V8, pizza, perverz csajok

Flotta: Mercury Cougar 1968

  2009. július 03. - Winkler Róbert Címkék: totalcar flotta mercury cougar

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

Végül is, ha megmakkan a jármű, soha jobbkor. Zsoltival amúgy is terveztük a szétbombázást, egy új alumínium hűtő és egy váltóolajhűtő beépítését. Meg egy alapos porlasztóbeállítást, mert az első mért fogyasztásom 23 liter lett, azt pedig Zsolti abszurdumnak tartja, szerinte 15 liternek kell annak lennie, majd meglátom.

Egyelőre abban maradtunk, hogy valószínűleg a generátor adta meg magát, péntek reggel pedig majd berakom az autóba, és kirotyogok a Bélatelepi útra. Szerencsére előző este már elővigyázatossági alapon beraktam az akksit: hát nem a töltéssel volt a baj, mert a Cougar továbra sem röffent be. Zsolti igen rendes szakember, este 10-kor kiszállt a helyszínre, kért egy indítózást, és megállapította, hogy az akksi tényleg jó: az áramfelvételtől megfeszül a kábel.

Hát akkor önindító. Behozta a vasrudat és a pörölyt, és az Eurosport éjszakai műsorán látható trükklökés-biliárd stílusában odakúrt egyet az indítómotorra. Semmi. Ezzel egy ideig eljátszottunk, végül Zsolti azt mondta, az önindítót is kizárhatjuk, mint hibaforrást. Aztán felvette a kesztyűt, és elkezdte tekergetni a főtengely ékszíjtárcsáját. Hopp, ez az, a rossz hír: beállt a motor. Ezeken elég könnyen kéne hogy tekergetni tudjuk a főtengelyt, akkoriban kicsi volt még a kompresszió.


Gyanús kulimász a kartercsőben

Tehát valószínűleg csapágyhalál, amire utal még a kartercsőben talált ragacsos trutymó is. Zsolti egyik lehetséges forgatókönyve, hogy füstölt a Cougar, ezért beletöltöttek valami STP, vagy hasonló füstölésgátlót. Amitől megszűnik a füstölés, de a csapágybeállás a lehetséges mellékhatások közé tartozik.

- Az eleve hülyeség, hogy meg akarják szüntetni a füstölést: egy ilyen régi motor nyugodtan füstölhet. A másik, hogy álltában lerakódhatott az olaj a kipufogókönyökben. Amikor átforrósodik a rendszer, elkezd kegyetlenül füstölni. Ha csak rövid utakon használják, folyamatosan füstöl; az én 69-es Galaxie-m is füstöl, mert nem tudtam még vele 50-100 kilométert menni.


Puma, Csirke, Picur kutya

Így aztán végül a Cougar tréleren ment a Bélatelepi útra. Ezúttal maga Tréleres Gabi jött érte, aki megcsodálta a Cougart, és azt mondta, ő is ebbe az irányba mozdult: megvette a tavalyi driftbajnok BMW-t. Erre csak annyit tudtam mondani, hogy akkor én motorral megyek, és majd a Zsoltinál találkozunk.


Ötszázvalahány ló lesz

10 óra 36: a Cougart betoltuk a helyére egy Grand Cherokee SR-T mellé, amire Zsolti éppen kompresszort épít. Itt van Attila, aki alkatrészeket hozott az SR-T-hez, és állítólag jön Manson is, VMax Zsolt régi spanja, akivel a világ legszórakoztatóbb veszekedéseit adták elő. Csak őket egy idő után kevésbé szórakoztatta a veszekedésük, mint engem, és elváltak útjaik. Viszont Manson vékony, ezért szépen befér a Cougar alá, mondja Zsolti.


18 liter fagyálló eleje

Ahhoz képest, hogy ma ki kéne venni a motort, Zsolti igen ráérősen csoszog a kertben, és inkább a Jeepet mutogatja, amit lehet, hogy teszt alá fogunk a jövő héten, mert bestiálisan erős. Végül addig noszogatom Zsoltit, míg meg nem kezdi a hűtővíz leeresztését. Zöld, büdös lötty csorog kifelé; direkt jó, hogy a hűtőt amúgy is ki akartuk cserélni. Nagy hűtőfolyadék-cserélő vagyok, mert tudom, hogy a fagyálló nem csak hűt, de a vízpumpát is keni, meg ilyesmi, úgyhogy kétévente ajánlatos cserélni. És nem jó, ha már büdös, de a Cougarban még nem jutottam odáig, hogy szaglásszam. Remélem, a távoli jövőben se felejtem el, hogy ott alul van az a kis leeresztőcsavar.

Aztán Zsolti megkezdi a hűtő eltávolítását, csavarok, bilincsek, gumicsövek, amit tudunk, lerángatunk, szép rozsdás a rendszer.
- Ez milyen kurva aranyos, ez a vákuumos fűtéscsap! (651) Gondolkoztam, hogyan csináljam az autómban a fűtést, de ennél egyszerűen nincs jobb. Ja, van egy F1-es csirkehangom, nem érdekel?

Sajnos nem, illetve nem, de sajnos ez Zsoltit nem hatja meg, és végig kell hallgatnom egy kotkodácsolással Forma1-autóhangot utánzó művészt telefonos csengőhang formájában. Ej, de ráérünk!


A teljes ghost rider szett

Megjön Manson egy még tőle is szokatlanul bizarr szettben: fekete bőr kezeslábas és 30 lyukú Hitler-csizma, illetve bakancs, szenzációs.
11 óra 13: még mindig csendesen csordogál a zöld hűtőfolyadék. Zsolti szerint majdnem 20 van a Cougarban, már régóta a második tízliteres bödönbe folyik.

Alkatrészes Attila elment, én már nagyon csavaroznék valamit, Zsolti viszont egy szaladgáló Swiftre vágyik nagyon, persze okosba’, mert a régi már nagyon lepukkant, és a tankja is kilyukadt, márpedig ezek még fémtankosak voltak. Ő pedig cserélt már tankot, nem hajlandó többet ilyesmire, a Swift viszont nagyon hiányzik.


Az új hűtőm és a bemozdult Pufi kutya

Megnézem az új alumínium hűtőmet, amiről Zsolti azt állította, beszarok, ha meglátom, olyan gyönyörű. Hát nem tudom, ezek szerint még nem vagyok elég beteg srác: egy alumínium hűtőt látok, semmi különös. Manson viszont teljesen odavan, hogy milyen szép hűtő, a mindenit. Sejtettem, hogy velem lesz a gond.


Negyven éves réz

Közben Zsolti végzett a régi hűtő kiberhelésével, már oda is kúrta a kerítés mellé. Én a klímakompresszort tartom, ne kókadjon a többi cuccra, egyébként gyári Ford, de érdekes módon japán gyártmány.
A Fordok olyan fordosan járnak, a Chevyk olyan sevisen, máshogy jár a két V8-as. A Ford kicsit olyan ércesen, mint a tiéd is. A Chevyk selymesebben.
És a Mopar csoport? (a Chrysler márkáit hívja így a belterjes muscle car közösség)
A Mopar csoport bekaphatja.
Zsolti megbeszéli Mansonnal, hogy nem veszik le a komplett kipufogót, csak meglazítják az Y-nál, hátulról le lehet venni, itt aztán kevésbé követhetővé válik a cselekmény, mert oda ugye csak a Manson fér be, viszont hamarosan előkerül az önindító.


Manson a kartert csavarozza

Nagyon nehezen át tudom tekerni a főtengelyt, de kotyog. Ami hajtókarcsapágyra utal. Aztán a csapágy megragad a hajtókaron, letöri a végét és körbekaszálja a blokkot.
Szóval nem is jártunk olyan rosszul így, hogy álltában szorult meg.
Pufi kutya váratlanul felpattan, és betámadja a kertkapuban a szórólapos csajt, ami furcsa, mert a korábban ugyanott leparkoló Volvo miatt meg se mozdult. Lehet, hogy valami nagyobb fogásra várt, vagy egyszerűen csak nem irritálják a svéd autók.

Látod, milyen jó szétnézni egy Ford motorházban… Nem az van, hogy ilyen alkatrész, olyan alkatrész, ilyen beszállító, olyan beszállító: minden Ford. Nem véletlen, hogy ma melyik nagy amerikai autógyártó maradt állva a három közül. Régen FoMoCo volt az összes Ford cuccon, aztán jött a Motorcraft, aztán most megint jön vissza a FoMoCo.

Lógott a kormányszervó hidraulikacsöve is, az se jó, ha leszakítja valami.
Az az érdekes, hogy a ’69-es Galaxie-ban ugyanaz a kormánymű van, mint a majdnem mai F150-ben. Cikkszámra ugyanaz, annyi a különbség, hogy más benne a szelepelés, kevésbé van túlszervózva. Máshogy szelepelték, kicsit feszesebb. Ezek szerint 50 évet elment ugyanaz a kormánymű. Jó, ezt mondjuk kétféleképpen lehet magyarázni. Van az, hogy milyen tökéletes, mert lám, 50 évig jó volt, vagy hogy mennyire igénytelen hulladék az amerikai autóipar, hogy ennyire nem törődött a fejlesztéssel. - Nyilván korszerűtlen egy globoid egy mai fogasléces kormányművel szemben. Ez egyértelmű. De megbízható, strapabíró, és ennyi. Javítani is nehezebb egy fogaslécest.

A régi sor négyes BMW-ben, ami nekünk van, a dugó cikkszáma megegyezik a mostani F650 GS dugattyújának cikkszámával. Az a negyven évvel ezelőtti dugó van az új motorban – jegyzi meg Manson a Cougar alól.
BMW F650? Azért ez valahol szégyen! – állapítja meg Zsolti elégedetten.
Nagyobb szégyen, mint egy Ford kormánymű? – puhatolózok. Nagyobb.

Az önindító nagyjából rossz, a fogaskoszorú félig ledarálva, Zsolti azzal a legkevésbé elégedett, hogy nem FoMoCo eredetű, hanem ki tudja, mi. Viszont szép nagy, de „csak úgy volt felbarkácsolva, mert látod, három füle volt, de az egyiket leflexelték. Két csavar tartotta a három helyett; ez valaminek az önindítója. A forgórész ráadásul hozzáért a tekercshez, Oké, hogy amerikai önindító, de valaminek a valamije. Szét van kopva, át van alakítva…”


Zsolti megnézte a neten: van Ford önindító

A verdikt természetesen hogy ide Ford önindító kell; Zsolti rutinosan át is verekszi magát a műhely dzsungelén, és a neten megnézi, van-e. Van hát, de ezen a ponton húzódik a projekt minimum kéthetesre: a megrendelt dolgok általában kedden érkeznek, és a következő kedden nem valószínű, hogy bármi is megjönne.

Közben azt is megtudom, hogy Manson tulajdonképpen azért szenved az én autóm alatt, hogy legyen felnije, mert az ő súlyosan tuningolt cápa 3-as BMW-jére szélesebb alufelniket rak. Legalábbis majd ha Zsolti meghegeszti neki, természetesen, cserébe azért, hogy kígyóemberkedett az én Cougarom alatt. Madách Imre dörzsölné a tenyerét, Az ember tragédiája 2009 (egyiptomi szín, milliók egy miatt).


Végül Zsolti lepajszerozta

Jön egy kis szopás az olajteknő levételével; Manson kiszedett belőle hat csavart, többnek nincs nyoma, a karter viszont nem mozdul. Úgyhogy Zsoltinak felülről kell lepajszereznie – valaki egykor keményen odaragasztotta a helyére.
- Áron, tudod, hol vannak a kis vésők… (Áron Manson polgári keresztneve.)


Húst hússal családi pizza, asszem Don Pepe, és két szeletig bírtam

Elered az eső, de megjön a pizza, Zsolti kedvence, hús hússal, megterítünk egy szétszedett VMaxon és kellemesen falatozunk. Zsolti kérdezi, nem ismerek-e valami jó csajt, mert már elege van abból, hogy mind egy iskolába járt; ugyanazok a kérdések, hisztik, hülyeségek. Jó, mondom, de nincsenek esetleg konkrétabb igényeid?

-Ne valami perverz legyen!
-Hogy érted a perverzet?
-Hogy valami normális igényekkel rendelkező nő legyen. Áron, emlékszel az énekesnőre, aki húzogatta az ablakomat?
- Ja, aki halálra idegesített, aztán egyfolytában eee-eeee, fel-le húzgálta az ablakot a Fordban?
- Kibaszott idegesítő! Most ha én beülök valaki autójába, biztos nem az lesz az első dolgom, hogy folyamatosan húzogatom az elektromos ablakot fel, le, fel, le. Meg csavargatom a hangerőgombot oda-vissza. Kis nüansz, de annyira idegesítő… Lehúzza, aztán „ahh, a hangomból élek!”, és felhúzza. Hát akkor kuss! Mondom, kérsz inni? „Aha, de bubimenteset. És ne túl hideget, mert a hangomból élek!”

13 óra 48.: Megérkezik Vízzel Vágó Atti. Zsolti 69-es Galaxie-jához vágott néhány dolgot, többek között egy belső visszapillantó tükröt, mert Zsolti szerzett ugyan egy szépet, de azon Chevrolet embléma van, márpedig a GM nem teheti be a lábát a szent Galaxie-ba. Tovább eszegetjük a pizzát és nézegetjük az esőt. Az autószerelés mára ennyi volt, Zsolti azt mondja, kiberhelhetem a donor-Galaxie-ból az indexkapcsolót, amire annyira vágyok a Cougarba, de szerinte berheljem ki legközelebb, amikor majd összerakja az autót. Mert ugye akkor is kijövök?

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr101223478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balage85 2009.07.03. 03:22:18

Folytatás mikor lesz? :)
Tetszenek ezek a nick nevek, vízzel vágó atti :DD

kkn 2009.07.03. 03:43:56

Nekem a fekete váltóhűtő jobban tetszik.

Jó, hogy van másik berhelhető gép is a háznál, ha épp Csikóséktól nincsen mit olvasni, más boldogít minket egy jó kis sztorival.

zippofcy6 2009.07.03. 04:15:12

Betegágy betegágy hátán.
Télleg ENNYIRE nem értenek az autós újságírók a használt autókhoz?
Vagy csak perverzióból szeretnek szopni?

Sok sikert a 15 literes fogyasztáshoz.
Országúton 4.-ben (ha ugyan nem 3 sebességes) alapjáraton fog annyit enni.
De ha úgy jársz vele akkor ugye érdemes volt megvenni.

Aki muscle car-t akar annak egy 1 millió km-ert lefutott Ducato-t szoktam javasolni.
Szopás ugyanannyi van vele, ugyanolyan randa és a mérete is stimmel.
Sportos autózásra éppoly alkalmatlan, ugyanolyan szar a kormánya, futóműve.
Mármint 1 millió km után, mint egy újszerűre restaurált (amilyen ez az autó sose lesz, mert az milliókba kerül) muscle carnak.
Csupán egyvalamiben különbözik tőlük: legalább lehet vmire használni (fuvarozásra)

A restaurálatlan muscle carok egyvmire jók: csirkeólnak.

Ford T modellel nem találtál benne csereszabatos alkatrészt? Mert az amcsi autóipar fejlesztési sebességét elnézve én nem lepődnék meg rajta.
Na de nem meglepő hogy a fejlesztésre már nem jutott zsé, kellett minden cent a maffia által pénzelt szakszervezetek által kiharcolt munkabérekre.

A Nagy Sátánt lassan felfalják saját bélférgei. MILLLYEN patetikus.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 04:47:39

Winkli, hajrá. Nincs is nagyobb buli, mint egy darabokra szedett V8-at buzerálgatni, csak sör is legyen mellette. :)
Én is épp ebben vagyok, amit a Jáksótól nyertem, elkezdtük szétszedni, gatyába rázni. Vényócvényóc! :)

szabopsz 2009.07.03. 04:59:54

Valaki elmagyarázhatná nekem hogy "a fagyálló nem csak hűt, de a vízpumpát is keni, meg ilyesmi", hogy lehetséges? Millió helyról hallottam már, de akkor se értem, mivel a vízpumpa csapágya fizikálisan el van választva egy tömbszelecével a víztől, és kenés szempontjából csak abból a kis kenőanyag mennyiségből gazdálkodik, amit a gyárba beleraktak. Vagy ha mégis így van, akkor józan paraszti ésszel gondolkodva kellene valami ajánlás hűtővízre is, mert pl ha egy olyan autóba beáll a vízpumpa, amibe ez a vezérkörből van hajtva, akkor a rossz hűtővíz milliós károkat okozhat. Vagy a tömbszelencének kell a kenés?

klacus 2009.07.03. 05:12:37

Elmeháborodottak vagytok.

Sosem kellene egy ilyen rocsó...

dot 2009.07.03. 05:25:28

Winkli ezt jobban fogod utálni, mint a Nivát, de sokkal kevésbé, mint az autószerelőket.

Isten hozott a nosztalgiaautósok* között!

*Veterán az, amit az első világháború vége előtt gyártottak. (FIVA, MAVAMSZ)

dot 2009.07.03. 05:31:16

szabopsz pontosan, és a legelmésebb megoldásoknál a vezérműszíj hajtja a vízpumpát, úgyhogy ha megragad, viheted motorgenerálra.

007 turbozva nem keverve... 2009.07.03. 06:34:57

Ha jól számolom a motor , az öninditó, generátor, karbó rosz.....a klima jó persze mert a japók csinálták, egyébként a mercikbe ij olyan van...
A hütő szerintem alulméretezet , és ha jól látom a hütőventilátor azzal az olajos-bimetálos csatlakozásos , na az nem szokott müködni,forog de kisebb fordulaton mint kellene.

csavarkulcs78 2009.07.03. 06:37:19

Fasza írás, szórakoztató.
Én azthittem a Cougar teljesen fel van újjitva.

zöldi 2009.07.03. 06:42:17

A használt kocsit úgyis szét kell szedni, hogy megtudd, mit kókányoltak össze. :D

Gyulimali 2009.07.03. 06:48:17

MOndjuk, ez a "40 éves alkatrész" dolog több előnnyel is jár::
- ezért IS olyan olcsór az amerikai autók.
(Lásd fullextrás ford akármi, egy alap fapados Passat áráért)
- fillérekből, és biztosan fel lehet újítani egy akár 60 éves amcsi autót is.
- azt mondjuk nem értem, hogyha működik, és bevált, akkor minek változtatni rajta?
Meg ezt az általános fikázást sem értem. Most mi azzal a gond, ha vki szereti a MÁSMILYEN autókat? Fáj? Vagy kompenzálni kell vmit?
Nem tudom, hogy mennyivel rosszabb egy 40 éves Muscle car, ami eszik 20 litert, de kb nincs annyi egy egész évre a karbantartási költsége, mint egy mai "modern" autó havi cascoja?
Nem mindegy, mire költi a pénzét?
És, most kéretik nem jönni a "jobban szennyezi a környezetet" dumával, mert szerintem ez egy nagy marketing bullshit. Lásd pl a kimutatást a Prius vs Hummer ügyben. És most akkor próbáljunk ne a filléreken vitatkozni, hanem az elven. 3-6 évente kukázni egy új autót, az igenis lehet sokkal környezetszennyezőbb, mint 40 évig megtartani.

misitcom 2009.07.03. 07:54:41

Van ebben egyáltalán ép alkatrész?

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.07.03. 07:55:04

...régi sor négyes BMW-ben, ami nekünk van, a dugó cikkszáma megegyezik a mostani F650 GS dugattyújának cikkszámával....

Ez hogy lehet ?! A F-sorozat hajtóműve a "bmw-idegen" rotax blokk, amit -többek között- a quadok is használnak.
Persze nincs kizárva, de nagyon meglepődnék.

Yaesu 2009.07.03. 08:00:39

Hát, nem tudom, én azért bepróbálkoznék ott, ahol a Cougar lett véve, szinte biztos, hogy tudtak a problémáról. Azért a vásárlás után egy-két hónappal nem álljon már be a főtengely...

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.07.03. 08:18:23

Lesz itt még gond.

Nem emlékszem, hogyan vette Winkler a kocsit.
Ha "felújított"-nak vette, igen komoly gondok lehetnek a KeS Mustang dílerek fogalomtárában. Az eredeti fényű kocsi kitakarítása és felpolírozása nem egyenlő a felújítással. A felújítás még csak most következik.

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.07.03. 08:22:09

Azt meg csak halkan mondom, egy kitisztított, hibátlan réz hűtőnél nemigen van jobb. Az alunál jobb a hővezetése, ráadásul javítható.
Az alu hűtő szimplán javíthatatlan, ha egyszer baja lesz.

csongiaparaszt 2009.07.03. 08:34:14

@kutya_zzr: szerintem kellett a régi bömösbe egy dugó, mert az eredetin megszaladt a menet, buherált egyet az akkori tulaj valamelyik bontóban. Aztán később csodálkoznak ratja, hogy jé, talál a cikkszám a F650GS-el. Na persze.

szemeteske 2009.07.03. 08:34:27

Hát azért a sokat ígérő cím után kicsit becsapva érzem magam, hogy még a szórólapos csajról sem készült egy fotó. :)

tomnemtom 2009.07.03. 08:36:56

@bervas: ha jól hallottam, "fellelési" állapotban vette, felújításról szó nem volt.

@szabopsz: édesjóistenem, de megnevettettél!!!
oly rég olvastam már, hogy "tömBszelence"
:D

russell 2009.07.03. 08:36:58

Nekem a munkakörülmények tetszenek, de nagyon! Biztos vinnék oda akár egy biciklit is. Kivágott olajos flakon hűtővíz fogónak, 20 millás autóra kompresszor tuning a poros dzsuvás kerítés tövében, egyszóval gratula! Ugye ezt hívják sufnyituningnak?

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 08:48:32

Van itthon egy felesleges emelőm. Elküldjem? :P

szabopsz 2009.07.03. 08:50:35

sorry, tömszelence, de a lényegen mit sem változtat. Szerintem a hűtőfolyadéknak semmi köze a kenéshez...

Örülök, jó hangulatot csináltam!!

Haverom mesélte, azt hiszem egy mazda 2 szereltek. Mindenen ott volt a Fomoc(k)o név, ami elég japánosan hangzik, aztán kicsit később kiderült, hogy az Ford Motor Company.

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.07.03. 08:55:10

@russell:

Te még nem voltál traktort szerelni a mezőben, szántás/aratás/munka közben? :-)

A körülmények is fontosak, de a mesterember hozzáértése a legfontosabb.

victor vacendak 2009.07.03. 08:55:34

A fogyasztáson @Gyulimali: Akármelyik 4 liter feletti BMW vagy Merci is 20 körül eszik. Sőt. Akkor meg már inkább az amcsi, aminek van fílingje.

Szsrobert 2009.07.03. 08:58:07

Maradok a Ladánál. :-)

Szsrobert 2009.07.03. 09:00:47

@russell: Te kidobnád a pénzt aranyozott, gyémántbverakásos edényre hűtővíz leengedéséhez?
Valószínűleg szerszámokba fekteti a pénzt, nem csilivili berendezésbe, műszaki tudás, palimadár hozzá nem értő autós lehúzása helyett.
Ott fizet a legtöbbet a madár, ahol minden ragyog.

gnme 2009.07.03. 09:00:53

..ezek a problémák nem azok a problémák ami miatt el kell adni egy autót..

:)

Hee' a kutyáról nincs rendes fénykép! A csajról se akit betámadott!

áá vazze megyek iszok egy sört .. az legalább meglátszik.

Én nem a hangomból élek. :D:D:D:D

chopper 2009.07.03. 09:04:35

Robi, ne légy buta :
"ilyen beszállító, olyan beszállító: minden Ford"
Lóf.szt, itt nálunk is készül alkatrész Ferraritól a Land Roverig mindenhez,amikor Ford cucc kerül sorra, egyszerűen előveszik a srácok a FoMoCo nyomatot és azt préseljük bele a lemezbe...a lemez kimegy Nyugatra, ott lesz belőle kész alkatrész, aztán megy a gyárba és beépítik. Én mint Ford-fan mondom, ami FoMoCo, az ugyanúgy ezer beszállító vegyes cucca, mintha mindnek külön neve lenne...persze azért jó látni :-)

drpn 2009.07.03. 09:14:11

@szabopsz: nahát, nem is tudtam hogy fiatal mazdákat is kell szerelni... :)

bigpond 2009.07.03. 09:16:04

@szabopsz:

ezt a "vizpumpat is keni" dolgot mar en is hallottam valami mekkmestertol.
amennyire en tudom azert illik idokozonkent fagyallot cserelni, mert szetrohad a motor belseje egyebkent.

@zippofcy6:

azert azt a 3 sebesseget ne ugy kepzeld el, hogy 80-nal 5000-ret forog a gep. azert egy kicsit szet vannak huzva azok a sebesseg fokozatok. egy ekkora barom motornak nem kell allandoan 2-3000 kozott tartani a fordulataat az osszes sebessegtartomanyban, hogy huzzon.

volt mar hasonlo 3 sebesseges gepem, de nem ereztem, hogy orszaguton szetporogne magat es agyorsulassal sem volt gond :-)

jambooo 2009.07.03. 09:18:48

Kartercső, füstölésgátló, a forgórész hozzáért a tekercshez, az önindító nagyjából rossz , máshigy szelepelték... Ennyi zöldséget összehordani? Muszály az autóscikkek írását olyannak eőltetni, akinek lövése nincs a témához? A káromkodások, kötőszavak pedig ORTT után kiáltanak.
Csikós szabadságon van?
Asszem elfelejtem a TC-t.

traxx 2009.07.03. 09:19:40

@szabopsz:

Amcsi autónál a hőtőfolyadék keni a pumpát. Pl az enyémbe is csak higitatlant szabad rakni...

Más: a szétvágott olajosflakon egy nagyon praktikus dolog ám. amikor tele van, letekered a kupakot, és már lehet is önteni a lét a megfelelő helyre. Egyébként lehet ilyet kapni "gyáriban" de horror áron, és max jobban néz ki.

series_one (törölt) 2009.07.03. 09:23:36

@kutya_zzr:

úgy lehet, hogy hülyeség.
nézzük meg ugye képen, hogy egy e12nek meg egy f650nek (tökmindegy, melyik) hogy néz ki a dugója.
aztán nem úgy.
:)))

olajbúvár (törölt) 2009.07.03. 09:23:55

F@xom belétek! Méghogy "szakújságíró "!!! Ez vicc bakker!
" Szóval nem is jártunk olyan rosszul így, hogy álltában szorult meg."
Mivan????? Este leállítom a motort, oszt' reggel, jééé, az éjj leple alatt orvol mexorult! Noné, oszt'még a hajtókar is e'törött beléje.. Biztos így szokott lenni,nem, kedves "szakújságíró". Nem szoktuk olaj nélkül- vagy szar redvás 50 ezret futott olajjal- járatni a gépet, meghajszolni,megfőzni, meg egyebek, ugye? Nem ettől szorul meg a motor, mi??
Meg ilyen :
" Ezeken elég könnyen kéne hogy tekergetni tudjuk a főtengelyt, akkoriban kicsi volt még a kompresszió."
Vazze, aki egy v8-as főtengelyét KÉZZEL ELÉG KÖNNYEN tekergeti, mi a szart vár a motortól????? Az én 200 ezret futott 1,4-es III-as Golfomon besz@rás nehéz KÉZZEL átforgatni! ANNYIRA sosem volt kicsi a kompót, hogy kézzel tudjad tekerni, mert van azért nem kevés súrlódás is- vedd ki az összes gyertyát, és próbáld meg, rögtön rájössz.
Ismét megállapíthatjuk, hogy szerelős blogot csak az írjon, aki tud is szerelni.
Utóirat: Meg lehet nézni a helyszínt, és mindenki eldöntheti magában a "műhely" színvonalát a látottak alapján.
Szerintem.
Erről-ennyi.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 09:24:21

"volt mar hasonlo 3 sebesseges gepem"

Nekem is: platós Zuk. :)

Abban elfért volna egy 4., mert mire megjártam vele a Nyíregyháza-Miskolc utat, már szétpörgette az agyamat is.

konti10 (törölt) 2009.07.03. 09:24:34

Érdemes lenne jobban átnézni azt a kocsit, lesznek ott még csontvázak a szekrényben. Jó, h kifingott ilyen hamar, legalább hozta a formáját, amire szerintem számítottál is. Mekkora csalódás lett volna 30000-et tekerni vele komoly hibák nélkül...

okta 2009.07.03. 09:24:44

Az írás szórakoztató, legalábbis inkább a belsőségre való, mint egy használtautó hírdetés, szerintem...
;o)

Melyk sor4 bömös volt 2600ccm? (4 x 650)
Ami amúgy Rotax eredetileg (mármint az F650 blokkja), ugyanez volt az Apriliákban is. :-P

Forma 1-es csirkehangot honnan lehet szerezni?...
X-DDD

Zz_ 2009.07.03. 09:26:39

Filing a f@szt.
Szargyáros banda .
Egy meteor kéne de nagy.

lazlo85 2009.07.03. 09:33:00

tudok nektek csajt jopénzé még ki is takarít:D

Winkler Róbert 2009.07.03. 09:37:28

@olajbúvár: Nem irigylem az éjszakádat, ha ilyen idegállapotban ébredtél.

series_one (törölt) 2009.07.03. 09:39:17

@okta:

a furat lenne a lényeg ugye, nem a komplett lökettérfogat.
de olyan se vót.

Z0Ł1 2009.07.03. 09:39:46

LOL, az asztalon befigyel a hitler mellszobor, jól látom? :)

Szsrobert 2009.07.03. 09:42:14

@okta: Lehet, hogy az F650-dugó, autó dugó téma kacsa. Nekem nagyon gyanús.
Az F650-ben nem alacsony, széles dugattyú található?
Ne kerülje el a figyelmed, hogy a dugattyú átmérőjétől függetlenöl a lökete merőben más lehet a két motornak. Ezért nincs értelme 4x650-es motort keresni.

atesz 2009.07.03. 09:44:59

Bátyámnak ámerikában - jó régen - egy chevy caprice classic station wagonja volt 5.7-es v8-cal. asszem olyan 86-os körüli évjárat. a fogyasztása max 12 volt télen, városban. gyönyörűen járt a motor, volt szerencsém sokat vezetni, hát egy élmény az biztos. persze v8 és v8 között ég és föld lehet a különbség, de az hülyeség, hogy minden nagy amerikai v8-as rengteget zabál...

SsPL71 (törölt) 2009.07.03. 09:45:09

Nem is tudtam, hogy egy évben 13 millió automata váltó adja be a kulcsot, túlmelegedés miatt.

olajbúvár (törölt) 2009.07.03. 09:45:45

Dear Winkler Robi!
Köszönöm, az éjszakám jó volt, a reggelem annál sz@rabb - mert elolvastam a cikkedet.
Amúgy a hozzászólásom melyik része vitatható, szerinted? A mühely állapota, a v8 kézzelforgatása, vagy a " mitől is áll be reggelre a motor" kérdésköre? Ismerjük el, Csikós Doktor merzsó-reszelő vidéki haverjának műhelye agysebészeti műtő ehhez képest. NEM vagyok sufnituning-ellenes, sőtt, de EZ EGY SZAKLAP LENNE, vagy nem? Hülyeséget írni meg egyenesen BŰN. EZT minden újságírónak az első nap megtanítják. Már aki tanulta az újságírást. Van köztetek olyan is...

Ubul1 2009.07.03. 09:52:09

@Winkler Róbert:
Te, dobd ki a picsába az egészet, mert ezt normális ürgének eladni már alapból nem tudod. De azért az se komplett aki egy pöpec mazdát ilyenre cserél ráadásul 1 guriga ráfizetéssel! ANYÁTOK!
Komolyan itt Csikósnak van némi köze az egész témához, de az legalább ha tragacsot vesz akkor az olyan hogy sarkon gombokért adják a cuccot hozzá, egyszerű mint az ék, és(vagy) szétesőfélben is elvonszolja magát akármeddig.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 09:53:23

A következő rész tartalmából: Zsolti megkér egy arra rollerező óvodást, hogy nyúljon már le mélyebbre a motortérbe, mert az ő keze nem fér be a karórától.

A kutya nem ugatja meg a gyereket, mert svédacélbetétes bakancsot adott rá reggel az anyukája, a pedofilok esetleges támadását elhárítandó.

SsPL71 (törölt) 2009.07.03. 09:53:34

Meg azt néztem, hogy az új alu hűtőnek egész máshol vannak a bekötési csonkjai, mint az eredetinek.

AzHofi 2009.07.03. 09:55:07

@szabopsz: tömbszelence az apád térde :-) Amire te gondolsz az a szimmering, de a tömbszelence is inkább tömszelence, mint tömítő szelence.

lanciabacci 2009.07.03. 09:56:24

suzuki okosba' vs. nem mentem még 50 km-t a Galaxie-val

eredeti, menthető rézhűtő vs. rosszabb hővezetésű aluminium, drágán

hitlercsizma vs. "perverz" csajok

Szóval én elég gyorsan máshova vinném a szaromat, ha hosszú távra terveznék vele.

SsPL71 (törölt) 2009.07.03. 09:57:47

Na, ezt benéztem, nincsenek rossz helyen a csonkok, csak én szélesebbnek láttam a fotón az eredeti hűtőt :)

Devil2 2009.07.03. 10:02:30

Kérdés: mi lesz vagy lett a leengedett, azaz lecserélt régi fagyálló sorsa? Ugye nem a csatorna nyelte el?
Állítás: ha tényleg STP adalék van a motorban akkor attól tuti hogy nem áll be. Sok tízezer kilométert lenyomtam már STP vel, de csak jó tapasztalatom van vele, úgymint csendesebb motor, jelentősen csökkent olajfogyasztás, tiszta (tisztább) gyertyák. Én inkább arra gyanakszom hogy a Botondnál jobb olaj aligha csörgedezett a motor "ereiben" és persze az sem volt sűrűn cserélve.

Marvell 2009.07.03. 10:03:31

Höhö Áron-t ismerem most jöttem rá,csak ez az enyhén buzis frizura megtévesztett,évek óta nem dumáltunk:)

szamok ember 2009.07.03. 10:08:15

Miért jó embereknek 23 litert elfüstölni százon?

Meg ez az igénytelenség. Ez az udvar úgy néz ki, mint egy vasútparti halmozottan hátrányos szociális helyzetű családé!

Devil2 2009.07.03. 10:13:54

@atesz:
a 12-es fogyi igaz lehet, de nem l/100km-es érték az ziher, annál inkább mpg, azaz mile/ gallon. Tehát ott ugye fordítva gondolkodnak, és az adja a fogyasztást, hogy egy gallon benyával mennyi mérföldet tesz meg az autó. Az már hihetőbb.
Aki át akarná számolni:
1 mile= 1.6 km
1 US gallon= 3.8 liter
Na jó, a lusták kedvéért, 12 mpg
átszámolva 19,8 l/100km

olajbúvár (törölt) 2009.07.03. 10:15:00

@sipike78: Sipike ! Király a beszólásod, nagggyon röhögtem! Azt hiszem rátapintottál a lényegre. Winkler a hobbi-punk és hobbi-autós. Kb: ugyanannyira vágja mindkettőt.
Idáig a blog legjobb beszólása a tied, a heti hülyeségversenyt megnyerted. Mégilyet !Igen, még! Ilyet!
Üdv
Olajbúvár

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 10:18:47

@olajbúvár: ááá, ebben Lowtyo a császár. :)

Én csak kénytelen voltam bejönni a munkahelyre, közben suttyomban elolvastam az írást, és a két élmény együttes sokként kiváltott belőlem némi kreativitást. :)

SsPL71 (törölt) 2009.07.03. 10:20:05

Nekem volt egy V6-os 3.8L-es amerikai, '85-ös Ford/Mercury(Nem Cougar), az országúton 10L-t fogyasztott.
Városban 12L-t.

szamok ember 2009.07.03. 10:21:02

Yes, olajbúvár!

Emlékszem a cikkre, amiben W. a kétliteres benzines autóját járatva akarta kiporszívózni a város levegőjéből a port.

=Daniken= 2009.07.03. 10:24:23

Úgy látom Winkli peches indián lettél.
Na, most aztán megtudod, milyen kókány autóval szopni:-)

Őszinte részvétem!szerintem ha tényleg ezzel akarsz járni, most cseréltess ki rajta mindent, járj motorral, de addig ne lepődj meg, ha megint összefossa magát.Nekem ez a -Zsoltiék féle "szerelés"- a halálom...egyrészt ami neki hobbi és napokig elbaszkurálódnak vele, attól én megőrülök(tudom, az én hibám,bocsánat) pláne ha ott vagyok.
Mert a FoMoCo meg a többi legenda...ja, persze.:-)
Remélem tudod, hogy sokat fogsz még azon az udvaron ácsorogni, csak a rajtad lévő ruhák rétegszáma lesz eltérő, de egyfolytában ehetitek a pizzát a motorblokkról miközben zuhog az eső, meg esik a hó mínusz 10 fokban, vmi kisteheres haver csak hazavisz éjfél után...Winkli én csináltam ezt, soha többet, inkább a golyó. Tiszta szívből szeretem ezeket az embereket, mert sok jólelkű,tehetséges, becsülni való értékrenddel rendelkező géniusz van közöttük, de nekem ez csak hobbiautóval férne bele. VAGY cseréltess ki rajta mindent MOST és várhatóan nem lesz vele bajod. és akkor meg élmény lesz a pizza a blokkon, mert nem kényszerből állsz ott egy-több napot.Mert annál szarabb nincs:-)

Szabi01 2009.07.03. 10:24:30

Nem értem mi a baj azzal a műhellyel!
Kicsit nagy a rendetlenség, de általában egy normális műhely az ilyen.
Igaz van a parasztvakító csillogós fajta is, ahol olaj-gyertyacserén túl nem értenek semmihez a minimálbéren fizetett "szerelők". Viszont szép élre-vasalt ruhában teszik ezt és tuti jól lehúznak.
Ki mit szeret!

Másik téma:
V8-as amerikai kézzel tekergetéshez nem értek, viszont Zil-t indítottam már kurblival. Az tényleg meglepően könnyű!

herpa 2009.07.03. 10:26:14

Megértem a lelkesedést, a hűtő tényleg szép. Az új alkatrészek azért is szépek, mert a hibamentes működést sejtetik.

SsPL71 (törölt) 2009.07.03. 10:30:15

Szerintem csak a főtengely + hajtókar csapágyak mentek tönkre.
De, nálam annak is volt jele bőven, füstölés, motor teljes elgyengülés, melegedés, max. 15mph sebesség.
De, azért hazaértem.

Utána, másnap reggel csapágyazás.

yeti 2009.07.03. 10:31:01

@szabopsz: A hűtőfolyadék csak a tömítésnek ad egy kis kenést.Érdemes gyakran cserélni a hűtőfolyadékot mert ha a tömítés kikopik akkor ezt a hibát csak akkor fogod észrevenni ha már a hűtővíz kimosta a zsírt a vízpumpából és csapágyas az egész esetleg még csöpög is.

olajbúvár (törölt) 2009.07.03. 10:31:12

Nekem személy szerint W.R.-el semmi bajom, de aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul. Ha hülye a témához,kérje szakember véleményét, mielőtt leírja.
Mellesleg, aki egy semmire sem jó zsippel nyomul a városba, fogyasztás tesz gyanánt kiruccan Bécsbe, eladja a - ma Magyarországon luxusnak számító- tökjó Mazda kabrióját- amit halál drága garázsban tart- és megvesz egy ilyem jellegtelen fostalicskát...Mégha legalább valami flancos dög lenne.
Akkor már inkább emberibb a Csikós a gyűjtögető, szarból várépítő stílusával. Egyik sem 100, de az utóbbi valahogy közelebb van a mai magyar rögvalósághoz.
És többet is ért az autózáshoz.
Ami ezen az oldalon nem hátrány...

Psziho 2009.07.03. 10:32:41

érdekes ez a csapágybeszorulás,de a hajtókarok nem alapjáraton szoktak megszorulni

lehet hogy az olajpumpa a hunyó?

gyanítom lesznek ott még meglepetések ha szétugrik a blokk!

Az stp gyanúja meg nevetséges,látszik hogy 10-ed annyit nem szopott szarokkal mint a mazohista Csikós!

Próbálja majmolni mert látja a buhera cikkek sikerét,de neki jobban áll a nyakkendős teszt-igaz azt én el sem olvasom!

pink75 2009.07.03. 10:33:06

mennyi alkohol hatása alatt jött létre/íródott meg ez a sztori?
:)

subtotal 2009.07.03. 10:35:16

Olajbúvár: 2001 december 25-én (-20C) egy nagyon kicsi településen a család Vectra-ja 225ekm-rel az órájában pont ugyanígy járt. Leállítottam, míg a többiek beugrottak pár cuccért a házba, de mivel qva hideg volt, pár perc múlva indítani akartam - volna. A főtengely megszorult, aminek következtében a vezérműszíj elszakadt, de ettől függetlenül az önindító köszörült. Motorgenerál lett belőle.
Mivel a Hungáriás KGFB-hez tartozott mobilitásgarancia (24h-snak hírdetve!!), felhívtam a megadott számot, ahol üzenetrögzítő várt! December 28-án hívtak vissza, hogy hát tudnak-e segíteni. Mondtam az ügyintézőnek a telefonba, hogy már nem tud, mert szépen megfagytunk, míg rájuk vártunk!

Psziho 2009.07.03. 10:36:36

'Tehát valószínűleg csapágyhalál, amire utal még a kartercsőben talált ragacsos trutymó is."

én a karterban kutakodnék csapágyhalál után nem a kartercsőben:)

Devil2 2009.07.03. 10:37:25

Ne b@szogassátok már a Winklit. Így is olyan jól lehet szórakozni az írásain, igaz amolyan magyaros habitussal, tehát más kárán és jól beszólogatva a legédesebb. Csikósból meg elég egy, mert ugye dudásból sem fér meg kettő egy csárdában.
Peace.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 10:37:27

"rögvalóság"

De találó is ez a szó. Sajnos. :/
Nyelvében él a nemzet.

(De a nyelvével még senki sem nemzett.)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.03. 10:37:54

Hát én egy dolgot nagyon megkívántam a cikk nyomán: A húsos pizzát. Azt hiszem azt eszek ma ebédre.

Psziho 2009.07.03. 10:38:04

olajteknőt akartam írni csak álmos vagyok@Psziho:

=Daniken= 2009.07.03. 10:42:23

@sipike78: QRVAJÓ!!:-DDDD

"most steak pizzát rendeltünk, még egy hét és megjön az új gyári FoMoCo gyújtáskapcsoló leszorító stiftje.Már csak egy hét, Zsolti azt mondta, ha megjön (HA), akkor az már gyerekjáték, egy nap alatt is megvan,talán kettő.
De majd ha szeptemberre megérjezik az új gyári hajtókar szett (mert ő Fordba csak gyári FoMoCo-t tesz) novemberre akár be is röffenthető...addigra csak átrohadnak a laprugók is a merevhíd alatt...úgyhogy félretetettem Neked 6 nm 20-as acéllapot, met úgyis kell az...Majd VízzelVágó Atti szétvágja, Manson összerakja, én meg összerakom nekik cserébe a Vmaxot, meg azt a kotvány 650GS-t,tudod, amiben az a szar 40 éves hajtókar van...:-))

A Ford elmehetne a francba a német fejlesztőközpont és mérnökök nélkül....nem véletlen, hogy ez az egyetlen nyereséges piacuk és nem az amerikai...

bootscode 2009.07.03. 10:45:15

Én azon a képen borultam, amelyiken ott a Hell energiaital (ha jól látom ) a ventillátoron! :)
Aki még nem látta volna:
www.youtube.com/watch?v=bLa6U-IfELk

olajbúvár (törölt) 2009.07.03. 10:46:08

@sipike78: Sipike ! Egyre jobb vagy! ( Pedig mégcsak 3/4 11 van...)

vadnyugat 2009.07.03. 10:49:05

A piszokkal, retekkel nem az a baj, hogy nincs hozzáértés, a csili-vili helyen meg hülyék hozzá.
Inkább csak annyi, hogy a keresztapám vidéken munkából élő emberek kisautóit javítja többtízmilliót érő gépparkkal, sebészeti körülmények között, ahol a közlekedési hatóság, a környezetvédelem, meg a jó isten tudja ki félóránként ott álldogál egy kis büntetés kiszabása miatt, ha nem ragyog valami. Veszélyes hulladék megsemmisítés, megfelelő védőruha, kitudja mi. Ti meg németrendszámos behajtódzsipeket turbóztok, meg 25 éve radioaktív hűtőfolyadékot engedtek le az udvar közepén egy muscle car-on...
Társadalmi felelősségvállalás, meg egyenlő esélyek, az.

Wector 2009.07.03. 10:50:07

"Mégilyet !Igen, még! Ilyet!" - Mi ez a latens buzulas? Koszi ezt az ovodaskori deja vu erzest.

Ok hogy ir suletlensegeket(Winkler), de a fszom kivancsi egy autoszerelo olajos szagu iromanyara.

olajbúvár (törölt) 2009.07.03. 10:54:32

@Wector: Dear Wector!
EZ egy AUTÓS oldal, itt minden benzinszagú, és csöpög az olajtól. Az erre járkáló/írkáló emberek szrelmesek a vasba, és nem zavarja őket dzsuva + az olaj. A nem-olajszagú cikkek az új autó teszekné találhatók. Én meg azt nem olvasom...

TakacsLajos1 · http://kozpontiszelloztetes.hu 2009.07.03. 10:57:49

@Winkler Róbert:
tényleg furán ébredt,
kicsit tényleg félreérthető, de gondolom Robi úgy értetted a főtengely csapágyast,
hogy jobb hogy állóhelyben szorult meg a főtengely, mert így nem roncsolt szét semmit, alias kisebb generál kell... ?

Nekem az ilyen sufniszervizek jobban bejöttek hozzáállásban, mint beviszem a pormentes szervizbe, azt upsz 10+áfás óradíj...

Psziho 2009.07.03. 11:09:00

állóhelyben megszorult főtengely nincsen,max a következő indításnál derül ki hogy szorult

-majdnem mindegy mikor derül ki,mert addigra úgyis lila ott minden,mehet köszörülésre ott meg elhajtanak vele hogy már gányolták minimum 3-szor

lehet rendelni az újat!-önindítóval,csapágysorral,támcsapággyal,szimmeringekkel-tömítésekkel együtt,de mivel füstölt egy kalap alatt lehet fúrni is és akkor már hengerfejfelújítás sem maradhat el

Wector 2009.07.03. 11:09:38

@olajbúvár: Ebben igazad van. A Winklere meg plane. Csopog rendesen... :)

Ugye a szakertes(autoszereles) es a hozza nem ertes kozott eleg sok atmenet van, es kinek-kinek az ingerkuszobe donti el hogy mi veri ki a biztositekot...marmint milyen szintu nem tudas vagy tudas.
En nem varom el hogy autoszereloi szakkepesitessel vegyenek csak fel autos ujsagirot, ez gondolom nem lehet kovetelmeny, mint ahogy orbitalis baromsagokat sem szivesen olvasok.
Lenyeg: en jol szorakoztam ezen az olvasmanyon.

esde 2009.07.03. 11:15:02

én az énekesnőnél kezdtem hangosan vonyítani:D:D:D

nagyonjó!!!!

még ilyet, és kérlek valahogy emeld ki a címét mert a többi nem érdekel csak az ilyen jó cikkek:)))

Negrogo 2009.07.03. 11:18:40

@Lui_: hidd el van "pormentes" igenyes szerviz is mindossze 2,5k oradijjal is igenyes, megbizhato, preciz munkaval. csak ra kell talalni...

esde 2009.07.03. 11:24:50

és valóban én is inkább viszem a sufniba ahhoz az emberhez az autóm akiben mebízom, mert ő nem számolja fel az óradijjaiban, az új műhely, a klíma, a takarítónő meg az összes járulékos elmem költésgét

persze lehet vinni márkaszervízbe minden csillog villog, akár a segge annak akit ott elkapnak pénzügyileg:D

Sunburst 2009.07.03. 11:27:05

Sehr geehrter Hr. Winkler,

A cikk tetszik, viszont az egész történetről a Blöff című film jelenetei ugrottak be :-)

Az autó: ,,Megnéztétek és megvettétek, b*szátok meg", ahogy a cigó mondta.
Csak ennek nem futóműve hullott ki, mint az ominózus lakókocsinak...

A műhelyről meg a roma tábor,
vagy, hogy :,, igen bizalomgerjesztő objektum" :-)

Talán a projekt neve lehetne innentől fog a THE BIG S*CK PROJECT, sok
sikert mindenesetre...

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 11:27:37

@Winkler Róbert: Robi, szard le az ilyen figurákat.
Igen, szopni fogsz az autóval, igen SOKAT fogsz vele szopni, de akkor is kurva jó kis gép lesz. Ne add fel, víéjt neva dájz! :)

atesz 2009.07.03. 11:27:41

@Devil2: nem, nem. bocsesz. ott helyben átszámoltuk, mert úgy érthetőbb volt nekünk.. :) szóval a 12 az 12 liter/100 km. de tényleg.

Sunburst 2009.07.03. 11:28:49

Kiegészités:

A Mopar csoport (is) bekaphatja.

Góré 2009.07.03. 11:30:40

Muscle car: Charger, Riviera, Chevelle, Old's 442, GTO... A Cougar, Mustang, Challenger, Camaro "csak" Pony car!

ziza133 2009.07.03. 11:33:20

Mopar-t nem szidni, imadok beszerezni rakat uj alkatreszt a chrysler-emhez, erezni az illatukat, szijak, gorgok, fekalkatreszek, tomitesek, szurok...es aztan egyesevel beepiteni, szinte jobb erzes nekem mint az automnak.
Nem feledjuk, az igazi autokat a tengeren tulon gyartottak mindig is ;)

ziza133 2009.07.03. 11:36:13

A pormentes szervizek is jok, csak ott ha gond van a tempomattal, akkor rendelunk egy uj egyseget, es berakjuk, aztan meglatjuk ez volt-e a baj tenyleg.
Amikor pedig elvittem a "poros" szakihoz, o kiszerelte, szetszedte(!), vm solenoid hiba volt, majd osszerakta, visszaszerelte, es kert 5000 ft-ot, es ebben benne volt egy uj bowden is hozza, mert szakadt volt. Ez volt 5 eve, azota is hibatlan.

qmatch 2009.07.03. 11:36:53

...engem nem érdekel, hogy a szereposztásból ki mennyit ért az autókhoz - nekem tetszik a kismagyar szocreál, eszembe jutnak a régi nagy maszatolások mindenféle vasakkal, meg a közlekedési múzeum tervezett éjszakai kirablása valami régi 3-as béemvé szardarabért :).
Kicsit kár, hogy elmúlt...de ma már olvasni jobb, mint csinálni.
Jó vicc ez az ilyenamerikaimárka vs. olyanamerikaimárka ... mindegyiket egy évtizedeken át teljesen belterjes tömeggyártás tradíciói formálták. Kábé mint a vodkagyártást az Uralon túl.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2009.07.03. 11:39:23

@Lui_: nem roncsolt szét semmit, alias kisebb generál kell

:DDDDD kissebb generál, úgy érted elég lesz meggyűrűzni meg beragasztani fixen a csapágyfémet a hajtókarba? Mert úgy nézi ezt eddig így tartották az úton.

Psziho 2009.07.03. 11:40:11

@vzoli13:

jah keleti irányban!

a tehén ne félj bírja is,de az mx-5 se fog széthullani

ha nincsen szopás akkor meg unalmas ja:)

Psziho 2009.07.03. 11:43:45

egy biztos ebben a beszorulásban az eladó a hunyó!

én azért elbeszélgetnék vele,mennyibe száll be az alkatrészekbe

Sayniqua (törölt) 2009.07.03. 12:01:28

Örülök, ha ilyen elmeháborodottak írásait olvashatom!
Minnél előbb kész legyen, hogy élvezhesd a V8 hangját.

Shadowbull 2009.07.03. 12:02:33

@victor vacendak: "Akármelyik 4 liter feletti BMW vagy Merci is 20 körül eszik. Sőt."

Azert erre ne fogadj nagy tetelben.

sb

Negrogo 2009.07.03. 12:03:51

@Psziho: ezt te se gondolod komolyan?

ahogy a bloffbe: "megneztetek azt megvettetek" ... az, hogy utana kiszakad a ket kerek a lakokocsi alol az mar az uj tulaj dolga. :D ahogya a motor general is wr dolga lesz.

karlmann 2009.07.03. 12:04:06

Végigolvasva mindent csak egy dolog nem fér a fejembe. Oké, hogy lerohadt, oké, hogy régi, de könyörgöm még ha vételkor jónak is tűnt (ami a tényeket ismerve nyilvánvalóan lehetetlen), nem kellett volna a vásárlás után rendesen átnézetni? Mert akkor esetleg el lehetett volna kerülni ezt a kis mókát. Valószinüleg kiderült volna, hogy egy rakás sz.r az egész, de legalább tudta volna és ha nincs is pénze rögtön mindent kijavítani, legalább nem kellett volna szétb..ni. Így viszont ötször többe kerül és gyanítom a szerviztempó alapján, hogy talán a húsvéti nyuszi majd újra életre kelti.

wattafilling 2009.07.03. 12:06:15

Hát fogalmam sincsen, mennyire szakmai ez az írás, és mennyire célja ez neki. Ami érződik belőle: a hazai celebvilág egy tagjának kötelező heti bejelentkezése. Olykor kissé erőltetett már a "szellem". De a külsőségek, mint a kazalbozont, stb., megvannak vezérfonalnak és témát adnak annak is, akinek a vas nem az.
Én még élvezném persze az írást, mert csak, de nekem néha tényleg erőltetettnek hat a jópofaság már.

ommm 2009.07.03. 12:11:04

@victor vacendak: Hmm...ma reggel Peti hozott be a szerkbe az 540-el az M0-áson.
110-120 betartva minden korlátozást.
9,3 litert fogyasztott 100-on.
Nem 20, 9,3.
Ne szopjuk már be unos-untalan ezt a "nagy motor-sokat fogyaszt szöveget".
Az nem erőlködik, ha haladni kell.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 12:18:03

@ommm: Hát ja. Pályán 110-nél a Ződ Szörny is megelégszik 18-20 literrel.

Aztán városban mégis 27, terepen meg 100. :)

DiliQtya 2009.07.03. 12:19:36

"Pufi qtya..." rész remekbe szabott kis kitérő volt :) Az autószerelőknek "magas fordulatszámon" jár az eszük.

Ratnet 2009.07.03. 12:22:54

..hát mondhatnám, hogy Winkler Karotta nélkül félkarú óriás, de sajnos ez sem lenne igaz. Félkarú törpe.

Az egész TC meg olyan újabban, mintha Kusturica rendezné.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2009.07.03. 12:29:27

@okta: Hát te sem hallottál még furat/löket arányról barátom....

Süni25 · http://www.eakft.hu 2009.07.03. 12:30:34

@traxx: Ja . Nemrég vettem. Volt vagy 3e huf.

ritmo105tc 2009.07.03. 12:39:16

amúgy nem tudom nem mért kell ilyeneket írni hogy mikorra lesz ez kész meg el lehetett volna kerülni a bajt. sztem nem egy 1.3 as suzukiról vagy netán egy honda civic nép autórol van szó.
ennek az autónak image- e van. és ha kiderül róla hogy egy rakás szar akkor is megveszem. Már ha lenne rá pénzem.
ennyi idős autónál nem elvárás sztem a patyolat állapot. az igazi büszkeség ha te rakod rendbe a gépet. inkább egy ilyen autóról olvasok mint egy honda civic-ről amiben kikönyökölt a hajtókar(csak az a baj hogy az nem rakás szarnak lenne titulálva mert japán)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.07.03. 12:45:17

A MOPAR-osok azért nem kaphatják be, mert pl. az ÖSSZES NASCAR autó a mai napig azon a motoron fut (ill. annak terve alapján fejlesztett), amit a Dodge tervezett kb. akkor, amikor ez a Cougar megépült. Sőt, a HEMI-ket annak idején ki is kellett zárni. Egyébként nem kell HEMI motoros autóért messzire menni, bármely Ford Escortos elmondhatja (már amenlyikben CVH motor van). Úgyhogy nyugodtan rá lehetne írni ezekre a Fordokra a "BOSS" kiegészítést (n.b. a Ford így nevezte el a saját HEMI-jét anno, a MOPAR után).

poczok2 2009.07.03. 12:46:12

A Kusturicás hasonlat ül. Télleg olyan

Peter Blau 2009.07.03. 12:49:50

W te komolyan olyan helyre jársz szerelni ahol Hitler szobor van az asztalon? :-) Ez irónia részedről vagy bátorság? :-)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.07.03. 12:55:58

@Góré: A Camaro-ból az SS-kiadást izomautnak tekintik Amerikában is, mint ahogy a Mustang-ból a GT-t, a Challenger-ből meg a HEMI kiadásokat (minden HEMI-motoros autó izomautónak minősül), a Cougarról nem tudok nyilatkozni.

HonzaBácsi 2009.07.03. 13:12:50

@olajbúvár: Én szeretem az ilyen irományokat olvasni, szórakoztat... Arra vagyok kíváncsi ilyenkor, hogy ki mit szopott a régi verdájával. (Én egy '91 W124 -et hajtok nap mint nap).
Nem kellene mindent ennyire komolyan venned, mert agyvérzést kapsz. Ez csak egy írás, a szívást Winkler fizeti nem Te. Akkor lehetnél ideges:) Nem muszály elolvasni, de tényleg.

T-boy (törölt) 2009.07.03. 13:13:01

A "füstölésgátló" csodaszer,az magyarul
tömítőanyag!CSAK közvetlenül eladás előtt
tanácsos motorba önteni/80'-as évek óta/!!
Első dolga eltömíteni az olajfuratokat a
a vezérmű- és főtengelyen..
Kerouac óta tudjuk,hogy a difibe tömködött
fűrészpor megszünteti a búgást.Ezt még nem
javasolta senki?
Szóval aki punk,és ilyen barátai vannak,
ellenség nem kell..

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 13:13:55

"A régi sor négyes BMW-ben, ami nekünk van, a dugó cikkszáma megegyezik a mostani F650 GS dugattyújának cikkszámával. Az a negyven évvel ezelőtti dugó van az új motorban – jegyzi meg Manson a Cougar alól.
BMW F650? Azért ez valahol szégyen! – állapítja meg Zsolti elégedetten. "

Ááá, konzíliumot tartanak a professzorok! :DD
A 11 25 7 702 885 csak a K71/K72/K73 motorokban volt, viszont egyetlen személyautóban sem, pláne nem 20 évvel ezelôttiben.

Sabc 2009.07.03. 13:18:44

@ommm: És hazafelé is. :)

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 13:20:23

@=Daniken=: "Remélem tudod, hogy sokat fogsz még azon az udvaron ácsorogni, csak a rajtad lévő ruhák rétegszáma lesz eltérő, de egyfolytában ehetitek a pizzát a motorblokkról miközben zuhog az eső, meg esik a hó mínusz 10 fokban, vmi kisteheres haver csak hazavisz éjfél után..."

Készbazmeg :D
(Qualität szokott ilyen életképeket festeni.)

csisz 2009.07.03. 13:30:53

Én nagyon szeretem, ha valaki életben tartja ezeket a jó és szép idős autókat, ilyen emberek nélkül kihalnak az autóbuzi fogalom, mert mire vernénk? A "modern autócsodák"-ra? Olyan sterilek, nincs mit rajtuk szeretni, max a tényt hogy volt pénzed kifizetni.
Winkli, egyébként a zöld fagyálló abszolút nem gond még ha büdös is, láttad volna, mit eresztettem le a 22 éves Celicámból, mikor megvételkor lecseréltem benne. :-) Az majdnem sár volt, és szagra is olyannak tűnt, egy hétig mostam a rendszert.

repecs 2009.07.03. 13:31:04

A nitro meg a compressor mikor megy bele. Valaki sponzoráltassa már ezeket az embereket pizzacégek, stb figyelem.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 13:35:18

Amúgy kíváncsi leszek, a Cougar mikor lesz meghirdetve a Belsôségen problémamentes, patent gépként :)
2 évet adok, tartja valaki?

repecs 2009.07.03. 13:40:56

@Il mio nome è Nessuno: 2 év alatt csak összeeszkábálják

mtk001 2009.07.03. 13:58:01

Elég szar ez a gép. Egy ekkora V8-asnak, a picike fordulatszámon járatva a büdös életbe nem lett volna szabad így megállnia.
Vagy volt valami tunungbuzulás, gumiégetés (még Winkler előtt)

A V8-ast az ékszíjtárcsánál szinte meg semvolna szabad tudni mozdítani. A kurbli teljesen más ügy !!!

Igaza van annak, aki szerint CsZs írjon műszakis cikket ...

repecs 2009.07.03. 14:06:27

@Il mio nome è Nessuno: hát nondjuk nem ketten hanem 10 en 3 müszakban.

Sunburst 2009.07.03. 14:08:28

Fel kell hívni Foose mestert, hogy a Galaxy ujjá legyen építve:-)

repecs 2009.07.03. 14:10:53

Amugy ha nincs témájuk megkereshetnének egy két restaurátor céget és ott készíthetnének riportot egye fene még a táplálkozás folyamatának részletes feltárása is beleférne, de legyen már valami komoly infó is hogy mit miért meg hogyan csinálunk és annak mi lesz a következménye. Robi meg majd hazafut és azt meg máshol irja meg.

csisz 2009.07.03. 14:16:18

Nem értem, amikor annó megjelent róla a cikk, hogy megvette a Winkler, akkor mindenkinek tetszett, egy anyázó e-mail vagy komment nem volt (ez hír is lett), most meg hogy elromlott benne ez-az, már megy a fikázás? Mégis mit vártatok, pirított hógolyót? A veteránozás ilyen! Aki szerint emiatt ez az autó szar, az örüljön az új akármilyen autójának, ami 40 év múlva sehol sem lesz.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 14:22:45

@vzoli13: és az a szaki adott neked számlát?

ommm 2009.07.03. 14:24:39

@mtk001: Öregem, valszeg az a baj, hogy a behozott autót eredetiként adták el, restaurálást még nem látott. Hogy odaát, a nagy vízen túl mi történt vele, arról vajmi keveset tudni.
Fog még ez gurulni, annyit megér bőven. És a hangja...

zippofcy6 2009.07.03. 14:26:38

Omm: Javaslom véleményeddel keresd fel az autógyártókat is. Mert jelenleg éppen hogy a minél kisebb köbcenti + turbó motorokat erőltetik hogy megfelelhessenek a minél kisebb fogyi + károsanyag kibocsátási normáknak.
(mivel a méréseket nagyon kis terhelésnél végzik ahol a turbó még nem működik, ott a fogyasztás kicsi, viszont a teljesítmény is az. Ahol a katalógus szerinti teljesítmény megvan, ott már megy a turbó, és a fogyasztás a katalógusérték duplája)

Szal mondd el nekik hogy hülyeség amit csinálnak, mert a 4 literes motor alapjáraton már nem is fogyaszt benzint, a 10 literes meg egyenesen termeli !
Az se számít hogy minél nagyobb egy motor annál több a súlya amit szintén fel kell gyorsítani minden egyes lámpa után. Meg hogy nagyobb a helyfoglalalása, így nagyobb kasztni kell köré ahhoz hogy ugyanakkora hely maradjon az utasoknak, vagyis nő a légellenállás is.

Omm majd megmondja a tutit, mert hát már 4 éve autóalkatrész kereskedő, ő aztán tudja.

Én is megmondom a frankót: egy autó fogyasztása Magyarországon egyetlen dologtól függ: hogy milyen vastag bőr van a tulaja képén :P

Winkler: ez a romhalmaz azt az egy millát nem érte meg amit az MX5-ön FELÜL adtál érte. Vagyis a Mazdát ajándékba adtad.
Úgy látszik Magyarországon mindenki abból él amihez nem ért :P (kezdve természetesen a politikusokkal, a szakértőkkel, le egészen a kéményseprőkig)
Valaki nem akar nekem felajánlani egy kvantumfizikusi állást? Ígérem hozom majd a magyar átlagteljesítményt. :P
(kicsit még értek is hozzá, tudom hogy a kvantumok ilyen kis izék amikre hat a fizika, szal ha leejtik őket leesnek)

zippofcy6 2009.07.03. 14:31:09

Ez a szerelés meg arra emlékeztet mikor 10 évvel ezelőtt a 1 GHzre felhúzott MX233-as procim elkezdett lángolni (sok volt neki a 12v amit az autómból kiszedett akksiról kapott)

Én meg egy pohár víz, egy konzervnyitó meg az udvaron található homok segítségével megjavítottam.

Nyilván ebayről egyszerűbben tudtam volna rendelni szilíciumot, de 2005 előtt a Paypal nem fogadta el a magyar kibocsátású hitelkártyákat.

Érdekes 2009.07.03. 14:33:38

@csisz: Restaurálás nélkül jah..ugyanúgy sehol sem lesz... :D :D :D :D :D

Winkler Róbert 2009.07.03. 14:36:00

@olajbúvár: A "kompresszió" kifejezés mond neked valamit? És a Cougar évjárata? (1968) A többit nem részletezem, mert úgyse vagyok neked elég szak újságíró, de mielőtt megüt a guta, esetleg tájékozódhatsz.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 14:37:33

@zippofcy6: Hja, igen, én mai napig nem tértem magamhoz, mikor megláttam a manapság olyannyira istenített nemmondomki melyik típus óriásplakátja alján az apró betűst: fogyasztás 5-17 l/100 km...

(kerekítve)

zippofcy6 2009.07.03. 14:37:40

Amcsi verdát csak úgy lehet "restaurálni" ahogy a Discovery-n futó (Autófelújítók vagy mi a címe) teszik Chip Munks (vagy vmi hasonló nevű) vezetésével: régi motor ki, vadiúj motor be.

De magyarisztánban ha kikönyököl a hajtókar a blokk oldalán hát odaragasztanak egy plexidarabot, és ráfogják hogy szemléltető tuning :D

Omm: a nagyköbcentis autók azért fogyasztanak kevesebbet 100 km/h-nál mint a kis köbcentisek mert a nagy motornak akkora a teljesítménye hogy állandóan részterhelésen megy csak, vagyis a hengereket csak félig tölti fel benzinnel.
Így lehet hogy a haverod 4 literes bömöse annyit fogyaszt mint egy 2 literes autó. Sőt, ha a haverod csak félig nyomja le a gázpedált az is megfeleződik és kijön egy 1000res Swift fogyija.
Ha egyáltalán le se nyomja akkor pedig nem is fogyaszt (alapjáraton termeli a benzint miközben a levegőt is tisztíccsa, mer kiveszi belűle a zoxigént)

Winkler Róbert 2009.07.03. 14:37:51

@zippofcy6: Szóval romhalmaz, meg egymillát sem ér. Értem. Megfontolom a hülyeség miatti kimoderálás eshetőségét, mert az ilyen hozzászólások elsivatagosítják a honlapot. (gondolom, jobb '68-as Cougarokat tudsz 1M alatt)

Winkler Róbert 2009.07.03. 14:39:22

@szamok ember: Jézusom. Akkor már az olvasni és számolni nem tudó embereket is elkezdhetem kimoderálni. Mármint téged. Két liter?! Gondolom a nicked egy öniróniaroham eredményeként született.

Winkler Róbert 2009.07.03. 14:40:56

@mtk001: Te is érdeklődj egy szakembernél a régi nagyvasak kompressziójáról.

Winkler Róbert 2009.07.03. 14:43:19

@=Daniken=: Oké, hogy neked ez csak hobbiautónál férne bele, de szerinted nekem mi a Cougar? Ezzel taxizok?

zippofcy6 2009.07.03. 14:45:40

@sipike78: A Prius fogyijára akkor mit írnak? Átlagfogyasztás: 0 (mikor villanymotorral megy) - 10 liter / 100 km? :D

Omm receptje: végy egy tankerhajó motort, rakd bele egy csuklós Ikarusba, aztán ráírhatod hogy átlagfogyasztás: 0 liter / 100 km
(mert a pakura nem folyékony) :D

Mondjuk a súlya miatt minimum lánctalp kell majd alá, de a pesti utaknak már úgyis mindegy.
Sőt, kis szerencsével közlekedhet a metróalagútban, ott meg dugó sincs :P

zippofcy6 2009.07.03. 14:48:24

@Winkler Róbert: Figyi, kívülállóként nézve: szerinted ilyen állapotban tényleg többet ér 1 millánál?

Winkler Róbert 2009.07.03. 14:48:53

@Tie: Á, nem lesz ezzel sok szopás. Csak hát miért gondoltam, hogy egy 40 éves használtautón nem kell rögtön több dolgot is megcsinálni?

Winkler Róbert 2009.07.03. 14:49:55

@zippofcy6: Persze. Esetleg nézz körül a neten, hiszen nekem úgyse hiszed el. Tudod, hogyan kell, vagy segítsek?

Sunburst 2009.07.03. 14:50:02

Lehet ebből még autót csinálni. Csak picit sokba fog kerülni, pár millát megeszik mert
szét kellene szedni darabokra és teljesen rendbe tenni.

Szomszédom a'67-es Mustangja mellé még beszerzett egy '73-as Corvette-t, hónapok óta készül...

De biztos szép meg jó lesz ha egyszer elkészül. Mindenki szent őrületét tiszteletben kell tartani.

phaidros 2009.07.03. 14:52:51

@Winkler Róbert: Robi, ne hagyd már magad felhergelni.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 14:54:19

"Nagy hűtőfolyadék-cserélő vagyok, mert tudom, hogy a fagyálló nem csak hűt, de a vízpumpát is keni"

Remélem ezt a bölcsészkaron tanították, nem a mûegyetemen. Hûtôfolyadék: víz, etilénglikol, inhibitorok, színezék. Érdekelne, hogyan "kenné" a hûtôfolyadék a pumpát, mikor az zárt házban lakik, lapátokon meg nincs mit kenni. Öreg, ha a te hûtôfolyadékodnak kenô hatása van, kurva nagy gáz lesz a hengerfejtömítéssel.

phaidros 2009.07.03. 14:54:29

Készre restaurált és jó állapotú kocsik árait forintban itten láthatjátok... Van egy olyan érzésem, hogy ez a Cougar nem lesz ennyi.

www.ekauto.hu/

Tormento 2009.07.03. 14:55:30

Szerintem bomba jó a kocsi! Sőt, a környezet meg az arcok is királyok, ott legalább nem olyan merev a munka mint itt nálunk...

Winkler Róbert 2009.07.03. 14:56:11

@phaidros: Igen, a csorda-idiotizmus sajnos idegesít, ez van. És egyszerre csak egy rakás frissen diplomázott muscle car szakértő osztja itt az észt, döbbenet. Na, gyorsan olvasok is még egy kis Muscle Car Confidentialt.

RallyeFan 2009.07.03. 15:01:06

1.
Mi van ezekkel az emberekkel?

Biztos beleszeretett az asszony a Winkler a TC adását nézve a Tv-ben, és elhagytaőket.

Máskülönben nem értem, hogy lehet ilyen kretén módon kommentezni egy cikket.

Nincs kellő szaktudásom, hogy véleményezzem a műszaki hozzáértését egy autós újságírónak, de szeritnem csak az kérdőjelezze meg az autószerelői alkalmasságát, aki mellete cikket ír bármitől is. Olyat ami érdeklődést vált ki és olvassák az emberek.


2.
Komoly hangulata lehet a vasnak. érdekelne a hangja. :)

csisz 2009.07.03. 15:01:13

@zippofcy6: Te miért Galaxie-t nézel? :-DDDDDDD Brain!

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 15:04:16

Ne húzd fel magad, Robi. A te időd, te pénzed. Megírtad, én is élveztem az írás hangulatát, habár kicsit erőltetett volt. A kutyás epizód viszont igazi winkleres húzás volt. Az ilyenek teszik fogyaszthatóvá azt is, ami kicsit darabosabb.

"csak egy rakás frissen diplomázott muscle car szakértő osztja itt az észt"

Egyelőre semmi köze a szitunak az autó "fajtájához". Bármelyik másik autóban előferdülő alkatrészekről és azok szervizeléséről írt hsfohanwalkhrr-okra mutattak rá a kommentelők. ;)

phaidros 2009.07.03. 15:04:25

@Winkler Róbert: jó csak azt gondolná az ember, hogy ezt Te már megszoktad. :) Egyébként most akkor teljes restauráció kezdődött, vagy csak a véres torok ápolása?

phaidros 2009.07.03. 15:05:34

@Il mio nome è Nessuno: amcsi kocsiknál keni a pumpát is... nem baj, ha nem tudtad, csak ne légy rá büszke.

csisz 2009.07.03. 15:06:40

@zippofcy6: Segítek, mert annyi eszed van, hogy tuti vezető beosztásban dolgozol.
Tehát:
www.cars-on-line.com/39104.html

És még hozd haza, állítsd forgalomba.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 15:07:17

www.2shared.com/file/6543978/b18bb7fa/bmw_autok_kicsiben.html

BMW-buziknak feltöltöttem egy kis nézegetnivalót. Letöltés gomb a jobb alsó sarokban. (Nem tudom, meddig él majd a link, állandó tárhelyemre nem rakom fel, mert nem szeretnék a szerővel ujjat húzni...) Majd küldjétek tovább egymásnak.

Wector 2009.07.03. 15:07:27

Az az erzesem a hozzaszolasokat olvasva mintha vmi bazi nagy varju-koloniaba csoppentem volna.

Robi, szerintem kezdd el arulni a szerveid(amibol ketto van mindenkepp)meg verj fel egy satrat a Cougar melle a kertbe... :))

Miert kene bele uj motor meg bevonatni mindent arannyal?? Akkor mar gyartasson le mindent az utolso csavarig ujra, nem?

Jaa, Robi, ha mar elkuldod az autod "komolyan" restauralni akkor ahhoz a pakisztani vagy indiai duohoz kuldjed!

Sunburst 2009.07.03. 15:08:23

Mi van a kocsiban?

,, Kormány és ülések"

:-)

Winkler meg elment megsétáltatni Boglárkát.

,, Imádja ezt szukát, hogy ezek mennyit bolondoznak együtt"

zippofcy6 2009.07.03. 15:09:22

@csisz: Nemtom, vki 68as Galaxieról beszélt ... :D
Amúgy nem mind1? :P

ez pl. 6000$-ért nem ment el:

cgi.ebay.com/ebaymotors/Mercury-Cougar-1967-Mercury-Cougar_W0QQitemZ320389478472QQcategoryZ6339QQcmdZViewItem

Érdekes 2009.07.03. 15:12:34

@phaidros: Ezt én szerintem csak úgy lehet (márhaélményautótszeretneazemberbelőle) mint az OverHAULIN-ban pl. (vagy anno a pimp my ride-ben)
Legtöbbnek a kasztnija már rohad...feldarabolják kicserélik fényezik.Új futómű, új kerekek és vadi új vényóc blokk elektronika stb.Én nem tudom elkézelni máshogy, egy ősmuscle "restaurálását"...Biztos lehet nagyon aprajánként is..De akkor miért nem vár az illető legalább annyit, hogy tudjon bele venni egy blokkot?És akkor nem kell annyit szopni vele...De ez csak józan paraszti és, annyira nem vagyok benne...

zippofcy6 2009.07.03. 15:12:56

@csisz: 30 évnél öregebbet nem kerül sokba forgalomba állítani még ha az EUs vámot ki is kell rá fizetni Hamburgban.

Ezerszer inkább az általad belinkeltet venném, annál valszeg nem a motor kicserélésével kell kezdeni. Ráadásul 2 gazdás összesen.

Winkler Róbert 2009.07.03. 15:13:30

@phaidros: Megszoktam, de egy dolog a fikázás, ami tök oké, de ha egyszerre elkezdenek az emberek tényszerűen hülyeséget bégetni, mert azt hiszik, attól hozzáértő benyomást keltenek, akkor azért azt szerintem nem árt szóvá tenni.
Nem lesz semmilyen restaurálás, a kasztni tényleg tökéletes (a 40 éves szintjén persze, még mielőtt megindul a hülyék össztüze), a motor leápolása se vész. Én legalábbis hiszek Zsoltinak, akihez nem véletlenül hordanak új Csirkéket is. Szóval meghagyom ilyen ó-mattnak, mert szerintem így poén.

ekin_su_ocha 2009.07.03. 15:13:44

jaja, a köbcenti növekedésével exponenciálisan növekszik a motorok fogyasztása...háppersze...közismert TÉNY...vegyetek 3hengeres 900 köbcentis autókat, mert az nem fogyaszt ( az is hülyeség persze, hogy ahhoz hogy menjen a szerencsétlen, ki kell nyomni a szemét a 900 ccm-nek és megeszik ugyan annyit mint egy olyan autó, amiben van motor...de nembaj, mert aszongyák a kisebb jobb, kevesebbet eszik...)ja, Ommm tényleg hülye, és csak bekamuzta azt a fogyasztás adatot a 4lityis BMW-ről..
meg Winkler is hülye hogy nem vette észre vásárlásnál egy tök ismeretlen típusú, márkájú autónál, hogy már csak hónapjai vannak hátra a motorjának. Kár, hogy nem kérdezett körbe itt a fórumon néhány embert, ők megmondták volna előre így utólag.
Akinek az autóbuziság arról szól hogy el tudja vinni szervízbe és örül neki hogy csak az alapvető kezelőszerveket ismeri az autón, az nézze az autómániát a kereskedelmin...
ví éjt iz ví éjt...annál szebb motorhang nincs, lehet hogy műszakilag mondjuk egy japán autóhoz képest egy hulladék, de a bal első kerékcsavarban több fantázia van mint azokban a japán autókban...az nem romlik el, ebben nem akarod felvágni az ereidet kínodban.kinek mi jön be.

Sabc 2009.07.03. 15:15:05

@zippofcy6: Úgy szeretem, amikor a zinterneten mindenki jobban tudja, hogy mennyit fogyaszt az autó, amivel én járok. Sőt, bárki autója mennyit fogyaszt, azt ők jobban tudják. Sőt, mindent jobban tudnak. Akinek meg olyan van, azkérem hülye, semmikétség. :))

Sanzistift 2009.07.03. 15:16:29

Azért csendesen belekotyognék, csak egy picikét...

Nézegetve a képeket, nagyon megütötte a szemem valami. Illetve valami hiánya.

Ugyebár rosszul látom, hogy a felemelt autó csak 1 bakon van/volt, és a másik bak helyett a lufis emelő funkcionált?

Ember, az alá be nem mennék. Pénzért se.
Aki meg nálam vagányabb, akkor összehozhatom barátommal, exübervagánnyal, akire pont egy ilyen lufis miskulancia szakadt rá. Mázlija volt, mert a hanyagul ottfelejtett keréken állt meg a kasztni. 2 centi, ennyin múlott...

Végülis él, de nincs olyan bordája, ami ne lett volna 2-3 helyen eltörve. Természetesen egyszerre.

Ha már vagány, akkor legyen über...

zippofcy6 2009.07.03. 15:16:29

Aki járatos az ilyenekben leírhatná mennyibe kerül egy USAban 4000$-ért vett 30+ éves autó hazai forgalomba állítása (szállítással, stb) mert én úgy tudom nem olyan sok (pl. egy 740-es Bömöshöz nem is lehet hasonlítani) vki cáfoljon meg :P

ekin_su_ocha 2009.07.03. 15:17:53

@phaidros: azért az mennyire jellemző hoyg a képeket böngészve általában csak az itthon ismert musztángok és társaik keltek el....sajnos hülyék az emberek...nem azért kell nekik ámerikai autó mert szeretik, hanem mert azt látják a dobozban otthon..és abban általában 3 tipus van, musztáng, csárdzser, meg kamarró...
ha meg autófelújítás akkor pimp máj rályd vagy csipfúz...az nem lényeg h lakatolás címén popszegeccsel+ egy 400 x 300-as lemezzel oldották meg a padló korrózióját

zippofcy6 2009.07.03. 15:19:14

@Sabc: Lejtőn hátszéllel remek fogyasztási értékek hozhatók ki.
Csak a valósághoz annyi közük van mint a mostani, gyártók által megadott katalógusértékeknek.

Matizzal autópályázok kamionok mögött 1000km-ert, aztán beírom fórumba hogy a Matiz a legjobb autó mert 5 személlyel elmentem vele Németországba 4 literes fogyasztással. Teccikérteni? :P

Uff 2009.07.03. 15:22:27

A BMW F650 rotax motorral megy, a dugattyú pedig szélesebb és laposabb mint a szemelyautóké. Méghogy ugyanaz a cikkszám... pff Miért kell baromságokat beirkálni egy cikkbe?

Negrogo 2009.07.03. 15:23:09

En is tudok boszito fogyasztas adatot ide dobni. 528i BMW atlagban, meg1x: ATLAGBAN! 10 liter. Nyilvanvalo, hogy 16 litert is meg lehet vele etetni es nem nem a varosi fogyasztasrol van szo mert az is meg van 12-bol. Ahogy el lehet vele menni szepen 8-al is hosszutavon.

zippofcy6 2009.07.03. 15:23:23

@Uff: A cikkszám ugyanaz, csak a katalógus nem :P

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 15:23:46

"hogy ahhoz hogy menjen a szerencsétlen, ki kell nyomni a szemét a 900 ccm-nek"

Hová sietsz?!

Nekem tavaly volt szerencsétlenségem egy olyan szoci verdával menni, ami max. 120-at tudott. Aztán érdekes módon ugyanúgy 5-10 perces késéssel odaértem mindenhová. :)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 15:24:58

Ha már India:

www.youtube.com/watch?v=tTEmsA2HJME

A hűtési rendszer mindenek felett álló (nem a motoré). :)

zippofcy6 2009.07.03. 15:25:26

@ekin_su_ocha: Szvsz az a lemez fogja bírni az egész autóban legtovább :P

Sabc 2009.07.03. 15:26:16

@zippofcy6: Értem. Észre se vettelek ma a hátsó ülésen, miközben azt dokumentálod, hogy milyen körülmények között fogyaszott ennyit. Pedig hát nyilvánvalóan ott voltál, csak felvetted a hátsó ülés mintáját, és jól elbújtál. Értem, persze, ez így volt, nem máshogy.

Egyébként senki nem állította, hogy a 9 liter a hétköznapi fogyasztása. Ez egy szélsőérték. Ahogy a 20 liter is. Annyit is tud. De a napi normális körülmények között lévő átlag, az a kettő között van valahol.
Ommm csak annyit akart mondani, hogy egy grószerízige benzinmotornak sem kell minden körülmények között 20 litert ennie. Akkor sem, ha nincs lejtő.

Sabc 2009.07.03. 15:27:59

@sipike78: Az semmi, nekem volt olyan nem szoci verdám, ami szintén ennyit tudott erős itzgalmi állapotban. :))

Zoralkiller 2009.07.03. 15:29:02

"zippofcy6 2009.07.03. 14:59:16
@Winkler Róbert: gugli első találata:

medicinehat.kijiji.ca/c-cars-vehicles-classic-cars-for-sale-1968-galaxie-XL-convertible-W0QQAdIdZ107940041"

Nagyszínpad! Nagyszínpad!

ekin_su_ocha 2009.07.03. 15:30:44

@sipike78: nem sietek sehova, de nem baj ha nem csak éjszaka tudsz kifordulni mellékútról főútra...

zippofcy6 2009.07.03. 15:31:25

@sipike78: Ez nagyon kemény!
5 év múlva mi is ilyennel fogunk majd járni, és az utcáink is ilyenek lesznek.
A járókelők is :D

A TCn meg majd olvassuk Csikós írását a "Kawa mocit beépítettem a fürdőkádba, 2 litert fogyaszt százon"

Ahh, be szép is lesz :D

Sabc 2009.07.03. 15:31:42

@ekin_su_ocha: Hiába Taposod Paraszt. :)

ekin_su_ocha 2009.07.03. 15:32:39

@Sabc: tudom...olvastam...

ekin_su_ocha 2009.07.03. 15:35:04

@Sabc: 1.2 HTP ja...azt hittem nem vagy Skoda fan

@zippofcy6: jah...de ha itt a blogon valaki ilyen megoldással áll elő, máris menne a sárdobálás... de ja, az bírja majd a legtovább...hülyeséget nem mondtál.

zippofcy6 2009.07.03. 15:35:25

@Sabc: Én ezt tudom, de biztos van olyan olvasótok aki egész életében nem mért még fogyasztást 1.6 literesnél nagyobb motorú autóval, és mi van ha Omm-ot olvasva rohan lecserélni az 1 literes Swift 1-est egy 740-es BMWre ? :P

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 15:36:49

@zippofcy6: Jaaaj, most én nyerítettem fel... :D

"5 év múlva mi is ilyennel fogunk majd járni, és az utcáink is ilyenek lesznek.
A járókelők is :D"

Kis optimista...

Azért megnézném, ahogy az Audi vagy akármelyik márka "buildere" mezítláb beül, hogy meghajtsa egy kicsit a vasat a firkászok előtt. :)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 15:39:06

@sipike78: Bár, mikor bejött a jó idő, egy kis csibe strandpapucsban szállt ki apuci Volvójának bal 1-eséből. Mondjuk, talán az volt a legnagyobb összefüggő ruhadarab rajta. :)

Sabc 2009.07.03. 15:39:07

@zippofcy6: Nekem biztos nincs egy olvasóm se, mert nekem annyi közöm van a Totalcarhoz, hogy megírták tesztben az autómat. :)

zippofcy6 2009.07.03. 15:39:53

@sipike78: AAAA az a klíma URISTEN ROTFL :D :D

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 15:40:41

egybefüggő

(inni kéne valami másfajta sert, mert ebben szerintem volt valami fogalmazásgátló)

zippofcy6 2009.07.03. 15:42:58

@sipike78: Nem hiszem el, küldj róla képet :D :D

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 15:43:29

Régebben néztem én is a pandzsábi sufnizókat, de mikor kazánlemezből varrtak össze valami sportautót (majdnemhogy a peugeot vs elefánt szintjén), ráadásul határidőre kellett készen lennie, azt mondtam: ne tovább.

Fényezés után kurva jól nézett ki, de látva, mit, hogyan, hová, mivel kókányoltak össze, inkább választottam volna helyette a Marutit.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 15:45:29

@zippofcy6: Nem fotóztam le. Tiltja a vallásom. :)
De pont mellettem állt meg, így nem volt nehéz észrevenni.

zippofcy6 2009.07.03. 15:47:55

Ahogy néztem automata és bal lábbal kell fékezni. Meglenne a 2.2-es Camry utóda? :D

zippofcy6 2009.07.03. 15:48:56

@Sabc: Linkeld be a tesztet ha mered :P

zippofcy6 2009.07.03. 15:51:06

@sipike78: Azt a részt én is láttam.
A kiállítás közönsége meg fogadok fel se bírta volna fogni mi a különbség egy Murcielago meg aközött a gány között.

Ez is mutatja: a környezet determinálja az embert :D

Sabc 2009.07.03. 15:54:12

@zippofcy6: Minek, keress rá, most volt a múlthéten. :)
Amúgy miért ne merném? :)

Bambano 2009.07.03. 15:54:49

@victor vacendak: nekem ugyan nem bmw-m meg mercim van, de kérlek, ezt a 20 literes fogyasztást csak halkan emlegesd, nehogy megtudja a kocsim, hogy neki nem 9.5-ös átlagot kellett volna csinálnia az utóbbi 12 ezer kilométerre, hanem több, mint a dupláját.

Sabc 2009.07.03. 15:58:53

@Bambano: De ez csakis a kizárólag márkaszervízben javíttatástól lehet, nemmástól. :PPP :)))))))
(Ha flémet indítasz belőle, mennek a zukránok, akik akcentus nélkül beszélik az erőszak nyelvét) :)))

RallyeFan 2009.07.03. 16:02:17

Hopp egy "-be" és egy space kimaradt de azzért érthető.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.07.03. 16:04:45

@Winkler Róbert: "És egyszerre csak egy rakás frissen diplomázott muscle car szakértő osztja itt az észt, döbbenet." - jé, ez én vagyok! :D

Nekem egyébként valami nagyon perverz módon a '80-as évekbeli amerikai vasak jönnek be nagyon.

Sanzistift 2009.07.03. 16:16:56

@sipike78: Nekem az is tetszik, hogy a mandró egyik keze mindig a kormány közepén van.
Mi szokott ott lenni?
A kürt... :))

gepataki 2009.07.03. 16:17:25

robi, mondok neked valamit!
ha a fiuk meghuzzåk a hajad, azt jelenti, h tetszel nekik. ha leku¤våznak, akkor meg azt, hogy primitivek.
itt mindenki szakert, felulbirål. ha nem tetszik, olvasson storyt.
ennyi. ne huzd fel magad, mi veled vagyunk!
("belulröl" ismerem a szitut, mindenki habos szåjjal predikål, h mekkora låma vagy, mikor meg elkeszul a szerkezet, lefotoztatjåk magukat a motorhåztetö elött hazård megyes poloban.)
kispålyås macisajtok. sz@rni rå.
csodålom, h a videk-bp, fidesz-mszp, bkv-grinpisz, dizel-benya meg nem jött elö ennek kapcsån IS.
csikos szerelös, winkli eletkepes riportot, kutya, pizza dögivel!
majd megszakertik itt a nepek, ti eleg, ha szorakoztattok. en ezert olvasom.
a tenyekre ott a BBC

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 16:18:07

@phaidros: Akkor sem kenné, ha ezekben a csodás konstrukciókban folyadékban úszna a komplett pumpa (erre nyugodtan linkelj egy mûszaki rajzot), mert a hûtôfolyadékban NINCS kenôanyag. Leírtam, milyen additívok vannak benne. Mivel kéne kenjen, vízzel? Vagy nyomsz a hûtôbe egy kis vazelint?

pet77 2009.07.03. 16:22:07

Igaza van Winklernek:
Megéri az 1 millát, talán még egy kicsit többet is,
De az mx5-öt kár volt odaadni mellé.
Igaz, akkor most nem olvasnánk, hogy Beállt a motor....és nem lehetne szerelős blogokat irni,mert nem lenne miről.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.03. 16:23:21

"videk-bp, fidesz-mszp, bkv-grinpisz, dizel-benya meg nem jött elö ennek kapcsån IS"

Csak várd ki a végét! :)

Pl. nekem közben eszembe jutott, hogy megerősítik az ukrán-magar határnál az ellenőrzést, nehogymá a 150 forinttal olcsóbb adózatlan ukrán benzinből valaki többet tudjon behozni a kelleténél Közben meg a fővárosi képviselők is több mint 100 ezer pénzt kapnak havonta költségtérítés címén... Aki busszal jár be a parlamentbe, beírja, hogy 30 lityó a járműve fogyasztása? :)

A másik, ami eszembe jutott többé-kevésbé szabad asszociációk folytán, hogy Pakisztánban eleve gáz-benzin üzeműként gyártják tovább a mi kis Swiftünket...

nke 2009.07.03. 16:30:29

Teljesen emészthető volt a cikk, a Magyar autószerelők ilyenek, az álcelebek ennyit értenek a kocsikhoz, mégis megélnek belőle. Hangulatos volt a cikk, azt nem értem csak, hogy az autó megvétele után miért nem cseréltek benne egyből olajat?
Az olyan hülyeségeken, mint a BMW-s alkatrész épp eszű ember csak mosolyog. Aki látott már igazi motor dugattyút (fele akkora palásttal, mint egy átlag autóé) ezen nem hepciáskodna.

victor vacendak 2009.07.03. 16:37:22

@Bambano: OK, én X5 4,4, 4,8 illetve S500 és S600-ról tudok nyilatkozni (a dízleket utálom). Azok városban megeszik a 20-at (nem saját mérés, de a V10-es dízel Touareg is). Nem átlagfogyasztásról beszéltem/gondoltam, városiról. 4000 ccm felett 9,5-öt átlagban még dízeltől se nagyon hiszem el...nem hogy benzinesről.
Messziről jött bambanő azt ír, amit akar :-D

Humphrey 2009.07.03. 16:38:08

ez most tök jó lett. itt-ott már a tardai történetek szintetizálását véltem felfedezni :)

gim 2009.07.03. 16:39:27

Akkor vegyetek új swiftet/"chevrolet"-t/kia-t 10 éves hitelre, mert azzal nem lesz baj soha sem. (2-3 évig)

Nem mondom, hogy pont egy motorbeállás/ragadás amire számítani kell, de 40, mégegyszer NEGYVEN éves autóról beszélünk. Nehogy már baj legyen, hogy valami tönkre ment benne. (az más kérdés, hogy az eladó részéről lehet nem volt minden korrekt)

Az is érdekes számomra, hogyha pl. engem nem érdeklő oldal/cikk/stb. van (pl. arcfelvarráson esett át a Hyundai i10), akkor nem hogy nem kommentelek bele, de meg sem nyitom/nézem.

Mire jó az, hogy valaki belép egy öreg amcsi autóval foglalkozó blog-ba, elolvassa (feltételezem) és utána elkezdi osztani az észt, hogy de ez milyen fos öreg, meg hogy mennyit iszik úristen, szerelni kell borzasztó....
Mit várt?: hogy a gazdája majd elkezdi szapulni és leírja, hogy bárcsak egy 5 éves civicet vett volna, mert az mennyivel jobb lenne....

ahhh....pfff.....

Bambano 2009.07.03. 16:55:38

@Sabc: flémet abból lehetne indítani, hogy egy ilyen verdánál miért nem szedték atomokra vásárlás után és néztek szét benne.

De nem bántjuk a Winklert, anno jókat mondott az autómról:) Hehe, nem sokon múlt, hogy nem azt a szekeret vettem meg, amit ő tesztelt, hanem egy ugyanolyat.

Egyébként nekem hiányoznak Karotta dumái az újságból... Most olvashattál egy ilyen (tényszerűségből korrekt, de) nyiszlett cikket a dízel imprezáról. Ezt összevetve azzal, amikor Karotta tesztelte akár az imprezát, akár egy kölcsön ferrarit, hát hogy is mondjam csak, nem cizellálták túl a nyelvi fordulatokat a cikkben...

Bambano 2009.07.03. 16:58:17

@victor vacendak: az összkerekes autók meg a két tonna és fölötti autók valóban sokat zabálhatnak, de az nem köbcenti függő, hanem tömeg meg differenciál darabszám függő. Az enyém dugózva is megvan 14-ből városban, ha nem találkozom nagy dugókkal, akkor meg 11 alatt. Ez a tiszta város. Országút, 90, tempomat 7-7.5 liter. És kb. annyit eszik a vektrám, mint anno a borám evett (kevesebb, mint 1 liter a különbség), ugyanolyan körülmények között.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 17:09:42

@Winkler Róbert: De lesz, de ez adja az ízét. :)
Pl. hót egyszerű dolgokkal fogtok állni heteket, mire megjön egy hengerfejtömítés, meg ilyen apró csetreszek amerikából. :)
De ez ne szegje kedved, nem lesz nagy dolog rendbetenni, csak türelem (na meg lóvé) kérdése. :)

Önindítóra egy ötlet:
stores.shop.ebay.com/Rareelectrical__W0QQ_armrsZ1

Kifejezetten amerikai motorokhoz foglalkoznak új önindítókkal, generátorokkal, dyna-starterekkel, érdemes körülnézni, vannak jó dolgaik... 200A-es dynastarter azért már nem rossz móka, főleg ha nagy zenét akarsz a kocsiba, akkor nem árt a sok delej, és nem is drágák a cuccaik. És Te talán könyebben el is tudod intézni a boltolást velük.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.03. 17:13:55

@zippofcy6:
Áthajóztatás kb 5000dolcsi.
10% VÁM+ első forgalombahelyezési költség.
Én ezt vettem tavaly 6500 dolcsiért Oklahomában:
indafoto.hu/GnutNouri/image/2510155-31f04b04/34137

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 17:17:23

@Winkler Róbert:
Ja, és ha ilyened még nem volna, akkor kötelező. Zsolti is örülne neki, ha dolgokat megnézhetne belőle, mielőtt nekiront valaminek az autón:
cgi.ebay.co.uk/Ford-Cougar-1968-Manual---Workshop-Repair-Service_W0QQitemZ280352398604QQcmdZViewItemQQimsxZ20090531?IMSfp=TL090531127003r13340

victor vacendak 2009.07.03. 17:21:48

@Bambano: CSak a Touareg összkerekes az általam említettek közül. Mivel titkolod milyen autóról van szó, így továbbra is kétkedve olvasom, amit írsz. Tömegfüggő? VAnnak 5-6 literes másfél tonnás jószágok is, melyek bőven 20-at esznek. Sőt amin turbó is van, az még durvábban eszik.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 17:31:55

@victor vacendak: Volt nálam egyszer egy hétig egy hosszított A8, 4.2 V8 biturbó dízellel. Néha ész nélkül nyomtam neki, többnyire normálisan autóztam vele, egy hét után 13,4 átlagfogyasztást mutatott a berendezés.
Pedig két tonna felett van, quattro, stb.
Csak hát modern.

Az enyém meg egy öreg pushrod V8 benzines, majdnem 3 tonna súllyal, régimódi automatával, nagy terepmintás gumikkal, meg difizárakkal. Gyári állapotban is alsó hangon 20-at kér városban, így átalakítva 27-28-at. De tulajdonképpen nonstop teljes terhelésen megy az autó, kb 750kilóval nehezebb az autó most, mint gyárilag... :)

Haverom ugyanilyen méretű, de 6-7mázsával könnyebb 4literes V6-os Explorerje eljár 16-18-cal (ha nyomja neki, az is 22-24). Egész egyszerűen adott hengerűrtartalom mellett 8 henger többet fog enni, mint a 6. Ez van. :)

Bambano 2009.07.03. 17:37:19

@victor vacendak: az x5 nem összkerekes?

Az enyém egy 3.2V6-os vectra. nincs mit titkolni rajta, volt már róla szó. A családban van 1.8-as gyalog vectra is, meg jártam korábban 1.6-os benzines vw borával, mind a három gépnek elég pontosan ismerem a fogyasztását. Ez alapján nem igaz, hogy egy autó pusztán attól sokat fogyaszt, hogy sok a köbcenti. A gyakorlatilag azonosnak tekinthető tömegű 1.8-as meg 3.2-es vectra fogyasztása között minimális a különbség, messze nem 9 liter-20 liter differenciáról van szó.

Bambano 2009.07.03. 17:39:57

@Tie: elismerem, az enyémbe is beleférne több benya, ha nyomnám neki. Ha el akarnék menni Pestről Debrecenbe, lehet, hogy azért nem érnék oda egy órán belül, mert tankolni kell :)

Nyilván ebben van egy kis túlzás is.

Az enyémmel saját tapasztalatom az, hogy igazán brutálisat dugóban tud fogyasztani. Az ilyen gáz, előregurulunk egy autó hossznyit, fék, majd ezt ismételgetve, valóban horror fogyasztást lehet vele elérni.

victor vacendak 2009.07.03. 17:44:33

@Tie: Erre próbálok célozni. A nagy űrméretet meg is kell tölteni.
A dízel is átlag 13,4, amiből a város közel húsz. Ezért fura, hogy egy valakinek a világon van egy csodamasinálja, ami 9,5 eszik átlagban, 12-t városban, és emellett minimum 4000 ccm-es.
Az új Corvettekben van már a szétkapcsoló rendszer, amivel csak 4 henger megy városi használatnál pl, az simán elporszkál 13-14-gyel. De ez az úbermodern európai motoroknál messze lehetetlen ekkora teljesítmény+köbcenti mellett...

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 17:46:02

@Bambano: Persze, a nagy motorok ilyen szituációban fogyasztanak nagyon sokat, mert nagyon kis hatékonyságon üzemelnek olyankor. A dugó a személyautónak kb. olyan, mint nekem, amikor eszetlenül terepezünk, felezőben triálozunk. Olyankor fixen elkéri a 9 litert óránként, és kész. Akkor is, ha egy óra alatt haladunk 3km-t, meg akkor is, ha 80-nal veretek a földúton. :)

victor vacendak 2009.07.03. 17:46:19

@Bambano: Akkor miről beszélünk? A városi szituáció 90%-ban a lámpától lámpáig, kisgázfröccs (el is égett 5 liter benyó)...
de még mindig nem írtad, miféle az a csoda gép...:-)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 17:47:18

@victor vacendak: A 13,4-et az audi úgy hozta, hogy egy hét alatt 1000km-ből kb 800-at Pesten csináltam.

Sabc 2009.07.03. 17:53:15

@victor vacendak: Nem 12-őt eszik városban. 15-öt inkább. Ha nincs extrém dugó.

Bambano 2009.07.03. 17:53:22

@victor vacendak: nem azt mondtam, hogy 9.5-et eszik átlagban, abban az értelemben, ahogy a gyárak, az újságok és a gépkönyv használja az átlagfogyasztás szót. Azt mondtam, nekem az utolsó 12k kilométerre ennyi lett az átlag. És Pesten is megvagyok 11-12 között, inkább 11, ha nincsenek ilyen dugók, mint ami mostanában a rakpartok miatt van.

vladx 2009.07.03. 17:58:13

Örülök, hogy vannak még ilyen őrültek mint Winkler :) nekem is el kéne adni a 16 éves audit de inkább addig megyek míg valaki rá nem jön mi a baja :)

series_one (törölt) 2009.07.03. 18:05:29

@zippofcy6:

van alig nyolc órányi videóm a konkréta autóról, amikor egy hét órás túrán csúsztunk két órát aztán a végén behoztuk húsz perc mínuszra. a márkó-veszprém négysávoson többek közt emiatt (meg azé, mert állatok vagyunk) ~230 körül szántottunk végig. meg hát ahol amennyit lehetett.
aztán hazafelé is volt némi szolídabb gyorshajtogatás, na így kijött tizenkét literre.
ha gondolod, vágok ide belőle részletet.

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.07.03. 19:22:19

Közben gondolkodok tovább a műszaki dolgokon.

Amellé a váltóolaj hűtő mellé van termosztát a kocsiban? Ha nincs, az is kellene hozzá. Télen nehezen fog felemelegedni nélküle az olaj.

Olajevés ellen megnézném a szelepvezetőket, meg a szelepszár szimmeringeket, ha vannak. Ha fent minden oké, mégis fogy az olajakkor biza lehet gyűjteni a dugó-gyűrű garnitúrára.

Egy darabig csak tenni fog kelleni bele a pénzt. A tiszta élvezet később fog jönni.

Yaesu 2009.07.03. 19:24:19

Robi, nem próbálsz valamit leverni a KeS Mustang-nál? Biztos vagyok benne, hogy tudtak a problémáról, sőt talán az adalékot is ők töltötték bele. És ha ez tényleg így van, elég nagy köcsögség a részükről.

zippofcy6 2009.07.03. 19:45:46

@gim: Anyám kocsija 2004-es Matiz.
Nekem sose kéne mert 2 személlyel már tiltásig kell pörgetni hogy hozza az én (volt) autó(i)m dinamizmusát, 5 személlyel meg már a fékhatása is nulla.
130nál ugyanannyit fogyaszt mint az én autóm, de ennek ennyi a vége és 120 felett halálfélelmem van benne, úgy hintázik. ABS, szervó sincs benne.
13 colos gumijain vmi szörnyű az úttartása (viszont a tömegelosztása nagyon jó, teljesen semlegesen fordul ha vki be meri vállalni a hatalmas oldaldőlést kanyarban :) )
Ja és a váltója is iszonyat szar, főleg 2.-esbe visszaváltásnál.

DE. 2004 óta a kötelező szervizeken kívül (20-24 ezer HUFok voltak az első 3 évben, évente 1x vagyis összesen 3x)
egyszer kellett rákölteni 20 ezret (olajcsere + kipufogó gányolás) meg egyszer 3 ezret (ülésállító bovden elszakadt).

Vagyis fenntartási költsége 5 év alatt kb 100 ezer HUF volt, + a vizsga + zöldkártya.
Meg a benzin, ami 8 liter /100km, 5 év alatt ment 36 ezret az autó ami nem sok ugyan de kizárólag városban (1x mentem vele kb 100km-ert országúton)

Jó, anyám elbénázta mert újonnan vette (én elleneztem) és így a 2.1m árának a felét hitelből fizette, vagyis az autó teljes ára 2.8m volt.
Most 5 évesen ér kb 900 ezret (kevesett futott, klíma, villanyablak, stb).

Vagyis az új autóján a szervízköltséget ugyan megspórolta, de évi 250 ezer HUFba került neki hogy ezzel járt, csak az értékcsökkenést nézve.

Én 2005 végén vettem a 92es autómat.
1.2m volt átírással, mindennel.
Rá kellett költeni "gyorsba" még 100 ezret (vezérműszíj, olajak cseréje, zárakat rendberakni, tolatóradar berakása (ára 5 ezer HUF volt ebayről stb), termosztátcsere)
Ezenkívül még egy 100as volt a klíma rendberakása + a hűtő + hőgomba cseréje.
Vettem rá 4 új Pirellit 40 ezerér (+5 szállítás + 5 felrakás)

Jelenleg egyetlen ilyen van hirdetve a mobile.de-n, 2 milláért.
Használtautón már egy sincs. Szal annyiért adom amennyiért akad rá vevő :)

Akkor ki járt jobban? Még úgy is hogy +6 literrel többet fogyaszt?

1. az új autó anyagilag csak a banknak éri meg. Kivéve ha kp-ra tudod venni és NEM spórolt pénzből (hanem pár havi fizudból megvan) Ez a gyarmati sorban tartott Magyarországon szinte kizárt.

2. használt autó is csak akkor éri meg ha nem egy betegágyat veszel.
Vagyis: ha nincs rá pár hónapod és rengeteg szabadidőd akkor az itthon nagy számban eladott modellek közül válogass, pl. Swift1 - 2, Punto, stb.
Ja és benzinest, mert aki dízelt vesz az az első pár évben autózik is vele többszázezer KMert, különben hülye lett volna kifizetni az 1 millás felárát. A használtan megvásárlónak meg marad a motorfelújítás, ami a common railek, PDTDIk esetében könnyen milliós lehet.

Fogyasztás: tankolj Ukrajnában, 150 HUF / literért. Rakass bele LPGt, CNGt. Tankolj bioetanolt felesbe vagy teljesen. Járj a lacikonyhás haverodtól szerzett, leszűrt sütőolajjal, vagy a termelő ismerősödtől vásárolt repcével.
De persze a legkönnyebb az átlagfogyasztást venni. Pedig Magyarországon az emberek 80-90%-a városban használja az autóját.
Pláne a pestiek. Minek is menne vidékre, disznóvágásra? :P

csisz 2009.07.03. 19:50:48

@Yaesu: Nem restauráltként volt hirdetve azt hiszem. Jó ez az autó én mondom. :-] Ha nem megy akkor is jó, mert szobornak is megfelelő, hisz szép!

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 19:57:27

@Ratnet: Itt sincs szó kenôanyagról, tökuganazt írják le, amit én:

"A probléma megoldására a fagyálló hűtőfolyadékokban legnagyobb mennyiségben etilén-glikolt alkalmaznak, amely megfelelő dermedéspontot biztosít. Az etilén-glikolnak viszont nagy a korróziós hajlama, ezért egyéb adalékok mellett korróziós inhibitorokat is felhasználnak. Ezt a speciális etilén-glikol, víz és adalék keveréket hívjuk fagyálló hűtőfolyadéknak"

...aztán jön az ominózus mondatrész:

"amelynek jó a hővezető képessége, megfelelő a dermedéspontja, keni a vízpumpát és véd a korróziótól."

Magyarázd már el kérlek, a pumpa mely részét keni, mivel, és hogyan, mikor zárt házban van és a folyadékban nincs kenôanyag.

Psziho 2009.07.03. 20:05:05

Robinak nem ez az első írása amit így gyaláznak,de ettől fejlődik szerintem hasznára fog válni!

-azért sok hsz-ből az irigység szól,a többség szívesen turkálna egy ilyen rozsdás dinoszauruszban!

-túl lett okoskodva a cikk-ez tény!

detroitban is vízzel főztek,nem szabad túlmisztifikálni semmit

kíváncsi vagyok mi lesz a géppel!

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 20:16:20

@Il mio nome è Nessuno: Öntöttél már a kezedre etilén-glikol fagyállót? Zsíros, mint a kurvaisten.
Azért ken.
És a vízpumpa tengelyét keni, kiviteltől függően. Szedj szét egy vízpumpát, és rájössz, hogy hol ken, és mit ken.

Psziho 2009.07.03. 20:20:23

@Il mio nome è Nessuno:

sok vízpumpában nincs is csapágy,valszeg a cougarban sincsen mert egy sima ékszíjtárcsáról kapja a hajtást-nem az feszítí a vezérlést mint egy bordásszíjas autónál

ez ugyanis ohv

namost ilyen esetben sokszor csak egy tömszelencében forog a tengely,ami igazából jobban szereti a csúszós glikolt,mint a rozsdás csapvizet

úgyhogy ez nem hülyeség!

Ratnet 2009.07.03. 20:22:13

@Il mio nome è Nessuno: Tényleg minden alkalommal addig 'melózol' amíg majmot nem csinálsz magadból?:-)

Te vagy az egyetlen autós a földön aki nem tudja miért jár nyáron is fagyállóval?

Tudod mit csinál kenés nélkül a szent zöld gyűrűd a pumpában?:-)

kinot 2009.07.03. 20:31:00

GSX-R 1100 FOR LIFE!
A LEGENDA!

nyelv-ész 2009.07.03. 20:35:03

Én azért a nagy észosztás előtt megvárnám, mi derül ki a motorbontáskor.

Gyantom, hogy nem a Botond olaj a ludas a motor letérdelésében. Ezeket a régi blokkokat hihetetlenül masszívra építették, a legócskább olajjal is elpöfögnek. Kanadai rokonom mondása: amerikai ember olajat nem cserél, legfeljebb utántölt.

Akik már túl vannak néhány ilyen öntöttvason, azok szerint ezeket csak egy módon lehet kifektetni: a folyamatos padlógázzal, esetleg utólag ráberhelt kompresszorral, roots-fúvóval. A magas fordulatot ugyanis nem sokáig bírják a nagy mozgó tömeg miatt, hiszen ezek normális használat során 2500-3000 fölé nemigen pörögnek.

nyelv-ész 2009.07.03. 20:37:11

@Psziho: ott a pont, a szocialista csodák legtöbbjében ugyanilyen megoldás volt. Egy-két nyár sima csapvízzel, és lehetett vízpumpát javítani.

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.07.03. 20:46:57

@Tie:

Én úgy tippelem, a vizet bezáró tömszelence szereti és igényli a kenést (axiális csúszógyűrűs tengelytömítés). A radiális csapágyak régóta gördülőcsapágyak, és a víztéren kívül vannak. Általában, persze.

Ratnet 2009.07.03. 20:48:39

@nyelv-ész: Meg volt a zsírzógombos megoldás is a még régebbiekben.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 21:07:20

@bervas: Pontosan erről van szó. Enyim is OHV v8, az is pont ilyen cucc, szereti a fagyállót!

loláb 2009.07.03. 21:07:57

Nem tudom, melyik összetevője miatt, de az tény, hogy a glikolos hütőfolyadék síkos, mint a vazelines takony. Három éve egy passat pont előttem csattant egy Tipoval. Kipattanok az autóból, rohanok hogy megnézzem mindenki jól van-e, erre akkorát pereceltem a kifolyt hűtővízen, hogy öröm volt nézni. Lehorzsoltam a bőrt a kezemről, ezzel én lettem a baleset legsúlyosabb sérültje:)

Viszont az tény, hogy a Hrzrasn által linkelt vízpumpa kialakításnál a golyóscsapágyak zsírkenésűek, és a zöld csúszúgyűrű biztosítja azt, hogy ne kerüljön hűtőfolyadék a csapágyakhoz.

Ettől eltérő kialakításnál előfordulhat, hogy a hűtőfolyadék keni a vízpumpa tengelyét, de a linkelt kép esetében nem.

Ratnet 2009.07.03. 21:15:43

@loláb: Szerintem a felvázolt csúszógyűrűs megoldásnál, maga a tengely rozsdásodása jelenti a fő veszélyforrást, amit szintén a fagyálló hivatott meggátolni, valamint a 'szimmering' anyaga sem mindegy mivel érintkezik élete folyamán.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 21:23:40

@Ratnet: A lapátkerék szimmeringjét kenjük, nem a pumpát. Az zárt házban van, továbbra is. Viszont még mindig elfelejtetted elmesélni, milyen kenôanyagok vannak a fagyállóban.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 21:25:00

@Tie: "Öntöttél már a kezedre etilén-glikol fagyállót? Zsíros, mint a kurvaisten."

Abban ugyan nincs zsír.

loláb 2009.07.03. 21:26:02

@Ratnet: A csúszógyűrűk anyagpárosítása keményfém vagy kerámia párosítva keményfémmel vagy antimonnal átitatott szénnel. Ezek az anyagpárosítások a pumpa teljes élettartamára ellenállóak a mechanikai és kémiai igénybevételekkel.
A tengely gondolom valami kémiailag ellenálló ötvözetű vagy galvanizált acél. Nem jellemző a rozsdásodás.

(Egyébként az jutott eszembe, hogy valszeg azért írják a kenést a fagyállóra, mert a legtöbb ember nem tudja, milyen pumpa van az autójában. Biztos ami biztos, egy félét árulnak, olyat, ami ken. Ha kell, ha nem.)

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.07.03. 21:28:29

@Il mio nome è Nessuno:
Attól tartok, a lapátkeréknek nincs szimmeringje (rugalmas gumi élű radiális tengelytömítés). Nem bírja a hőt (max. 110-120°C) és a nyomást (kb. 1,5 bar) a kellő élettartamig.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 21:35:04

@Il mio nome è Nessuno: Fizikát tanultál-e.

Nem kell, hogy kenőanyag legyen a fagyállóban, ugyanis ő maga a kenőanyag.

A kenőanyag nem attól kenőanyag, hogy valaki azt mondja rá, hanem attól, hogy nagy a viszkozitása.
A kutyaszar is lehet kenőanyag, ha kellően viszkózus.
A víz nem kenőanyag, mert kicsi a viszkozitása.
A monoetilén-glikolnak viszont kb 30x nagyobb a viszkozitása, mint a víznek, ezért jó kenőanyag. Nem kell belerakni mást, hogy kenőanyag legyen, ő magától az.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 21:39:39

@Il mio nome è Nessuno: A hétköznapi pórias köznyelv a zsíros/olajos kifejezést használja az erősen viszkózus dolgokra.
A margarinra is azt mondjuk, zsíros, pedig növényi olajból van.

Az, hogy valamire azt mondjuk, zsíros, nem jelenti azt, hogy zsír van benne.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 21:41:20

@loláb: Hát mert nem is tudnának másmilyet árulni.
A fagyálló vagy monoetilén-glikol (viszkozitása 30x-a a vízének), vagy polietilén-glikol (az meg vagy 70x viszkózusabb, mint a víz).
Utóbbinál annyi a különbség, hogy nem mérgező, ezért használják élelmiszeriparban.

Szóval ha akarnának, se tudnának olyan fagyállót árulni, ami ne kenne. :)

4.0v6 2009.07.03. 21:43:56

@Tie:

Marhára falábu a haverod.

15 fölé nekem sosem tudott menni, de inkább 13, vegyesen, természetesen a 4WD aut. modell.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 21:51:01

@4.0v6: Nem falábú, csak sietni szokott erősen. :)
MINDIG! :)

loláb 2009.07.03. 21:56:47

@Tie:
"...monoetilén-glikol (viszkozitása 30x-a a vízének), vagy polietilén-glikol (az meg vagy 70x viszkózusabb, mint a víz)..."

Mostmár legalább tudom, hogy min csúsztam el.
:)

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 21:59:50

@loláb: Ez esetben természetesen visszavonom a kenô hatást tagadó állításomat. De pumpát akkor sem kenjük, hanem a szimmeringet.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 22:02:40

@Il mio nome è Nessuno: Továbbra is csak a pórias köznyelvet tudom mondani.
Ha a vízpumpában van egy szimmering, amit ken a fagyálló, akkor praktikusan azt mondjuk, hogy a vízpumpát keni a fagyálló.

A motorra is azt mondjuk, hogy a motoroloja keni a motort. Pedig a motort nem köll kenni, annál inkább a főtengelycsapágyakat, a vezérműtengely csapágyait, a hajtókarcsapágyakat, meg a hengerfalakat, meg a szelepszárakat, meg a kitudja mit még. Mégis azt mondjuk, hogy a motort keni, holott a motor kívülről pl. jó esetben csontszáraz.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 22:07:17

@4.0v6: Van egyáltalán amúgy Explorerből kéziváltós??

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 22:15:43

@Tie: A pumpa az, ami a házban van. Ott kurvára nem ken a folyadék semmit. A szimmeringet igen, de az nem fôalkatrész. A motornál meg szinte az összes fôalkatrészt keni az olaj. Én meg mondhatnám azt, hogy nem póriasan, szigorúan mûszaki szempontból a pumpa kurvára nincs kenve, hanem a szimmering.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 22:23:29

@Il mio nome è Nessuno:
Tehát akkor a vízpumpa az, ami a vízpumpa házában van. Akkor vízpumpa háza az nem is a vízpumpa? Hát akkor mi a ragya?
Aszittem, ha bemegyek a bótba, és kérek egy vípumpát, akkor egy komplett vízpumpát adnak ide. Házzal, szimmeringgel, még talán ékszíjtárcsa is lesz rajta.

4.0v6 2009.07.03. 22:23:31

@Tie:

Ez nem a sietős soförők kocsija, a haverod rosszat választott. Ezért szídják sokan az aut. váltókat, mert gyilkolják mások.

Van persze.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 22:27:45

@4.0v6: Nincs vele semmi baja. Tud vezetni a srác, övé a sofőrsegély... évente 2-250ezer km-t letol. :)

Kéziváltóst nem tudtam, mondjuk én annyira nem is vagyok otthon az Explorerekben.

4.0v6 2009.07.03. 22:28:04

@Tie:

Ha valóban érdekel, 4 féle váltóval volt 95-01 között.

5-speed M5OD-R1 manual
4-speed 4R55E automatic
4-speed 4R70W automatic
5-speed 5R55E automatic

en.wikipedia.org/wiki/Ford_Explorer

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 22:32:48

@4.0v6: Gondolom elég ritka a kéziváltós.

4.0v6 2009.07.03. 22:33:08

@Tie:

Az minden nap 616 km, középen számolva 225ezerrel.

Ezt semmi, senki nem bírja, nem akarok senkit meggyőzni semmiről, de én sem veszek be mindent.

Shadowbull 2009.07.03. 22:33:18

@Psziho: "namost ilyen esetben sokszor csak egy tömszelencében forog a tengely"


Legyszi, errol egy kepet, latni akarok csapagy nelkuli vizpumpat!

sb

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 22:41:03

@Tie: Amúgy lehet, hogy csak 180ezret megy egy évben, nem tartom nyilván pontosan.
De azt tudom, hogy amikor éjjel dolgozik a sofőrsegéllyel, akkor általában este 9-től reggel 3-4ig letol Pesten és környékén 4-500km-t.

lcka 2009.07.03. 22:44:28

"és azt mondta, ő is ebbe az irányba mozdult: megvette a tavalyi driftbajnok BMW-t."

hmm

Radír autóját vette meg?

vagy más kategóriából?

és annak az iránynak mi köze ehhez? :-D

mert hátsókerekes? max annyi :-D

4.0v6 2009.07.03. 22:44:59

@Tie:

Volt az összkerekesben is, de főként a hátsókerekeshez párosították. Én itthon 3 ban is próbáltam amikor nézelődtem.

A Mazda Navajo,(94ig) és a Mercury Mountaineer (97-től)ben ez már nincs így a Mercuryban nem volt kézi az úri kocsi volt, míg a Mazda 94-ig szinte csak kéziváltós volt, az volt a suttyók gépe.Ekkoriban csak az OHV motor volt még ezekben. Na az zabált.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 22:48:48

@4.0v6: Olyanokat mondasz, hogy csak nézek. Explorerből volt csak hátsókerekes is? Őrület. Komolyan azt hittem, hogy default az automataváltó, és az összkerékhajtás. :)
Hát, látszik, hogy nem Fordom van, hanem Landy-m. Azokról mindent tudok. :)

4.0v6 2009.07.03. 22:48:59

@Tie:

Nem vennék tőle használt autót, meg nem venném igénybe a szolgáltatását sem, mert az Explorer fogyasztása vélhetően bele van kalkulálva a szolgáltatás árába.

Egészen más kocsit használnék erre, mondjuk igaz, hogy a Patrolomat 550.000 km-el adtam el, akkor kaptam érte egy új Astra árát.(2001)

4.0v6 2009.07.03. 22:50:26

@Tie:

Mé nem kattintottál a linkre ?

en.wikipedia.org/wiki/Ford_Explorer

persze csak ha érdekel.

bonesteve · http://www.bernepper.hu/ 2009.07.03. 22:59:00

Kedves Robi.

Az amerikai autó természetesen nagyon hasonlít a többi autóra.
Azonban az ember mértéktelen szopáshegytől kímélheti meg magát, ha nem aszerint választ szerelőt, hogy melyiknek van elég aszkétikus testalkata ahhoz, hogy az udvaron lévő autó alá beférve azon szerelési munkafolyamatokat eszközöljön, hanem igazi autószerelő műhelyben végezteti el a szükséges javításokat.
Van néhány széles e hazában.
Sőt, olyanok is akadnak, akik kifejezetten amerikai autókra specializálódtak.
Én is láttam már sok csodást sufnipityunál, teljes motorgenerál után porba leterített kockás flanelltakarón elvégzett por, és csíramentes összeszerelést gumilabdának feszített és annak benyomódását figyelő nyomatékkulcsos eljárással, de azért 2009-ben az elvárható minimum a fedett szerelőműhely.
Az autódról sajnálatos módon olyan képet alakítasz ki, mintha az egy szánalmas fostalicska lenne, holott csak a megfelelő kezekbe kell elhelyezni annak slusszkulcsát és meg kell hagyni a telefonszámodat, ha készen van, azon kérsz értesítést.

Ez persze bulisabb, meg jókat lehet mulatni a vicces történeten, csakhogy óhatatlan, hogy a sokatfogyaszt-nehézveleparkolni-drágaazalkatrész szentháromság megerősödjön.

Mi, amerikaiautósok elvárnánk, hogy legalább ne keltsd rossz hírét az autódnak, még akkor sem, ha totális dilettantizmus olvasható ki a sorok közül.
Nem kell mindenhez értenie egy autós újságírónak, de ha már százezernél drágábban vásárolt egy autót, az átlag autós számára adott a kérdés, ekkora invesztíciót miért nem becsül meg jobban?
Én elhiszem, hogy a mesterek jók a niva babrálásban, sőt, egy SR-T is kompresszálódik a csillagfényes műhelyben, tehát szándék és tehetség, valamint önbizalom hiánya nem feltételezhető.

Mégis, azt indítványoznám, hogy szánd rá az időt, keress rá a neten, hol gyülekezik az amerikai autókhoz értő, azokat szerető és megbecsülő közösség, ezután kérdezz és sok örömöd is lehet mind a javítást, mind a társaságot illetően.

Ez így csak favágás, amit csinálni tervezel.

Hangsúlyozom, nem azt mondom, madeinusa termékhez csak avatott kéz nyúlhat, hiszen való igaz, elég faék az egész.

Segíteni szeretnék, hogy minél egyszerűbben és hatékonyabban juss a végére a dolognak.

Hajrá!

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.03. 23:00:55

@4.0v6: Gázzal azért nem olyan horror ám a Ford fogyasztása.

Shadowbull 2009.07.03. 23:02:42

@Il mio nome è Nessuno: Szerintem a szimmeringet sem kell feltetlenul kenni. A lenyeg az, hogy ne fusson szarazon, de ugye az ha elo is fordul, ugysem tart sokaig, mert beall a motor :)

A hutofolyadeknak a fagyasvedelmen kivul a korroziovedelem a legfontosabb szerepe: a tiszta viz rendkivul korroziv, es raadasul ki is oldja a korrodalt anyagreszecskeket, szelsoseges esetben leszukithet/eltomithet hutocsatornakat.

Viszont ha mar keverjuk a vizet a glykollal, akkor rontunk a hutokepessegen, amennyire en tudom. Ezert kell betartani az eloirt keveresi aranyt.

Elvileg el tudok olyan vizpumpat kepzelni, ahol a a csapagyazast a hutofolyadek keni, de ilyet meg nem lattam. Meg nem is vagyok meggyozodve a felesbe vizzel kevert glykol megfelelo kenokepessegerol, de attol meg lehet, hogy mukodik.

Olyan vizpumpat viszont, ami a tomszelenceben forog, es nincs benne csapagy, azt nehezen, ezert vagyok ra marhara kivancsi.

sb

4.0v6 2009.07.03. 23:03:50

@bonesteve:

Ez itt nem az a szubkultúra, felesleges.

4.0v6 2009.07.03. 23:08:04

@Tie:

Gázzal sütünk főzünk, meg a kempingben világítunk, másféle gázzal esetleg heggesztünk.

Mindent arra kell használni amire való.

Az autómobilizmus élő szobrait nem szentségtelenítjük meg vele, annál sokkal jobban tiszteljük, minden darabját.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.03. 23:12:48

@Tie: Mondok egy ellenpéldát: hol a váltórudazat becsatlakozik az utascellába, egy gumiharangot tesznek be. Ezt beszerelés elôtt általában egy szilikon alapú fehér trutyival kenik be. Most akkor a váltót kentem meg, vagy a váltó gumiharangját?
(Merthogy a váltó továbbra is lent lakik a házában szerintem, mint ahogy a vízpumpa is.) Mondhatod póriasan, hogy megkented a váltót, csak nem igaz.

Ratnet 2009.07.03. 23:45:00

@Il mio nome è Nessuno: Ha azt vesszük, hogy maga a 'pumpa' az a lapátkerék (márpedig az), akkor az is jó alaposan meg van kenve a szimmeringgel együtt nemde?:-)

Ratnet 2009.07.03. 23:48:00

@Shadowbull: Nekem van egy halvány emlékem az őskorból, mintha 'perselyes' vízpumpát fogtam volna a kezembe de erre nem esküdnék meg...

Mondjuk ilyen 'veterán' alkatrészek rajzát a neten fellelni szép munka.

Ratnet 2009.07.03. 23:50:36

@Shadowbull: "Viszont ha mar keverjuk a vizet a glykollal, akkor rontunk a hutokepessegen, amennyire en tudom."

Ez teljesen igaz. Valamikor olvastam egy cikket a neten erről, hogy hogyan fokozható nyáron a hűtés, megközelítve a tiszta víz 'hűtőértékét'. Valami spéci löttyök is születtek erre anno.

ommm 2009.07.04. 00:03:50

@zippofcy6: Öregem, Prius a te autód. Másnak meg hagyd meg, ami nekik tetszik.
Éld a világod és mondd az okosat te is. Én ott voltam, abban az autóban ültem de legközelebb készítek neked videót is jó Herr Plattner?

Köz ép 2009.07.04. 01:29:33

Ilyen verdát senki nem észérvek alapján vesz(akkor senkinek nem lenne),hanem mert állat-cool-dögös stb.
Én megértem Winklert,ha "elkészűl" kevés boldogabb járműtulaj lesz nála.

gin74tonic 2009.07.04. 04:09:45

katt ide a nevemre es keress egy 1971 es chevy chevellt ha szepen megcsinalt amcsi vasat akarsz. a belseje nincs kesz!!!

gin74tonic 2009.07.04. 04:12:25

so far so good ra katt aztan, aztan a kepeim re

gin74tonic 2009.07.04. 04:22:49

szerintem mostanaban bonyolultabb dolgok vannak a japan kindertojasban mint a 70-es evek amerikai kocsijai. egyszeru szerkezet, de meg nem fejtettem meg mitol lehet szeretni. v8? nagy? ennyi nem lenne eleg. van benne valami amitol az ember elerzekenyul szinte ha megy vele.

gin74tonic 2009.07.04. 05:07:13

@Tie: "Öntöttél már a kezedre etilén-glikol fagyállót? Zsíros, mint a kurvaisten."

Abban ugyan nincs zsír.

- az oreg paraszt is azt hitte fiatalkoraban hogy van csont a f@szaban, aztan oregkorara rajott hogy csak ugy "erezte" :D

a fagyalloban nincs zsir :)

-= If =- 2009.07.04. 06:39:12

Ez az autó maga a megtestesült álom. Valóban megérdemelne egy hivatalos szerelőműhelyt, ahol nem az udvar sara jut a motornak az olaj mellé, de- láttam már csodát, olyan hozzáértő autószerelmes szakit, aki a kis vackomból kirángatott, hogy megmutassa mit, miért, hogyan. Ha ilyen az embered W.Robi, ne kíméld az időd és legfőképpen a pénztárcád, mert csak a hasznodra válhat a későbbiekben az itt megszerzett tudás- hisz mit érsz azzal, ha az álmodat nem te hozod egyenesbe, hanem egy telefonhívásra várva otthon kuksolsz. Meg ha jobban belegondolsz, néhány marék ősz hajszál árán úgy érezheted, hogy tettél valamit a szép kis tyütyükédért. :) Jah, és írj csak tovább, szórakoztató. Pláne, ami nép ajkáról lecsordul, miután téged olvas :D:D:D Várom a folytatást, azacélbetkós gyermekkel és a kutyával fűszerezve:)

gin74tonic 2009.07.04. 06:50:48

@-= If =-: abszolute szubjektiv leszek: nekem nem tetszik. a riviera sem. a nagy, lapos, ketajtosok, minel oregebb annal jobb!!! ennek a szine sem tetszik ( az enyem is kek volt ) meg az eleje sem. de attol lehet ez masoknak az alom autoja. nekem a chevelle a "vas" :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.07.04. 07:46:00

@gin74tonic: Komolyan, mint az óvoda baze.
Nincs benne zsír, nincs benne zsír.
Ettől még viszkózus, és ken, akármi marhaságot hordtok itt össze.
Ez van, a glikol ken, a vényóc az vényóc, az ikszdrájv meg szar. :)

gin74tonic 2009.07.04. 08:52:59

@Tie: oke megdumaltal :) akko ken :D

Psziho 2009.07.04. 09:24:57

@Shadowbull:

az én mazdámban csapágy nélküli a vízpumpa,egyet /ami rossz volt/ kíváncsiságból széttörtem.

egy kb. 5 cm széles szénszerű hengerben forog a tengely ez a tömszelence

sajnos már rég kidobtam,nem tudom lefotózni

929 mazda luce 1980

Rocko- 2009.07.04. 10:05:09

@Tie: ejj, pedig én láttam, hogy a fagyállógyárban dobálták be a mangalicákat.

gin74tonic 2009.07.04. 10:22:43

a csapagy gyarat megvette a fagyallo gyar.

"egyesult fagy- es keno - muvek vallalat" lett belole.

gin74tonic 2009.07.04. 10:23:47

a termekskala leszukult a fagyallora. a gyar reklamja: "mindig forog es sosem fagy meg!"

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.07.04. 10:30:28

szerintem ez a sztori jól illeszkedik a Totalcar flotta egyéb történéseihez (:

ekin_su_ocha 2009.07.04. 10:50:25

@Psziho: a tömszelence az egy olyan cucc ami tőmít ;)csapágy meg nem csak golyókból állhat ám

gin74tonic 2009.07.04. 10:54:11

sok szakujsagiro - aki vegul is ert a kocsikhoz - hogy tud osszevasarolni ennyi ocskavasat, en ezt nem ertem.

mr csikos mercijei valamennyire rentabilis vallalkozasok, de a tobbi... ehhh

persze autozas az elvezetrol szol, de akkor meg hobbiautonak egy roncsot megvenni...

magas ez nekem mint libanak a pingpong asztal.

Psziho 2009.07.04. 10:55:50

@ekin_su_ocha:

nagyon okos vagy!

hagyjuk már a faszomba ezeket a szavakon való lovaglásokat nem unjátok?

láttam már siklócsapágyat,görgős kúpgörgös stb.-t és valószínű van még 10 féle amit sem én se te nem láttunk

akkor ez nem tömszelence hanem csapágy-hülyeség de legyen ha ettől jobb a napod!

ekin_su_ocha 2009.07.04. 11:11:24

@Psziho: nem jobb tőle a napom, de szerintem ha bemész a boltba és kérsz 30deka sonkát és kapsz helyette párizsit, akkor te leszel az okos aki "lovagol majd a szavakon" miközben lehet hogy nem a pultos csaj a f.sz, csak úgy van vele mint te...hús, hús ( jó esetben ) , tápanyag tápanyag...
és én is unom a szavakon lovagolást, de nem abba kötöttem bele, hogy kisbetűvel vagy pontos lyével írsz hanem abba, hogy fasságot

The Good Boy 2009.07.04. 11:23:34

már tegnap is akartam irni, aztán elmaradt.
Ki az az eszetlen, aki egy srt-t egy ilyen sufnituning mühelyben javittat? Osztrákiában sincs ennyi eszük az embereknek?
Oké, amig hulladék autóim voltak, addig én is cimbik hasonló telepein machinálta(tta)m a vasaimat (kindertojás héja még a hátsómon volt, azóta benőtt a fejem lágya, ráadásul mocskosul irritál az adó megkerülés mindenfajta formája), de hogy valaki egy 10+ milkás autót ilyen helyen gányoltat? Jó lehet, hogy értenek hozzá, de akkor is.
Ja és lehet, hogy csak ezért, mert azóta agyilag is felnöttem, de engem irritál nagyon amikor olyat látok, mint a galéria 9. képén. Az oké, hogy le van fotózva a szétvágott olajoskanna, amikor elkezdik beleengedni a fagyállót, de a 9. képen látszik jól, hogy ott is hagyták azt, annak rendje és módja szerint, mert ha nem, akkor a tartalma nem fojt volna ki onnan az udvarra.
Nem vagyok überzöld, de amikor egy autóscikkben a sufnituningot mutatják be (tényleg másodlagos, hogy mennyire értenek hozzá), 20-30 évvel ezelötti körülmények között, az fáj. És tudom, nem amiatt fog a föld tönkremenni, mert fél liter fagyálló,vagy esetleg egy deci olaj elfolyik a talajba, de sok kicsi sokra megy.
És én úgy vagyok vele, hogy szerintem ezeknek a srácoknak erre a munkára az ég adta világon semmilyen engedélyük nincs, sem telephelyre, sem autószerelésre, mert ha ez egy legális, engedélyezett telephely lenne, akkor nem igazán dolgoz(hat)nának ilyen körülmények között. És mielött nekem esik itt mindenki: igenis az ilyen feketén müködő helyek miatt is tart itt az ország, mert mindenhol megy a zsebbe játék, miközben nincs aki (hivatalosan) termelne. És ne gyere ommm te se a szokásos védelemmel, mert nagy pénzbe tudnék fogadni veled az igazamba.
Egyébként pedig szerény véleményem nekem az (mint a kommentek elején már valaki érintőlegesen meg is jegyezte), hogy azok adnak használtautót vételhez tanácsot, akik nagyobb luzerségeket követnek el, mint a nép hozzá nem értő tagjai (és itt nem a 40 éves autóról van szó elsősorban). Talán csak a verso volt olyan racionális és jó vásárlás, ami kiválónak mutatkozik azóta is (emlékezzünk RT voyagerére, ami alapból 3 autóból volt összelapátolva, aztán havonta irta a sztorikat, amikor meglátogatta a nagy voyager gurut vas megyében).

morcosboci 2009.07.04. 11:25:10

Az ilyen szerelőkkel az a baj, hogy igénytelenek a környezetükre tehát igénytelenek a saját munkájukra is. Mellesleg szégyent hoznak a szakmánkra...

Psziho 2009.07.04. 12:46:23

@ekin_su_ocha:

most motorszerelésből élek,de autókat is javítottam sokáig!


idén 8 vízpumpát cseréltem minimum,legutoljára /mult héten/egy 125-ös runneron,amiben 2 csapágy + 1 szimmering van

szerencsére akadnak itt nálam okosabb szakemberek,mert nélkülük el sem tudnám látni ezt a feladatot

nem kell elmagyarázni hogy mi micsoda,főleg hogy fogalmad sincsen arról hogy miről értekezel

egy puha hüvelyben forgó tengely nem csapágy!
de tömít,nem o-gyűrű,nem szimmering hanem tömszelence

Sabc 2009.07.04. 12:46:31

@morcosboci: Nemtudom. Én generáloztam Ford Taunus motort lakótelepen, a porban fetrengve, és hibátlan lett. Azóta műhelyben dolgozom, jó felszereléssel. De nem gondolom, hogy akkor igénytelenebb lettem volna a munkámra.
Nem a high-tech műhelytől lesz valaki jó szerelő.

Szsrobert 2009.07.04. 13:48:59

@The Good Boy: Azért nincs pénz, mert ingyenélő ****-okat segélyeznek belőle, a kisembert pedig rákényszerítik a mutyizásra, ha nem akar éhen dögölni.
Dolgozni karaó, de munkát nem kapó emberek nem kapnak segélyt, másoknak alanyi jogon jár. Odahajítja a kisgyereket az ügyintéző asztalára, ha nem ad segélyt, otthagyja... kamerával kellene rögzíteni, és elveni tőle az összes gyerekét, miután ivartalanították.

gnme 2009.07.04. 13:55:12

@Szsrobert: ott a pont.

A neszűri lopósokkal mi legyen? .. Én eltörném a kezüket, mindkettőt. Később legyen már fajdalmas lopni vele.

Ivartalanítás jó ötlet. De hova dobálbád a sok ivart? .. ivarégetőt még úgysem tervezett senki. Hajrá!

dennisthemenace 2009.07.04. 15:50:06

@Sabc: Ez igaz..Ismerek egy palit,aki a haza elotti vizesarkot hasznalja aknanak,de mindent meg tud javitani.

The Good Boy 2009.07.04. 15:53:03

@Szsrobert: @gnme: egyetértek vele én is, hogy sok az élősködő (szándékosan nem akartam ilyen irányba vinni a hsz-t), de arra nem az a megoldás, hogy üdvözöljük és támogatjuk a nagyüzemben feketén müködő "cégeket". Ha mindenki kivonja az adófizetés alól magát, akkor tényleg összeomlik itt minden.
Lehet, hogy csak öregszem, azért irritál egy ilyen "mühely" müködése.

ekin_su_ocha 2009.07.04. 15:58:07

se csapágy se persely se semmi...tömszelence...az...igazad van.
nekem meg lehet, hogy nem kőművesnek kellett volna tanulnom, szt tudnám mi az a tömszelence, meg azt is hogy magában elég, mert amellett hogy tömít, még radiális és axiális irányban is megfogja a tengelyt :D

hetman 2009.07.04. 16:48:57

az látszik, hogy Robinkban van vállalkozó szellem és ez így van jól,
de ilyen gépet műkedvelőknek azaz aki hozzányúlni nem tud ill. a beszerzési csatornák csak a végét ismeri, és csak ismeretlenekhez tud fordulni, no az anyagilag kapaszkodhat.
egyébként az ilyen gépek imádnivalók
hatalmas nyomaték dörmögő hangok tisztességes kardántengely átmérők stb.
Van aki a tulajt lúzernak véli én azonban azt mondom ilyen évjáratnál sok múlik a szerencsén is, neki most nem jött be.
A fogyiról annyit hogy korai korszakomban csak nagy gépekkel jártam (aztán családra cseréltem őket) az alábbi fogyik voltak
5,7 litre chevy 22 liter
3,5 litre mer350 kézi 16 liter
4,5 litre mer450 aut. 18 liter
ha finoman országúton érzékelhető különség nem volt max 5-7 %

viszont baromira bírtam, hogy túl sok figyelem nem lévén 1-2 éven belül ugyanazon hibákkal adtam őket tovább amivel vettem
ma is szívesen tenném bár akkor horribilis 130 ft-ért mérték a jót,
ma már ennyire nem fontos vagyis sok mindent az ember fiatal korában próbál ki
legalább van mire emlékeznie ha már apóka korú.

Szsrobert 2009.07.04. 21:41:16

@The Good Boy:
amíg táplálod pénzzel a jelenlegi kizsákmányoló rendszert, addig fent fog maradni.

Adófizetők pénzéből fizetést kapó rendőrök lövik ki a demonstrálók szemét politikai indíttatásból eredő parancsra, pedig a demonstráló és a rendőr is szívesebben lenne otthon a családjával, vagy beszélgetnének békésen egy baráti társaságban.
Kiknek az érdeke, hogy megosztva az embereket uralkodjanak rajtuk, és ezzel eltereljék a figyelmet saját piszkos üzelmeiről, egy ország kirablásáról?

The Good Boy 2009.07.04. 22:29:45

@Szsrobert: ezért nem akartam politikát belevinni, de ha már itt van:
Oké. holnaptól senki nem táplálja a jelenlegi kizsákmányoló rendszert (ahogy te irtad). Jövő honapban, mit és miből fogsz venni, és hogyan (amikor a bankok zárolják a számláidat), ha összeomlik a rendszer és vele az ország? Persze, ha nem mutyiországban élsz, akkor csak költöi volt a kérdés:) Az élősködők mindennemű támogatását amúgy én sem támogatom, és azonnali megszüntetéseinek örülnék a legjobban!
Én alig 5 km-re lakok az osztrák határtól, rettentő jó kapcsolataim vannak odaát, ha valami fentebb leirt állam összeomlás következik be, én pár napon belül kint tudnék élni, lakni, gyorsan intézett munkalehetőséggel együtt (igaz kissé visszalépés lenne a jelenlegi társadalmi szintemhez képest mindenképpen, de a kényszer nagyúr), de hidd el, nem szeretném sohasem, hogy ez bekövetkezzen. Aki ilyet vár, akárcsak politikai nézetei miatt is, az ostoba és nagyon buta ember!
De az elöző kommentem másik részére még nem reagáltál...
Szóval ez a mutyiban müködő autószerelősdi (meg persze a többi másjellegű okosban megcsináljuk "cégek") remélem nagyon hamar ki fog halni, és ezt nem irigységből mondom, hanem mert igy tényleg soha nem lépünk egyről kettőre, lehet a parlament narancssárga, piros, kék vagy zöld, vagy ne adj isten szélsőjobb szinű.
(A most tervezés alatt álló biztositási törvény lehet az első lépcsőfok, ahol a biztositók csak számla ellenében fognak tériteni. Mondjuk ez az indokolatlan tgk.-k miatt ellehetetlenülő emberek miatt lesz gáz - és itt nem a sufnisjavitás miatt mondom, hanem azért, mert már szinte egy hátsó lökháritós sérülés is gtk kategória manapság. Azt hiszem utána nagy tempóban fog jópár sufnimühely bezárni)

Yaesu 2009.07.05. 13:20:26

@csisz: Lehet, hogy nem restauráltként volt megirdetve, de a KeS nagyon jól tudta, hogy mi a pálya az autóval, mert ugye neki is ki kellett fizetni a gépet, mielőtt áthozta ide, és alighanem tájékozódott a műszaki állapot felől. Szóval nekem az a gyanúm, hogy a Robit elég keményen átbaszták, mert lökhettek volna egy kis infót az autóról megvétel előtt (bár a nepperek nem erről híresek).

Coupeboy 2009.07.05. 21:59:03

Kitartás Winkler, nagyon komoly a gép.Akik meg fikázzák azok vezessék továbbra is a sok egyen autót.Egy kis szívás nélkül nincs sikerélmény:)

nick: 2009.07.05. 23:44:48

én nem tudom, mennyire szakértők a szakik, de nem szívesen szopódnék a szerelőmmel az ő tempójában a kocsim körül - annál azért drágább az időm...
ráadásul idegesít a tökölődés, még akkor is, ha az demonstratív célú, és a "mester" személyes pátoszét igyekszik növelni :-P

Robi, sztem hallgass az amerikai autósokra, biztos van tapasztalatuk, ami megéri

revja 2009.07.07. 21:46:58

@Psziho: Melyikkel szeretnél beszélni?
Tegyük fel ,Robink a 6. tulaj kit kérdeznél?Aki évekig használta vagy aki letörölgette.

revja 2009.07.07. 22:17:29

@nyelv-ész: Tökéletesen igazad van.
Fagyálló leeresztését láthattuk,de mi van az olajjal? A karter 5-literrel elég nehéz.
1-2-tővel viszont levehető!
Ha a vízpompa nem kenődik az kis baj,
főtengely az viszont 5-10 percet vár.
A főtengely csúnyán szól,ha baja van!!!!!

donphobos 2009.07.08. 21:31:32

@Winkler Róbert: A "kompresszió" kifejezés mond neked valamit? És a Cougar évjárata? (1968)

Kívülállóként belekotyogok. Wikipedia oldalon találtam adatot a 67-es évjáratról. Lehet hogy eltérő, de irányadónak talán jó lesz.

en.wikipedia.org/wiki/Ford_FE_engine

"A compression ratio of 10.5:1 was standard."

Akkor nem olyan alacsony a sűrítés.

donphobos 2009.07.11. 10:09:46

Beletrafáltam, hogy ekkora hallgatás van? :-)

donphobos 2009.07.11. 15:49:06

Érdektelenségbe fulladtunk volna? Pedig hát V8, pizza, perverz csajok cimke is van...

Psziho 2009.07.16. 22:21:18

@donphobos:

szerintem arra gondolt hogy ami 68-as abban mennyi legyen 2009-ben?:)

komolyra fordítva az izomautók sűrítése nagy volt,mert ők nem a fordulatszámmal csináltak lóerőt hanem a sűrítéssel

a kombi butitott verziók mentek 7.5:1-el

egy elég nagy ékszíjtárcsán bármi elforgatható kézzel ma is akár dízel is

-= If =- 2009.07.31. 00:43:15

@Winkler: Nah, mi van az autóval? kész?
süti beállítások módosítása