10+1 ok, amiért megugrott a törlesztő

Ki tehet róla, hogy megnőttek a devizahitelek törlesztőrészletei?

  2009. március 23. - TóthZé Címkék: vélemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Kicsi vagy nagy? 911-essel ralizni jó.
2009-12-20 14:15:00

Szögezzük le az elején. Az előbb bejött a dolgozóba az Éva, a feleségem és aranyvasárnap ide vagy oda a

Egy év nirvana
2009-11-08 09:57:00

Eseménydús volt az elmúlt pár hónap a hátsókerekes, kocka Corollával . Karc nélkül megúszta a két

Hazaértek az extrém Insigniák
2009-09-30 08:25:58

  Kipróbáltuk az Opel Insigniák Ecoflex, 4x4 és OPC modelljeit, végre hazai pályán. Jó móka volt.

Magyar dráma Imolában
2009-09-19 13:39:00

Az élet a legjobb rendező, ilyet hollywoodi forgatókönyvírók egész hada sem találhatna ki. Az előzményekről

 

Egyre több az olyan használtautó-hirdetés, ahol a hiteles kocsi „ingyen”, hitelátvállalással elvihető, mert a tulajdonos nem tudja fizetni az égbe szökő törlesztőrészleteket. De ki a felelős ezért?

Vélemények az azonos című írásunkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr321013253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toncsi64 2009.03.24. 17:50:08

@qualitaet:

"Én sem vagyok Fideszes bármily furcsa a pénzt is nagyon szeretem de erkölcsileg sokkal helyénvalóbb hogy a Fidesz kormányban vagy politikusaik közt sosem voltak kétes ügyekbe keveredett milliárdosok."

Ne haragudj, de ez vicc. Nézd meg a vezérkaruk valós anyagi helyzetét. Úgy hogy egy napot sem dolgoztak, hanem az iskolapadból egyenesen a politikusi pályára kerültek mára mind milliomos. Azért ez szép mutatvány 20 év alatt, ebből "csak" 4 évig hatalmon. Mindegy, higyj amiben akarsz.
Én személy szerint két dologban látom a legnagyobb problémát jelenleg.
Az egyik, hogy bármit mond az egyik csapat az a másik részéről automatikusan rossz. Márpedig az nem létezik, hogy valakinek nincs egy jó ötlete sem.
A másik. Mindkét csapat "szurkolótáborát" sikerült abba az illúzióba ringatni, hogy a saját Vezérnél nem létezik jobb és Ő majd mindent megold. Lószart. A saját és emberei problémáit esetleg...
Azért pedig, hogy a cikkhez is hozzászóljak, ismét leírom (bár volt aki kételkedett benne). A motorom vásárlásakor nem tudtam forint alapú hitelt felvenni mert a bankok nem adtak. Ennyit az ártatlanságukról.

toncsi64 2009.03.24. 18:00:28

@uszilard:

Bocsáss meg, de miről is ismerszik meg a "baloldali provokátor" ? Ő az aki vereti magát a tömegben, úgymond a sajátjaival ? Ne haragudj, de ezt Te el is hiszed ?

Ocvt 2009.03.24. 18:07:09

Csak a tényeket és a számok.

@toncsi64:

Azt elismered, hogy Orbán óta csak távolabb állsz Te is az Eurótól? Ami mindenkinek jobb lenne, jobb-bal oldaltól függetlenül?
Itt nem 10-20 ember pár tízmilliós vagyonáról van szó, hanem 1.000.000.000.000.000 (ezermilliárd) -okról. Sokról. Ezért cserébe kaptunk pár kilóméter autópályát, meg egy lukat a földbe (M4).
Kösz, de ebből nem kérek többet.

toncsi64 2009.03.24. 18:16:02

@Ocvt:

Bocsi ! Nem fényesítem a jelenlegi csapatot. Úgy szar ahogy van !! Csak a tisztánlátás végett szeretném közölni, hogy a másik sem jobb. Nem sok "építő jellegű" kritikát hallottam Tőlük mostanában. Az, hogy "monnyon le" nekem kevés a feltétlen bizalomhoz..
Ami pedig az Eurót illeti biztosan hülye vagyok de én személy szerint annyira nem vágyom rá. Elég szépen megrogytak a bevezetésekor az Olaszok is, az Osztrákok is, pedig kicsit jobb volt a startpoziciójuk.

Ocvt 2009.03.24. 18:25:06

Kérdés, hogy mitől rogyunk nagyobbat, ha bevezetjük vagy ha nem. Eddig úgytudom még senki nem lépett vissza. Sőt az újonnan alakult államok alapból ezt használják (Montenegró, Koszovó).
Amúgy három nullával több csusszant be az előző kommentemnél. :) de így is sok és továbbra is várom a blokkot, hogy átnézhessem.

toncsi64 2009.03.24. 18:34:35

Attól, hogy átnézed még ki kell fizetni :-(
Persze valószínűleg ez is csak minket aggaszt. Akiknek erre bármilyen ráhatásuk lehetne magasról lekaksizzák, valószínűleg kevésbé húsbavágó számukra...

Zbynek 2009.03.24. 18:46:20

@Speedman: én semmit sem mondtam arról, hogy miért lett a válság. Honnan veszed, hogy én nem értek belőle semmit? Talán te gondolkozol az én fejemmel, vagy mi?

Zbynek 2009.03.24. 18:49:58

@Speedman: akkor szerinted, ha én építtetek egy házat egy kőművessel, és az a ház építés közben összedől, akkor azért én vagyok a felelős, vagy a kőműves? Vagy csak azért vagyok felelős, mert megbíztam a kőművest, hogy építse meg nekem a házat.
Ha ezt eldöntötted, akkor ugorj neki még egyszer, hogy én mit mondtam legelsőre is...

vwman 2009.03.24. 19:06:56

@Ocvt:

és akkor mi lett volna ha felveti a kormány az euro bevezetését?az lett volna a válasz az ellenzéktől?az hogy jaaaj júúúj ez felháborító "monnyon le",mert mindenre csak ezt tudják szajkózni

és mi lett volna ha van euro-ja a sok hiteles birkának?100euroval elindult volna új autót venni 120hónapra ugyanúgy szarba lenne

Ocvt 2009.03.24. 19:28:49

@vwman:

A részletek nem a futamidő miatt emelkednek...
Gondolom azért is vették fel sokan (ill. ajánlották a "szakértők") EUR-ban, mert arra számítottak, hogy rövidesen bevezetik.

Lajos63 2009.03.24. 19:32:53

@vwman: Te egy ortodox kommunista vagy. Vitának helye nincs :DDD

vwman 2009.03.24. 20:08:21

@Ocvt:

azt nem is mondtam hogy a futamidők miatt emelkedett.
akik minimálbérrel 80-100ezer forintos fizuval bevállalták a "csak" 25ezres törlesztőrészletű hitelt ami most a duplájára emelkedett és nem tudja kiköhögni azok vannak szarba,mert vagy kifizeti a számláit,vagy eszik,vagy az új csilivili műanyag autójába feszít de mind a 3 nem jön össze neki,ezek adják most el, HA.hu tele van hitelátvállalásos autóval.

vwman 2009.03.24. 20:11:06

@uszilard:

te szánalmasan hülye vagy
ha egy értelmes mondatot nem tudsz írni akkor nem értem minek vagy itt
elkéne menned kezeltetni magad ahogy orbán bátyád is tette

Pepejoe 2009.03.24. 20:45:26

Érdekesek a hozzászólások...
Van, aki erősen igazságtalan! Én 10 éve vagyok úgymond keresőképes, akkor végeztem a sulijaimmal és 1 évvel ezelött lett végre egy olyan állásom, ahol be is lettem jelentve, mégpedig teljes pénzzel...:O (Nemrég kirúgtak 20 másikkal együtt, leépítés...gondolom mindenki sejti, hogy miért...:S)
Elötte is dolgoztam abban a 9 évben de ahogy mondani szokták, feketén...én akartam ezt? Nem. az összes ezelötti munkáltatóm (jellemzően jobbos beállítottsággal, na ezzel magamra szabadítottam a közharagot gondolom de leszarom) csak úgy vett fel, hogy nem jelentenek be semmikor vagy ha nem tetszik, akkor irány az utca, oda nem kellek. Történt ez akkor, amikor szerintetek jobban állt az ország és akár be is jelenthettek volna de nem tették. Persze mit tehettem volna, hát aradtam és nem fizettem semmit...

Ne állítsátok be, hogy azokban az időkben én tolvaj voltam és adócsaló, mert ez több mint igazságtalan és sértő. Nekem is meg kell élnem, és ha ezt csak úgy tehetem meg, hogy feketén dolgozok, nem érdekel. Amikor 1 állásra 30 jelentkező van alapból, nincs arra több hónap vagy év, hogy fennhéjázva és büszkén megvárjam a bejelentett álláslehetőséget.
Nekem sem jó, ha nem bejelentett az állás de nem én tehetek arról, hogy nem jelentenek be, nem tudom kényszeríteni mert akkor mehetek utcára. Fiatal voltam/vagyok és motorral jártam-járok...volt, hogy akkorát estem, hogy majd' 3 hónapra kiestem a munkából, hát szerintetek kaptam valahonnan is akár egy forintot is? Nem lett volna jobb nekem, ha a TB a hátam mögött áll?
Ja de bocsánat, az akkori egyik főnököm nem hagyott szarban és csak az Ő emberségének köszönhettem, hogy kaptam tőle annyit, hogy ne kerüljek kilátástalan helyzetbe. Saját pénzéből adta, minden megbecsülésem az övé.
Sosem volt semmilyen hitelem, pedig nevetve fizethettem volna egy nem túl öreg mercit-BMW-t viszonylag fiatalon, de érdekes lett volna mondjuk 22 évesen az az autó. De részletre a fekete meló mellett én is simán megtehettem volna.

Szóval mindenki gondolja végig, hogy hogy is érti az 1 millió húzza a 9-et témát.
Ha én sem keresek pénzt se feketén se sehogy és csak otthon ülök, na akkor húzatom magam! De addig amit keresek azt elköltöm és ezzel pénzforgalmat bonyolítok le, azaz a gazdaság működésének egyik alapját valósítom meg. Forog a pénz. Áru-lóvé. Értitek?
Vagy:
Maradok itthon és könyöradományból élek, nem dolgozok feketén sem és ez azért "nagyon jó" Nektek mert akkor aztán tényleg csak Ti fogtok eltartani...mert én nem fogok illegálisan dolgozni, hiszen olyat nem szabad csinálni!!
Igaz?
Ezt főleg azoknak ajánlom, akik úgy nyilvánultak meg, hogy "húzzanak dolgozni"...

Speedman 2009.03.24. 20:46:11

@Zbynek:
"én semmit sem mondtam arról, hogy miért lett a válság."

Ebben egyetértünk. Mert fogalmad sincs.

"akkor szerinted, ha én építtetek egy házat egy kőművessel, és az a ház építés közben összedől, akkor azért én vagyok a felelős, vagy a kőműves?"

Ez egyre rosszabb. Hagyd abba. Neked tényleg fogalmad sincs mi megy (ment) végbe a világba.

Hrzrasn (törölt) 2009.03.24. 20:57:51

@loláb: "Tehát nem történt más, minthogy a befizetett TB járulékod mellett még vizitdíjat IS fizethetsz, ha orvoshoz mész."

Viszont azt mindenki egyformán fizette, azok az ingyenélôk is, akik nem fizettek TBt. Csináltak már legalább azóta elektronikus TB-kártyát, helyben lekérdezhetô díjfizetéssel?

"Egy forinttal nem lett több bevétele az orvosoknak."

Ezt sajnálattal hallom, mert rászolgáltak volna, viszont ennek ellenére is jó ötletnek tartom. Nem voltak tele a rendelôk szimulánsokkal meg a napi harmadik vérnyomásmérésre jelentkezô mammerokkal, lehetett haladni.

qualitaet 2009.03.24. 21:05:53

@toncsi64:

"Ne haragudj, de ez vicc. Nézd meg a vezérkaruk valós anyagi helyzetét. Úgy hogy egy napot sem dolgoztak, hanem az iskolapadból egyenesen a politikusi pályára kerültek mára mind milliomos. Azért ez szép mutatvány 20 év alatt, ebből "csak" 4 évig hatalmon."

Szerintem az a vicc, hogy nem tudsz különbséget tenni (esetleg nem akarsz) milliók és milliárdok között.

"Mindegy, higyj amiben akarsz."

No, ebben egyetértünk.

"Márpedig az nem létezik, hogy valakinek nincs egy jó ötlete sem."

Évek óta ugatják a jobboldalról az adócsökkentést, a nemzeti érdekek védelmét, a kis és középvállalkozások támogatását,stb,stb.
Kíváló ötlet az előrehozott választás, tekintve, hogy demokráciában a nép kell, hogy eldöntse mit akar nem pedig 189 vörös képviselő meg az álellenzéki SZDSZ.

"A motorom vásárlásakor nem tudtam forint alapú hitelt felvenni mert a bankok nem adtak. Ennyit az ártatlanságukról."

El vagy te tévedve. A bank azt csinál a pénzével amit akar.
A hitel nem jár alanyi jogon.
Te kértél kölcsön és vállaltad a kockázatot.
Tipikusan a tartozó emberek mentalitása, hogy a folyton a hitelezőt okolják a fizetési nehézségeikért ám a saját felelősségükön egy percig nem gondolkodnak, pláne amikor felnyalják a lóvét.

Hrzrasn (törölt) 2009.03.24. 21:19:47

@qualitaet: "A tavalyi népszavazás elsősorban arról szólt, hogy az egyik utolsó nemzeti vagyont megmentsék a privatizációtól."

Erôsen túl van ez lihegve. Hogy az SZDSZ balfasz pénzéhes módon akarta véghezvinni az eü-privatizációt, az könnyen lehet, de amit az ellenzék sulykol lépten-nyomon, hogy ez a világvége, az is egy nettó faszság. (Arról nem beszélve, hogy nem igazán lehet "vagyon"-nak nevezni azt, ami masszív veszteséget termel.)

A privatizáció lényege, hogy többé nem csinálhatják meg kontár módon a mûtétet, nem lehetnek tahók a beteggel, és nem tarthatják a markukat, mert a kedves beteg ezt világgá kürtöli, ôk meg éhendöglenek páciensek híján. (Magánorvosnak én még soha egyetlen fillér hálapénzt sem fizettem, ahol megpróbáltam sem fogadták el.)


Kosztura elmond itt 1-2 érdekes dolgot, érdemes megnézni:
index.hu/video/2008/11/02/ertelem_es_erzelem_egerben

Ha választanom kéne, hogy a téren himnuszt éneklô naplopó, hálapénzszedô hibbantak, vagy Kosztura operáljon-e meg, gondolom nem kell ecsetelnem, kit választanék.

vwman 2009.03.24. 21:29:27

"Szerintem az a vicc, hogy nem tudsz különbséget tenni (esetleg nem akarsz) milliók és milliárdok között."

az még viccesebb,hogy orbán papa mezőgazdász paraszt bácsika volt és amikor a fiacskája toppra kerül hipp-hopp
lett egy bányája a semmiből az már talán milliárdos tétel.

"Évek óta ugatják a jobboldalról az adócsökkentést, a nemzeti érdekek védelmét, a kis és középvállalkozások támogatását,stb,stb. "

a jobboldal sok mindent ugat legtöbbször hogy "monnyon le",semmi épkézláb ötletük nincs,ja és inkább a vörösök mint a kívül belül sötétek.

Ocvt 2009.03.24. 22:08:13

@Hrzrasn:
nem eladni kéne az országot, hanem rendbetenni. Eü. detto. Hosszútávon is jobb befektetés. Mármint az országnak és nem a nagytőkéseknek...

@vwman:
komolyan gondolod, hogy a másik oldal nem lopott legalább ennyit?
Orbánék alatt legalább az országnak sem ment olyan rosszul mint ezek alatt.

Hrzrasn (törölt) 2009.03.24. 22:22:59

@Ocvt: "nem eladni kéne az országot, hanem rendbetenni."

De nem tudod, mert nem állíthatsz adóellenôrt minden hálapénzszedô / munkaidôben magánrendelô orvos mellé. Nem is nagyon forszírozzák ezt, mert a veszteség eltûnik a nagy közös zsákban, majd a többiek kifizetik. A rendelô/kórház tulajdonosa viszont keményen a pöcsükre tapos, mert neki forintokban mérthetô a konkrét vesztesége, ha a kedves alkalmazottak szart kevernek.

A magyar egészségügyben még mindig kommunizmus, pazarlás, lopás és fejetlenség van, nagyon is ideje volna a rendszerváltásnak és a kapitalizmusnak, elsôsorban a betegek érdekében. Kapjanak rendes szolgáltatást, ha pedig elégedetlenek, vigyék máshova a pénzüket (TB-kártyájukat).

Ocvt 2009.03.24. 22:45:33

@Hrzrasn: "nem állíthatsz adóellenôrt minden hálapénzszedô / munkaidôben magánrendelô orvos mellé"

A BKV ellenőrt ellenőrző álutasok korában nem mondanám, hogy nem lehet.
A magánpénztárak csak a gazdagoknak jó, a csórók (diákok, öregek, stb.) meg ugyanazt kapnák mint most. Vagy annyit se, de azt jó drágán.

Amerikában is már rájöttek, hogy ez nem jó. Mostanában hallottam valamelyik híradóban, hogy valamiféle minimál "állami" vagy "államilag támogatott" biztosítást Obama is be akar vezetni a legszegényebbeknek.
Én azt mondom: csak azért, mert valaki gazdag, ne kapjon jobb szolgáltatást mint egy csóró (vagy fizesse zsebből, mint most).

Az állami alkalmazottak pedig, nyilván jó magas biztosítást kapnának az adófizetőktől, tehát ez is a mi pénzünkből menne.
Elég megnézni GM, Ford, stb. akik a magas költségekre panaszkodnak, hogy mindenből (nyugdíj, eü. biztosítás) a legjobbat követelik a szakszervezetek -és meg is kapják az adófizetők pénzéből.

Seca81 2009.03.24. 22:51:08

Ezt az országot megmentetni olyan mint szarból várat építeni! Unokáink is a felvett kölcsönöket fogják fizetni, eközben az ország még nagyobb hanyatlásba megy végbe.
Építsünk autópályát? Oké, persze hitelből...
Iszonyú pénzeket vett fel az állam német és amerikai bankoktól, a rendszerváltás előtt az oroszok velünk vetettek fel őrült nagy pénzeket, mivel nekik nem adtak volna...
Annak az időnek most mi isszuk meg a levét.
Nem hiszem, hogy lenne ma Mo-n olyan kormány amely ki tudna lábalni a válságból. Ötlettelen, hataloméhes, felelőtlen banda egytől egyig!

Hrzrasn (törölt) 2009.03.24. 23:18:47

@Ocvt: "A BKV ellenőrt ellenőrző álutasok korában nem mondanám, hogy nem lehet."

Hát, nekem nem úgy tûnt az elmúlt 20 évben, hogy az általad felvetett módszer milyen kurvajól mûködik. De azért sok sikert, jó szórakozást.

Hrzrasn (törölt) 2009.03.24. 23:24:50

@Seca81: "Iszonyú pénzeket vett fel az állam német és amerikai bankoktól"

De az is megérne egy misét, hogy mire tapsolták el, mert ebben a tisztelt lakosságnak igen nagy szerepe volt.

Tananyag:
w.blog.hu/2008/04/08/makro_1

Hiába lenne 0 USD az államadósság, hamarosan megint nyakig lenne az ország a szarban, mert a 9 milliónyi vontatmány továbbra is ott van, és élôsködik a többi hátán.

qualitaet 2009.03.24. 23:29:20

@Hrzrasn:

"Arról nem beszélve, hogy nem igazán lehet "vagyon"-nak nevezni azt, ami masszív veszteséget termel.)"

Aha.
Attól még a milliárdos vagyon vagyon marad amit felelőtlen vagy rosszhiszemű befektetői csoportok símán elherdálhatnak vagy lenyúlhatnak.

Annyira meg ugye nem vagy naív, hogy azt hidd, hogy az egészségügyet mindenáron privatizálni akarók nem szarják le toronymagasról, hogy a beteg jobb szolgáltatást kap-e avagy sem.
A kíváló üzleti lehetőséget látnak benne nem többet és nem kevesebbet.
A "befektetők" újabb kelet-európai cupákolásba eshetnek bele,a folyamatot oly elhivatottan forszírozó politikusok meg újabb hiénapénzt kapnak az ügylet realizálásért.

Az egészségügyi reform valóban szükséges de sajnos nem a hiénák privatizációján keresztül.

Hrzrasn (törölt) 2009.03.25. 00:04:42

@qualitaet: "Annyira meg ugye nem vagy naív, hogy azt hidd, hogy az egészségügyet mindenáron privatizálni akarók nem szarják le toronymagasról, hogy a beteg jobb szolgáltatást kap-e avagy sem."

Kénytelenek, mert különben nem fogja oda beutaltatni magát senki, sürgôsségi ellátásból meg felkopik az álluk. Pont neked kéne elmagyarázni a szabad piac elônyeit? :)

Ha lenne rá lehetôség, tényleg kölcsönadnám a TKK-kártyámat egy évre, hogy lásd, hogyan mûködik egy olyan rendszer, ahol a kórházak harmada magánkézben van, orvosból pedig csakis privát van, és oda mész, ahova akarsz.

qualitaet 2009.03.25. 00:22:18

@Hrzrasn:

"Olyan Stockholm-szindrómát gombolyítottunk magunknak, ahol a túszejtők és a túszok is mi vagyunk. A legvidámabb barakkból a legnehezebb a szabadulás."

Nemhiába a legnevesebb balos firkász ez a Tóta W.
Szépen sunyiban igyekszik mindent a Kádár-rendszerből itt maradt adósságra, no meg az általa olyannyira rühellt magyar népre kenni.
Hátha a kedves olvasónak elterlődik a figyelme az elvbarátai által a renszerváltás óta szétrabolt ill. elherdált többszázezer milliárdnyi nemzeti vagyonról ill. államadósságról amihez képest a Kádári adósság kutya fasza.
Csak november óta 25 milliárd EURO hitelt vett fel a kormány az IMF-től, többet mint Kádárék összesen a rendszer fennállása alatt! És eből egy fillért nem lát az ország mer megy tovább hiteltörlesztésre...

(A Kádár-rezsim 22 milliárd dollárt vagyis cca.16 millárd Euro-t vett föl összesen)

Ez megint egy gusztustalan bértollnoki mosdatása a kormánynak.

Méghogy tanyanyag! Mindjárt beszarok... :)DDDDDDDDDDD

lanyi 2009.03.25. 00:25:41

Jézusom,hogy itt mekkora hülyék vannak:)

Nézzétek tovább a hetihetest:)

Idióták...

qualitaet 2009.03.25. 00:31:17

@Hrzrasn:

"Ha lenne rá lehetôség, tényleg kölcsönadnám a TKK-kártyámat egy évre, hogy lásd, hogyan mûködik egy olyan rendszer, ahol a kórházak harmada magánkézben van, orvosból pedig csakis privát van, és oda mész, ahova akarsz."

D-ben működik, ebben biztos vagyok.
Sajnos itt sokkal bonyolultabb a helyzet.
Magyarországon már eleve elherdálták millió ember évtizedek alatt befizetett járulékát.
Lepusztították az egészségügyet (vagy nem is létezett).
Én általában nem kérdőjelezem meg a magánbiztosítói rendszer létjogosultságát.
A magyarországi rendszer privatizációját tartom kétségesnek pláne a jelenlegi aspiránsok és rovott múltú helytartóik közreműködésével.

korszellem 2009.03.25. 05:59:17

kár,hogy ilyen emberek vesznek körül minket mint ez a hrzrasn,akik meggyőződésből hülyék.akik még ezek után a szemét szdsz-re,meg az mszp-re szavaznak azok DÖGÖLJENEK MEG!!!
4-es metró????(állítólag 600mrd-ból elkészül-tehát min 1000mrd lesz).
csak mellékesen jegyzem meg,hogy Mallorcán is épült metró,kicsit hosszabb mint a mienk,cirka 60mrd ból.ja,ott biztos olcsóbb minden.
sajnos olyan mértékű sötétség van néhány rtl klubbon,tv2-n nevelkedett ember fejében,ami szinte felfoghatatlan.

isti77 2009.03.25. 07:49:35

Nem lehetne visszamenni és újrakezdeni onnan, hogy meghalt a Kádár? Nem? Jól van, csak kérdeztem.

A legvidámabb barakk békés rendszerváltása eléggé elcsúszott valahol, akárhonnan is nézem.

vwman 2009.03.25. 08:17:48

@korszellem:

ez annyira tipikus fityeszes duma,akinek van annyi esze hogy nincs veletek az "dögöljön meg" gratulálok,mintha orbán bácsit hallottam volna,csak ő utána hebeg-habog hogy ő nemzeti összetartásra meg a polgárok összekovácsolására gondolt,szerintem ő csinálja a legjobb esti meséket

vwman 2009.03.25. 08:32:53

lehetne mesélni fityeszes időkről,hogy volt az országimázs központ x száz milliárd elfolyt belőle sok szegény jobbos politikus zsebébe,csináltak reklám filmet is Magyarországról Tony Curtis főszereplésével x milliárdért Tony Curtis ingyen vállalta a szereplést benne mivel ő is valamilyen szinten magyar,de akkor nem értem miért került x milliárdba???valakik jól jártak abból is!
belefogtak a Nemzeti színház építésébe lett egy mélygarázs belőle x milliárdért
utána másodszorra is nekikezdtek új tervekkel kirakták a város szélére csak gratulálni tudok jó húzás volt
ja és igen a fityeszesek is csináltak 1-2 autópályát orbán papa bányájából vitték hozzá az alapanyagot akár 250km-re lévő autópálya építéshez
tuti csak az ő egy szem bányája van az egész országba
és még sorolhatnám a csupa jó dolgokat amiket csináltak

Gabesz81 2009.03.25. 08:59:16

@Pepejoe: jó példa, hogy bármikor is volt, a vállalkozókat mindig is csak a saját haszna érdekelte... sajnálom, hogy így kellett dolgoznod hosszú éveket. És ez valóban nem téged, hanem a rendszert minősíti... ami változott is azidő alatt...

Azért a TB-d fizethetted volna magad is, önszorgalomból.

loláb 2009.03.25. 09:16:21

@vwman:
Nem tudom mi LENNE, ha orbánék lennének hatalmon, de az viszont TÉNY, hogy a baloldalnak 7 év kormányzás után sem sikerült EGY jelentős reformot sem megcsinálni. Balfasz módjára kezdtek mindenhez, pökhendi, kioktató stílusban kommunikáltak, és minden intézkedésükön látszott, hogy végiggondolatlan, a szakma által nem támogatott, pénzbehajtás.

Az ellenzéknek a nevében benne van a dolga: ellenez, 2002 elött is ezt csinálta az mszp (lásd: Státustörvény, lakástámogatás, Széchényi terv, stb...) Ez a dolga, demokráciában legalábbis. Nem az ellenzéknek kell megszavazni a törvényeket, hanem a kormánypárti többségnek. Ami a 7 évből hatban megvolt.

Nem össztársadalmi konszenzusról vagy összeborulásról kell elmélkedni, hanem olyan javaslatokat kell készíteni, amelyeket legalább a szakma egy része támogat.

Nekem egy szdsz politikus ismerősöm mondta karácsonykor: "Hát, nem lehetünk büszkék erre az elmúlt hét évre".

@Hrzrasn:
"..Viszont azt mindenki egyformán fizette, azok az ingyenélôk is, akik nem fizettek TBt..."

Én egyetértek: felőlem legyen tök piaci alapú egészségügy. Amennyi TB-t befizettem eddig, meg amennyit még fogok, abból valószinüleg bőven kijönne a kezelésem költsége ha lerobbanok. Félreteszem én a pénzt, aztán ha szükség lesz rá, akkor kifizetem a koszorúér műtétet 2 millióért.
De hogy éves szinten több milliós nagyságrendű TB járulékot vonnak le tőlem, és még emellett vizitdíjat is kelljen fizetnem...hát az apjuk faszát.

"...viszont ennek ellenére is jó ötletnek tartom. Nem voltak tele a rendelôk szimulánsokkal meg a napi harmadik vérnyomásmérésre jelentkezô mammerokkal, lehetett haladni..."

Igen, csakhogy jelenleg egy szipla receptfelirás is több, mint 15 perc adminisztrációt jelent, a számlaadás, TB jogviszony ellenörzés, meg egyéb baromság miatt.
Múlt héten voltam dokinál, egészségügyi alkalmasságit kellett kérnem kishajóvezetői hosszabbításhoz, 5-re mentem oda, fél nyolc után jöttem el, és összesen 6 ember volt előttem, akik közül hárman csak receptért jöttek.

Ez az eredménye az eü "reformnak". És közben ment az undorító orvos ellenes propaganda, hogy az orvosok csak a hálapénzre mennek: én SOHA az életemeben nem adtam hálapénzt orvosnak. Még amikor apám szívműtétje volt, akkor is csak a nővérek kaptak pár ezer forintot fejenként. Orvosnak soha, és nem is várták el. Mégis mindig a lehető legjobb ellátást kaptuk, mindenhol.

És akkor jönnek az ilyen tervek, mint amit fent is írtam a rezidensi időről, stb... Téynleg az a cél, hogy elüldözzék az orovosokat itthonról? Mert akkor nagyon jó úton indultak el.

Gabesz81 2009.03.25. 09:31:38

@loláb: nem mind neked szól, de csak jöttek a gondolatok.

azért azt tegyük hozzá, mint írtam feljebb. sok 2/3-ost kellene módosítani, hogy valóban, gyökeresen változtathatóak legyenek a dolgok... amikor az egyik hozta fel a másik szavazta le, amikor a másik, akkor az egyik söpörte le. Pl. parlamentben ingyenélők száma... az összesnek a qva anyját!
kts. térítés bemondásra. összegyűlt félmillió aláírás és már viszakoztak is, hogy már úgy is tervezték, hogy ez így nem jó. ha nem jön össze, akkor marad minden a régiben, mert jó látni a számla hízását. aláírtam és megszavazom, mint ahogy tettük sokan!

viszont amikor az én zsebemben turkálnak nem szeretem, ezért volt jó a vizitdíj. ha igénybevettem fizetek, ha más aki tb-t sem fizet az is fizette, most hurrá én fizetem az ő ellátását is.
ezzel csak annyit akartam, hogy lettek volna előrevivő dolgok, lehetett volna rajta változtatni, nem egyszerű és magyar módra leszavazni. így most újra ingyenélés van a pénzemből.
akik eltöröltették a qva anyjukat.

Gabesz81 2009.03.25. 09:34:56

sajnos sok orvos elvárja, sőt ami a leggyalázatosabb, hogy az élet kezdetén egy frankó megszorítással kezdik a családoknál, amikor gyermekük születik. a legdurvább lehúzók a szülészek! a qva anyjukat! többszázezres hálapénzek nyílt titokként forognak, amiből a stáb rendszerint semmit sem kap...

loláb 2009.03.25. 09:48:38

@vwman:
Izland és Ukrajnamellett bennünket érint a legjobban a válság. Várhatóan mínusz 6-8% lesz a GDP bővülés, az usában ha nagyon pesszimisták, akkor mínusz 3%.
Mi még 2010 második negyedévében is recesszióban leszünk, pedig várhatóan az év második felében már elindul a gazdasági növekedés a világban.
És ez csak annak köszönhető, hogy nem volt bátorság a valódi reformok végrehajtásához.

@Speedman:
Pedig valószinüleg ilyen, mint ahogy valszeg minden ország, minden politikusa ilyen. Én már régen nem hiszek az államférfiakban, államasszonyokban.

De ez okvetlenül még nem baj. Nem szakértő miniszterelnökre van szükség, hanem egy olyan POLITIKUSRA, akinek többsége van a parlamentben, és a pártjában. Hogyha a szakértő tanácsadók kitalálnak valamit, ami jó (de esetleg népszerütlenséget hoz), akkor ne alkukkal, meg pozicióosztogatással vegye rá a saját pártjának érdekcsoportjait a megszavazásra, hanem belső vita nélkül legyen elfogadva a javaslat a parlamentben.

De hát Gyurcsány már a hatalomra is 3 nap alkudozás, meg háttérmutyi eredményeképpen került (ugye emlékszünk: Meggyesi lemondása után pénteken még Kiss Péter volt az esélyes, aztán hétfőn 4:1 arányban mégis Gyurcsányt választották meg a küldöttek). Vajon miért? "Meggyőzte" őket.

Valós támogatottsága a pártján belül csak 2004-2006 között volt, utána minden javaslatához körbe kellett udvarolni a különféle tagozatokat, meg az szdsz-t.
Ezért nem tudott semmit átvinni a parlamenten, nem az ellenzék akadályozta meg, hanem a saját pártjának különféle ellenérdekelt tagozatai és néha az SZDSZ.

Ha külsö miniszterelnöke lesz az országnak, akkor ugyanúgy nem fog tudni SEMMIT elérni: a valódi, népszerütlenséget hozó, de szükséges intézkedésekhez nem lesz parlamenti támogatás, egyik párt sem fogja a nevét adni a népszerütlen intézkedésekhez.

vwman 2009.03.25. 09:53:39

@loláb:

Széchényi tervről annyit hogy romániába ment a lóvé, ismerősnek a szállodájához 50 millás vissza nem térítendő támogatást kapott romániába meg ott még jó néhányan az ismeretségi körébe,magyar ismerősöm egy sincs aki kapott volna Széchényi terv részeként állami támogatást anno a fityesztől

"a baloldalnak 7 év kormányzás után sem sikerült EGY jelentős reformot sem megcsinálni."

legfőképpen azért mert az ellenzék mindenhol keresztbe tett,és lehurrogta őket mielött végigmondták volna hogy mit is szeretnének,ha azt mondja az mszp hogy sárga a villamos akkor a fityesz tuti azt mondja hogy á az nem sárga az hupilila ez nem ellenzék ez egy rakás szar.
mert ha azt mondja a fityesz egy kormány javaslatra,hogy neki jobb ötlete van így és így kéne csinálni akkor ok,de semmi indokot nem tudnak csak fújjogni meg kormány váltást,ja meg hogy monnyon le,ezt egy ovis csoport is megtudná csinálni,ennyit az ellenzékről

vizitdíjnak még mindig az lett volna a lényege hogy a háziorvosi rendelő abból fennt tudta volna magát tartani,és nem kellett volna az 1millió adófizető pénzéből még arra is költeni,hanem lehetett volna más dolgokra is.
de ha téged a 300forint annyira földhöz vágott akkor már értelek,de nem hiszem hogy minden nap mentél dokihoz
én 1-2 évente szoktam menni dokihoz akkor minek fizessem a másik ingyen ellátását aki hobbyból minden nap jár

loláb 2009.03.25. 10:00:21

@Gabesz81:
A vizitdíj mellett is Te fizetted az ő ellátásukat. Gondolod, hogy a 300 foritból bármi kijönne? Még az asszisztens bérköltségét sem fedezi, amennyi időt egy beteget adminisztrál.

De mivel mellette megvonták az amortizációs támogatást az orvosoktól, még csak plusz bevételük sem lett...

Fizettél, úgy, hogy emellett 29%-ot levonnak a béredből TB járulék címén, plusz a munkáltatód is fizet utánad EHO-t.
Ennek következtében, ha te nettó 100 ezer forintot akarsz keresni, az a munkáltatódnak 300 ezerbe kerül havonta.

loláb 2009.03.25. 10:06:59

@vwman:
Egy kisebbségben lévő ellenzék mit tud leszavazni?

Na meg vizitdíj, mint a rendelő finanszírozása...öregem, esetleg beszélj néhány orvossal is, ne csak az piros kockás szórólapok szövegét hajtogasd, mert komolytalan vagy.

Na, mindegy, hagyjuk. Elegem van a politizálásból. Legyél szenttül meggyőződve, hogy az MSZP 7 éve jó volt az országnak, én meg megmaradok annál, hogy nem.

vwman 2009.03.25. 10:11:12

@loláb:

ez annak köszönhető nagyobb részben akik túl vállalták magukat és most a hiteleik miatt szarba vannak,szerintem a lakosság fele kb
ezek most mindenből a minimálisra törekednek kaját is csak olcsóbbat és alig vesznek meg mindenen spórolnak ruházat műszaki cikk vagy egyáltalán nem is vesznek
na most ha egy x terméket gyártó gyárban a kereslet a termékük iránt negyedére esik vissza elbocsátja dolgozók egy részét vagy az egészet és rosszabb estebe le is húzza a rolót
ilyen dolgok mellett ne is álmodj GDP növekedésről

vwman 2009.03.25. 10:17:37

@loláb

nem leszavazást írtam hanem hogy keresztbe tesznek folyamatosan kettő közt van különbség úgy mint a fostalcska astra és egy E-merci közt pl de ha nem érted meg a különbséget akkor abba is kételkedek hogy 8általánoson túl valamiféle végzettséggel rendelkezel

amíg az orvosok a magánrendelőikbe viszik haza a dolgokat az sztk ból addig én legvégső estebe tárgyalok velük

loláb 2009.03.25. 10:19:59

Oké, maradjunk ennyiben.

Gabesz81 2009.03.25. 10:27:14

@loláb: a fenébe is, nem arról van szó, hogy az teljesen jó volt így, de mindenképp jobb! mert akik abszolúte addig sé most is semmit sem, azoknak is a zsebükbe kellett nyúlni! nincs ingyenkenyér vége üzenet, de aztán jött a demagógia és lett... nincs oldalam és most csak kimondottan a vizitdíjról és az emberekbe nevelt kommunista beidegződésekről beszélek, miszerint az jár... és 300 forint nem a világ lett volna, de lehet meggondolta volna napi 10-20 felesleges, csak beszélgetni akaró beteg, amivel a valóban beteg és fizető dolgozó emberek magasabb színvonalat kaptak volna, már a várakozási időt tekintve is.
az a baj, hogy a legtöbb ember akármennyire is haladónak képzeli magát és köpi a régi rendszert, azért mindent továbbra is fentről vár, mert az jár...
szemléletváltás és egy két (de)generáció kihalása kell és talán akkor.

Gabesz81 2009.03.25. 10:28:36

@loláb: amit írtam a 2/3-osokról... egyik sem akart valóban gyökeres változásokat, ezért toporgunk! ez a teljes politikai "elit" felelősége. kevesebb önkörmányzatot, kevesebb ingyenélőt, régiókat nem 19 megyét!

loláb 2009.03.25. 11:34:50

@Gabesz81:
Nincs olyan sok 2/3-os törvény, ráadásul a sima feles törvényekbe is belebuktak: eü, felsőoktatás, adótörvények, nyugdíj stb...

Lajos63 2009.03.25. 11:42:24

@vwman: Ezt az alapján írtam hogy rákerestem a nicked-re és megnéztem eddigi ténykedéseidet. Kezdem már unni a személyeskedésedet. Jó lenne egyszer személyesen elbeszélgetni veled.

Lajos63 2009.03.25. 11:49:11

@Pepejoe: Próbálj meg magad egy vállalkozásba kezdeni és kitermelni az állam felé az alkalmazottak után fizetendő összegeket. Arra nem gondoltál hogy esetleg a aki foglalkoztatott az is úgy volt ahogy te? Hogy pengén táncolt hogy neki is maradjon valami egyáltalában az egészből. Persze vannak akik kizsákmányolóak de hidd el ha olyan lenne a helyzet azért a nagy többség nem így foglalkoztatna.

Lajos63 2009.03.25. 11:56:34

@loláb: Hagyjad, vele kár vitatkozni, talán pénze is van ebből.

Lajos63 2009.03.25. 11:59:02

@vwman: Tapolca Hunguest Hotel szálloda is kapott itt nálunk pl akinek a tulajdonosa nem éppen fidesz közeli ember.

qualitaet 2009.03.25. 12:23:31

@loláb:

"De hát Gyurcsány már a hatalomra is 3 nap alkudozás, meg háttérmutyi eredményeképpen került (ugye emlékszünk: Meggyesi lemondása után pénteken még Kiss Péter volt az esélyes, aztán hétfőn 4:1 arányban mégis Gyurcsányt választották meg a küldöttek). Vajon miért? "Meggyőzte" őket."

qualitaet 2009.03.25. 12:23:32

@loláb:

"De hát Gyurcsány már a hatalomra is 3 nap alkudozás, meg háttérmutyi eredményeképpen került (ugye emlékszünk: Meggyesi lemondása után pénteken még Kiss Péter volt az esélyes, aztán hétfőn 4:1 arányban mégis Gyurcsányt választották meg a küldöttek). Vajon miért? "Meggyőzte" őket."

qualitaet 2009.03.25. 12:32:18

Bocs, véletlenül elküldtem.

Tehát: A "meggyőzés" pofonegyszerű volt, hisz Gyurcsány az SZDSZ-es pénzügyi és üzleti körökkel már azelőtt is kíváló kapcsolatot ápolt, köztudottan az ő "emberük".

Emlékszünk Medgyessy vitáira a szintén hírhedt oligarcha Csillag Istvánnal, no meg az emlékezetes kifakadására:

"Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel!"

Ez volt az utolsó csepp a pohárban, pár nappal később meg is puccsolták, egyértelműen az SZDSZ irányításával.

vwman 2009.03.25. 12:33:10

@uszilard:

nem vagyok kíváncsi rád elhiheted

és tévedsz nincs semmi hasznom belőle,csak a tényeket nézem,ellentétben veled,a narancssárga ködtől nem látsz semmit

loláb 2009.03.25. 13:05:36

@qualitaet:
Na ja, de az mszp miniszterelnök jelöltjéről az mszp-s küldöttek szavaznak (valami hatszázakárhány fő, minden megye küld küldöttet).

Az ő körükben végzett felmérés pénteken még Kiss Pétert jelölte befutónak (kb kétharmad-egyharmad arányban), aztán hogy-hogynem mégiscsak Gyurcsány nyerte a szavazást három nappal később, méghozzá fölényesen.

De ugyanez volt pepitában Kóka esetén is: a 2006-os választások előtt háromnegyed évvel lép be a pártba, és a választások után leköszönő Kuncze helyére már ő volt az egyedüli esélyes. Egy olyan valaki, aki egy évvel ezelött még nem is volt tagja a pártnak.

Hm...érdekes karrier, főleg, hogy mindketten milliárdosok. Gyurcsány legalább a látszat kedvéértért írogatott pár cikket a népszabiba 2002 elött is, hogy azért ne lehessen mondani rá, hogy jöttment.

Ocvt 2009.03.25. 13:26:32

Ja és ez TAVALYI adat. Azóta kicsit megugrott az imf hitel miat ugyebár és ki tudja hol áll meg.

Az egészségbiztosításról itt olvasható több infó, akit érdekel:
hu.wikipedia.org/wiki/Egészségbiztosítás

Ocvt 2009.03.25. 13:29:10

@Ocvt:
bár, ha jobban megnézem inkább lila ködről van szó...

korszellem 2009.03.25. 14:26:36

@vwman:
fityeszes?hát el vagy tájolódva barátom,nem fogok a fideszre szavazni!
Mo.-on mi most bűnözők vagyunk,az mszp a rossz rendőr, a fidesz meg a jó.de mindkettő ua.az mszp-től kapod a pofonokat,leköpköd,meg kilövi a szemed gumilövedékkel.a fidesz cigarettával kínál,kedvesen barátomnak szólít,adócsökkentésről beszél.
de mindkettő meg akar törni.
www.lakatospal.hu/index.php?page=articles&id=2902
ezt ajánlom a figyelmetekbe,itt sok kérdésre találtok választ.

vwman 2009.03.25. 14:42:12

@korszellem:

"mszp-től kapod a pofonokat,leköpköd,meg kilövi a szemed gumilövedékkel"

velem még nem történt ilyen!
ez max azokkal a békés tüntetőkkel történik meg akik gyújtogatták az MTV székházat,és loptak onnan amit értek,meg mások autóit gyújtogatták molotovkoktéllal és közbe macskakövet dobáltak a rendőrökre,ezeket nem gumi lövedékkel kellett volna lőni.
azért így kicsit más mert te úgy állítod be mintha az ártatlan járókelőket kezdenék lövöldözni

abban igazad van hogy a fityesz a mézes mázas semmiről beszéddel próbálja meggyőzni az embereket
adócsökkentés ugyan már miből? lemond orbán a fizetéséről meg a többi fityesz és abból lesz?mese habbal az egész

korszellem 2009.03.25. 14:52:26

@vwman:
hát barátom neked jól kimosták az agyad.a neten találhatsz rengeteg fotót,amin látható,hogy 60-70éves embereket vertek meg brutálisan,olimpiai bajnokot rugdalnak 20-an stb.
te csak az rtl-blikk-tv2-m1 lózungokat nyomod folyamatosan.nem gondolkozol,megeszed amit elédraknak
FEL KÉNE ÉBREDNI

vwman 2009.03.25. 15:09:46

@korszellem:

és van a neten párszáz kép meg video amin a kedves tüntetők vascsövekkel és láncokkal verik a rendőröket az teljes normális igaz?meg amikor a 3rendőrt majdnem felgyújtották a kocsijukkal együtt
az ilyenekkel szerinted mit kéne tenni megsimogatni őket milyen ügyesek?
látom te meg orbán bácsi meg a hír tv esti meséit kajáltad be,elismerem jól csinálja orbán bátyád azt mondja amit hallani akarsz te meg bekajálod,az a baj van néhány birka van aki megeszi a mondókáit,de talán az értelmesebb emberek többségbe vannak remélem

Ocvt 2009.03.25. 15:49:26

@vwman:
belinkelnéd az említett videókat?

Te is tudod, hogy csak tereled a szót a lényegről...ez mind csak tünet.
Mindenesetre a nickedhez képest nem semmi amit itt előadsz. No tények csak agitáció :D
Ügyes, de nem eléggé.

vwman 2009.03.25. 16:00:54

@Ocvt:

egy a sokból

www.youtube.com/watch?v=VapoOMlKJ5o

miről terelem a szót? ha nem így volt akkor meséld már el hogy? mert fityesz módjára indok nélkül jujjogni a egyszerűbb

Lajos63 2009.03.25. 16:22:40

Ma autó mosás közben átgondoltam ezt a dolgot újra. Az emberek végül is ilyenek és kész. Ugyan az az ok vezérli őket mikor szavaznak és akkor is mikor hitelt vesznek fel. Legalábbis a lakosság azon részét aki eldönt egy népszavazást(és aki elhiszi hogy a húsvéti nyuszi hozza a pénzt a törlesztőt meg a Jézuska fizeti majd ki). A nagy többség lényegében ahhoz is hülye hogy a sok agymosás után át lássa mi az ami a saját és az ország érdekét szolgálja. gyurcsányék választási videóitól megmondom őszintén néha még én is elérzékenyültem. "Az adó csökkentés kormánya, elnökúr olyan hamis vádakkal akar nyerni hogy itt valaki vizit díjat akar bevezetni? Ne hazudjon már, nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet" Bocs ha nem pontosan idézem. Undorító, hatás vadász propaganda filmek. Orbánék sem voltak rest persze de egy 10-es skálán amit műveltek az mondjuk 4 akkor az mszpé minimum 8. Dőlt az agymosás az összes csatornán, újságokban. Az eredmény aztán nem is maradt el. Megmentették az emberek ferenctetsvér anyukáját is a megfagyástól, mert szegény a garzonban nem tudja fizetni a gáz számláját. A szegény kisgyereket is haza vitte ferenc és még táncolt is nekünk. Ilyen egy arany embert ki az a szívtelen aki ne választana meg? Igaz vagyonosodását úgy kezdte hogy megvett jelképes összegért épületeket az államtól amiket utána az állam vissza bérelt tőle horribilis összegért. Ilyen egy szín magyar ember.

A bal oldal irtó nagy előnyben van. Mögöttük áll a tőke és az egész média. Meg tudnak venni kilóra egy választást. Mások az arányok mint hogy orbán az apja bányájából hordatja a követ, vagy hogy mennyi szőlője van. De hát ez kell. A sok idióta azon őrjöng hogy vettek 20-30 milláért autót komcsik válság idején. Amit elloptak annál ez qrvára jelentéktelen összeg. de hát józskapista ezt szereti olvasni a blikkben ez ez adja el a lapot ez kell. Az mszp a kisebbik rossz válasszuk azt. Szerintem elég volt belőlük már az elmúlt 50 évben.

Lajos63 2009.03.25. 16:28:37

@vwman: ha nem lenne az akkor nem csinálnád. Aki tört zúzott az bal oldali provokátor volt. Gyurcsány miért mondta az egyik interjúban, hogy nem ő adott parancsot a rendőrségnek a másikban meg hogy igen? Gergényi is egy színmagyar. A komcsiknak jó propagandája van, még Goebbelsz is megirigyelhette volna :)
Azonosító szám minek érted, ez kelet Európa itt nem kell olyan. Akinek nem tetszik hogy becsapták kirabolták, kisemmizték azt jól elverjük. Mit tehetnek majd megunják aztán elmennek haza.

vwman 2009.03.25. 17:37:13

@uszilard:

baloldali provokátor,ekkora baromságot
te hülyébb vagy mint gondoltam már bocs

isti75 2009.03.25. 18:57:42

Azt hittem hogy itt a törlesztőrészletek emelkedése a téma, de itt mindenki csak a fidesz-mszp háborúról ír....

Hrzrasn (törölt) 2009.03.25. 23:41:48

@loláb: "Félreteszem én a pénzt, aztán ha szükség lesz rá, akkor kifizetem a koszorúér műtétet 2 millióért.
De hogy éves szinten több milliós nagyságrendű TB járulékot vonnak le tőlem, és még emellett vizitdíjat is kelljen fizetnem...hát az apjuk faszát."

Aha, ahogy Móricka elképzeli a TBt.

És ha a félretett pénzed nem elég, mert pl transzplantációra van szükséged, mi legyen? Dögölj meg?

Ezért van az, hogy mindenki jóval többet fizet be, mint amennyibe a kezelése valaha is kerülni fog, és titkon imádkozik, hogy a befizetett pénzre ne neki legyen majd szüksége, hanem valaki másnak.

korszellem 2009.03.26. 06:13:12

@vwman: szerintem változtass nevet.van két 5letem! A. ZISZman
B. MERKAVAman

loláb 2009.03.26. 08:33:16

@Hrzrasn: Bevállalnám a kockázatot.

Mert nekem nem pálya, hogy én (viszonylag) fiatal, jól kereső egyén tartom el a nyugdíjasokat, potyautasokat, cigányokat, és még ráadásul MINDEN intézkedés engem szopat.

De közben fizetünk 13. havi bért a naplópó állami alkalmazottaknak, 13. havi nyugdíjat, metrót építűnk 500 milliárdért, völgyhidat, alagutat, és akkor a demagóg lózungokat (Pl: 2 db páncélozott AUDI A8L a kormányfőnek) el sem kezdtem. Mert ezekhez hozzányúlni nincs vér a pucában.

Egy büdös szót se szóltam volna ha pl. a vizitdíjat csak olyanoknak kell fizetni, akiknek nincs rendben a TB jogviszonyuk.

vwman 2009.03.26. 08:37:37

@korszellem:

elmebetegtől ötletet nem fogadok el ugye megérted :)

vwman 2009.03.26. 08:46:50

@loláb:

ha jól kereső egyén vagy akkor nem értem mit vagy kiakadva azon a 300 Ft-on??
vagy minden nap 5ször mentél volna dokihoz?? de arra is volt megoldás,aki sokat jár dokihoz mert egy évben ha a beteg a háziorvosnál illetve külön a járóbeteg-szakellátásért vizitdíjat már 20-20 alkalommal fizetett, az afeletti vizitdíjak összegét az illetékes jegyzőtől visszaigényelhette.

és a vizitdíjnak még egy haszna lett volna,a hálapénzek eltüntek volna,mert ha a 300 Ft-ot vizitdíjra befizetted,akkor nem kellett volna még 1500at adni a dokinak,hogy ugyan már foglalkozzon veled
itt van egy kis infó hogy felhomályosítsalak a vizitdíjjal kapcsolatba

www.fn.hu/belfold/20070209/mindent_vizitdijrol/

LyukasBogrács 2009.03.26. 08:57:48

Egyébként meg nem tök mindegy, hogy miért magasabb a törlesztő? Fizeted és kész. Ha nem, akkor meg viszik a kocsit. Ennyi. Mit kell ezen filózni annyit?

loláb 2009.03.26. 10:29:09

@vwman: Az elvvel volt bajom. Meg azzal, hogy behülyítették az embereket, hogy majd ez milyen jó lesz az orvosoknak, közben az egész csak megszorítás volt, pénzbehajtás.

De mindegy, hagyjuk. Szerencsére ez már a múltté.

vwman 2009.03.26. 10:53:12

@loláb:

az orvosok azért pampogtak,mert tudták hogy akkor 0 hálapénz lesz
így meg napi több 10ezer forintot simán megkap zsebbe adóznia se kell utána
csak nem orvos vagy te is?

loláb 2009.03.26. 13:19:04

Mondom, hagyjuk. Aki nincs a te véleményeden, az fideszes, vagy orvos, vagy buta, 8 általánost sem végzett senki.

Lajos63 2009.03.26. 16:00:31

@vwman: Üdvözlöm a nettó 80e kereső milliárdos orvosokat. Ugyan már. Te egyedül azért vagy itt hogy továbbra is elhitesd az emberekkel hogy a pártod jól csinálta. Olyan ember nincs aki ezt a dumát ok nélkül nyomná amit te. Még a leg véres szájúbb virtigli kommunista ismerőseim is húzzák már a szájukat attól ami itt folyik. Nem mondják ki persze de érződik a megnyilvánulásaikból. Az a helyzet hogy törvényes úton jó eséllyel a te pártod nem fog itt választást nyerni 1 év múlva akárhogy megy is az agymosás. Ekkora határ szart nincs hová ellapátolni az elvtársaknak.

Ha már személyeskedésbe torkollott beszélgetésünk arrogáns voltod miatt akkor egy idézettel búcsúznék tőled: "Aki hülyén születik az hülyén is hal meg" :) Ezzel zárom soraimat.

További jó agymosás.

Üdv. uszilard

vwman 2009.03.26. 16:03:16

@loláb:

de ha egy épelméjű érvet nem tudsz mondani akkor mit mondjak rád?az hogy lehúzás azt szajkóztad más egyebet nem tudtál
az lehúzás,hogy egy évben 6000ft-ot a háziorvosi rendelőbe és 6000ft-ot az egyébb ellátásra fizettél volna vizitdíjként?az lehúzás?
ha bemész kórházba egy hét után többet kell zsebbe adni hogy rád nézzen egyáltalán az orvos,na az a pofátlan gerinctelen lehúzás szerintem

Lajos63 2009.03.26. 17:28:46

@vwman: Valaki linkelt neked pár grafikont. Keress egy embert aki segít értelmezni, értelmezd őket és után írj ide újra. Azok mindent elmondanak az elvtársak munkájáról és az is látszik miért akartak újra húzni a présen egyet.

morcosboci 2009.03.26. 19:07:21

miért álltok szóba vwman-nel? ennyire nem lehet hülye valaki magától. Még a tényeket is tagadja. Egyértelműen fizetett ostoba, nekem legalábbis nagyon kilóg a lóláb. Valahogy ez jellemző a maszopra. Mindenhol összeugrasztják az embereket, hogy még véletlenül se azzal foglalkozzunk amivel valóban kellene. Minden ünnepet tönkretettek a fizetett bajkeverőik, akik minden jogállamban már sitten lennének és még az ilyen fórumokon is hintik a hülyeséget. Egy nagy baj van, hogy az elmúlt 7 év kormányzása nem menthető. Még nem is látjuk a szakadék alját, nem hogy leértünk volna.

vwman 2009.03.26. 19:08:15

@uszilard:

grafikont én is tudok csinálni mutassak párat?

morcosboci 2009.03.26. 19:11:04

fletó legnagyobb baja, hogy nem ért semmihez. annó amikor azt nyilatkozta, hogy el lehet menni az országból mindenki csak a mondat első felére kapta fel a fejét, pedig a második fele olyan hozzá nem értésről tanúskodik, hogy önmagában azért el kellett volna zavarni. Érdekes módon megint a kisembereken fogják behajtani azt a pénzt amit ők elloptak. Igen, megcsinálják!

vwman 2009.03.26. 19:12:56

@morcosboci:

folyamatosan a tényeket írom ha nem jutott volna el az agycsökevényedig
ha jól emlékszem a fityesz fizettet anno a parlament elötti léhűtő naplopóknak hogy ott tanyázzanak,és a budaházi meg az ilyen hasonló szarkavarók kinek az emberei?
orbán bácsi nagyon félre informált téged

vwman 2009.03.26. 19:18:54

@morcosboci:

valahogy mégis értelm4esebb dolgokat csinált mint orbán
Gyurcsány már jóval az elött milliárdos volt,mint ahogy a politikába került volna
ezzel szembe orbán egyetem után került a politikába és az apjának a semmiből lett a bányája tuti sokat spórolt rá

Lajos63 2009.03.26. 20:10:21

Feljebb leírtam miből lett gyurcsány apád milliárdos. Abból amit a kezére játszottak a párt társak és az állam nagy pénzért vissza bérelte.

Lajos63 2009.03.26. 20:14:07

De mit várjon az ember attól akinek az apja is lopott. Az alma és a fája esete.

kuruc.info/r/39/37042/

Gondolom ezt is a lap munkatársai hamisították mert rasszisták igaz?

loláb 2009.03.26. 22:24:07

@vwman:
Akkor elmondom hogyan volt mindez valójában: valaki szóba hozta a vizitdíjat, erre Hrzrasn reagált, hogy az mennyire jó volt, mert plusz bevétele lehetett a dokiknak, tudtak volna belőle fejleszteni. Erre írtam le azt, hogy VALÓJÁBAN hogy volt (az amortizációs támogatás megvonása), amiről ő nem tudott.

Nem akartam én meggyőzni semmiről, csak leírtam azt a nem túl sokt hangoztatott tényt, amiről az ország kb 98%-a (köztük ő sem) nem is tudott.

Téged sem akarlak meggyőzni, felőlem oda szavazol, ahova akarsz, egyáltalán nem érdekel.

Viszont légyszives, ismeretlenül ne személyeskedj, meg sértegess, mert egyrészt nem ismersz, foggalmad sincs arról, hogy ki vagyok, márészt pedig ezzel a fröcsögő stílussal csak magadat minősíted.

További szép estét, én kiszálltam ebből a párbeszédből, mert ezt folytatni nekem sem időm, sem kedvem nincsen.

Lajos63 2009.03.27. 13:55:12

@loláb: Ő már nem ír ide. Lekerült a cikk a főoldalról tehát már nem érdekli. A célját elérte mert aki benézett ide az azt látta amit ő akart láttatni. Ennyi. Őt fizetik ezért hogy bomlasszon. Nem változott itt semmi az utóbbi 50-60 évben max a módszer.

vwman 2009.03.27. 19:57:03

@uszilard:

nem fizet senki semmit nekem
lehet hogy neked orbán bácsi állja a kiadásaidat azért hirdeted az igét
de eddig a meséken kívül mást nem hallottam tőled,ugyanazt csinálod mint a fityesz nagyban blablablalabla

Lajos63 2009.03.27. 20:36:36

@vwman: Feri bácsi már retteg hogy véget ér a mentelmi joga :DD

morcosboci 2009.03.28. 15:06:18

vwman- boldogok a lelki szegények.....mert tietek a mennyeknek országa.

vwman 2009.03.29. 00:30:02

@uszilard:

orbán bácsi meg kapar a hatalomért szokás szerint,csak hogy nem lesz belőle semmi

@morcosboci:

nagyon ügyes vagy,kész szerencse hogy te az agyilag szegények táborát gyarapítod,és bekajálod orbán papa meséit,meg mondókáit,a monnyon le mondókán kívül tud mást is szerencsétlen kívül belül sötét példaképed?

qualitaet 2009.03.29. 01:18:32

@vwman:

Nem zavar, hogy az elvtársaid a kommunista világtörténelemnek megfelelően pont most zabálják fel egymást :))DDDDDDDDDDDDD

Nem kell ide Orbán,összedől magától is a kártyavár :)

Megint bebizonyítják a mérhetetlen dilettanciájukat:

Egyrészt arra is képtelenek, hogy a szaros pártjuk válságát menedzseljék, nemhogy egy országot.
A 18 miniszterelnök-jelölt egy hét alatt, meg az hogy múlt szombaton még 85%-kal megválasztják ezt a patkányt, ma meg már kibasszák mint a macskát szarni, tökéletes tükre a gyáva és zavarodott elvtelenségüknek.

Másfelől meg röhej ahogy egy sunyi és álszent,köpönyegforgató, 1%-os ám hochintelligens törpepárt (SZDSZ) táncoltatja az ostoba és tehetetlen kommunista medvét. (MSZP)

Az SZDSZ talán még undorítóbb.
Játsza az ellenzéket és az ártatlant,osztogatja az utimátumokat egy szánalmas és átlátszó színjáték közepette, reménykedve abban, hogy esetleg elfelejtik az emberek azt az apró tényt, hogy ők irányították a Gazdasági Minisztériumot 2008-ig.
Talán még nagyobb a felelősségük az ország szétbaszásában mint az MSZP-nek.
süti beállítások módosítása