Astrát? Golfot? Valami mást?

  2009. november 29. - Androczi Balázs Címkék: autonánia

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Elmebetegségek a múltból
2015-05-06 17:59:08

Az ember húsz év hivatásos autóbuzulás után hajlamos azt képzelni, hogy mindent látott már, aztán előkerül

Ha vizes az út, lassíts!
2014-09-11 17:38:15

Meglehetősen unalmas dolog egy szerkesztőségben ülni egész nap, hisz mindenki a billentyűzetet üti – ilyenkor

Karácsonyi Hiéna 2013: Japán kombó
2013-12-21 09:00:00

A Kisautó blog egyik cikkében a minap egy japán zsákbamacskáról írtunk – csak a doboz kibontása után

Ésszerű autót a luxus helyett
2013-10-17 07:58:31

Nyolc éve vettem magamnak autót utoljára. Ezzel valószínűleg én vagyok a sereghajtó itt a szerkesztőségben.


Az utóbbi fél évben alaposan megváltoztak az autózási szokásaim, szeptember óta nagyjából ötször annyit ülök a volánnál, mint korábban. Az öreg Volvo egyelőre derekasan szolgál, annak ellenére, hogy az idén töltötte a 16-ot, és üzemanyagon, meg olajon kívül nemigen kapott mást jó ideje.

Mégis befészkelte magát az agyamba a gondolat, hogy jobb lenne egy fiatalabb, ami kisebb eséllyel esne ki alólam. Az időpont messze nem ideális így az ünnepek előtt, de ha már elindult a vezérhangya, nehéz megállítani – nekiestem hát a hirdetési oldalaknak, hogy felmérjem a lehetőségeket.

Az igényeim nemigen változtak, nagyjából ugyanazt várnám egy újabb autótól is, amit a jelenlegi nyújt. Négy személynek kényelmes utasteret, ötajtós, de nem túl hosszú karosszériát, hogy szükség esetén beférjen a kerékpár, az asztallap vagy néhány nagyobb doboz, de parkolóhelyet is találjak. Egyszerű, megbízhatóan működő benzinmotorral, 80-100 lóerő körül, hogy egy-egy előzés se okozzon gondot. Egy tökéletes világban az ember ilyenkor elzarándokol a legközelebbi autóboltba, beikszeli a színt, felszereltséget, klímát, ablakemelőt, alufelnit, és néhány héten belül elmegy a kész termékért. Erről viszont itt és most szó sem lehet: nyakig adósodnék a következő hat-nyolc évre, pedig még abban sem lehetek teljesen biztos, hogy egy hónap múlva is a mostani fizetésem érkezik a bankszámlára. Ráadásul az új autó automatikus bukta: már akkor félmillióval kevesebbet ér, amikor kigurul a kereskedésből, nem is beszélve a kamatokról, amik hosszú távon további 20-30% ártöbbletet jelentenének. Megértem, ha valaki az újautó-érzésre vágyik, de nekem ez nem ér ennyit.

Marad a használt, abból sem a legújabb: ha reálisan nézem, bankhitel nélkül legfeljebb egymillió forintig mehetnék el. Átírással együtt, sőt, ebbe az összegbe még a vásárlás után kötelező szervizlátogatásnak is bele kellene férnie. Mit találhatok ezért a Magyarországon elérhető a használt kompaktok közül? Nagyjából tíz éves, némi szerencsével jó állapotban levő németet vagy japánt, esetleg valamivel fiatalabb olaszt vagy franciát. Más nemigen jöhet szóba: a koreaiak akkortájt még csak tanulták az autógyártást, az angolokhoz már nincs szerviz- és alkatrész-háttér, amerikai kocsit pedig legfeljebb hobbiból tartanék, akkor is valami V8-as dögöt, szigorúan nyári krúzoláshoz. Babona, vagy előítélet, nevezzük, ahogy akarjuk, de az ezredforduló környéki francia és olasz autót sem szeretnék igazán: a hírük rossz, és ezek a 90-es évek végi formák még csak nem is tetszettek igazán, így a latin modelleket oly sokszor eladó szerelem első látásra effektus sem szólhat bele a döntésbe. Általában olcsóbbak, de ha érdekes kontakthibákat akarnék tanulmányozni, elég lenne megtartani a mostani, Hollandiában összeszerelt, francia motoros svédet.

Így elég hamar előállt a megválaszolhatatlan, örök kérdés: japánt, vagy németet? Beállítottam az Expressz keresőjét: 900 ezer forintért, 1998 és 2003 közötti, ötajtós, 1300-1600 köbcentis, benzinmotoros autókat mutasson. Hamar kiderült persze, hogy egyes típusokból – Toyota Corollából, Nissan Almerából, Honda Civic-ből – épp nem is volt az adatbázisban olyan, ami teljesítette volna a feltételeket. Vagy túl ritkák – több típusból itthon szinte csak a szedán elérhető, pedig létezett ötajtós is – vagy jellemzően drágább az adott évjárat, mint a keretem. De így is volt miből válogatni bőven.

Ha szigorúan az észérveket nézzük, a tökéletes választás az Opel Astra F lenne. Az 1998-as modellváltás után Classic néven is árulták, van belőle rogyásig, jó az alkatrész-ellátása, minden sarki szerelő ismeri, mint a tenyerét, és az ára sem csillagászati. Itt van például ez a sötétzöld egyhatos, 101 lovas motorral, elég sok extrával, még az Astra G érkezése előttről. 680 ezer forintért egész jó vételnek tűnik, bár igazából egyetlen porcikám sem kívánja. Régen vezettem ilyen autót, de nincsenek jó emlékeim róla: elavult konstrukció, vacak váltóval és futóművel – nekem pedig évekig együtt kéne élnem vele.

Az árba persze beleférne a következő Astra generáció is. A legjobbnak tűnő ajánlat szintén '98-as kivitel, szintén zöld, még a motorja is ugyanolyan, de ezért már 795 ezret kérnek. Ez a típus eddig kimaradt az életemből – igaz, sokan óva is intettek tőle – de ez a példány rendezettnek tűnik, és a 168 ezer kilométeres futásteljesítmény is hihető. Lehet, hogy egy próbakört megérne, persze ha az érzelmi faktort teljesen kizárjuk. A G Astra egyike azon kevés autónak, amelyek már új korukban sem tetszettek – számomra ez a típus a lélektelen használati tárgy tökéletes megtestesítője.

A csigaarcú Escort valószínűleg a korszak egyik legrondább autója, és messze nem hibátlan, de nálam titkos favorit. Van egy a családomban, egy ideig rendszeresen használtam is, és kifejezetten kedveltem. Ugyanilyen az is, mint a hirdetésben, 1,6 literes, 90 lóerős, ötajtós, bár ez itt nem fehér, hanem kék. A ronda és elavult karosszéria alá kellemesen feszes, de még kényelmes futómű került a harmadik modellfrissítésre, a váltója precíz, a kormánya közvetlen, a motor pedig meglepően élénk – legalábbis én így emlékszem rá. Ugyanakkor ellene szól, hogy a rozsdavédelme gyenge – mostanra a legtöbb már rügyezik a hátsó sárvédőívnél –, hátul viszonylag szűk, és az EuroNCAP törésteszten alighanem mínusz-csillagokat kapna. Cserébe alig félmillióért utánam hajítanák ezt a '99-es évjáratú példányt. Meggondolandó.

Semmiképp sem hagyhatom ki a felsorolásból a Mitsubishi Carismát, hiszen – bármilyen furán is hangzik – bizonyos értelemben ez a jelenlegi Volvóm spirituális utódja. Közös alkatrészük ugyan egy sincs, viszont ugyanabban a holland gyárban készültek és ugyanolyan rossz a hírük. Csupán egyetlen példányt találtam az 1,6 literes alapmotorral (az 1,8 literes, közvetlen befecskendezéses csodamotornak, amely annak idején az első volt a maga nemében, biztosan van valami érzékeny és pótolhatatlan alkatrésze, ami drágább az egész kocsinál) és ezt sem különösebben vonzó áron: kerek 800 ezerért. A Carisma is dögunalmas, de legalább nem kifejezetten ronda, méretben is jó kompromisszum: kicsit nagyobb, mint az átlag kompakt, de még nem nőtt akkorára, mint egy középkategóriás. Egy próbakörre ezt is elvinném, ha másért nem, a tapasztalatszerzés kedvéért.

A keretbe még épp beleférne a Volkswagen Golf negyedik generációja, bár ebből is 800 ezret kértek a legolcsóbb példányért. Ez az 1,4 literes, 75 lovas alapmotorral és kevés extrával értendő, egy 1999-es autóért, ami nem kevés, bár lehet, hogy a VW most már megérné a pénzét. Újonnan kellemesen átlagos autó volt, egy picit szűkös hátsó ülésekkel, viszont azt ma is csak remélni merem, hogy közben leszoktak róla a tolvajok. Tíz éve valóságos rémmesék keringtek az autóból piros lámpánál szabályosan kihajított Golf tulajdonosokról.

A végére hagytam a típust, amelyik az összes közül a leginkább tetszene: a Skoda Octaviát. Olcsó Volkswagen-pótléknak szánták, de sokkal több lett annál. A Golfnál sokkal látványosabb jelenség, a csomagtere óriási, csak a hátsó lábtérre szokás panaszkodni. Műszaki szempontból a szabvány VW-technikát hozza: a 850 ezerért kínált fehér példány 1,6 literes, 8 szelepes motorja már tíz éve is elavultnak számított, és 193 ezer kilométer alatt jobb biztos nem lett, mégis ez az autó áll a legközelebb hozzá, hogy birtoklási vágyat ébresszen bennem.

Nagyjából ilyen családi autók közül választhatnék, ha ma indulnék el vásárolni, a zsebemben egymillióval. Némelyik nyilván alkuképes, de mind 10 év körüli, többé-kevésbé a tervezett élettartama végén járó gép – hitel nélkül viszont sokunknak csak ez jut. A keresgélés során körbenéztem a mobile24.hu-n is, ami a német mobile.de hirdetési oldal tükörfordítása. Ott ugyanezért az összegért 2002-2003 körüli autókat is találni, valódi 70-80 ezer kilométeres futásteljesítménnyel, de mire egy ilyen autó ideér, adókkal, adminisztrációval, szállítással és a kereskedő hasznával másfél-kétszeresére nő az ára. Ezzel kapcsolatban egy kérdés kezd körvonalazódni bennem: vajon mennyivel csökkenne az itthoni autópark átlagéletkora, ha nem nehezítenék a fiatalabb, mondjuk 3-6 éves használt autók behozatalát regisztrációs adóval, illetve költséges és komplikált adminisztrációval?

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr641556050

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Ferrari előzi a környezetvédelmi határértéket - Napi legalja VIII. 2009.11.29. 17:35:12

Napi legalja VIII.Elindultak az ömlengések, hogy jön "Minden idők egyik legizgalmasabb, legkülönlegesebb modellje" a Ferrari F70, amelyet egyes autóslapok szerényen a csúcsok csúcsának neveztek. Persze mindenkinek joga van áradozni bármiről é...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shadowbull 2009.11.30. 22:16:29

@no_holy_shit: No, az FEV-val nem ugyeztem meg sose.

sb

Shadowbull 2009.11.30. 22:17:34

@tatabike: "nekem 137 tavalyról, az minek számít?"

Oke, most az jon, kinek mekkora pocse van :))

sb

Shadowbull 2009.11.30. 22:20:57

@no_holy_shit: "amiota az AMG-nel vagyok "

Oreg, itt basztad el az inkognitodat :) Mosma jobb ha figyelsz, mert kuldjuk a ceges nindzsakat :))

Amugy a nyaron probaltam az uj E63 AMGt. Egesz jo lett :)

sb

no_holy_shit 2009.11.30. 22:30:48

@Shadowbull:
persze mert az FEV-hoz(Neuenhofstr. 181) az utca masik oldalarol jarkalnak at :-P

mi is van a Neuenhofstr. 160-ban?

PS.: vicc felreteve: en soha nem lattam onnan emberkeket(de nem is nagyon figyeltem). Bar a VLN-n az FEV csapata BMW-vel megy

totálkáros 2009.11.30. 22:37:15

@tatabike: Tatabike! Elbasztad a nickemet. Kabbe :D (@Speedman:), ezért még számolunk :D

-Gabi- 2009.11.30. 22:38:40

kabaré ez az egész:D:D:D:

totálkáros 2009.11.30. 22:39:48

@Speedman: Nem neked szólt Speedman. Nyugi, én már rég távol tartom magamat Tőled. Eddig is hiba volt tőlem, hogy bántottalak, sajnálom, esküszöm, MEA CULPA!!!. További szép estét.

totálkáros 2009.11.30. 22:41:11

@-Gabi-: Én már sírok :D, szép a kocsid, imádom a bogarakat, ez pedig gyönyörő.

Ciao

Shadowbull 2009.11.30. 22:41:20

@no_holy_shit: te applikalsz, nem?

Ugy remlett hogy valami dizeles melod van.

De akkor ezek szerint nem.

sb

totálkáros 2009.11.30. 22:44:05

@tatabike: Húbazdmeg. Veled is vigyázni kell :D

no_holy_shit 2009.11.30. 22:53:32

@Shadowbull:

az FEV-nal dizeles melo volt (om 651, uj sor 4 daimler, VTG-vel es regiszterrel, vmint erintolegesen om629, ami nem egy technikai remekmü, de azert a vé8 akkor is vé8)
es applikaltam. Ez az AMG-s melo egy katasztrofa(FEV-s melo kb. 5x poenabb volt), de most felek ugralni. Gondolom nem csak errefele szar a helyzet.

es dizellel lenyegesen jobban ki is ismerem magam.

egy AVL-s melo nem lenne rossz igazabol. az legalabb kozel van haza es remelhetoleg ott is felig nyitott es inkabb tudasalapu a ceg felepites, akarcsak az FEV.

Shadowbull 2009.11.30. 23:10:34

@no_holy_shit: "Ez az AMG-s melo egy katasztrofa"

Viszont ezerszer nagyobb perspektiva van benne, ha mar egyszer kapun belul vagy, mint barmelyik bedolgozo cegnel. Szerintem. Bar en sose dolgoztam bedolgozoknal, csak dolgoztattam :) Es a melomra se panaszkodhatok :)

"Gondolom nem csak errefele szar a helyzet."

Hat a Daimler az beszopta rendesen, hallottam hogy fejlesztesen is kurzarbeit, meg fizetescsokkentes...

Nalunk, lekopogom, istenes a helyzet, semmi ilyesmi nem volt.

Az AVL is szarban van, most irtak ala az onkentes fizetescsokkentest, egy csomo embert elkuldtek, es ugy ahogy van, inog az egesz.

Nem veletlen, a valsag elso jelere a kulso cegektol vettek vissza a projekteket elsonek.

Amugy fekpadi vagy jarmuapplikaciot csinalsz?

A Gulyassal jol megertenetek egymast :)

sb

Shadowbull 2009.11.30. 23:14:28

@no_holy_shit: "legalabb kozel van haza "

Egyszer voltam Aachenben, na az tenyleg a halal faszan van :)

Stuttgart ahhoz kepest Sopron kulso :)

ab

no_holy_shit 2009.11.30. 23:33:32

@Shadowbull:

fekpadit csinaltam. Most vmi fekpadi tartostesztet kene optimalizalnom, de en nem tudom ez mit takar es szerintem a fonokom sem. Azaz tudom, hogy mit takar, de az sokba kerul, arra meg nincs penz.

megtalaltam, hogy mit csinalok :-)
www.spiegel.de/auto/aktuell/0,1518,635241,00.html

(nagyot rohogtunk a diplomamunkairommal amikor egyik reggel olvastuk...)

Shadowbull 2009.11.30. 23:58:50

@no_holy_shit: Ha a fonok se tudja, akkor az kesz nyereseg :)

Ilyenek futnak nalunk is, nemi Schwenkprüfstand-dal megspekelve :)

(amikor idekerultem, egy ilyen fekpadot csinaltunk, amolyan beugrofelenek. Ez egyebkent a Porschee

www.youtube.com/watch?v=Ne1qXifJiMw

)

sb

The Good Boy 2009.12.01. 01:28:13

@phrascarica: drága intelligens „barátom”. Ha lehet, akkor családon belül anyázzál, ahol a jelek szerint ezt tanultad és megszoktad. Megint intelligensen viselkedsz, de ezen nem csodálkozok, ezek szerint ez a hozott családi modelledhez tartozik. Próbálj kigyógyulni belőlem, és ne reagálj rám (főleg, ha nem is említenek meg név szerint). Eddig nem tudták, ki eszetlenkedett velem a múltkor, most már felfedted magadat. Ügyes vagy! Csak így tovább! Bár, ha kérhetem, ezentúl lépj elegánsan tovább a kommentjeimen, hiszen egyik sem neked szól, és egyikben sem fogod látni ezek után (sem) a nick nevedet. Egyébként pedig, ha már 15 évesezel: gyanítom, már akkor jóval magasabb intelligencia hányadossal rendelkeztem, mint amennyiről te valaha is álmodozhattál (na ez most dicsekvés:D), azért zavar ez téged. Najó, bocs, lementem arra a bizonyos szintre, ahol úgysincs esélyem a nagy rutinnal rendelkezők ellen. Szóval, béke, és próbáld elfogadni magadat, hogy ne legyenek kisebbségi komplexusaid és akkor reagálj, ha megszólítanak. Szép, és stressz mentes ünnepeket neked!:)

suna van a lábam között 2009.12.01. 02:22:21

Sziasztok ! Nem értem mi bajotok pl . Renaultal ? Szerintem jól néz ki.

no_holy_shit 2009.12.01. 07:36:10

@Shadowbull:

amikor a Dr. Neußer tavaly az esti eloadas sorozat kereteben Aachenben jart, akkor ö is nagyon buszken mutatta ezt a videot.

Amikor az FEV-nal voltam akkor nem ertettem miert. Miota 1 honapja szerettem volna Untertürkheimban egy fekpadon egy 500-600sec-s 10Hz-s alfa/n* ciklust(akarom mondani az a kört, ami a porsches videon is van :-) ) a fekpadon automatikzalni, (es nem sikerult, mert a fekpad nem tudja), azota tudom, hogy egy ilyen dolog nagyon innovativ ;-)

*-arrol mar nem is almodom, hogy M/n ciklus es par atfutas alatt automatikusan megtanitja maganak az alphat a fekpad. AZ ürtechnikai lenne :-P

no_holy_shit 2009.12.01. 07:38:14

@no_holy_shit:

kiegeszites: a fekpadhoz semmi közöm, csak merest akartam csinalni. Szerintem, ha az "en" fekpadom lenne, akkor vhogy azert sikerult volna :-D

no_holy_shit 2009.12.01. 08:08:25

na azert itt meg nem tartunk. Azaz nem is tarthatun, mert a ceg lakoövezetben van...

www.youtube.com/watch?v=1DeCppwOrrc

Zombika 2009.12.01. 11:15:31

Nagyon kevesen írták a Focust, pedig nagyon jó autó, és 1-1,2 millió közöttbőséges kínálat van belőle, nem is a legkorábbi példányok, nem is 1,4-es motorral (azzal halálközeli élmény az előzés, főleg ha 4 fő + csomagok is benne vannak).
Az 1,6 már tökéletesen elég, fék, váltó jó, futóműve tényleg a legjobbak között, elég strapabíró is. A sima 5 ajtósba is befér szinte bármi (nekem 5-ös BMW-m van, de ha valamit el kell vinni, akkor elkérem a haverom Focusát), a kombival meg szinte költöztetni lehet.
Fogyasztása nagyon függ a lábtól, 7 és 12 liter között bármi lehet.
Fontos, hogy az össesz megelőző tulajdonos magánszemély legyen, mert a céges járkálóautóknak a belüket is kitaposták a fiatal suhancok. 30-40,000 km alatt is ki lehet herélni egy autót, ha valaki rendszeresen hidegen pörgeti üveghangig.

Santo 2009.12.01. 12:42:47

Egy jó tipp,bár kóreai,de lagalább nem Daewoo:Hyundai Accent 1.5,olcsón lehet kapni klímásat,van belőle választék,a motorja parádésan egyszerű(Mitsubishi örökség,csak átfésülve környezetvédelmileg),jól megy(gázgyórsítós közép+direktszűrő),jól fogyaszt,nem romlik el.Inkább,mint Opel,Renault,Ford!!!

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.12.01. 16:37:31

az a Golf 800ezerét kicsit gyanús!

vmaast 2009.12.01. 19:42:26

@Santo: Nem rossz, csak komoly kompromisszumokat vár el az embertől.
Az Accent belülről is pont olyan, mint a motorja, parádésan egyszerű. Tudom hogy 1 millióért nem várhatunk mennyországot, de még egy Vw is szebb és kényelmesebb, pedig már az is merénylet.
Remélem, nem bántom meg a tulajt:

www.hasznaltauto.hu/auto/hyundai/accent/hyundai_accent_1.5_crdi-3442692

de azért tegyük már egymás mellé őket :)

www.hasznaltauto.hu/auto/alfa_romeo/156/alfa_romeo_156_1.6_16v_t._spark_distincti-3449704

papa33 2009.12.01. 21:56:31

Mai autók tele vannak elektronikával, sávtartó, radaros tempomat, esp akár kormányozni is akar, stb.
Na annak idején az EDE sötétben látott...
ha valaki nem tudja, majd szivesen elmagyarázom.

Na a VWPoloazévautója... besz@rás.

tekniq (törölt) 2009.12.02. 00:42:11

Kaptam egy szerelmetes levelet, termeszetesen legzsakfotok nelkul :)
Jusson nektek is:

"Üdv,

nem tudom mi a fene bajotok van itt némely emberrel, de ez már tényleg sok. A légzsákos sztori bővebben a kommentek között, ha érdekel.
Minek kell engem cseszegetni még Neked is, elmondanád? Miért van az, hogy simán rámsütik, hogy hazudok, mert merek külföldön melózni (jelenleg is), dolgoztam egy Auchanban pár évet, MI A FASZ BAJOTOK VAN? Erre élveztek? Ki a pöcsöm találta ki közületek, hogy na most engem itt ki kell kezdeni?! Egyáltalán, normálisak vagytok? Ez egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen büdös, bunkó, szándékosan rosszindulatú gyökerek várják el egy kétgyermekes, családos embertől, hogy bizonyítsa be azt, amit állít. Én nem mondtam egy szóval sem, hogy kötelező elhinni, amit írok, de azt se mondja rám senki, hogy hazudok, mert Ő sem tudja bizonyítani, ergo Ő is hazudik. Egy barom elkezdi kántálni, erre jön a második, majd a harmadik (Te), és folytatja. Én, bazdmeg, én dolgoztam multinál évekig, és tudom, hogyan működik egy hipermarket, erre jön egy kis pöcs, mert az Ő exkurvája most is hipermarketben dolgozik, és meg akarja nekem magyar?
?zni, hogy én hazudok. Elmesélem gyanútlanul, amit hallottam pár ismerőstől, erre jössz Te, és mindenféle utánajárás nélkül hazugnak titulálsz, meg még a kis hülye agyad leghátsó tekervényeiből gyártasz hozzá valami holdkóros Renault-os mesét, amit szintén rám akarsz húzni. Hát van Neked egy csepp eszed is, emberpalánta? Ilyenkor olyan nagyon büszke vagy magadra? Komolyan mondom, nem értem, milyen szempontok alapján kerülnek kiválasztásra olyan emberek, akik odatévednek a TC-re, beírnak egy-két kommentet, jóhiszeműen, aztán jön a Ciri-Speedman-tekniq nevű übertudású mesterhármas, és egymást hergelve, egymással versengve tapossák ki az önbecsülését a szerencsétlennek. Bazdmeg, 40 éves vagyok, két felnőtt gyerekkel, akiket igyekeztem becsületesen felnevelni, tudást, iskolát adni a kezükbe, hogy többre vigyék nálam, ha lehet, erre jöttök Ti hárman, és pusztán heccből kikezdtek. Vagy azt gondolod, hogy 40 ?
?vesen olyan aberrált mazochista vagyok, aki direkt hazudozik mindeféle baromságot, mert azt élvezi, ha száz ember előtt leégetik? Komolyan ezt gondolod? Én nem ismerlek Téged, és eddig egy kurva szót sem szóltam Hozzád, és eszem ágában sem volt megbántani Téged, mégis nekiálltál velem baszakodni, de nem értem miért. Azt kívánom Neked, hogy ha van autód, akkor add el, és költsd a kapott pénzt szívgyógyszerre, aztán mikor eljön a nap, akkor rohadtul bánd meg, hogy vadidegen, becsületes emberekkel volt képed így viselkedni.
Nekem nincs mit rejtegetnem, meg titkolnom, az e-mail címem is valós, ne aggódj, és hajlandó vagyok akár személyesen is elmagyarázni ezeket Neked, ha szeretnéd. Ne reménykedj, nem az vagyok, aki keményen odamondogat, aztán eltűnik, állok elébe bárminek, mondom, akár személyesen is, de előre megígérhetem, hogy az kurvára kellemetlen lesz Rád nézve."

tekniq (törölt) 2009.12.02. 00:49:32

@tatabike: Neked meg meg annyit, hogyha 80 eves leszel, 20 gyereked lesz es 8 nobeldijad, akkor sem fognak a legzsakok maguktol nyilni. A fenyegetozeseidet es a mocskolodasaidat meg leszarom. Ha 40 ev alatt a "szivgyogyszerig" sikerult eljutnod agyilag, az sajnos eleg szegenyes bizonyitvany.

Suttora 2009.12.02. 10:26:44

@tekniq: Azért itt-ott tényleg lehet hallani ilyen légzsákkinyílós történeteket, ezt szerintem te is tudod. Akár egy szerencsétlenül beszerelt telefon kihangosító, vagy valami más béna autóvillamossági szerelés következménye is simán lehet (neked magyarázzam? :-), de hogy ne menjünk nagyon messzire, tudtommal az E46-nál volt gyári visszahívás is indokolatlanul kinyíló utasoldali légzsák miatt. Szólj, ha rosszul tudom...

vmaast 2009.12.02. 12:39:46

...mármint hogy előfordul. E46-ot nem tudom.

Speedman 2009.12.02. 16:33:45

@tatabike:

"Miért van az, hogy simán rámsütik, hogy hazudok, mert merek külföldön melózni (jelenleg is), dolgoztam egy Auchanban pár évet, MI A FASZ BAJOTOK VAN?"

Senki nem szólt egy rossz szót sem, hogy miért dolgozol külföldön. Mindenki úgy boldogul, ahogy tud.
Azzal sincs semmi probléma, hogy az Auchanban dolgoztál. A baj az, hogy elkezdted ezt a mendzseres halandzsát előadni és ahogy belebonyolódtál úgy lett egyre rosszabb. Arról meg amit a fordos munkáddal, meg a haverod autójának a légzsákjaival előadtál már nem is kommentálom.

"Komolyan mondom, nem értem, milyen szempontok alapján kerülnek kiválasztásra olyan emberek, akik odatévednek a TC-re, beírnak egy-két kommentet, jóhiszeműen.."

Lásd fentebb.

"Ez egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen büdös, bunkó, szándékosan rosszindulatú gyökerek várják el egy kétgyermekes, családos embertől, hogy bizonyítsa be azt, amit állít."

Azért, mert elvetted a kurvádat(hogy a te szóhasználatoddal éljek) és az szült neked két gyereket már te belőled egy igazmondó figura kell, hogy legyen?
Igen. Ha valamit állítassz azt támaszd alá is.
1.Amikor megkérdeztem mik a kritériumai egy menedzsernek v. egy h.market igazgatójának nem kaptam választ csak mocskolódást, a haverodtól meg, hogy ő jobban tudja és fogadjam el (micsoda érvek!).
2. Ciri Forddal kapcsolatos kérdésére sem jött értelmes válasz.
3. Tekniq kétkedésére is csak hözöngés ment válaszként.

"Vagy azt gondolod, hogy 40 ?
?vesen olyan aberrált mazochista vagyok, aki direkt hazudozik mindeféle baromságot.."
Igen. Én azt gondolom.
Köszönöm, hogy megfogalmaztad helyettem.:))

Azért mekkora változás történt egy nap alatt! Eddig nagy hangon vergődtél, mocskoltad a másikat, mert megkérdőlejezték a kijelentéseid (a haveroddal egyetemben-a tejosztályról), most meg megy tekniqnek a hüp-hüp.
Szánalmas vagy.

Csak a gyerekeidet sajnálom, hogy egy ilyen mocskos szájú sötét figura az apjuk. Pont.

tatabike 2009.12.02. 18:50:08

Helló ökörpörköltek, gondoltam, nem jövök két napig, nem is tudtam volna, és lecseng ez a szar, de még mindig ezen rágódtok. Lóláb meg engem csesztet, hogy már 300 komment óta ez a téma, de azt nem veszi észre, hogy az ilyen speedman meg tecniq féle barmok tartják életben, na nem baj.
Speedman, most már tuti, hogy hanta a dual diplomád, épeszű ember nem viselkedik így.
Tecniq tököm öccse meg beszól a szívgyógyszerért, miközben bekopizik egy privát üzenetet, nagyon erkölcsös.
Na idekukk buzik, én már felajánlottam, hogy beszéljük meg személyesen, de erre nem reagáltok, csak fröcsögtök. Mondom, beszéljük meg személyesen, fostok, gyíkok? Mitől? Féltek tőlem? Féltek, hogy nem Nektek lesz igazatok? Na? Most nyissátok ki a pofátokat, itt mindenki előtt. SZEMÉLYESEN, vadbarmok, ne itt ócsároljatok arctalanul. Beszari kis senkik. Várom a helyet meg az időpontot privátban, vagy akár itt, nekem mindegy. Két napot kaptok rá, hogy kitaláljátok, különben kénytelen leszek nyamvadt kis fosós pöcsöknek tartani benneteket. Hajrá. Élőben is ugyanezt kapjátok, már ha elő meritek dugni a pofátokat a biztonságosnak hitt monitor takarásából.

tatabike 2009.12.02. 18:54:08

@Suttora: E46-ban is volt, állítólag nagyobb úthibáknál, és az utasoldali durrant be. Hibás kábelezés miatt, vissza is hívták az autókat, és kicserélték a kábelt. Tecniq-nek meg ne írkálj ilyeneket, mert nem a szája ízének való, ergo nem fog érdemben válaszolni. Biztos Ő találta fel a légzsákot...

tatabike 2009.12.02. 19:04:20

@Speedman: totálkáros, tatabike, meg dongotto sajnos nem egy embert takar. A sajnos a Te szemszögedből értendő. Ha tényleg lenne két diplomád, akkor észrevennéd a különbséget. Amúgy meg dongotto névvel nem is láttam kommentet, igaz nem is nagyon kerestem. Aki Neked beszól, vagy ellentmond, csak én lehetek? Üldözési mániádat kezelteted, remélem, nem venném a szívemre, ha minden unszimpatikus emberről azt hinnéd, hogy én vagyok az. Egy zsúfolt utcán kínos tud ám lenni, mikor minden neked nem tetsző emberre ráüvöltesz habzó szájjal, hogy "Te vagy tatabike, ne tagadd, Te is az vagy, biztos hogy ti ketten egyek vagytok, vagy ti hárman...." :DDDD

tatabike 2009.12.02. 19:12:33

@tekniq: Persze, hogy leszarod a fenyegetőzésimet, mert egy beszari kis pöcs vagy.
@Speedman: Lefogadom bármibe, hogy nem mentél be egy kurva Auchanba, és nem kérdezted meg, hogy milyen a vezetőségi rendszer, igaz? Gondoltam. Te is egy pöcs vagy, mert akkor kiderülne, hogy igazam van. Miért nem jársz utána, most komolyan? Inkább hazudozol, hogy Te jobban tudod? Én mindenre felajánlottam megoldást, hogy bizonyítsam az igazamat, de hallani sem akartok róla. Akkor hogyan bizonyítsam? Én maradjak a szar alak, hogy Ti tovább mocskolódhassatok? Ez nevetséges. Mondom, személyesen, aztán meglátjuk, ki a nyerő, most már mindenki látja, hogy én keresem a megoldást, csak Ti nem. Miért nem? Miért fostok?

tatabike 2009.12.02. 20:00:47

@vmaast: Ne írjatok ilyeneket, itt én olyan vagyok, mint az iskolában a dagadt, szemüveges kisfiú, ciki velem mutatkozni, vagy hasonló véleményen lenni. Persze, hogy lehet hallani légzsákpukkanós sztorikat, én is egy ilyet írtam le, mert hallottam. Soha nem állítottam, hogy én tudom bizonyítani, de én nem leszek olyan kretén, mint tecniq, hogy alap nélkül nekiállok zaklatni az illetőt, aki nekem mesélte, és akivel állítólag, ismétlem, ÁLLÍTÓLAG ez történt. Ez a kis csíra meg engem baszogat emiatt, de persze ahhoz már gyík, hogy személyesen felhívja az illetőt, és megkérdezze Tőle. Fajtája szégyene.
Speedman ugyanez, csak pepitában. A két diplomájával fröcsögni tud, de fosik a marhája utánajárni annak, amit mondtam, mert hátha lebőg, az meg milyen ciki lenne, bár úgysem vallaná be.
A személyes megbeszélést sem preferálja egyik gyökér sem, láthatjátok, hogy én keresem a megoldást, ők meg csak ilyen kis sunyi billentyűzet-autósok, meg szájkaratés kis senkik, nem merik odadugni a mocskos pofájukat, csak a modemjük mögül ugatnak...

m20b25 2009.12.02. 20:33:16

Apámék most vettek 600-ért 1,6-os Nissan Almerát, ferdehátút ABS-szel, lufikkal, klímával, 190 e km-rel. Teljesen jó az autó.

m20b25 2009.12.02. 20:38:32

Kimaradt: 98'-as az autó.

Shadowbull 2009.12.02. 22:43:58

@tatabike: Oreg, en azt javasolom neked, hogy inkabb ne forumozzal.

Ez nem neked valo, es ezt most tenyleg pusztan felebarati szeretetbol irom, es meg veletlenul sem baszogatasbol.

Vannak olyan tipusu emberek, akik minden dolgot ugy ertekelnek, mint a szemelyes, emberi kapcsolatokat annak minden szubjektivitasaval egyutt.

Pedig a forumozas nem errol szol. Ne keresd a mogottes szandekot abban, ha valaki latszolag beledkot, mert nem ert egyet azzal amit irtal.

Nem beled kotott, mert kurvara leszarja, hogy ki es mi vagy IRL, csakis az szamit, amit leirsz.

Es vannak olyanok, akik megsporoljak a szokasos udvariassagi koroket, es ha azt gondoljak, hogy baromsagot irtal, akkor kerek perec megmondjak.

Pont ezert marhasag az, hogy mindenaron IRL sikra akarod terelni a konfliktust. Pont azert forumozunk alneven, mert nem akarunk szemelyes kapcsolatot, keves kivetellel persze.

Ha ezt nem tudod a helyen kezelni, akkor ez nem a te mufajod.

Gondold vegig, aztan dontsd el mi legyen. Annyi minden massal el lehet utni az idot.

sb

Speedman 2009.12.03. 07:25:17

@tatabike:

"totálkáros, tatabike, meg dongotto sajnos nem egy embert takar."

A dongotto-t vagy te vagy a haverod kreálta aznap és írt nekem. Pont.

"Te is egy pöcs vagy, mert akkor kiderülne, hogy igazam van. Miért nem jársz utána, most komolyan? Inkább hazudozol, hogy Te jobban tudod?"

Megkérdeztem tőled(már vagy ötször), hogy mi a kritériumai egy h.market vezetői beosztásnak, milyen nyelvvizsgára van szükség(alap-, közép-, felsőfok) de még egyszer sem válaszoltál rá. Helyette jön ez a duma, hogy menj be az Auchanba és kérdezd meg. Ki is beszél mellé?

"Na idekukk buzik, én már felajánlottam, hogy beszéljük meg személyesen, de erre nem reagáltok, csak fröcsögtök. Mondom, beszéljük meg személyesen, fostok, gyíkok? Mitől? Féltek tőlem?"

Én speciel nem.
Ha veszed az időd és a bátorságod, hogy lejöjj Nyíregyházára én szívesen szétszakítom a szádat.

loláb 2009.12.03. 09:48:15

@tatabike:
"Na idekukk buzik, én már felajánlottam, hogy beszéljük meg személyesen..."
Rajtad kívül ez az egész téma senkit nem érdekel anyira, hogy időt szakítson rád, és a hülyeségedre. Itt elszórakozgatióunk veled, de ennyit ér az egész, többet nem.

"különben kénytelen leszek nyamvadt kis fosós pöcsöknek tartani benneteket."
Lelked rajta. Mi is egy mániákus hazudozónak tartunk, aztán mégsem szakadt rád az ég, nem?

"Élőben is ugyanezt kapjátok, már ha elő meritek dugni a pofátokat a biztonságosnak hitt monitor takarásából."
40 évesen addig jutottál el, hogy a neten megveréssel fenyeges akárkit? Azt hiszem ehhez nem kell több kommentár.

tatabike 2009.12.03. 10:25:15

@Speedman: "A dongotto-t vagy te vagy a haverod kreálta aznap és írt nekem. Pont."

Ja, és ezt el kell hinni, mert odaírtad a végére, hogy "pont". Bizonyíték? Neked nem kell bizonyítani semmit, ugye, csak nekem. Amúgy írd be a Google-ba, hogy junior manager, aztán megtalálod az Auchan hierarchiájának leírását. De ezt ajánlom másnak is, csak így ugye Speedmannak kínos lesz, mert úgy van, ahogy mondtam.
Fosós kis pöcs. Ja, Nyíregyháza, bocsi, mos már értem. Nem kérdezek semmit. Ilyenkor mindenki igyekszik a legmesszebb lakni, igaz? Mennyire szánalmas...

loláb: egy dolog, hogy Te is beálltál a mocskolódok sorába, hozzáteszem, alaptalanul, mert bizonyítani Te sem tudsz semmit, csak fröcsögni, de én Tőled nem akarok semmit. Akinek nem inge, ne mossa, érted. Amúgy meg ki akar itt verekedni? Nem értem. Speedman akarja szétszakítani a számat. Nem tudsz olvasni? Neki miért nem írod, hogy blabla megveréssel fenyegetsz a neten, eddig jutottál...? Arról nem is beszélve, hogy már rég túl lennénk a témán, és éppen Te hoztad fel újra, két nap után, mert úgy látszik Te is erre vered, vagy nem tudom. Ettől függetlenül Te is csak arctalanul vered a nyálad, úgyhogy gondolhatod, hogy mennyire nagyra tartalak...

Shadowbull, értem én, amit mondasz, de könyörgöm, Nekik miért nem pedzette meg már valaki, hogy nem kell ezt a témát tovább feszegetni? Én már rég kezdtem elfelejteni, elmondtam, amit akartam, kész. Két napig a kutya se ugatott erről, erre megjelent loláb, tecniq, meg Speedman, és ugyanúgy fröcsögnek tovább. Minek? Meséket költöttek, amiket nekem tulajdonítottak, aztán meg azon mocskolódtak, szerinted ez korrekt, normális emberekre vall? Akkor miért nem írják, hogy egyszerűen irritálja Őket, ha látják a nevem a kommentek között, és húzzak innen? Én nagyon jól tudom, mi az a fórumozás, de máshol én ilyet még nem tapasztaltam. Érdekes, mások is írtak hasonló dolgokat, mint én, de le sem szarták őket, csak engem baszogatnak, vajon miért? Bebizonyítani nem engedik az igazamat, hallani sem akarnak róla. Ha meg a fórumozás szerinted nem arról szól, akkor nekem miért kéne elhinnem az Ő dolgaikat, elvégre akkor ők is mániákus hazudozók nem?

Egy szónak is száz a vége, nem tudok mit kezdeni ilyen hitetlen kisemberek faszkodásaival, akik azt gondolják, hogy Ők a világ közepe. Homokba dugják a fejüket, mikor tényekről beszélnék, bizonyítanék, befogják a fülüket, szemüket, mert nem akarják a vereséget. Nem akarják, hogy kiderüljön, mekkora lúzerek, és mégsem Nekik van igazuk. Meg persze beszari kis fosós pöcsök. Ja, kerek perec megmondják, udvariassági körök lefutása nélkül, hogy mi van, aztán ha az ember felveszi a kesztyűt, bujdokolnak az internetes álarcuk mögött. És Ők a korrekt, igazmondó emberek, ugye? Gratulálok, társadalom alja, de nagyon.

Most már tényleg nem kérek több kommentet senkitől ebben a témában. Írjatok privát, ha mocskolódni támad kedvetek. Vegyétek már észre, egyedül én keresem a befejezést, Nektek eszetek ágában sincs. Úgyhogy most már kuss legyen.

totálkáros 2009.12.03. 12:52:50

@tatabike: Kedves barátom!

Ezek butuska emberek, vagy csak hihetetlenük ostobák és honnan is jöttek?!... Nincs értelme ezzel a kategóriával szóba állni, csak időpocsékolás. Az ilyen-kategóriás emberek szoktak indokolatlanul kést és fegyvert tartani, és mint tudjuk Pécs óta használni is... Vigyázz az ilyen embrrel, mert betegesen kisember. Nekem is volt már afférom ilyennel az úton, sok helyütt és sajnos az ügy a bíróságig fajult. Persze a bíró nekem adott igazad, annak ellenére, hogy lecsavartam az ürge fejét :D... De mit nyertem vele????? A nagy büdös semmit!

Te azt el se tudod hinni, képzelni, hogy milyen mocsok módon viselkedett az az ember, és nem csak velem, hanem több nővel is (ezt már nem hagyhattam), nem úgy, mint Cir, Teq, meg Speed vagy akárki. Sokkal rosszabb. De nem te, meg én vagyunk az egyetlenek, csak, hogy megnyugtassalak. A barátom, aki abszolút a nyugalom és rideg elegnacia szobra, ugyancsak így verekedett össze egy bunkó skizofrén állattal. Mert elgázolták!!! És utána még jól meg is verték, abbéli indokból, hogy miért volt ott! Sok ilyen szori kering már a neten. Úgyhogy ezek a dolgok nem csak neked szólnak, mint írtam.

Szóval nagyon beteges emberhad nőtte ki magát Magyarországon. Ős bp-i vagyok, a legjobb kerületekben nőttem fel, később a budai hegyekben laktam (hidd el, h nem ehhez vagyok szokva). 10-15 éve viszont egyre rosszabb a helyzet. Bp-en is. Mert sztem ez a sok szerencsétlen ősember vagy munkás paraszt/bányász feljött Pestre is és szétrombolják az én kis városomat. Ez tűrhetetlen. Bunkó Pestiznek, zsidóznak, karvajtőkéznek, lenéznek, mert nem értik, hogy Pesten viselkedni és öltözködni kell és ha ezért megszólják őket ütnek, vágnak, szúrnak, lőnek (vagy, ahogy veled bántak), de egy forumon sem lehet úgy beszélni, mint ők (és ahogy mi, úgyse, mert elérik a céljukat) a csicska haverjaikkal bivalybasznádon. Azt csak ők "tehetik" meg veled...

Kispolgárok, nem hiszem.

Esélyesebb a: "munkás ököl vasököl, oda csap, ahova köl" - effekt. Vagy a: "nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy". Vagy : "az orvos menjen vidékre, fogjon kapát, tanulja a kemény munkát".

Ha olvastál nagy írókat-költőket, tudhatnád (ilyen ember amióta az emberiség létezik volt és lesz, csak mindig más gúnyában): az újkorban ezek előbb parasztok, később kommunisták, majd nácik, majd ismét kommunisták voltak, ma meg ők tanítják a demokráciát, és ők a legokosabb- legkompetensebb emberek, akiktől mindig "lehet kérdezni" és akik nem ismernek ellenvéleményt.

Mégis mit vársz ezektől?

Csak a külföld. Csak humorral, ne argóval. Higgadj le. Ez egy szubkultúra, nem asszimilálódj

Üdv

@Shadowbull:
Igazad van, nem kell fórumozni, amúgy nem vagy tisztában az igazmondás és a bunkó véleménynyílvánítás határaival. "ZA meg mondom zazaza óóószinteeejjééét" ne legyen már eatlon viselkedéskultúra. Ha érted, hogy mire gondolok (nem hinném). Megvédte magát, (azon a szinten, ahogy megtámadták, mert azt hitte ebből a nyelvezetből a beteg is ért, de nem kellett volna).

Ezek után elmondod neki, hogy az egyszerűség gyermekei csak a jogos igazat mondják, és miért nem kenyere az igazmondás, ahelyett, hogy ilyen csúnyán beszél. Ezért nem való neki a fórumozás. Hát öregem, el kell, hogy mondjak neked valamit. Neked sem való a fórumozás, és ezt most halál komolyan mondom.

Nah, most boldog vagy, hogy megmondtam neked zazaza igaaazazat?!

The Good Boy 2009.12.03. 14:10:31

@totálkáros: Az elmúlt pár napban vissza-visszatérve olvastam a legujabb fejleményeket ebben a sztoriban. Ráadásul eredetileg nem is akartam belefolyni, de most azért sikerülni fog.

"Mert sztem ez a sok szerencsétlen ősember vagy munkás paraszt/bányász feljött Pestre is és szétrombolják az én kis városomat. Ez tűrhetetlen"

Kérlek állj már le erről a pesti felsőbbrendűségről, mert ez egy belső tartalom nélküli hülyeség, amit ti képzeltek bele magatokba (tisztelet a nagyszámú kivételnek!).
Mitől gondolod, hogy te másabb vagy attól, hogy abban a por és szmogfészekbe születtél, vagy ott élsz? Miből gondolod, hogy te másabb vagy ezáltal (pozitiv értelemben)?

Nem akarok pest-vidék ellentétet és ujabb vitát inditani, de ezeket a sorokat gondold át mégegyszer. Érdekes módon, mostanában, azokkal a budapestiekkel, akikkel összehoz a jó sorsom, pont az alakult ki bennem, hogy ilyen bunkó módon, felsőbbrendűségtől fütve kevés ember nézi le a másikat, mint egy pesti vidékre leutazva a vidékit (szerencsére, mint fentebb irtam, sok a kivétel, de iszonyúan feltünő ez a lenézős stilus).
Mielőtt belémkötnél: 6 évig éltem fiatal koromban pesten (ahogy te fogalmaztad, jobb kerületben), akkoriban szerettem is ott élni, de már egy ideje hányingerem van, hacsak pesten átutazni is kell (alig várom, hogy az MO északon is elkészüljön). Ennyit az überszuper Budapestedről egy vidéki szemével. De ettől függetlenül nem bunkózok le egyetlen pestit sem, látatlanban meg főleg.
De néha én is megnyilvánulhatnék, hogy szeretett falumat (ami egy turizmus által felkapott részen található), ha lehet kerüljék el az utcán mindent szétszóró szemetelők (vagy jobb esetben az udvaromra az utcán elsétálók által csoki meg cigispapirt bedobók!!!), este a közeli panzió tulajdonosának az éjszakai kutyaugatást kifogásoló (falusi turizmus bammeg!), pestről hosszúhétvégére lemenekülő tuskók. Mert mi beszélgetünk egymással, mindig megtudom, hogy az adott eset alanyai szinte kizárólag budapestiek. És ők azok, akik az utcán ráköszönést bociszemekkel bámulással honorálják (igen, falun szoktak köszönni egymásnak az emberek, mégha turisták által jobban látogatott vidékről is van szó). Persze a normálisabb többségnek jól esik, amikor a gyerekük megnézheti, megsimogathatja az amúgy tv-ben is ritkán látott kutyát, amikor utbaigazitáskor nemcsak két,muszájból közölt félmondatot kap cserébe, hanem jótanácsot is, meg pár nem közismert infót a látnivalókról, szállás és étkezési lehetőségről. Mert mi ilyenek vagyunk! Én is (nagyobb) város lakója voltam korábban, másfél évtizede élek kicsi faluban, de ég és föld a különbség. És nem Budapest javára. Mostmár elértem azt, hogy a megszokott tavaszi/öszi családi ruhatárcserét, amit korábban mindig pesten intéztünk (bocs, nekem Budapest röviden csak pest), otthagyva egy átlag család többhavi fizetését, már 5-6 éve inkább Ausztriában, esetleg jobb esetben Győrben, Fehérváron hajtom végre. Pedig egyszerűbb lenne pest, de nincs kedvem hozzá...

Ugyhogy ha kérhetem, mellőzzük ezt a lenéző stílust, mert aki itt él, az pedig képes pont forditva szemlélni a világot.
Bocs, minden tisztességes budapesti lakostól. Nem rájuk gondoltam!

loláb 2009.12.03. 15:04:52

@tatabike:
"loláb: egy dolog, hogy Te is beálltál a mocskolódok sorába, hozzáteszem, alaptalanul, mert bizonyítani Te sem tudsz semmit,"
Mit is kéne nekem bizonyítani? Azt, hogy az össze-vissza hadoválásod nem győzött meg arról, hogy igazat mondasz?

"Amúgy meg ki akar itt verekedni?"
Miért másért akarnál személyesen találkozni? Különben miért kéne félnünk tőled, lerajzolsz és széttépsz?

"Arról nem is beszélve, hogy már rég túl lennénk a témán,"
Látod ez igaz. Ha TE nem jössz vissza két nap után, hogy "mivan ökörpörköltek...", akkor már senki egy büdös mukkot nem reagált volna rád, régen el is felejtettünk volna. De visszajöttél, így kezdődik előröl az egész, és megint te fogsz kapni.

"Ettől függetlenül Te is csak arctalanul vered a nyálad"
Én csupán remekül szórakozom rajtad.

"úgyhogy gondolhatod, hogy mennyire nagyra tartalak..."
Gondolhatod, hogy ez mennyire érdekel...

"Most már tényleg nem kérek több kommentet senkitől ebben a témában."
Hát, sajnos továbbra sem te fogod megszabni, hogy ki, miről kommentelhet itt.

Speedman 2009.12.03. 15:22:11

@tatabike:

"Amúgy írd be a Google-ba, hogy junior manager, aztán megtalálod az Auchan hierarchiájának leírását."
Akkor linkeld már!

"Amúgy meg ki akar itt verekedni? Nem értem. Speedman akarja szétszakítani a számat. Nem tudsz olvasni?"

Már megint ferdítessz.
Ilyeneket írsz:
"Helló ökörpörköltek, gondoltam, nem jövök két napig, nem is tudtam volna, és lecseng ez a szar, de még mindig ezen rágódtok."

"Na idekukk buzik, én már felajánlottam, hogy beszéljük meg személyesen, de erre nem reagáltok, csak fröcsögtök. Mondom, beszéljük meg személyesen, fostok, gyíkok? Mitől? Féltek tőlem? "

"Most nyissátok ki a pofátokat, itt mindenki előtt. SZEMÉLYESEN, vadbarmok, ne itt ócsároljatok arctalanul. Beszari kis senkik. Várom a helyet meg az időpontot privátban, vagy akár itt, nekem mindegy. Két napot kaptok rá, hogy kitaláljátok, különben kénytelen leszek nyamvadt kis fosós pöcsöknek tartani benneteket."

Én erre reagáltam kimajom.
Most, hogy jeleztem én szívesen találkoznék veled megadva a lakóhelyem, erre megint jön a rinya, hogy SPEEDMAN AKAR VEREKEDNI NEM ÉN. Meg milyen büdös bunkó lehet, mert nyíregyházi.
Persze egy szóval sem említed már , hogy lejössz.

Mikor fejezed már be az ideirogatást(mert már nagyon unom) és takarodsz vissza kurvádhoz!

Speedman 2009.12.03. 15:32:05

@totálkáros:

"Ezek butuska emberek, vagy csak hihetetlenük ostobák és honnan is jöttek?!..."

Csak azt nem értem honnan van ez a fene nagy felsöbbrendűséget. A tejosztályról?
Én megértem, hogy zavar a tudatlaságod a történelmi és egyéb hiányosságaid, de a fusztráltságodat a pszihológusodnak mond el ne ide írkálj.

"Vigyázz az ilyen embrrel, mert betegesen kisember. Nekem is volt már afférom ilyennel az úton, sok helyütt és sajnos az ügy a bíróságig fajult. Persze a bíró nekem adott igazad, annak ellenére, hogy lecsavartam az ürge fejét :D... "

Nocsak te is felkeményedtél tatabike után?
Gondolom megnézted gyorsan az összes Rocky filmet és duzzadsz az erőtől.:)))

A többire nem reagálnék, csak nyaljátok tovább egymás seggét! :)))

tónik 2009.12.03. 17:09:45

Igen, a sok buta paraszt felment pestre, és 20 éven keresztül újra és újra megszavazta Demszkyt. Ezért nem tud a jobb sorsra érdemes, igen művelt, éleslátású és jólöltözött fővárosi őslakos teljes életet élni!

Speedman 2009.12.03. 17:13:47

@tatabike:

"Fosós kis pöcs. Ja, Nyíregyháza, bocsi, mos már értem. Nem kérdezek semmit. Ilyenkor mindenki igyekszik a legmesszebb lakni, igaz? Mennyire szánalmas..."

Én itt lakom barátom.
Jaj csak nem megijedtél? Azért, mert nem reagált senki a keménykedésedre egyből úgy gondoltad nyeregben vagy?
Én is azért reagáltam, mert untam a nagy pofádat.Akkor lejössz vagy nem?
Persze érdemes elötte feltenned a nagy kérdést: Lenni vagy nem lenni?...

tatabike 2009.12.03. 18:45:08

@The Good Boy: Üdv, én is elmondhatnám ugyanezeket, csak fordítva. Én is Pesten élek, viszont vidéken nőttem fel. A vidékiek, még az ismerősök, haverok is állandóan beszólnak, hogy pesti vagyok, pedig ha elmegyek hozzájuk akár a legeldugottabb kis faluba is, tudok ugyanúgy viselkedni, mint az ott élők, és tiszteletben tartani az ottani szokásokat, és viselkedést, hiszen én is hasonló helyen nőttem fel. Mégis, amint megtudják, hogy Budapesten élek, egyből megy a szöveg, ok nélkül. Mondom, még munkatársak részéről is. Szimpla rosszindulatúságból, mert általánosítanak, nem érdekli Őket, hogy én alkalmazkodom. Pesti vagy, kussolj, általában ez van. Ennyit a vidékről. Ettől függetlenül becsülöm a normális, ismétlem normális gondolkodású embereket, legyen falusi, vagy városi, nem az számít.

@Speedman: Azért látom Téged is zavar, hogy Szabolcsban élsz. Hirtelen nagyon kitört belőled is ez a nagy főváros vs. vidék. Egyből a felsőbbrendűséget kell emlegetni, meg hasonlók, tipikus vidéki tapló reakció. Nem a Te hibád, csak ahol élsz, ezek az elvárások. És ne rám haragudj ezért, mert én sem tehetek róla. Kérd számon a környezetedet, meg azokat, akik felneveltek. Ja és hallgass loláb kollégára, mert erre:

"Mikor fejezed már be az ideirogatást(mert már nagyon unom) és takarodsz vissza kurvádhoz!"

loláb fórumtárs mondata tökéletesen illik:

"Hát, sajnos továbbra sem te fogod megszabni, hogy ki, miről kommentelhet itt."

Ja, és két diplomával, kérdőszóval kezdett mondatot felkiáltójellel fejezünk be? Vagy Szabolcsban mások a helyesírás szabályai?

Azért röhejes a fröcsögésetek, mert általában amit az egyik nyomi nagy dirrel-dúrral beír, arra a másik egyből megadja a választ. Nem is kellene magam írással fárasztani, csak kopizni kell a marhaságokat, amiket írtok. Tényleg, miért nem beszélgettek egymással? Nem ártana a cinkosok írásait is feigyelni, mielőtt hülyét csinálsz magadból, Te, agyoniskolázott...:DDD

@loláb: Na, nesze Neked is, okostojás:

"300 komment óta arról van szó, hogy neked mennyire rosszul esik, hogy Ciri lecsicskázott, ... de ez egy kicsit unalmas már."

Válaszolok a szövegedre a szövegeddel CTRL+C/CTRL+V:

"Hát, sajnos továbbra sem te fogod megszabni, hogy ki, miről kommentelhet itt."

Most akkor Te kivel is beszélgetsz, ostoba? Rendesebb helyeken a magukban beszélőket bezárják. Nyíregyháza is elég gyász, de Rólad el nem tudom képzelni, hogy hol élsz, ha még szabadlábon vagy...:DDD

Látjátok, amiket elvártok mástól, hogy megtegye, mert olyan rohadt okosak vagytok, Ti sem teszitek meg. Sőt, fennhangon hírdetitek, hogy Nektek lehet, másnak meg kuss. Hülye kis taknyos senkik....

tatabike 2009.12.03. 18:50:21

@Speedman: Semmi gond, privátban küldj egy telefonszámot, felhívlak, aztán megbeszéljük, hogy mikor és hol találkozunk. Így megfelel? És nekem ne írj ilyeneket, hogy lejössz, vagy nem. Mi az, hogy lejössz? Én is vidéken nőttem fel bazdmeg, és a vidék nem a pincében van, hogy oda le kelljen menni. Ha annyira büszke vagy arra, hogy ott élsz, akkor tiszteld meg annyival a szülőföldedet, hogy nem alacsonyítod más országrész alá. Pest sincs fenn, Pestre sem felmegy az ember, hanem odamegy. Nyíregyre sem megyek le, hanem odamegyek. Én tanítsalak rá, hogy büszke legyél a tanyádra...?

Speedman 2009.12.03. 19:03:01

@tatabike:

Nem intézünk semmit privátban.
Hagy tudja mindenki mikor taposlak széjjel.
Mivel kocsid nincs(te írtad) max. bringával vagy vonattal tudsz Nyíregyházára jönni. Ajánlom azt a vonatot, amelyik a Keletiből indul és Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen útvonalon megy vissza a Nyugatiba.
Majd várlak az állomáson, te leszállsz, én szétütlek egy perc alatt és még lesz időd megkérni a kalauzt, hogy rakjon fel a vonatra, mert a lábadat is eltörte valami huligán. :))
Utána még 3 órád van a vonaton eltűnődni érkezésig, hol is rontottad el.
Várom a válaszod melyikkal óhajtassz jönni.

Suttora 2009.12.03. 19:12:52

Én most nem akarok itt igazságot tenni, de szerintem kezdtek túl messzire menni...

Szerintem aki intelligensebbnek gondolja magát, az szépen vegye le a radarjáról ezt a bejegyzést és ne is nézzen vissza. Majd szépen elülnek a hullámok, ha nem lesz aki felkorbácsolja őket.

tatabike 2009.12.03. 19:19:18

@Speedman: Hehe, pont ezt akartam elkerülni. Ennyire ne nézzél már hülyének, én nem az egyik növény-IQ-jú haverod vagyok egy Nyíregy környéki tanyáról. Mást be lehet húzni, hogy vonatozzon 6 órát feleslegesen, gondolom ez volt a terv, eszed ágában sincs kijönni semmilyen állomásra. Telefon, barátom, vagy mitől rettegsz, hogy átnyúlok az éteren és kitekerem a nyakadat? :DDD

tatabike 2009.12.03. 19:24:18

@Suttora: Itt nem nagyon lehet igazságot tenni. Az igazság az, hogy két napra elfelejtődött a dolog, erre megjelent valaki, aki ugyanúgy elkezdte, illetve folytatta a becsmérlésünket, és így a keménymag is feléledtújra. Utána meg hisztiznek, hogy hagyjuk abba, de az igazság az, hogy Ők nem akarják abbahagyni, mert meg is mondták, hogy Ők csak szórakoznak. Hát akkor mi is csak szórakozunk. Meg majd Speedman fogorvosa is szórakozhat egy jót, mert mire helyreállítja ennek az istenverésének a fogsorát, legombol róla egy világkörüli útra való geppát...:DDD

tatabike 2009.12.03. 19:26:52

@Speedman: Amúgy meg én sem titkolok el semmit, ha akarod írd be ide a telefonyszámodat, leszarom. Ha veszem a fáradtságot, hogy elutazzak Nyíregyre, Te vedd a fáradtságot, hogy nem akarsz átverni, és ott leszel, ahol mondod. Valami biztosíték nekem is kell, nem gondolod? Vagy azt hiszed, ezek után majd adok a szavadra? A hülyék ott laknak, ahol Te, és nem itt, ahol én....

tatabike 2009.12.03. 19:33:38

@Speedman: Hm, ez törvénybe van iktatva? Mármint, hogy akinek nincs kocsija, az csak vonattal vagy bringával mehet Nyíregyre? Fura egy vidék az, Te Speedman barátom. Igazad van, nincs kocsim. De pár száz kommenttel ezelőtt valamelyik fafejű haverodnak írtam, hogy addig nem is veszek kocsit, amíg az ilyen lúzerek pénzéből, mint amilyen Te is vagy kiscsillag, raknak a seggem alá. Ugye nem baj, ha akkor azzal mennék inkább?

loláb 2009.12.03. 20:00:30

@tatabike: Én egy büdös szóval nem mondtam neked, hogy hagyd abba a kommentelést. Csak annyit mondtam, hogy amit itt művelsz sértettségből, az egy kabaré, de a rosszabbik fajtából, amin az ember már kínjában röhög.

De felőlem nyugotan folytasd a vitát, minden egyes válaszoddal csak mélyíted azt a sejtésemet, hogy neked valami nagyon komoly mentális problémád van. (És ezt nem fikázásból mondom, de aki ennyire komolyan vesz egy netes szájkaratét, az szerintem nem ép ember)

tatabike 2009.12.03. 20:08:55

@loláb: Ezt írhattad volna Speedman-nek is, nem igaz? Ha annyira rossz a műsor, miért nem váltasz csatornát, okostojás? Most akkor ki is nem tud meglenni enélkül? Nem kötelező abbahagyni, nem kötelező hozzászólni, nem kötelező adott témáról írni, ezek a Te meglátásaid, ugye? Akkor nem kötelező folyamatosan itt lógni sem, és beszólongatni, függőkém...:DDD

tatabike 2009.12.03. 20:16:25

@loláb: Amúgy meg, pont Te beszélsz erről, aki két nap csend után felszította az egészet? pláne úgy szítottad fel, hogy senki nem intézett hozzád egy büdös szót sem. De te kijelentetted, hogy ahhoz és azt szólsz hozzá, amit akarsz. Hát tessék, szólj csak nyugodtan, ha Neked ennyire fontos, hogy külsősként kényszert éreztél rá, hogy belecsordogálj az okosságaiddal. Most akkor ki is akarja ezt a szájkaratét? Kinek is olyan fontos? Ki akarja megszabni? Legyen műsor, mert szórakozni akarsz, igaz? Hát van műsor, szórakozz. De ne fikázd, ha nem tetszik, válts csatornát. Mégis itt esz a fene, akkor mégis tetszik? Nem baj, a tudomány mai állása szerint gyógyítható vagy, ne aggódj...:DDD

Seca81 2009.12.03. 20:44:46

Csodálom, hogy nem moderátorok nem zárták le postot...

Seca81 2009.12.03. 21:18:17

javítás: "hogy a moderátorok..."

totálkáros 2009.12.03. 21:45:37

@The Good Boy: Akinek nem inge, ne vegye magára. De most is tartom, Pestet a felköltözött nincstelen vidékiek és a bodzaszedők baszták el.

totálkáros 2009.12.03. 21:49:54

@Speedman: Nagyon örülök kedves barátom, hogy már meg tudsz különböztetni két embert. Tatabike-ot és engem. Továbbá én mindig is kemény gyerek voltam (thai-box múlt), mivel sosem fenygetőztem, hanem ha kellett rögtön ütöttem... :D

Szóval tőlem ne várj fenyegető hangvételt. Arra képtelen vagyok. További szép estét.

totálkáros 2009.12.03. 21:52:39

@Speedman: Tejespult, barkácsosztály?! Na jól van, azért látom, hogy még mindig kevered a szezont a fazonnal. :)

totálkáros 2009.12.03. 21:54:59

@Seca81: Szerintem azért hagyják, mert szétröhögik magukat a kommenteket olvasva. :) Én is azt tenném a helyükben.

csunyadisznó 2009.12.04. 02:27:23

@tatabike: Te egy fürdőskurva vagy, hisztizel, mint egy kiskamasz picsa. Totálkáros, te meg nyalod a faszát, feminin hímkurva módjára. Az ellentábor meg alultáplált szellemileg. Javaslom, hogy mindenki nyalja meg a makkom, aztán nyomjátok seggbe egymást kölcsönösen, ezzel talán helyre áll majd a béke. Remélem mindannyian rövidesen meghaltok.

loláb 2009.12.04. 07:29:32

@tatabike:
"Ezt írhattad volna Speedman-nek is, nem igaz?"
De neked írtam, ami azután a hiszti után, amit a kommentek, és a privát levélben lerendeztél, egyáltalán nem meglepő.

"hogy külsősként"
Mivel a "gyönyörű" produktumodban külön sort szenteltél nekem, ezért nem vagyok külsős.

"Hát van műsor, szórakozz. De ne fikázd, ha nem tetszik, válts csatornát."
Ha majd a tanácsodat kérem, hogy mit csináljak, azt észre fogod venni.

Speedman 2009.12.04. 07:41:27

@tatabike:

Mivel te vagy itt a kemény fiú aki bárkihez lemegy egy személyes találkozásra (te írtad), minimum,hogy te add meg a számodat, nevedet. Még az utiköltségedet is állnám csak találkozzunk már.
És anyádat hülyézd te görény.

"pár száz kommenttel ezelőtt valamelyik fafejű haverodnak írtam, hogy addig nem is veszek kocsit, amíg az ilyen lúzerek pénzéből, mint amilyen Te is vagy kiscsillag, raknak a seggem alá."

Jaj ne! Már megint hazudozól. Ez nálad kényszer?

@totálkáros:
Ha tényleg olyan kemény vagy, akkor hozd le tatabike-ot te thai harcos.

Na én lezárom ezt a vitát részemről, mert ahogy látom jönnek a kifogások miért is nem jön le a biciklis (de az autókhoz és minden máshoz nagyon értő) barátunk megveretni magát.

tatabike 2009.12.04. 11:15:17

@Speedman: Na, szabolcsi tapló, elfogytak az érvek, aztán megint csak az jut eszedbe, hogy hazudozok? Ugyanazt állítom a kezdetek óta, ha nem lenne gyanús, te tirpák. Miért vagy ostoba...?
Azt se írta senki, hogy nem megyek Nyíregyre, most ezt is kitaláltad, mert fosik a beled, gondolom. Most már nem kellene másfelé terelgetni a dolgot kisgyerek, én kértem a számodat, nem adod, de most már kellene az enyém, nem értem.
Sajnos anyámat nem tudom lehülyézni, mert ha figyeltél volna, nem ismerem. Ehelyett itt vagy Te, meg a sületlen baromságaid, jó alany vagy Te is hülyézés tárgyát képezni, te kis fosós pöcs...:DDD

loláb, látom észrevetted, hogy a hülye dumáidra csak hülyeségeket tudok írni. Magával ragadott a beteg stílusod, isten mentsen meg tőle, hogy megmondjam, mit tegyél, én jól elvagyok a kommentjeiden, látom, tanácsok nélkül is 100%-osan le tudod magadat járatni, úgyhogy mégegyszer bocsi, többet nem fordul elő, hogy megjegyzést teszek a baromságaidra. Bár a Te észjárásod szerint itt ahhoz szól bárki, amihez akar. De Te kikéred magadnak. Te, véletlenül nem vagy skizó? Mindig az ellenkezőjét akarod, mint amit nagy bölcsen tanácsolsz. Vagy egy kétfejű, burmai ikerpár vagy...?

tatabike 2009.12.04. 11:29:48

@csunyadisznó: ne reménykedj, nem veszünk be a buliba...:DDD

tatabike 2009.12.04. 11:34:44

@Speedman:

"Még az utiköltségedet is állnám csak találkozzunk már."

Azért mindennek van határa, és nekem is van szívem. Nem akarom, hogy a kukoricakapálásért kapott napszámodat rám költsd. Elmegyek én saját költségen...:D

loláb 2009.12.04. 11:54:19

@tatabike:
Na jó ennyi, minden csoda 3 napig tart, te meg már baszott unalmas vagy.

tatabike 2009.12.04. 12:13:00

@loláb: Na jó, sajnálom, hogy csalódást okoztam, bár egy skizónak elég nehéz a kedvére tenni, mert sosem tudhatja az ember, hogy éppen melyik egyéniségével áll szemben. Azért remélem nem haragszol...?:DDD

tatabike 2009.12.04. 12:32:42

@loláb:

"Na jó ennyi, minden csoda 3 napig tart, te meg már baszott unalmas vagy."

Folytassam helyetted a kommentedet?

"...és én, loláb, mégis minden nap itt lógok, és azt élvezem, hogy saját magamnak is ellentmondok minden egyes kommentemben, és elvárom, hogy az én szórakoztatásomról is gondoskodjanak, ha már lopom a céges internet-hozzáférést, és én igenis mindenkinek minden megjegyzésébe beleugathatok, de mások nekem ne szabjanak meg semmit, mert azt nem tűröm, mert kisebbségi komplexusom van, és ha már nincsenek érveim, és nem hiszem el amit más ír, akkor felháborodok azon, hogy nekem miért nem hiszik el, és akkor mivel ideges leszek, előtörnek a gyerekkori sérelmeim, mert csak tizenhét évesen lettem szobatiszta, és különben is miért baj az ha káromkodok, itt az italkimérésben mindenki így beszél, meg amúgy is monnyon le...."

totálkáros 2009.12.04. 13:41:27

@csunyadisznó: De hisz te egy arany tündérbogárvirágszál vagy, remélem fefedezték már a tehetségedet, kár lenne egy ilyen csodás emberért. Soha nem bocsájtanám meg magamnak, ha elkallódnál Kiengedtek már a börből? :D

tatabike 2009.12.04. 15:58:32

@totálkáros: Hm, most aztán csunyadisznó, aki szerintem egyenlő loláb kollégával ugyebár, csak a vak nem látja, most majd rohan valami tehetségkutatóba jelentkezni. Eddig is nagy arca volt, de Te most aztán akkorára hízlaltad, hogy csak oldalazva fér be a saját pajtája ajtaján...:DDD

Nyelvtanilag érdekes egybeesés, "loláb", lóláb helyett, és "csunyadisznó" a csúnyadisznó helyett. Ennyire hülyének látszunk, loláb et., hogy azt gondoltad, ezt benézzük...? Most már kár ilyen alternatív regekkel rondítani az amúgy is szegényes imázsodat, nem gondolod? Sőt, hogy a Te szavaiddal éljek, "basszottul unalmas vagy..."

csunyadisznó 2009.12.04. 16:25:33

@tatabike: Észreveszed a rejtett összefüggéseket egy pillanat alatt. Van egy olyan érzésem, hogy miután vagányul válaszolgatsz itt, a nap végén kimerülve a kommentelők minden morális értéket nélkülöző stílusától és a téged bántó, méltatlan viselkedésétől ledőlsz az ágyadra és embrió pózba kuporodva, csordogáló könnyekkel az orcádon keresed anyukád mellbimbóját. Te kis rambo.

loláb 2009.12.04. 16:29:25

@tatabike: Nem kommentelek más nicknévvel.

tatabike 2009.12.04. 16:31:15

@csunyadisznó: Jajj, ne már, csak ennyire futja? Csalódás. Sokkal kevesebb "B" kategóriás akciófilmet kellene nézned, nem gondolod?
Amúgy meg az a Te bajod, hogy sokat voltál vidéken, és nem fejlődött ki az agyad...csókol anyád, Rozál....:DDD

tatabike 2009.12.04. 16:33:55

@loláb: Dehogynem. Miért hazudsz? Szégyelld magad. Egyesek szerint én is három néven nyomom itt a szöveget, Te meg nem...? Hát ezt már tényleg nem hiszem el, bizonyítsd be, mert elegem van a meséidből...:DDD

csunyadisznó 2009.12.04. 16:39:56

@tatabike: Ha szerinted a két nick egy személyt takar, akkor mi repedt, leharcolt végbélnyílásodért írsz két külön választ? Tényleg, talán valami gyermekkori trauma lehet a viselkedésed hátterében. Talán nem anyukád, hanem apukád szoptatott? Esetleg kiskorodban felpróbált a szomszéd bácsi, te meg csak visítottál, mint a szopósmalac?

tatabike 2009.12.04. 16:41:55

@csunyadisznó:

"...nap végén kimerülve a kommentelők minden morális értéket nélkülöző stílusától..."

A mondat második fele igaz, mivel vidéken a morál ismeretlen fogalom, relytéj, hogy Te honnan ismered ezt a szót...

A mondat első fele nem igaz, én ettől a sok traktorsofőrtől, na meg az okosnak és frappánsnak hitt gumicsizma-humoruktól inkább felfrissülök. Életemben ennyi magaslabdát még nem ütöttem le ilyen rövid idő alatt. Egy pillanatra sem izzaszt meg, hogy a magasröptünek vélt szövegeitek segítségével saját magatokból csináltok hülyét, mert nem tudtok olvasni. Én csak finoman terelgetlek Titeket, az alacsony műveltségű, illetve inkább műveletlenségű faékeknek nagyon kiszámítható a reakciója. Tudod, alátolod, rögzít, kihúzod, elgurul... pont mint Ti...:DDD

tatabike 2009.12.04. 16:47:33

@csunyadisznó: Engem is megtiszteltek azzal, hogy bár egy személynek tituláltak két, sőt három néven, külön válaszoltak.
Az esetleg nem jut eszedbe, Te ostoba, hogy én kommentre írok választ, nem személyre? Ki a tökömet érdekli, hogy milyen nick van a komment fejlécében ha kocsmai stílusban írták? Klikkelek, hogy válasz, aztán a fórummotor beadja a @xy-t, én meg teszek rá, hogy melyik birkaagyú, tapló csunyadisznó vagy loláb az. Szerinted teszek különbséget, akár két külön ember vagytok, akár nem? Ne gondold már magad ennyire fontosnak, Te jöttment...:DDD

tatabike 2009.12.04. 16:51:21

@csunyadisznó:

"...Tényleg, talán valami gyermekkori trauma lehet a viselkedésed hátterében. Talán nem anyukád, hanem apukád szoptatott? Esetleg kiskorodban felpróbált a szomszéd bácsi, te meg csak visítottál, mint a szopósmalac?"

Mit is szoktak erre mondani? Mindenki magából indul ki...? :DDD
A kérdés csak az, hogy Te az eszköz melyik végén voltál, amikor ezek megestek Veled? Te voltál a kisgyerek, vagy a szomszéd bácsi? Magadtól biztos nincs ekkora fantáziád, vagy ha mégis, akkor beteges. Szerintem személyes élmény, ugye...? :DDD

csunyadisznó 2009.12.04. 16:52:25

@tatabike: Asszem kicsit eltúloztad a dolgot, teljesen meg vagyok semmisülve. Nagy szerencse amúgy, hogy nem izzaszt meg a válaszadás. Anyád is ilyen típus volt, ő is csak az ólban a kandisznó alatt izzadt meg. Trágyától csatakos arccal kéjesen üvöltve elégült ki, akár cirkuszi magánszámként is be lehetett volna mutatni. "A lotyó, akinek a disznó sem elég"

tatabike 2009.12.04. 17:04:21

@csunyadisznó: Ejnye, rossz kisfiú, hát vidéken ezt is szokás? Meglesni anyut, mikor kimegy a disznókhoz? Tényleg beteges vagy, bár nálam ezzel semmire nem mész. Bár ha ez Neked jólesik, hajrá. Lassan fel lehet térképezni Rólad, hogy miket műveltek Veled kiskorodban, meg milyen szórakoztatóipari termékekkel ütöd el a szabadidődet. Állatos pornó a cirkuszban, ezt tényleg Te találtad ki? Szerintem keresd meg Kovit, nála több sikered lenne, mint itt...
Amúgy ha ilyen jól ismered édesanyámat, akkor szólj már Neki légyszíves, mert nekem eddigi életem során még nem volt alkalmam találkozni Vele. Ugyanis ha vetted volna a fáradtságot, és visszaolvasnál, tudhatnád, hogy nem ismerem az anyámat. Úgyhogy ezzel nem okoztál életreszóló sebeket, ne haragudj, csak magadnak lőttél egy jó nagy öngólt. Látod, milyen síkhülye vagy?
Nem bánom, csak most, csak Neked. Jöhetnek a zabigyerekes, meg intézetis kölykös poénok, olyan fantáziadús vagy, biztos tudsz néhányat, nem...? :DDD

The Good Boy 2009.12.04. 17:20:23

@tatabike: "A mondat második fele igaz, mivel vidéken a morál ismeretlen fogalom, relytéj, hogy Te honnan ismered ezt a szót..."

"Mit is szoktak erre mondani? Mindenki magából indul ki...? :DDD"

A tegnap írt szösszenetem a pestiekről (ismételten írom, tisztelettel a nagyszámú kivételnek) tökéletesen rádillik, függetlenül, hogy vidékről költöztél oda...

Egyébként, hogy dicsérjelek, tényleg lehet ugyanannak a kommentelőnek a hsz.-iből válaszolni is a hülyeségére. Na ezt jól láttad.

Ja, és még annyit (bár én nem szoktam helyesírásba belekötni, de ezt nem lehet szó nélkül hagyni, mert nem egyszerű elütés), hogy a reJtéLY szót általában így kell írni. Legalább is az értelmesebb gyermekek így tanulják meg általános iskolában.

Na most anyázhatsz engem is, hogy ok nélkül beléd kötöttem! Aztán csak bezárják a tc-sek ezt az eszetlen posztot:)

csunyadisznó 2009.12.04. 17:27:09

@tatabike: Nem ismered anyudat, ezt értem. Ám ebben az esetben még az is lehet, hogy én vagyok az apád:)

csunyadisznó 2009.12.04. 17:35:20

@tatabike: Amúgy meg ne haragudj de ez egy netes fórum, emiatt nem egészen normális dolog ilyen magánjellegű infókat elmesélni magadról. Ez nem egyenesség vagy becsületesség, egyszerűen ez a dolog nem így működik. A gyűlölködést pedig élvezetből kell csinálni, nem haragból.

tatabike 2009.12.04. 17:53:03

@The Good Boy: Miért anyáználak, nem bántottál engem egy szóval sem. Én azért mindig szem előtt tartom az "akinek nem inge..." kezdetű mondókát. Ha szerinted rám is illik az, amit a pestiekről tartasz, ám legyen, bár figyelmedbe ajánlom, amit már egyszer írtam Neked:

"Ettől függetlenül becsülöm a normális, ismétlem normális gondolkodású embereket, legyen falusi, vagy városi, nem az számít. "

Vagyis, azzal viselkedem általad "pesti"-nek titulált stílusban, aki velem meg "tapló vidéki"-stílusban nyomja, ilyen egyszerű. Ha szerinted rámillik a pesti-szösszeneted, lelked rajta, szerintem meg nem...:)

A helyesírásban pedig tökéletesen igazad van, felcseréltem a két mássalhangzót. Most már értem, mi volt olyan fura abban a szóban, mielőtt elküldtem a kommentet. Én besimerem, ha hibázok. De ezt elvárom mástól is, gondolok itt a megítélésedre, amit rólam alkottál, lásd fent.

@csunyadisznó: Nem haragszom, és igazad van, ez itt egy netes fórum. Én itt notórius hazudozónak vagyok beállítva, ergó miért kellene elhinned nekem, hogy anyátlan vagyok...?

tatabike 2009.12.04. 18:01:21

@The Good Boy: Bocs, ezt kihagytam, biztosan öregszem:

"Egyébként, hogy dicsérjelek, tényleg lehet ugyanannak a kommentelőnek a hsz.-iből válaszolni is a hülyeségére. Na ezt jól láttad."

Nem hinném, hogy rá lennék szorulva a dícséretedre. Nincs ezzel semmi baj, csak mint mondtam már másnak is, nem egézséges dolog közutálatnak örvendő emberekről pozitív megjegyzést írni. Ha itt valaki Téged anyázni fog, az nem én leszek, de ha néha jófej vagy hozzám, hamar találsz olyat, aki megteszi.
Az IQ-ról meg az a véleményem, hogy nem igazán lehet számokban mérni az intelligenciát, tehát ismerve a Tiéd mértékét, nekem ez a "dícséret" az "apa-hülyegyerek" szintet hozza, ami kicsit erős, és ezt nem bántásból írtam, sorry... :)

tatabike 2009.12.04. 18:02:59

@csunyadisznó: Apu, ha tudnád, mennyit vártam már erre... eljössz karácsonyra, ugye...? :DDD

csunyadisznó 2009.12.04. 18:36:40

@tatabike: Na jó, elmegyek az ünnepekre és bár nem vagyok meleg, veled kivételt teszek és felpróbállak a karácsonyfa alatt de csak a gyerköceid után.

The Good Boy 2009.12.04. 19:15:58

@tatabike: nini, lehet korrekt módon is kommentelni ebben a posztban:::)))
maxi respect:D
Egyébként ez az iq dolog nekem sem számit sokat, csak "dicsekedtem" vele fentebb, mert ismerek sok nagyon okos embert, aki nem tud eszéhez mérten viselkedni. Nekem ez csak egy papir, amire jó(lesz öregkorban) ránézni.:)
Amúgy nem ismerheted az enyém értékét, mert szándékosan nem összegszerűsitettem (nem ez volt a lényege)!

tatabike 2009.12.04. 21:56:23

@The Good Boy: Egyre több dologban értünk egyet, és bejött az elképzelésem is, miszerint a kétkedők, és velem nem egy véleményen lévők között is találni olyan embert, aki normálisan ki tudja fejezni magát, nem esik neki egyből a másiknak, hazugnak és mesehabos gyökérnek titulálva. Remélem ezt észreveszik azok, akiknek szól.
Az a fura, hogy közted és köztem jóval komolyabb ellentét van, mint holmi munkahely meglétén vagy nemlétén való civakodás. Biztos tudod, miről van szó. Mégis tudjuk kultúráltan kommentelni a másik véleményét.
Azért egy baki becsúszott Nálad is. Ezt írtad: "Amúgy nem ismerheted az enyém értékét..." Én viszont ezt: "tehát ismerve a Tiéd mértékét..." Szóval ott van egy kis "m" betű. A mérték kifejezést viszonyítási alapra való utalásnak szántam, mivel ugye én "átlag feletti", Te pedig "jóval átlag feletti" vagy, ha jól emlékszem a régebbi kommentekre.
Mindenesetre a korrekt kommentért mindenképpen kijár egy köszönöm, úgyhogy köszönöm...:)

tatabike 2009.12.04. 21:58:14

@csunyadisznó: Semmi baj, csak ne legyél durva...:DDD

alvarez 2009.12.05. 11:17:56

Azért az érdekelne hogy miért tartja az író rossz hírű autónak a Carismát, vagy ha már leírta kifejthetné bővebben..jelzem én nem vagyok Carisma tulaj csak egyszerűen mások a tapasztalataim..tény hogy nem a legizgalmasabb autó a földön, de abszolút nem egy hibalista csomag...sztem

Robetta 2009.12.06. 01:22:06

tatabike egy pattanásos, büdös szájú tinédzser kölyök. Egy leheletnyit furcsa nekem, hogy ezt akrámilyen felnőtt ember nem veszi észre, és leáll vele kakaskodni és harci-pulykáskodni. Többek között mérnökök is. A sárdobálás örök és halhatatlan, de egy minimális szintet azért jó ha megüt a partner. Van az az intelligencia szint, amikor már nem jelent örömöt megalázni valakit. Tatabike jóval ezalatt marad. A primitív szókincse tökéletes jellemrajzot ad róla. Gondolok itt olyanokra, mint: "dual diploma, csíra"
Azt nem tudom megmagyarázni, hogy hogyan fújta ide a szél ezt a kis görényt, és mi készteti arra, hogy 40 éves családapának adja ki magát :D
R

Robetta 2009.12.06. 01:24:40

bocsánat, nem jellemrajzot akartam írni, hanem korképet :D
süti beállítások módosítása