Jóravaló klub keresi a helyét

  2008. október 24. - Csikós Zsolt Címkék: szolgálati közlemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Nem szoktam ilyet tenni, nem hiszem, hogy épp a Totalcar egyik jelentős felületén kellene magánügyeket bonyolítanom. De most baj van, képtelen vagyok egyedül megoldani.

Van ez a veterános klubunk, a kemény mag nagyjából húsz fő, a hébe-hóba előforduló látogatókkal együtt összesen talán 100-120 ember ismeri, alkalmanként 30-40-en vagyunk. Miközben minden hasonló klub feloszlik, egymásnak mennek a tagok, leváltják a vezetőséget, elsikkasztja valaki a kasszát, frakciók válnak le róla, s az új frakciók gyilkolják az eredetit, nos, eközben a miénk működik, senki nem veszekszik senkivel, béke van, röhögés, rozsdapor, ámulat, kritika, motor-, busz-, prospektus-, modell- és autóbuzulás.

A titka az egésznek: nincs tagdíj (pontosabban illik hozni valami löttyöt, meg zsíros deszkától tálcányi süteményen át zacskó pogácsáig valami kaját), nincs elnökség, nincs pénztáros, nincs program, semmi sincs, spontán happening az egész. Aki jön, jön, aki nem, nem, számonkérés sincs. És a klub még így is akkora lett az utóbbi időben, hogy már csak hébe-hóba hívunk meg új embereket, mert sehol nem férünk el. Ami egyben tartja az egészet ilyen felhőtlen boldogságosságos működés mellett, az két dolog – az időpont és a hely.

Az időpont: hó utolsó péntekje. A hely. Nos, ez a probléma. A hely régebben a korábbi újságom szerkesztősége volt Zuglóban, aztán a Hajógyári-szigeten, aztán amikor onnan menesztettek bennünket, a budaörsi reptér mellett a Superbike szerkesztőségéhez mentünk át, majd amikor a Superbike átalakult, továbbléptünk egy virágnagykerbe Csepelen, aztán az is megszűnt, a nyarat egy pátyi hangárban csináltuk végig. Tragikus hirtelenséggel most az is megszűnt.

Legutóbb a Lágymányosi-híd mellett, az ELTE parkolójában tartottuk jobb híján a gyűlést, a végén az egyik tag becsempészte a bagázst az egyik előadóba, amikor nagyon hideg lett. De ez csak eseti megoldásnak volt jó.

Az a probléma, hogy néha busz is megfordul a klubban, az autók létszáma 15 és 25 között ingadozik, tehát kell a nagy parkoló. Az is baj, hogy senki nem iszik, ráadásul kifejezetten kispénzűektől is vannak a csoportban, tehát oldtimereseket szívesen látó sörözőbe se tudunk menni, mert nem generálnánk elég forgalmat. Viszont télen megfagyunk a szabad ég alatt, tehát önmagában egy praktikeres parkoló sem jó, mert túl későn kezdődik a klub, olyankor már hideg van. Művelődési házakat is próbáltam, de azok bezárnak 10-11 táján, mi meg néha hajnali 3-ig vagyunk, de minimum 1-ig.

Kész, volt már brainstorming, megmozgattuk a kapcsolatrendszert, kifutottunk ötletekből. Legközelebb Tatán lenne egy helyünk, de a távolság miatt egy-két hónap alatt szétmorzsolódna a klub, ennyire tisztában vagyok a helyzettel.

Nincs valakinek ötlete, hol van olyan ipari park, raktár, hétvégén (péntek este 7-től) használaton kívül álló terem, üres szoba, vagy akármi, ahová elmehetnénk? Egy nagyobbacska parkoló, valami fedél, gyenge fűtéssel, egy konnektorral, mindez havonta egyszer, este 19 órától hajnali 3-ig – nagyjából. Ennyi, amit keresünk. Az a baj, hogy nagyon fizetni sem tudunk, mert egyszerűen nem olyan a klub felépítése, hogy lenne kasszánk, hogy egyszerre érkezne, vagy menne el a banda. Ott helyben, valamennyit biztosan össze tudunk kalapozni, de tudom, hogy ha elszáll az összeg, egy csomóan a nem túl tehetősek közül elmaradnak.

Tizenegy éve viszem a klubot, elmebeteg, de rendes emberek alkotják, mindenkit ismerek régóta. Bár kicsit morzsázunk a kajákkal, szemetet sose hagyunk magunk után, ha zajosak is vagyunk, ivászat nincs, tönkre soha nem tettünk semmit azokon a helyeken, ahol eddig előfordultunk. De ha nem lesz állandó placcunk, úgy néz ki, megszűnünk. Már most, 31-én sem tudjuk, hol lesz, egy utolsó lehetőség épp tegnap úszott el. Segítség!

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr99726568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vatizs 2008.10.24. 06:55:41

Sziasztok!

Ajánlhatom nektek esetleg, hogy Szigetszentmiklóson a Leshegy ipari parkba nincs e ilyen épület. Nemrég lettek kész, biztos van hely a kocsiknak. Ha esetleg nem kocsival mennétek oda, akkor tudom ajánlani a XIII. kerületben a Pannónia utca kollégiumot. Ott lehet lenni egész éjjel, és nagyon olcsóak az árak. (ott nagyobb társaság az ebédlőben fér el). sőt még szobákat is lehet kivenni, ami 1500/fő/éj. Ha érdekel a dolog, akkor további infót a vatizs@vipmail.hu kaptok :)
Üdv: Vatizs

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2008.10.24. 07:46:49

Zsolt, mi (a Magyar Land Rover Egyesület) általában úgy szoktuk szervezni az egyesületi gyűléseket, hogy van egy kricsmi Pesten, ő beenged minket. Konkrétan a Lurdy házban szoktunk lenni, van kivetítő, plazmatévé, sörcsap, miegymás, parkoló elég nagy van a Lurdy-nál és ingyenes, mi a hónap első szerdáján szoktunk gyűlni, igaz mondjuk csak olyan este 7-től 10-ig. A péntek problémásabb lehet, mert mivel az egy szórakozóhely, pénteken nyilván tele van, rendezvény, vendégek, mulaccság, de ha hajlandóak vagytok rugalmasan kezelni (tehát valamilyen hétközbeni időpontra helyezkedni), akkor szerintem Nektek is tud a srác időt szorítani. Ha mondjuk tényleg maradtok éjszakába nyúlóan, akkor azért a pultos srácnak nem árt összedobni egy ötöst vagy valamit, mégiscsak bejön, kinyit, pultol, dolgozik, satöbbi, de gondolom annyi belefér.

Ha gondolod, akkor megkérdezem neked a tulajt, és összehozlak vele.

Tudom, hogy nem a legtökéletesebb, mert nem lehet az autó mellett könyöklve szemléltetve kitárgyalni, hogy ki mit faragott legutóbb óta az autón, de hát helynek hely, jó hely, és ez is valami.
Amikor jó idő van (értsd gyöngyvirágtól lombhullásig :), olyankor mi is ki szoktuk helyezni a gyűléseket, pl. boronatárcsával felszerelkezve kimegyünk a Budakeszi Vadaspark kűlső parkolójához, aztán ott van tűzrakó, és ott szoktunk szalonnasütéses egyesületi gyűlést tartani - igaz olyankor nincsen vetítéses túraélménybeszámoló, meg ilyesmik. Az ilyen belső dolgokra, mint vetítés, egyesületi megbeszélések, hogy mikor mi lesz, arra viszont felettébb kiváló a hely.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.24. 08:54:22

Mindig is tudtam, hogy valami hiányzik az életemből.
A szertelen vadság, a tomboló energia megülése, kikacsintás a felső főgórénak. Rájöttem, mi tenné teljessé az életem: holnaptól prospektust buzulok.

Rocko- 2008.10.24. 09:13:33

próbáljátok be, hátha relatív olcsón ki tudtok bérelni egy használaton kívüli raktárat csepeli gyártelepen.
kötelező fogyasztás nincs, szinte végtelen számú jármű fér el, viszont biztos lenne bérleti díj.

márk.co 2008.10.24. 09:19:31

Szerintem is ez egy olyan adrenalin bomba lehet, hogy azért nem tudnak aludni és tart a buli 3-ig!:))

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2008.10.24. 10:08:57

A csepelművekben a havi raktárbérleti díj általában 6-900 forint körül szokott lenni /nm, és ezért nem kapsz nagyjából semmit, csak fedelet.

birdito 2008.10.24. 10:28:50

Konkrét javaslatom nincs, csak okoskodom:
És mi van akkor, ha nyit az egyesület vidék felé, és amolyan vándor gyűléseket tartotok minden hónapban. Vidéken jobban ismerik egymást az emberek, könnyebb helyet is szerezni. Persze a mostani összejövetelhez ez gondolom túl gyors.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.10.24. 10:40:24

A péntek miatt eleve problémás az ügy. Olyan napra kell tenni a találkozót, amikor a vendéglátós tíz limonádénak is örül.
Az sem baj persze, ha a 20-30 föböl mondjuk tíz éhesen érkezik és hajlandó a csehóban rendelni fokhagymás pirítóst.
Kéretik kocsmáros szemmel is nézni az ügyet, hiszen ki örülne, ha húsz ember foglalná a helyet a lebujban is abból hat teázna három órán át.
Ha nincs tagdíj, akkor is érdemes áldozni a gasztronómia oltárán, hogy szívesen látott vendégek legyetek.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.10.24. 10:42:45

Mi el szoktunk menni pl. gokartozni a hideg téli estéken. A csapat fele autókázik, a másik fele pedig a melegedöben tolja a pizzát és a bambit. Még soha nem panaszkodtak, hogy mások elöl foglaljuk a helyet. Ismétlem, nem pénteki napról van szó.

series_one (törölt) 2008.10.24. 12:22:17

csikós úr!
az első képen azt a bajszos jóembert nem úgy hívják, hogy Cs. Dániel? mert akkor őt ismerem, tőlem vette a fehér cxet.

buga jayson 2008.10.24. 12:34:57

halo.

ha megvalósul a vándorgyűlés ötlete, hozzám jöhettek, bár vidéken (baja) van, a ház körül viszont van bőven parkoló, benn jó idő és jó sok hely. és egykét autóval is megtoldhatnánk a "készletet". kötelező fogyasztás nincs.
kontakt krisztusteste@gmail.com

velo · http://www.astra-coupe.hu 2008.10.24. 14:30:42

tök jó :) A mi klubunk is pont ilyen. Ingyenes, barátság van és jókedv :)
Nálunk sokan mennek el csütörtök esténként Lurdyzni, illetve fórumon tartjuk a kapcsolatot, pl én elég ritkán tudok jelen lenni az összeröffenéseken, tekintve hogy 300km-re lakom Pesttől. Viszont a klubtagjaim gyakran összefutnak egymással mindenféle ügyekben, és a fórumon megosztják az élményeiket.

Szoktak lenni mindenféle talik is, aki teheti elmegy az opelklubos talikra, meg vannak saját szervezésűek is, zömében valamilyen főzés keretében. Pl tavaly is meg idén is kora ősszel voltunk Dobogókőn főzőcskézni...

Az hogy hova mehetnétek a hideg téli estéken...? Felénk pl vannak olyan szórakozóhelyek, amik akkor is nyitva vannak, mikor épp nincs buli. Biztos van ilyen felétek is. Van parkoló, van sok hely bent, és biztos szívesen látnának titeket, mert 20-30 ember biztossan generál 4-5 óra alatt 40-50k forgalmat. De ha 30at, az se rossz a vendéglátós szemével nézve egy pangós napon, főleg ha visszatérő banda vagytok.

jobb ötletem nekem sincs sajnos :(

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2008.10.24. 15:48:05

malenykij, pontosan erről van szó, mi is amikor összejövünk a hónap első szerdáján, azért a 15-20 fős kemény mag mindig jelen van, és akkor már megiszik egy-két üdítőt, kávét, és rajtunk kívül a kutya nem is lenne ott, meg a pultosnak is összedobunk egy kis pénzt, hogy ne bukóra jöjjön be.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.10.24. 17:56:51

"A titka az egésznek: nincs tagdíj... Az is baj, hogy senki nem iszik ... tehát oldtimereseket szívesen látó sörözőbe se tudunk menni, mert nem generálnánk elég forgalmat."

Nos, ezen tudok segíteni. Igaz, ha hozni nem is, de a végén vinni kell:-DDD

Node most komolyan: én is voltam motoros klub alapító és/majd kiszálló tagja, tudom miről van szó... gyerekek, aki annyi anyagi áldozatot se hajlandó hozni, hogy havonta egy este 30 ember összedobjon kólából egy 15ezres számlát, hát az igencsak fogához veri a pénzt...

Akkor mit csináltok hajnali 1-3-ig??? Mind a harmincan szerelitek valamelyik klubtag szörnyét???

Akkor valóban bérelni (vagy venni) kell egy hangárt (semmi füttés, semmi WC) és ott max. a villanyszámlát kell fizetni. Aztán majd meggondoljátok, hogy érdemes-e fejenként-alkalmanként 500-1000 Ft-ot összedobni.

A klub különben addig klub, ameddig nincs kötelezettség, de aki ennyi elkötelezettséget sem hajlandó vállalni, hogy egy pössentésért igyon egy kólát a presszóban, az ne akarjon klub lenni...

zalkapone 2008.10.24. 18:26:56

Itt van Üllőn a K-Sped! Miért nem környékezitek meg a Kisst? Akkora raktárbázisa van, hogy kitakarja a napot! Ráadásul mint autóversenyző, csak van köze a vasakhoz is!

austinpowers 2008.10.24. 18:41:25

Egyszer "betoltam" hozzátok a kék állólánykámat a Hajógyárira! K.F. hívott.
Ha Szigetmonostor érdekel, írjatok ide. Van ott egy faluház, van klubhelyiség is ami általában üres. Valószínűleg le tudom szervezni.

prooF 2008.10.24. 19:26:17

Campona mélygarázs? Ingyenes, és túlzottan nem is hideg.

fosdapass 2008.10.24. 22:32:04

Ma már semmi nincs ingyen. Motorosfutár koromban tapasztaltam meg, hogy ebbe a városba lassan egy padra nem tud az ember térítésmentesen leülni, nemhogy valami tetőszerkezet alá vonulni. Ezt híjják kapitalizmusnak és xar egy tudati forma, de nagyon.

Mit szólnátok ahhoz az ötlethez, hogy a máv istvántelki műhelyének valamely tetszőleges, üresen álló csodaszép régi fűtőházába kérjetek bebocsátást? Az egyszerű látogatót baj nélkül beengedik (az egyszerű dolgozók legalábbis) és működik ezen a telepen egy veterános érzelemvilággal ellátott homokszóró kisiparos, érdemes rákérdezni.

kreto alak 2008.10.25. 12:06:35

Esetleg az a hely Csepelen, ahol a legutóbbi Volga-találkozó volt, pontosabban iGaz-barát találkozó, mindegy. Szép nagy parkolója van, hogy a házba be lehet-e menni, azt nem tudom, de van a szerkesztőségben kontakt a klubhoz, Égő Ákos kint volt a rendezvényen.

Altezza 2008.10.25. 16:07:05

A Toyotaclub minden pénteken a Kerepesi-Keresztúri út sarkán lévő mekiben gyűlik, mivel bevásárló központ szerűség is van ott, van egy hatalmas parkoló is. Sokszor kamionok is pihennek ott, várva a kamionstop végét.
Ingyenes, a mekiből nem néznek ki minket sem, sőt. 5 éve járunk oda, minden(!) pénteken.
A helyedben ilyesmiben is gondolkoznék.

kabaka (törölt) 2008.10.25. 16:18:23

Zsolt,én ott lakom ahol a Pandát vetted.Ezért szerintem is vidék felé nyissatok..Bp-től 10-20 km re télen,nyáron viszont akár több százra.Pestről kifelé az árak is ólcsobbak.Még a benzinköltség is megtérül.Bár gondolom egy nyugis helyet kerestek,lehetőleg kevés bámészkodóval.Egy alföldi kisvárosban biztosan szívesen látnának benneteket.

vadparaszt 2008.10.26. 02:06:32

Hát ingyen rohadt nehéz fűtött, világított helyen gyűlni manapság.

nyuszy 2008.10.27. 14:11:54

A Club126 kispolszkiklubnál a tagság az ország minden részéből van, így mi inkább ritkábban (évi 5-6 alkalom), de akkor 2-3 napos találkozókat tartunk a kemény magnak (~20 autó, 40 fő), mindennapi kommunikációra itt van az internet.
Namost a kispolszkisok nem kifejezetten a lóvés rétegből kerülnek ki jellemzően, viszont aki akarja, ki tudja fizetni az évi pár alkalmat, vagy ha nem, hát odalátogat egy napra.
Sőt, egy jelképes éves tagdíjat is ki tud fizetni, aki akarja.
Nehezen tudok olyan réteget elképzelni, aki átlagosan csóróbb, mint mi, de mégis rá kellett jönnünk, hogy ingyen semmi nincs (a saját munkánkon kívül), és egy olyan társaságot nem lehet életben tartani, aki minimálisra szorított költségeket sem tud időnként kifizetni, meg őszintén szólva nincs is értelme szerintem.
Pontosabban aki nem akar/tud fizetni, az részt vehet a klubéletben a neten, mindent megkap ingyen, aki viszont fizikailag is szeretne részt venni a dolgokban, az valami minimális szinten tegyen is érte.
Meg lehet találni az adott rétegnek elfogadható középutat a totális ingyenélés és a MB Classic csillagtúra között, szerintem.
Konkrétan helybérlésnél (kocsmába menésnél) maradva, aki mondjuk havi egy ezrest sajnál a hobbijára, azzal mennyire érdemes foglalkozni?
Akinek ez nem fér bele, az mi a búbánatból tart fenn, újít fel ill. üzemeltet járművet?
süti beállítások módosítása