Megjött a diagnózis a motorról

  2010. március 09. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes totalcar flotta dezső ponton domsjo svedorszag ponton

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

Karesz persze nem bírt magával, szokás szerint mire kettőt pislogtunk, könyékig belenyúlt a motorba. Reggel már jött az esemes: megvan a hiba igazi oka.

Épp hűséges és szuperkényelmes Insigniánktól búcsúztam az Opel Hungary parkolójában, gyorsan felhívtam hát. Mesélj, mi van.

Hosszú volt a lánc, vágott bele középen. Két szemmel hosszabb. Csiki, csoda, hogy eddig eljött, más autó ötven kilométer múlva letérdel. Nem is értem, hogy a jó büdös anyjába tehetett bele ilyet a svéd, hiszen a láncfeszítő már nem bírt utánanyúlni, akkora hasa volt, hogy kis híján átért a túloldali szálhoz. Ja, és ebben nem olajos a láncfeszítő, hanem csak rugós, tehát egészen biztos, hogy nem az olajnyomás esése miatt kezdett hasasodni. De hát hosszabb, ez egyértelmű, itt van a kezemben egy másik lánc, amit a Dani (közös barátunk) Pontonjából szedtünk ki, az pont két szemmel rövidebb.

Pedig a motor szuper, úgy van felújítva, hogy enni lehetne róla, meg belőle. Hibátlan minden, olyan, mint az új. Egyébként valószínűleg eredetileg jól volt benne az olajpatron, de a lánc annyira csapkodott, hogy lassan kilazította, majd elkezdte kiköszörülni. És fent semmit nem látok, ide nem jutott spén. Néztem láncot, de borzalmas az ára, most 59 ezerért tudnak a fiúk, azt ugye nem akarod.

Hát nem.

Eltelt egy óra, visszaadtam az Opelt, ittunk egy kávét PR-es Andrissal, ilyenkor az embernek mindig kicsit több beszélgetnivalója akad, mint ideje. Mire Era mellett álltam a GM-parkolóban, már megint csörgött az én derék Károlyom. Figyi, a lellei autós boltban (amire, mint tudják, az én pénzemből emelték eddig a második és a harmadik emeletet, inkább törzshely az nekem, mint alkoholistának a sarki kocsma) ötszáz forint az olajszűrő darabja, rögtön kértem kettőt, láncot meg tudnak hozzá 13 ezerért IWIS-t, ami bele való. Megrendeltem. Olajpatront is találtam, a kis állólámpás benzinesé ugyanaz, volt itthon.

Ez eddig sokkal-sokkal jobb, mint vártam. A sok kilazult alkatrész után készültem lelazult vezérműtengely-állványra, kiesőben lévő szelepvezetőkre, meg persze sok-sok acélspénre, de egyelőre semmi rossz hír, csak pár filléres alkatrész.

Majd megyek le az aknába, megpróbálom lerángatni az olajteknőt, megnézzük, ott mi a helyzet. Az a kérdés, hogy a szűrő megette-e a spént, vagy áteresztette. Szerintem a csapágyak nem sérültek, az olajszivattyútól jobban félek, és az sajnos nem olcsó, ha szétment. Mindegy, megyek Csiki, dolgozok.

 Karesz, aki sose bír nyugiban lenni. Csak ha cigizik.

Eredetileg úgy terveztem, hogy szerdán megyek én is Viszre, együtt kiemeljük a motort. Ma nem tehettem ilyet, mert most lesz mindjárt egy értekezlet special edition, ez a Domsjö dolog sokkal nagyobb ügy lett, mint amire készültünk. Karesz meg nem az a sárban dagonyázó, felpüffedt hasú lajhár, ha ott egy vas a garázsában, aminek baja van, azonnal nekiesik. No kecmec.

Egyébként legyen ő mostantól Ángyán Károly helyett Engine Károly. Ja, az autó pedig nem Ponty, nem is Teve, ezen sokat gondolkoztam hazáig. Hanem Dezső. Mert iszonyatosan Dezső az egész jelenség. Egyébként Karesz kezdte így hívni, nem is tehette volna jobban.

 

A sztori eddig:

1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész, 16.rész, 17.rész, 18.rész, 19.rész, 20.rész, 21.rész, 22.rész, 23.rész, 24.rész, 25.rész, 26.rész, 27.rész, 28.rész, 29. rész, 30.rész, 31.rész, 32.rész, 33.rész, 34.rész, 35.rész, 36.rész, 37.rész, 38.rész, 39.rész, 40.rész, 41.rész, 42.rész, 43.rész, 44.rész, 45.rész, 46.rész, 47.rész, 48.rész, 49.rész, 50.rész, 51.rész, 52.rész, 53.rész, 54.rész, 55.rész, 56.rész, 57.rész, 58.rész, 59.rész, 60.rész


(X) akiknek köszönhetjük:

 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr791824134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vanek főfoglár úr. 2010.03.10. 10:54:10

Ja! Mielőtt elfelejtem!
Ez a vadbarom tanult alkalmazott szipológiát.Erre meg ti vevők vagytok.
Nem kéne :)

Acs_Reka 2010.03.10. 10:54:36

@ommm: korábbi dolgokról is úgy írt, mint aki ott volt és tud mindent

szerintem egy volt kolléga és a Csikós ex-barátja, aki valamin megsértődött és most kitálalt

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.10. 10:58:47

@yaffa: de hát miért ne dolgozhatott volna azon a projekten és most azt hiszi, hogy rajta múlott

lehet hogy nem, lehet, hogy mégis

én mindenesetre továbbra is kíváncsi vagyok, hogy ki lehet és tényleg igaz-e, amit magáról írt

robinzone 2010.03.10. 10:58:51

@A ponty ledobta a lancot: de igen, belerondítottál! Értelmes ember ezt felfogja, ha másból nem, hát a hozzá intézett üzenetkből. Az a - már ne haragudj, de beteg - hozzáállás, hogy az anyázásból csak azt szűröm le, hogy engem bántanak, és ezért itt mindenki hülye, de az nem jut eszembe, hogy esetleg nekem nincs igazam, nemigen védhető szerintem. Látni kellene, hogy ezzel rengeteg ember szórakozását teszed készakarva tönkre, ami után nem fair rinyálni, hogy téged itt nem szeretnek. Ártalmatlan szórakozásról van szó, és te juszt sem engeded.
Számtalan állításodba bele lehet kötni, de teljesen felesleges, mert csak hajtogatod a magadét. Az mindenesetre logikailag zárja ki az általad hangoztatott "fontos ember" mivoltodat, hogy itt ennyi időd és energiád van kommentelgetni.
Nem egy kamionos érdekvédelmi szervezet embere vagy inkább?:) Ott se voltál, nem is ismered a helyszínt, mégis Csikóst vádolod a baleset okozásával. Ha voltál pl. Ausztráliában, bármelyik partvidékén (...), tudnád, milyen az, amikor a kamionosok 110-zel nyomják, bespeedezve, mert csak így tudják elviselni az irgalmatlan távolságok miatt a monotonitást. Na, ott nem szaroznak, és letolnak, ha csak százzal mész. És éjjel nem kellemes a két tükörben két reflektort látni, a középső visszapillantóban meg egy bazi nagy hűtőmaszkot. Tiszta "Párbaj" fíling, ha érted. Csak nem Spielberg rendezi, hanem az élet. Ilyenkor megpróbálod segíteni az előzést.
Én se voltam ott, de a finn kamionosról el tudom képzelni, hogy "leeresztett redőnnyel" nyomult az éjszakában. Volt erról egy blogbejegyzés. A kamionos letolta az Opelt, majd Csikóst akarta mindenáron megelőzni. Éjszaka. Lakott területen. Télen. Kétsávos plus felhajtósávos szakaszon. Veszélyes anyagot szállítva. És szerinted nem ő a hibás. Ezzel kisebbségben maradsz, nagyjából örökre. Helyesen.
De nem ez a lényeg. Hanem az: miért nem hagyod itt az embereket nyugodtan szórakozni? Kinek ártanak ők ezzel szerinted?

Taxiscsaj1 2010.03.10. 10:59:25

@Acs_Reka: lásd feljebb, ugyanezt írtam én is. Női intuíció?:-)

Doubledeceker 2010.03.10. 11:01:38

Faszomat rúgoztok ezen a P rendszámon, már az aki rúgozik.

Tuti sose ment még a megengedetnél gyorsabban...

A kurva anyját a baromarcnak.

Csikós csapat tényleg lökött, és tényleg nem akkora kurva nagy duranás ez a túra, de jó volt értük izgulni, és a lényg ez...

P rendszám.

Bazdmeg mennmél egy kört az aútómmal, majd megtudnád mi a közveszélyes......

márvesztes 2010.03.10. 11:01:48

Hát gyerekek, engem sem a régi, sem az új autók nem érdekelnek, sőt még a közepesek sem, de ez egy jó sztori volt, úgy ahogy van. Nem az autó miatt, hanem a benne szereplő és a sztorit követő emberek miatt, mert kiderült, hogy nemcsak én szeretem az őrülteket.
Azért remélem egyszer látom majd a Pontyot élőben is. Örülök nektek.

totalkaros holtponty 2010.03.10. 11:03:25

@GYUSZI BACSI: miert lenne hazugsag? mert akkor esetleg itt a legtobbjenek bekellene latnia ,hogy nem en vagyok itt a kis nullszados netpocs hanem o sajat maga?

Vanek főfoglár úr. 2010.03.10. 11:04:45

És hogy a témához is szóljak. Visz egy csoda! Második nyarunkat töltöttük úgy a Lake partján, hogy a 7 napból háromször átmentünk a botrányosan elhallgatott csacsifarmra. Mert ott volt a Karesz(4) meg a Rudi, akik este Lellén körbekicsikáztatták a borhét, kellemesen lájtos vendégeit. Napközben meg a kölykeim játszottak a hátukon hátrafelé nyilazó Árpád népét. Kb olyan sebesség különbséggel, mint a Ponty és egy mai SL között van. Nagy élmény mindenesetre.Bár az egész falu úgy néz ki, mintha előbb lenne vége, mint ahogy kezdődik.És ha Kareszt nem zavarja, az adekvát lellei borhét, és viszi csacsinyargalászás idején meglátogatom, egy 6-os sörrel, csak azért, hogy megszorítsam a kezét.
Megérdemli, így ismeretlenül is!

totalkaros holtponty 2010.03.10. 11:05:39

@Nandi29: micsoda? egy 15 eves crx? ne rohogtess!

robinzone 2010.03.10. 11:05:58

jaj, elb.sztam. megszólítottam... kicsit most elmegyek magamba szállni...

Vanek főfoglár úr. 2010.03.10. 11:08:46

@robinzone: Balek vagy, hogy reagálsz, vedd már észre! Felülsz egy ostoba provokációnak.
Soha nem lesz igazad bármit gályázol, úgyhogy hanyagold te is!

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.10. 11:09:22

@totalkaros holtponty: hát pont azt írtam, hogy szerintem nem mernéd azt hazudni, ha nem volna igaz

ez azt jelenti, hogy igaz lehet, amit írsz (a F1-et illetően)

csak mostmár szeretném látni/hallani a bizonyítékokat, kíváncsi vagyok, hogy miben sántikáltál eleddig

Acs_Reka 2010.03.10. 11:11:20

@totalkaros holtponty: nekem nem válaszolsz? vagy a nőket nem veszed emberszámba?

PoHu-s voltál-e és hol lax most, ezt kérdeztem

totalkaros holtponty 2010.03.10. 11:12:44

@GYUSZI BACSI: mindenben. Hivjad fel a Palikot majds elmondja vagy a Szorad Joska akit ma mar Epel-nek hivnak:) vagy akit csak akarsz.

robinzone 2010.03.10. 11:14:23

Az a baj, hogy nincs újdonság csepegtetve. Az eddigi infókat már - a troll mellett/ellenére - kitárgyalták.

totalkaros holtponty 2010.03.10. 11:14:24

@Acs_Reka: en nem voltam pohu-s soha. utca hazszam megfelelne?:) vagy eleg annyi,hogy uj zeland?

Doubledeceker 2010.03.10. 11:15:09

@GYUSZI BACSI:

Ez elég jó állapotunak tűnik az enyémhez képest.....

Egyébként nincs nagy baja, csak most eldobta magát a fék, meg beszart az bal első kerékcsapágyam (már nyikorog, hangosan), de a hétvégén még beletekerek 500 km, mielőtt talán rendberakatom....

Remélem ha elütök valakit ez a balfasz lessz..... :D

Taxiscsaj1 2010.03.10. 11:16:34

Dezsőről. Egy ismerős házaspárnak volt egy 2 éves kisfia a Peti, és egy öreg papagája, a Dezső. Egy szép nyári napon a nagyi az udvaron játszott Petivel, aki meglátott egy vitorlázó repülőt az égen, és boldogan felkiáltott: nini nagyi, a DEZSŐŐŐŐ!!

Andresh 2010.03.10. 11:16:44

@GYUSZI BACSI: En is pont ezt mondom. Erre en is kivancsi vagyok. Igaz, pont ez a sztori az, ami miatt nem olyan rendszeresen olvastam a F1-rol mostanaban. Nagyon remelem, hogy emberunk elmondja majd az unokaknak, hogy mekkora volt harizonfordolni, de aztan rajonni, hogy total rosszul jott le neki a tortenet. Megiscsak jobb erzes esendo emberkent erzesekkel letezni, mint tevedhetetlenul kritikak nelkul, labortisztasagban F1-et hozni Mogyorodra. Amugy most az ugrott be, hogy emberunk pont annak a valakinek a fia, aki ezt tenyleg megtette.

sün58 (törölt) 2010.03.10. 11:16:52

Tényleg ne válaszoljatok szegény már legalább 2 napja egyfolytában írogat még a
végén valami komoly baja lesz és azt nem venném a szívemre.
@Acs_Reka: de igen csak gumiból jobban szereti, lehet hogy most kilyukadt és nincs másik otthon ezért van ennyi szabadideje
:)

1kutya 2010.03.10. 11:17:08

@GYUSZI BACSI: haggyad már!

tipikusan az "1hülye szembe megy a pályán a forgalommal. egy? mindenkiii..."

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.10. 11:22:46

@1kutya: hadd legyek már kiváncsi, jó?

olyanokra hivatkozik, akiket én tényleg személyesen ismerek és ha ő is, akkor valszeg ismerjük is egymást

totalkaros holtponty 2010.03.10. 11:28:01

@GYUSZI BACSI: meg az is lehet. de en nem hivatkoztam senkire hanem a kis columboknak irtam ,hogy az emlitett szemelyektol is kerdezhetnek rolam amennyiben tovabbra is ketelkednek a teljesitmenyeimben vagy abban ,hogy megsem vagyok egy senki es tettem mar le sokkal tobbet az asztalra mint egy szaros ponton haza vitele. semmi masert nem lettek megemlitve az amugyis kozismert uriemberek"

pxaba 2010.03.10. 11:28:18

@totalkaros holtponty: a Max Moseley az aki a náci egyenruhás csajokkal vereti magát? Ketten is szoktátok? Ő a barátod? skunks.files.wordpress.com/2008/04/max-mosley-nazi-sex-party-bondage.jpg

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.03.10. 11:30:02

@GYUSZI BACSI: Annyi zagyvaságot hord össze, hogy az már tényleg komoly. Lehet, hogy volt hozzá köze, nem vitatom.
A feleségem nagymamája ugyanabból a faluból származik, ahonnan a Baumgartner apja. Sőt ismeri is őket. Igazából így nekem is közöm van az F1 projekthez, annál is inkább, mert még a tévében láttam is, hogy ment Zsolti Indianapolisban, és én ordítottam, hogy ez az Zsolti, megcsinálod!
Úgyhogy nekem köszönhető, hogy megcsinálta :)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.10. 11:31:06

@totalkaros holtponty: nem csak a kis Columboknak, hanem nekem is írtad, hogy SZJózsef meg aki most van helyette

remélem nem tartozol azok közé, akik ugyanabba a századba voltak a katonaságnál, ahol ők, vagy a szomszédjuk, mert ezt kb. 200.000 ember állította az elmúlt húsz év során

1kutya 2010.03.10. 11:31:55

@GYUSZI BACSI: felőlem, ha ennyire kíváncsi vagy:D

teddybear01 2010.03.10. 11:32:59

Ez a házitrollunk egy szcientológus, aki éppen kommunikációs tréninget tart. Csak az ilyen diliház-szökevények tudnak ekkora hülyék lenni. Meg rájuk illik szó szerint mindaz, amit itt az utóbbi időben végrehajtott ez a szerencsétlen.

Mellesleg ők a szcientológusok a való világ legszánalmasabb emberei, mert bedőltek egy elmebeteg hülyeségeinek. Hubbard, aki az egészet kitalálta, be is vallotta, hogy az egész szcientológiát csakis a pénzért csinálta. Aztán meghalt, idült kábítószeresként.

2010.03.10. 11:34:15

@GYUSZI BACSI:
Akkor írj neki MAILT bakker, klikkents rá a nickjére, ott az adatlapja és értelemszerűen küldj neki amit akarsz. Kérdést, állítást...

OMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!

Mi lenne, ha ezentúl AZOKAT IS MODERÁLNÁTOK? AKI HOZZÁSZÓL, HE? :D

vladek 2010.03.10. 11:41:00

Látom mozgalmas a reggel, de kivételesen ontopicot szeretnék hozzászólni:
Szóval lehetne-e róla szó, hogy a motort érintő szerelésekről a szokottnál kicsit több és jobb képanyag legyen, mert ahogy elnézem ezt a pár fotót ebben a posztban, (ezek tökéletesek!) nagyon szép ez a Merci-motor! Nekem mondjuk sanszom nincs ilyet élőben látni belülről. De persze csak ha lehet...
Ja, és hajrá Karesz!

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.10. 11:41:20

@Balchee74: szerintem meg azokat is ki kéne moderálni, akik nem tudják kikapcsolni a CAPS LOCK gombot a billentyűzeten

és az új poszt iránti követelésüket nem a szerkesztőségnek küldik, hanem a közösbe

miközben ugyanezért reklamálnak ...

csak gratulálni tudok

hieronymous 2010.03.10. 11:41:31

Dezső az jó név, illik az autóhoz.
Minden jó, ha a vége jó, sok boldogságot a használatához!

Andresh 2010.03.10. 11:43:20

@totalkaros holtponty: Nem valaszoltal arra, hogy 300-zal a Hayabusha hogy is volt (in regards to hard working Finnish lorry drivers). Meg egy csomo masra sem. Mindig csak arra valaszolsz, amire kedved van. Ez igy nem jo, az emberek azt hiszik, hogy nem vagy egyenes es csak bomlasztasz itt. En is ugy szeretnek letenni valamit az asztalra! Elmondod, hogy ezt hogyan kell? Mi hatarozza meg, hogy igy van-e? Ha peldaul Domsjo-bol a sracok trelerrel hoztak volna haza a Mercit es nem irnak rola, akkor az mar annak szamit? Es ha igy tettek, de nincs a baleset es hazajon a Ponton labon, akkor az mar annak szamit? Vagy mondjuk ha a Csikos egy Ford GT-t rendel az USA-bol es millakat fizet erte, az mar annak szamit? Csak azert kerdezem, mert en is jatszok az autovasarlas gondolataval es nem akarnek egy kis hulye lenni. Legyszi valaszolj! Amugy az eszaki vagy a deli szigeten?

2010.03.10. 11:44:42

@GYUSZI BACSI: Na, mindenki fel van b@szva :)

De mint láthattad, tudok CL nélkül is írni, MEG AZZAL IS. :D
A moderálás iránti kérelem nem konkrétan Reád vonatkozott, hanem úgy álalában. Tele van a tököm azzal, hogy folyton megzavarnak tárazás közben...

...és még valami: a poszt természetesen nem volt igaz, csak gondoltam negyed percre összezavarom a kis drágánkat.

Hát ennyi.

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.03.10. 11:45:53

Na fölhívtam a Palikot. Először azt hitte Ötödölőt akarok játszani, de aztán tsztáztuk a dolgot.
Mondom neki, te Laci! Van itt ez a gyerek, aki benne volt az F1-ben, most meg Új-Zélandon gályázik.
Mire ő: Ja, az Ottó! A Tóth Ottó! Amikor tudod, csináltuk az F1-et, én a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó...
Mire én: De akkor ott volt? Ő az?
Mire a Laci: Hát persze! Úgy volt, hogy eredetileg ő lesz a vezérigazgató, de egyszerűen nem ért rá, mert olyan szinten grafomán... Na szóval mondtam neki, van itt egy hely a Jordan-nél, be kellene ülni a Minardiba! Két hét múlva hív, itt vagyok Jordániában, ülök a minaret tövében, de semmit nem látok! Na ezért lett a Baumgartner Zsolti a pilóta, Ottó meg kiment Új-Zélandra, mert az az egyetlen hely a világon, ahol több a birka, mint az ember. Ha érted mire gondolok...
Azzal letette, mert mennie kellett gyúrni a Barnával...

Hilux94 2010.03.10. 11:47:10

@totalkaros holtponty: "vagy eleg annyi,hogy uj zeland"

Ha onnan írsz, akkor nem csodálom, hogy ennyire unod magad. Körbeautóztam pár évvel ezelőtt, és még a top5-ben sincs benne a kedvenc országaim között. Az északi-sziget érdektelen, a déli-sziget
egyik oldalán folyamatosan esik, a másik oldala szánalmasan lapos és unalmas. Agyoncivilizált. Tourist trap-ek lépten-nyomon. Rengeteg roadkill, az erdők összevissza rondítva betelepített növényekkel és állatokkal, és a gyorséttermek világviszonylatban a legpocsékabbak! :) Ja, és sok-sok redneck Ford az utakon.

Én is depressziós lennék, ha ilyen unalmas, sótlan országban kéne tengetni az életem!

pxaba 2010.03.10. 11:49:24

Azért az érdekes, hogy nem tudja megkülönböztetni Ecclestonet Mosleytől.....ennyit erről az okostojásról

Alf (törölt) 2010.03.10. 11:51:08

@A ponty ledobta a lancot:

Az jogosítja fel, ami téged arra jogosít fel, hogy beregisztrálj valakinek a blogjára és elkezdd őt folyamatosan fikázni.

Ez kb olyan, mint valakihez elmész a lakásába, ahol épp baráti beszélgetés folyik és elkezded fikázni a házigazdát, a kaját, meg a haverjait.

Erre megkérnek, hogy ne már, akkor elkezdesz a jogaidról ordibálni. Erre kiraknak, felragasztasz valami műbajuszt, és visszajössz, hogy folytasd a fikázást.

Amikor ez nem tetszik a vendégeknek, és parodizálni kezdenek téged a műbajuszoddal, akkor elkezded kutatni a házat, hátha találsz egy kis elrejtett füvet, vagy egy kis házilag főzött pálinkát, hogy feljelenthesd a tulajt.

Ezt csinálod.

Miért?

Mi a baj, én szívesen segítek, ha tudok.

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.03.10. 11:51:21

@pxaba: pici, angol, náci. Van különbség? :D

Alf (törölt) 2010.03.10. 11:57:20

@totalkaros holtponty: ja, te aztán biztos nem unod el magad, ott ahol legalább mobilnet van, vagy betárcsázós.

pxaba 2010.03.10. 12:00:18

@yaffa: állítólag egyiket ismeri a másikat nem, csak ő sem tudja melyiket

Acs_Reka 2010.03.10. 12:04:15

@totalkaros holtponty: akkor tehát nekem is hazudtál? eddig hittem neked és kiálltam melletted, erre megszivatsz

Alf (törölt) 2010.03.10. 12:04:36

@totalkaros holtponty:

Na, akkor első lépés legyen az, hogy ne idegesedj fel.

Ezek után megpróbálhatunk egyről a kettőre lépni.

Visszaolvasva a hozzászólást, amire válaszoltam, egyértelművé válik, hogy kérdeztél:
"Mi jogosít fel bárkit arra..."

Én csak segíteni szeretnék, ne feledd.

Alf (törölt) 2010.03.10. 12:06:25

@totalkaros holtponty:

Kedves holtpont!
Én és a haverom ugyanazok vagyunk, hisz ugyanaz a nickünk, Alf. Tudom, ez manapság nem mindnekire igaz.

Andresh 2010.03.10. 12:11:02

@totalkaros holtponty: De nem azert volt ez a Domsjo, mert meg igy is olcsobban lett meg egy nagyon vagyott auto, mintha megvette volna mashol? Ha jol ertettem ezek a gepek ket-haromszor ennyibe kerulnek a kontinens kozelebbi reszein. Amugy meg a treleres dolog dobta volna magat, csak hat a fuvardij ilyen esetekben eleg necces, igaz az Insignia helyett lehetett volna menni egy 3.5 tonnas Iveco-val es trelerrel 16-17 literes fogyasztassal egesz uton, de az lehet, hogy annak szamitott volna, hogy letettek valamit az asztalra? Szerinted egy ilyen ut nem izgalmas? Szerinted nem tok jo az, hogy ennyien szurkolnak es veluk ereznek, hogy van egy csomo ember akiknek ez nagyon bejon? Neked peldaul mi az, ami hasonlo dolgot ad? Marmint ertem en, hogy a F1 megszervezesevel egy csomo embert megmozgattal, de mondjuk nehany haverom erre azt mondana, hogy a vilag legnagyobb szappanoperaja, csak ott nem Csikosnak hivjak az urget, hanem Ecclestone-nak. Amugy meg a Hayabusha es a nemet autopalya 300-zal megmagyarazza, hogy miert vagy kiakadva a Csikosra, hogy veszelyeztette egy 40 tonnas szerelvenyen ulo finn kamionos eletet. Te a defenziv vezetesi stilusoddal ugyesen elkerulted, hogy valaki hatulrol beled menjen.

fkorbi 2010.03.10. 12:14:20

@totalkaros holtponty: figy, megéri ezekért az óvodás szintű beszólásokért mindig más nicken visszajönni? Ennyire sérti az önérzeted valami? Amennyiben így van, és ennyire nem tudod ezt kezelni, kommunikálni, muszáj folyamatosan égetned magad?

magam részéről leszarom, jót röhögök rajtad, csak ugyanakkor szánalmas figura vagy, hogy egy ilyen - egyébiránt meglehetősen semleges - témán pörögsz napok óta.

Krisz_ 2010.03.10. 12:22:31

Beszéljünk értelmesebb dolgokról!

Egy dolgot azért én sem értem. Az addig oké, hogy ez alapból a Csikós magánakciója saját pénzén, de ugye a dolog hamar nagyon felkapott lett és messze túllépett ezen. Nem értem, hogy a Totalcar miért nem tudta ezt jobban kihasználni és támogatni. Arra gondolok, hogy igyekezhettek volna több szponzort keresni (pl. Szponzorálja Ön is! bannerrel vagy mittomén), akkor, amikor már látszott, hogy ez tuti befektetés egy szponzornak. (Sokan csak azért kattintottak a hirdetésekre, hogy ezzel is támogassák Csikósékat.)

A másik, hogy miért nem volt az, hogy "skacok, most már van egy kis pénz, gyertek nyugodtan vonattal, ne kockáztassátok a verda épségét". Vagy, ha ez nem is ment, legalább az, hogy használják a fiúk Németországban az adatroamingot, ami ugyan drága, de szerintem százszorosan megtérült volna, és ne így MMS-ben szerencsétlenkedjenek.

Anno jópár éve az index egy része (25%? 50%?) milliárdos nagyságrendű összegért cserélt gazdát, ennyire nem jut belőle a Totalcarnak?

Nem vádolok senkit, félreértés ne essék, ezek csak kérdések, amik bennem felmerültek. Persze lehet, hogy naiv vagyok, és tényleg ennyire nincs zsé a magyar online médiában, de ez azért szomorú (és meglepő) lenne.

pxaba 2010.03.10. 12:22:41

Csak azt nem értem, miért szervez valaki VW autóstalálkozót, hisz abból a pénzből egy csomó lélegeztetőgépet lehetne venni, rákos gyerekeknek gyűjteni és egyéb nyalákságok, mennyi rákkeltő vegyületet kipufognak a forma egyes autók itt Magyarországon nem lett volna jobb kórházakat építeni abból a pénzből?

utolsó szó 2010.03.10. 12:22:54

Szerintem a hátsó sárvédőből ugrott ide ez a gonosz, amikor megtörte a finn kamionos! Tipikus példány:
cotcot.hu/miez/cikk/5209

motorsport77 2010.03.10. 12:25:08

Mi ez a sok barom? A múlt héten nem volt ennyi. Mikor lesznek videók a vásárlásról, meg a motorhangról meg mindenről?
jó lenne egy képsorozat is.

pxaba 2010.03.10. 12:27:18

@totalkaros holtponty: akkor te miért a forma 1-et szervezted?

sün58 (törölt) 2010.03.10. 12:28:32

@utolsó szó: ez nagyon jó, ilyen tökéletes kórtörténeti leírást ritkán látni a mi kis buksink kitűnő szemléltető eszköz!!!

pxaba 2010.03.10. 12:28:38

@totalkaros holtponty: persze tettél egy jót legalább ennek az országnak: elhúztad innen a beled.....

Andresh 2010.03.10. 12:28:45

@totalkaros holtponty: Draga Marcikam, tudom, hogy engedelyezett a 300 Nemetorszagban, but that was not the point. A tobbi kerdesre mar megint nem valaszoltal. :(( Szomoru vagyok. Ugy kell beloled mindent kihuzni! Egyebkent meg azon filozom, hogy vajon feltunt-e, hogy ma egeszen sokaig birod, meg csak egyszer vagtak ki es orak ota itt vagy. Lehet, hogy ez azert van, mert egy kicsit lehiggadtal. Igy tovabb es lehet, hogy mire ezek a sracok rendbevagjak az autot, te is megerted, hogy miert harcol itt mindenki ellened. Na, szoval hogy allsz a veteran kocsikkal? (Az amerikai vacakokkal kapcsolatban egyebkent egyetertunk)

pxaba 2010.03.10. 12:29:58

@totalkaros holtponty: na és akkor ki is anyázik? Jó lenne már tudni ki vagy... antiszemita, elmebajos gyökérkefe....

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.03.10. 12:30:52

@ommm:

Ommm !

moderáljátok már ki ezt a barmot, és ne nick szerint (mert azt 1 perec alatt csinál másikat) hanem az IP címét.
Én nem hiszem el hogy nektek ez tetszik ami mostanában itt megy 1 db gyökér miatt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ommm 2010.03.10. 12:31:39

@Krisz_: És hol marad a kihívás?

fkorbi 2010.03.10. 12:33:36

@totalkaros holtponty: kemény ez az "amúgy sem te következel" duma :) sok B kategóriás akciófilm parázs szófordulatait sejtem a háttérben. persze, hogy lecsúszott itt mindenki dedóba, ezt hívják gyerekes lelkesedésnek, amit meg te csinálsz, azt meg gyerekes dacnak :)

sün58 (törölt) 2010.03.10. 12:34:12

@ommm: lehetne egy holtpontyhalászatot kérni
köszi!

pxaba 2010.03.10. 12:35:12

@totalkaros holtponty: ha valaki visszaolvassa a kommentjeidet, annak nyilvánvaló az antiszemitizmus.
Valamint, hogy klinikai eset vagy.
Nemcsak hogy nagyotmondó, hanem igazi Münchausen. Tényleg mondd már meg ki vagy!
Annyira érdekel.

fkorbi 2010.03.10. 12:36:48

@pxaba: lófasz jóskának hívják

mnandy 2010.03.10. 12:39:16

@GYUSZI BACSI: nem követelte ordítva, hanem azt hitte, hogy az új poszt is a Dezsőről szól, és visszaugrott ide és elordatotta magát.

Ezt az utóbbi hében így szoktuk, és ebben az esetben - itt, eddig - elfogadott volt a bekapcsolt caps lock

Csak közben kiderült, hogy az új poszt újnak új, de nem pontyos..

Wesszájd Gábor 2010.03.10. 12:40:31

Örülök, hogy Isten eme csodás teremtményét természetes élőközegében láthatom. Köszönöm Uram! :D

mnandy 2010.03.10. 12:41:27

@Balchee74: engem is sikerült! (összezavarni)

:)

Andresh 2010.03.10. 12:45:40

@totalkaros holtponty: Maaarciiiiii! Miert nem valaszolsz? Amugy meg ne kotozkodj itt helyesirason. Te meg azt irtad, hogy Death fish faradt olajban, mikor azt akartad, hogy Dead... Szoval hogy allsz a veteran autokkal?

mnandy 2010.03.10. 12:46:19

@Alf: köszi, ez jó! tömör, korrekt! abszolut így van.

Alf (törölt) 2010.03.10. 12:47:00

@Krisz_:

A totalcarnak cikkre volt szüksége, nem eseménytelen vonatutakra.

Másik, hogy ez nem a tc autója, hanem Csikósé.

Harmadik meg, hogy királyság hazahozni egy 48 éves autót keresztül európán saját lábán.

Andresh 2010.03.10. 12:50:11

@totalkaros holtponty: Na, pont akkor (nem) valaszoltal mar megint, amikor itt koveteloztem. Veteranautok? Ha igen, melyik lenne az almod? Igaz, aki R8-assal nyomul, annak gondolom, hogy max vintage szuperkocsik lehetnek vagyalmok targyai. Nekem se a Ponton az. Mondjuk, ezen a szinten a BMW E21-esek meg nem is szamitanak szinte veterannak. Semmikep nem a Csikos Pontonjahoz kepest..

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.03.10. 12:58:56

@totalkaros holtponty:

...mert csak valahol följebb ezt állítottad magadról :-)
(balek)
egyébként hajnali 1

pxaba 2010.03.10. 13:00:49

te írtad:
A ponty ledobta a lancot 2010.03.10. 03:48:34
@visszakettopadlogaz: Jiddis koncert sorozat lesz?

Nézz utána: Németül a mintaadó báró valóban Münchhausen, de pl magyarul, és angolul is nagyon sok könyvben, filmen Münchausen.

effet papillon 2010.03.10. 13:03:27

@A ponty ledobta a lancot: Ilyen nyomorék módon csak egy aggastyán halálos beteg fenyegetőzik. Te figyelj, azt hiszed, hogy te mindenható vagy?

pxaba 2010.03.10. 13:03:56

@totalkaros holtponty: az előző hozzászólásom neked volt válasz

Acs_Reka 2010.03.10. 13:04:54

@totalkaros holtponty: úgy érzem, hogy normálisan szóltam hozzád (főleg a többiekkel összehasonlítva). Megkérdeztem, hogy hol élsz és erre meg kaumztál. Na mindegy, tulajdonképpen le tudom élni a hátralévő életem enélkül az információ nélkül. Csak érdekelt volna, hogy ha ilyen sikeres voltál itton, hogy F1 meg MOL meg PoHu, akkor miért mentél el mégis máshova. Mert nyilván volt oka, mint ahogy annak is, hogy itt magadra húztad szinte a teljes társaságot.

Andresh 2010.03.10. 13:05:34

@totalkaros holtponty: Ghia? Az szep auto. Lehet, hogy van valahol a vilagon. Veszel, vagy annyira nem erdekel vagy nincs ra kereted vagy mar van ketto a garazsban? Amugy meg nem kocka a fejem (legalabbis alakra nem) es bocsass meg, hogy az angoltudasodat ketsegbe vontam. Nem szandekosan tettem. A tobbi kerdesemre valaszolsz? Tudod, hogy szerinted jo dolog-e, hogy baratsagok kottettek az elmult heten, ilyesmi?

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.03.10. 13:08:05

@Acs_Reka:
...miért, miért ?
...mert kiautálták mindenhonnan, sőt nem utálták, gyűlölték :)))

Acs_Reka 2010.03.10. 13:09:47

@totalkaros holtponty: a humorod meg kifejezetten tetszik, mert a nickjeid mind jópofák voltak és tükrözik az álláspontod

de a death fish-t én sem értettem hogy miért nem dead

maczko 2010.03.10. 13:13:08

Csikós úr!

A Dezső nagyon jó!
A plüsstigrisemet is Dezsőnek hívják. Az 500-as '61-es kombi Trabantom Luca volt, sose készült el,aztán szétmállott. A Wartburgom Béla volt, az Opel Ascona-m Charlie (lány)volt, a mostani Astra G Classicom meg Kisasszony. Szóval se mondtam, hogy normális vagyok :-)))

Éljen Merci Dezső.

pxaba 2010.03.10. 13:15:33

@totalkaros holtponty: pontosan tudom, hogy mire volt válasz... csak érdekes, hogy neked egy Bródy és egy Presser koncertről rögtön ez jut eszedbe...

Krisz_ 2010.03.10. 13:20:17

@ommm: Hát ja, nehéz ügy. Egyik oldalról minél nehezebb a feladat, annál jobb a sztori, másik oldalról azért emberek és a TevePontyDezső épségének bizonyos fokú kockázata volt a tét.

Nem is merek úgy fogalmazni, hogy szándékosan nem álltatok teljes mellszélességgel az akció mögé (bocs a képzavarért :) ), hiszen tudom, hogy te személyesen is egy csomót segítettél, de nem hiszem, hogy kevésbé lett volna jó a sztori, ha kevesebbszer szerepel benne a "nincs rá pénzünk" fordulat.

Kicsit azt vártam volna, hogy lesz egy olyan fordulat, hogy oké, most már úgy fordult a dolog, hála a nagy nézettségnek, hogy ha kell, lesz pénz vonatra.

Á, de mindegy is, úgysem érte volna el a vonatot. Azért a Bincahit valahogy vegyétek meg cégautónak! :)

2010.03.10. 13:20:32

@mnandy: Bocs. És kössz a kiállást mellettem.

mnandy 2010.03.10. 13:23:15

@Balchee74: :)
1. semmigáz,
2. ofkorz

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.03.10. 13:24:28

DRÁGA CARTÁRSAK!

MINDENKIT MEGKÉRNÉK NAGY SZERETETTEL, HOGY PONTY ÚRRAL NE KOMMUNIKÁLJON, MERT ÁLTALATOK KAP TERET, HOGY SZÉTBASSZA A CIKKEKET. AZ ÁLLÁSPONTJÁT ISMERJÜK, CSIKÓS EGY LÚZER, MI PEDIG SZOPJUK A F@SZÁT. KB ENNYI. HA NEM REAGÁLTOK RÁ, NEM SZÓLÍTJÁTOK MEG, CSAK HAGYJÁTOK, HOGY IDEÍRJA A VÉLEMÉNYÉT, AKKOR MAGÁRA MARAD, MAXIMUM SAJÁT MAGÁVAL BESZÉLGET, TEHÁT MINDENKIT MEGKÉRNÉK NAGY TISZTELETTEL, HOGY HAGYJA PONTY URAT MAGÁBAN ÚSZKÁLNI ÉS NE DOBÁLJON NEKI CSALIT. TUDOM, HOGY NEHÉZ MEGÁLLNI, OLVASVÁN AMIKET ÍR, DE BÍZOM BENNE, HOGY VAGYUNK OLYAN INTELLIGENSEK, HOGY MEG BÍRJUK ÁLLNI.

TOVÁBBI SZÉP NAPOT MINDENKINEK

pxaba 2010.03.10. 13:28:25

@totalkaros holtponty: tehát ők mindannyian beszélnek jiddisül?

Taxiscsaj1 2010.03.10. 13:35:11

No, itt és most fejeztem be ennek a fórumnak a követését. Amennyiben lesz valahol egy normálisan működő, azzal foglalkozó, amiről szólnia kell, kérem dobjon meg valaki egy privivel!Szép napot Nektek!

pxaba 2010.03.10. 13:35:54

@totalkaros holtponty: és kikről tartod még számon a a származását? (megjegyzem van ahol tévedsz szerintem)

Monira (törölt) 2010.03.10. 15:06:59

A képen a háttérben ott az új Spark! : )

a márk 2010.03.10. 22:08:55

Jobbulást Dezsőke bácsi!
süti beállítások módosítása