatázott, ám a kedvezőtlenebb íven autózva ismét visszacsúszott 10.-nek, ezután sikerült újra a 6. pozíciót elcsípnie, ami összességében egyáltalán nem rossz eredmény, sőt - de így, ilyen előzmények után…?

IMG 3863

Gabinak az első futamon elrepedt a hűtője, cserélni kellett és a szerelés miatt inkább a mezőny végéről rajtolást választották, közösen Zengő Zolival, az az egy-két rajthely már nem oszt-nem szoroz, ha cserébe jól muzsikál a gép. Ment-küzdött becsülettel, úgy jött fel, mint a talajvíz, akárcsak az első futamon, de megint MacDowell került a közelébe, aki D’Astéval kakaskodott, ebbe a csete-patéba Gábor is belekerült és persze hogy ő jött ki belőle vesztesen, ki más…?! Sóderágyban végezte, akár a szabadedzésen, ennek ellenére hátborzongató élmény volt hallani, ahogy a magyar tribün előtt kiszállt az autóból és a tömeg tombolva ünnepelte. Ezúttal Huff nyerte a futamot, ami még említésre méltó, hogy Tarquini ezúttal Müllert túrta le a pályáról szégyentelen módon, de ő az elsőkerekes Chevy-vel még vissza tudott evickélni az aszfaltra – büntetés persze sehol.

IMG 3996

A történtek miatt persze lehet bosszankodni, de nem érdemes, inkább tartsuk magunkat miniszterelnökünk egyik kedvenc mondásához: hétvégén mindenki hozzon magával még egy embert a Hungaroringre és már jók leszünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr774481457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medwe27 2012.05.01. 01:28:50

Persze szomorú ez az egész. Dehát se a Norbi se a Gabi nem érintethetlen. Annyira elfogultak vagyunk velük, hogy észre se vesszük ha hibáznak. Mert mindig a másik a hibás... Ez nem F1, itt lökdösődnek, ki kisebbet, ki nagyobbat. Norbi meg nem mer belemenni semmi rizikósba, inkább körözget aztán várja, hogy a sültgalamb a szájába repüljön.

(---Flúgos Buszos---) 2012.05.01. 01:29:15

@B.GY.: Jaja,én is elvinnék 1-2-t a busszal egy körre,csak lehet félúton leszlisszanék vele valamelyik pályamentő kapuja alatt.

=Daniken= 2012.05.01. 01:31:53

Elég szánalmas, hogy ezt a + 40 kg-os dolgot is azért kellett bevezetni, mert a kis gyártók nem gyártanak hátsókerekes autót...ma már mást is ellensúlyoznak vele, de anno emlékszem, hogy pont ezért vezették be. Egyébként meg amit a Chevy csinál...szórják csak a pénzt, ilyen az igazi verseny.Ellenben annál nagyobb érdem kis büdzséből nagyot menni ellenük.

ommm 2012.05.01. 01:37:34

@medwe27: Tévedsz. Ezért is emeltük ki KÜLÖN, hogy na most tényleg indokolt lett volna az azonnali bünti Tarquininek is. Ott voltunk testközelben és világosan látszott, hogy rajta vett féktávot, semelyik irányba nem tért ki, egyszerűen telibeverte hátulról. Nem tudta volna megelőzni, annyival nem volt gyorsabb az első pár körön. A végén pedig végképp nem. Sok vaj van már a fején az öregnek.
De ha megnézed, kinek a tulajdonában van a WTCC és ott mennyi az olasz, megérted...

medwe27 2012.05.01. 01:44:53

@ommm: Tudom ,tudom. Jogos, nem kellett volna. Csak vegyük észre, hogy tök jó, hogy végre van újra két nemzetközileg is versenyképes pilótánk, de attól még nem ők a királyok, mellettük van 20 másik is, és róluk is szól a WTCC.
Aki meg rossz volt álljon a sarokba! És legyenek objektívek a kommentátorok!

poa ogapo 2012.05.01. 01:46:50

ommm! A Zengős YT videon szerepelsz. Láttad?

ommm 2012.05.01. 01:51:07

@poa ogapo: Jaja, láttam, köszi. Ha itt vannak a közelben, azért igyekszem ott lenni a többi kollégával egyetemben. Jöttek a pontok, ez a lényeg. Csak jöjjenek az emberek is vasárnap.

Garp 2012.05.01. 03:17:26

Hóóó még a tavalyinál is jobban sajnálom, hogy nem lehetek ott a Ringen!

Soha-de-soha nem szurkoltam semmilyen sporteseményen tapsnál és egy kis csujogatásnál hangosabban, de vasárnap vörösre üvöltöttem a fejemet. :). nagyjából elképzelhető, mennyire kiakadtam. És nem is a két vén pióca miatt, hanem hogy a FIA mr.T(ulok) esetében elfelejtette a szabályokat, bírákat, fair playt, mindent. És ez sajnos sokkal komolyabb dolog, mint maga a lökdösődés a pályán.
Coronel a másik kedvencem, hallom őt is meghúzkodták pár mp-re. Nem lehetne h a Zengő hallgatólagos véd-és-dacszövetséget kötni velük? Vigyázok a seggedre - vigyázol a seggemre. és együtt megreklamálni minden FIA-féle bunkóságot.
Jó-jó, tudom, naiv vagyok...

A célt végül is elérte a verseny: szarrá remegtem és izgultam magam, ahogy még pár ezren mások is :D. Hát a legjobbakat a Zengőéknek a következő vörsönyre!

Valami arcpirító égetést azért T-nek ki kéne találni...mondjuk egy hátat fordító, letolt gatyás nagytribün jól mutatna felé :).

Garp 2012.05.01. 03:21:42

Kérdés: nem kéne ebből a "harcmodorból" csippentenie a Norbiéknak is, Persze ugyanennyit nem, mert - ahogy írtátok - még lakcímkártyát is kettévágnák érte. De néha már _Túl_ udvariasnak érzem őket. közönség szimpátiából meg nem lesz arany/dobogó.

Carlov 2012.05.01. 05:52:36

"inkább tartsuk magunkat a leendő ex-miniszterelnökünk egyik kedvenc mondásához:"
Na ez aztán feltétlen kellet ide...
Esetleg egy vörös zászló,az nem kéne?!
Ember ez egy sport esemény nyálcsorgató ffi móka.Nem a habzószájú vörös vagy narancs zászlót lengető aktivista mozgalom.
Vagyis azt hittem,pardon.

Pierr Kardán 2012.05.01. 06:26:25

A 139-es képek kérjük nagy felbontásban is közzé tenni!

ZYLO 2012.05.01. 06:46:43

Nem kell ezt túldramatizálni. Igen, löktek rajta, nem kell személyes sértésnek venni. Máson is löktek már, a túraautózás ilyen.
Mullert én sem szeretem, de objektíven nézve tényleg Norbi jött be az ő ívére, és kis sebességkülönbséggel koccantak, csak a BMW már a csúszáshatáron volt, és egy kis lökés elég volt a megpördüléshez. Megoldás: mindig 2 méterrel előtte kell lenni. :)
Egyébként szerintem azért (is) van a furakodás, mert túl rövid a verseny: muszáj menni, mint a vaddisznó, és minden lehetséges (és nem lehetséges) helyen próbálkozni, mert gyorsan elfogynak a körök.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.05.01. 07:00:37

@Carlov: előbb-utóbb ex-miniszterelnök lesz belőle is...van aki annak örülne, ha még ma, van aki annak, ha száz év múlva. Ilyen ez. :)

Jó lenne, ha valami vicces felirattal-molinóval várnánk a hungaroringen ezt a vén f.szt.

Amúgy meg jó kis verseny volt, és az eredmény sem szörnyen rossz.

e1 · http://beszoltam.hu 2012.05.01. 07:22:15

83-ason az unokatesóm. :)

korzo 2012.05.01. 07:31:44

Volt az a riportotok Huff-fal, amiben ezeket mondta Tarquini-ről:
"Ah nem, őt annyira nem nehéz megelőzni, csak tisztában kell lenned vele, hogy ha megelőzöd, akkor neked jön..."

és milyen igaz...
belsoseg.blog.hu/2012/04/13/meg_hogy_csak_a_loero_szamit

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.05.01. 08:01:58

Az igazi isteni igazságszolgáltatás az lett volna, ha a második futamban Tarquininnek sikerül kilöknie Müllert és saját magát is a versenyből.

A Ringen megérdemelne egy fél hektár méretű "fuckyoutarqy!" transzparenst!

bendix21 (törölt) 2012.05.01. 08:16:52

Egy sarlót egy kalapácsot, meg egy szakdolgozatot felajánlok a szerzőnek!

Tomi1973Wien 2012.05.01. 08:26:28

'Tarquini il Fuckini' vagy 'Tarquini - vecchio morbida zucchine' (öreg puha cukkini) :LOL: hisz b@szni mar nem tud, csak b@szogatni...

...amugy vasarnap reggel odacsorogtem a ringre, mondvan, hogy kimegyek, erre kozlik velem, hogy nincsen tobb jegy (hely)...

DuplaDD · http://napimereg.hu 2012.05.01. 08:39:51

@medwe27:
@ZYLO:
Nézzétek még egy kicsit ezt a sorozatot és meglátjátok, hogy amikért másoknak ténylegesen büntetést osztanak ki egy-egy manőverért (évek óta), azokat egyes pilóták esetében nem alkalmazzák, és még akkor finoman is fejeztem ki a lényeget.
A másik dolog meg az, hogy a versenyzéshez ész is kell. Ezek a a kasztnik (meg csomó más elemük is) annyira sérülékenyek, ellenben mocskosul drágák, hogy tényleg jobb kimaradni a "verekedésekből". Ésszerű határokig kell/lehet/szabad csak belemenni bármibe, mert ez a sorozat sokszor annyira szoros...
Ezeknek a fiúknak meg még egyelőre nem terem a ponzorpééééz' :(((

esef 2012.05.01. 08:55:03

@ommm: Komolyan itt és most van a helye az utolsó bekezdésnek? Amúgy az ominózus mondatot a mi jelenlegi miniszterelnökünk mondta, a tiétek még magyarul sem tud... ;-)

Eliot76 2012.05.01. 09:03:53

@esef: az ominózus mondatot én írtam és nem Pista, de az sajnos lemaradt, hogy ezt vagy Kiss Ádám vagy Bödőcs Tibi sütötte el nemrégen a Showderben - sajnálom, ha nem jött át az irónia - egyébként vörös vagy narancs, én mindkettőt egyformán vastagon lesz..om.
Kéretik ezt ennek tükrében olvasni, köszönöm!

Fox888 2012.05.01. 09:41:06

Könyörgöm olyan, hogy "unszimpatikus" nem létezik! Antipatikus a helyes verzió!

victor vacendak 2012.05.01. 09:41:19

Senna is nagy lökdöső volt, még is imádták. Nem kell ebből akkora ügyet csinálni. A gond inkább a büntetés elmaradása. Muller megkapta, én felmenteném :-D
Némelyik csajnak akkora a ssss---, feje, hogy kitakarja a fél mezőnyt. De a 23. kép mindenért kárpótol.

#86 2012.05.01. 09:45:32

@ommm: az igazsághoz tartozik, hogy Norbi kicsit Rosbergesre vette ott a figurát (értsd: leszorítósdi). ott történt az orrunk előtt a dolog...
ilyenért egyébként emlékeim szerint mást sem nagyon büntettek eddig. ha pályaelhagyás lett volna a vége, akkor szerintem ő is kap egy áthajtásost.
mielőtt megkapom, hogy magyarellenes vagyok, én is Norbinak szurkolok, továbbá szerintem is nagy görény az öreg kopasz, csak lássunk azért tisztán.

Ambrus Gergely [SG] 2012.05.01. 09:51:33

kurva anyját kimegyünk a ringre megdobáljuk!

2012.05.01. 10:00:10

Olyan szánalmas ez a "bezzeg szegény magyarok" hozzállás. Most képzeljétek el hogy Norbi is sápítozna itt a történtek miatt, meg el kezdene panaszkodni hogy őt mindenféle jelzővel illetett nációk fiai kilökték.
Szerintem aki itt átkozódik az olvassa visza amit írt: na az ő, saját maga tükre.

badboy70 2012.05.01. 10:08:04

@B.GY.:
De még milyen jók!Különben is a szlovák-(magyar) lányok nagyon szépek!

Peetee 2012.05.01. 10:09:28

Piszok jó fotók + 1-2 kimagasló...a kutya mindenit; nekem ennek jó ha a felét sikerült összehozni! Respect!

badboy70 2012.05.01. 10:12:43

@medwe27:
Majd idővel ő is belejön.Vagy marad szerény(mint Talma) és akkor mindig háttérbe szorul.De a verseny már csak ilyen.Sajnos nem mindig tisztességes:(

Index Elek 2012.05.01. 10:14:36

A Volvo STCC csapata ki is vonult a sorozatból, a TTA-ban jelennek meg. Ott nincs súlybüntetés, az győz aki jobb.

www.youtube.com/watch?v=wD1bdD_mqVg

medwe27 2012.05.01. 10:16:27

@badboy70:
Lassan ideje lenne belejönnie! :D Nem kell, hogy aggresszív hülyegyerek legyen, csak határozottabb fellépés kell!

zombika 2012.05.01. 10:22:38

Csalódott vagyok hogy ezt megengedik egyes versenyzőknek.

diablos 2012.05.01. 10:25:48

Norbinak nagy gratula a pole-ért!Ez önmagában is gyönyörű egy kiscsapattól.
Lökdösődni keretek között persze, hogy lehet, de az élen autózót féktávon kilökni az már pofátlanság!

Tarquini még a hőskorban "szocializálódott" ahol nemhogy pöckölték egymást, hanem egyenesen fel is kenték a falra egymást amolyan hokis stílusban./ALFA 155-ös korszak/
A WTCC is azt az utat járja mint az F1.Egyre kevésbé tolerálják az ilyen durvaságokat.Ezért volt bírói hiba a büntetés elmaradása!

Sajnos Zengőék nem egy ligában játszanak a gyári csapatokkal.Az, hogy meglepő eredményekre képesek olaj a tűzre.A gyári pilóták már-már elvakultan próbálnak elégtételt venni!
A büntetés sz.tem is járt volna az öregnek!!!

Azért az is hozzátartozik a történethez, hogy emlékezzünk a tavalyi H.ringi fiaskóra!Ott Norbit átkozták el néhányan...

Balage85 2012.05.01. 11:19:44

Azért nehogy már mindenkit büntetgetni kelljen aki hozzáér a magyar versenyzőkhöz. Másokat is lökdösnek meg keresztben autóznak egy-egy csetepaté után, mégis összeszedik az autót és tovább mennek. A wtcc-ben a lökdösődés alap, nehogy már azt akarjuk, hogy úgy kezeljenek minket, mint a primadonnákat. :)

Rocko- 2012.05.01. 11:30:11

van valakinek videoja erről a kilökésről? mennyire láthatóan volt szánt szándékos? csak merthogy a DTM-ben régen ment a lökdösődés, ez természetese volt, itt meg nem elfogadható? kíváncsi vagyok rá.

ápropó, látta valaki hétvégén a DTM futamot? én nem találtam egyetlen online adást se. :(

Rocko- 2012.05.01. 11:31:47

@Eliot76: elég fenékorientált vagy. :)

JDMfan 2012.05.01. 11:31:50

Már vagy 2hete megvettem a hétvégére a jegyet,most már kimegyek szurkolni Norbinak,Gabinak és a Zengő Teamnek, de azt hiszem itt befejeztem a WTCC nézését. Hol azt kell nézni hogy a gyáriak és a privátok között ég és föld a különbség, hol azt hogy a nagyok szinte bünti nélkül eltaposhatják a kis csapatokat a pályán. Itt a szlovákiai futamon minden átfordult bennem. :S És sajnos ezt a véleményt több ismerőstől is hallottam. Megölik ezt a sportágat!!! :(

Z o z ó 2012.05.01. 12:32:55

Már a monzai produkció után is azt gondoltam amit ZZ ki is mondott az időmérő után : "Norbiból egyszer világbajnok lesz" .

Kihagynám a bosszankodást a két (Pistanekelljencenzúráznodnemíromle) miatt, ezért pozitív oldalról nézve:

Nagyon durva Norbi mennyit fejlődött.Kétszer kilökték,ugye másodjára le is fulladt, azt hinné az ember hogy fejben annyi is a dolognak...de NEM! Hihetetlen amit idén művel a srác,mintha a téli szünet alatt magára szedett volna 2-3év rutint.(vagy többet)

A csapat is nagyon jól dolgozik, az autó is kezd összeállni:)

Továbbra is Hajrá Zengő Motorsport, Hajrá NORBI, Hajrá GABI!!!

2012.05.01. 12:59:08

remélem úgy szájbabassza valaki ezt a tarkinit meg a másik faszt szopót az itthoni eseményen, hogy egy életre megtanulja mennyi az idő!!!

Hurri Kán 2012.05.01. 13:43:49

Gratula Norbinak, lesz ez még ennél is jobb!

PítöR 2012.05.01. 15:11:46

@Index Elek: az más, a TTA-ban csővázas autók mennek, csak a rájuk fröccsöntött műanyag héj különbözik, ezért nincs súlyozás.

2012.05.01. 15:38:51

@➊: Ott vége is lesz a magyar WTCC fordulónak abban a pillanatban és majd Zengőéket is valami kívülállóként fogják kezelni amilyenek a szurkolók, olyan a csapat elven. RallyDreamen nemrég volt egy alapos írás a magyar rallyról, taglalták benne a szurkolókat is. Az a baj hogy Zengőék egy-két elvetemült rajongója közül néhányan képesek lennének berohanni a pályára és köveket kirakni az autók elé vagy cukrot önteni a tankba. Erről nem ZZ-ék tehetnek, ilyen az emberek lelkiállapota és ilyen az elméjük. Most mondhatnám hogy ez a nézői színvonal, de ami nincs, arról nem érdemes beszélni.

Eliot76 2012.05.01. 17:59:49

@Rocko-: Ott szerintem mindenki az lett volna...:)

Eliot76 2012.05.01. 18:01:47

@➊: Naaa, azért szerintem sem kellene átmenni futballhuligánba...megvan ennek a diplomatikusabb módja is, ne állítsunk ki szegénységi bizonyítványt magunkról.

Vajmaci 2012.05.01. 18:13:24

@közlekedési bűnöző: Jó ötlet!
Én sajna nem megyek ki, de a haverek kinnlesznek....minimum egy lepedő méretű transzparenssel!:)

Bravooo 2012.05.01. 19:00:47

Bosszantó, hogy a két "öreg" hogy kiütötte Norbit a dobogó szerzés lehetősége elől, de azért nem kéne habzó szájjal fröcsögni rájuk és csak velük foglalkozni.
Szerintem nincs is ennél tahóbb dolog egy "szurkoló" részéről, főleg egy hazai futamon.
Inkább örüljünk, hogy Norbi és a csapat versenyképes és az ott tud lenni és menni az élmenőkkel.
Megdobálni őket? Transzparensen szitkozódni rájuk? Ugyan már, nőjetek fel! Felül kell emelkedni az ilyeneken, ahogy Norbi is mondta a 2. verseny előtti interjúban: "That's car racing".
Szóval hajrá Norbi! Tarquiniéket meg nyelje el a középmezőny. :)

Béla, tudod a Béla 2012.05.01. 19:20:11

Ilyen a box, Norbi még kicsit puding, kellene neki egy kis rallycross hogy lássa hogyan kell megoldani a dolgokat saját előnyére.

Dragon.22 2012.05.01. 21:09:35

@medwe27: A bíróknak kellene objektívnek lenni! Majd ha mindenki egyformán megkapja a saját kis (vagy nagy) hibájáért a neki járó büntit, akkor lehet panaszkodni, ha esetleg a kommentátorok nem objektívek!

ommm 2012.05.02. 01:09:32

@Béla, tudod a Béla: Aha, nyilván. Mikor egy hipervékony, BMW Motorsport szélvédő (nem a fűtött) 7 ezer euró.
Nem, nem kell Tarquinit védeni, megteszi majd maga, ha akarja. Az azonban világos volt, hogy abszolút zéró irányváltás nélkül tolta meg telibe hátulról, előzési szándék nélkül (különben nem full telibe találta volna el).
Nem fogják elmeszelni soha, ahhoz túl nagy az Esportban az olasz befolyás...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.02. 06:57:21

Az egy dolog, hogy van lökdösődés, de azért ha valakiről minden futamon azt olvasod, hogy kilökött valakit, az azért csúnya.

schimi 2012.05.02. 08:06:50

Akik szerint Norbival sima versenybalesetek történtek,üljenek le és nézzenek autóversenyeket, amíg meg nem tanulják, hogy mi a különbség egy koccanás, és egy szándékos letolás, féktávon meglökés között. Michelisz tavaly ennek az ötödéért kapott rajthelybüntetést, meg mittudoménmit, érdemes visszanézni. Azt meg, hogy ki mennyire vezet keményen, vagy udvariasan, nagyban meghatározza a rendelkezésére álló pótalkatrészek, illetve készpénz mennyisége, gondolom, hogy nem a "Norbi egy udvarias puding" féle kommentelők veszik a tartalék lökhárítókat. (Ha mégis, akkor nem szóltam.)

Alfonz83 2012.05.02. 10:31:48

Üdv Mindenkinek!
Igen szórakoztató hozzászólásokat olvastam!Egy-két dolgot nem vesznek figyelembe a panaszkodók: a profik azért kapják a pénzt a gazdájuktól, hogy nyerjenek, a felügyelő testület meg azért, hogy elnézzen nekik egy-két, sok disznóságot.És ennek az elvárásnak meg is felelnek becsülettel.Aki a patakzó könnyétől nem látott, annak elmesélem, hogy a második futam után a két vén róka nevetve veregette egymás vállát, pedig ott is volt némi kis lökdösődés. Szerintem David Koulthard azért nem lett világbajnok, mert túlságosan úriemberként viselkedett, ellentétben Sennával, vagy Sumival. Norbinak meg sok hajrá a ringre,de főleg egy kalap szerencsét!

Dragon.22 2012.05.02. 13:53:48

@ZYLO: A logikád szépséghibája csak annyi, hogy az elöl haladó választ ívet és nem köteles a tükörbe nézelődni, hogy a mögötte haladó hol szeretne mellette elmenni. Ennyi. Pont! Ha ezek után a hátul haladó belerongyol vagy meglöki, az az ő bűne és nem azé aki elöl megy.

megint 2012.05.02. 15:09:06

Müller egy féreg, nincs ezen mit szépíteni, régen is az volt , most is az. Nagyon sajnálom, hogy nem tudok kimenni a futamra, szerintem emlékezetes lesz.

ratsche (törölt) 2012.05.02. 19:54:37

@Garp: Schumachert is utálták anno rengetegen, mert agresszív pöcs módjára nyomult sokszor - a 7 VB-cím viszont ôt igazolja. Szerintem ideje lenne megbarátkozni a gondolattal, hogy úriembereknek nem osztanak dobogót.

Egyébként meg önzô köcsöghöz méltóan az a véleményem, hogy ilyenektôl lesz izgalmas egy verseny, nem attól, ha a résztvevôk egymás lelkét simogatják a pályán. Köcsögök nélkül nincs téma a kocsmában, ha úgy tetszik, Tarquini és Müller a WTCC kattintásgenerátorai :)
süti beállítások módosítása